Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-24, 09:23   #211
cambria04
Rozeznanie

Dot.: Próbujemy,testujemy bo w 2017 w ciąży być chcemy -cz.10

Cytat:
Napisane przez invi_08 Pokaż wiadomość
Pocieszasz mnie. Pierwsze urodziłam w niecale 7 h. Wiec mam nadzieje, ze drugie szybciej

Choć wiem, ze reguły nie ma.. szwagierka mówi, ze jakby rodzila tak pierwsze jak drugie, to by drugiego nie chciala dziecka
Reguły nie ma to prawda, ale zwykle jest szybciej 😘 szlaki już przecież przetarte😝 powiem jednak, właśnie dlatego, że szybciej to ból jest hmmm... Bardziej intesywny...

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dziękuje Dziewczyny za miłe słowa

Mialavi - nie stresuj się - trzymamy tu wszystkie mocno kciuki ✊️ Będzie dobrze

Miłego dnia

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Aaaa No tak czy siak musisz prawie całe miasto przejechać
Ja bym tez brała pod uwagę Kopernika gdyby nie to ze mój lekarz z Żeromskiego jest ...
a czemu twojej lekarki nie będzie ?

Ja rodziłam w Żeromskim, jesteś u p. Ordynatora? A planujesz mieć cc?

Cytat:
Napisane przez naamarelle Pokaż wiadomość
Tak, to też slyszalam ze do godz 14 dobrze że mi przypomniałaś, muszę z Tomeczkiem pogadać, ze ma się dostosować choc wczoraj dr G mnie pocieszal, że wlasnie teraz powinno lecieć szybko ale... No fajnie by było ale i tak się boję
Umów się z synusiem, żeby wybrał czas między 7 a 13 ale faktycznie pan G. ma rację, będzie raz dwa ✊ Ja się cieszyłam, że za drugim razem udało mi się urodzić bez wenflonu i oxy, a zzo nie planowałam.... A pamiętasz może kiedy miałaś badanie na cytomegalię?

Dziękuję za rady imprezowe, wybiorę jakąś wymówkę😁

Minita dobrze, że masz komplet badań, na pewno nie zaszkodzi, a jakiś lepszy obraz sytuacji będziesz mieć 300 zł to nie mało, ale czasem na jakieś pierdoły tyle wydasz, a tu będzie efekt...

Liven - nir pisałam wcześniej, ale super, że masz fajnego lekarza i plan co robić dalej😘

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-24, 09:27   #212
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_mm Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że gust to ma, bo zawsze doradzi dobrze, nawet często dzwoni do mnie, że mi coś kupiła, a jak to zobaczę to pasuje mi😊

To masz szczęście moja ubiera się nieodpowiednio do jej wieku ale za to ma gust do wyposażenia wnętrz, więc jak mówimy, że czegoś szukamy do domu to zawsze upoluje coś fajnego na Olx
Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Mialavi - kochana, nie panikuj, nie testuj już tylko zrób następną betę Dziewczyny miały tu już tyle przejść, że wiemy doskonale, że na nic nie ma reguły. Tylko spokojnie, zobaczysz wieczorem, jak pięknie przyrosła Tak na prawdę jest jeszcze bardzo wcześnie, jeśli chodzi o dc, testy mogą nie pokazywać...

Invi Nie wiem już sama, czy trzymać kciuki, żeby Ewcia wyszła naturalnie, bez wspomagania, czy żeby zaczekała do poniedziałku... jak byś wolała? Najważniejsze, żeby poszło szybko, sprawnie

Ja się jeszcze zastanawiam, czy jechać do galerii
Jadę po Cię! I jedziemy do M1

Cytat:
Napisane przez bonjourbelle Pokaż wiadomość
Oby Ewka poczekała!
Fajnie, że nie robią u ciebie problemu z zzo. Podpytywalam na wizycie swoją gin o szpitale i mówiła że no szczerze powie, że u nas przeciagają jak mogą by nie dać zzo. Zależy na kogo się trafi przy porodzie ale często jest problem.
Miałam pytać właśnie o szpital
Cytat:
Teraz jakby coś się zaczęło wcześniej niż powinno to od razu kopernik. Ale ja się kwalifikuje do cc, bo dziecko siedzi poprzecznie. Jak już będę się umawiac na planowe cięcie to kopernik lub ujastek. Lekarza mam z tego pierwszego, ale niestety nie będzie mogła być przy porodzie, szkoda.
A napiszesz do kogo chodzisz? Jak nie tu to na priv ?
Mój lekarz też jest z Kopernika i po tym pobycie teraz bardzo dobrze się nastawiłam na ten szpital. Jak rodzi się wcześniak czy jest coś poważnego maluchowi to i tak transportuja na kopernika

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-24, 09:29   #213
invi_08
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Reguły nie ma to prawda, ale zwykle jest szybciej 😘 szlaki już przecież przetarte😝 powiem jednak, właśnie dlatego, że szybciej to ból jest hmmm... Bardziej intesywny...

Umów się z synusiem, żeby wybrał czas między 7 a 13 ale faktycznie pan G. ma rację, będzie raz dwa ✊ Ja się cieszyłam, że za drugim razem udało mi się urodzić bez wenflonu i oxy, a zzo nie planowałam.... A pamiętasz może kiedy miałaś badanie na cytomegalię?

Minita dobrze, że masz komplet badań, na pewno nie zaszkodzi, a jakiś lepszy obraz sytuacji będziesz mieć 300 zł to nie mało, ale czasem na jakieś pierdoły tyle wydasz, a tu będzie efekt...

Liven - nir pisałam wcześniej, ale super, że masz fajnego lekarza i plan co robić dalej😘

No bol to i tak bedzie za☠☠☠isty po oksy, wiec... ale zeby szybko poszlo i obylo sie bez ciecia. Bol wytrzymam o ile nie bedzie trwal dwa razy tyle jak z synem

Ale akcja na oddziale...
Laska rano urodzila i powiedziala, ze nie chce tego dziecka, bo miala byc corka a jest chlopak a za corke babcia obiecala kupę kasy 😱😱😱

invi_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-24, 09:31   #214
fioleciasto
Zakorzenienie

invi może to takie gadanie w szoku poporodowym tylko, masakra...

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

rybcia dopiero teraz zauważyłam, że wybraliście imię Lilia?
Ja mojego próbuje do tego imienia ciągle przekonać więc może będziemy miały córeczki o tym samym imieniu, o ile u nas okażę się to dziewczynka

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-24, 09:32   #215
cambria04
Rozeznanie

Ooo.. Invi ale sytuacja... Też obstawiam szok po porodzie... 😵

Stary 2017-11-24, 09:32   #216
Vanessa37
Raczkowanie

Witam , może dzisiaj uda mi się choć troszkę z Wami poklachać i nadrobić
Vanessa37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-24, 09:33   #217
Minita
Rozeznanie

Beta Mialavi
kasia0912 - 110
Minita - 120
......................... ......................... ......................... ......................... .............

Cytat:
Reguły nie ma to prawda, ale zwykle jest szybciej 😘 szlaki już przecież przetarte😝 powiem jednak, właśnie dlatego, że szybciej to ból jest hmmm... Bardziej intesywny..

Tak sie cieszę, że w końcu nie wydałam pieniedzy w błoto tylko na coś pożytecznego. Czuję, że ruszam do przodu
No pewnie by na paliwo poszło, bo o innych zakupach to nawet nie myślę, a tak będe jeździć oszczędniej w tym msc
Minita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-24, 09:34   #218
bonjourbelle
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7910633 1]Szkoda, no ale i tak licho wie na kogo się akurat trafi jak się zacznie samo. A swoją drogą chodziłaś na szkołę rodzenia, nie? Do kopernika?[/QUOTE]

Chodziłam, ale nie do kopernika. Oni chcą aż 400 zł od pary za szkołę rodzenia (takie info wisiało na stronie). Ja chodziłąm do szkoły na ruczaju - na nfz. Były 4 spotkania prowadzone przez położną, ona też jest teraz moją położną środowiskową. Całkiem spoko było, ale o większość rzeczy trzeba było pytać samemu, bo nie o wszystkim mówiła sama z siebie.

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
A napiszesz do kogo chodzisz? Jak nie tu to na priv ?
Mój lekarz też jest z Kopernika i po tym pobycie teraz bardzo dobrze się nastawiłam na ten szpital. Jak rodzi się wcześniak czy jest coś poważnego maluchowi to i tak transportuja na kopernika
Ujastek i Kopernik mają trzeci stopień referencyjności, więc z wcześniakami dają radę. Tylko ujastek ma coś tam, coś tam z finansowaniem i lepiej do kopernika w takim przypadku - ja nie do końca rozumiem o co w tym wszystkim z kasą dla szpitali chodzi

Napiszę Ci nazwisko na priv
bonjourbelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-24, 09:34   #219
Minita
Rozeznanie

Cytat:
No bol to i tak bedzie za☠☠☠isty po oksy, wiec... ale zeby szybko poszlo i obylo sie bez ciecia. Bol wytrzymam o ile nie bedzie trwal dwa razy tyle jak z synem
Ale akcja na oddziale...
Laska rano urodzila i powiedziala, ze nie chce tego dziecka, bo miala byc corka a jest chlopak a za corke babcia obiecala kupę kasy 😱😱
Szczęka mi opadła . To ja widzę jak przedmiotowo będzie traktować swoje dziecko, zamiast cieszyć się ze zdrowe sie urodziło to pieniadze ważniejsze... Brak słów
Minita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-24, 09:34   #220
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Ale akcja na oddziale...
Laska rano urodzila i powiedziala, ze nie chce tego dziecka, bo miala byc corka a jest chlopak a za corke babcia obiecala kupę kasy 😱😱😱

Że co?!?!?!?!

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-24, 09:38   #221
fioleciasto
Zakorzenienie

Ale ja serio myślę, że to może być jakiś taki szok poporodowy, nie znamy szczegółów, nie nakręcajmy się

Stary 2017-11-24, 09:39   #222
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Chodziłam, ale nie do kopernika. Oni chcą aż 400 zł od pary za szkołę rodzenia (takie info wisiało na stronie). Ja chodziłąm do szkoły na ruczaju - na nfz. Były 4 spotkania prowadzone przez położną, ona też jest teraz moją położną środowiskową. Całkiem spoko było, ale o większość rzeczy trzeba było pytać samemu, bo nie o wszystkim mówiła sama z siebie.

Ujastek i Kopernik mają trzeci stopień referencyjności, więc z wcześniakami dają radę. Tylko ujastek ma coś tam, coś tam z finansowaniem i lepiej do kopernika w takim przypadku - ja nie do końca rozumiem o co w tym wszystkim z kasą dla szpitali chodzi

To Twoja gin jest z Kopernika? Tylko nie mogłaby wykonać ewentualnego cc? To może poleci Twój przypadak komuś stamtąd? Jak planowane cc to faktycznie lepiej iść z polecenia, że tak powiem... Faktycznie dla wcześniaka to Kopernik i Ujastek, a Ujastek to masówka czasem...

Stary 2017-11-24, 09:39   #223
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Ale ja serio myślę, że to może być jakiś taki szok poporodowy, nie znamy szczegółów, nie nakręcajmy się
Oby, bo inaczej Laska się nadaje do psychiatryka..

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-24, 09:41   #224
invi_08
Zakorzenienie

Masakra tez mi kopara opadla 😱

invi_08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-24, 09:41   #225
liven
Zakorzenienie

Cytat:

Ale akcja na oddziale...

nie wierzę w to co czytam

ja obstawiam betę 98
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-24, 09:41   #226
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
To Twoja gin jest z Kopernika? Tylko nie mogłaby wykonać ewentualnego cc? To może poleci Twój przypadak komuś stamtąd? Jak planowane cc to faktycznie lepiej iść z polecenia, że tak powiem... Faktycznie dla wcześniaka to Kopernik i Ujastek, a Ujastek to masówka czasem...
Tak, ona tam pracuje normalnie i jak jej pacjentka przychodzi na cc to tak rozpisują żeby mogła je wykonać. No ale teraz ma tę przerwę w pracy na klinice
Stary 2017-11-24, 09:43   #227
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Tak, ona tam pracuje normalnie i jak jej pacjentka przychodzi na cc to tak rozpisują żeby mogła je wykonać. No ale teraz ma tę przerwę w pracy na klinice
No szkoda, a co Ci zaproponowała? Może komuś z oddziału przekazuje pacjentów?

Stary 2017-11-24, 09:45   #228
mala_mm
Wtajemniczenie

Cytat:
To masz szczęście moja ubiera się nieodpowiednio do jej wieku ale za to ma gust do wyposażenia wnętrz, więc jak mówimy, że czegoś szukamy do domu to zawsze upoluje coś fajnego na Olx

Co do wyposażenia to moja teściowa zawsze się mnie pyta co kupić 😁

mala_mm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-24, 09:45   #229
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
No szkoda, a co Ci zaproponowała? Może komuś z oddziału przekazuje pacjentów?
Jeszcze nic, na razie czekamy czy to skierowanie na cc będzie faktycznie potrzebne. Mała jeszcze ma trochę czasu by zrobić mi niespodziankę i się ułożyć inaczej Dzisiaj jest 32+3. Teoretycznie do 36 może się obrócić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-11-24, 09:45   #230
mala_mm
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale akcja na oddziale...

Yyy, że jak!? 😱

Stary 2017-11-24, 09:46   #231
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze nic, na razie czekamy czy to skierowanie na cc będzie faktycznie potrzebne. Mała jeszcze ma trochę czasu by zrobić mi niespodziankę i się ułożyć inaczej Dzisiaj jest 32+3. Teoretycznie do 36 może się obrócić
A to faktycznie wszystko może się zdarzyć 😊

Stary 2017-11-24, 09:46   #232
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Mialavi jakbym siebie widziała !!!
5 testów zużyłam pomiędzy betami i też się nakręciłam przez spadającą temperaturę
Co do testów to w sobotę wyszedł mocniejszy niż w piątek, a w niedzielę bledszy niż w sobotę. Okazało się, że to inne czułości

Później testy z jednego rodzaju, jednej serii robiły psikusa dzień po dniu. Nie wiem od czego to zależy. Beta jest najwiarygodniejsza

Temperatura jak mocno spadła? Poniżej kreski?

Oj Invi tak czułam, że Ewcia będzie mamę w weekend straszyć
Nie wiem za co trzymać kciuki bardziej czy za to żeby poczekała czy żeby Ci oksy oszczędziła...chyba za jedno i drugie

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Kochana wybacz, ale taki miałam ubaw czytając ten post i poprzedni, że nie wiem haha

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Właśnie powoli zwlekam się z łóżka i jadę zobaczyć do galerii. Przejdę się i zobaczę. Nie mastawiam się na nic, choć kusi mnie wizyta w Esotiq bo podobno jest -40% na nieprzecenione.

Na allegro skorzystałam z darmowej dostawy i wczoraj sobie kupiłam skarpety złuszczające i zapas testów ciążowych jeszcze mam dzisiejszy dzień do zastanowienia co mi potrzeba

Poniżej kreski
Cytat:
Napisane przez naamarelle Pokaż wiadomość
Mialavi tylko beta prawdę powie... Obejrzyj moj zalacznik
Ale miałaś skoki 😎 ja do tej pory w miarę stabilnie dziś spadła strasznie.

Cytat:
Napisane przez Avina Pokaż wiadomość
Dzień dobry ☺ Przed chwilą się obudzilam Jeszcze leżę z kocurami. Może kupię cos na allegro, żeby wykorzystać te darmowe dostawę

To Cię Ewcia nastraszyla Teraz już trzeba być przygotowanym na wszystko

Mialavi nie denerwuj się, poczekaj spokojnie na betę. Może test jest mniej czuły i dlatego taka blada kreska

"gust cyrkowy" padłam

😘

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Hej😘 średnio się wyspałam przez te bóle i chyba odzwyczailam się spania u rodziców. I dziś spotkanie z koleżankami😁

MALVI chcesz bacika?wszystko będzie dobrze😘

Dziś 9 miesięcy do ślubu😝
Bij wszystko mi jedno ...
Cytat:
Napisane przez Fragaria_ Pokaż wiadomość
Hej

Mialavi zrób drugą betę Trzymam mocno

Ja byłam w galerii wczoraj i się wyleczyłam na trochę Chociaż mam w planie podskoczyć do Super Pharm po parę rzeczy, ale to może jutro albo po weekendzie
Dzięki

Cytat:
Hej 😊 Melduję się w nowym wątku!

Pisz koniecznie co u Ciebie 😘 Świetnie, że wszystko w porządku, teraz trzymam kciuki za połówkowe ✊

Invi, to się nastresujesz przez weekend😘 a tu ani odpocząć, ani wyspać się... Właśnie jak Twoją chrapiąca współlokatorka? Dalej głośna?😉 Jednak życzę, żeby obyło się bez oksy i samo się zaczęło w poniedziałek! Z drugim szybciej😊

Nie martw się 😘 czekaj spokojnie na betę, wogóle ten test co Ty masz u mnie wychodził strasznie blady, a na pink teście grube krechy...

Ojoanna pytałaś, który u mnie tc - już 9...

Jeszcze nie czuję się w ciąży do końca 😛 wogóle rano spoko, myślę nic nie widać, a wieczorem... Z piąty m-c 😜 dziś byłam, na badaniach, a 30 listopada mam prywatną wizytę u gin, trzymajcie kciuki...
A teraz z serii głupie pytania: w sobotę idziemy na imprezę, jak się wykręcic od alkoholu, bez dekralacji "jestem w ciąży" ? 😜

To pink test...
Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy nie mam zwidów, ale..ja tam cień widzę.. ale nie chcę robić nadziei

Cytat:
Napisane przez Minita Pokaż wiadomość
Hej
Ja po badaniach, trafiłam na świetną panią, która doradziła mi jeszcze inne badania, nawet nie pamiętam ja się nazywały, coś mówiła, że nawet jak tarczyca wychodzi dobrze, to czasem może być stan zapalny, który wynik prolaktyny nie wykryje, no to zrobiłam i to badanie. Będę mieć zbadaną tarczycę od a do z. Tylko płaczę bo poszło prawi 300 zł, Ale przynajmniej będę już wiedzieć w 100% czy to u mnie jest jakiś problem

Mialavi - kochana, ja bym już nie zwracała uwagi na testy, tylko patrzyła na przyrost bety, choć wiem i to może dawać powód do niepokoju, ala tak jak dziewczyny piszą, czasem nawet gdy ciaża jest pewna to testy szwankują Skoro beta pokazała ciążę to basta

Chciałabym trafić na takiego gina jak Twój

To czekamy z niecierpliwoscią na wynik bety.

Tak boczkiem - obstawiam 120

Czyżby Ewcia chciała już do nas zawitać??

Trzymam ogromne kciuki, żeby to była ciaża

Właśnie ciężko to rozgryźć, jak się odblokować??? Też bym chciała znaleźć na to złoty środek. Przecież znowu nie siedzimy z kalendarzykiem w ręku całymi dniami, a chyba dozwolone jest pomyśleć od czasu do czasu o dziecince, to gdzie tu tkwi problem

Witaj i gratuluję

W sumie to nie miałam zamiaru się napalać następnym razem...( no kurcze co ja pletę, co miesiąc się napalam )
Ale.. gwoli ścisłości wpisz mi 18.12. Co ma być to będzie Mam nadzieję, że ovarin zdziała cuda

Liv - prosze Cie nie załamuj się całkiem Da sie to jakoś leczyć, gdyby nie było żadnej nadziei to inna sprawa.
Chciałabym, żeby to było takie oczywiste wszystko ...

Cieszę się, że znalazlas fajna Panią doktor a jeśli chcesz miec takiego gina jak mój to zapraszam.
Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Ochhhhh co za wspaniałe cudowne wieści
Mialavi ach ale się cieszę !!! Ze tez mnie ominął post z informacja ze są dwie kreseczki buuu
Blanka Kochana ja znów polecam magnez - sól epsom do kąpieli, mi się brzuch stawiał na początku bardzo czesto

Ach ach

Kochana tu było milion postów z wieściami o moich dwóch testach, bo to u mnie nie była taka jasna sprawa. Do tej pory nie jest. Ale dziewczyny Tu były ze mną cała środę i mnie mocno wspierały ❤ nadal zresztą wspierają

Szkoda, że nie mogłaś w tym uczestniczyć bo było tyle emocji że skończylysmy wątek w jeden dzień.

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-24, 09:49   #233
mala_mm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
No to też bardzo prawdopodobne😜

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Beta Mialavi 98😊

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Poprawiam bęte na 100,bo nie zauważyłam, że Liven tyle dała 😊

Stary 2017-11-24, 09:50   #234
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
Ale akcja na oddziale...
Cooooooo? Kasy nie będzieeeeeeeeeeee!
Krótki test na inteligencję przed sikaniem na ciążowy by się przydał ... ciągle tak uważam
Cytat:

Ja też jestem zdania, że najważniejsze żeby dzieciak miał dobrą opiekę. Ja już jestem duża poradzę sobie bez złotych klamek, miłego lekarza i innych udogodnień. Pod względem samego rodzenia słyszałam bardzo sympatyczne opinie o siemiradzkim i ze znieczuleniem nie było problemu. Co z tego jak malucha na prokocim na sygnale wieźli.
Nie wiem co z tą szkołą, będę jeszcze szukać albo stanie na koperniku. Ja teoretycznie mam swoją położną w najbliższej przychodni i tu jest niezły zonk, bo nie przysługują mi wizyty domowe - pani tak daleko jeździć nie może więc mam ją również daleko gdzieś
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-24, 09:53   #235
fioleciasto
Zakorzenienie

Ja stawiam na bete 88

Stary 2017-11-24, 09:56   #236
bonjourbelle
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;7910772 6]Cooooooo? Kasy nie będzieeeeeeeeeeee!
Krótki test na inteligencję przed sikaniem na ciążowy by się przydał ... ciągle tak uważam

Ja też jestem zdania, że najważniejsze żeby dzieciak miał dobrą opiekę. Ja już jestem duża poradzę sobie bez złotych klamek, miłego lekarza i innych udogodnień. Pod względem samego rodzenia słyszałam bardzo sympatyczne opinie o siemiradzkim i ze znieczuleniem nie było problemu. Co z tego jak malucha na prokocim na sygnale wieźli.
Nie wiem co z tą szkołą, będę jeszcze szukać albo stanie na koperniku. Ja teoretycznie mam swoją położną w najbliższej przychodni i tu jest niezły zonk, bo nie przysługują mi wizyty domowe - pani tak daleko jeździć nie może więc mam ją również daleko gdzieś [/QUOTE]

Ja myślę tak samo, poleżę 3 dni na niewygodnej sali, ale przecież nic mi nie będzie. Mój mąż mnie namawiał na prywatny poród, ale prywatny szpital/klinika jak tylko coś się dzieje i tak odsyła do 'zwykłych' szpitali
No i cieszę się, że babeczka przyjdzie do nas do domu, bo wiem że najwięcej wątpliwości będzie właśnie w czasie po porodzie Na szczęście nie mamy tu ciotek dobrych rad i położna się na bank przyda.
Stary 2017-11-24, 09:56   #237
mialavi
Zakorzenienie

Nie nadążam dziś za Wami
Jestem nieżywa, naprawdę się cieszę bardzo tylko teraz boje się, że za bardzo. Za wcześnie zaczęłam testować. Są przypadki gdy wszystko kończy się w kobieta nie wiedziała, że w ciąży była.
Ja dowiedziałam się szybko, pozwoliłam sobie na radość, a teraz to ja już wymiękam. Przepraszam, że tak marudzę ale tak się teraz boje, że jestem nie do życia.
Boję się, że to taka bańka mydlana tak długo czekałam na ten dzień, ale nie spodziewałam się tyle stresu po drodze... Byle do wieczornej bety. Dziś objawów nie mam żadnych, a brzuch boli jak na @.
Cytat:
Napisane przez Avina Pokaż wiadomość
Dzień dobry ☺ Przed chwilą się obudzilam Jeszcze leżę z kocurami. Może kupię cos na allegro, żeby wykorzystać te darmowe dostawę

To Cię Ewcia nastraszyla Teraz już trzeba być przygotowanym na wszystko

Mialavi nie denerwuj się, poczekaj spokojnie na betę. Może test jest mniej czuły i dlatego taka blada kreska

"gust cyrkowy" padłam

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Mialavi - kochana, nie panikuj, nie testuj już tylko zrób następną betę Dziewczyny miały tu już tyle przejść, że wiemy doskonale, że na nic nie ma reguły. Tylko spokojnie, zobaczysz wieczorem, jak pięknie przyrosła Tak na prawdę jest jeszcze bardzo wcześnie, jeśli chodzi o dc, testy mogą nie pokazywać...

Invi Nie wiem już sama, czy trzymać kciuki, żeby Ewcia wyszła naturalnie, bez wspomagania, czy żeby zaczekała do poniedziałku... jak byś wolała? Najważniejsze, żeby poszło szybko, sprawnie

Ja się jeszcze zastanawiam, czy jechać do galerii
Myślałam, że po becie to już raczej testy powinny wychodzić. Wiem nie ma reguły. Wiem, ale niestety nie jestem w stanie opanować swojego stresu.

Chyba odezwę się wieczorem, żeby Wam tu nie spamować cały dzień moja osoba 😘

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-11-24, 10:00   #238
Fragaria_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale akcja na oddziale...
To jak scena z "Trudnych spraw" albo "Ukrytej Prawdy"

Ja obstawiam betę 92
Fragaria_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-24, 10:02   #239
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ma jakiś egzamin, do którego się przygotowuje teraz i nie ma jej na klinice chyba do marca. Dowiedziałam się o tym w środę.
Mówiła też, że kopernik jest przepelniony i często odsyła pacjentki gdzie indziej, więc warto mieć u nich lekarza jeśli się bierze pod uwagę ten szpital
A Ujastek nie jest? Teraz dużo kobiet rodzi

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-24, 10:02   #240
bonjourbelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Nie nadążam dziś za Wami
Jestem nieżywa, naprawdę się cieszę bardzo tylko teraz boje się, że za bardzo. Za wcześnie zaczęłam testować. Są przypadki gdy wszystko kończy się w kobieta nie wiedziała, że w ciąży była.
Ja dowiedziałam się szybko, pozwoliłam sobie na radość, a teraz to ja już wymiękam. Przepraszam, że tak marudzę ale tak się teraz boje, że jestem nie do życia.
Boję się, że to taka bańka mydlana tak długo czekałam na ten dzień, ale nie spodziewałam się tyle stresu po drodze... Byle do wieczornej bety. Dziś objawów nie mam żadnych, a brzuch boli jak na @.
Są takie przypadki, ale czasem świadomość, że jednak ta ciąża się pojawia też wiele kobiecie daje. Zwłaszcza jeśli starania były długie, zawsze jest to jakaś informacja. Tak mi się wydaje
Ból brzucha jak na @ to też żaden wyznacznik niepowodzenia. Zobacz, że Blanka też odczuwała, nie wiem czy nadal. Ja również miałam taki ból na samym początku.

A Ty się nie stresuj, niedługo dostaniesz wynik pięknej bety
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości