|
|
#211 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ploteczki, plotusie - staraczki z problemami i (już) mamusie
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Midusia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#213 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ploteczki, plotusie - staraczki i mamusie
Cytat:
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". |
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Jupiiiii, teraz jak najmniej stresu
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Midusia gratulacje, życzę Ci pięknych miesięcy w ciąży
Violinku silna babka z Ciebie. Ale my wszystkie tu chyba takie. Też zawsze wolałam wyplakac i działać dalej. Odkreslic grubą krechą i od nowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny... powiedzcie mi, jeśli któraś potrafi, bo jak będę szukać po necie, to znowu się do płaczu doprowadzę, czytając różne tematy i historie.
Jeśli mieliśmy robione FAMSI na nasieniu z biopsji ( zakładam że wybierali też z tych 2% ruchliwego nasienia, ruch C), to teoretycznie byli w stanie wybrać takiego pływaka, który potencjalnie sam by był na tyle silny, żeby naturalnie potem dobiec? C.holera, nie wiem, jak to opisać. Po prostu czasem mnie łapie taka myśl, że co jeśli do dobrego jajeczka wpuścili plemnika, który słabo by rokował naturalnie, bo po prostu nie da się tego do końca stwierdzić... DNA plemnika i jajeczka nie sprawdza tymi metodami, to wiem, ale FAMSI ma jakaś metodę na wybranie z tych ruchliwych, o prawidłowej budowie i prawidłowej fragmentacji? Bełkoczę może trochę, ale jak o tym myśle, to wiem, co myśle, a jak próbuje napisać, to wychodzi... no... bełkot ![]() Chyba te transfery by mnie mniej przerażały, gdyby nie te loty do PL. Zaczynam czuć, jak działa na mnie odruch Pawłowa. Samolot = w efekcie stres. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- I jak plemnik wyciągnięty z jądra nabywa zdolność do zapłodnienia, skoro naturalnie dzieje się to w drodze do macicy? „Wie”, że został wytryśnięty (wprawdzie igłą, ale już nie jest w jądrze) i zaczyna się proces dojrzewania czy jak?
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". |
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Violino ze mnie t oekspertka żadna, ale na ile ja pamiętam, jak mi to tam tłumaczono, to w tych metodach dalej te plemniki wybiera się tak na oko. Mi to lekarz tłumaczył, że wybiera się "najładniesze". Te wyjęte z jądra nie mają zdolności ruchu, ale część z nich już jest na takim etapie dojrzałości, że może zapłodnić komórkę i właśnie z takich się wybiera.
Ta prawidłowa budowa i ragmentacje to o ile ja kojarzę właśnei coś, co widzi się na oko pod baardzo dużym powiększeniem. Laski, właśnie coś do mnei dotarło... czy luteinę podjęzykową możńa brać dowcipnie....? :O
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Midusia, można, sto lat temu jak zaczynałam pracować była tylko podjęzykowa i kazali brać dowcipnie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
Poryczałam się. Mam dość.
Dla mnie konsultacje telefoniczne są o kant du.py rozbić. Ja tak szybko nie ogarniam, nie nadążam, jak nie znam tematu. I teraz kombinuję mailowo, żeby inną wersję ustalić. Bo doktor chciała, żebym zrobiła dodatkowe badania (między innymi NK, ale coś tam jeszcze mówiła), ale podczas brania Estrofemu, jakbym się do transferu przygotowywała. A że ja jej wcześniej powiedziałam, że chciałabym zrobić kolejny transfer jak najszybciej, to mnie wmanewrowała w USG jajników za dwa tygodnie, po 2 tygodniach brania antykoncepcji, żeby te jajniki wyciszyć, żeby sprawdzić, czy się obkurczyły już, bo miałam wysoki estradiol przy tej mojej stymulacji. Spoko. Tylko że to jest kolejne wUJ kasy - a na badania i tak będę musiała potem znowu do PL przylecieć. Czyli albo w uj kasy za USG w UK, albo w uj kasy za lot do PL na to USG, a potem znowu przygotowanie do transferu, po którym muszę na badania do PL zjechać i nawet nie wiem, czy wyniki będą już podczas tego przygotowania i będzie można w tym samym cyklu podejść, czy będę musiała znowu odczekać do kolejnego. Dziewczyny, serio mam już dość tej logistyki. Jakby mało było wydawania kasy i psychicznego obciążenia.
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Violino
przytulam. Wystarczający stres z sama procedura Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
Violino, zajrzyj sobie jak masz dostęp na medipoint, tam masz wszystkie zalecenia z konsultacji wpisane. Jeśli czegoś nie zapamiętałaś to możesz doczytać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym problemem była kasa i logistyka, której nie byłam w stanie ogarnąć słysząc o takim planie po raz pierwszy. Ale już zadzwoniła drugi raz i już wiedziałam o czym rozmawiam (miałam te chwile na przemyślenie) i poprawiłyśmy plan. Odczekam cykl na obkurczeniu jajników po stymulacji. W ten sposób przeskoczę to jedno USG. Od następnego cyklu Estrofem i w/po 14 dniach do PL na USG i mam nadzieje za tą samą wizytą pobranie tkanki do badania na NK. Wiec następny transfer zapewne około czerwca, lipca. Poczekam, przynajmniej się finansowo lekko odbiję.
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". Edytowane przez violino Czas edycji: 2019-04-17 o 21:50 |
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, niewykluczone, że o czymś jeszcze mówiła, ale nie dosłyszałem bo i tak mi to nic nie powiedziało. [Doczytałam o tej receptywnosci, ale nie widzę tego badania na stronach Invicty, a na Invimedzie chyba, gdzie obcym czytałam oni to do Hiszpanii wysyłają??? O_o]. Ja to bym już wszystko zrobiła, co się da, byle tylko âmieć pewnośćâ, że nie odrzuciło mi dobrego zarodka... Koszta transferu masz na myśli? Nie, nie ma sensu w tej chwili. Jak pojadę to zapytam.
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". Edytowane przez violino Czas edycji: 2019-04-18 o 07:43 |
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Violino- plemnik dojrzały (zdolny do zapłodnienia) ma odpowiednia morfologię (budowę) i na podstawie makroskopowej oceny można te dobre wybrać.
Plemnik i komórka jajowa wpływają na siebie. Enzymy wydzielane przez plemniki „zmiękczają” otoczkę komórki jajowej dzięki temu staje się przepuszczalna dla plemnika. A plemnik po wniknięciu dojrzewa (rozpuszcza mu się główka) i uwalnia DNA które łączy się z DNA jajeczka. To tak najprościej. Nam się udało dopiero przy kriotransferze. Były 2 gorsze blastki. Pierwsza najlepsza nawet się nie zagnieździła. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O kosztach tego badania mówiłam, nie transferu, żebyś zaskoczona nie była jak kolejny tysiak pyknie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#228 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej usunięcie jednego USG z drogi zaoszczędzi mi z połowę kasy na to badanie. Zapytam ją o to badanie przy wizycie za półtora miesiąca. Dokładnie. Wiem, co chciałam, zrozumiałam, co się do mnie pisze , dzięki, Czarownico ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to teraz dużo spokoju życzę i już bez przebojów ![]() ![]() Violino, moc tulasków i dużo sił dla Ciebie ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Midusia gratki! ![]() U nas znów sinusoida pikuje w dół, także no...wcale się nie zdziwię jak choooj, a nie ivf będzie. Wczoraj u p. Grażki (psycholog) usłyszałam, że on nie wie czy chce mieć ze mną dziecko (jak ma chcieć w tej sytuacji, ja mu chcę życie kontrolować itp.) opowieść długa i szeroka jak ocean atlantycki, jak się pozbieram to może opiszę, póki co nie mam nastroju, ani ochoty. Do tego jego wszechobecna praca, ciągłe napięcie i kupa czasu w niej spędzana. A wydawało mi się, że jest lepiej, kufa ja naiwna Kryzys, kryzys, kryzys, albo te doły to punkty odbicia w górę, albo jesteśmy jednak blisko końca. A wszystko pierdyknęło, jak pojawiła się opcja podróży służbowej do Chin (również długa i szeroka historia, nie pamiętam czy opisywałam). Chodzę na terapię indywidualnie i z nim, on indywidualnie nie pójdzie, jest normalny, nie ma po co, w sumie to większość problemów wynika z mojego podejścia, jego gotowość do zmian i otwartość na choćby przyjęcie do wiadomości, że też może mieć coś do przepracowania, na zastanowienie się nad tym, bliska zeru...dziś jest jeden z tych dni, że brakuje mi już nadziei, taka pustka w głowie, jakby mnie ktoś pierdyknął patelnią i hulało w niej echo. Przepraszam, ulało mi się
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane z tego co pamiętam to badanie receptywnosci jakoś w p.yte kasy kosztowało, chyba jakieś 3 tys? Za "moich" czasów to chyba tylko salve w łodzi robiło. Bruised u Ciebie robią tez?
|
|
#232 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Póki co, mam nadzieję, że to się jakoś rozwiąże. W tę lub we w tę... Cytat:
![]() Że faktycznie jeszcze chcesz? Kciukam za pozytywne rozwiązanie, jeśli tego ciągle chcesz. Albo za jakiekolwiek, bylebyś mogła wrócić do życia
|||
|
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,
spokojnych Świąt Wam życzę Tym, co jeszcze walczą, tym, którym się udało, tym, które walczą ponownie - dzięki, że jesteście i wspieracie duchowo i wiedzą. Bez Was byłoby zdecydowanie trudniej Odpoczywajcie
|
|
|
|
#234 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny ja też życzę Wam mimo wszystko Wesołych, zdrowych, pogodnych Świąt.
Czy to jest prawda, że ja mogę odrzucać konkretną płeć? Wyszła znowu córka z badań genetycznych... Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda- samo w sobie odrzucać to nie ale może być jakaś wada sprzężona z X (u Was obojga)I jeśli jest XX to nie ma szans. A jeśli XY to ok. Ale to tylko hipoteza bo to może być czysty przypadek.
Tule mocno ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#236 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też już wpadam z życzeniami, świąt wesołych, smacznych i radosnych.
Spełnienia marzeń wszystkim i wszystkich ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
|
|
#238 |
|
Zadomowienie
|
Violino, przytulam. Walcz dalej!
Midusia, mocne kciuki! Ja jestem, żyję, choć ostatnie dwa tygodnie to już serio Matrix ![]() Tak ogólnie to wiecie ja ostatnio z dala, bo ciągle walczę z dwubiegunówka, od sierpnia zeszłego roku mam leki, ogólnie jestem w pionie, ale wiadomo. Do tego praca, dzieciaki, które daja tak popalić, że codziennie średnio sto razy pakuję się i wylatuję na Barbados ![]() I tak to, kurła, jest ![]() Witam nowe koleżanki I Wesołych oczywiście! Midusia, doczytałam-jupi!!! Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2019-04-19 o 21:20 |
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Radosnych Świąt Wielkiej Nocy!
Wiele wiary dla każdej z nas. Dużo siły i wytrwałości zarówno tym wciąż wytrwale walczącym o 2 kreski jak i tym o poskładanie swojego życia do kupy. Codziennych radości tym, które wywalczyły już swoje szczęście. I żeby nam wszystkim jakoś się pchało do przodu. Nie chodzi o to, żeby było za łatwo, ale znośnie do udźwignięcia...
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się również dołączam do życzeń-do wyboru kolorowego macierzyństwa, nudnych ciąż, dwóch kresek, niech się układa na każdej płaszczyźnie
i drapcie jajca, a swoje znoscie ![]() Ja w ogóle świat nie czuje, jeszcze jutro do roboty (koniec świata, na dwa dni zamkną sklepy i niektóre apteki) Gryzelda, ale udało się zbadać płeć tylko jednego Aniołka? Teraz zarejestrować, wyluzować się od pracy i do dzieła. Ile Wam lekarz kazał czekać? 3 miesiące? Jak pisalas, to przepraszam, ale mam taki kołowrót ostatnio, że miałam zrobić badania wczoraj, ale z przyzwyczajenia wzięłam letrox, dziś wepchnęłam luteinę i będę musiała przekładać wszystkie wizyty. Chyba krótki cykl się szykuje, wcześnie owu teraz już zmęczenie, ból brzucha i pms ![]() Agu, dla Ciebie specjalne buziaki, musicie w końcu coś postanowić, bo tak nie można w nieskończoność. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

️

przytulam. Wystarczający stres z sama procedura