Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka ! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-03, 13:42   #211
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !

Hej.
Rano obudził mnie tak silnyból głowy, że aż mbie mdliło i łzy same z bólu leciały. Wzięłam tabletkę ale dopiero niedawno przeszło.

Ewuncja wytaplała się w basenie i z płaczem przyszła do domu, bo było jej jeszcze mało. Teraz śpi wklejona w tatusia, a ja odpoczywam.
Wyprałam jeszcze raz wózek z zewnątrz, jeszcze tylko stelaż przetrę i już może czekać na bowefo pasażera.

Wczoraj robiłam dżem z truskawek, dzisiaj oczywiście już pierwszy słoik otworzyłam.

Patrycja, straszne zachowanie Twojego męża. Jesteś bardzo silna, że dajesz sobie ze wszystkim radę. Ja pewnie na Twoim miejscu już bym odpuściła rozmowy z nim i po prostu jak tylko bym miała okazję to odeszła. Wiem, że się łatwo mówi ale czasem rozstanie jest najlepszym rozwiązaniem. Dzieci bardzo dobrze widzą atmosferę.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 13:43   #212
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Kathyy wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Patrycja dziewczyny chyba już wszystko napisały, mnie wydajesz się silną kobietą która sobie poradzi i naprawdę zasługujesz na fajne życie. Twój mąż zawsze był taki? Czy to jakieś ostatnie zmiany w jego charakterze? Ja siedzę na wsi, dość leniwie, byliśmy w kościele, teraz piekę babeczki, wiele nie gotuje bo zjadamy zapasy, może potem zrobię makaron ze szpinakiem. Mieliśmy jakieś prace poplanowane, ale pogoda trochę pochmurna to się nie da. Na szczęście wczoraj popadało i dziś jest chłodniej, od razu samopoczucie lepsze. Zaraz idę zbierać truskawki i czereśnie- ogromnie w tym roku owoce obrodziły tak że mam co jeść.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wczesniej byl inny. Potrafilismy wieczorami codziennie razem usiasc i grac w karty czy szachy albo wspolne filmy itp. Ale chyba przeprowadzka troche dalej od mojej mamy i babci tak na niego wpłynęła bo nie ma kto go wyzwac w razie w. Ale sama nie wiem.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 13:49   #213
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Na szczęście u nas najbliższe dwa wesela w kolejnym roku, pobawimy się spokojnie

No może gdyby to były wesela najbliższych osób to by się inaczej patrzylo ale jedno mamy kuzynki męża z którą i tak kontaktu nie utrzymujemy a drugie kolegi męża więc też spiny nie mamy

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 14:07   #214
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dogorywam po obiedzie - była babka ziemniaczana mojego teścia. Cos wspaniałego

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 15:23   #215
monyaa108
Raczkowanie

Kathyy gratuluje ślubu i wszystkiego naj... na nowej drodze życia

Patrycja - bardzo Ci współczuję sytuacji z mężem, wprawdzie do tej pory nie mialam obowiazkow rodzinnych , ale sama tez bede sie mierzyc z samotnym macierzynstwem i jestem pewna ze przy wsparciu rodziny przyjaciolo damy rade! Lepiej bez faceta niz z takim ktory nie jest tego wart!

Summer -piekne zdjecia porodowe bardzo sie wzruszylam

Pola bylam u gina 30 maja, z synkiem ok wazy okolo 1900 gram (31tc2d) miałam dosc nieprzyjemny zabieg wyciecia klykciny do badania no i standardowe skierowanie do centrum zdrowia matki polki od 10 czerwca z calym zestawem chorob jak zwykle

Zua & Aaska postepy remontu sa widoczne az musialam zamowic firme sprzatajaca bo nie dalabym rady tego ogarnac, nadal nie da sie mieszkac u mnie i mieszkam u rodzicow troche na walizkach wiec na razie nie moge riuszyc z wyprawka i szykowaniem rzeczy dla dziecka bo nie mam gdzie, troche mnie to stresuje czy zdaze. W najgorszym wypadku będzie kupowanie wszystkiego w sklepach stacjonarnych w ostatniej chwili teraz nie mam ja tego gromadzić bo rodzice sa w trakcie przeprowadzki i mamy bardzo ciasno także milo z ich strony ze mnie przygarnęli.

Mialam w poniedziale spotkanie zszefem i jasno mi powiedzial ze umowe rpzedluzy tylko do porodu obawialam sie takiego scenariusza ale jestem bardz rozgoryczona jego postawa i zachowaniem i bylam u prawnika po porodzie chyba zawalcze w sadzie pracy
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 15:38   #216
pola25
Zakorzenienie

Monya to już spory Mareczek. A jak Twoja szyjka?
Co do szefa,to naprawdę chamstwo. Idź ,walcz do sądu. Długo tam pracowałaś?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 16:06   #217
monyaa108
Raczkowanie

Szyjka byla zbadana na fotelu i jest twarda i od zewnatrz zamknieta wczesniej byla rozwarta tylko w srodkowej czesci, ale ze wzgledu na zabieg juz mnie gin nie meczyla usg dopochwowym i tak bede miec szczegolowe badania w matce polce.

A praca hmmm zaczelam niedawno w marcu 2017 (ciaza byla wpadka) najpierw umowa na okres probny a potem na czas okreslony do 30.06.2018 i mialam podpisany list intencyjny gdzie byla deklaracja kolejnej umowy na czas nieokreslony, wiec samo zajsie w ciaze i L4 w trakcie ciazy nie powinno byc powodem braku kontynuacji umowy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-06-03, 16:09   #218
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Szyjka byla zbadana na fotelu i jest twarda i od zewnatrz zamknieta wczesniej byla rozwarta tylko w srodkowej czesci, ale ze wzgledu na zabieg juz mnie gin nie meczyla usg dopochwowym i tak bede miec szczegolowe badania w matce polce.

A praca hmmm zaczelam niedawno w marcu 2017 (ciaza byla wpadka) najpierw umowa na okres probny a potem na czas okreslony do 30.06.2018 i mialam podpisany list intencyjny gdzie byla deklaracja kolejnej umowy na czas nieokreslony, wiec samo zajsie w ciaze i L4 w trakcie ciazy nie powinno byc powodem braku kontynuacji umowy.
Nie powinno być ale moja siostra miała dokładnie taka sama sytuację i pracodawca przedłużył jej umowę do porodu.. Wszystko zgodnie z prawem pracy niestety..

Stary 2018-06-03, 16:17   #219
monyaa108
Raczkowanie

No wiem że jest to zgodne z kodeksem pracy Ale zawalczyć mogę skoro prawnik widzi możliwość ugrania chociażby odszkodowania nie mam nic do stracenia i tak po porodzie będę bez pracy
Stary 2018-06-03, 16:22   #220
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
No wiem że jest to zgodne z kodeksem pracy Ale zawalczyć mogę skoro prawnik widzi możliwość ugrania chociażby odszkodowania nie mam nic do stracenia i tak po porodzie będę bez pracy
Jasne że możesz

Stary 2018-06-03, 16:24   #221
pola25
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli jest szansa to trzeba walczyć!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-03, 16:48   #222
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Monya ale chamstwo z tym pracodawcą..... ale niestety w takich czasach żyjemy
Doprawiłam sobie siemiennolniany kisiel miodem. Zaraz sprobuje

Stary 2018-06-03, 17:09   #223
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Ale naskrobałyście!
My mieliśmy intensywny weekend, więc podczytywałam Was z doskoku
Wszystko nadrobiłam, ba! nawet zacytowałam, ale mi ucięło. Obrażam się na wizaż i odnoszę się do tematów z pamięci.

Na pierwszy ogień... placki ziemniaczane. Ja średnio lubię (jedyna opcja to mocno czosnkowe z sosem węgierskim), za to mój mąż - uwielbia. Myślę, że mogłoby to być jego jedyne pożywienie i wcale nie byłby z tego powodu nieszczęśliwy . Sama placków nigdy nie robiłam, więc albo idziemy na placki do rodziców albo w knajpie. Wiem, że to nic mega skomplikowanego, ale wydaje mi się, że potrafiłabym je zepsuć

Emma, miłego świętowania w rodzinnym gronie! Sama chętnie zjadłabym Pavlovą, ale zaspokoiłam chęć na słodkie sernikiem na zimno mojej mamy

Kathy, jeszcze nie gratulowałam zmiany stanu cywilnego! Wszystkiego naj naj naj dla Ciebie i męża!

Monyaa, szkoda słów na takie zagrywki pracodawców . Myślę, że warto zawalczyć skoro prawnik widzi szanse na wygranie sprawy!
I życzę szybkiego zakończenia spraw remontowych byś mogła w końcu się wprowadzić i urządzać gniazdko w oczekiwaniu na Malucha Na pewno ze wszystkim zdążysz więc nie martw się na zapas

Patrycja, serce mi pęka jak czytam jak zachowuje się Twój tż... Przykre, że ludzie mogą się tak zmienić

Summer, ale pyszności masz w lodówce! Jeziorko odbijesz sobie po porodzie - już niebawem

Dziewczyny poza siemieniem, na problemy jelitowo-zaparciowe polecam błonnik witalny - to mieszanka mieszanki babki płesznik oraz łuski babki jajowatej. Można bez problemu stosować w ciąży i podobnie do siemienia - tworzy się taki "glut". Ja piję codziennie rano z połówką soku z cytryny. Nie jest to super przyjemne w smaku, ale mam wrażenie, że pomoga
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 17:33   #224
aaska92
Zadomowienie

Monyaa Mnie czeka prawdopodobnie podobna sytuacja tyle, że akurat umowę nie muszą mi przedłużać bo zakończenie jest niedługo po tym jak urodzę. Przy przedłużaniu umowy wcześniejszej niby miałam kolejną dostać na czas nieokreślony, ale teraz to raczej znając jak to w tej firmie bywało po prostu zakończą ze mną współpracę, a pracowałam tam ok. 1,5 roku
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 18:35   #225
summer_overture
Zadomowienie

Kathy, ja również się przyłączam do życzeń! Niech wasza wspólna droga usłana będzie przyjemnościami, szczęściem i małymi radostkami doprawionymi z rzadka odrobiną goryczy - dla zaostrzenia smaku oczywiście

Monya, powodzenia w remontach, mam nadzieję, że już widzisz wierzchołek góry lodowej

Ovejita, oddałabym jakąś kończynę za kawałek sernika na zimno

U nas piekielnie gorąco, aż mam mdłości, siedzę, stękam a tż zerka z niepokojem i dopytuje, czy nie będę rodzić. No, sama się już nad tym zastanawiam, dziecię mi szaleje, od kręgosłupa po łydkę idą takie strzały, że mnie wykręca i jeszcze ciśnie w brzuchu
Pocieszam się, że skurczy brak, odejścia wód ani nawet czopa nie odnotowałam, więc to chyba ten upał + moje rozmiary + rozmiary dzieciorka.

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 18:38   #226
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Kathy, ja również się przyłączam do życzeń! Niech wasza wspólna droga usłana będzie przyjemnościami, szczęściem i małymi radostkami doprawionymi z rzadka odrobiną goryczy - dla zaostrzenia smaku oczywiście

Monya, powodzenia w remontach, mam nadzieję, że już widzisz wierzchołek góry lodowej

Ovejita, oddałabym jakąś kończynę za kawałek sernika na zimno

U nas piekielnie gorąco, aż mam mdłości, siedzę, stękam a tż zerka z niepokojem i dopytuje, czy nie będę rodzić. No, sama się już nad tym zastanawiam, dziecię mi szaleje, od kręgosłupa po łydkę idą takie strzały, że mnie wykręca i jeszcze ciśnie w brzuchu
Pocieszam się, że skurczy brak, odejścia wód ani nawet czopa nie odnotowałam, więc to chyba ten upał + moje rozmiary + rozmiary dzieciorka.
Współczuję z pewnością upał ma wpływ na Twoje samopoczucie..

Stary 2018-06-03, 19:23   #227
monyaa108
Raczkowanie

Summer współczuję samopoczucia oby to tylko chwilowe przez upały, chyba nie tylko ciężarne moga sie gorzej czuć.
Też zauwazylam wzmozona aktywnosc Mareczka moze dziecie odczuwa te ciezkie do zniesienia warunki dla nas.

Aaska to wspólczuje podobnej sytuacji w pracy no niestety prawo nas nie chroni z umowa na czas okreslony, takze tez nie nastawiam sie ze wygram ale sprobowac chce skoro i tak nie ma powrotu.

Dzieki dziewczyny za słowa otuchy remontowe - to jak kazdy remont trudne do przewidzenia rzeczy sie pojawaiaj , u mnie powstala potrzeba wymiany oswietlenia w zwiazkuz przerobkami instalacji i jugtro jade tez cos powybierac, a jeszcze do tapicera w sprawei sofy, do stolarza w sprawei szafy i segmentu takze duzo rzeczy dopiero rozpoczetych ale tak jak Summer okreslilas tak czubek gory lodowej zdecydowanie widac ten pierwszy efekt jest a calosc oby wylonila sie jak najszybciej pocieszajace jest to ze moj ogrokny brzuch dziala szczegolnie na mezczyzn sie bardzie lituja i glupio im przeciagac prace bo strasze ze zaraz urodze
Stary 2018-06-03, 19:40   #228
KarolinaK
Zakorzenienie

Kathy gratulacje!!!

Monya współczuje walki z pracodawca. Jeszcze nowy stres na dodatek.

Patrycja pamietam ze ciagle na Tz narzekasz. Masz z nim ciężkie zycie. Współczuje!

Dzis Tz serwował domowe burgery a na deser mamy sałatkę owocowa (truskawki, winogrona, czereśnie, gruszka, jabłko i banan.
ImageUploadedByWizaz Forum1528050873.543509.jpgImageUploadedByWizaz Forum1528050884.612828.jpg

Nareszcie mamy super ciepło. Oczywiscie nie tak gorąca jak w Polsce ale jak na tutejsze warunki to prawdziwe lato.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 19:45   #229
aaska92
Zadomowienie

Summer Upały dają Ci się we znaki jak nic. U mnie teraz powietrze coś chłodniejsze się zrobiło jakiś przewiew w mieszkaniu przyjemny i odżywam od razu.

Monyaa Póki co jestem pozytywnie nastawiona, rok chcę spędzić na macierzyńskim, a pod koniec zacznę szukać najwyżej nowej pracy. A widzę u Ciebie postępy remontowe są i dobrze, że Panowie mają większą motywację do szybszego zakończenia.

Odnośnie aktywności to u mnie malutki ma w miarę stały rytm. Ciekawa jestem, czy po urodzeniu też będzie się tak budził. Z raz w tygodniu zdarzy się jakiś mniej aktywny dzień, ale czuje wtedy inne ułożenie.

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Kathy gratulacje!!!

Monya współczuje walki z pracodawca. Jeszcze nowy stres na dodatek.

Patrycja pamietam ze ciagle na Tz narzekasz. Masz z nim ciężkie zycie. Współczuje!

Dzis Tz serwował domowe burgery a na deser mamy sałatkę owocowa (truskawki, winogrona, czereśnie, gruszka, jabłko i banan.
Załącznik 7555241Załącznik 7555246

Nareszcie mamy super ciepło. Oczywiscie nie tak gorąca jak w Polsce ale jak na tutejsze warunki to prawdziwe lato.
Pyszności Zjadłabym zarówno tego burgera jak i deser
Stary 2018-06-03, 19:57   #230
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Boże Karolinko co Ty mi robisz tymi zdjęciami jedzenia wszystko bym jadla !
U mnie dzis Rozalka mniej aktywna, ale kręci sie, stąd jestem spokojna moj dzisiejszy dzień byl trochę aktywniejszy, więc pewnie dziecko spało
A jak myslicie czy fotel do takiego "nocnego karmienia" to rzecz bardzo przydatna ? Zwatpilam wlasnie i nie wiem czy kupować... sasiadka mi powiedziala, że nie raz w nocy karmi sie nawet godzinę, i ważne jest żeby było wygodnie z siedzeniem.

Stary 2018-06-03, 19:58   #231
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Bry! Wczoraj mialam (prawie) dzien offline

Do gondali mam dwa przescieradla a na przewijak bede klasc tetre albo flanele.
My mamy przewijak na komodzie ikea, maz ma jeszcze zamontować taki stojaczek na te komode, zeby nie slizgal sie ale nie wiem kiedy on to zrobi
Hahaha ja tez skladalam! Ale nie mam misia zeby zamontowac, a kot ucieka nie wiadomo czemu
Na bazarku daj albo ogloszenie albo posuedz toche- dosc czesto wrzucają pul, troche rzadziej welne. Bedziesz kupiwac nb czy juz os?
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia! Bo chyba nie skladalam jeszcze zyczen

Wczoraj i nas kilka burz przezzlo, miedzy burzami udalo mi sie pojsc na spacer. A teraz jest pochmurnie. Dobra- wstaje z lozka.

Jakie plany na dzis?

będę kupować nbA potem OS.

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-03, 20:02   #232
aaska92
Zadomowienie

Zua Ja fotela nie kupuję, w nocy będę karmić na łóżku mam z miękkim oparciem, a w dzień pewnie siedząc na narożniku lub też na łóżku zależy . U mnie akurat w sypialni nawet na fotel nie byłoby miejsca, a pokój dziecięcy dopiero będziemy urządzać i tak myślę, że do ok. roku będzie spał w naszej sypialni.
Stary 2018-06-03, 20:10   #233
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Monyaa Mnie czeka prawdopodobnie podobna sytuacja tyle, że akurat umowę nie muszą mi przedłużać bo zakończenie jest niedługo po tym jak urodzę. Przy przedłużaniu umowy wcześniejszej niby miałam kolejną dostać na czas nieokreślony, ale teraz to raczej znając jak to w tej firmie bywało po prostu zakończą ze mną współpracę, a pracowałam tam ok. 1,5 roku
u mnie ta sama sytuacja z pracą... Mam do jesieni umowę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-06-03, 20:14   #234
pola25
Zakorzenienie

Zua kupilabym fotel,gdybym robiła remont sypialni...
W nocy będę karmiła w łóżku,w dzień na kanapie,krześle z oparciem.

Karolina bomba,jak zawsze!

Mi chyba coś się wicie gniazda włącza.Prawie mam.wszystko.kupione.Chło pa do.malowania muszę zapedzic.Jutro może farby kupimy.
Stary 2018-06-03, 20:17   #235
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
u mnie ta sama sytuacja z pracą... Mam do jesieni umowę

pozytywnaj to też Ci wspolczuję, to nie fair ze nie mamy ochrony w ciąży a raczej ochorna ogranicza sie do oosb na umowach na czas nieokreslony.....
Stary 2018-06-03, 20:25   #236
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
pozytywnaj to też Ci wspolczuję, to nie fair ze nie mamy ochrony w ciąży a raczej ochorna ogranicza sie do oosb na umowach na czas nieokreslony.....
Ja i tak w o tyle lepszej sytuacji, że mąż umowa na stałe i stały dopływ będzie. A Ty jak Z finansami ze strony ojca?

Stary 2018-06-03, 20:30   #237
monyaa108
Raczkowanie

Zua, ja kupie fotel nieduzy w brw. Sofa idzie do renowacji i nie wiadomo kiedy bedzie d nie mam w domu nawet krzesla takze nawet na poczatek sie przyda taki fotel jest maly do mojej kawalerki w sam raz teraz sa jeszcze promocje w brw i mozna go nabyc taniej w ograniczonej gamie kolorystycznej

https://www.brw.pl/katalog-produktow...SABEgIY5fD_BwE

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Ja i tak w o tyle lepszej sytuacji, że mąż umowa na stałe i stały dopływ będzie. A Ty jak Z finansami ze strony ojca?

No u mnie nie bedzie cudow raczej jesli chdzi o finanse ze strony ojca, dlatego sprobuje powalczyc w sądzie pracy, i rzecz jasan rownolegle szukac innej pracy wiem ze musze liczyc tylko na siebie.
Stary 2018-06-03, 20:31   #238
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Zua, ja kupie fotel nieduzy w brw. Sofa idzie do renowacji i nie wiadomo kiedy bedzie d nie mam w domu nawet krzesla takze nawet na poczatek sie przyda taki fotel jest maly do mojej kawalerki w sam raz teraz sa jeszcze promocje w brw i mozna go nabyc taniej w ograniczonej gamie kolorystycznej

https://www.brw.pl/katalog-produktow...SABEgIY5fD_BwE

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

No u mnie nie bedzie cudow raczej jesli chdzi o finanse ze strony ojca, dlatego sprobuje powalczyc w sądzie pracy, i rzecz jasan rownolegle szukac innej pracy wiem ze musze liczyc tylko na siebie.
Najważniejsze, że wiesz czego chcesz!

Stary 2018-06-03, 20:43   #239
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Najważniejsze, że wiesz czego chcesz!

No można tak powiedziec i tak nie mam innego wyjscia a jak zobacze tego malucha z brzuszka to bede miec podwojna motywacje dla niego
Stary 2018-06-03, 20:58   #240
KarolinaK
Zakorzenienie

Dziekuje za mole słowa!

Monya a moge zapytac jak relacje z Markiem Seniorem? Macie kontakt?

Jesli chodzi o fotel to ja mam fotel bujany zakupiony w Ikea w 2008 roku ktory nadal buja. Także go zamierzam uzywac do karmienia w pokoju dziecięcym.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości