Krótkowidze łączmy się!!!;) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-22, 16:42   #211
Ludowa
Zakorzenienie

Dot.: Krótkowidze łączmy się!!!;)

Cytat:
Napisane przez prowokacja17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któras z was zrobila sobie laserow eusuniecie wady ? albo planuje? To moje marzenie ehhh
Aż tak Ci to przeszkadza...?

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-22, 16:46   #212
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prowokacja17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któras z was zrobila sobie laserow eusuniecie wady ? albo planuje? To moje marzenie ehhh
Polecam wątek o laserowej korekcji wzroku na Plotkowym.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-30, 11:23   #213
lalaith
Zakorzenienie

Wink Dot.: Krótkowidze łączmy się!!!;)

Ja mam soczewki -6,5 i -7,5, okulary tez ale widze w nich zdecydowanie gorzej. Powinnam mieć mocniejsze szkła ale ponieważ w okularach nie chodze, tylko po domu, to okulista stwierdził że nie ma takiej potrzeby. Wada ustabilizowana, nie pogłębia się (mam nadzieję że już nigdy..)
Soczewki to świetne wyjście dla takich grubodenkowców jak ja, ale na urodziny już mam zamówione okularki z cienkimi szkłami (index 1,7 ok 1/3 grubości normalnych) za ok 1500zl i będę sobie je wymieniać z soczewkami, bo jednak czasem mi się męczą oczka..
A jakie wg Was miesięczne soczewki są najlepsze?
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-05, 16:50   #214
sanetka
Zakorzenienie

mam 21 latek i wade -3,0 i -3,5.w domu chodze w okularkach,ale jak gdzies wychodze to obowiazkowo szkla kontaktowe
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-10, 11:50   #215
musicman
Zadomowienie

26 lat i wada około - 3. Soczewek nie mogę nosić bo bardzo męczą mi się oczy.
Jak to było z wami? Od razu przyzwyczaiłyście się do soczewek czy było trudno. Moja koleżanka mówi , że na początku się przemęczyła i teraz ma spokój bo oczy się przywyczaiły. Ja jakoś nie mogę i dałam sobie spokój ale niedługo ślub i na pewno będę potrzebowała soczewek, takich najdelikatniejszych dla oczu.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-10, 13:38   #216
prowokacja17
Zadomowienie

GG do prowokacja17

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Aż tak Ci to przeszkadza...?

Tak bardzo mi to przeszkadza. Soczewki nie są dla mnie do konca wygodne ,czesto pieką mnie od nich oczy.. Mam tzw suche oko A w okularach nie czuje sie zbyt dobrze i nosze je tylko w domu. Marze o tym aby obudzic sie rano, otworzyc oczy i zobaczyc wyraznie swiat
Stary 2007-02-14, 15:35   #217
marika22
Rozeznanie

Ja mam 23 lata, wadę - 5,5 na każde oko Noszę okulary, wada ciągle mi się powiększa. Do okularów jestem przyzwyczajona,ale dołuje mnie fakt, że wada się powiększa. Chciałabym zrobić laser.
marika22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-14, 16:20   #218
de35d43552ef1d33ea99a1a4e553dcd0bc1b19b7_64597ef2c913b
Konto usunięte

Mam 18 lat i po -1 w każdym oku + astygmatyzm. Okulary noszę od końca podstawówki, przy czym z moimi ślepiami stało się coś dziwnego, bo zaczynałam od -0,5 w jednym i -1,5 w drugim, po czym się ładnie zrównały . Noszę bryle, soczewek nawet nie próbowałam, no bo jednak są dużo droższe... Szkła mi zresztą nie przeszkadzają na co dzień, mam fajne, delikatne oprawki, ale na większe wyjścia nie zakładam . Np ostatnio na studniówce nie miałam. Oczy mnie nie bolały, choć widziałam ciut gorzej. Natomiast czytać bez okularów - no way
de35d43552ef1d33ea99a1a4e553dcd0bc1b19b7_64597ef2c913b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-19, 18:46   #219
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Jestem świeżo po badaniu, więc w chwili obecnej mam -6 na lewe, 1.0 cylinder, -7,25 na prawe, bez astygmatyzmu.
Noszę soczewki Johnson&Johnson Acuvue Advance 2tyg i jestem bardzo zadowolona
W planach mam soczewki toryczne na moje lewe oko - bo jednak ten astygmatyzm przeszkadza, no i koniecznie muszę mieć nowe okulary, bo w starych nic nie widzę.
Soczewki w sumie noszę od 10 lat. Kiedyś jak chodziłam na studia, do pracy - to nosiłam po kilkanaście godzin dziennie, wiadomo. Teraz pracuję w domu, wiec do pracy przy kompie mam okulary, ale potem sobie zmieniam na soczewki, bo jednak wygodniej
Stary 2007-02-20, 21:09   #220
basiawlg
Organizatorka

GG do basiawlg

Cześć dziewczyny mam pytanie czy kupowała juz któraś z was soczewki przez sklep internetowy a mianowicie przez ten sklep http://www.2soczewki.pl/index.html ?? bo chcialam sobie zamówić właśnie przez ten sklep ale nie jestem pewna czy firma solidna i wogole uczciwa jak cos wiecie na ten temat to dajcie znać.
basiawlg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-20, 22:46   #221
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

ja mam rocznikiem 18 lat
wada -2 i do tego astygmatyzm w obydwu oczach
okulary nosze od konca 6 kalsy podstawowki
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-20, 22:55   #222
ola_ma_kota
Raczkowanie

26 lat i po -6.00 na każde oko. Od 2001 roku noszę soczewki, miało byc tylko na wakacje uwielbiam soczewki, moje oczy doskonale je "tolerują" a przyznaję się, że noszę po kilkanaście godzin dziennie...zakładam tuż po wstaniu rano, czyli koło 6tej, a wyciągam koło 1-2 w nocy, gdy kłade się spać

pozdrawiam wszystkie soczewice )
ola_ma_kota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-21, 00:05   #223
Misia Uszatka
Przyczajenie

GG do Misia Uszatka

Mam 21 lat.Wada oko prawe -2,75 oko lewe -3,5,nie lubię nosić okularów,nie posiadam soczewek,ale może jak się kiedyś dorobię to sobie sprawie.Miałam 15 lat jak się dowiedziałam,że muszę nosić na stałe okulary,wtedy wpadłam w rozpacz,że ja nie chce,że nie będę nosić,a wcześniej miałam tylko do czytania i do patrzenia na telewizor,no ale co mogę poradzić jak się tak porobiło,że od kilku lat nosze je na stałe.
Stary 2007-02-21, 13:40   #224
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

a więc tez sie przyłączam -0,75 -1,25
Stary 2007-03-03, 11:45   #225
lily_of_the_valley
Zadomowienie

Postanowila troszke odnowic watek
Ju kiedys tu pisalm ze mam wade an oba oka -3,5 chyba niestety mi sie powiekszyla od sleczenia przy kompie Ale coz zrobic. Juz jakies poltora roku nosze soczewki i ejst mi z tyms wietnie. Okulary noesz w domu, czasmi pol dnia, czasami caly dzien jak nigdzie nie wychodze, bo oczy odpoczely od soczewek.

A dziewczyny slyzalyscie o tym, ze krotkowzroczni na starosc zaczynaja dobrze widziec ?? Duzo okulistow juz tak mowi. Bo jak wiecie an starosc ludzie staja sie dalekowidzami i u krotkowzrocznych ta wada wtedy sie wyrownuje. I jakas okulistka kiedys pwoeidziala ze osoby ktore na starosc nie nosza okularow to znaczy ze w mlodosci byli krotkowzroczni. Czyli jest dla ans jakas nadzieja na pozbycie sie tej wady
lily_of_the_valley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-03, 18:09   #226
Tusio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lily_of_the_valley Pokaż wiadomość

