Mamusie lutowe 2019❤ Cz.IV - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-11, 18:42   #211
kaaarii
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2019 Cz.IV

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Moja ma 4

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No to zostalysmy we dwie z żelaznymi szyjkami nie do ruszenia ;D

kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 18:46   #212
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaarii Pokaż wiadomość

Historia lubi sie powtarzać

Ja sie zamorduje jak sie okaze, ze trafie na wywołanie...

Stary 2019-01-11, 19:00   #213
Anuszka9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karla906 Pokaż wiadomość
Byliśmy razem z mężem ogl wszystko w porządku ale ja jestem załamana po tej wizycie tzn, ze mną i z małą super wszystko. Młoda waży 3083 i pani doktor liczyła że na termin wychodziłoby praktycznie z 3800g, więc dała mi zgodę i zachęca by od poniedziałku (to będzie 37+0 z om) działać już z aniball którego mega poleca i masazem. Natomiast, że względu na regularne miesiączki w sprawie wywoływania itp musi kierować się terminem z om, i co więcej wszystkie internetowe kalkulatory liczą mi 5 lutego ale ten lekarski 8lutego, więc gdyby nie daj Bóg nic się nie działo to wywoływanie dziecka dopiero 15 lutego. Wyobrażenie tej daty dobija mnie. Ale z drugiej strony fajnie znać najgorszy możliwy już ale jednak deadline rozwarcia żadnego nie ma ale szyjka jest miękka i w końcu nie ma już ponad 4cm tylko 2
No i odstawiamy dupka i magnez, i mężowi powiedziała że też już może działać

Dziś maszn36+4? Kiedy masz kolejną wizytę?Duża dziewczynka mąż zadowolony z zielonego światła czy raczej nie chce ryzykować?

Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Anuszka9
Czas edycji: 2019-01-11 o 19:02
Anuszka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 19:04   #214
sweet sunday
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2019❤ Cz.IV

Zjadłam na obiad pierogi z kapustą,nie chciało mi się robić obiadu,tylko odmroziłam ze świąt i mam za swoje lenistwo-zgaga gigant No zejdę zaraz.

Karla dobrze,ze wszystko ok.
Ja nie ukrywam,ze po 38 tygodniu będę kombinowała,żeby wygnać lokatora. Nie wyobrażam sobie tego klocka urodzić po terminie,przecież on z 5kg będzie ważył
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 19:19   #215
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Karla wow no to wyganiajcie Małgosię.

Mój mąż składa kolyske! Juhuuu!!!

Najszczęśliwsza Mama na świecie! 22.01.2019!

Czekamy na drugi Skarb!
panipuchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 19:46   #216
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
Byliśmy razem z mężem ogl wszystko w porządku ale ja jestem załamana po tej wizycie tzn, ze mną i z małą super wszystko. Młoda waży 3083 i pani doktor liczyła że na termin wychodziłoby praktycznie z 3800g, więc dała mi zgodę i zachęca by od poniedziałku (to będzie 37+0 z om) działać już z aniball którego mega poleca i masazem. Natomiast, że względu na regularne miesiączki w sprawie wywoływania itp musi kierować się terminem z om, i co więcej wszystkie internetowe kalkulatory liczą mi 5 lutego ale ten lekarski 8lutego, więc gdyby nie daj Bóg nic się nie działo to wywoływanie dziecka dopiero 15 lutego. Wyobrażenie tej daty dobija mnie. Ale z drugiej strony fajnie znać najgorszy możliwy już ale jednak deadline rozwarcia żadnego nie ma ale szyjka jest miękka i w końcu nie ma już ponad 4cm tylko 2

Rozumiem Cię doskonale. Sama urodziłam w 42 tc i ledwo żyłam. Skakałam na piłce, piłam herbatki, jeździliśmy po wybojach i molestowałam męża codziennie od 37 tc, a i tak miałam wywoływanie. Teraz się zapierałam, że nie bede nic robic żeby urodzić, ale już wiem, że nie dam rady bezczynnie czekać na poród. Duży plus u Ciebie to to, że jesteś na chodzie i nie siedzisz w domu tylko latasz sobie i aktywnie spędzasz czas.
Cytat:
Napisane przez FlyCole Pokaż wiadomość
Mnie też, ale z drugiej strony trochę zaczynam się martwić, bo większość dolegliwości mi ustąpila, na dodatek czuję mega napieranie na dole i zaczynam swirować jak zwykle. Dopiero w Nd będę mieć torbę to biorę się za pakowanie, nie ma co. Będę spokojniejsza to może przestanę ciągle widzieć objawy zbliżającego się porodu. Bo nie daje mi to spokoju, że jeszcze nie jestem przygotowana w razie czego. Chociaż marzę o porodzie w 38 tygodniu. A nie 41

Ja wstawiłam dziecięce pranie i żałuję, bo nie chce mi się tego układać w komodzie

W poniedziałek mam wizytę i od niej uzależniam moje przygotowania. Jak szyjka mimo tego stawiania macicy nadal będzie miała w okolicach 3 cm, to nie robię sobie nadziei na rychły poród.

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 20:04   #217
karla906
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anuszka9 Pokaż wiadomość
Dziś maszn36+4? Kiedy masz kolejną wizytę?Duża dziewczynka mąż zadowolony z zielonego światła czy raczej nie chce ryzykować?

Właśnie raczej wystraszony wg om tak. Kolejna wizyta za dwa tygodnie czyli 25stycznia. No ja właśnie tak sobie myślę że od poniedziałku zaczynam przygotowania krocz i jakoś zleci. Z drugiej strony praktycznie pół stycznia już za nami a skoro szyjka się skróciła i jest miękka to znaczy że jednak coś się zadziało

karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-01-11, 20:06   #218
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ćwiczycie cokolwiek? Ja niby dostałam 2płyty ale jedna mnie jakoś nie przekonała jest dużo ćwiczeń w dwójkę a z druga jest spoko ale w sumie raz tylko oglądałam . Mąż mnie codziennie pyta czy ćwiczę oddechy �� a ja nie bardzo ��
nic nie ćwiczę chyba że przewracanie jak waleń na plaży można zaliczyć to tak
Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
Ja miałam kosmiczną zgagę tak już z 2 miesiące temu. Konsultacja nawet z Gastrologiem bo ciagle wymiotowałam kwasem. Dostałam Helicid 20 (może być inny omeptazol). Biorę codziennie od 2 miesięcy. W poprzedniej ciąży z synem tez brałam. Niby pisze że nie wolno w ciąży, ale zapalenie przełyku i wrzody są gorszą alternatywą. Gdybym nie brała to bym padła na tym etapie na pewno. Najgorzej jak zapomnę;(.
Ostatni rozmawiałam nawet z neonatologiem- powiedział że mogę brać spokojnie, że wg. nich np. Apap czy inny paracetamol szkodzi bardziej niż leki blokujące wydzielanie kwasu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
to widzisz ja miałam konsultacje u laryngologa bo miałam aż nadżerkę na migdałkach od cofających sie kwasów od rzygania i kazali mi czekać aż samo przejdzie
Cytat:

mi z lekarskiego wychodzi 6 luty i gin sie nim też sugeruje
ja najwcześniej mogę odstawić 22styczeń
Cytat:

moja stanęła, nie rusza się, więc też żelazna, ale na to nie patrzę, w pierwszej ciąży też miało nie być szybko
Cytat:
Napisane przez sweet sunday Pokaż wiadomość
Zjadłam na obiad pierogi z kapustą,nie chciało mi się robić obiadu,tylko odmroziłam ze świąt i mam za swoje lenistwo-zgaga gigant No zejdę zaraz.

Karla dobrze,ze wszystko ok.
Ja nie ukrywam,ze po 38 tygodniu będę kombinowała,żeby wygnać lokatora. Nie wyobrażam sobie tego klocka urodzić po terminie,przecież on z 5kg będzie ważył
nam zostały tylko uszka już zamrożone

pisałam Wam że się brzuch mi obniżył, no i stało się gorsze
rano tak się kręcił i wiercił, poszłam po córkę do przedszkola, coś mi nie pasowało, że zapiąć kurtki nie mogę, myślałam że może się grubiej ubrałam, niestety wzięłam teraz prysznic i zonk, mojej blizny przy pępku nie dojrzę już, bo się znów obniżył

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2019-01-11 o 20:07
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 20:29   #219
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
nic nie ćwiczę chyba że przewracanie jak waleń na plaży można zaliczyć to tak

to widzisz ja miałam konsultacje u laryngologa bo miałam aż nadżerkę na migdałkach od cofających sie kwasów od rzygania i kazali mi czekać aż samo przejdzie

mi z lekarskiego wychodzi 6 luty i gin sie nim też sugeruje
ja najwcześniej mogę odstawić 22styczeń

moja stanęła, nie rusza się, więc też żelazna, ale na to nie patrzę, w pierwszej ciąży też miało nie być szybko

nam zostały tylko uszka już zamrożone

pisałam Wam że się brzuch mi obniżył, no i stało się gorsze
rano tak się kręcił i wiercił, poszłam po córkę do przedszkola, coś mi nie pasowało, że zapiąć kurtki nie mogę, myślałam że może się grubiej ubrałam, niestety wzięłam teraz prysznic i zonk, mojej blizny przy pępku nie dojrzę już, bo się znów obniżył

To jest tak z lekarzami, ze nie przepiszą Ci nic w ciąży, na czym pisze ze nie można. W razie problemów - społeczeństwo jest roszczeniowe, i w razie odpukać przypadkowego poronienia albo wystąpienia jakieś wady, kobiety najwcześniej szukają przyczyny w lekach a nie w tzw. ślepym losie. Ale tak na prawdę, to firmy nie testują leków na kobietach w ciąży bo to nieetyczne. Wiec wszędzie jest napisane ze nie można na wszelki wypadek. Lekarze korzystają po prostu z doświadczenia. Laryngolog może nie mieć doświadczeń z kobietami w ciąży i lekami hamującymi wydzielano soków żołądkowych. Ale gastrolog przepisuje te leki codzienne, wiec dobrze zna ich działanie i efekty uboczne.

snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 20:34   #220
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
To jest tak z lekarzami, ze nie przepiszą Ci nic w ciąży, na czym pisze ze nie można. W razie problemów - społeczeństwo jest roszczeniowe, i w razie odpukać przypadkowego poronienia albo wystąpienia jakieś wady, kobiety najwcześniej szukają przyczyny w lekach a nie w tzw. ślepym losie. Ale tak na prawdę, to firmy nie testują leków na kobietach w ciąży bo to nieetyczne. Wiec wszędzie jest napisane ze nie można na wszelki wypadek. Lekarze korzystają po prostu z doświadczenia. Laryngolog może nie mieć doświadczeń z kobietami w ciąży i lekami hamującymi wydzielano soków żołądkowych. Ale gastrolog przepisuje te leki codzienne, wiec dobrze zna ich działanie i efekty uboczne.

to mogła mi powiedzieć być brała tabletki na zgagę, pisze że w ciąży można, albo bym sodę z wodą piła, ale po co na szczęście ostatnia ciąża

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2019-01-11, 20:40   #221
kamila_509
Zakorzenienie

Lekarze czesto sie nie douczaja wiec maja braki w wiedzy. Żenujące braki czasem. Jak ja soe zle czuje to sie 5 razy zastanowie czy musze jechac do rodzinnego bo on potrafi tylko l4 wystawiac ale leczyc to za uja nie :/ do innych sie juz nie dostane bo brak miejsc albo za daleko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-11, 20:42   #222
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Lekarze czesto sie nie douczaja wiec maja braki w wiedzy. Żenujące braki czasem. Jak ja soe zle czuje to sie 5 razy zastanowie czy musze jechac do rodzinnego bo on potrafi tylko l4 wystawiac ale leczyc to za uja nie :/ do innych sie juz nie dostane bo brak miejsc albo za daleko

mój TZ raz poszedł po L4 bo jakiegoś rozstroju żołądka dostał, to usłyszał od lekarza że na kacu po L4 przyszedł

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2019-01-11, 20:45   #223
kamila_509
Zakorzenienie

Moj maz z minuty na minute w pracy ( fizyczna praca i dosc ciezka, pracowalam razem z nim ) zaczal sie zle czuc. Doslownie slanial się na nogach. Zasnal podczas przerwy i nie szlo go dobudzic. Wyglądał jakby zaraz mial zejsc. Pojechał do lekarza i co? Lekarz kazal.mu wracac do pracy bo nie widzi nic niepokojącego... szef stwierdzil, ze lekarz wie co robi i kazal pracować. Na szczęście maz wzial garsc lekow z mojej apteczki i po godzinie dal rade stanac na nogach. Gdyby nie to, ze byliśmy na okresie próbnym i to pierwsze dni i mega nam zalezalo to oboje pojechalibysmy w cholere do domu

Stary 2019-01-11, 21:09   #224
karla906
Wtajemniczenie

Cytat:

Dokładnie tak jest. Ilość procesów o każdą pierdołe jest zatrważającą, tylko by wyłudzić odszkodowanie. Jako lekarz sama będę się zasłaniać różnymi wytycznymi by chronić w razie co własną dupę. Tylko papier Cię obroni

karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 21:28   #225
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Niezłe hity z lekarzami. My pojechalismy kiedys na sor bo męża złapał taki ból plecow. Lekarz go zbadal jednym palcem, po prostu tak jednym palcem dotknął plecow i zalecil ibuprom a na koniec dal mu papiery z danymi innego pacjenta.

Czekamy na drugi Skarb!
Stary 2019-01-11, 21:31   #226
Sylwia00804
Zakorzenienie

Cytat:
Żurek z jajkiem i rybka z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty

Tez mialam rybkę
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mój mąż musi pisać plan pracy na cały miesiąc, pisze mi właśnie sms "rodzisz w styczniu czy w lutym "
Hahaha a to dobre
Cytat:
Napisane przez panipuchatkowa Pokaż wiadomość
jeszcze mama mi przywiozła oponki serowe! omg..
Mmm pysznosci
Cytat:
Ale mi niedobrze.... :-(

Biedactwo. Mam nadzieję, ze juz przeszło [1=5e34ff6befca073180cbcc6 6321058714c7d55ca_5effb87 2cc7f0;86355120]u mnie zów zgaga [/QUOTE]I u mnie...
Cytat:
Napisane przez Pinacolada Pokaż wiadomość
Naprawdę te ostatnie tygodnie ciąży to jest jakaś masakra, a pewnie im dalej tym jeszcze gorzej i ciężej zwłaszcza jak jest poczucie że ciąża donoszona, można rodzić, a tu nic... tego się boję najbardziej, że będę rodzić tydzień albo i dwa tygodnie po terminie Noo ładna waga Ale z tymi terminami to faktycznie, zupełnie zmienia to postać rzeczy, tym bardziej jak tyle ludzi wokół dawało Ci dwa tygodnie czy tam tydzień które już zaraz chyba mijają podobno dużo łatwiej i lepiej jest urodzić bez wywoływania, więc może to i lepiej że być może będziesz musiała trochę dłużej poczekać? A może nie będzie tak źle i mała postanowi przyjść na świat już niedługo

Oj tak. Ja juz bym praktycznie mogla rodzic... jak ja wytrzynam jeszcze miesiąc lub dłużej to ja nie wiem....
Cytat:
Napisane przez panipuchatkowa Pokaż wiadomość
Karla wow no to wyganiajcie Małgosię.

Mój mąż składa kolyske! Juhuuu!!!
Widzialam, swietna.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Sylwia00804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 21:34   #227
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia00804 Pokaż wiadomość
Tez mialam rybkę Hahaha a to dobreMmm pysznosciBiedactwo. Mam nadzieję, ze juz przeszło I u mnie... Oj tak. Ja juz bym praktycznie mogla rodzic... jak ja wytrzynam jeszcze miesiąc lub dłużej to ja nie wiem....Widzialam, swietna.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Przeszło na szczęście

Ksiądz był u mnie o 20.30 i poszedł o 21.00. a jeszcze miał jeden dom do końca

Stary 2019-01-11, 21:36   #228
Anuszka9
Zakorzenienie

Cytat:
Przeszło na szczęście

Ksiądz był u mnie o 20.30 i poszedł o 21.00. a jeszcze miał jeden dom do końca

Jezuuu..masakra

Stary 2019-01-11, 21:42   #229
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
Jezuuu..masakra

Wypytał gdzie pracowałam przed L4, gdzie Filip pracuje, jak mój tata zagranicą i najważniejsze pytanie czy będziemy chrzcić u nas

Stary 2019-01-11, 21:53   #230
sweet sunday
Zakorzenienie

Cytat:
Wypytał gdzie pracowałam przed L4, gdzie Filip pracuje, jak mój tata zagranicą i najważniejsze pytanie czy będziemy chrzcić u nas

No dobrze,że się was o zarobki jeszcze nie zapytał
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 22:16   #231
snesha
Rozeznanie

Cytat:

Choć na pewno miał ochotę...

snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 22:31   #232
kamila_509
Zakorzenienie

Mnie zawsze ksiadz o slub pytal

Stary 2019-01-11, 22:42   #233
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
Nas się pytał jak sfinansowane mieszkanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-11, 22:52   #234
Pinacolada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Nas się pytał jak sfinansowane mieszkanie

Że co?!
Jestem w szoku, nie sądziłam że ksiądz mógłby o coś takiego zapytać...

Edytowane przez Pinacolada
Czas edycji: 2019-01-11 o 22:53
Pinacolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-11, 22:54   #235
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
Że co?!

True story żebrał na remont dachu, bo im na głowy kapie, a godzinę sprawdzał na złotym zegarku

Stary 2019-01-11, 23:01   #236
Pinacolada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
True story żebrał na remont dachu, bo im na głowy kapie, a godzinę sprawdzał na złotym zegarku

Ale co ma do rzeczy to, jak sfinansowaliście mieszkanie... Masakra! Serio jestem w szoku
My raz trafiliśmy na naprawdę porządnego księdza. Byliśmy na pierwszym roku studiów (już wtedy mieszkaliśmy razem, oczywiście tylko jako para, nie małżeństwo) i pomijając inne kwestie, ksiądz nie chciał wziąć od nas ani grosza. Mówiliśmy że to niedużo i w ogóle, wręcz namawialiśmy go żeby wziął od nas kopertę, ale za nic nie chciał, mówił że od studentów na pewno nic nie weźmie
Aczkolwiek już się boję pytań księdza w tym roku, zwłaszcza że ostatnie dwa lata nie przyjmowaliśmy, bo raz nas nie było, a w zeszłym roku mieszkanie było w trakcie remontu. Ciekawe co będzie mówić i o co pytać w tym roku, mam nadzieję że nie zapyta o nic podobnego jak Was, bo chyba zwątpię już całkowicie

Pinacolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-12, 00:09   #237
Anuszka9
Zakorzenienie

No i nie śpię szkoda że nie można się zaprogramować

Stary 2019-01-12, 02:38   #238
Petrochemia
Rozeznanie

Mamusie lutowe 2019❤ Cz.IV

Cytat:
Ale co ma do rzeczy to, jak sfinansowaliście mieszkanie... Masakra! Serio jestem w szoku
My raz trafiliśmy na naprawdę porządnego księdza. Byliśmy na pierwszym roku studiów (już wtedy mieszkaliśmy razem, oczywiście tylko jako para, nie małżeństwo) i pomijając inne kwestie, ksiądz nie chciał wziąć od nas ani grosza. Mówiliśmy że to niedużo i w ogóle, wręcz namawialiśmy go żeby wziął od nas kopertę, ale za nic nie chciał, mówił że od studentów na pewno nic nie weźmie
Aczkolwiek już się boję pytań księdza w tym roku, zwłaszcza że ostatnie dwa lata nie przyjmowaliśmy, bo raz nas nie było, a w zeszłym roku mieszkanie było w trakcie remontu. Ciekawe co będzie mówić i o co pytać w tym roku, mam nadzieję że nie zapyta o nic podobnego jak Was, bo chyba zwątpię już całkowicie

Czasami się trafi Ksiądz z prawdziwego zdarzenia (zazdroszczę, ze na takiego trafiliście)
Z moich doświadczeń doszłam do wniosku, ze instytucja pt. „Kościół” jest totalnie nieprzemyślana...
Faceci, żyjący często tylko teoretycznie w celibacie dyktujący jak ma się żyć w rodzinie (np mimo spotykanych patologii/alkoholizmu itd maz czy żona ma trwać przy mężu/żonie, ustalanie im sposobu pożycia włączając w to nawet pozycje łóżkowe), żerujący finansowo na swoich wiernych niby na remonty a na parkingu stoją fury prosto z salonów sprzedaży, chroniący swoje tyłki wzajemnie w razie delikatnie rzecz ujmując „wpadek”.
Hipokryzja level Hard
To wszystko mnie skutecznie odrzuca od kościoła jako wlasnie instytucji. O religii tutaj nie mowie...

Dodatkowo mam w rodzinie księdza (który z założenia powinien przecież okazywać „miłosierdzie” i sprowadzać te swoje baranki na właściwa drogę ) To jak się okazało zostałam mianowana na „czarnego baranka” przynajmniej tamtej strony rodziny ze względu na zycie z Tżtem najpierw bez ślubu a później „tylko” po cywilnym. I jak myślicie od kogo to wyszło ?

No po prostu ladacznica!!!
Cytat:
No i nie śpię szkoda że nie można się zaprogramować

U nas to samo... Czkawka, kopanie, wycieczki do toalety bo pęcherz jest najlepsza poduszeczką :p

Edytowane przez Petrochemia
Czas edycji: 2019-01-12 o 02:39
Petrochemia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-12, 07:06   #239
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Eh u mnie też przekichana noc a nie śpię od 5.

Co do księży my należymy do parafii o.Bernardynów. i w tym roku to była prawdziwa wizyta duszpasterska. Wypytal mnie o ciążę kiedy termin jak się czuje i naprawdę bardzo duchowo to przezylismy. A co do ofiary chcieliśmy dać ale ojciec powiedział że spodziewamy się dziecka ,jesteśmy młodzi na dorobku i nie weźmie od nas pieniędzy tylko prosi o modlitwę za ich zakon bo to jest najważniejsze.

Czekamy na drugi Skarb!
Stary 2019-01-12, 08:04   #240
FlyCole
Zadomowienie

U mnie też dziś kiepska noc niestety. Kawę właśnie dopijam i myślę co tu robić dziś. Mąż dziś zawiezie syna do teściowej na trochę, bo chciała to przynajmniej chwilę odpocznę. Choć nie lubię jak on u miej jest bo totalnie nie respektuje moich zasad. Ale szczerze mówiąc dziś jest mi to obojętne. Muszę trochę odpocząć bo oszaleje w końcu. Co do księży to się nawet nie wypowiadam. Ja jeszcze nie trafiłam na takiego z powołania. Dlatego nawet nie przyjmujemy księdza "po koledzie" bo ten ksiądz u nas w parafii to jakaś porażka jest.

FlyCole jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości