![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krótkowidze łączmy się!!!;)
Aż tak Ci to przeszkadza...?
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Polecam wątek o laserowej korekcji wzroku na Plotkowym.
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja mam soczewki -6,5 i -7,5, okulary tez ale widze w nich zdecydowanie gorzej. Powinnam mieć mocniejsze szkła ale ponieważ w okularach nie chodze, tylko po domu, to okulista stwierdził że nie ma takiej potrzeby. Wada ustabilizowana, nie pogłębia się (mam nadzieję że już nigdy..)
Soczewki to świetne wyjście dla takich grubodenkowców jak ja, ale na urodziny już mam zamówione okularki z cienkimi szkłami (index 1,7 ok 1/3 grubości normalnych) za ok 1500zl i będę sobie je wymieniać z soczewkami, bo jednak czasem mi się męczą oczka.. A jakie wg Was miesięczne soczewki są najlepsze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
mam 21 latek i wade -3,0 i -3,5.w domu chodze w okularkach,ale jak gdzies wychodze to obowiazkowo szkla kontaktowe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
26 lat i wada około - 3. Soczewek nie mogę nosić bo bardzo męczą mi się oczy.
Jak to było z wami? Od razu przyzwyczaiłyście się do soczewek czy było trudno. Moja koleżanka mówi , że na początku się przemęczyła i teraz ma spokój bo oczy się przywyczaiły. Ja jakoś nie mogę i dałam sobie spokój ale niedługo ślub i na pewno będę potrzebowała soczewek, takich najdelikatniejszych dla oczu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Tak bardzo mi to przeszkadza. Soczewki nie są dla mnie do konca wygodne ,czesto pieką mnie od nich oczy.. Mam tzw suche oko ![]() ![]()
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
Ja mam 23 lata, wadę - 5,5 na każde oko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Konto usunięte
|
Mam 18 lat i po -1 w każdym oku + astygmatyzm. Okulary noszę od końca podstawówki, przy czym z moimi ślepiami stało się coś dziwnego, bo zaczynałam od -0,5 w jednym i -1,5 w drugim, po czym się ładnie zrównały
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Jestem świeżo po badaniu, więc w chwili obecnej mam -6 na lewe, 1.0 cylinder, -7,25 na prawe, bez astygmatyzmu.
Noszę soczewki Johnson&Johnson Acuvue Advance 2tyg i jestem bardzo zadowolona ![]() W planach mam soczewki toryczne na moje lewe oko - bo jednak ten astygmatyzm przeszkadza, no i koniecznie muszę mieć nowe okulary, bo w starych nic nie widzę. Soczewki w sumie noszę od 10 lat. Kiedyś jak chodziłam na studia, do pracy - to nosiłam po kilkanaście godzin dziennie, wiadomo. Teraz pracuję w domu, wiec do pracy przy kompie mam okulary, ale potem sobie zmieniam na soczewki, bo jednak wygodniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Organizatorka
|
Cześć dziewczyny mam pytanie czy kupowała juz któraś z was soczewki przez sklep internetowy a mianowicie przez ten sklep http://www.2soczewki.pl/index.html ?? bo chcialam sobie zamówić właśnie przez ten sklep ale nie jestem pewna czy firma solidna i wogole uczciwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Konto usunięte
|
ja mam rocznikiem 18 lat
wada -2 i do tego astygmatyzm w obydwu oczach okulary nosze od konca 6 kalsy podstawowki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
26 lat i po -6.00 na każde oko. Od 2001 roku noszę soczewki, miało byc tylko na wakacje
![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie soczewice ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
Mam 21 lat.Wada oko prawe -2,75 oko lewe -3,5,nie lubię nosić okularów,nie posiadam soczewek,ale może jak się kiedyś dorobię to sobie sprawie.Miałam 15 lat jak się dowiedziałam,że muszę nosić na stałe okulary,wtedy wpadłam w rozpacz,że ja nie chce,że nie będę nosić,a wcześniej miałam tylko do czytania i do patrzenia na telewizor,no ale co mogę poradzić jak się tak porobiło,że od kilku lat nosze je na stałe.
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
a więc tez sie przyłączam
![]()
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
Postanowila troszke odnowic watek
![]() Ju kiedys tu pisalm ze mam wade an oba oka -3,5 chyba niestety mi sie powiekszyla od sleczenia przy kompie ![]() A dziewczyny slyzalyscie o tym, ze krotkowzroczni na starosc zaczynaja dobrze widziec ?? Duzo okulistow juz tak mowi. Bo jak wiecie an starosc ludzie staja sie dalekowidzami i u krotkowzrocznych ta wada wtedy sie wyrownuje. I jakas okulistka kiedys pwoeidziala ze osoby ktore na starosc nie nosza okularow to znaczy ze w mlodosci byli krotkowzroczni. Czyli jest dla ans jakas nadzieja na pozbycie sie tej wady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
Krótkowidz od 10 lat. Na oba ślepka po -3dp. Od 1.5 roku noszę soczewki kontaktowe (zbawienie, jeden z lepszych wynalazków ludzkości
![]() Do noszenia okularów/soczewek przywykłem, ale sporadycznie mnie to denerwuje i chciałbym się pozbyć wady ![]()
![]() |
#228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez uwazam ze wynalezienie soczewek bylo na prawde zbawienne, nie maja porownania do okaularow. Sa tysiac razy lepsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
W okularach wyglądam poważniej, wiec to też zaleta
![]() ![]()
![]() |
#230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam 51 lat i od bardzo dawna noszę okulary/-1,5 na obu szkłach/. Bardzo bym chciała lepiej widzieć ale nic z tego. Może nie jestem jeszcze na tyle stara bo na razie to widzę coraz gorzej i w swoich okularach i bez nich. W przeszłości wszystko co blisko widziałam doskonale bez okularów a za chwilę będę musiała nosić szkła do czytania i do patrzenia w dal. Chyba sprawię sobie dwuogniskowe szkiełka. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Wtajemniczenie
|
O wątek o mnie
![]() Też jestem krótkowidzem, mam 1,5 i 1,75. Ale ja uwielbiam swoje okulary, w życiu bym się ich nie pozbyła ![]()
![]() |
#232 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A bez okularów? Wyglądam jak kret ![]()
![]() |
![]() |
#234 |
Przyczajenie
|
Witam w klubie i na forum,
wlasnie sie zarejestrowalam i od razu trafilam na ten wątek. Mam bardzo wysoką krótkowzroczność, pierwsze okulary dostałam chyba wcześniej niż zaczęlam chodzić i mówić ![]() Całe życie towarzyszą mi "magiczne szkła" dzięki, którym jestem w stanie w miarę normalnie funkcjonować. Mój świat bez okularów to rozmyte kolorowe plamy, obrazy impresjonistów są wyraźne i ostre w porównaniu z tym co widzą moje oczy pozbawione korekcji. Nie mogę nosić soczewek, operacja też nie jest poki co możliwa ze względu na inne przeciwskazania ... co dzień rano więc gdy otwieram oczy, szukam po omacku moich drugich oczu i dopiero wtedy mogę rozpocząć dzień. Czasami gdy mam podły nastrój i nie chcę widzieć świata po prostu nie zakładam okularów. Miałam wiele kompleksów z powodu grubych szkieł, wiele łez wypłakałam...teraz już przywykłam do moich niedoskonałości i mimo grubych szkieł na nosie czuję się atrakcyjna kobietą ![]() Aha no i dla uzupełnienia obrazu powiem tylko, że ma wadę -21,0 dioptii ! (słownie: minus dwadzieścia jeden) Pozdrawiam wszystkie okularnice Natka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Wklejajcie swoje foty! Mozna bedzie zgapiac oprawki! Tak mało jest na ten temat na necie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ja mam 26 lat i wade - 4,5, ale stale mi sie powieksza. soczewki nosze od 15go roku zycia. oczy mam juz zjechane ze tak powiem ale w zadnych okularach nie wygladam dobrze i zle sie w nich czuje pomimo tego ze nosilam ze od zerowki ![]() byl czas w czasie ciazy i jednoczesnego sleczenia przy komputwrze i pisania pracy dyplomowej ze tak mnie juz oczy bolaly i wysychaly ze nie pomagaly zadne nawilzajace kropelki i w efekcie przez chyba poltorej roku nosilam znienawidzone okulary.teraz znow nosze soczewki i znow odczuwam dyskomfort tym razem chyba przez piguly anty.czasem jest taki skutek uboczny....a na zabier laserem to bym sie chyba mimo wszystko nie odwazyla. niecierpie swojej wady wzroku bez soczewek wieczorem jestem do niczego nic nie widze i jesli syn wyniesie mi gdzies pojemniczek z soczewkami to koniec bo szukam go na czworaka z roznym skutkiem ![]() no ale coz, potrafie sie z tego smiac i wiem ze w sumie taka krotkowzrocznosc to nic takiego. pozdrawiam wszyskie krotkowzroczne kreciki ![]() ![]()
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Mam 18 lat. -3 i -3,25, okularki noszę od hohoho II klasy podstawówki (za szybko się rosło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
Łączy się krótkowidz!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
Od VI klasy szkoły podstawowej jestem krótkowidzem - wina ciągłego czytania nut - w rodzinie jestem pierwsza "taka"
![]() Teraz od 2 lat noszę szkła - romiar -3,75. Oczywiście, też bym chciała usunąć wadę - ale podobno jest to i ryzykowne i kosztowne? Ma ktoś taką operację już za sobą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.