![]() |
#211 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Dziewczyna nie może pogodzić się z moją przeszłością
Cytat:
Nie wiem dlaczego autor nie spotkał się z tą dziewczyna wcześniej, może coś mi umknęło, ale moim zdaniem to zapobiegloby wielu problemom. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85130396]Logika ma to do siebie, że jest tylko jedna. Emocje mają to do siebie, że jest ich całe spektrum i są zazwyczaj nieracjonalne. Kierując się nimi prędzej czy później wyląduje się w doopie, zwłaszcza wtedy, gdy się na ich podstawie wymyśla rzeczy wbrew logice, co właśnie zrobiła dziewczyna autora. To, czy się te emocje rozumie i czy się o nich wie nie ma żadnego znaczenia. Jej domysły pozostają tak samo nielogiczne niezależnie od tego co i jak wtedy czuła.[/QUOTE]
Szkoda tylko że twoja logika wygląda w ten sposób: Ja mam inaczej niż wszyscy = dobrze, wszyscy szanować i nie kwestionować Jakaś laska ma inaczej (nie chce bawidamka)= brak jej inteligencji, jest infantylna i jest hipokrytką Człowiek jest istotą emocjonalną (emocje są np. niezbędne byśmy mogli dokonać jakiegokolwiek wyboru) - https://bigthink.com/experts-corner/...ecision-making Zdrowy człowiek nie kieruje się 100% logiką |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Konto usunięte
|
[1=c091e8898908a1b264e2bb8 8ceb2cf7cf162daf4_5d967d9 baaf5e;85130626]Szkoda tylko że twoja logika wygląda w ten sposób:
Ja mam inaczej niż wszyscy = dobrze, wszyscy szanować i nie kwestionować Jakaś laska ma inaczej (nie chce bawidamka)= brak jej inteligencji, jest infantylna i jest hipokrytką[/QUOTE] Proszę zacytuj w takim razie chociaż jeden post, z którego coś takiego wynika. Nigdzie nie pisałam, że laska jest infantylna czy coś tam, bo ma "inaczej". Wręcz przeciwnie. Bardzo dokładnie wyjaśniłam co jest w jej rozumowaniu nie tak i dlaczego wyciągnięte przez nią wnioski są nieuprawnione. |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85130696]Proszę zacytuj w takim razie chociaż jeden post, z którego coś takiego wynika.
Nigdzie nie pisałam, że laska jest infantylna czy coś tam, bo ma "inaczej". Wręcz przeciwnie. Bardzo dokładnie wyjaśniłam co jest w jej rozumowaniu nie tak i dlaczego wyciągnięte przez nią wnioski są nieuprawnione.[/QUOTE] Wyjaśniłaś, co wedle TWOJEGO postrzegania jest nie tak. Nie wzięłaś pod uwagę, że ludze są różni i nie mają obowiązku myśleć/postępować według twoich zasad. Odmówiłaś dziewczynie prawa do postępowania w zgodzie z własnymi granicami, bo uważasz, że są błędne. Jednocześnie stwierdziłaś, że "nie ma na tyle inteligencji, by ogarnąć, że ktoś ma inaczej". Według mnie to ty nie ogarniasz, ale posunęłabym się do nazwania cię głupią (jakimikolwiek słowami) |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Konto usunięte
|
[1=c091e8898908a1b264e2bb8 8ceb2cf7cf162daf4_5d967d9 baaf5e;85130861]Wyjaśniłaś, co wedle TWOJEGO postrzegania jest nie tak. Nie wzięłaś pod uwagę, że ludze są różni i nie mają obowiązku myśleć/postępować według twoich zasad. Odmówiłaś dziewczynie prawa do postępowania w zgodzie z własnymi granicami, bo uważasz, że są błędne. Jednocześnie stwierdziłaś, że "nie ma na tyle inteligencji, by ogarnąć, że ktoś ma inaczej". Według mnie to ty nie ogarniasz, ale posunęłabym się do nazwania cię głupią (jakimikolwiek słowami)[/QUOTE]
Nadal czekam na cytaty. I gdzie niby jej odmówiłam jakiegokolwiek prawa? Do czego konkretnie? Akurat uważam, że wolno jej postępować w najbardziej bezsensowny sposób i kierować się czym chce, tylko nie zamierzam uważać, że jej postępowanie miało sens, kiedy nie miało i jest to widoczne jak na dłoni. Nie miała żadnych przesłanek by sądzić to, co sądziła i to pozostanie faktem niezależnie od tego kto i jakimi zasadami się kieruje. Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2018-07-28 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85130901]Nadal czekam na cytaty. I gdzie niby jej odmówiłam jakiegokolwiek prawa? Do czego konkretnie?
Akurat uważam, że wolno jej postępować w najbardziej bezsensowny sposób i kierować się czym chce, tylko nie zamierzam uważać, że jej postępowanie miało sens, kiedy nie miało i jest to widoczne jak na dłoni. Nie miała żadnych przesłanek by sądzić to, co sądziła i to pozostanie faktem niezależnie od tego kto i jakimi zasadami się kieruje.[/QUOTE] Dla mnie nie jest widoczne jak na dłoni, nie zgadzam się i nie uważam, że jej postępowanie było bezsensowne. Miała prawo nie chcieć krętacza, a to że ty uważasz, że każdy pownin spisac umowę dotyczącą WSZYSTKIEGO i koniecznie zapytać, czy ma facet żonę, bo jak nie, to twoja wina, i to już co innego. Odnoszę się do całokształtu twej forumowej twórczości. Rozumujesz wedle swoich zasad i swojego mózgu, ale innych za to samo wyzywasz od hipokrytów i infantylnych. not cool |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | ||
Konto usunięte
|
[1=c091e8898908a1b264e2bb8 8ceb2cf7cf162daf4_5d967d9 baaf5e;85131011]Dla mnie nie jest widoczne jak na dłoni, nie zgadzam się i nie uważam, że jej postępowanie było bezsensowne.[/QUOTE]To może wykaż w którym miejscu miało sens albo wykaż błąd w moim rozumowaniu. Prosiłam o cytaty, ale zamiast kierować się faktami, wolisz najwyraźniej wymyślać. Na przykład to:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85131131]To może wykaż w którym miejscu miało sens albo wykaż błąd w moim rozumowaniu. Prosiłam o cytaty, ale zamiast kierować się faktami, wolisz najwyraźniej wymyślać. Na przykład to:
jest brednią. Nigdzie nie pisałam, że ona nie miała prawa nie chcieć krętacza i nie uważam, że każdy powinien spisywać umowę dotyczącą wszystkiego (w ogóle wtf?? ![]() ![]() Nie zamierzam spędzić wieczoru grzebiąc w poszukiwaniu twoich postów i kolorowaniu ich kredkami, sorry ![]() w "umowie" chodziło mi o to, że wielokrotnie pisałaś, jak to jeśli się o coś nie zapyta i nie ustali, to nie ma się prawa tego wymagać. Włącznie z brakiem żony i dzieci. W jednym wątku tez pisałaś że 'nie jest niczyją winą" że koleś swoją dziewczynę zdradzał z inną - bo przecież nie zabroniła. I ty te zasady stosujesz, i to jest spoko. Ale również twierdzisz, że są jedynie słuszne i 'jedynie logiczne',chociaż ani jedna osoba nie zgodziła się z tobą w tamtym wątku. Większość osób nie rozumuje tak jak ty, ale to ty masz problem z "nie ogarnianiem że inni mają inaczej", a nie dziewczyna autora wątku. I tak samo z logiką. Ludzie - poza, według twego zapewnienia, tobą - nie kierują się wyłącznie logiką, lecz również emocjami. Ty za to oczekujesz, że będą robić tak jak ty bo to ty masz rację. |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | ||||
Konto usunięte
|
[1=c091e8898908a1b264e2bb8 8ceb2cf7cf162daf4_5d967d9 baaf5e;85131906]Nie zamierzam spędzić wieczoru grzebiąc w poszukiwaniu twoich postów i kolorowaniu ich kredkami, sorry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I owszem, dziewczyna autora wątku ma problem z ogarnięciem, że autor ma inaczej. Dlaczego - już pisałam kilka razy. Nie zgadzasz się - skomentuj konkretną moją wypowiedź używając argumentów, a nie odwołań do czegoś, co ci się wydaje, że pisałam w innym wątku. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#220 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Koleżanka autora nie prosiła Cię o błogosławieństwo. ![]() To nie jest fizyka żeby liczył się jako sensowny tylko określony wynik. Dziewczyna nie robi niczego co mogłoby jej zaszkodzić - ot, zgodziła się na internetową znajomość, późno przeniesioną do reala, podpytywała chłopaka czy są inne równolegle, zbył ją, poczuła się na koniec zrobiona w balona i jak kolejna. A tak swoją drogą co nielogicznego było w tym że nie poczuła się wyjątkowa tylko jedną z kobiet skoro była którąś z kolei w jego łóżku. Braku logiki to w jej wykonaniu akurat nie ma, ona nie siedzi w jego głowie by wiedzieć na pewno że z jedną seks był mechaniczny z a nią to ach och romantyczny. ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#221 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#222 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym, jeśli już musisz rozmawiać o mnie, co najwyraźniej lubisz, bo już w którymś kolejnym wątku odnosisz się do mnie personalnie zamiast do tematu wątku i moich wypowiedzi w temacie, to zapraszam na PW. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
BAN stały
|
napisałam że uważam za istotny brak subiektywizmu w tym jak i dowolnym temacie.
zarzuciłaś mi że jadę prywatą wymyślając buk wie co, więc rozwinęłam. na koniec ci się nie podoba że nie wszyscy uważają ciebie za miszcza logicznego rozumowania tylko bardziej za bezduszną maszynę. jeśli gdzieś piszesz równie barwnie jak tutaj to każdy może to skomentować. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
Pytanie do osób, którzy twierdzą, że autor ją okłamał:
Jak poznajecie nową osobę, piszecie z nią tylko przez neta, nie macie pojęcia co z tego wyjdzie to opowiadacie im o swojej przeszłości seksualnej? Że tu oral ze Zdziśkiem, anal z Krzyśkiem? No myślę, że nie. Dlatego kurczę nie dziwię się, że autor nie chciał się z tym obnosić.
#228 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem co ty chcesz osiągnąć? Żebym zmieniła zdanie, chociaż nie widzę ku temu powodu? Czy udowodnić mi, że mam zdanie inne niż mam? Czy co właściwe? Cytat:
I dobrze, że go skasowała, skoro nie spełniał jej wymagań, ale pretensje do niego o to, że ich nie spełniał, już są nieuzasadnione. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85134346]Zaraz zaraz, to do czego twoim zdaniem jest ten wątek? Jest pytanie, pisze się komentarze/opinie i uzasadnia je argumentami, a potem dyskutuje tak samo z innymi. Nie przekonują mnie inne argumenty z różnych powodów, to swojego poglądu nie zmieniam. Jak mnie nie przekonuje argumentacja innych, to zazwyczaj ją cytuję i pokazuję z czym i dlaczego się nie zgadzam.
Nie wiem co ty chcesz osiągnąć? Żebym zmieniła zdanie, chociaż nie widzę ku temu powodu? Czy udowodnić mi, że mam zdanie inne niż mam? Czy co właściwe? Nie zapytała o to, co chciała wiedzieć. Nie zapytała o rzeczy istotne dla niej przy wyborze partnera. No takie są przedstawione przez autora fakty i nic ci na to nie poradzę. I dobrze, że go skasowała, skoro nie spełniał jej wymagań, ale pretensje do niego o to, że ich nie spełniał, już są nieuzasadnione. Nie wiem co uważasz. W każdym wątku z twoim udziałem, który czytam, piszesz referaty, to i na ten temat spodziewam się bardziej rozbudowanej wypowiedzi, zwłaszcza, że zgodziłaś się z postem, który oskarża mnie o rzeczy, których nie zrobiłam i można to łatwo sprawdzić ![]() Zgadzam się z Lisbeth. Nie kojarzę ani jednego fragmentu, gdzie autor wspomniał, że się pytała czy uprawia seks bez zobowiązań.
#230 | |
BAN stały
|
Cytat:
nie obnosić się a miesiącami prowadzić rozmowy tak zgrabnie żeby czystym przypadkiem wykreować wizerunek osoby która nie spotyka się z innymi na luźne bzykanko, delikatny szczegół. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Rozeznanie
|
A jaki wizerunek tej osoby jest? Oni są jacyś trędowaci czy co?
#232 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#233 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Nikt nikomu tutaj ''ocierać się genitaliami'' w dowolnych konfiguracjach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() Kolejny raz ci powtarzam że w życiu człowiek nie jest li i jedynie składową matematyczną równania. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
BAN stały
|
nie wiem naprawdę jak osoby ze spektrum autyzmu (teraz już chyba się nie mówi o zespole aspergera) mają rozumieć tych którzy tego nie mają.
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() Wstydzisz się tego że codziennie jesz jakiś posiłek? Nie sądzę. Napisałam ci wyraźnie że chodzi o dążenie do dobrania się z osobą o podobnym systemie wartości, podejściu do życia, zwał jak zwał. Jeśli osoba A nie uznaje równoległego pieprzenia się z koleżankami, a osoba B tak, to niby jak osoba A ma sobie mieć darować znajomość z kim kto nie podziela jej systemu moralnego. Rozmawiając o pogodzie? Retoryczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;85134481]Ale jaki inny wizerunek można kreować? Serio pytam. Jeśli nie rzuca sie w luźnej wiadomości (a raczej się nie robi tego) Słuchaj, a we wtorek odwiedziłem Anie na noc, no wiesz po co ![]() No właśnie jak dla mnie on nie kreował żadnego wizerunku swojego życia seksualnego. W ogóle pomijał ten temat, a całość powstała w wyobraźni tej laski. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() Jakby był w porządku to by napisał: lalka, nie bądź dzieckiem, jestem dorosły, jasne że czasem z kimś się spotkam (...). Jedno zupełnie kulturalne zdanie, u nich zmieniłoby wszystko. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#238 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
O jeny, nic ale jednak ten temat jest obwarowany pewnym tabu kulturowym i niesie ze sobą nieco inny ładunek emocjonalny niż rozmowa o tym co kto jadł na obiad, nie sądzisz? Dlatego nie chwale się pierwszemu lepszemu Tomkowi lat 25 co robiłam jak często i z kim. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2018-07-28 o 22:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Obowiązku pisania na podstawie faktów nie masz, ale jedyne co w ten sposób osiągasz, to przekonujesz mnie, że nie potrafisz dyskutować i zmyślasz, żeby udowodnić kwieciście swoje teorie niezwiązane zresztą z tematem ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście odpowiadając na jej pytania mógł mniej owijac w bawełnę, tu się zgodzę. No ale odpowiedział jednak delikatniej, sama nie wiem co bym odpowiedziała bo nie widząc tej osoby nigdy na żywo (co jest dla mnie ważne, jak już podkreslalam ) być może pomyslalabym ze to jakiś głupi test i odpowiedzialabym byle co na odczepnego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.