|
|
#211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
Cytat:
jakoś około 12 kg. Jutro rano aż stane na wage. Gin trochę zawyża bo kto się wazy w butach, jensach i swetrach Duży przyrost był między ostatnimi wizytami. 5 kg po 5 tygodniach ale w sumie to samo dziecko przybrało aż ponad 500g. W aplikacji było napisane ze 28-32 tc to bardzo duży i szybki przyrost masy dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
mam nadzieję hehe Przeraziła mnie dzisiejsza cyfra u gina ale zobaczę rano, na pewno będzie mniej 2-3 kg. No ale to dalej będzie +12 na plusie. Boshee ale moje dziecko się ruchliwe zrobiło. Brzuch przypomina fale Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2019-01-14 o 22:36 |
||
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje wizyt!
![]() Ja tez mysle o tej tragedii. Okropne, ze umarł człowiek a tak wielu ludzi nie potrafi tego uszanować, tylko wylewa hejt ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Mi kolejny dzień twardnieje brzuch (już jakoś od piątku)
Pisałam do mojej gin i idę jutro wieczorem na wizytę żeby sprawdziła czy wszystko jest ok. Mam nadzieję, że to nic poważnego...
|
#214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
Tak. Od soboty już 8 tabletek dziennie Asmag Forte (zalecenie gin jak jej w piątek o tym napisałam). Do tej pory brałam 4, od wizyty w zeszły wtorek zwiększyła mi do 6
|
#216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dopoki szyjka sie nie skraca to nie ma powodow do obaw. Wez sobie nospe jak Ci to bardzo przeszkadza. Dzien doberek ![]() Ja wczoraj jeszcze pokupilam rzeczy dla Leo, przewijak, jakies pieluszki ceratkowe butelke i w sumie w zgrubych rzeczy to zostal mi materac do lozeczka i kindercraft ale to juz w lutym bo inaczej zbankrutujemy przy mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#217 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie ma racje, bo to są takie szmatki Mój to chyba wogóle nie wie co to "pielucha tetrowa", "pielucha flanelowa" ![]() Muszę dokupić jeszcze kilka, bo myślałam, że dostanę od siory, ale przejrzałam wszystkie worki wczoraj i chyba znalazłam tylko ze 2... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też pozostawiam resztę zakupów na luty. Choć dużo na liście nie zostało, ale po co ma zabraknąć na jedzenie ![]() Muszę się dziś wcześniej ruszyć z łóżka i zawieźć siury do badania. W dodatku mam misję kupienia świecy na chrzest, ciekawe czy na tym zadupiu dostanę...Ogólnie do niedawna zakupy sprawiały mi przyjemność, a teraz wychodzę jak muszę. Poza tym zauważyłam, że rano bardzo dobrze się czuję, tak lekko i wogóle. A wieczorem jak lokomotywa, może za dużo jem albo co... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Nufcia może to tylko skurcze braxtona. Mi tez czasami twradnieje. Daj znać czy wszystko dobrze po wizycie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Stanelam teraz na wagę w lekkiej pizamie przed sniadaniem i 59 3 kg mniej niż u gina. Czyli wychodzi jakoś 11 na plusie idzie się załamać jak nas tak na wizytach ważą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() No właśnie, ważą nas w zimowych butach i pełnym ubraniu, trzeba by na każdą wizytę ubierać się tak samo żeby przytisy wagi był miarodajny ![]() Ja wizytę mam 25.01 Czekam na kuriera i Chicco Baby Hug
|
#220 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie, z tym hejtem w dobie internetu i w ogóle to jest błędne koło. Podam najbliższy mi przykład czyli moja mama - przysięgam jest mi wstyd za to, co ona wypisuje w internecie na fejsie. Wstyd. Ogromnie wstyd. Żartuję czasem, że powinnam jej poblokować, żeby nie dała rady pisać wulgaryzmów, czy ogólnie blokada rodzicielska idealnie pasuje. Ale to wcale nie jest śmieszne. W czym jest problem? Otóż moja mama jest kociarą. Sama ma 5 kotów, dokarmia wszystkie pełzające po świecie kotki, w torebce zawsze ma saszetkę dla biednego kotka, szyje jakies poduszki i torby, potem sprzedaje na bazarku i kupuje karmę dla bezpańskich kotów na działkach. Fajnie nie? Przecież to nic złego niby. Ale jej odwala. Pomijam już te zdjęcia kotów rozjechanych i zmasakrowanych, które wrzuca na fb, bo potrzebna pomoc na leki i inne. Ale najgorsze są komentarze w kierunku przykładowo kogos, kto wyrzucił zwierzaka/znęcał się/chce oddać/itp. Do tego wrażliwe tematy kleru, polityki, myśliwych itp. notorycznie wyświetlają mi się jej komentarze w stylu "obyś zdechł sku**wysnie", "pokaż gębę gnoju" (jak ktoś nie ma fotki na fb), "mam nadzieję, ze spotka cie to samo sku**wielu"... Serio. Pełno takich rzeczy. Kiedyś jej poblokowałam, żeby chociaż trochę miała ograniczoną widoczność konta i tego co publikuje. Rozmawiałam z nią juz nie raz, żeby dała sobie na wstrzymanie, bo przesadza. Wczoraj już na poważnie zastanawiałam się czy nie zgłaszać jej konta na fb jako nawołujące do nienawiści. Poważnie. I wiecie co jest najgorsze? Że często nie zna całej historii czy sytuacji, nie doczyta do końca, a wylewa jad. To tak jak z tą fotką gdzie babka karmi z cycem na wierzchu w restauracji i ktoś opisuje, że nie godzi się na coś takiego, nie tak został wychowany, nie róbcie tak - na samym końcu jest napisane "nie kładźcie butów na stole". Kojarzycie, prawda? Ale tak właśnie wygląda internet. Niby wszyscy chcą bronić swoich racji, ale robią to w tak wulgarny sposób, że aż w głowie się nie mieści. Poważni dorośli ludzie zachowują się jak dzikusy. Straszne. I teraz jak wejdziecie w jakikolwiek post dotyczący ostatnich wydarzeń i Owsiaka, to zobaczycie w jaki sposób bronią WOŚPu... I wcale nie trzeba napisać czegoś negatywnego w wulgarny sposób. Wystarczy napisać co, z czym nie zgadza się większość i już jest wulgarny lincz wiernych fanów, którzy nawzajem się nakręcają. Nastały straszne czasy. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wagi to zrzucisz po porodzie jak dzidzie bedziesz karmila.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Pestka - to masz bojową mamę. Ale masz rację, w Internecie tej nienawiści jest wiele, ludziom się wydaje że tam sobie mogą pisać rzeczy których na żywo nigdy by nie powiedzieli a to też krzywdzi adresatów może nawet bardziej. Też mam wrażenie że ludzie w większości przypadków nie znają wszystkich faktów a już lecą z linczem. Bywa też że napiszą coś pod wpływem emocji a później się zastanowią ale w świąt poszła już ta pierwsze reakcja a już wyjaśnień większość nie doczyta.
Nie ma co, w ciekawych czasach przyszło nam żyć ale kto nas tym przeklął?
|
#224 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
A co do kotow to ogladalam niedawno w defacto, ze tacy zywiciele bezpanskich kotow sa zle postrzegani ale robia dobra robote, bo takie bezpanskie koty strzega nas przed plaga szurow i myszy. Ponoc gdyby nie takie koty to lataloby to to po ulicach bez pardonu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogę się zmobilizować i wstać wcześniej
marnuje tyle czasu... Usunęłam myślę koło północy, ustawiam nawet budzik na 9 a i tak wstalam 10.30 i tak mam codziennie. Myślałam, że na L4 będę robić tyyyyyle rzeczy, a tu pół dnia przesypiam, jakieś zakupy, obiad, czasem coś załatwię i już tż wraca z pracy. Nie ogarniam tego mojego trybu.Ja też w karcie ciąży mam większą wagę niż w domu przez ciuchy itd, ale patrze tylko na progres, a ten z grubsza jest taki sam i w domu i u lekarza. Narazie +3kg początek 26tc, trochę mało chyba, ale duzo wymiotowalam, staram się trochę nawyki zywieniowe zmienić i chyba stąd taki efekt. Szczuplutka to ja nie byłam, wczesniej niby coś tam znalazłoby się do zrzucenia ale też bez przesady, wagę miałam w górnej granicy normy, ale też pewnie ciutke mięśnie wazyly więcej od siłowni. Narazie lekarka nic nie mówiła, że za mało tyje, to się staram nie przejmować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Tereska - nie jestem pewna co dokładnie mąż kliknął ale chyba Galaxy. Ja się nie mogłam zdecydować to pewnie wziął pierwszy z brzegu.
Ależ u nas śnieżyca, akurat wracałam że sklepu i przyszłam biała jak bałwanek. Tylko to nie taki zwykły śnieg w płatkach pada, bardziej mi to przypomina grad. Już mamy w domu sprzęt ale obiecałam chłopakom że z rozpakowaniem zaczekam na nich.
|
#227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasypiam 1-2, a potem do 9 nie potrafię się dobudzić i jeszcze drzemkę po obiedzie sobie robię. Nie wiem gdzie ta magiczna energia drugiego trymestru. Strasznie rozlazła jestem. A wagi zazdroszczę! U mnie było sporo za dużo przed ciążą a i teraz juz mam prawie 9 kg na plusie startowałam z wagą wyższa niż w pierwszej ciąży, więc zaraz dobije pewnie do wagi z dnia pierwszego porodu ![]() ![]() myślę, że jeżeli dzidzia dobrze przybiera, to nie ma się czym martwić ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Ja się wczoraj zastanawiałam, jak wygląda profil takiej osoby, która hejtuje w internecie. Weszłam na jakiś artykuł na wp, na temat wszystki nam znany od dwóch dni i przeraziłam się tym, co ludzie tam piszą. W obliczu tragedii, która spotkała przede wszystkim rodzinę prezydenta Gdańska, nie mają żadnych zachamowań, żeby pocisnąć nawet najbliższym. I mnie tak zaczęlo zastanawiać: ile ci ludzia mają lat? Czym się zajmują? Mają dzieci? Bo nie potrafię sobie wyobrazić kim trzeba być, żeby robić takie rzeczy. Panem w garniturze? Zbuntowanym nastolatkiem? Masakra, naprawdę przeraża mnie to wszystko...
Coco idealny przykład wczesnego wstawana :ja dzisiaj. Wstałam o 8 zamiast o 11, jak co dzień. I tak patrzę na ten zegarek, że to dopiero ta godzina, a ja już: jestem po śniadaniu, zrobiłam zakupy, ogarnęłam z grubsza dom. Z drugiej strony, jeżeli potrzebujesz tyle snu to trzeba korzystać. Nie ma się co spinać. Dzisiaj wstałam o 8, ale nie wykluczam, że bez wyrzutów sumienia pośpię jutro do 11. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Ja startowałam z taką wagą jak szłam do poprzedniego porodu
teraz mam nie wiele na plusie (mały chyba poprostował mi fałdki i tyle przybrała ile on waży z tym swoim otoczeniem) ale...... przy pierwszym też długo mało przybierałam i długo nie było widać ciąży a pod koniec ciąży wszystko ruszyło z kopyta więc może i teraz tak będzie. Również mi ciężko się rano z łóżka zwlec ale niestety muszę kilka dni wstawać po 6
|
#230 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki materac kupujesz? Dobrze kojarzę, że to Ty kiedyś pisałaś o tym Lifenest? Cytat:
Więc bez zbędnej odzieżyCytat:
Minusem jest to że jak się okaże że coś jest nie tak albo brakuje jakiejś części to potem sklep może tego nie uznać bo jest po terminieCytat:
I generalnie tym całym hejtem obrywają często osoby, które COŚ w życiu robią i osiągają (pomijam taki rodzaj komentarzy o których wspomniałaś przy swojej mamie bo widać że ona bardzo by chciała tych zwierząt bronić tylko robi to w internecie w kompletnie nieprzemyślany sposób). Bo jak to tak to ktoś może mieć lepiej niż ja - no przecież to niedopuszczalne. My Polacy mamy w sobie za mało luzu zdecydowanie Dla mnie to że ktoś coś osiągnął jest motorem żeby robić coś lepiej. Widzę, że coś się da tylko trzeba chcieć i mnie to automatycznie podnosi na duchu
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w swoich znajomych kilka osób którym zdarzają się takie wpisy. I tak np. kolega, ojciec dwójki dzieci w jednym wpisie zdjęcie córeczki "kochana księżniczka skarbeczek najmilszy: a następnego dnia o drużynie która wygrała mecz z drużyną której kibicuje "g..., p..., s... do chaty łajzy, kozo...., s.... k..." po kilku dniach o innej narodowości podobnie a za jakiś czas "synuś tatusia, śpij słodko słoneczko"
I tak sobie myślę że jak on tak może mieszać wizerunki swójch dzieci z takim szambem jakie wylewa na innych. Czy jak sobie czasami przegląda swój profil to mu się lampka nie zapala że coś to nie tak?
|
#232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc na mnie nie patrz ![]() Dzień dobry. Byłam wczoraj na tej krzywej, zrobiła mi z żył jesień średniowiecza :/ Miałam to co Michacha - nic nie leciało, dłubała mi tą igłą wte i wewte po dobrych parę minut, w sumie chyba z 7 wkłuć zaliczyłam, bąble, krwiaki i siniaki. A nigdy nie miałam żadnych problemów z pobieraniem! Obie ręce mam jak po dobrym MMA a nie po krzywej. Chłopa (bo to był na pewno chłop), który wymyślił żeby to obciążające organizm badanie serwować każdej ciężarnej czy są wskazania czy nie, powiesiłabym za jaja na choince Co do wagi to u mnie też już +11, a to dopiero 26 tydzień leci Magiczne 6 z przodu przekroczone. Ani ta zima nie sprzyja byciu fit, ani moje ciążowe ssanie na słodkie - wczoraj po tej krzywej zaszłam jeszcze na lody o smaku knoppers Wmawiam sobie że ostatni raz w życiu takie szaleństwa, potem będę laska Pogoda oszalała, miałam dzisiaj jechać do ikei ale taka szklanka na drodze że poczekam. Nie ma się co dziwić jak wczoraj ze 3 razy była zmiana pory roku, a teraz to wszystko pozamarzało. A na to co się dzieje wokół sprawy z Gdańska to brak mi słów po prostu. Ciągłe dzielenie ludzi i szczucie jednych na drugich daje efekty, mam wrażenie że tu się taka atmosfera zrobiła, że jeszcze jeden zapalnik i wszyscy sobie skoczą do gardeł. To jest jeden z powodów dla których ciągle nie wiemy, czy nasze miejsce, w którym osiądziemy na stałe, będzie w Polsce. Chyba nigdzie indziej nie ma tylu ludzi wiecznie wk*wionych, zaciętych i gotowych do bitki z byle powodu :/ |
|
|
|
|
#233 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teoretycznie mama nie ma aż nadto czasu, bo wciąż pracuje na pełen etat, ale chyba nie umie wykorzystać tego czasu, który ma. Powiedziałabym, że tuż po kotkach , jej hobby to internet i spędza tam zdecydowanie za dużo czasu. Wiecie, że nawet na ostatnim występie mojego synka nie odpuściła sobie grzebania na fejsie i czytania powiadomień o dzikach? Miałam ochotę jej rozwalić ten telefon o ścianę. Poza tym jak już tak mówimy o tym kto jest hejterem w internecie. To może być i pani prawnik i zwykła Grażyna. O ile na fejsie często komentarzowe wojny są wymianą zdań pod danym tematem i związane z innymi poglądami, tak nie mogę patrzeć ja instagramie co często robią osoby publiczne/właściciele kont. Dałeś negatywny komentarz, bo coś ci się nie podoba na moim profilu? Pokażę to moim followersom, oni wiedzą co z tobą zrobić (prekursor Rychu Peja ) Niby tak wszyscy bronią się przed hejtami w sieci, a sami te hejty nakręcają. Gdzie tu logika?
|
||||
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Nufcia- złożę bo muszę obczaić czy tam jakis materacyk, poduszeczka może będzie potrzebna no i tak jak piszesz- czy kompletne.
Że nie wspomnę o ciekawości
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to mam wrażenie, że potem taka rzecz podwaja swoją objętość
|
|
#236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na wszelki wypadek niech sprawdzi gin czy nie skracaja szyjki.Ja mam Lifnesta po Igorze, a musze kupic zwykly jakis piankowy czy lateksowy bo po Igorze mam gryka kokos i nawet go nie rozpakowuje bo nie wiadomo co w nim siedzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Przykro sie czyta takie wpisy i sama nid wiem jak bym zareagowala gdyby ktos z moich bliskich czlonkow rdziny takie rzeczy wypisywal. Szkoda, ze wazniejszy byl internet a nie wystep wnuka :/ Gdzies w necid widzialam taki obrazek, ze dzieci sa na wystepie, rodzice na widowni ale rodzice zamiast glow maja smartfony bo wszustko nakrecaja. Ja sie staram tego nie robic. Zrobie jedna dwie fotki, a potem ogladam caly wystep bo zawsze ktos mi podesle filmik Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wagi to wyglada na to, ze Twoje przybranie to sama dzidzia, wody i lozysko, takze wydaje mi sie, ze nie masz sie czym martwic. Ja mam 2 kg na minusie od poczatku ciazy, ale ja z tych kobitek z nadwaga i to spora, takze lekarz mowi, ze to dobrze, ze sie pilnuje. A pilnuje sie bardzo, miesiac nic alodkiego w buzi nie mialam, a juz od samych owocow mam wyrzuty sumienia. Mam cukrzyce ciazowa i mam schize na wiele rzeczy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój stoi rozłożony zamiast składać z dołączoną instrukcją polecam na dzień dobry odpalić youtuba - dużo nerwów zaoszczędza![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Co do wagi, to nie mam pojęcia ile przytyłam lekarz mnie nie wazy, ale łażę jeszcze w ciuchach sprzed ciąży, za wyjątkiem taliowanych i sztywnych materiałów (spodnie mam ciazowe, bo wszystkie pary jakie mialam są sztywne i z wysokim stanem). Startowałam z 57 (? nie pamietam) kilogramami, mam 173cm, i mysle, ze z 8 mogło mi przybyć spokojnie. Ale nie przejmuję się, bo przecież dziewczyny, będziemy miały okazję to wszystko zrzucić. Za to naczytałam się marcowek ostatnio, i one mierzyly obwody brzuszków. Z ciekawości teraz tez to robię, dziś rano miałam 80cm w najszerszym miejscu, rosnę! To chyba przyjemniejsze niż ważenie No i z takich uzależniających rzeczy to sprawdzam codziennie aplikacje - od jutra 30 tydzień zaczynam![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Wy tez musicie sobie robic zastrzyki z heparyny? Moj gin mi zapisal i az do porodu mam sobie je robic a mam dosc po 4 dniach
tylko, ze ja jeszcze z ta cukrzyca ciazowa kluje sie insulina i badam cukier. To juz lacznie bedzie 10 ukluc kazdego dnia jestem juz doslownie jak sito, a po tej heparynie slady sa paskudne, nie siniaki ale takie fioletowe duze kropy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, my po wizycie
mała waży 1kg130g, cały czas ułożona miednicowo, śpi królewna na boczku sobie i tak ma buzię schowana, że nie dało rady zrobić zdjęcia w każdym razie wszystko jest super. Matka trochę za bardzo przytyła bo od ostatniej wizyty 2,7kg Właśnie mamy z mężem pościg za kurierem bo zadzwonił jak dojezdzalismy do lekarza, że on zaraz będzie z wózkiem... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.

fajne już te nasze dziewczynki
Ty szczupła więc spokojnie
mam nadzieję hehe 

Mój to chyba wogóle nie wie co to "pielucha tetrowa", "pielucha flanelowa" 

️ tylko doktorek ma chyba wagę zepsutą bo ja za dużo wazę
będę zdecydowanie ważyć dużo dużo więcej na końcówce jak w pierwszej ciąży 
Zasypiam 1-2, a potem do 9 nie potrafię się dobudzić
startowałam z wagą wyższa niż w pierwszej ciąży, więc zaraz dobije pewnie do wagi z dnia pierwszego porodu 

Minusem jest to że jak się okaże że coś jest nie tak albo brakuje jakiejś części to potem sklep może tego nie uznać bo jest po terminie
Magiczne 6 z przodu przekroczone. Ani ta zima nie sprzyja byciu fit, ani moje ciążowe ssanie na słodkie - wczoraj po tej krzywej zaszłam jeszcze na lody o smaku knoppers
w każdym razie wszystko jest super. Matka trochę za bardzo przytyła bo od ostatniej wizyty 2,7kg
26.08.2017