![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. V - Prawie porodówka !
Hej.
Rano obudził mnie tak silnyból głowy, że aż mbie mdliło i łzy same z bólu leciały. Wzięłam tabletkę ale dopiero niedawno przeszło. Ewuncja wytaplała się w basenie i z płaczem przyszła do domu, bo było jej jeszcze mało. Teraz śpi wklejona w tatusia, a ja odpoczywam. Wyprałam jeszcze raz wózek z zewnątrz, jeszcze tylko stelaż przetrę i już może czekać na bowefo pasażera. Wczoraj robiłam dżem z truskawek, dzisiaj oczywiście już pierwszy słoik otworzyłam. Patrycja, straszne zachowanie Twojego męża. Jesteś bardzo silna, że dajesz sobie ze wszystkim radę. Ja pewnie na Twoim miejscu już bym odpuściła rozmowy z nim i po prostu jak tylko bym miała okazję to odeszła. Wiem, że się łatwo mówi ale czasem rozstanie jest najlepszym rozwiązaniem. Dzieci bardzo dobrze widzą atmosferę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
Dogorywam po obiedzie - była babka ziemniaczana mojego teścia. Cos wspaniałego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
![]() Patrycja - bardzo Ci współczuję sytuacji z mężem, wprawdzie do tej pory nie mialam obowiazkow rodzinnych , ale sama tez bede sie mierzyc z samotnym macierzynstwem i jestem pewna ze przy wsparciu rodziny przyjaciolo damy rade! Lepiej bez faceta niz z takim ktory nie jest tego wart! Summer -piekne zdjecia porodowe bardzo sie wzruszylam Pola bylam u gina 30 maja, z synkiem ok wazy okolo 1900 gram (31tc2d) miałam dosc nieprzyjemny zabieg wyciecia klykciny do badania no i standardowe skierowanie do centrum zdrowia matki polki od 10 czerwca z calym zestawem chorob jak zwykle ![]() Zua & Aaska postepy remontu sa widoczne az musialam zamowic firme sprzatajaca bo nie dalabym rady tego ogarnac, nadal nie da sie mieszkac u mnie i mieszkam u rodzicow troche na walizkach wiec na razie nie moge riuszyc z wyprawka i szykowaniem rzeczy dla dziecka bo nie mam gdzie, troche mnie to stresuje czy zdaze. W najgorszym wypadku będzie kupowanie wszystkiego w sklepach stacjonarnych w ostatniej chwili teraz nie mam ja tego gromadzić bo rodzice sa w trakcie przeprowadzki i mamy bardzo ciasno także milo z ich strony ze mnie przygarnęli. Mialam w poniedziale spotkanie zszefem i jasno mi powiedzial ze umowe rpzedluzy tylko do porodu obawialam sie takiego scenariusza ale jestem bardz rozgoryczona jego postawa i zachowaniem i bylam u prawnika po porodzie chyba zawalcze w sadzie pracy |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Monya to już spory Mareczek. A jak Twoja szyjka?
Co do szefa,to naprawdę chamstwo. Idź ,walcz do sądu. Długo tam pracowałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Szyjka byla zbadana na fotelu i jest twarda i od zewnatrz zamknieta wczesniej byla rozwarta tylko w srodkowej czesci, ale ze wzgledu na zabieg juz mnie gin nie meczyla usg dopochwowym i tak bede miec szczegolowe badania w matce polce.
A praca hmmm zaczelam niedawno w marcu 2017 (ciaza byla wpadka) najpierw umowa na okres probny a potem na czas okreslony do 30.06.2018 i mialam podpisany list intencyjny gdzie byla deklaracja kolejnej umowy na czas nieokreslony, wiec samo zajsie w ciaze i L4 w trakcie ciazy nie powinno byc powodem braku kontynuacji umowy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
No wiem że jest to zgodne z kodeksem pracy Ale zawalczyć mogę skoro prawnik widzi możliwość ugrania chociażby odszkodowania nie mam nic do stracenia i tak po porodzie będę bez pracy
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli jest szansa to trzeba walczyć! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Wtajemniczenie
|
Monya ale chamstwo z tym pracodawcą..... ale niestety w takich czasach żyjemy
![]() Doprawiłam sobie siemiennolniany kisiel miodem. Zaraz sprobuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ale naskrobałyście! My mieliśmy intensywny weekend, więc podczytywałam Was z doskoku ![]() Wszystko nadrobiłam, ba! nawet zacytowałam, ale mi ucięło. Obrażam się na wizaż i odnoszę się do tematów z pamięci. Na pierwszy ogień... placki ziemniaczane. Ja średnio lubię (jedyna opcja to mocno czosnkowe z sosem węgierskim), za to mój mąż - uwielbia. Myślę, że mogłoby to być jego jedyne pożywienie i wcale nie byłby z tego powodu nieszczęśliwy ![]() ![]() Emma, miłego świętowania w rodzinnym gronie! Sama chętnie zjadłabym Pavlovą, ale zaspokoiłam chęć na słodkie sernikiem na zimno mojej mamy ![]() Kathy, jeszcze nie gratulowałam zmiany stanu cywilnego! Wszystkiego naj naj naj dla Ciebie i męża! ![]() Monyaa, szkoda słów na takie zagrywki pracodawców ![]() I życzę szybkiego zakończenia spraw remontowych byś mogła w końcu się wprowadzić i urządzać gniazdko w oczekiwaniu na Malucha ![]() ![]() Patrycja, serce mi pęka jak czytam jak zachowuje się Twój tż... Przykre, że ludzie mogą się tak zmienić ![]() Summer, ale pyszności masz w lodówce! ![]() ![]() Dziewczyny poza siemieniem, na problemy jelitowo-zaparciowe polecam błonnik witalny - to mieszanka mieszanki babki płesznik oraz łuski babki jajowatej. Można bez problemu stosować w ciąży i podobnie do siemienia - tworzy się taki "glut". Ja piję codziennie rano z połówką soku z cytryny. Nie jest to super przyjemne w smaku, ale mam wrażenie, że pomoga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
Monyaa Mnie czeka prawdopodobnie podobna sytuacja tyle, że akurat umowę nie muszą mi przedłużać bo zakończenie jest niedługo po tym jak urodzę. Przy przedłużaniu umowy wcześniejszej niby miałam kolejną dostać na czas nieokreślony, ale teraz to raczej znając jak to w tej firmie bywało po prostu zakończą ze mną współpracę, a pracowałam tam ok. 1,5 roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
Kathy, ja również się przyłączam do życzeń! Niech wasza wspólna droga usłana będzie przyjemnościami, szczęściem i małymi radostkami doprawionymi z rzadka odrobiną goryczy - dla zaostrzenia smaku oczywiście
![]() Monya, powodzenia w remontach, mam nadzieję, że już widzisz wierzchołek góry lodowej ![]() Ovejita, oddałabym jakąś kończynę za kawałek sernika na zimno ![]() U nas piekielnie gorąco, aż mam mdłości, siedzę, stękam a tż zerka z niepokojem i dopytuje, czy nie będę rodzić. No, sama się już nad tym zastanawiam, dziecię mi szaleje, od kręgosłupa po łydkę idą takie strzały, że mnie wykręca i jeszcze ciśnie w brzuchu ![]() Pocieszam się, że skurczy brak, odejścia wód ani nawet czopa nie odnotowałam, więc to chyba ten upał + moje rozmiary + rozmiary dzieciorka. |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Summer współczuję samopoczucia oby to tylko chwilowe przez upały, chyba nie tylko ciężarne moga sie gorzej czuć.
Też zauwazylam wzmozona aktywnosc Mareczka moze dziecie odczuwa te ciezkie do zniesienia warunki dla nas. Aaska to wspólczuje podobnej sytuacji w pracy no niestety prawo nas nie chroni z umowa na czas okreslony, takze tez nie nastawiam sie ze wygram ale sprobowac chce skoro i tak nie ma powrotu. Dzieki dziewczyny za słowa otuchy remontowe - to jak kazdy remont trudne do przewidzenia rzeczy sie pojawaiaj , u mnie powstala potrzeba wymiany oswietlenia w zwiazkuz przerobkami instalacji i jugtro jade tez cos powybierac, a jeszcze do tapicera w sprawei sofy, do stolarza w sprawei szafy i segmentu takze duzo rzeczy dopiero rozpoczetych ale tak jak Summer okreslilas tak czubek gory lodowej zdecydowanie widac ten pierwszy efekt jest a calosc oby wylonila sie jak najszybciej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Kathy gratulacje!!!
Monya współczuje walki z pracodawca. Jeszcze nowy stres na dodatek. Patrycja pamietam ze ciagle na Tz narzekasz. Masz z nim ciężkie zycie. Współczuje! Dzis Tz serwował domowe burgery a na deser mamy sałatkę owocowa (truskawki, winogrona, czereśnie, gruszka, jabłko i banan. ImageUploadedByWizaz Forum1528050873.543509.jpgImageUploadedByWizaz Forum1528050884.612828.jpg Nareszcie mamy super ciepło. Oczywiscie nie tak gorąca jak w Polsce ale jak na tutejsze warunki to prawdziwe lato. |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zadomowienie
|
Summer Upały dają Ci się we znaki jak nic. U mnie teraz powietrze coś chłodniejsze się zrobiło jakiś przewiew w mieszkaniu przyjemny i odżywam od razu.
Monyaa Póki co jestem pozytywnie nastawiona, rok chcę spędzić na macierzyńskim, a pod koniec zacznę szukać najwyżej nowej pracy. A widzę u Ciebie postępy remontowe są i dobrze, że Panowie mają większą motywację do szybszego zakończenia. Odnośnie aktywności to u mnie malutki ma w miarę stały rytm. Ciekawa jestem, czy po urodzeniu też będzie się tak budził. Z raz w tygodniu zdarzy się jakiś mniej aktywny dzień, ale czuje wtedy inne ułożenie. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
Boże Karolinko co Ty mi robisz tymi zdjęciami jedzenia
![]() U mnie dzis Rozalka mniej aktywna, ale kręci sie, stąd jestem spokojna ![]() ![]() A jak myslicie czy fotel do takiego "nocnego karmienia" to rzecz bardzo przydatna ? Zwatpilam wlasnie i nie wiem czy kupować... sasiadka mi powiedziala, że nie raz w nocy karmi sie nawet godzinę, i ważne jest żeby było wygodnie z siedzeniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
Zua Ja fotela nie kupuję, w nocy będę karmić na łóżku mam z miękkim oparciem, a w dzień pewnie siedząc na narożniku lub też na łóżku zależy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Zua kupilabym fotel,gdybym robiła remont sypialni...
W nocy będę karmiła w łóżku,w dzień na kanapie,krześle z oparciem. Karolina bomba,jak zawsze! Mi chyba coś się wicie gniazda włącza.Prawie mam.wszystko.kupione.Chło pa do.malowania muszę zapedzic.Jutro może farby kupimy. |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pozytywnaj to też Ci wspolczuję, to nie fair ze nie mamy ochrony w ciąży a raczej ochorna ogranicza sie do oosb na umowach na czas nieokreslony..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Raczkowanie
|
Zua, ja kupie fotel nieduzy w brw. Sofa idzie do renowacji i nie wiadomo kiedy bedzie d nie mam w domu nawet krzesla takze nawet na poczatek sie przyda taki fotel jest maly do mojej kawalerki w sam raz teraz sa jeszcze promocje w brw i mozna go nabyc taniej w ograniczonej gamie kolorystycznej
https://www.brw.pl/katalog-produktow...SABEgIY5fD_BwE ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za mole słowa!
Monya a moge zapytac jak relacje z Markiem Seniorem? Macie kontakt? Jesli chodzi o fotel to ja mam fotel bujany zakupiony w Ikea w 2008 roku ktory nadal buja. Także go zamierzam uzywac do karmienia w pokoju dziecięcym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.