|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II
Co za paranoja, żeby sie dziecku kazać uczyć klawiatury na pamięć
![]() Jezu dziewczyny, ja jestem w takim stanie i tak wyglądam, ze nie wiem czy mnie recepcjonistka wpuści do tego ginekologa... prędzej zadzwonią do przytułka dla bezdomnych, żeby mnie zabrali
|
|
|
|
#212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja lubię gotować bardzo, jasne że nie zawsze mi się chce, ale raczej sprawia mi to przyjemność😊 Zawsze marzyłam by być gospodynią domową i gotować i piec pyszne rzeczy cały dzień😄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pamiętam że też musialam znać w podstawówce budowę wnętrzności komputera... Nic z tego nie rozumialam ale wykulam na pamięć a z ta klawiatura to przesadzili. Spytaj dorosłych to 90% nie będzie wiedziała wszystkiego. Grochowki nie cierpię ale życzę smacznego ![]() Ja mam pappa refundowane razem z ug także zrobię. W innym wypadku jakby ug wyszło idealnie to nie wiem czy bym robiła pappe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez Lubie do tego sosik i kapustę. Ostatnio za to zrobiłam pierwszy raz takie kluski lane... moja mama mówi na to kluski kładzione i nawet mi wyszły do sosu pycha aa... a głodna jestem juz a w szufladzie tylko kiwi....Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie pięknie wyglądasz! Powodzenia podwójne na ug oglądać dwa maluszki równocześnie to musi być coś pięknego ciekawe czy się do siebie przytulaja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#216 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już pisałam o tym że 2 osoby z mojego otoczenia po prawidłowym usg robiły PAPPa. U jednej wszystko ok i dziecko z zespołem Downa się urodziło. Druga dziewczyna mimo dobrego USG miała bardzo słabe wyniki PAPPa i mało nie osiwiała zanim odebrała prawidłowe wyniki nifty. Ja sobie wolę oszczędzić nerwów. Dlatego po przemyśleniach, rozmowie z mężem i rodzicami zdecydowałam, ze nie robię. |
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też lubię gotować ale nie codziennie. Muszę mieć chęć. Ja za to kocham robić przyjęcia np dla 15 osób. Dwa dni w kuchni ale suuuper w zeszłym roku robilam sama wigilię dla 10 osób. Wyzwanie było nie powiem... Ale byłam z siebie dumna było chyba z 20 potraw i żarcia na kolejny tydzień ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wybieracie się na jakiś jarmark bożonarodzeniowy? My mamy taką samą drogę do Wrocławia lub Krakowa i nie wiemy gdzie jechać w tym roku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#219 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#220 |
|
Rozeznanie
|
Witam się dzisiaj i ja. Ja dzisiaj spałam do 10, z małą przerwą 1,5h jak dzieć się obudził o 5 i nie chciał usnąć, ale w końcu zobaczył, że niby ja śpie to i on padł. Ogólnie nie mam na nic czasu, dzisiaj już się wykąpałam, ogarnełam młodego, ugotowałam rosół, zebrałam rzeczy z suszarki i nastawiłam pralkę, do tego nie chciało mi się zmywarki nastawiać to stanelam przy zlewie i sterte garów umyłam ręcznie, pozamiatałam i młodego położyłam spać przed chwilą, więc matka ma wolne na 2-3h
![]() Czekam na wyniki z cytologii i jakoś się tak boje, chociaż od 10 lat robie co roku i jest ok, ale jednak gdzieś pod kopułą krążą różne myśli ![]() Ogólnie witam się w 13 tygodniu ![]() Wszystkim wizytującym trzymam kciuki
Żona od 4.10.2014r. ![]() Adam 4.04.2016r. Edytowane przez Agnessssa Czas edycji: 2017-11-21 o 13:22 |
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Dirty, Anka gratuluję pozytywnych wyników UG!
Pewnie już jesteście sporo spokojniejsze ![]() Mnie chyba też czeka bycie lipcówką na czerwcówkach, chyba, że dzieć postanowi wyjść wcześniej (nie obraziłabym się za taką końcówkę czerwca ).Jestem ciekawa, czy termin mi się znów zmieni w poniedziałek, czy już pozostanie ![]() W kwestii gotowania zaplanowałam na dziś gulasz, ale za cholerę nie mam ochoty go robić, na samą myśl mi niedobrze, ech... ale chyba muszę wziąć się w garść, bo mąż musi coś jeść Wszystkie dziewczyny, które dziś wizytują - duże kciuki
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zdarzają się Wam duszności teraz? Bo u mnie dziś Jest masakra- duszności, zawroty głowy, mega senność (przestałam już pół dnia). Ostatnia morfologia 3 tygodnia temu była ok, więc bym się zdziwiła jakby teraz wyszła anemia.
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się dziś po wizycie
![]() Wyniki krwi całkiem ok, po badaniu pani gin powiedziała, że od ostatniej wizyty dzidzi ladnie urosło. Kolejna wizyta za miesiąc a w międzyczasie usg i blizej wizyty znow badania krwi i moczu- standard. A ja przytyłam prawi 2 kg. Praktycznie nic nie czuje, nie wiem gdzie mi to weszło?
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Senność od początku ciąży. I czasem mi ciężko jak np. Stoję długo w jednym miejscu. Ale z tego co wiem to są jak najbardziej normalne objawy ciąży... Chyba że np masz takie duszności, że boli Cię serce, nie umiesz oddychać, dusisz się to wtedy wiadomo że to nie ma nic wspólnego z ciążą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A my dziś mieliśmy zrazy od babci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to schudlam od ostatniej wizyty 1,5 kg
moja mama jak była ze mną w ciąży też ponoć traciła na wadze... Brzuszek za to coraz większy, szkoda że nadal to taka oponka ale myślę że taki mój urok niektóre kobiety mają taki brzuszek piłeczka a inne jakby się porządnie najadly. Ja będę w tej drugiej grupie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;7900673 6]Tak, ja nie robię, chyba że w usg coś wyjedzie nie tak, to wtedy pewnie zrobię.
Już pisałam o tym że 2 osoby z mojego otoczenia po prawidłowym usg robiły PAPPa. U jednej wszystko ok i dziecko z zespołem Downa się urodziło. Druga dziewczyna mimo dobrego USG miała bardzo słabe wyniki PAPPa i mało nie osiwiała zanim odebrała prawidłowe wyniki nifty. Ja sobie wolę oszczędzić nerwów. Dlatego po przemyśleniach, rozmowie z mężem i rodzicami zdecydowałam, ze nie robię.[/QUOTE] I to mnie utwierdzilo, ze jak usg będzie ok to nie robie testu z krwi. |
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
A co do terminu to wydaje mi się, że błednie mi policzyli w przychodni bo na 8.06.18 (wg OM 29.08.17). Mnie z kalkulatora wychodzi 5.06.
Wiem, ze to tylko 3 dni róznicy ale jednak...
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chwal się zdjęciem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale klimat istnie wiedeński❤🎄⛄❄ Sprawdziłam, jest 8-10 grudzień. Polecam z całego serca❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez triolka Czas edycji: 2017-11-21 o 13:34 |
|
|
|
|
#233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle często czuje jakby mi ktoś wsadził coś do brzucha. Pewnie zaczynam czuć rosnąca macice. Tak jakby moim flakom było niewygodnie w brzuchu ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt ze u 3 różnych lekarzy. Od 3.06 do 10.06 |
|
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Karolinka gratulacje😊
Pokaż foto! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba takie zdjecia jak sie przytulają to są możliwe tylko jak są w jednym worku owodniowym U mnie są dwa osobne. Ciekawe czy takie dzieciaki w ogóle obczajaja w brzuchu, ze ktoś drugi tam jeszcze z nimi siedzi
|
|
|
|
|
#239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nadwagi nigdy nie mialam. (tzn zależy co to dla kogo nadwaga, mam rozmiar 38-40), ale też jestem wysoka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Do mnie wczoraj maleństwo machało rączką przeslodki widok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co innego termin z usg. Tu wiem, ze bywaja rozbieznosci. Cytat:
A foto na razie nie mam bo na usg dopiero sie musze zapisac
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.

my w niedzielę albo chodzimy do restauracji albo tz coś kombinuje na szybko xd
produkujecie jak w niejednym zakładzie produkcyjnym 
szmat czasu nie jadlam grochowki. Myślę tylko co na drugie rzucić, bo przecież zupa to nie obiad

a z ta klawiatura to przesadzili. Spytaj dorosłych to 90% nie będzie wiedziała wszystkiego. 

moja mama jak była ze mną w ciąży też ponoć traciła na wadze...