A dziewczyny slyzalyscie o tym, ze krotkowzroczni na starosc zaczynaja dobrze widziec ?? Duzo okulistow juz tak mowi. Bo jak wiecie an starosc ludzie staja sie dalekowidzami i u krotkowzrocznych ta wada wtedy sie wyrownuje. I jakas okulistka kiedys pwoeidziala ze osoby ktore na starosc nie nosza okularow to znaczy ze w mlodosci byli krotkowzroczni. Czyli jest dla ans jakas nadzieja na pozbycie sie tej wady
ech, fajnie, ale to pewnie mozliwe tylko wtedy, gdy ma sie niewielka wade. ja mam szkla -7,0 i nie sadze, by cos sie poprawilo chcialabym nosic soczewki, ale obawiam sie, ze bede wygladac glupio-prawe oko mam mniejsze niz lewe
Stary 2007-03-03, 21:17   #227
piotrek-1983
Zadomowienie

Krótkowidz od 10 lat. Na oba ślepka po -3dp. Od 1.5 roku noszę soczewki kontaktowe (zbawienie, jeden z lepszych wynalazków ludzkości ), jak przebywam w domu - zakładam okulary.

Do noszenia okularów/soczewek przywykłem, ale sporadycznie mnie to denerwuje i chciałbym się pozbyć wady

piotrek-1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 22:17   #228
lily_of_the_valley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piotrek-1983 Pokaż wiadomość
Krótkowidz od 10 lat. Na oba ślepka po -3dp. Od 1.5 roku noszę soczewki kontaktowe (zbawienie, jeden z lepszych wynalazków ludzkości ), jak przebywam w domu - zakładam okulary.

Do noszenia okularów/soczewek przywykłem, ale sporadycznie mnie to denerwuje i chciałbym się pozbyć wady
Oj kazdy chcialby, ale niestety to nie jest takie latwe Ja tez juz sie do tego przyzwyczailam, ale to oczywiste ze lepiej byloby nie miec tej wady.
Tez uwazam ze wynalezienie soczewek bylo na prawde zbawienne, nie maja porownania do okaularow. Sa tysiac razy lepsze
lily_of_the_valley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 23:22   #229
piotrek-1983
Zadomowienie

W okularach wyglądam poważniej, wiec to też zaleta Na razie 'laser' nie jest mi potrzebny do szczęscia

piotrek-1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-18, 11:07   #230
Malinówka
Wtajemniczenie

GG do Malinówka

Cytat:
Napisane przez lily_of_the_valley Pokaż wiadomość

Witam Wszystkie krótkowzroczne!
Mam 51 lat i od bardzo dawna noszę okulary/-1,5 na obu szkłach/. Bardzo bym chciała lepiej widzieć ale nic z tego. Może nie jestem jeszcze na tyle stara bo na razie to widzę coraz gorzej i w swoich okularach i bez nich. W przeszłości wszystko co blisko widziałam doskonale bez okularów a za chwilę będę musiała nosić szkła do czytania i do patrzenia w dal. Chyba sprawię sobie dwuogniskowe szkiełka.
Malinówka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 11:09   #231
Pulpecja:)
Wtajemniczenie

O wątek o mnie
Też jestem krótkowidzem, mam 1,5 i 1,75.

Ale ja uwielbiam swoje okulary, w życiu bym się ich nie pozbyła
Stary 2007-03-18, 11:25   #232
kaczorka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pulpecja:) Pokaż wiadomość
O wątek o mnie
Też jestem krótkowidzem, mam 1,5 i 1,75.

Ale ja uwielbiam swoje okulary, w życiu bym się ich nie pozbyła
oj tak bardzo ładnie Ci w nich. Też nie potrafie wyobrazic sobie Ciebie bez okularków
kaczorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 19:39   #233
Pulpecja:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaczorka Pokaż wiadomość
oj tak bardzo ładnie Ci w nich. Też nie potrafie wyobrazic sobie Ciebie bez okularków
dziękuję
A bez okularów? Wyglądam jak kret Nie polecam tego widoku, nenene.
Stary 2007-03-19, 14:46   #234
Natou
Przyczajenie

Witam w klubie i na forum,
wlasnie sie zarejestrowalam i od razu trafilam na ten wątek. Mam bardzo wysoką krótkowzroczność, pierwsze okulary dostałam chyba wcześniej niż zaczęlam chodzić i mówić czyli całe życie.
Całe życie towarzyszą mi "magiczne szkła" dzięki, którym jestem w stanie w miarę normalnie funkcjonować. Mój świat bez okularów to rozmyte kolorowe plamy, obrazy impresjonistów są wyraźne i ostre w porównaniu z tym co widzą moje oczy pozbawione korekcji.
Nie mogę nosić soczewek, operacja też nie jest poki co możliwa ze względu na inne przeciwskazania ... co dzień rano więc gdy otwieram oczy, szukam po omacku moich drugich oczu i dopiero wtedy mogę rozpocząć dzień. Czasami gdy mam podły nastrój i nie chcę widzieć świata po prostu nie zakładam okularów.
Miałam wiele kompleksów z powodu grubych szkieł, wiele łez wypłakałam...teraz już przywykłam do moich niedoskonałości i mimo grubych szkieł na nosie czuję się atrakcyjna kobietą
Aha no i dla uzupełnienia obrazu powiem tylko, że ma wadę -21,0 dioptii ! (słownie: minus dwadzieścia jeden)
Pozdrawiam wszystkie okularnice
Natka
Natou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-29, 20:12   #235
izulla
Raczkowanie

Wklejajcie swoje foty! Mozna bedzie zgapiac oprawki! Tak mało jest na ten temat na necie...
izulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-29, 20:45   #236
goha80
Zadomowienie

hej
ja mam 26 lat i wade - 4,5, ale stale mi sie powieksza. soczewki nosze od 15go roku zycia. oczy mam juz zjechane ze tak powiem ale w zadnych okularach nie wygladam dobrze i zle sie w nich czuje pomimo tego ze nosilam ze od zerowki
byl czas w czasie ciazy i jednoczesnego sleczenia przy komputwrze i pisania pracy dyplomowej ze tak mnie juz oczy bolaly i wysychaly ze nie pomagaly zadne nawilzajace kropelki i w efekcie przez chyba poltorej roku nosilam znienawidzone okulary.teraz znow nosze soczewki i znow odczuwam dyskomfort tym razem chyba przez piguly anty.czasem jest taki skutek uboczny....a na zabier laserem to bym sie chyba mimo wszystko nie odwazyla.
niecierpie swojej wady wzroku bez soczewek wieczorem jestem do niczego nic nie widze i jesli syn wyniesie mi gdzies pojemniczek z soczewkami to koniec bo szukam go na czworaka z roznym skutkiem
no ale coz, potrafie sie z tego smiac i wiem ze w sumie taka krotkowzrocznosc to nic takiego.
pozdrawiam wszyskie krotkowzroczne kreciki
Stary 2007-04-07, 09:34   #237
dosienka2802
Raczkowanie

GG do dosienka2802

Mam 18 lat. -3 i -3,25, okularki noszę od hohoho II klasy podstawówki (za szybko się rosło ). Tak się przyzwyczaiłam, że chyba bym ich nie zamieniła na soczewki, ale kto wie, kto wie... Zawsze mnie interesowały soczewki zmieniające kolor oczu. Można je nosić na codzień? Nie obciązają zbytnio wzroku?
dosienka2802 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-07, 15:49   #238
SanDru
Zadomowienie

Łączy się krótkowidz!
SanDru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-08, 19:56   #239
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez dosienka2802 Pokaż wiadomość
Zawsze mnie interesowały soczewki zmieniające kolor oczu. Można je nosić na codzień? Nie obciązają zbytnio wzroku?
Wydaje mi się, że spokojnie można je nosić stale, w końcu to zwykłe soczewki, tylko kolorowe.
Stary 2007-04-09, 11:52   #240
Nicoletta
Zadomowienie

GG do Nicoletta

Od VI klasy szkoły podstawowej jestem krótkowidzem - wina ciągłego czytania nut - w rodzinie jestem pierwsza "taka"
Teraz od 2 lat noszę szkła - romiar -3,75. Oczywiście, też bym chciała usunąć wadę - ale podobno jest to i ryzykowne i kosztowne? Ma ktoś taką operację już za sobą?
Nicoletta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości