|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2018 ;)
Witam nowe grudniówki
Seawitch - trzymam kciuki, żeby ta ciąża skończyła się szczęśliwie Byłam wczoraj na czwartej (i ostatniej na razie, chyba że gin zleci więcej) becie i coś dziwnego się stało . Moja ciąża w przeciągu 4 dni z trzytygodniowej stała się pięciotygodniową wg norm, wzrost 2 razy po ponad 270% .
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Fruczak - mialas w rodzinie bliźniaki?
|
|
|
|
#213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
U Fruczak, może to podwójna ciąża?
U mnie kolejny dzień pakowania i sprzątania....właściwie pozostało spakować kuchnię i posprzątać po wszystkim, ale dzisiaj już nie dam rady sama, mąż wreszcie stwierdził że chyba jednak powinnam się oszczędzać i sprowadza mi swoją kuzynkę do pomocy.... A w ogóle chyba wreszcie przyjął do wiadomości że jesteśmy w ciąży, bo zaczyna mówić o dziecku i nie gromi mnie wzrokiem jak ja mówię coś o ciąży Wreszcie!
|
|
|
|
#215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#216 |
|
Rozeznanie
|
Szczerze nie wiem, chyba miał taki swój etap szoku. Staramy się od ponad roku świadomie, ale już nie wychodziło długo i mieliśmy zaplanowaną strategię działań wspomaganych i chyba oboje się nastawiliśmy, że to jeszcze potrwa i nie spodziewaliśmy się że się teraz uda. Mieliśmy na najbliższe pół roku nawet dość mocno plan działania wyznaczony, oboje dużo pracujemy, miały być wyjazdy służbowe, kupno drugiego samochodu, odkładanie na wykończenie mieszkania, ja miałam zakładać firmę, generalnie dużo pracy i wydatków. A ta wiadomość nie ukrywam mocno zweryfikowała nam plany i myślę, że on musiał to przetrawić i sobie w głowie nowy plan ułożyć. Pewnie dlatego na początku przyjął do wiadomości, ale w ogóle nie mówił nic na ten temat, poza tym że będzie, nie cieszył się, ignorował trochę sprawę.
Poza tym przez chwilę był obrażony, bo umówiliśmy się że dopoki nie będzie dziecka to w drugiej sypialni w nowym mieszkaniu będzie "jego" pokój, a potem miał być to pokój dziecięcy, a tu się okazuje że od razu będzie trzeba wykańczać pod dziecko, więc nici z jego ☠☠☠☠☠☠☠nika...... Ale widzę że już się wita z Ziarenkiem zanim przywita się ze mną, także jest dobrze
|
|
|
|
#217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Witam nowe dziewczyny ☺ Idziemy wieczorem na domówkę do znajomych, nic nie wiedzą o ciąży i muszę wymyśleć jakąś wymówkę dlaczego nie piję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#219 | |
|
Raczkowanie
|
Ja się na razie cykam - musimy póki co wyremontować sypialnię, bo mamy grzyba na ścianach. Więc skuwanie tynku, gładź, grunt ze srebrem, farba... Wywalenie materaca na którym śpimy, zastąpienie go wersalką (sypialnia ma szerokość 160cm, długość około 250cm), więc żeby weszło także łóżeczko dla brzdąca to musimy pokombinować ostro. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że nie wiem skąd kasę wytrzasnąć
Cytat:
Ja się nie domyślałam nic a nic. Od razu iść do gina lepiej czy na betę po prostu? Jak myślisz? Ja też dzisiaj praca ;-) Jutro... I cały przyszły tydzień.
Edytowane przez Seawitch Czas edycji: 2018-04-14 o 12:10 |
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tz, podobnie jak i ja, do ciąży podchodzi na chłodno. Niby mówi takie słodkości jak "kocham was" ale ogólnie to boi się ze będzie jak poprzednio i poprzednio. Ja się cieszę, najwyżej będzie to tylko kilka tygodni radości ☺
Mi objawy ustały i się boję. W zeszłym roku oznaczało to jedno.
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza. 11tc[*] 11.04.2017 6tc[*] 5.12.2017 Edytowane przez Nemmireth_ Czas edycji: 2018-04-14 o 12:52 |
|
|
|
#221 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
Nemmireth - ja myślę, że tym razem Ci się uda i będziecie wkrótce szczęśliwi
ARIA170 - ja mam wizytę wstępnie zarezerwowaną na 23 o 9 Czyli czasowo praktycznie też się pokrywa także i to Jestem totalnie zielona
|
|
|
|
#223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
napisz, jak bedzieszbpo wizycieWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
Do 23/24 kupa czasu, na pewno będzie już coś widać
![]() Nem, nie stresuj się, ja też tak mam, że bywają dni że nic kompletnie się nie dzieję, zero objawów, a potem na drugi dzień wzystko od nowa. Dzisiaj np gdyby nie piersi to w ogóle bym nie myślała że w ciąży jestem, zero mdłości (dzięki Ci Panie!), zero bólu brzucha, nawet zmęczona jakoś specjalnie nie jestem. Te objawy są zupełnie subiektywne i nie pokrywają mi się ze sobą, zobaczysz, jutro będzie lepiej
|
|
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
Nem, wszystko będziw dobrze
![]() Fruczak,bliźniaki?? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jak z Waszą aktywnością fizyczną w tak wczesnej ciąży? Ja wcześniej chodziłam na basen i na pilates. Ginekolog powiedziała, że mam żyć jak wcześniej póki co, więc idę na basen. Zastanawiam się tylko nad pilatesem, ale z drugiej strony nie są to przecież jakieś wyczerpujące ćwiczenia hmm.
|
|
|
|
#227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#228 | |
|
Raczkowanie
|
Nie było u mnie w rodzinie ciąż mnogich, więc mocno wątpię
.Cytat:
.
|
|
|
|
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
U mnie z aktywnością fizyczną do kitu, bo nawet przejście stu metrów mnie męczy, a wejście na 3 piętro naszego bloku bez windy jest jak wspinaczka na Rysy, także niestety na razie wszelką aktywność muszę odłożyc. Poza tym nie wiem czemu rodzinna mi wypisała na l4 że mam leżeć, czego nie rozumiem, bo czuję ię dobrze.....
Mam nadzieję, że to przejściowy stan i że chociaż na basen będę mogła chodzić. U mnie też od wczoraj bez żadnych ciążowych objawów, aczkolwiek mnie to póki co cieszy. Nie biorę pod uwagę żadnych peymitycznych scenariuszy, jeśli pójdzie źle to jecze będzie czas żeby się smucić. |
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przed ciążą nie ćwiczyłam to nie będę zaczynać teraz ☺ na rowerze prawie codziennie jeżdżę ale to rekreacyjnie, po wsi, nad jezioro.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
U mnie ze względu na choróbsko i brak czasu ostatnie tygodnie były bez aktywności fizycznej, mimo, że mam karnet na siłownię :/ Ponieważ w tym tygodniu pracuję dzień w dzień na 17, to planuję pochodzić wcześniej. Chociaż na bieżnię ze dwie godzinki, może rowerek. Więcej nie wezmę, bo się boję
Póki co rodzina mojego K wie już, a co do mojej... czekam - bo niedawno zebrałam opierdziel za zaręczyny, więc jak dosłownie niecały tydzień później bym z ciążą wyskoczyła to by mnie chyba ze skóry obdarli... Czekam na opinię wydawnictwa odnośnie mojej nowej książki - jak się uda, to będę pracowała więcej o około 2-3 godz dziennie. Póki mogę. Nie wiem jak będziemy sobie dawali radę, a to zawsze jakiś zastrzyk gotówki... Więc jakoś się trzeba zabezpieczyć. Ogólnie to pracuję w dwóch firmach. Ta druga jak mi się podoba ;-) Dzisiaj się zaloguję. Strasznie się boję. Nie planowałam ciąży. Niemniej może tak miało być? |
|
|
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
Mnie uczyli na studiach na gineksach, że jeśli kobieta przed ciążą była aktywna to o ile nie ma przeciwwskazań konkretnych to w ciąży również może być aktywna, ale jeśli przed ciążą aktywności było zero to lepiej w ciąży nie zaczynać nagle ćwiczyć itd bo to może zaszkodzić. Jednym słowem żyć dalej jak przed ciążą, byle rozsądnie
![]() Seawitch, piszesz książki? Wow, jakie jak można wiedzieć? Ja muszę w trakcie specjalizacji obowiązkowo wydać artykuł naukowy i kompletnie nie mam na niego pomysłu, a co dopiero napisać książkę.....Ja to jednak jestem totalnie niehumanistyczna..... |
|
|
|
#233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Piszę książki. Do tej pory wydałam jedną, o aniołach, teraz przymierzam się do takiej o kobietach i boginiach. Czyli bardziej takie poradnikowo-ezoteryczne bym powiedziała. Jak chcesz tytuł to dawaj na prv, tutaj wolałabym nie pisać
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Kamaska tak samo słyszałam dlatego za nic się nie biorę
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
A ja byłam dziś na basenie. Pływałam sobie dość spokojnie z deską albo na plecach. Jedną długość zrobiłam kraulem i już czułam, że przesadziłam, bo serce waliło mi jak szalone i zaczęło mi się kręcić w głowie, więc musiałam zrobić dłuższą przerwę. Także faktycznie nie ma co przesadzać. Oprócz tego dość sporo dziś spacerowaliśmy i jedliśmy dobrze rzeczy <3. Z objawów to ciągle ból piersi i ból brzucha raz na jakiś czas, lekkie mdłości w drugiej części dnia, ale takie bez wymiotów, no i ogólnie szybko się męczę a czasem kręci mi się w głowie do tego. Poza tym mam naprawdę spory brzuch...wiem, że jeszcze nie miał prawa mi tak urosnąć, ale chyba woda się zatrzymała albo sam brzuch mi tak nagle przytył :|. Nie mam pojęcia o co chodzi, muszę zapytać na wizycie. Wagę miałam zawsze w normie, nigdy super szczupła nie byłam, ale brzuch mi "wywalało" dopiero wieczorem albo jak sobie konkretnie pojadłam :P. A teraz cały czas taki mam i muszę chodzić w luźnych ubraniach, bo nie chce jeszcze nikomu mówić :|.
|
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Kochana, ja tez mam taki dziwny ten brzuch. Jakbym polknela maly balonik
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie widzę póki co żadnych objawów, prawdę mówiąc. Chyba to naprawdę wcześnie... Niby czuję posmak metaliczny w ustach, ale prawdę mówiąc nic poza tym. Jutro rano idę do rodzinnego, poproszę o skierowanie na betę
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Ja mialam intesywny weekend wczoraj z urodzin piechota wracalismy o 2 w nocy ![]() dzis o 9 pobudka bo jechalismy ze znajomymi do zoo potem zrobilismy sobie grilla i dopiero w domu jestem i juz padam doslownie!!na dodatek bieglismy na autobus w jedna i druga strone pluca to mnie jeszcze 20min pozniej gonily ![]() dzis juz niedam rady nadrobic was ale jutro po lelarzu bede nadrabiac!Mam nadzieje ze bede miala juz karte ciazy zalozona i serduszko uslysze ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Zauwazylam ze te wywalone brzuchy to norma. Mialam taki odrazu w pierwszej ciazy, teraz tez. Moja przyjaciolka to samo. Nagle sie wszystko wylewa
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- A jak u was szyjka macicy? W pierwszej ciazy nie badalam a teraz mam niziutko jak przed @ twarda i zamknieta jak ma byc ale czy powinna byc nisko? |
|
|
|
#240 |
|
Rozeznanie
|
Ja z brzuchem mam to samo. Ogólnie mam dużo kg na plusie i teraz ten brzuch jeszcze dodatkowo. W ogóle dzisiaj mam jakiś fatalny dzień. Cały dzień mdłości i taka migrena że myślałam że zwariuje. Dobrze że byłam u teściowej to się troszkę przespałam a ona zajęła córką.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

. Moja ciąża w przeciągu 4 dni z trzytygodniowej stała się pięciotygodniową wg norm, wzrost 2 razy po ponad 270%
.

Dopiero wczoraj test pierwszy zrobiłam, wyszedł prawidłowy, dzisiaj powtórzyłam, zrobiłam dwa. Słabe te kreseczki jeszcze. Niedługo idę na betę i do gina. Najgorsze jest to, że mój facet połapał się przede mną. Parę dni wcześniej miałam myśl typu: cholera, puchną mi nogi... Ciąża? Eee, nie. 12 lat nie zaszłam, to i teraz sobie wciskam jak nic. No i masz 

pewnie bedziemy szly podobnym torem, poniewaz ja takze wczoraj robilam test. Jednak w moim przypadku to wiedzialam od poczatku, ze cos jest na rzeczy, test byl tylko potwierdzeniem. Niektore dziewczyny tu juz maja swoje serduszka, ja jeszcze czekam na 1 wizyte u gina
(

wczoraj z urodzin piechota wracalismy o 2 w nocy 
dzis o 9 pobudka bo jechalismy ze znajomymi do zoo potem zrobilismy sobie grilla i dopiero w domu jestem i juz padam doslownie!!na dodatek bieglismy na autobus w jedna i druga strone pluca to mnie jeszcze 20min pozniej gonily