|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzanie niejedno imię ma - i nie będąc żyłą z klasą żyć się da! cz V
Cytat:
w znajomym "lumpie ze wszystkim" trafiły się dziś cudne rzeczy, akurat na prezenty. Kupiliśmy za 30 złotych komplet ręcznie malowanych, cudownych bombek, zgodnie z życzeniem na liście od Mikołaja
|
|
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Zbliżamy się do podsumowania roku. Skończymy go z okrągła suma na koncie, co cieszy.
W tym tygodniu akurat wpadło mi sporo fuch. Fajnie, bo kasa przed świętami będzie, a grudzień zazwyczaj słaby, ale juz odwyklam od takiej ilości pracy i nie wyrabiam, |
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
U nas niespodziewana kasa się pojawiła - TŻ zwykle nie dostawał talonów na święta, bo w firmie od pewnego pułapu zarobków nie dają. Od tego roku przyjęli jednak inny system rozliczeń - wykazywanie dochodu na głowę w rodzinie - no i się okazało, że po tej modyfikacji łapie się na max kwotę talonów jaką dają - taki mały fart przedświąteczny, baaaardzo się przyda.
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Ja powiem Wam szczerze, że nawet nie wiem, ile nam kasy przybyło w tym roku. Może warto by to zacząć monitorować.
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
też fajnie, bo nie wiem czy te talony to można wszędzie realizować
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Idąc za Waszym przykładem zapisałam sobie stan naszych oszczedności na XII2017 i za rok będę wreszcie mogła powiedzieć ile nam przybyło. Na razie możemy tylko szacować, bo ciężko jest stwierdzić realne oszczędności jak się pieniędzmi lawiruje między dwoma (a właściwie trzema kontami) i jeszcze inwestycjami.
|
|
#218 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wiecie czy istnieje możliwość założenia konta w banku, które będzie miało dwóch właścicieli? Za jakiś czas będę się wyprowadzać z chłopakiem z domu i świetną opcją byłoby dla nas jedno wspólne konto na które przelewalibyśmy pieniądze na opłacanie rachunków. Oboje mamy swoje konta w tym samym banku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
|
#220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Orientujecie się może w jakim banku najlepiej otworzyć konto? Po świętach mam 3 dni wolnego więc mogłabym się tym zająć. Fajnie by było, żeby promocyjna lokata dla nowych klientów była duża, ale bardziej mi chodzi o to, w którym banku opłaca się mieć kontu długoterminowo. Na pewno odpada MBank, Credit Agricole, Pocztowy i banki założone przez Czarneckiego: Getin, Idea Bank itp. (bo albo mamy tam konta albo nie chcemy zakładać tam kont z powodów ideologicznych). Najwazniejsze jest dla mnie, żebym miała darmowe konto (BEZ KARTY!!), lepiej oprocentowane lokaty niż w innych bankach itp. Byloby idealnie gdyby można było też robić przelewy za pomocą mtransferów. Mam od kilkunastu lat konto w Agricolu, ale to taki staruszek, że mogę robić przelewy tylko tym osobom, których dane zostały zapisane w banku. Więc teoretycznie z każdym kontrahentem powinnam pójść do banku, poprosić o wpisanie danych, a potem przyjść do domu i zrobić przelew. Kiedyś mi tak bardzo nie przeszkadzało, ale teraz robię dużo więcej zakupów przez internet i muszę się prosić Tż, żeby mi zrobił przelew. Poza tym parę lat temu oferta depozytów była tu dużo lepsza niż obecnie (porównując z innymi bankami).
|
|
|
#221 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Darmowe konto bez karty? T mobile usługi bankowe? Inteligo? Ale lepsze lokaty? Nie liczyłabym. Raczej trzeba szukać okazji i lokować po różnych bankach. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2017-12-16 o 10:42 |
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;7973275 1]
Darmowe konto bez karty? T mobile usługi bankowe? Inteligo? Ale lepsze lokaty? Nie liczyłabym. Raczej trzeba szukać okazji i lokować po różnych bankach.[/QUOTE] Wiesz..... zdaję sobie sprawę z tego, że nie można mieć wszystkiego i że nie znajdę konta idealnego. Ale podstawą dla mnie będzie darmowe konto bez karty. Mam jedną kartę z którą czasami męczę się okrutnie, żeby wyrobić limit i drugiej bym nie zdzierżyła. A ostatecznie jak nic nie znajdę, to albo nie zmienię banku albo założę konto w MBanku tak jak ma Tż. Pisałam o tym kilka razy. Getin świadomie oszukiwał klientów na grubą kasę do czego przyznał się po wyrokach sądów, więc nie zamierzam im darować nawet 1 zlotówki. Z jednej ichniej inwestycji zrezygowałam przed czasem, bo bałam się że po 20 latach mogę się obudzić z ręką w nocniku i stracić kilkanaście tyś. a nie "tylko" kilka. Jeśli chodzi o drugą inwestycję, to w ciągu 6 lat zarobiłam w sumie 3 %. Nie musze chyba mówić, że w banku mówili mi o zupełnie innych kwotach. Już nie mogę się doczekać aż miną kolejne 4 lata i pozbędę się wreszcie tego ustrojstwa.
Kosmetyki, ubrania i dodatki Książki, filmy, CD, kasety Edytowane przez Terha Czas edycji: 2017-12-16 o 11:16 |
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienawidzę tego banku - złodzieje!
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety też. Chociaz uczciwie muszę powiedzieć, że oprocentowanie lokat było kiedyś naprawdę bardzo dobre. Obecnie są chyba dalej w czołówce jesli chodzi o depozyty, ale już mnie to nie interesuje.
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mam zawsze minimum 4 konta, często różne, bo korzystam z różnych promocji więc otwieram i zamykam. Do tego teraz mam jeszcze fundusze. Więc jak raz na rok takie coś robisz, a naprawdę jesteś ciekawa, to moim zdaniem to nie jest problem ![]() Ja mam konto w Millenium. Karty nie trzeba mieć, darmowe jest jak jest wpływ co miesiąc min 1tys lub 1,5 tys nie pamiętam dokładnie. Jestem zadowolona. W sumie korzystam tylko z aplikacji mobilnej gdzie mam wszystko. Teraz fajne konto oszczędnościowe mieli jakiś Profit i nawet ok lokatę mobilna, ale wszystko do niewielkich kwot.. No, ale to wiadomo jak chce się mieć dobre % to trzeba szukać i bawić się w przelewy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
-zewnętrzny wpływ min tyś zł - 1 płatność kartą lub BLIK w miesiącu. Ale moim zdaniem chyba najlepsza oferta na rynku. Ja ciągle gdzieś zakładam konta, ale Millennium jest głównym. Ma najlepszą aplikację na telefon ( tylko dużo miejsca zajmuje w telefonie). I ciągle jest oprocentowanie 2,5 % do 100 tyś na koncie oszczędnościowym dla nowych środków, można tak zrobić aby całe czas te same środki były nowymi, bo zasady przewidywalne. Tu jest ranking kont ( z którym nie do końca się zgadzam) http://www.najlepszekonto.pl/darmowe-konto-bankowe Nie wiem czemu wzięto pod uwagę T-mobiel konto premium, skoro mają darmowe freemium i powinno być najdalej na 3 miejscu. Funduszy nie polecam, bo to co mówią w banku to możliwie najwyższy zysk, a nigdy się z tym nie spotkałam. Zawsze miałam do czynienia z wkurzonymi klientami, którzy zarobili 50 -100zł przez 3 lata z 50 tyś zł ![]() tu drugi ranking lepszy wg mnie http://zamknijkonto.pl/ranking-darmowych-kont-bankowych Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2017-12-16 o 12:05 |
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziewczyny wielkie zmiany, rodzinka się powiększy. To dopiero początek a już szarpnęło po kieszeni, no ale jak trzeba to trzeba
Natomiast z oszczędzaniem będzie gorzej, bo daruje sobie w obecnym stanie nadgodziny. No ale nie jest to teraz najważniejsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-zewnętrzny wpływ min tyś zł - 1 płatność kartą lub BLIK w miesiącu. Ale moim zdaniem chyba najlepsza oferta na rynku. Ja ciągle gdzieś zakładam konta, ale Millennium jest głównym. Ma najlepszą aplikację na telefon ( tylko dużo miejsca zajmuje w telefonie). I ciągle jest oprocentowanie 2,5 % do 100 tyś na koncie oszczędnościowym dla nowych środków, można tak zrobić aby całe czas te same środki były nowymi, bo zasady przewidywalne. Tu jest ranking kont ( z którym nie do końca się zgadzam) http://www.najlepszekonto.pl/darmowe-konto-bankowe Nie wiem czemu wzięto pod uwagę T-mobiel konto premium, skoro mają darmowe freemium i powinno być najdalej na 3 miejscu. Funduszy nie polecam, bo to co mówią w banku to możliwie najwyższy zysk, a nigdy się z tym nie spotkałam. Zawsze miałam do czynienia z wkurzonymi klientami, którzy zarobili 50 -100zł przez 3 lata z 50 tyś zł ![]() tu drugi ranking lepszy wg mnie http://zamknijkonto.pl/ranking-darmowych-kont-bankowych[/QUOTE] To super. Dzieki dziewczyny. Chyba do nich zaglądnę .Cytat:
. Kiedy się powiększy? ![]() U nas też szarpie po kieszeni, ale z uwagi na prywatne badania.
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i sporo frajdy.
|
|
|
#231 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;79738471]nie ma problemu. Popytaj w banku w którym macie już konta.[/QUOTE]
Dzięki wielkie, popytam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() |
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
I ona gratulacje. Cudowna wiadomość
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co myślicie o nest bank i promocyjnej lokacie przy zakladaniu konta? 4% dla 10 000zł. |
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moze dadza znow jakas promocje na otwarcie konta, warto sie wstrzymac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Co do banków, całkiem niedawno chciałam zmienić konto z uwagi na przeboje z Getinem. Nest Bank był na pierwszym miejscu dopóki właśnie nie przeczytałam o tej miesięcznej historii. Całkowicie go to zdyskwalifikowało. Finalnie zostałam z Getin Bankiem, bo oddali mi kase za tę kartę nieszczęsną, a jakoś też nie znalazłam innego konta dużo lepszego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;7974565 6]Jest ok. Ale ja bym go nie chciala na glowne konto. Historie mozna przejrzec tylko na miesiac wstecz. Nie wiem jak z wyciagami. Ale ogolnie odrzuca mnie ten system internetowy. Malo funkcjonalny.
Moze dadza znow jakas promocje na otwarcie konta, warto sie wstrzymac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jak się nie da przejrzeć histori Bardziej wstecz, to to jakaś porażka. Chciałam takie konto jako dodatkowe, ale chyba załóże tylko dla tej lokaty. Myślisz że dadzą jeszcze jakiś bonus za zakładanie konta? |
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

w znajomym "lumpie ze wszystkim" trafiły się dziś cudne rzeczy, akurat na prezenty. Kupiliśmy za 30 złotych komplet ręcznie malowanych, cudownych bombek, zgodnie z życzeniem na liście od Mikołaja 

nienawidzę tego banku - złodzieje!

A mam zawsze minimum 4 konta, często różne, bo korzystam z różnych promocji więc otwieram i zamykam. Do tego teraz mam jeszcze fundusze. Więc jak raz na rok takie coś robisz, a naprawdę jesteś ciekawa, to moim zdaniem to nie jest problem 

ale i sporo frajdy.