Absurdy i zdziwka z grup na fejsie - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-09-22, 13:07   #211
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250
Dot.: Absurdy i zdziwka z grup na fejsie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Ja się jeszcze od takich osób nie dowiedziałam co to niby ma, czego nie ma już robot planetarny, blender i garnki. Obierać musisz, kroić musisz i co gorsza jak chcesz pierogi nie sklei za Ciebie, a 6 czy 7 tys zł kosztuje
Dokładnie - mam robota planetarnego z całym zestawem końcówek kupionego za mniej niż tysiaka i wydaje mi się, że robi wszystko to co TM tylko bez gotowania.
A znam ludzi, którzy wszystko na kredyt, ledwo im starcza do pierwszego, ale TM musi być,bo to przecież super ułatwienie przy dziecku

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

P U L L
Y O U R S E L F
T O G E T H E R
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-22, 15:32   #212
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Ja się jeszcze od takich osób nie dowiedziałam co to niby ma, czego nie ma już robot planetarny, blender i garnki. Obierać musisz, kroić musisz i co gorsza jak chcesz pierogi nie sklei za Ciebie, a 6 czy 7 tys zł kosztuje
Ja w ogóle jestem w szoku, jeśli chodzi o popularność tego urządzenia.

Ja autentycznie kiedyś myślałam, że to takie genialne urządzenie pt.wrzucam nieobrane ziemniaki, a wychodzi puree.

A.to sie okazuje, ze summa summarum i tak większość trzeba samemu zrobić

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-22, 15:42   #213
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość

Ja autentycznie kiedyś myślałam, że to takie genialne urządzenie pt.wrzucam nieobrane ziemniaki, a wychodzi puree.

Dokładnie, kiedyś chciałam obejrzeć co to za cud, włączyłam sobie o nim film na YouTube. Też myślałam że to działa na zasadzie że wciskasz guzik i już. A tam w kółko albo przemieszać, albo zebrać ze ścianek, albo zmieniać końcówki.
Reklamowanie tego słowami 'siedzę i piję kawę, a maszyna robi' to po prostu ściema.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Stary 2020-09-22, 15:54   #214
beatiska
Zakorzenienie

Uf, myślałam, że tylko ja nie dostrzegam rzekomej użyteczności tego urządzenia.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-22, 15:54   #215
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez PaniAuto Pokaż wiadomość
A robot planetarny i ma nakładki do krojenia a ostatnio widziałam nawet taką do lepienia włoskich ravioli co nadziewa i skleja
Do makaronu też można dokupić takie końcówki, nawet popularne i tanie modele mają w opcji.
Cytat:
Napisane przez smieszka250 Pokaż wiadomość
Dokładnie - mam robota planetarnego z całym zestawem końcówek kupionego za mniej niż tysiaka i wydaje mi się, że robi wszystko to co TM tylko bez gotowania.
A znam ludzi, którzy wszystko na kredyt, ledwo im starcza do pierwszego, ale TM musi być,bo to przecież super ułatwienie przy dziecku

Niech jeszcze ktoś napisze, że pokazy i MLM nie robią ludziom papki z mózgu
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Taranka Pokaż wiadomość
Dokładnie, kiedyś chciałam obejrzeć co to za cud, włączyłam sobie o nim film na YouTube. Też myślałam że to działa na zasadzie że wciskasz guzik i już. A tam w kółko albo przemieszać, albo zebrać ze ścianek, albo zmieniać końcówki.
Reklamowanie tego słowami 'siedzę i piję kawę, a maszyna robi' to po prostu ściema.
To byłyby argumenty za

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-22, 15:59   #216
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Tez mam nakladke do ravioli jak uwielbiam gotowac tak nie ogarniam przydatnosci t.mixa
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-22, 16:47   #217
PaniAuto
Rozeznanie

Też zupełnie nie ogarniam T.mixa. Raz znajomy opowiadał jak robił sos do spaghetti w nim. Najpierw musiał pokrojoną cebule i czosnek wrzucić do miski, tam się podsmażyła a później przełożyć to na patelnie bo mięso trzeba usmażyć osobno XD a później znów do misy i dodać pomidory i przyprawy. No i osobno ugotować makaron. No jak dla mnie kompletnie bez sensu bo robiąc normalnie miałabym misę do mycia mniej. A to jego ulubione danie z t.mixa. To chyba bardziej dla osób które przypalają nawet wodę na makaron bo wtedy nie spalą sosu.
PaniAuto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-22, 17:10   #218
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Też zupełnie nie ogarniam T.mixa. Raz znajomy opowiadał jak robił sos do spaghetti w nim. Najpierw musiał pokrojoną cebule i czosnek wrzucić do miski, tam się podsmażyła a później przełożyć to na patelnie bo mięso trzeba usmażyć osobno XD a później znów do misy i dodać pomidory i przyprawy. No i osobno ugotować makaron. No jak dla mnie kompletnie bez sensu bo robiąc normalnie miałabym misę do mycia mniej. A to jego ulubione danie z t.mixa. To chyba bardziej dla osób które przypalają nawet wodę na makaron bo wtedy nie spalą sosu.

No to ja jestem użytkowniczka termomisia od ponad 10 lat. Działa nadal bez szwanku. Uważam ze to urządzenie dla osób nie umiejących i lubiących gotować. Mi się podoba ze wszystko jest podane na tacy, i jest masa pomysłów na wszystkie dania.
Serio nie wiem po co ten znajomy kroił cebule i czosnek bo termomis to robi

pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-22, 17:33   #219
PaniAuto
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
No to ja jestem użytkowniczka termomisia od ponad 10 lat. Działa nadal bez szwanku. Uważam ze to urządzenie dla osób nie umiejących i lubiących gotować. Mi się podoba ze wszystko jest podane na tacy, i jest masa pomysłów na wszystkie dania.

A to wiele zmienia wciąż nie rozumiem fenomenu sprzętu za takie pieniądze. No ale jak kogoś stać i używa to na zdrowie.
PaniAuto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-22, 18:36   #220
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
A to wiele zmienia wciąż nie rozumiem fenomenu sprzętu za takie pieniądze. No ale jak kogoś stać i używa to na zdrowie.

No jest drogi, ale jak mówiłam w użyciu ciagle od 10 lat i w sumie reszta sprzętów jest mi zbędna ( w stylu blendery, maszyna do chleba, malakser, sokowirówki itp).
Do tego jak ja mam w przepisie sól do smaku to mnie bierze, bo ja nie wiem ile to jest do smaku a termo: włóż 20 gramów tego nastaw ba taka i taka temperaturę, wrzuć coś, 2 minuty 80 stopni i tak dalej i mam jakieś wykwintne danie przy którym bym się normalnie nadenerwowala i by mi pewnie nie wyszło
Rozumiem natomiast ze są ludzie którzy wszystko robią na oko i im wychodzi i lubią gotować i są kreatywni w kuchni to wtedy rzeczywiście zbędny sprzęt.

pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-22, 18:44   #221
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
No jest drogi, ale jak mówiłam w użyciu ciagle od 10 lat i w sumie reszta sprzętów jest mi zbędna ( w stylu blendery, maszyna do chleba, malakser, sokowirówki itp).
Do tego jak ja mam w przepisie sól do smaku to mnie bierze, bo ja nie wiem ile to jest do smaku a termo: włóż 20 gramów tego nastaw ba taka i taka temperaturę, wrzuć coś, 2 minuty 80 stopni i tak dalej i mam jakieś wykwintne danie przy którym bym się normalnie nadenerwowala i by mi pewnie nie wyszło
Rozumiem natomiast ze są ludzie którzy wszystko robią na oko i im wychodzi i lubią gotować i są kreatywni w kuchni to wtedy rzeczywiście zbędny sprzęt.

Abto chyba zależy czego używasz na co dzień.

Ja sokowirówki/malaksera/ maszyny do chleba w swoim życiu nie użyłam ani razu.

Blender rzadko, latem w sumie tylko.
Więc skoro ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ to zastępuje, to dla mnie jest zupełnie zbędny 🤷

km

mój INSTA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-09-22, 19:34   #222
parallel_roads
Zadomowienie

Ja jestem totalnie oldschoolowa i mi do zrobienia każdego obiadu wystarczy deska do krojenia, ostry, duży nóż oraz głęboka patelnia/średniej wielkości garnek

Zawsze unikałam kupowania i gromadzenia jakichś gadżetów typu malakser, praska do czosnku, maszyna do chleba, wyciskarka do cytrusów czy coś takiego. Nie dość, że zajmuje miejsce, kosztuje i się kurzy, to nawet jak za nas pokroi, to i tak trzeba to potem wymyć dokładnie, więc roboty jest porównywalna ilość. No, ale ja nie lubię marnować czasu w kuchni i każdy mój obiad jest jednogarnkowym miksem warzyw, białka i węgli, więc też nigdy nie potrzebowałam takich udogodnień, żeby odmierzyć konkretną ilość mąki, bo ciasto mi nie wyjdzie. A nawet jeśli to nie lepiej kupić wagę kuchenną za 5 dych?

Tym bardziej wydać 7 tysięcy na robota kuchennego, który i tak sam nie wystarczy do zrobienia obiadu, dalej trzeba obierać, smażyć itd., a w dodatku ile mycia i to takich upierdliwych elementów. Gdyby to jeszcze zmywało naczynia i myło podłogę, to może, ale tak to nope jak dla mnie. Chyba że kogoś jarają jakieś wymyślne przepisy i lubi się bawić w domowy chleb czy jogurt, ale to nie ja
parallel_roads jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-22, 19:43   #223
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parallel_roads Pokaż wiadomość
Chyba że kogoś jarają jakieś wymyślne przepisy i lubi się bawić w domowy chleb czy jogurt, ale to nie ja
To ja, ale od tego mam kilkuletniego boscha za niewielkie pieniadze i smiga jak ta lala. Na niego bym wydala ostatnie pieniadze, bo go uwielbiam
Stary 2020-09-22, 19:47   #224
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Ja jestem totalnie oldschoolowa i mi do zrobienia każdego obiadu wystarczy deska do krojenia, ostry, duży nóż oraz głęboka patelnia/średniej wielkości garnek

Zawsze unikałam kupowania i gromadzenia jakichś gadżetów typu malakser, praska do czosnku, maszyna do chleba, wyciskarka do cytrusów czy coś takiego. Nie dość, że zajmuje miejsce, kosztuje i się kurzy, to nawet jak za nas pokroi, to i tak trzeba to potem wymyć dokładnie, więc roboty jest porównywalna ilość. No, ale ja nie lubię marnować czasu w kuchni i każdy mój obiad jest jednogarnkowym miksem warzyw, białka i węgli, więc też nigdy nie potrzebowałam takich udogodnień, żeby odmierzyć konkretną ilość mąki, bo ciasto mi nie wyjdzie. A nawet jeśli to nie lepiej kupić wagę kuchenną za 5 dych?

Tym bardziej wydać 7 tysięcy na robota kuchennego, który i tak sam nie wystarczy do zrobienia obiadu, dalej trzeba obierać, smażyć itd., a w dodatku ile mycia i to takich upierdliwych elementów. Gdyby to jeszcze zmywało naczynia i myło podłogę, to może, ale tak to nope jak dla mnie. Chyba że kogoś jarają jakieś wymyślne przepisy i lubi się bawić w domowy chleb czy jogurt, ale to nie ja
Ja mam podobnie.
Zawsze mnie zadziwiają ludzie, którzy kupują jogurtownice/jajowary/przyrządy do robienia popcornu.
Totalnie zbędne urządzenia, których się używa raz na ruski rok.

Jedyna ekstrawagancja w mojej kuchni jest..gofrownica, chociaż jej używam może ze 2 razy w roku..

km

mój INSTA
Stary 2020-09-22, 19:49   #225
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02
Konto usunięte

Cytat:
Chyba że kogoś jarają jakieś wymyślne przepisy i lubi się bawić w domowy chleb czy jogurt, ale to nie ja
Do domowego jogurtu garnek, termometr kuchenny i torba izolacyjna/koc wystarczą w zupełności.
Za to tarcie składników surówki czy marchewki albo jabłek do ciasta z radością odstępuję odpowiedniemu urządzeniu. Tak samo potrzebny mi blender i mikser z miską do postawienia. TM nie za bardzo, wolałabym raczej po prostu robot planetarny, ale jak ktoś jest fanem, to niech jest, widać widzi zalety, byleby mnie nie przekonywał, że mi to niezbędne.

Cytat:
Ja mam podobnie.
Zawsze mnie zadziwiają ludzie, którzy kupują jogurtownice/jajowary/przyrządy do robienia popcornu.
Totalnie zbędne urządzenia, których się używa raz na ruski rok.

Jedyna ekstrawagancja w mojej kuchni jest..gofrownica, chociaż jej używam może ze 2 razy w roku..

Idei jajowara nie pojmuję tym bardziej, że jak kiedyś musiałam użyć, to nijak nie chciało mi wyjść takie jajko, jakiego oczekiwałam i jakie przeważnie mi wychodzi z użyciem garnka i minutnika...

Edytowane przez 695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02
Czas edycji: 2020-09-22 o 19:52
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-22, 19:52   #226
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Kiedyś się moja ciotka dziwiła, że robiąc placki ziemniaczane ja trę je na zwykłej tarce.

Bo ona twierdzi, że wrzuca do maszynki do mięsa.

Już sobie wyobraziłam najpierw skręcanie tego ustrojstwa, a potem jego rozkręcanie i mycie... Masakra 🤦

km

mój INSTA
Stary 2020-09-22, 20:06   #227
parallel_roads
Zadomowienie

Aaa, no tak, zapomniałam o blenderze, jego też używam. Mam taki ręczny, najtańszy jaki znalazłam w jakimś Media Markcie, jest super, bo można zupę krem robić wkładając prosto do garnka. Już widzę to przelewanie do robota/TM gorącej zupy czy czegoś innego, nope. Akurat on miał w zestawie jakieś tam wymienne końcówki typu ubijaczka do białek (XD nie wiedziałam co ja mam z tym zrobić) i coś jeszcze, ale ja używam tylko tej normalnej, na moje potrzeby ten zestaw kuchenny wystarcza, ograniczam mycie do minimum. Kiedyś w domu rodzinnym użyłam praski do czosnku i samo mycie tego sitka to 3 razy więcej roboty niż drobne posiekanie czosnku. Tym bardziej, że do tej praski nie wchodził cały ząbek, i tak trzeba było to obrać, przekroić na pół/na 4 części, żeby się zmieścił. Narzędzie diabła. Ostry, duży nóż nada się do wszystkiego

W sumie to chciałabym raz się pobawić i sobie wejść do takiej kuchni z całym tym sprzętem i zrobić ten domowy jogurt czy jakieś ciasta, ale wiem, że to byłaby u mnie jednorazowa zabawa, a tak to leżałoby i się kurzyło
parallel_roads jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-22, 20:26   #228
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:

Problem z TM jest taki, że narosła wokół tego sprzętu niemalże sekta, która nie może wyjść ze zdumienia, jak można mieć blender zamiast TM albo jak w ogóle można kroić na desce, przecież jest TM, jakby to był sprzęt za 15 zł i przeciętnie każdy mógłby sobie na niego pozwolić.

invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-22, 20:42   #229
Gwennifer
Raczkowanie

Cytat:
Kiedyś się moja ciotka dziwiła, że robiąc placki ziemniaczane ja trę je na zwykłej tarce.

Już sobie wyobraziłam najpierw skręcanie tego ustrojstwa, a potem jego rozkręcanie i mycie... Masakra 🤦

ja jestem level wyżej, jak mnie najdzie ochota na placki to kupuję"Placki ziemniaczane babci Zosi", mieszam z wodą, dodaję jajko albo i nie i na patelnię
Gwennifer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-09-22, 21:01   #230
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:

Ja kiedyś bardzo chciałam sobie kupić maszynkę do waty cukrowej Na szczęście mi przeszło.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-22, 23:14   #231
Nette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Tez mam nakladke do ravioli jak uwielbiam gotowac tak nie ogarniam przydatnosci t.mixa
Ter.mix nie jest dla osób, które lubią i umieją gotować. Na odwrót, jest dla tych, którzy nie przepadają i potrzebują instrukcji krok po kroku.
Nette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-23, 06:35   #232
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość
Ter.mix nie jest dla osób, które lubią i umieją gotować. Na odwrót, jest dla tych, którzy nie przepadają i potrzebują instrukcji krok po kroku.
Zgadzam sie, tylko uzytkownicy niepotrzebnie namawiają na jego zakup absolutnie wszystkich. Nikt ci nie powie "sluchaj, mam 2 lewe rece a z nim mi obiad wychodzi" tylko raczej, ze jest cudowny, ze kazdy musi go miec, ze to must have w kuchni
Stary 2020-09-23, 07:30   #233
Lumimi
Zakorzenienie

Ludzie, ktorzy szukaja wszystkiego "nie za milliony", czyli tak naprawde ponizej przecietnej ceny.
Jaki fryzjer nie za miliony
Jaka kosmetyczka nie za miliony
Jaki adwokat nie za miliony
Jaki doradca nie za miliony

Plus temet nie zwiazany z tematem grupy. Grupa typu spolecznosc Pcima a babka sie pyta jaka karma dla jamnika albo jak sobie poradzic z dzieckiem ktore dokucza jej dziecku. Chyba po to sa specjalne grupy

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-23, 07:31   #234
Sabrinasab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Taranka Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość
Mam TM kilka lat i ogólnie jeśli dla kogoś to rzeczywiście olbrzymi wydatek to nie ma w ogóle sensu się zastanawiać (chociaż ostatnio mi się wydaje, że na wizażu to prawie każdy po 10 tys miesięcznie wyciąga, a reszta to biedota). Ja lubię gotować, mam bardzo szeroki "repertuar", a TM po prostu w niektórych sprawach bardzo pomaga. Np. zawsze zrobi idealne ciasto drożdżowe, czy przeróżne ucierańce, dania przy których normalnie trzeba stać podgrzewać i mieszać robi bez problemu. Również wszelkie sosy, dania jednogarnkowe super sprawa, do tego mnóstwo inspiracji i przepisów. Używam tak mniej więcej raz-dwa w tygodniu. Mąż za to trochę się gubi w kuchni i zawsze było pięćset pytać do mnie ile tego, a ile tamtego. Teraz robi wszystko idealnie z instrukcją i zawsze smak ten sam.
Sabrinasab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-23, 07:32   #235
hatka
Zadomowienie

Hmmm, i tak oto wątek o FB zamienił się w wątek o gotowaniu i t.mixie...

Stary 2020-09-23, 07:42   #236
invisible_01
Zakorzeniona

Grupy wnętrzarskie/mieszkaniowe: pytanie o telewizor (model, sposób zawieszenia, w którym miejscu będzie pasowała itd.) - zawsze musi się pojawić mnóstwo komentarzy od oświeconych "ja nie mam telewizora w domu", "pozbyłam się telewizora 10 lat temu, polecam". Nie wiem, skąd podejście, że na telewizorze ogląda się tylko "Ukrytą prawdę"? Dla mnie telewizor to narzędzie do oglądania filmów, bo rzutnika nie mam, a na laptopie to nie to samo. A jeśli ktoś nawet woli paradokumenty, to co komu do tego?

Stary 2020-09-23, 07:57   #237
meliandra
Zakorzenienie

Cytat:

Moja mama ma taką maszynkę do mięsa i do warzyw i to jest złoto, więc rozumiem Twoją ciotkę Dla mnie tarcie ziemniaków na placki to koszmar. Jeszcze jak robisz dla jednej osoby to luz, ale jak masz rodzinę 5 osobową to już gorzej. Te ziemniaki się tam trą chwilę, a mycie nie jest takie uciążliwe.

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Grupy wnętrzarskie/mieszkaniowe: pytanie o telewizor (model, sposób zawieszenia, w którym miejscu będzie pasowała itd.) - zawsze musi się pojawić mnóstwo komentarzy od oświeconych "ja nie mam telewizora w domu", "pozbyłam się telewizora 10 lat temu, polecam". Nie wiem, skąd podejście, że na telewizorze ogląda się tylko "Ukrytą prawdę"? Dla mnie telewizor to narzędzie do oglądania filmów, bo rzutnika nie mam, a na laptopie to nie to samo. A jeśli ktoś nawet woli paradokumenty, to co komu do tego?

Też to zauważyłam. Obawiam się, że Ci co najgłośniej krzyczą to właśnie oglądają tą Ukrytą prawdę i inne Królowe życia.
Stary 2020-09-23, 08:06   #238
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez meliandra Pokaż wiadomość
Moja mama ma taką maszynkę do mięsa i do warzyw i to jest złoto, więc rozumiem Twoją ciotkę Dla mnie tarcie ziemniaków na placki to koszmar. Jeszcze jak robisz dla jednej osoby to luz, ale jak masz rodzinę 5 osobową to już gorzej. Te ziemniaki się tam trą chwilę, a mycie nie jest takie uciążliwe.

Też to zauważyłam. Obawiam się, że Ci co najgłośniej krzyczą to właśnie oglądają tą Ukrytą prawdę i inne Królowe życia.
Uwielbiam też Grażynki piszące: "a u mnie taki telewizor" i zdjęcie obrazu na półce. No brawo.

Stary 2020-09-23, 08:16   #239
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Istnieją przypadki osób szczycących się brakiem telewizora (czyli mam na myśli, że są z tego dumni), które i tak znają wszystkie popularne programy telewizyjne, bo przecież istnieją serwisy internetowe.
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-09-23, 08:48   #240
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Lumimi Pokaż wiadomość
Ludzie, ktorzy szukaja wszystkiego "nie za milliony", czyli tak naprawde ponizej przecietnej ceny.
Jaki fryzjer nie za miliony
Jaka kosmetyczka nie za miliony
Jaki adwokat nie za miliony
Jaki doradca nie za miliony

Plus temet nie zwiazany z tematem grupy. Grupa typu spolecznosc Pcima a babka sie pyta jaka karma dla jamnika albo jak sobie poradzic z dzieckiem ktore dokucza jej dziecku. Chyba po to sa specjalne grupy

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Dla mnie absurdem jest polecanie w takim przypadku najdroższego „stylisty fryzur” , bo pytająca nie po to przyszła . Do tego jeszcze odpowiedzi , że to musi tyle czy tyle kosztować ... zwłaszcza na grupach czy stronach ślubnych . No nie musi fryzura ślubna kosztować 150 zł, nie mogą się niektórzy z tym pogodzić , że przepłacili ( po fotkach tego „bogactwa” nie widać ).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości