|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 4
Zazdraszczam Wam lubienia chodzenia w szpilach
dla mnie to teraz to ostateczność, całe 4 lata technikum musiałam przechodzić w szpilkach/obcasach i mi zbrzydły :/ w swojej szafie mam dwie pary szpilek: czarne i beżowe, ten sam model ![]() Na codzień w pracy baleriny lub inne eleganckie półbuty, a w czasie wolnym tylko trampki ![]() Małż mi dzisiaj sprawił 3 bukiety (choć bardziej to paczki) kwiatów. Z lidla ale ładnie wyglądają. Chyba wyczuł moje smętne samopoczucie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
O matko a czemu krzyczy? Szpilki zabronione w ciąży czy co?
![]() Ja jestem wysoka ale nie wyobrażam sobie wiecznie na płaskim, do sukienki nie włożyć chociaż sandałków na koturnie czy słupku, na jesień też mam wyższe buty. Grunt żeby wygodne były ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szpilki Moje też czekają na czas po porodzie, tylko z dwójką dzieci pewnie nieprędko do nich wrócę Ale po porodzie i tak jakieś jeszcze sobie kupię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to jesienią czy zima wręcz pewniej się czuje na słupku niz na płaskiej podeszwie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam bardzo dużo szpilek i lubię.
W dodatku jestem niska, TŻ ponad 20cm wyższy, więc nie mam ograniczeń. Ależ mnie na wieczór nerwy złapały, chyba hormony buzują.
|
#216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam plan po porodzie w nagrodę kupić sobie jakieś ekstra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#218 |
|
Konto usunięte
|
Ja uwielbiam buty na słupku i na koturnie. Szpilki tylko na wesela. Teraz noszę więcej "płaszczaków", ale jeszcze się mocno nie ograniczam
![]() Mamy gości z 2-letnią córeczką, więc podczytuję, ale nie piszę I kolejne 3 wizyty zapowiedziane na sierpień i wrzesień, więc nudzić się nie będę
|
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
U mnie szpilki to wesele albo jakaś mega okazja do sukienki. Zazwyczaj wolę na płasko lub na słupku jakieś jesienne. Jestem wysoka i nie czuje potrzeby być jeszcze wyższa, zresztą dla mnie szpilki typowe to mordęga
![]() Dziewczyny które chustowały, jakie macie chusty? Na co patrzeć, na firmę czy na grubość? Kto doradzi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz też będę brała 4,6 ale na pewno nie pasiaka (pasiak dobry jak ktoś się uczy bo widać jaki kolor dociagnac) i niekoniecznie bawełnę. Bawełna dobra na początek bo dobrze się mota. Na razie mam na oku bawelniane serduszka od lulaslings . One chyba mają 260g. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Kkk Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jak naprawdę fatalna pogoda to górskie buty. Cytat:
Byłam u mnie 2-3 razy na oddziale w czasie obiadowym i kolacyjnym. Ooo mammooooo, co te piguły tam nosiły. I z uśmiechem, bez chamstwa, do pacjentek: ile pani kanapeczek chce? 4/5 czy więcej? I z czym? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przez 8 dni owoca na oczy nie zobaczyłam w szpitalu. Mąż mi przywoził. Tragedia.
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
IMG_1565208836.007088.jpg
Apropo jedzenia w szpitalu. Mój obiad po porodzie 🤣🤣🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#225 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz ma się zmienić żywienie kobiet w ciąży i po porodzie w szpitalach tylko ciekawe czy nas to obejmie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Heh, ale ja też mam na myśli szpilki po ciąży
teraz też nie noszę, żeby nie pogarszac stanu nóg. Po porodzie stopy się zmniejsza albo nie, ale żylaki zostaną ![]() O tak ja też dostalam kleik ryżowy a potem jabłuszko zapiekane - ![]() Kolacja o 18 i do śniadania glod Wysłane z mojego MRD-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#228 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też czytam o chustach. Najgorsze, że jak znajdę coś co mi się podoba to kosztuje miliony monet ![]() Cytat:
ale zupy były spoko. Dobrze, że mąż i mama donosili prowiant Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu nigdy nie leżałam, tylko Mama w technikum przez miesiąc była, to jej z ojcem na zmianę woziliśmy obiady i rzeczy do śniadań i kolacji (chleb, masło, sery, wędliny etc). Bo tak to dostawała 2 kromki chleba, plaster masła i parówkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam nowa, teraz planuje używana. A już szczególnie jak ktoś nie chce bawełny to lepiej kupić używkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#231 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Yyyyy, porażka Jak się tym najeść?!Cytat:
Ah te hormony ciążowe ![]() To u nas tylko 5 cm różnicy i jak kupuję szpilki na specjalne okazje to chodzę z centymetrem i mierzę obcasy, żeby nie być wyższa od męża, bo nie lubię ![]() Rzadko chodzę w szpilkach i nie przepadam Dla mnie są niewygodne i mnie spowalniają, a ja lubię szybko chodzić Zresztą mam małe haluksy i nie chcę ich pogarszać![]() Cytat:
Haha
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już na męża nawarczałam bo był pod ręką. On to przykłada głowę do poduszki i śpi tylko narzeka że co chwilę go budzę bo przechodzę do łazienki. To co ja mam sobie cip korkiem zatkac? Też bym chętnie już od 22 spała tak jak on boże proszę żeby ten październik przyszedł bo ja się wykończe psychicznie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje mi tez raz tż powiedział ze on się nie wysypia bo ja się kręcę i wstaje do łazienki. Powiedziałam mu żeby poszedł spac do innego pokoju bo ja zostaje w sypialni został i poki co jest cisza.Ja raz byłam w szpitalu jak miałam łyżeczkowanie w tamtym roku i wieczorem dostawalo się kartkę z 3 daniami do wyboru i trzeba ja było odnieść do dyżurki do którejś tam godziny i następnego dnia dostawałas na obiad to co sobie wybrałaś Dzień dobry Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#234 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Pomimo iż poszłam późno spać wstałam pół godziny przed budzikiem i już nie mogę zasnąć
Będę kołowata w pracy pewnie ![]() Cytat:
Octenisept pomógł. Teraz będę wiedziała żeby się nie bać gmerać tym patyczkiem do uszu ![]() Dwa tygodnie na odpadnięcie pępka to chyba standard? Cytat:
![]() Cytat:
I pisałaś odnośnie bólu przy nieprawidłowym zszyciu - u mnie było "koronkowo" jak mawiała położna, a później gina pomimo to jednak dwa tygodnie ciągnęło i siadanie sprawiało dyskomfort. Chodzenie po schodach też nie było przyjemne.. Faktycznie te kilka pierwszych dni czułam się jak po przebiegnięciu maratonu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W moim szpitalu nie było tragedii ale i tak dojadałam co mi przynosiła Mama i Teściowa Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
|
|
#235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czasem jest to mega wkurzające ![]() Dzień dobry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#236 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do szpilek ja pomimo mojego mikro wzrostu to szpilki tylko okazyjnie, ale na codzien koturny czy buty na słupku, choć patrzę że muszę kupić jakieś płaskie bo o dziwo moja mikro stopa się powiększyła ![]() Dzień dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc przynajmniej wiem po kim TŻ ma taki sen modlę się, żeby dziecko miało taki sam już sobie to wyobrażam: wyciągam odkurzacz a Zuza ani drgnie ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja. Nie piszę bo jesteśmy nad morzem ale nadrabiam cały czas wątek
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mała na początku płakała ale po jakimś czasie się przyzwyczaiła i potem serio bratowa mogła odkurzac a bratanica twardo spała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

dla mnie to teraz to ostateczność, całe 4 lata technikum musiałam przechodzić w szpilkach/obcasach i mi zbrzydły :/ w swojej szafie mam dwie pary szpilek: czarne i beżowe, ten sam model 

Szpilki
Moje też czekają na czas po porodzie, tylko z dwójką dzieci pewnie nieprędko do nich wrócę
W dodatku jestem niska, TŻ ponad 20cm wyższy, więc nie mam ograniczeń. 

teraz też nie noszę, żeby nie pogarszac stanu nóg. 

Jak się tym najeść?!
Zresztą mam małe haluksy i nie chcę ich pogarszać
mi tez raz tż powiedział ze on się nie wysypia bo ja się kręcę i wstaje do łazienki. Powiedziałam mu żeby poszedł spac do innego pokoju bo ja zostaje w sypialni 

️