|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017 cz. VIII
Ejda też mamy te "zastawę"
Za te pieniądze to żal było nie brać Moje dziecko dzisiaj znowu miało od 1:30-3 koncert. Normalnie zaczyna mnie to irytować ;p noc, w noc 1,5h przerwy w spaniu.
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
My standard o 6 pobudka. Już teraz ma drzemkę...
Ejda muszę iść do biedronki ha ;D Co do krzesełka to ja też chcę to z Ikei tylko dalej nie ma tych tacek a wczoraj w netto wodzolam fajne krzesełko do karmienia Kinderkraft tutti za 90zl. Wygląd a bardzo fajnie i myślę nad nim![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa, u nas też nie ma tacek, dlatego zamówiłam krzesełko z tacką z allegro.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
No zuzolka ja też o tym tak myślę. Że tak zrobię..
A do Ikei po głupoty pojadę;D Sa w biedronce jakieś silikonowe miski? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
Megan Franek jak tak sprężynował to się do raczkowania szykował
U nas też już nie ma 3 drzemek. Śpi do 7/8 a potem dopiero drzemka o 12 ale za to 3h no i to na tyle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Nowa miski silikonowe też widziałam u mnie w biedrze i takie jakby pojemniki na przechowywanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest darcie w nocy jak nie ma (.) w buzi non stop. Chyba zostałam nocnym smoczkiem 😐
Teraz mamy pierwsza drzemke. Maja wstała po 6, zasnela po 22. W dzień też jakoś inaczej ostatnio śpi, zdecydowanie krócej i mniej. Gdybym ja miała tyle energii co ona 😁 Oj chyba muszę podejść do biedronki, tylko ciekawostki czy u mnie będą te podkładki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez sunshine16 Czas edycji: 2017-10-15 o 09:03 |
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim, my sie witamy z pierwszym przeziębieniem
Katar wczoraj nie dawał Rysiowi spac, budził sie z placzem. Dwa razy odociągnęliśmy katarkiem i było lepiej, bo do rana przespał z przerwami tylko na jedzenie. Wstał wesoły ale coś tam w nosku cały czas furczy. Dzis basen odpuszczamy
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Ejda no jak 3h to juz nie ma kiedy wcisnąć pozostałych
u nas juz pierwsza byla od 8:30 do 9, kolejna bedzie kolo 12 i potem kolo 15 ostatnia. Wszystkie pół h.Ojej Gosia,.współczuję kataru ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, dużo zdrowia dla Rysia
![]() Nowa, też mi się podoba ten kinderkraft jak za 90zl to okazja, na necie po ok 150 chodzą. Ala nie chce pić wody :/ chyba wypróbuję ten niekapek Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas identycznie! Wyrywa doidy i pije tak jakby jakieś rarytasy tam były ![]() ogólnie jesteśmy w szoku i cieszę się ze mu tak woda posmakowała ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie , że tak piją Maluszki , mój F. nie za chętnie
Wrzuciłam wczoraj w nocy "małą" aktualizacje Franka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Ancymony też się cieszą na wodę. Śmiesznie wyglądają ;-)
Byliśmy ostatnio u lekarki od rehabilitacji. R tylko 2 raz jeszcze, za to M 8 :-/ przy czym rehabilitant stwierdził, że to niemożliwe, żeby coś z nim zrobić, bo nie zatrzymamy tego pędu. M już 2staje przy meblach. Niestety, nie udoskonalił siedzenia ani raczkowania, więc wali głową o wszystko :-( Dziś przymusowo musiałam rozmontowywać szafkę cargo, wylał się ocet balsamiczny. Taki syf :-/ Zuzolka rozumiem, że masz obawy do błędu, ale w końcu nadejdzie czas, że trzeba będzie dać jedzenie do rączki. Wtedy też będzie bałagan, bo to nowość. Ja miałam wczoraj rozsmarowane brokuły na krzesełku, ale jaka radość Miłka była
|
|
|
|
#223 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo!
U nas też nie ma zachwytu woda - Staś bije się z kubkiem 360 (A pić z niego umie) A bidon ze słomka to najlepszy gryzaki ![]() Gosia zdrówka dla Ryśka! U nas też niestety pierwsza infekcja wirusowa Stasiek kaszle, była lekarka i mówiła że trochę swiszczy mu nad oskrzelami, więc mamy inhalacje zalecone. Płuca na szczęście w porządku, nawet usg mu zrobiła! No i dała namiar na neurologa, bo mówi, że może być delikatnie wzmożone napięcie i mamy skontrolowaćSto lat dla ancymonow! Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Dużo zdrowia dla Rysia i Stasia 😚
Byłam w biedronce i nie ma tych tacek już 😑 Tymul od 7 urzęduje ale tz się nim zajął a ja do 10 pospałam 😎 byłam już na latte na mieście😊 A i 2 kupy od rana i mogę stwierdzić że sporo wczoraj zjadł 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Baghera czym się zasugerowała lekarka wspominając o napięciu?
U nas piękna pogoda a! Byliśmy już na spacerze teraz zabieram się za obiad i znów ruszymy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
Tusiaczek, Copy, Megi i Megan na ig to ja obserwuje jakby co 😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowa zauważyła, że zdarza mu się jeszcze czasem, nie często ale jednak trzymać zaciśnięte piastki i jak go trzymała w takim półsiadzie to ze jeszcze jest dość giętki na kregoslupie, czyli się chwieje. Ale to jej tłumaczyłam tym, że on dopiero zaczyna Tak porządnie leżeć na brzuchu i pewnie dlatego, bo wcześniej leżał chwilę i zaraz był mega wnerw
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Leosiek też nie jest taki bardzo sztywny jak to trzymam prosto. Ostatnio pytałam lekarki o to to powiedziała że powinno się w niedługim czasie ustabilizować..
|
#229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaa to Ty ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyszlysmy wlasnie na spacer ![]() W ogóle to muszę się pochwalić bo pierwszy raz od roku zobaczyłam 4 z przodu na wadze ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Copykat wow 4 ;D a ja się cieszę z 57 hahaha
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Anemeon, do rączki dam jak będzie siedziała
![]() I szkoda Miłosza, że tak wali głową oby rehabilitacja pomogła!Copy, 4 z przodu to ja miałam chyba w podstawówce hahhaa. Ile masz wzrostu? Czyli dieta daje rade ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#233 |
|
Rozeznanie
|
Hej
U nas trwa właśnie 2 drzemka i pewnie już ostatnia bo też jakoś od ponad tygodnia nie ma u nas 3 drzemek w ciągu dnia tylko są 2. Moja za wodą dalej nie przepada, coś tam wypije ale zachwytu nie ma ![]() Zdrówka dla Rysia i Stasia ☺ Copykat wow 4 z przodu mega laska z Ciebie ![]() Lila dziś kończy 7 miesięcy ![]() Później wrzucę jakąś aktualizację do klubu ☺ Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
Bagheera, Nowa, Rysio tez jeszcze nie jest jakoś super stabilny w pleckach ale neurolog nie miała co do tego zastrzeżeń.
Copy, to Ty kruszynka jesteś ️ Ja wazę teraz 50 kg ale moim celem jest przytyć jeszcze 2, zeby wrócić do wagi sprzed ciąży. Niestety nie należę do osób, które dobrze wyglądają jak są bardzo szczupłe.
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzolka, 161 cm
Gosia, ja najlepiej się czuję i wyglądam jak mam 47-49kg ale ja z tych co nie lubią u siebie krągłości teraz marzę o tym żeby mi cycki doszły do rozmiaru sprzed ciąży ![]() Kinga, najlepszego dla Lili ![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
Copy tu chucherko jesteś! Niezle w takim razie dieta podziałała bo nie byłaś super długo na niej chyba! Na mnie działały lody od dwóch wieczorów Wiec sie dotocze do polski
Ejda nie strasz Raduska dawaj foty z tego balu! Ja lecę kompletować plecak do samolotu zeby mieć wsio pod reka. Nie chce mi sie jak diabli nic dziś... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego dobrego dla Lilki!!!
![]() Copy to fajnie a ile kg zeszlo w ile czasu?Ja póki co kilka dni bez słodyczy. Tylko nie chcialabym ważyć mniej niz 55, bo jak kiedyś spadłam do 50 tyrając zagranicą to aż brzydko wygladałam hehe ![]() Melduję że w tesco widziałam body świąteczne, jedne w bałwany, drugie w mikolaje, trzecie z napisem "my first christmas", ale szału nie robiły i największy rozmiar 74. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego naj dla Lilki
![]() U nas z katarem lepiej ale za to jakiś kaszel sie zaczyna. Jutro będę sie umawiać do pediatry, zeby go osluchal. |
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Co do blw to ja przy starszej nie stosowałam ale jak miała 10mc to już ładnie jadła ręką bez robienia bałaganu. Pamiętam bo byliśmy na wczasach. Widelcem tez się szybko nauczyła ale nie 0amietam kiedy.
Nie wiem czy to od dziecka zależy ale moja koleżanka stosowała blw i pamiętam jak przyszliśmy do nich pod koniec obiadu syna i to co zobaczyłam mnie przeraziło, zwłaszcza ze moje dziecko też już samo jadło i u nich to wyglądało raczej jak zabawa jedzeniem niż samo jedzenie. Sama idea blw jest fajna ale na sam początek nie dla mnie zwłaszcza ze po swojej starszej wiem ze nauka samodzielnego jedzenia może nastąpić później. U nas było tak ze wszystko co mała miała na talerzu to zjadala a najbardziej lubiła warzywa na parze Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzolka, 3kg w 5 tygodni więc w sumie żadna rewelacja
ale fakt że nie cwiczylam w ogóle Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

Za te pieniądze to żal było nie brać 
a wczoraj w netto wodzolam fajne krzesełko do karmienia Kinderkraft tutti za 90zl. Wygląd a bardzo fajnie i myślę nad nim
Katar wczoraj nie dawał Rysiowi spac, budził sie z placzem. Dwa razy odociągnęliśmy katarkiem i było lepiej, bo do rana przespał z przerwami tylko na jedzenie. Wstał wesoły ale coś tam w nosku cały czas furczy. Dzis basen odpuszczamy

ogólnie jesteśmy w szoku i cieszę się ze mu tak woda posmakowała 

Stasiek kaszle, była lekarka i mówiła że trochę swiszczy mu nad oskrzelami, więc mamy inhalacje zalecone. Płuca na szczęście w porządku, nawet usg mu zrobiła! No i dała namiar na neurologa, bo mówi, że może być delikatnie wzmożone napięcie i mamy skontrolować

mega laska z Ciebie 
️ Ja wazę teraz 50 kg ale moim celem jest przytyć jeszcze 2, zeby wrócić do wagi sprzed ciąży. Niestety nie należę do osób, które dobrze wyglądają jak są bardzo szczupłe.