Świetny facet i Konfederacja - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-05-28, 21:25   #211
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Świetny facet i Konfederacja

Cytat:
Napisane przez motylka_30 Pokaż wiadomość
Ojciec jest potrzebny w innych kwestiach a matka w innych i w głównej mierze chodzi o sferę psychologiczną.
Czyli w jakich kwestiach konkretnie? Chyba czwarty raz pytam.
Cytat:
Napisane przez skryta_w_sloncu Pokaż wiadomość
on jest umiarkowanym, ale jednak liberalem gospodarczym. natomiast popiera swiatopoglad Konfederacji(chociaz nie calkowicie, nie jest chociazby za zaostrzeniem prawa aborcyjnego, ale za zlagodzeniem tez nie).
od czasu zalozenia tematu wiele przegadalismy. jestesmy na dobrej drodze do zwiazku. tlumaczyl mi swoje poglady i uwazam, ze maja w sobie duzo sensu. i ja nawet do nich W JAKIMS STOPNIU sie do nich przekonuje.
W jaki sposób przekonał cię do słuszności obecnych przepisów aborcyjnych w Polsce?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 22:36   #212
mikolajkowa
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie pisałam,że takie badanie są a,że cały czas się to intensywnie bada w krajach europy zachodniej gdzie takich adopcji jest najwięcej.

Nawet jeśli są gorsi to i tak lepiej niż w domu dziecka i to mnie przekonuje.Jednak uważam,że to dziecku nie może wszystkiego zaoferować i sama kobieta lub dwie i analogicznie faceci. Jak już pisałam myślę,że osoby,które się wychowały w takich rodzinach gdzie były wychowywane przez babcie i matkę, bo tutaj takie porównanie padło w dużej mierze powiedziałyby, że brakowało im ojca a babcia go nie mogła zastąpić.

Ojciec jest potrzebny w innych kwestiach a matka w innych i w głównej mierze chodzi o sferę psychologiczną.

Także odnoście adopcji to ok zapewne lepiej dla takich dzieci.Natomiast nie uważam,że wychowywanie przez matkę i ojca to to samo co przez dwojga ludzie tej samej płci.

Może się mylę nie głoszę tu prawd jedynych i nikomu ich nie narzucam.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Jeśli by facet mój był za zakazem aborcji, to bym nie weszła w związek,bo w przyszłości mogłoby być nie ciekawie. Stanowisku jak u twojego by mi nie przeszkadzało.
W jakich krajach? Konkretnie jakie badania? Bardzo mnie to interesuje, sama jestem naukowcem działającym w UK i co poważniejsze badania sa zarejestrowane w ogólnoświatowych bazach danych żeby zapobiec duplikacjom - zakładam ze te bazy przejrzałas? WIesz jakie konkretne badania sa prowadzone i jakie sa hipotezy? Proszę o linki, bo mi nic na temat takich badan nie wiadomo

A konkretnie jakich aspektów z tej sfery psychologicznej? (mam nadzieję ze sie nie okaże ze oprócz homofobicznych, Twoje poglądy sa również seksistowskie i patriarchalne)
mikolajkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 22:37   #213
Limonka2738
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87889645]
W jaki sposób przekonał cię do słuszności obecnych przepisów aborcyjnych w Polsce? [/QUOTE]

Chyba lobotomią.

Żaden człowiek logicznie myślący nie uważa kompromisu aborcyjnego za spoko. Szybciej bym się umówiła z całkowitym przeciwnikiem.

Bo, choć się nie zgadzam z jego poglądami, to przynajmniej są wewnętrznie spójne.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 22:43   #214
mikolajkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skryta_w_sloncu Pokaż wiadomość
o matulu, nie spodziewalam sie az tylu odpowiedzi, serio. za wszystkie dziekuje.

on jest umiarkowanym, ale jednak liberalem gospodarczym. natomiast popiera swiatopoglad Konfederacji(chociaz nie calkowicie, nie jest chociazby za zaostrzeniem prawa aborcyjnego, ale za zlagodzeniem tez nie).
od czasu zalozenia tematu wiele przegadalismy. jestesmy na dobrej drodze do zwiazku. tlumaczyl mi swoje poglady i uwazam, ze maja w sobie duzo sensu. i ja nawet do nich W JAKIMS STOPNIU sie do nich przekonuje.
A powiesz konkretnie jakie poglądy jego maja dla Ciebie dużo sensu, i jego argumentacja Cie przekonuje?
Stary 2020-05-28, 22:45   #215
motylka_30
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mikolajkowa Pokaż wiadomość
W jakich krajach? Konkretnie jakie badania? Bardzo mnie to interesuje, sama jestem naukowcem działającym w UK i co poważniejsze badania sa zarejestrowane w ogólnoświatowych bazach danych żeby zapobiec duplikacjom - zakładam ze te bazy przejrzałas? WIesz jakie konkretne badania sa prowadzone i jakie sa hipotezy? Proszę o linki, bo mi nic na temat takich badan nie wiadomo

A konkretnie jakich aspektów z tej sfery psychologicznej? (mam nadzieję ze sie nie okaże ze oprócz homofobicznych, Twoje poglądy sa również seksistowskie i patriarchalne)
Jezu ile razy mam pisać,że takie badania ciągle są w trakcie a wy ciągle żebym przedstawiła.

Nie no aż tak źle ze mną nie jest.
motylka_30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-28, 22:46   #216
mikolajkowa
Raczkowanie

Cytat:
Jezu ile razy mam pisać,że takie badania ciągle są w trakcie a wy ciągle żebym przedstawiła.

Nie no aż tak źle ze mną nie jest.
A skąd wiesz ze sa takie badania w trakcie w takim razie...?

No to powiedz, konkretnie, ja i co najmniej 2 inne Wizazanki czekaja
Stary 2020-05-28, 22:47   #217
motylka_30
BAN stały

Cytat:
A powiesz konkretnie jakie poglądy jego maja dla Ciebie dużo sensu, i jego argumentacja Cie przekonuje?
Wiem,że dla ciebie taki facet by odpadł ale czemu próbujesz narzucać swoją racje komuś?Jak jej odpowiada to co cię to obchodzi?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-05-28, 22:50   #218
mikolajkowa
Raczkowanie

Cytat:
Wiem,że dla ciebie taki facet by odpadł ale czemu próbujesz narzucać swoją racje komuś?Jak jej odpowiada to co cię to obchodzi?
Masz racje, dla mnie 'świetny facet' i 'konfederacja' sie wykluczają.

Natomiast nigdzie nie narzucałam swojej racji autorce
Stary 2020-05-28, 22:55   #219
motylka_30
BAN stały

Cytat:

Natomiast nigdzie nie narzucałam swojej racji autorce
A ja szacuje ten z tej parti a tamten z innej i na tej podstawie oceniam ludzi.No ale to ja jestem nietolerancyjna,że aż huczy.
Stary 2020-05-28, 23:06   #220
sublips
Zakorzenienie

Nie wiem, co niektórych tak boli w tym wątku. Chyba większość czuje potrzebę poczuć się lepsza, bo ma się tak liberalne poglądy i jest się fajnym, a tutaj taka ciemnota.

Jak ktoś uważa, że sam fakt bycia homoseksualnym rodzicem ma wpłynąć na rozwój dziecka, no to wiadomo, że jego stanowisko nie jest poparte żadnymi sensownymi badaniami. Gdyby heteroseksualne pary zawsze były tak wspaniałymi rodzicami, to nawet nie musielibyśmy się martwić, że dwóch gejów adoptuje dziecko, bo przecież wszystkie dzieci byłyby szczęśliwe ze swoimi rodzicami. Co więcej, w wielu krajach takie dyskusje w ogóle byłyby uznawane za niesmaczne, ale w Polsce nadal sporo środowisk jest mocno konserwatywnych światopoglądowo. Nie ma to moim zdaniem sensu, bo adoptowanie dzieci przez homoseksualistów nie byłoby dozwolone w tak wielu krajach, gdyby istniały sensowne argumenty przeciw. A takich nie ma.
Niemniej, jak ktoś chce tak uważać, to niech uważa. Tak samo, że ziemia jest płaska. Ale może nie wszyscy powinni głosować.

I znowu jakieś śmianie się, jakie Autorce poglądy Konfederacji mogą pasować. Widocznie ma prawicowe poglądy, poznała faceta, który ma podobne, niech będą sobie szczęśliwi i tyle. Nie wiem, w czym tkwi problem. Ja bym go nie chciała, ale skoro Autorka trafiła na swoją bratnią duszę, to życzę im dużo szczęścia.
Mnie nie odpowiada prawo w Polsce dotyczące wielu spraw, m.in. legalizacji związków partnerskich oraz homoseksualnych, aborcji, adopcji itd.; to, co uważają jakieś tam pojedyncze jednostki, z którymi nie jestem w związku/ nie przyjaźnię się, jakoś mnie nie boli tak bardzo, jak to, że kraj, w którym żyję, jest taki, a nie inny.

Edytowane przez sublips
Czas edycji: 2020-05-28 o 23:17
sublips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-29, 06:11   #221
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Chyba lobotomią.

Żaden człowiek logicznie myślący nie uważa kompromisu aborcyjnego za spoko. Szybciej bym się umówiła z całkowitym przeciwnikiem.

Bo, choć się nie zgadzam z jego poglądami, to przynajmniej są wewnętrznie spójne.
Jest cała masa etyków którzy się z tym zgadzają. W niewielu krajach istnieje aborcja bez żadnych ograniczeń.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-05-29, 08:29   #222
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Skoro wiesz, że badania są trakcie, to musisz wiedzieć kto i gdzie je przeprowadza. Skąd inaczej miałabyś w ogóle o nich wiedzieć?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-29, 12:44   #223
Midziak
Rozeznanie

Tez nie lubie gadania, że ktoś myśli kroczem zamiast głową, ale troche tak to tutaj wygląda i sorry autorko - widac, że szukasz tylko i wylacznie potwierdzenia (które budujesz głownie ty w tym temacie) ze facet nie jest taki zły żeby móc usprawiedliwić sobie fascynacje jego osobą. Generalnie twoja sprawa i twoje łopatki, ale nie wyobrażam sobie być osobą o liberalnych poglądach i sądzić, że dogadam sie z Konfederatem. Zwłaszcza jeżeli jego obyczajowe i spoleczne poglądy pokrywają się z powszechną homofobią, rasizmem i szowinizmem Konfy.

No chyba, że bycie osobą liberalną to jest u ciebie liberalizm na poziomie typowego wyborcy PO, który w każdym normalnym kraju byłby nazywany najwyzej Chadekiem.

Edytowane przez Midziak
Czas edycji: 2020-05-29 o 12:48
Midziak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-29, 13:14   #224
NieszkodliwyTroll
Troluję, aż huczy.

Cytat:

Spójrzmy na to bardziej jaskrawo, żeby uświadomić niektórym, o co chodzi. Co mogłaby powiedzieć młoda Niemka na forum internetowym w latach 20. XX wieku:

"Świetny chłopak i NSDAP":

"On wcale nie chce nikogo mordować, nie popiera tej części poglądów NSDAP o Żydach, podobają mu się ich poglądy na gospodarkę."

Wystarczy odrobina wyobraźni.
NieszkodliwyTroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-29, 13:32   #225
Teery
Raczkowanie

Ale to chyba Korwin Mikke powiedział, że kobiety ze sperma przejmują od mężczyzn jego poglądy. Czyżby miał rację?
Teery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-29, 13:39   #226
Midziak
Rozeznanie

A druga sprawa: jakie poglady gospodarcze ma niby Konfederacja? Bo tak tylko przypominam, że obok podobno wolnorynkowego Korwina ich kandydat na prezydenta jest za rozszerzeniem 500+, głosował za 13stą emeryturą, popiera gospodarczy izolacjonizm przeczący wolnemu rynkowi i publicznie powiedział, że jest za sztucznym spowolnieniem gospodarki.
Midziak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-29, 13:39   #227
brzydkaiglupia
Przyczajenie

Mnie by tam nie przeszkadzało, że mój facet głosuje na inną partię; bardziej kluczowe by było dla mnie to, czy przypadkiem nie jest jakimś fanatykiem politycznym, który ślepo wielbi lidera danej partii i z bezkrytycznym zachwytem przyjmuje każdą jego decyzję. Na kogoś w końcu trzeba głosować, ja głosuję na partię XYZ, choć nie zgadzam się w 100% z tym, co robią, ale wybieram najmniejsze zło. Mam własny światopogląd niewarunkowanym zdaniem żadnej partii tylko wypracowany własnym rozumem. Dlatego też nie miałabym problemu z facetem skreślającym krzyżyk przy innym nazwisku, jeśli wszystko inne by mi się w nim podobało. Szukam po prostu mądrych, fajnych, WYLUZOWANYCH ludzi, a nie jakiś ideologicznych świrów, którzy albo produkują podobizny Matki Boskiej a la kobiece narządy, albo rzucają w swoich oponentów cegłami na marszach.
brzydkaiglupia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-29, 13:56   #228
mikolajkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brzydkaiglupia Pokaż wiadomość
Mnie by tam nie przeszkadzało, że mój facet głosuje na inną partię; bardziej kluczowe by było dla mnie to, czy przypadkiem nie jest jakimś fanatykiem politycznym, który ślepo wielbi lidera danej partii i z bezkrytycznym zachwytem przyjmuje każdą jego decyzję. Na kogoś w końcu trzeba głosować, ja głosuję na partię XYZ, choć nie zgadzam się w 100% z tym, co robią, ale wybieram najmniejsze zło. Mam własny światopogląd niewarunkowanym zdaniem żadnej partii tylko wypracowany własnym rozumem. Dlatego też nie miałabym problemu z facetem skreślającym krzyżyk przy innym nazwisku, jeśli wszystko inne by mi się w nim podobało. Szukam po prostu mądrych, fajnych, WYLUZOWANYCH ludzi, a nie jakiś ideologicznych świrów, którzy albo produkują podobizny Matki Boskiej a la kobiece narządy, albo rzucają w swoich oponentów cegłami na marszach.
Absolutnie sie zgadzam. Wtedy jak juz pisałam wychodzi na to jakie sie ma priorytety, i co dla konkretnej jednostki znaczy 'mniejsze zlo'. DLa mnie jakiekolwiek odbieranie praw grupom marginalizowanym, jakiekolwiek uprzedzenia zawsze beda 'większym zlem', dla kogoś innego - może jakiś konkretny program gospodarczy. I dlatego tez nie mogłabym sie związać z taka osoba.

Edytowane przez mikolajkowa
Czas edycji: 2020-05-29 o 16:52
Stary 2020-05-29, 15:41   #229
motylka_30
BAN stały

Cytat:
Dokładnie i takie podejście mi się podoba.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Absolutnie sie zgadzam. Wtedy jak juz pisałam wychodzi na to jakie sie ma priorytety, i co dla konkretnej jednostki znaczy 'mniejsze zlo'. DLa mnie jakiekolwiek odbieranie praw grupom marginalizowanym, jakiekolwiek uprzedzenia zawsze beda 'większym zlem', dla kogoś innego - może jakiś konkretny program gospodarczy. I dlatego tez nie mogłabym sie związać z taka osoba.
Jak to się zgadzasz przecież cały czas dajesz do zrozumienia,że taki facet odpada w przedbiegach u ciebie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-05-29, 16:28   #230
Bananalama
jestę wieszczę

Też mnie bardzo ciekawi, do jakich poglądów ją przekonuje.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-29, 16:29   #231
mikolajkowa
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie i takie podejście mi się podoba.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Jak to się zgadzasz przecież cały czas dajesz do zrozumienia,że taki facet odpada w przedbiegach u ciebie.
Racja nie to zacytowałam co chciałam
Stary 2020-05-29, 16:42   #232
motylka_30
BAN stały

Cytat:
Racja nie to zacytowałam co chciałam
Czyli jak, bo teraz zgupiałam.
Stary 2020-05-29, 17:45   #233
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Midziak Pokaż wiadomość
A druga sprawa: jakie poglady gospodarcze ma niby Konfederacja? Bo tak tylko przypominam, że obok podobno wolnorynkowego Korwina ich kandydat na prezydenta jest za rozszerzeniem 500+, głosował za 13stą emeryturą, popiera gospodarczy izolacjonizm przeczący wolnemu rynkowi i publicznie powiedział, że jest za sztucznym spowolnieniem gospodarki.
To swoją drogą, boże on jest głupi jak but. Nie wiem wg jakiego klucza oni się w tej konferencji podobierali, chyba wg stopnia oderwania od rzeczywistości.
Cytat:
Ja mam podobne podejście.

Stary 2020-05-29, 17:49   #234
motylka_30
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
To swoją drogą, boże on jest głupi jak but. Nie wiem wg jakiego klucza oni się w tej konferencji podobierali, chyba wg stopnia oderwania od rzeczywistości.Ja mam podobne podejście.

Znowu nie spójność jeśli kogoś nazywasz głupcem a chodzi za pewne o korwina,to równoznaczne jest to,że biorąc sobie faceta,który by głosowała na jego partie uznałabyś,że on też nim jest.
Stary 2020-05-29, 19:16   #235
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu nie spójność jeśli kogoś nazywasz głupcem a chodzi za pewne o korwina,to równoznaczne jest to,że biorąc sobie faceta,który by głosowała na jego partie uznałabyś,że on też nim jest.
Bosak jest glupi moim zdaniem, i głupotą jest brak spojnosci w tak kluczowej dla nich dziedzinie jaka jest rzekomo gospodarka.

Stary 2020-05-29, 19:25   #236
kazleto
Raczkowanie

Dla mnie sa do skreslenia chociazby za popieranie Kai Godek i tego antysemity Bąkowicza. No i Huberta Czerniaka, teoretyka spiskowego i antysemity. No i jeszcze Justyny Sochy, antyszczepa. Sorry, ale przy takich ludxiach dookola moga miec nawet identyczne z moimi poglady na gospodarke, ale w zyciu bym ich nie poparla i na nich nie zaglosowala.

kazleto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-29, 19:46   #237
motylka_30
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Bosak jest glupi moim zdaniem, i głupotą jest brak spojnosci w tak kluczowej dla nich dziedzinie jaka jest rzekomo gospodarka.

Łatwo nazywacie ludzi głupcami ale to ja jestem ta zła i nietolerancyjna hmmm

Coś mi tu nie pasuje.No kurde.

Jak by ktoś napisał,że biedroń jest głupi, to by był hejt niesamowity a tak to jest ok.Podwójne standardy?
Stary 2020-05-29, 20:02   #238
Kasia_MMM45
Raczkowanie

Jak dla mnie możesz sobie nazywać kogo chcesz idiotą dopóki nie ograniczasz mu praw obywatelskich.

Co do głównego wątku - spędziłam dużo czasu na tinderze, rozmawiałam z mnóstwem wyborców konfederacji, z kilkoma się nawet spotkałam. Większość z nich to religijne świry, szury i wyznawcy teorii spiskowych, albo sfrustrowani chłopcy, którym nie wychodzi z kobietami. Także nie, wyborcy konfederacji są dla mnie skreśleni, raczej na wstępie.

A co do badań, które rzekomo trwają odnośnie adopcji dzieci przez pary homoseksualne - czy mogę prosić chociaż o nazwiska osób, które takowe badania przeprowadzają?

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Łatwo nazywacie ludzi głupcami ale to ja jestem ta zła i nietolerancyjna hmmm

Coś mi tu nie pasuje.No kurde.

Jak by ktoś napisał,że biedroń jest głupi, to by był hejt niesamowity a tak to jest ok.Podwójne standardy?
Kasia_MMM45 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-05-29, 20:10   #239
motylka_30
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kasia_MMM45 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie możesz sobie nazywać kogo chcesz idiotą dopóki nie ograniczasz mu praw obywatelskich.

Co do głównego wątku - spędziłam dużo czasu na tinderze, rozmawiałam z mnóstwem wyborców konfederacji, z kilkoma się nawet spotkałam. Większość z nich to religijne świry, szury i wyznawcy teorii spiskowych, albo sfrustrowani chłopcy, którym nie wychodzi z kobietami. Także nie, wyborcy konfederacji są dla mnie skreśleni, raczej na wstępie.

A co do badań, które rzekomo trwają odnośnie adopcji dzieci przez pary homoseksualne - czy mogę prosić chociaż o nazwiska osób, które takowe badania przeprowadzają?

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

A są w ogóle ludzie,którzy są katolikami i głosują na partie prawicowi i dla ciebie nie są idiotami,świrami?Coś mi się wydaje,że dla wielu ludzi tutaj piszących nie ma takich.

Wielokrotnie czytałam,że są prowadzone takie badania a czemu miałyby nie być chyba to normalne.

Edytowane przez motylka_30
Czas edycji: 2020-05-29 o 20:11
Stary 2020-05-29, 20:18   #240
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości