![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie październik 2020 część druga
No ja po ciężkim weekendzie juz druga noc spalam jak zabita,wczoraj 11godz a dzis ponad 9 i tylko 1 podudka na toaletę
![]() Xenka Moja bedzie miec ok 2kg teraz jesli przyrasta 250g na tydzień jak piszą i juz mi się wydaje chwilami ciężka,a 3200? Juz mam taki brzuch napięty,ze nie wiem gdzie ona zmieści jeszcze jakiś kilogram ![]() ![]() Czy Wasze bejbiki też mają czkawke po 3 razy dziennie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak, czkawka męczy moją kilka razy dziennie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Realistka
|
Moja miała czkawkę chyba tylko 1 raz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#215 |
Rozeznanie
|
U nas tez czkawka 2-3 razy średnio, raz krócej a raz dłużej...
Mam wyniki, mocz lepszy ![]() Wrzuciłam kokon do pralki z duszą na ramieniu. Ale myślę że nic mu nie będzie, mam gruby rożek z tego samego materiału i wyglada jakby był nieprany tylko pachnie czystym praniem ![]() Jutro ostateczne przepakowanie walizki, poukładanie ciuszków w szafie, szykowanie zestawu do wyjścia dla małej ze szpitala i totalnie koniec roboty! Gotowe! Strasznie mnie to cieszy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam nadzieję ogarnąć wszystko przez weekend. Do końca tygodnia powinno przyjść łóżeczko i materac ![]() ![]() Z wyprawkowych rzeczy do walizki brakuje mi balsamu do ust i szlafroka yh. Koszule dzisiaj zamówiłam.. 3 do karmienia ale w jednej zamierzam urodzić ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Realistka
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co bierzecie z jedzenia do szpitala?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam orzechy, suszone owoce, chlebki takie sucharki, małą pastę warzywną w słoiczku, owsiankę do zalania w kubku, herbatkę owocową. Nie pamietam już czy w końcu coś jeszcze tam wcisnęłam ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Piszcie co jeszcze bo ja mam jakos pustkę w głowie co można zabrać z suchego prowiantu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Realistka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale to będę myśleć pod koniec września ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie, u mnie 32+6 (jutro 33), 1850 gramów, także nie jest demonem wagi
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#223 | |
Realistka
|
Cytat:
![]() ![]() Ale z praniem polecam powoli zaczynać i sobie podzielić na kilka razy, bo już widzę po sobie jak się zmienia odczucia. Jakieś 3 tyg temu wszystko prałam i prasowałam dzien za dniem jak wariatka i stałam po 2 czy 3 h dziennie z żelazkiem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#224 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Super że wszystko w porządku! W sumie fajnie że nie taka kluska jak moja (2450g w 33+2). Zawsze łatwiej urodzić mniejsze, chociaż wiadomo ze każde dziecko rośnie jak mu się podoba, byle w granicach normy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
Ja miałam dziś skończyć to prasowanie bo został mi ostatni kosz ale jednak przekładam to na jutro. Dziś znowu się nalatalam jak szalona, nie mam siły i ochoty już prasować, a chyba do jutra nigdzie mi to nie ucieknie. Do tego widzę że jak więcej odpoczywam to macica jest normalniejsza a jak się przeciążam bardziej to częściej twardnieje a jeszcze nie czas prowokować skracanie szyjki i rodzenie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja w piątek kończę 36 tydzień, zaczynam 9 miesiąc! 🥴 i powiem Wam że coraz to bardziej i częściej czuję, że to już końcówka 🤪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, że macie podobne wagi
![]() ![]() ![]() Tak, wezmę się od jutra za to pranie ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, rodzę 11 października
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zaszynszylowana
|
Ja też już po wizycie
![]() Aktualnie zaczęłam 35 tydzień (dokładnie 34+1tc) i nasza mała w 3 tygodnie przybrała nieco ponad 600 g i waży 2286. Ale lekarz powiedział, że klockiem nie będzie albo będzie miała wagę średnia albo nieco poniżej średniej ![]() Też nie zapowiada mi się na wcześniejszy poród. Szyjka jeszcze długa, twarda i zamknięta więc póki co się nie martwię, że coś wcześniej mnie może dopaść.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Ja mam za trzy tygodnie następną
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#232 | |
Zaszynszylowana
|
Cytat:
![]() U mnie to już będzie albo ostatnie spotkanie albo przed ostatnie bo będę miała już 37+1tc ![]()
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
U mnie również wizyta za 3 tygodnie w 37 tygodniu ciąży. Lekarka powiedziala, ze wszystko mi wytłumaczy.
Czy w szpitalach macie porody rodzinne? Ja dowiedziałam się, ze nie ma opcji aby wprowadzili u mnie w szpitalu porody rodzinne i bede sama. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u mnie porody rodzinne wróciły jakoś w czerwcu, teraz ruszyła też szkoła rodzenia, więc mam nadzieję, że przez miesiąc nic się zmieni w tej kwestii Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
Spodziewam się córeczki
![]() Jestem z Lublina i w Lublinie z tego, co wiem to nie ma obecnie nigdzie porodów rodzinnych. Ba.... Nigdzie nie robią znieczulenia zewnątrzoponowego bo nie ma anestezjologów. Jedynie w jednym jedynym szpitalu, do ktorego idę rodzić jest znieczulenie zewnątrzoponowe, bo jest tam specjalnie anestezjolog dla kobiet rodzących. Nie wiem czy z tego znieczulenia skorzystam, ale wolę jednak mieć możliwość. Super, że masz możliwość porodu rodzinnego, mąż chciał być przy porodzie ale nie może ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Ja mam wizyte jutro w szpitalu 32+2,ale nie wiem czy będzie jakies szybkie usg,bo bylo w 30tyg i to tylko dlatego ze ta cukrzyca mi wyszła, także ja najpewniej o wadze malutkiej dowiem sie znow w 36tyg.
Fajne są te pl wizyty u gina i podgladanie maluszków. U mnie w Irl jest wizyta u rodzinnego co miesiąc na zmierzenie cisnienia i detektor tętna przykładają na 3 sek,zeby sprawdzić bicie serca i to tyle kontroli. Ostatnio w 20tyg mialam wizyte w szpitalu gdzie bylo usg 15sek zeby tylko sprawdzić czy dziecko aktywne,potem w 30tyg usg bo wyszła cukrzyca wiec po diabetyku kazali przyjść szybko na scan i pani powiedziała ze kolejny scan będzie w 36tyg. Także nasza służba zdrowia przy zdrowej ciąży zaklada 3-4 scany. Co do prowiantu to niestety przyjdzie nam liczyć na suchary bo nie wiem jak to bedzie z donoszeniem jedzenia przez mężów, na pewno nie będa mogli wpaść byle kiedy z rosolkiem. Ja jedynie myślę wsiąść batony zbożowe,bo te zalewajki z torebki mi nie podchodzą i poproszę znajomą ze szpitala zeby mi skoczyła do sklepu po świeżą bułkę to zjem z maselkiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Jeśli ciąża rozwija się prawidłowo, nie ma potrzeby wykonywania usg na każdej wizycie. Sama chodzę prywatnie i również miałam do tej pory 4 badania usg.
U mnie w szpitalu ponoć jedzenie jest smaczne. Jakieś 12 lat temu mialam tam mase praktyk na studiach, widziałam, ze karmili całkiem całkiem ( to szpital kliniczny). Myślę, że skoro nie ma odwiedzin, to będzie mozna co nieco przekazac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
U mnie na szczęście w dalszym ciągu są porody rodzinne.
Wizyty mam co 2 tyg. Wy się cieszycie, że szyjka długa, maluch się nie spieszy itp. Ja w sumie też się cieszę, bo u mnie tak samo ale dostałam zalecenie większego ruchu, dużo spacerów i dużo aktywności z mężem w domu, żeby może naturalnie poród przyspieszyć ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja miałam 3 prenatalne a u swojego gina co wizytę, czyli z 8 razy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.