![]() |
#211 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Świetny facet i Konfederacja
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A konkretnie jakich aspektów z tej sfery psychologicznej? (mam nadzieję ze sie nie okaże ze oprócz homofobicznych, Twoje poglądy sa również seksistowskie i patriarchalne) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87889645]
W jaki sposób przekonał cię do słuszności obecnych przepisów aborcyjnych w Polsce? ![]() Chyba lobotomią. Żaden człowiek logicznie myślący nie uważa kompromisu aborcyjnego za spoko. Szybciej bym się umówiła z całkowitym przeciwnikiem. Bo, choć się nie zgadzam z jego poglądami, to przynajmniej są wewnętrznie spójne.
![]() |
#214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie no aż tak źle ze mną nie jest. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, co niektórych tak boli w tym wątku. Chyba większość czuje potrzebę poczuć się lepsza, bo ma się tak liberalne poglądy i jest się fajnym, a tutaj taka ciemnota.
Jak ktoś uważa, że sam fakt bycia homoseksualnym rodzicem ma wpłynąć na rozwój dziecka, no to wiadomo, że jego stanowisko nie jest poparte żadnymi sensownymi badaniami. Gdyby heteroseksualne pary zawsze były tak wspaniałymi rodzicami, to nawet nie musielibyśmy się martwić, że dwóch gejów adoptuje dziecko, bo przecież wszystkie dzieci byłyby szczęśliwe ze swoimi rodzicami. Co więcej, w wielu krajach takie dyskusje w ogóle byłyby uznawane za niesmaczne, ale w Polsce nadal sporo środowisk jest mocno konserwatywnych światopoglądowo. Nie ma to moim zdaniem sensu, bo adoptowanie dzieci przez homoseksualistów nie byłoby dozwolone w tak wielu krajach, gdyby istniały sensowne argumenty przeciw. A takich nie ma. Niemniej, jak ktoś chce tak uważać, to niech uważa. Tak samo, że ziemia jest płaska. Ale może nie wszyscy powinni głosować. I znowu jakieś śmianie się, jakie Autorce poglądy Konfederacji mogą pasować. Widocznie ma prawicowe poglądy, poznała faceta, który ma podobne, niech będą sobie szczęśliwi i tyle. Nie wiem, w czym tkwi problem. Ja bym go nie chciała, ale skoro Autorka trafiła na swoją bratnią duszę, to życzę im dużo szczęścia. Mnie nie odpowiada prawo w Polsce dotyczące wielu spraw, m.in. legalizacji związków partnerskich oraz homoseksualnych, aborcji, adopcji itd.; to, co uważają jakieś tam pojedyncze jednostki, z którymi nie jestem w związku/ nie przyjaźnię się, jakoś mnie nie boli tak bardzo, jak to, że kraj, w którym żyję, jest taki, a nie inny. Edytowane przez sublips Czas edycji: 2020-05-28 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#222 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Rozeznanie
|
Tez nie lubie gadania, że ktoś myśli kroczem zamiast głową, ale troche tak to tutaj wygląda i sorry autorko - widac, że szukasz tylko i wylacznie potwierdzenia (które budujesz głownie ty w tym temacie) ze facet nie jest taki zły żeby móc usprawiedliwić sobie fascynacje jego osobą. Generalnie twoja sprawa i twoje łopatki, ale nie wyobrażam sobie być osobą o liberalnych poglądach i sądzić, że dogadam sie z Konfederatem. Zwłaszcza jeżeli jego obyczajowe i spoleczne poglądy pokrywają się z powszechną homofobią, rasizmem i szowinizmem Konfy.
No chyba, że bycie osobą liberalną to jest u ciebie liberalizm na poziomie typowego wyborcy PO, który w każdym normalnym kraju byłby nazywany najwyzej Chadekiem. Edytowane przez Midziak Czas edycji: 2020-05-29 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Troluję, aż huczy.
|
Cytat:
Spójrzmy na to bardziej jaskrawo, żeby uświadomić niektórym, o co chodzi. Co mogłaby powiedzieć młoda Niemka na forum internetowym w latach 20. XX wieku: "Świetny chłopak i NSDAP": "On wcale nie chce nikogo mordować, nie popiera tej części poglądów NSDAP o Żydach, podobają mu się ich poglądy na gospodarkę." Wystarczy odrobina wyobraźni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Ale to chyba Korwin Mikke powiedział, że kobiety ze sperma przejmują od mężczyzn jego poglądy. Czyżby miał rację?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
A druga sprawa: jakie poglady gospodarcze ma niby Konfederacja? Bo tak tylko przypominam, że obok podobno wolnorynkowego Korwina ich kandydat na prezydenta jest za rozszerzeniem 500+, głosował za 13stą emeryturą, popiera gospodarczy izolacjonizm przeczący wolnemu rynkowi i publicznie powiedział, że jest za sztucznym spowolnieniem gospodarki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Przyczajenie
|
Mnie by tam nie przeszkadzało, że mój facet głosuje na inną partię; bardziej kluczowe by było dla mnie to, czy przypadkiem nie jest jakimś fanatykiem politycznym, który ślepo wielbi lidera danej partii i z bezkrytycznym zachwytem przyjmuje każdą jego decyzję. Na kogoś w końcu trzeba głosować, ja głosuję na partię XYZ, choć nie zgadzam się w 100% z tym, co robią, ale wybieram najmniejsze zło. Mam własny światopogląd niewarunkowanym zdaniem żadnej partii tylko wypracowany własnym rozumem. Dlatego też nie miałabym problemu z facetem skreślającym krzyżyk przy innym nazwisku, jeśli wszystko inne by mi się w nim podobało. Szukam po prostu mądrych, fajnych, WYLUZOWANYCH ludzi, a nie jakiś ideologicznych świrów, którzy albo produkują podobizny Matki Boskiej a la kobiece narządy, albo rzucają w swoich oponentów cegłami na marszach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez mikolajkowa Czas edycji: 2020-05-29 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
jestę wieszczę
|
Też mnie bardzo ciekawi, do jakich poglądów ją przekonuje.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#234 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Dla mnie sa do skreslenia chociazby za popieranie Kai Godek i tego antysemity Bąkowicza. No i Huberta Czerniaka, teoretyka spiskowego i antysemity. No i jeszcze Justyny Sochy, antyszczepa. Sorry, ale przy takich ludxiach dookola moga miec nawet identyczne z moimi poglady na gospodarke, ale w zyciu bym ich nie poparla i na nich nie zaglosowala.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Coś mi tu nie pasuje.No kurde. Jak by ktoś napisał,że biedroń jest głupi, to by był hejt niesamowity a tak to jest ok.Podwójne standardy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie możesz sobie nazywać kogo chcesz idiotą dopóki nie ograniczasz mu praw obywatelskich.
Co do głównego wątku - spędziłam dużo czasu na tinderze, rozmawiałam z mnóstwem wyborców konfederacji, z kilkoma się nawet spotkałam. Większość z nich to religijne świry, szury i wyznawcy teorii spiskowych, albo sfrustrowani chłopcy, którym nie wychodzi z kobietami. Także nie, wyborcy konfederacji są dla mnie skreśleni, raczej na wstępie. A co do badań, które rzekomo trwają odnośnie adopcji dzieci przez pary homoseksualne - czy mogę prosić chociaż o nazwiska osób, które takowe badania przeprowadzają? ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wielokrotnie czytałam,że są prowadzone takie badania a czemu miałyby nie być chyba to normalne. Edytowane przez motylka_30 Czas edycji: 2020-05-29 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.