Mamusie listopad 2019- cz. 4 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-08-07, 20:58   #211
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 4

Zazdraszczam Wam lubienia chodzenia w szpilach dla mnie to teraz to ostateczność, całe 4 lata technikum musiałam przechodzić w szpilkach/obcasach i mi zbrzydły :/ w swojej szafie mam dwie pary szpilek: czarne i beżowe, ten sam model

Na codzień w pracy baleriny lub inne eleganckie półbuty, a w czasie wolnym tylko trampki

Małż mi dzisiaj sprawił 3 bukiety (choć bardziej to paczki) kwiatów. Z lidla ale ładnie wyglądają. Chyba wyczuł moje smętne samopoczucie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-07, 20:59   #212
Likka9
Zakorzenienie

O matko a czemu krzyczy? Szpilki zabronione w ciąży czy co?

Ja jestem wysoka ale nie wyobrażam sobie wiecznie na płaskim, do sukienki nie włożyć chociaż sandałków na koturnie czy słupku, na jesień też mam wyższe buty. Grunt żeby wygodne były

Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-07, 21:06   #213
diaka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patisonowa Pokaż wiadomość
Wy się śmiejecie, a ja tak tęsknię za moimi szpilkami zwłaszcza jak na codzień chodzi się ubranym formalnie, bo zawód tego wymaga, a tu nagle dresy i rozciągnięte t-shirty, a buciki smętnie patrzą z półki

Piąteczka Szpilki Moje też czekają na czas po porodzie, tylko z dwójką dzieci pewnie nieprędko do nich wrócę Ale po porodzie i tak jakieś jeszcze sobie kupię

diaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-07, 21:10   #214
Likka9
Zakorzenienie

Ja to jesienią czy zima wręcz pewniej się czuje na słupku niz na płaskiej podeszwie.

Stary 2019-08-07, 21:18   #215
misiaa91
Zakorzenienie

Ja mam bardzo dużo szpilek i lubię. W dodatku jestem niska, TŻ ponad 20cm wyższy, więc nie mam ograniczeń.

Ależ mnie na wieczór nerwy złapały, chyba hormony buzują.
Stary 2019-08-07, 21:37   #216
patisonowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
O matko a czemu krzyczy? Szpilki zabronione w ciąży czy co?

Ja jestem wysoka ale nie wyobrażam sobie wiecznie na płaskim, do sukienki nie włożyć chociaż sandałków na koturnie czy słupku, na jesień też mam wyższe buty. Grunt żeby wygodne były

A bo podobno mam w brzuchu jakieś dziecko czy coś

Mam plan po porodzie w nagrodę kupić sobie jakieś ekstra

patisonowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-07, 21:39   #217
Likka9
Zakorzenienie

Cytat:
A bo podobno mam w brzuchu jakieś dziecko czy coś

Mam plan po porodzie w nagrodę kupić sobie jakieś ekstra

Jak ja mojemu mówię, żeby coś tam on zrobił bo ja jestem w ciąży to mówi - na prawdę? Myślałeś że tylko więcej jesz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-08-07, 21:54   #218
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Ja uwielbiam buty na słupku i na koturnie. Szpilki tylko na wesela. Teraz noszę więcej "płaszczaków", ale jeszcze się mocno nie ograniczam

Mamy gości z 2-letnią córeczką, więc podczytuję, ale nie piszę I kolejne 3 wizyty zapowiedziane na sierpień i wrzesień, więc nudzić się nie będę
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-07, 21:58   #219
Mikaa92
Zadomowienie

U mnie szpilki to wesele albo jakaś mega okazja do sukienki. Zazwyczaj wolę na płasko lub na słupku jakieś jesienne. Jestem wysoka i nie czuje potrzeby być jeszcze wyższa, zresztą dla mnie szpilki typowe to mordęga
Dziewczyny które chustowały, jakie macie chusty? Na co patrzeć, na firmę czy na grubość? Kto doradzi?

Mikaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-07, 21:59   #220
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość
O nie pomyślałam o nim zawsze lepsze to niż szpitalne żarcie. Chociaż mój pierwszy posiłek po cesarce w Boże Narodzenie po poludniu(a nie jadłam nic od kolacji 23.12) wspominam wyśmienicie i stwierdzam że nigdy tak nie wpierd... Kleiku ryzowego jak wtedy boże kochany jak on mi wtedy smakował!!

Ja po porodzie dostałam na kolację 2 kromki chleba z szynką konserwową. Jakie to było pyszne 🤣. Tylko strasznie mało, też nie jadłam od kolacji dnia poprzedniego.

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-07, 22:07   #221
Likka9
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie szpilki to wesele albo jakaś mega okazja do sukienki. Zazwyczaj wolę na płasko lub na słupku jakieś jesienne. Jestem wysoka i nie czuje potrzeby być jeszcze wyższa, zresztą dla mnie szpilki typowe to mordęga
Dziewczyny które chustowały, jakie macie chusty? Na co patrzeć, na firmę czy na grubość? Kto doradzi?

Ja miałam pasiaka little frog bawełnianego 4,6m.
Teraz też będę brała 4,6 ale na pewno nie pasiaka (pasiak dobry jak ktoś się uczy bo widać jaki kolor dociagnac) i niekoniecznie bawełnę. Bawełna dobra na początek bo dobrze się mota.

Na razie mam na oku bawelniane serduszka od lulaslings . One chyba mają 260g.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Kkk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-08-07, 22:07   #222
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to jesienią czy zima wręcz pewniej się czuje na słupku niz na płaskiej podeszwie.

Ja jesień/zima kozaki na platformie albo jak naprawdę fatalna pogoda to górskie buty.
Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
Ja po porodzie dostałam na kolację 2 kromki chleba z szynką konserwową. Jakie to było pyszne 🤣. Tylko strasznie mało, też nie jadłam od kolacji dnia poprzedniego.

Uuu... Już chciałam pytać, że serio tak źle?

Byłam u mnie 2-3 razy na oddziale w czasie obiadowym i kolacyjnym. Ooo mammooooo, co te piguły tam nosiły. I z uśmiechem, bez chamstwa, do pacjentek: ile pani kanapeczek chce? 4/5 czy więcej? I z czym?

Stary 2019-08-07, 22:09   #223
Likka9
Zakorzenienie

Ja przez 8 dni owoca na oczy nie zobaczyłam w szpitalu. Mąż mi przywoził. Tragedia.

Stary 2019-08-07, 22:14   #224
piano2019
Raczkowanie

IMG_1565208836.007088.jpg

Apropo jedzenia w szpitalu. Mój obiad po porodzie 🤣🤣🤣

piano2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-07, 22:22   #225
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piano2019 Pokaż wiadomość
Załącznik 7686758

Porcja jak dla przedszkolaka
Teraz ma się zmienić żywienie kobiet w ciąży i po porodzie w szpitalach tylko ciekawe czy nas to obejmie

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Ja miałam pasiaka little frog bawełnianego 4,6m.
Teraz też będę brała 4,6 ale na pewno nie pasiaka (pasiak dobry jak ktoś się uczy bo widać jaki kolor dociagnac) i niekoniecznie bawełnę. Bawełna dobra na początek bo dobrze się mota.

Na razie mam na oku bawelniane serduszka od lulaslings . One chyba mają 260g.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Kkk

Boję się że kupię i będzie leżeć a wcale takie tanie nie są te chusty

Stary 2019-08-07, 22:40   #226
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7686758

To kopytka czy leniwe? Bo jak leniwe to wiesz... Porcja białla i węgli zapewniona

Stary 2019-08-07, 22:42   #227
kapewa
Raczkowanie

Heh, ale ja też mam na myśli szpilki po ciąży teraz też nie noszę, żeby nie pogarszac stanu nóg.
Po porodzie stopy się zmniejsza albo nie, ale żylaki zostaną

O tak ja też dostalam kleik ryżowy a potem jabłuszko zapiekane -
Kolacja o 18 i do śniadania glod

Wysłane z mojego MRD-LX1 przy użyciu Tapatalka
kapewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-07, 22:43   #228
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 7686758

Jaka porcja wielka 🤣 Jabłko większe niż obiad 🤣 u mnie w ogóle nie dawali owoców 🤣
Cytat:
Teraz ma się zmienić żywienie kobiet w ciąży i po porodzie w szpitalach tylko ciekawe czy nas to obejmie

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

To ma być chyba projekt pilotażowy, więc może któraś z nas się załapie na dobry szpitalny obiadzik
Też czytam o chustach. Najgorsze, że jak znajdę coś co mi się podoba to kosztuje miliony monet
Cytat:
Napisane przez owocowykoktajl Pokaż wiadomość
Ja jesień/zima kozaki na platformie albo jak naprawdę fatalna pogoda to górskie buty. Uuu... Już chciałam pytać, że serio tak źle?

Byłam u mnie 2-3 razy na oddziale w czasie obiadowym i kolacyjnym. Ooo mammooooo, co te piguły tam nosiły. I z uśmiechem, bez chamstwa, do pacjentek: ile pani kanapeczek chce? 4/5 czy więcej? I z czym?

No szału nie było. Najgorszy był obiad, jakieś części z kurczaka z których wcześniej robiono zupę w białym sosie z niewiadomo czego ale zupy były spoko. Dobrze, że mąż i mama donosili prowiant

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-07, 22:49   #229
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2293 Pokaż wiadomość
Jaka porcja wielka 🤣 Jabłko większe niż obiad 🤣 u mnie w ogóle nie dawali owoców 🤣To ma być chyba projekt pilotażowy, więc może któraś z nas się załapie na dobry szpitalny obiadzik
Też czytam o chustach. Najgorsze, że jak znajdę coś co mi się podoba to kosztuje miliony monet No szału nie było. Najgorszy był obiad, jakieś części z kurczaka z których wcześniej robiono zupę w białym sosie z niewiadomo czego ale zupy były spoko. Dobrze, że mąż i mama donosili prowiant

Czyli generalnie jak ktoś nie ma kogoś blisko z prowiantem to jest w ciemnej pupie? Bo w sumie nawet do szpitalnego bufetu (o ile istnieje) nie ma jak wyjść.

W szpitalu nigdy nie leżałam, tylko Mama w technikum przez miesiąc była, to jej z ojcem na zmianę woziliśmy obiady i rzeczy do śniadań i kolacji (chleb, masło, sery, wędliny etc). Bo tak to dostawała 2 kromki chleba, plaster masła i parówkę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-08-07, 22:52   #230
Likka9
Zakorzenienie

Cytat:

Można kupić używkę. Ja swoją chustę sprzedałam bez problemu . Używki są fajniejsze bo złamane miałam nowa, teraz planuje używana. A już szczególnie jak ktoś nie chce bawełny to lepiej kupić używkę.

Stary 2019-08-08, 00:17   #231
Miss_Bow
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 7686758

Apropo jedzenia w szpitalu. Mój obiad po porodzie

Yyyyy, porażka Jak się tym najeść?!

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Ja mam bardzo dużo szpilek i lubię. W dodatku jestem niska, TŻ ponad 20cm wyższy, więc nie mam ograniczeń.

Ah te hormony ciążowe

To u nas tylko 5 cm różnicy i jak kupuję szpilki na specjalne okazje to chodzę z centymetrem i mierzę obcasy, żeby nie być wyższa od męża, bo nie lubię

Rzadko chodzę w szpilkach i nie przepadam Dla mnie są niewygodne i mnie spowalniają, a ja lubię szybko chodzić Zresztą mam małe haluksy i nie chcę ich pogarszać

Cytat:
Jak ja mojemu mówię, żeby coś tam on zrobił bo ja jestem w ciąży to mówi - na prawdę? Myślałeś że tylko więcej jesz

Haha

24 września 2016 r.
Miss_Bow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-08, 00:23   #232
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość

Ja już też mam w☠☠☠☠ bo jest prawie w pół do pierwszej a ja leżę i macham nogami albo co 10 minut do łazienki i tak mi się spać chce a nie mogę już na męża nawarczałam bo był pod ręką. On to przykłada głowę do poduszki i śpi tylko narzeka że co chwilę go budzę bo przechodzę do łazienki. To co ja mam sobie cip korkiem zatkac? Też bym chętnie już od 22 spała tak jak on boże proszę żeby ten październik przyszedł bo ja się wykończe psychicznie...

Stary 2019-08-08, 05:44   #233
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już też mam w bo jest prawie w pół do pierwszej a ja leżę i macham nogami albo co 10 minut do łazienki i tak mi się spać chce a nie mogę już na męża nawarczałam bo był pod ręką. On to przykłada głowę do poduszki i śpi tylko narzeka że co chwilę go budzę bo przechodzę do łazienki. To co ja mam sobie cip korkiem zatkac? Też bym chętnie już od 22 spała tak jak on boże proszę żeby ten październik przyszedł bo ja się wykończe psychicznie...

Współczuje mi tez raz tż powiedział ze on się nie wysypia bo ja się kręcę i wstaje do łazienki. Powiedziałam mu żeby poszedł spac do innego pokoju bo ja zostaje w sypialni został i poki co jest cisza.

Ja raz byłam w szpitalu jak miałam łyżeczkowanie w tamtym roku i wieczorem dostawalo się kartkę z 3 daniami do wyboru i trzeba ja było odnieść do dyżurki do którejś tam godziny i następnego dnia dostawałas na obiad to co sobie wybrałaś

Dzień dobry

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-08-08, 05:50   #234
Ska
Zadomowienie

Dzień dobry! Pomimo iż poszłam późno spać wstałam pół godziny przed budzikiem i już nie mogę zasnąć Będę kołowata w pracy pewnie
Cytat:
Ja się naczytałam, że po octenisepcie lubi się babrać i w rezultacie zamiast odpaść po kilku dniach to odpada po dwóch, trzech tygodniach :/

Nam się babrał pępek ale przez nieumiejętne czyszczenie. Za mało odważnie było Octenisept pomógł. Teraz będę wiedziała żeby się nie bać gmerać tym patyczkiem do uszu
Dwa tygodnie na odpadnięcie pępka to chyba standard?
Cytat:
Ja np:
Wkładki laktacyjne kupowałam i w aptece i na allegro (wzielam dwie różne firmy)
Majtki siateczkowe w aptece (wczoraj dokupiłam w tesco)
Gazy, podkłady na materac, podpaski i gazy też w aptece. Bo było taniej niż na allegro

Generalnie jak mam wybór to nawet głupi suplement wolę kupić w aptece. Za dużo się tego świństwa nawoziłam w samochodzie i wyobrażam sobie, że tak samo jak ja traktowałam suple w aucie tak samo sklepy (drogerie, spożywczaki, kioski) traktują je w swoich lokalach

Ja też wszystko zamierzam kupić w aptece. Wstrzymuję się z zakupami ale chcę wszystko ogarnąć w jednym zamówieniu. W sumie niewiele zamówię nauczona doświadczeniem że połowa zalecanych rzeczy się nie przydaje
Cytat:
Ja w życiu nie uzylam żadnych czopków. Oczu nie przemywalam solą fizjo bo nie ropialy. Octenisept kupiłam 3.5 roku temu , czas go wyrzucić , nawet 1/5 nie zużyłam. Córce odpadł pępek już w szpitalu,więc w życiu go niczym nie smarowalam. Lanoline z ziai muszę kupić o.

A mi czopki bardzo pomogły. Naprawdę miałam problem z pierwszą dwójką po porodzie
I pisałaś odnośnie bólu przy nieprawidłowym zszyciu - u mnie było "koronkowo" jak mawiała położna, a później gina pomimo to jednak dwa tygodnie ciągnęło i siadanie sprawiało dyskomfort. Chodzenie po schodach też nie było przyjemne.. Faktycznie te kilka pierwszych dni czułam się jak po przebiegnięciu maratonu
Cytat:
Polecacie jakiś konkretny termometr? Microlife?

Cytat:
Ja mam problem z butami do szpitala, jakie zabrać klapki takie typu basenowe czy japonki? Macie coś na oku lub wiecie jakie będziecie kupować?

Ja biorę Crocsy
Cytat:
Załącznik 7686758

Apropo jedzenia w szpitalu. Mój obiad po porodzie

Wypas
W moim szpitalu nie było tragedii ale i tak dojadałam co mi przynosiła Mama i Teściowa

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-08-08, 07:01   #235
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już też mam w bo jest prawie w pół do pierwszej a ja leżę i macham nogami albo co 10 minut do łazienki i tak mi się spać chce a nie mogę już na męża nawarczałam bo był pod ręką. On to przykłada głowę do poduszki i śpi tylko narzeka że co chwilę go budzę bo przechodzę do łazienki. To co ja mam sobie cip korkiem zatkac? Też bym chętnie już od 22 spała tak jak on boże proszę żeby ten październik przyszedł bo ja się wykończe psychicznie...

Zawsze możesz mu powiedzieć, że jest w połowie winny.
Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
Współczuje mi tez raz tż powiedział ze on się nie wysypia bo ja się kręcę i wstaje do łazienki. Powiedziałam mu żeby poszedł spac do innego pokoju bo ja zostaje w sypialni został i poki co jest cisza.

Ja raz byłam w szpitalu jak miałam łyżeczkowanie w tamtym roku i wieczorem dostawalo się kartkę z 3 daniami do wyboru i trzeba ja było odnieść do dyżurki do którejś tam godziny i następnego dnia dostawałas na obiad to co sobie wybrałaś

Dzień dobry

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mój to ma kamienny sen. Myślę, że jakby wybuchła obok bomba to by go nie ruszyło.

Czasem jest to mega wkurzające

Dzień dobry

Stary 2019-08-08, 07:10   #236
Catherine07
Raczkowanie

Cytat:
Zawsze możesz mu powiedzieć, że jest w połowie winny. Mój to ma kamienny sen. Myślę, że jakby wybuchła obok bomba to by go nie ruszyło.

Czasem jest to mega wkurzające

Dzień dobry

Mój tak samo, też się śmieje że jego to by okradlii i by nawet nie wiedział bo ma taki twardy sen
Co do szpilek ja pomimo mojego mikro wzrostu to szpilki tylko okazyjnie, ale na codzien koturny czy buty na słupku, choć patrzę że muszę kupić jakieś płaskie bo o dziwo moja mikro stopa się powiększyła
Dzień dobry

Catherine07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-08, 07:14   #237
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catherine07 Pokaż wiadomość
Mój tak samo, też się śmieje że jego to by okradlii i by nawet nie wiedział bo ma taki twardy sen
Co do szpilek ja pomimo mojego mikro wzrostu to szpilki tylko okazyjnie, ale na codzien koturny czy buty na słupku, choć patrzę że muszę kupić jakieś płaskie bo o dziwo moja mikro stopa się powiększyła
Dzień dobry

Dziadka TŻ parę lat temu okradli przez sen. Weszli do mieszkania, zwinęli 15 tys, pozamykali drzwi i wyszli. Nawwt na nich nie chrapnął więc przynajmniej wiem po kim TŻ ma taki sen modlę się, żeby dziecko miało taki sam już sobie to wyobrażam: wyciągam odkurzacz a Zuza ani drgnie

Stary 2019-08-08, 07:32   #238
kasia2439
Zakorzenienie

Witam się i ja. Nie piszę bo jesteśmy nad morzem ale nadrabiam cały czas wątek

kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-08-08, 07:38   #239
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
Witam się i ja. Nie piszę bo jesteśmy nad morzem ale nadrabiam cały czas wątek

I jak Wam czas mija? Pogoda dopisuje?

Stary 2019-08-08, 07:43   #240
Catherine07
Raczkowanie

Cytat:
Dziadka TŻ parę lat temu okradli przez sen. Weszli do mieszkania, zwinęli 15 tys, pozamykali drzwi i wyszli. Nawwt na nich nie chrapnął więc przynajmniej wiem po kim TŻ ma taki sen modlę się, żeby dziecko miało taki sam już sobie to wyobrażam: wyciągam odkurzacz a Zuza ani drgnie

Nie wiem na ile to wpłynęło ale pamiętam jak moja bratanica była niemowlakiem i akurat wypadł im remont bloku więc w godzinach pracy wiertarki itp ogółem mega głośno Mała na początku płakała ale po jakimś czasie się przyzwyczaiła i potem serio bratowa mogła odkurzac a bratanica twardo spała

Catherine07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości