![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Absurdy i zdziwka z grup na fejsie
Cytat:
A znam ludzi, którzy wszystko na kredyt, ledwo im starcza do pierwszego, ale TM musi być,bo to przecież super ułatwienie przy dziecku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ja autentycznie kiedyś myślałam, że to takie genialne urządzenie pt.wrzucam nieobrane ziemniaki, a wychodzi puree. ![]() A.to sie okazuje, ze summa summarum i tak większość trzeba samemu zrobić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reklamowanie tego słowami 'siedzę i piję kawę, a maszyna robi' to po prostu ściema. Sent from my Mi 9T using Tapatalk
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Uf, myślałam, że tylko ja nie dostrzegam rzekomej użyteczności tego urządzenia.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | ||||
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Tez mam nakladke do ravioli
![]() ![]()
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
Też zupełnie nie ogarniam T.mixa. Raz znajomy opowiadał jak robił sos do spaghetti w nim. Najpierw musiał pokrojoną cebule i czosnek wrzucić do miski, tam się podsmażyła a później przełożyć to na patelnie bo mięso trzeba usmażyć osobno XD a później znów do misy i dodać pomidory i przyprawy. No i osobno ugotować makaron. No jak dla mnie kompletnie bez sensu bo robiąc normalnie miałabym misę do mycia mniej. A to jego ulubione danie z t.mixa. To chyba bardziej dla osób które przypalają nawet wodę na makaron bo wtedy nie spalą sosu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ja jestem użytkowniczka termomisia od ponad 10 lat. Działa nadal bez szwanku. Uważam ze to urządzenie dla osób nie umiejących i lubiących gotować. Mi się podoba ze wszystko jest podane na tacy, i jest masa pomysłów na wszystkie dania. Serio nie wiem po co ten znajomy kroił cebule i czosnek bo termomis to robi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A to wiele zmienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jest drogi, ale jak mówiłam w użyciu ciagle od 10 lat i w sumie reszta sprzętów jest mi zbędna ( w stylu blendery, maszyna do chleba, malakser, sokowirówki itp). Do tego jak ja mam w przepisie sól do smaku to mnie bierze, bo ja nie wiem ile to jest do smaku ![]() ![]() Rozumiem natomiast ze są ludzie którzy wszystko robią na oko i im wychodzi i lubią gotować i są kreatywni w kuchni to wtedy rzeczywiście zbędny sprzęt. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Ja sokowirówki/malaksera/ maszyny do chleba w swoim życiu nie użyłam ani razu. Blender rzadko, latem w sumie tylko. Więc skoro ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ to zastępuje, to dla mnie jest zupełnie zbędny 🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
Ja jestem totalnie oldschoolowa i mi do zrobienia każdego obiadu wystarczy deska do krojenia, ostry, duży nóż oraz głęboka patelnia/średniej wielkości garnek
![]() Zawsze unikałam kupowania i gromadzenia jakichś gadżetów typu malakser, praska do czosnku, maszyna do chleba, wyciskarka do cytrusów czy coś takiego. Nie dość, że zajmuje miejsce, kosztuje i się kurzy, to nawet jak za nas pokroi, to i tak trzeba to potem wymyć dokładnie, więc roboty jest porównywalna ilość. No, ale ja nie lubię marnować czasu w kuchni i każdy mój obiad jest jednogarnkowym miksem warzyw, białka i węgli, więc też nigdy nie potrzebowałam takich udogodnień, żeby odmierzyć konkretną ilość mąki, bo ciasto mi nie wyjdzie. A nawet jeśli to nie lepiej kupić wagę kuchenną za 5 dych? Tym bardziej wydać 7 tysięcy na robota kuchennego, który i tak sam nie wystarczy do zrobienia obiadu, dalej trzeba obierać, smażyć itd., a w dodatku ile mycia i to takich upierdliwych elementów. Gdyby to jeszcze zmywało naczynia i myło podłogę, to może, ale tak to nope jak dla mnie. Chyba że kogoś jarają jakieś wymyślne przepisy i lubi się bawić w domowy chleb czy jogurt, ale to nie ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#224 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Zawsze mnie zadziwiają ludzie, którzy kupują jogurtownice/jajowary/przyrządy do robienia popcornu. Totalnie zbędne urządzenia, których się używa raz na ruski rok. Jedyna ekstrawagancja w mojej kuchni jest..gofrownica, chociaż jej używam może ze 2 razy w roku.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#225 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Za to tarcie składników surówki czy marchewki albo jabłek do ciasta z radością odstępuję odpowiedniemu urządzeniu. Tak samo potrzebny mi blender i mikser z miską do postawienia. TM nie za bardzo, wolałabym raczej po prostu robot planetarny, ale jak ktoś jest fanem, to niech jest, widać widzi zalety, byleby mnie nie przekonywał, że mi to niezbędne. Cytat:
Edytowane przez 695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 Czas edycji: 2020-09-22 o 19:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Kiedyś się moja ciotka dziwiła, że robiąc placki ziemniaczane ja trę je na zwykłej tarce.
Bo ona twierdzi, że wrzuca do maszynki do mięsa. Już sobie wyobraziłam najpierw skręcanie tego ustrojstwa, a potem jego rozkręcanie i mycie... Masakra 🤦 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
Aaa, no tak, zapomniałam o blenderze, jego też używam. Mam taki ręczny, najtańszy jaki znalazłam w jakimś Media Markcie, jest super, bo można zupę krem robić wkładając prosto do garnka. Już widzę to przelewanie do robota/TM gorącej zupy czy czegoś innego, nope. Akurat on miał w zestawie jakieś tam wymienne końcówki typu ubijaczka do białek (XD nie wiedziałam co ja mam z tym zrobić) i coś jeszcze, ale ja używam tylko tej normalnej, na moje potrzeby ten zestaw kuchenny wystarcza, ograniczam mycie do minimum. Kiedyś w domu rodzinnym użyłam praski do czosnku i samo mycie tego sitka to 3 razy więcej roboty niż drobne posiekanie czosnku. Tym bardziej, że do tej praski nie wchodził cały ząbek, i tak trzeba było to obrać, przekroić na pół/na 4 części, żeby się zmieścił. Narzędzie diabła. Ostry, duży nóż nada się do wszystkiego
![]() W sumie to chciałabym raz się pobawić i sobie wejść do takiej kuchni z całym tym sprzętem i zrobić ten domowy jogurt czy jakieś ciasta, ale wiem, że to byłaby u mnie jednorazowa zabawa, a tak to leżałoby i się kurzyło |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja kiedyś bardzo chciałam sobie kupić maszynkę do waty cukrowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie, tylko uzytkownicy niepotrzebnie namawiają na jego zakup absolutnie wszystkich. Nikt ci nie powie "sluchaj, mam 2 lewe rece a z nim mi obiad wychodzi" tylko raczej, ze jest cudowny, ze kazdy musi go miec, ze to must have w kuchni
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Ludzie, ktorzy szukaja wszystkiego "nie za milliony", czyli tak naprawde ponizej przecietnej ceny.
Jaki fryzjer nie za miliony Jaka kosmetyczka nie za miliony Jaki adwokat nie za miliony Jaki doradca nie za miliony Plus temet nie zwiazany z tematem grupy. Grupa typu spolecznosc Pcima a babka sie pyta jaka karma dla jamnika albo jak sobie poradzic z dzieckiem ktore dokucza jej dziecku. Chyba po to sa specjalne grupy Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Hmmm, i tak oto wątek o FB zamienił się w wątek o gotowaniu i t.mixie...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#236 |
Zakorzeniona
|
Grupy wnętrzarskie/mieszkaniowe: pytanie o telewizor (model, sposób zawieszenia, w którym miejscu będzie pasowała itd.) - zawsze musi się pojawić mnóstwo komentarzy od oświeconych "ja nie mam telewizora w domu", "pozbyłam się telewizora 10 lat temu, polecam". Nie wiem, skąd podejście, że na telewizorze ogląda się tylko "Ukrytą prawdę"? Dla mnie telewizor to narzędzie do oglądania filmów, bo rzutnika nie mam, a na laptopie to nie to samo. A jeśli ktoś nawet woli paradokumenty, to co komu do tego?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama ma taką maszynkę do mięsa i do warzyw i to jest złoto, więc rozumiem Twoją ciotkę ![]() Cytat:
Też to zauważyłam. Obawiam się, że Ci co najgłośniej krzyczą to właśnie oglądają tą Ukrytą prawdę i inne Królowe życia.
![]() |
![]() |
#238 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Dla mnie absurdem jest polecanie w takim przypadku najdroższego „stylisty fryzur” , bo pytająca nie po to przyszła . Do tego jeszcze odpowiedzi , że to musi tyle czy tyle kosztować ... zwłaszcza na grupach czy stronach ślubnych . No nie musi fryzura ślubna kosztować 150 zł, nie mogą się niektórzy z tym pogodzić , że przepłacili ( po fotkach tego „bogactwa” nie widać ). Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.