Dobry dietetyk - kogo polecamy? (różne miasta) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-13, 09:41   #211
sok_malinowy
Przyczajenie

Dot.: Dobry dietetyk - kogo polecamy? (różne miasta)

A ich strona wygląda tak, no powiedziałabym, profesjonalnie i zachęcająco (chociaż trochę razi mnie jednak zwrot "sprawdź, czy jesteś gruby/gruba" czy jak to tam jest). :/ 70 zł za 1 wizytę to dużo... Ja płaciłam 150 zł za 3 wizyty i w tym był jadłospis na 7 dni i żadnych suplementów (i wydawało mi się, że dość dużo kasy inwestuję - jednak teraz nie żałuję ani jednej złotówki ). A na tej stronie, którą podałaś nie ma nic o suplementach. A później się okazuje, że dystrybuują herbalife... Masakra...
sok_malinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 23:36   #212
arek0478
Przyczajenie

Dot.: Dobry dietetyk - kogo polecamy? (różne miasta) POZNAŃ

na sobie przetestowałem już kilku dietetyków - proponowali herbatki, koktajle i nakłuwanie uszu nawet...koszmar! w końcu na siłowni dostałem namiary na poradnie dietetyczną w poznaniu na sołaczu u pani magdy matyasik. Była długa rozmowa, ,,,,mierzenie
, waga itd. w końcu dostałem diete na 3 tygodnie a potem na 5 i kolejny miesiąc. No i schudłem 11,4 kg małymi krokami. znaczy zadziałało, musiałem też troche pozmieniac w swoim zyciu, zmiast coli woda do picia ale było warto.
arek0478 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 21:10   #213
201606201234
Konto usunięte

Dot.: Dobry dietetyk - kogo polecamy? (różne miasta) POZNAŃ

ja tez szukam dietetyka we wrocławiu i ta p. Lucyna Miachalak, napiszcie o niej wiecej chyba do niej pojde. Ile wizyta, ile dieta, jak sie z nia wspolpracuje?
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 07:49   #214
countryhouse
Raczkowanie

Witam
Widziałam jak znajome chudły u p. Michalak i zachęciło mnie to do wizyty u niej. Jak dla mniej jej dieta jest sensowna i dobrze przygotowana. Pani Lucyna dobrze wyjaśnia na co zwracać uwagę podczas zakupów.
Ogólnie pomino tego że nie osiągnęła sukcesu u niej uważam że jest godna polecenia
Stary 2010-04-09, 20:23   #215
banys
Przyczajenie

Dot.: Dietetyk - Bielsko Biała

reklama

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2011-03-01 o 14:53
banys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 13:09   #216
malamysz
Przyczajenie

gdzie dobry dietetyk w Lublinie?

jak w tytule. Jeśli ktoś może kogoś polecić proszę o info.
malamysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 12:13   #217
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Dot.: gdzie dobry dietetyk w Lublinie?

mnie by interesowal taki ktory ma umowe z NFZ?
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-12, 18:27   #218
Lisq33
Raczkowanie

Dietetyk - poznań

witam, poszukuję jakiegoś DOBREGO dietetyka. czy możecie polecić najlepszego jakiego znacie?
Lisq33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:28   #219
venomik
Raczkowanie

Dot.: Dietetyk - poznań

Obawiam się, że zadawanie takiego pytania na forum nie będzie skuteczniejsze od wybierania na chybił trafił
venomik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 16:28   #220
Lisq33
Raczkowanie

moze ktos zna jakiegos dobrego...
Lisq33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:21   #221
sorellla
Raczkowanie

ja znam skuteczną panią dietetyk. szczegóły na PW. sama się u niej odchudzałam:P

sorellla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-25, 17:32   #222
LzaNaRzesie
Raczkowanie

GG do LzaNaRzesie
Dot.: Dietetyk Leszno .Głogów.

Tak jak pisałam, tak zrobiłam. Zapisałam się do Pani Kingi z Dietoteki i ... w 2 miesiące ubyło mi 10 kg jeszcze dużo przede mną ale wierzę, że dzięki pomocy dam radę !! Naprawdę z całego serca polecam !!
Nadzieje I Powie"...Jestem Bo Kocham...",
Uczucia, Które Każdego Ranka,
Będzie Kolejnym Cudem Narodzin,
By Trwać, By Iść, By Być, By Żyć...

LzaNaRzesie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 19:21   #223
Martinikaa
Przyczajenie

OOO kurde to gratulacje że w dwa miesiące ubyło ci 10 kg...niesamowity wynik, a powiedz czy oprócz diety jakie ćwiczenia stosujesz?
Martinikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 19:54   #224
LzaNaRzesie
Raczkowanie

GG do LzaNaRzesie

Więc z ćwiczeniami mam mały problem, pierwsze 2 tygodnie było super, codziennie ćwiczyłam, ale teraz znowu zabrałam się do ćwiczeń, musiałam 4 razy w tygodniu jeździć rowerkiem stacjonarnym po 30min (ale można wybrać jakieś inne ćwiczenia) i to wszystko. Sama dołożyłam sobie brzuszki i spacery z nordic walking. Niedługo mam też zamiar zacząć biegać Zobaczymy co z tego wyjdzie, 3majcie kciuki
Nadzieje I Powie"...Jestem Bo Kocham...",
Uczucia, Które Każdego Ranka,
Będzie Kolejnym Cudem Narodzin,
By Trwać, By Iść, By Być, By Żyć...

LzaNaRzesie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:08   #225
alicja1973
Przyczajenie

Dietetyk w Głogowie 697911170, ale trudno go zastać, spróbuj może Ci pomoże ja schudłam 12 kg w 9 tygodni i czuję się lepiej. Pan układa jadłospis i kontroluje wagę chodzę trzeci miesiąc i jestem zadowolona.
alicja1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:02   #226
aga97121
Przyczajenie

Witam wszystkich
Tak jak wspominałam parę miesięcy temu w końcu wybrałam się do Pani Kingi Dudziak do Dietoteki. Co prawda zastanawiałam się 2 miesiące czy się zapisać i w końcu to zrobiłam. Wraz z nowym rokiem postanowiłam coś zmienić w swoim życiu i udało się. Na razie udało mi się schudnąć 18kg Co prawda jeszcze 10 kg przede mną ale wierzę, że będzie dobrze. Bardzo się bałam, że na diecie będę chodzić głodna ale nic podobnego Jedzenia jest naprawdę dużo i jest bardzo smaczne. To forum jest super, dzielmy się swoimi sukcesami a na pewno będzie nam raźniej. Piszcie o swoich dokonaniach Na pewno się odezwę jak zrzucę te 10kg. Pozdrawiam
aga97121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 20:42   #227
ycul011
Przyczajenie

Dot.: Dietetyk- wrocław

witam, własnie dzisiaj wrociłam od dietetyka we Wrocławiu jestem zadowolona juz z samej wizyty polecam
Dietetyk Wrocław-www.lucynamichalak.pl
ycul011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 09:27   #228
Ali Akcza
Przyczajenie

witam! jezeli chodzi o dietetykow w lesznie i rejonie to nie ma zadnego z prawdziwego zdarzenia!!!! wszyscy sa albo po uniwersytecie przyrodniczym i sa specjalistami z TECHNOLOGII ZYWNOSCI (pani z natura house, jagiella), badz sa lekarzami i ZROBILI ROCZNA SPECJALIZACJE Z ZYWIENIA CZLOWIEKA( zamenhoffa). PRAWDZIWA DIETETYKA jest tylko NA UNIWERSYTECIE MEDYCZNYM.
Ali Akcza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 11:31   #229
Biedronka_k
Przyczajenie

Wiatm
Poratujcie jakimiś namiarami na dobrego dietetyka z okolic Rzeszowa, bo dużo za dużo się mnie zrobiło
Z góry dziękuje za pomoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-01, 19:00   #230
aneczka1990
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ali Akcza Pokaż wiadomość
witam! jezeli chodzi o dietetykow w lesznie i rejonie to nie ma zadnego z prawdziwego zdarzenia!!!! wszyscy sa albo po uniwersytecie przyrodniczym i sa specjalistami z TECHNOLOGII ZYWNOSCI (pani z natura house, jagiella), badz sa lekarzami i ZROBILI ROCZNA SPECJALIZACJE Z ZYWIENIA CZLOWIEKA( zamenhoffa). PRAWDZIWA DIETETYKA jest tylko NA UNIWERSYTECIE MEDYCZNYM.

Trafiłam na to forum całkiem przypadkowo ze względu na to, że także interesuje się żywieniem. Jestem studentką I roku dietetyki na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu i wypraszam sobie przez powyższą osobę dyskryminację kierunku na mojej uczelni. Pierwsze moje pytanie- na jakiej podstawie Pani wysnuwa taki wniosek, że Uniwersytet Przyrodniczy jest gorszy od Medycznego? Samą nazwą? Renomą? Otóż powiem tak- wybrałam się na UP ze względu na to, iż ten kierunek ma bardzo dużą renomę od wielu lat i zatrudnia wykwalifikowanych specjalistów przekazujących wiedzę z wielu aspektów dotyczących żywienia. Natomiast Uniwersytet Medyczny dopiero raczkuje w tej kwestii. Kierunek jest bodaj że od 3 lat ( na Uniwersytecie Przyrodniczym od ponad 30 lat) i UM zatrudnia profesorów z Przyrodniczego, ponieważ nie ma własnej kadryJ Zatem moje pytanie w czym Medyczny jest lepszy? Bo chyba tylko w nazwie. Osoba, która pisała posta kierowała się chyba jakąś głupią zawiścią, ponieważ nie jest w ogóle zorientowana w temacie. Tak UP uczy technologii żywności ale już na 2 roku można wybrać specjalizację np. dietetykę i kształcić się tylko w takim kierunku (ja mam taki zamiar). Na pierwszym roku i tak człowiek uczy się podstaw typu matematyka, fizyka, chemia, ekonomia i inne. Od wielu lat uczelnie rolnicze kształciły pod kątem nauk żywieniowych (np. SGGW Warszawa) i dopiero Medyczna od paru lat zaczęła papugować, na razie nieudolnie, bo niestety wszystko wymaga czasu.

Edytowane przez aneczka1990
Czas edycji: 2010-06-01 o 19:02
aneczka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 17:28   #231
alicja1973
Przyczajenie

Zgadzam się w zupełności z moją przedmówczynią. osobiście uważam, że więcej o żywieniu wie technolog żywności niż dietetyk po UM, dla którego istnieje jeden gatunek kiełbasy, sera, czy parówek. Wiedza o samej żywności prezentowana przez dietetyków jest mizerna, a diabeł tkwi w szczegółach...
alicja1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 13:27   #232
Ali Akcza
Przyczajenie

Lol, Aneczka1990.
Nie dostalas sie na UM? Powiem tyle, kolezanka jest na dietetyce na UM wlasnie i tam nie mieli na 1 roku ani matmy, ani fizy. Zaczeli od zywienia czlowieka, anatomii i nie wiem czego oni sie tam jeszcze uczyli. A, chyba nie wiesz, ze magistra z dietetyki tylko na UM dostaniesz Tak bedziesz miec tylko technologa zywnosci.
Pozatym mam paru znajomyjch na UP, nic nie musza robic. "Kto chce 3 moze wyjsc "
Stary 2010-06-15, 14:25   #233
aneczka1990
Przyczajenie

Proponuję bardziej się zorientować, bo ewidentnie widać Twoją ignorancję. Na UP otrzymasz tytuł magistra dietetyki. W sumie zastanawiam się czym podyktowany jest Twój post- studiujesz na UM i planujesz wykosić konkurencję? Bo innego logicznego rozwiązania nie widzę. Proponuję postudiować na UP- i pokaż mi indeks. 14 egzaminów w sesji 2 tygodniowej i mnóstwo zaliczeń z ćwiczeń. To wtedy porozmawiamy. Proponuję też zorientować się w dziekanacie ile jest chętnych na 1 miejsce. Brak mi słów dla ignorantów. Zanim napiszesz coś to proponuję przemyśl. pozdrawiam
Stary 2010-06-20, 10:08   #234
Ali Akcza
Przyczajenie

Na UE studdiuje ;] Wiem jak jest :P
Wspollokator jest z UP kiedy my zakuwamy, on w CSa gra ;P I tez jest na technologii zywienia. Skoro tak wygladaja wasze studia to ja podziekuje za takie porady Jeszcze mi sie cos stanie, albo efekt bedzie inny niz porzadany bo "1 rok to matma, fiza i takie tam". Pozatym wszem i wobec wiadomo, ze UP nie cieszy sie jakas mega renoma w przeciwienstwie do UM. Tak jak lo w lesznie. 1 i 2, a w 3lo sa Ci co sie do jednych z wczesniej wymienionych nie dostali. Tak samo tu. UM, a UP to reszta.
Stary 2010-06-21, 10:52   #235
aneczka1990
Przyczajenie

Nie widzę dłużej celowości kontynuowania tego wątku. Zazwyczaj lubię dyskutować z osobami inteligentnymi... Pozwolę sobie jedynie skomentować: na każdych studiach są obiboki i osoby którym zależy skończyć studia nie dość że z szeroką wiedzą to i z 5 w indeksie. Widocznie Twój współokator, to obibok. Życzę mu powodzenia w przyszłości. A co do skuteczności dietetyków to życie to weryfikuje a dokładniej pacjenci, którzy korzystają z usług danego dietetyka i czy są zadowoleni czy nie. Weź sobie odpuść jakieś głupie teksty, naprawdę dziwi mnie że trafiłaś na to forum... A co do UE to starsza kumpela nie mogła u nas ujechać czytaj na UP więc sie przeniosła na UE na jakies towaroznawstwo czy jakoś tam i tam właśnie ma same 4 z palcem w... Serdecznie Cię pozdrawiam Ali Akcza i życzę Ci mniej jadu na przyszłość. Żeby ktoś nie musiał zweryfikować Twojej wiedzy po UE, tego Ci bardzo życzę. Acha a po Akedemii Medycznej mamy wielu lekarzy konowałów jak i w przyszłości dietetyków. To wszystko zależy od człowieka na jakim specjalistą będzie...Jeszcze raz pozdrawiam.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Acha i jeszcze jedno- chodziłam do I LO, ale nie krytykuję pozostałych liceów w Lesznie. Trzeba być wielkim snobem i zapatrzonym w siebie imbecylem żeby krytykować ludzi, których się nie zna...Trochę więcej inteligencji a mniej powierzchowności.
Stary 2010-07-18, 22:39   #236
zelgadia
Raczkowanie

Można prosić o jakieś dokładniejsze wypowiedzi na temat Pani Agnieszki Arendarczyk? Czy ktoś miał styczność z kimś kto ogłasza się na stronie Dobry Dietetyk z okolic Świdnicy lub Wrocławia i mógłby mnie wspomóc opiniami?
zelgadia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 16:55   #237
iwonkaaknowi
Przyczajenie

Dot.: Dietetyk Wałbrzych/Bodyline

ja korzystalam z rady dietetyka-nie wiem czy moge podawac jego dane.Odezwij sie na maila.
iwonkaaknowi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 20:05   #238
zdesperowana10
Przyczajenie

Question dietetyk lublin

zna może ktoś z was jakiegoś dietetyka w Lublinie który byłby w miarę tani? najlepiej jakby miał umowę z NFZ ale to raczej nierealne:P
nie mam zbyt dużo kasy a zależy mi żeby schudnąć odchudzanie na własna rękę mi nie idzie...a i jeszcze jedno, czy lekarz rodzinny tez może jakoś doradzić w odchudzaniu??

liczę na dobre rady i odpowiedzi
zdesperowana10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 20:10   #239
margolka2
Przyczajenie

Dobry dietetyk

Przez wiele lat walczyłam bezskutecznie z alergią (kłopoty żołądkowo-jelitowe oraz ze skórą) plus zaparcia. Syn natomiast miał problemy z wątrobą. Brałam leki , stosowałam różne suplementy i zioła polecane przez koleżanki lub internecie. Niestety niewiele poagały. Znalazłam przychodni zdrowia ulotkę dietetyka Agnieszki Biernat. Umówiłam się na wizytę. Kuracja trwała parę miesięcy, ale na prawdę było warto! wreszcie uporałam się z moją alergią i zaparciami, oddzyskałam dobre samopoczucie i przy okazji zrzuciłam zbędne kilogramy. Syn również powrócił do zdrowia. Dlatego gorąco poleca poradę u Pani dietetyk Agnieszki Biernat.
margolka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 20:48   #240
margolka2
Przyczajenie

Witam, ja mogę polecić dietetyczkę Agnieszkę Biernat z Wrocławia. Chodziłam do niej przez parę miesięcy i jej kuracje bardzo mi pomogły. Z tego co wiem to udziela ona porad zarówno w gabinecie jak i przez Skype dla osób spoza Wrocławia. Jest ciepłą, sedeczną osobą z dużą wiedzą.
margolka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości