![]() |
#211 |
Konto usunięte
|
Dot.: Piękne, młode i szalone ;) 30+, 40+ IV część
Zostałam z połowa obiadu bo piekarnik podczas włączania strzelił... dodatkowo płyta tez nie działa. Bezpieczniki włączone.
Jeszcze sie okaże, ze wydatek sie szykuje... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Śnięta Mucha
|
Wzywasz serwis, czy czekasz na męża?
Kurier przywiozł spanko - wygniecione jak psu z d. Mam nadzieję, że się wyprostuje samo. No i spanko jak spanko, ale w paczce były piłeczki i teraz jest awantura, bo nie wiadomo którą gryźć ![]() I sneakersy.
#213 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
#214 |
Śnięta Mucha
|
Dzięki
![]() Niestety juz uflungał, bo mu pod faflami zostają zawsze resztki karmy, która jest ciemnobrązowa. Ale trochę ostatnio nie ogarniałam... Poprzednie posłanko miało ostry zapaszek ![]()
#215 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() A stare poslanie wypierz i oddaj, na pewno sie przyda ![]()
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Jestem przede wszystkim za wolnością wyboru, tak jak nie zakazałabym aborcji, tak bym jej też nie nakazywała.
Sama nigdy nie zdecydowałabym się na urodzenie tak wymagającego opieki dziecka, byłby to dla mnie wyrok. Z drugiej strony - mało wiem o niepełnosprawnościach, kilka mcy temu w trójmiejskiej prasie przewijały się artykuły o tym, że w gdańskich urzedach pracują osoby z zepołem downa. Rozumiem, ze moze to być jakiś argument dla ruchu pro-life. Trójmiasto protestuje, ja też biorę udział w protestach, choć nie codziennie, w niedzielę chcąc niechcąc brałam udział w proteście kierowców (totalny codzienny wielogodzinny paraliż miasta, samochody na światłach awaryjnych i z klaksonami, hałas nie do opisania), jutro wybieram się prostestować również. Porusza mnie ten temat, choć sama dzieci mieć nie będę. mar_jolka rozumiem Twoją złość i rozgoryczenie, ale opisujesz jakiś margines albo niedole pokolenia wstecz - taka jest moja perspektywa. Żyję w totalnie odmiennym środowisku, gdzie potrzeby seksualne są traktowane jako coś normalnego. |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Konto usunięte
|
Piękne, młode i szalone
![]() Cytat:
Czekam na męża ![]() ![]() Bezpiecznik nie strzelił. Ale wyłączył i włączył na nowo i działa! ![]() Ja zamiast zakupow wole podziwiać psinkę! ![]() Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2020-10-27 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Pani R, widze psiak już zaakceptował. Nie wiem czy to cecha osobnicza czy wszystkie koty takie są, ale zawsze jak nakupowalam gadżetów, legowisk, drapakow to i tak wolały spać u mnie w łóżku, a bawić się ziemniakiem.
Nie mam FB i odcielam się od polskich mediow, wiec personalnie mnie to nie rusza, ale naprawdę współczuje kobietom w Pl, ze musza wychodzić na ulice w sprawie swoich podstawowych spraw. Bardzo mnie ciekawi jak to się dalej potoczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Ale u nas teraz cyrki z calutkim centrum i okolicami jak się chce nabyć nieruchomość. Strefa rewitalizacji, miasto ma możliwość pierwokupu, ograniczenia dla inwestorów i właścicieli. Soso to są chyba te wysokofunkcjonujące osoby z ZD. Brawo, że uczestniczysz. Ja się wybieram jutro, ale w pt do Warszawy chyba nie dojadę. Za to moja przyjaciółka z liceum, która całe życie żyła bardzo feministycznie, broniła mniejszości, robiła, co chciała i nigdy nie dała spodniom sobą rządzić, ale... jest przeciwna feminizmowi, bo jest w tym temacie bardzo źle poinformowana zasuwa po całej Polsce po protestach. Jestem z niej dumna, bo to jedna z tych osób, które nie interesowały się polityką. Ava o tym myslalam jak sie od razu usadowił. Kot woli karton po posłanku i tak jak mowisz, ziemniaka, albo zwinieta tasme klejaca od przesyłki, a pies pokocha kazdą szmatę. Chociaż twardy dywan to jest jednak TO... Będę musiała go poprzyzwyczajać, bo dywan chciałam dać do pralni. Czytałyście, że Piątka Dla Zwierząt ma iść do zamrażalnika? Też Wam dziś tak sennie? Ja od wczoraj chodzę po ścianach i tylko kawa, kawa...
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2020-10-27 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Pani Robot legowisko dla psiaka fajne ale bardzo jasne więc szybko ufajda ![]() Nowe sneakersy mega ładne ![]() Minęły dzisiaj 2 tyg. odkąd nasz kolega ogłosił, że jest chory na covid-19 i przesłał nam wynik testu. Niestety miałam z nim kontakt. Nie tylko ja... na szczęście, jak na razie nikt z nas nie zachorował. Uf... Z tej radości, w wolnej chwili zaczęłam szukać online dobrego serum ewentualnie kremu z retinolem. Zrobiłam zapasy, nie wiedząc po co serum z wit. C a okazało się, że pominęłam retinol ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
mar_jolka
|
Cytat:
A co do podejscia do seksu to nie moj wymysl. Kolwzanka wyslala mi rozmpwe z radia co ma ryja. Niestety nie umiem wyslac tu tego....ale moge tylko na messengera. I powiem Wam ze to cotam kobieta mowi to jakis kosmos!!!!. A i kiedys rydzyk powiedział ze katolicy to nie idioci i seksu nie uprawiaja-autentyczne!!!! Pisole chyba jednak sa niepelnosprawni intelektualnie....-prawda ze grzecznie to powiedzialam-domaga sie tego prof Bralczyk Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Konto usunięte
|
Ja z mężem tez rozmawialiśmy o chorym dziecku. I oboje nie chcieliśmy.
U nas była opcja „jak cos to usuniemy”. Niestety ale tez nie wszystkie choroby da sie wykryć w okresie ciąży. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
mar_jolka
|
Soso wyslalam Ci to na messengera. Posluchaj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Konto usunięte
|
Trzepotka masz rację. Spuszczenie języka ze smyczy nie oznacza jeszcze wolności.
No to nam się atmosfera lekko zagęszcza... i to za sprawą miłościwie nam panujących hehe... Marjolka my o tym, o czym piszesz chyba wszystkie wiemy, czym karmi swoich wiernych radio M. I po co jeszcze upowszechniać głupotę. Nie bądźmy tacy sami i nie rozsiewajmy nienawiści. |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Śnięta Mucha
|
Mam takie pytanie, bo niestety nie pamiętam jak to było u mnie w ubiegłym roku, a zapisywać to jakby nie po mojemu
![]() Jak stosujecie retinol i witamine C? Rano-wieczor wymiennie, naprzemiennie co ktorys dzien? Jak wtedy z np kwasowymi maseczkami, czy peelingiem? Jak z okolicą oczu? Dorobiłam się w tydzień czerwonej, piekącej szyi, a mam dokłądnie ten sam zestaw co rok temu. Marjolka ja się staram... wyciszyć choć częściowo szum informacyjny w trosce o swój dobrostan, bo jak się rozsypię, to nikomu tym nie pomogę (a sobie już tym bardziej). O jeszcze słodziak na poprawienie morali
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2020-10-27 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Konto usunięte
|
Ja nie stosuje wit C. Ale jak robię peeling to wtedy nie używam w tym dniu retinolu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Ja witamine C rano albo koło południa, a retinol wieczorem. Słodziak ten rozpieszczony pies
![]() LaMary, ciesze sie, ze kotka ma sie lepiej albo wrecz dobrze, miałam spytac pare razy i zapomniałam ![]() U nas ostatnio Sprytuś dwa razy...odwalił numer chorobowy. Rano - normalny kot, je, gada, biegnie na spacer. Koło południa - nie ma kota, apatyczny, chowa sie do domku, nie chce jesc - a on jest zarłacz niepospolity, wiec od razu alarm. Nie gada, nie bawi sie. Idzie do pokoju na obserwacje, nastepnego dnia planujemy wizyte u weta ( biorac pod uwage, ze tam sie czesto czeka godzinami - to powazne planowanie.) A tu wieczorem i nastepnego ranka normalny kot - je, gada, bawi sie...Wtf...? Drugi raz zrobił to samo. Za trzecim nie ma zmiłuj, zawieziemy go... No własnie, kobiety protestuja, a u stawa dla zwierzat idzie do zamrazarki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Mar_jolka aaa po okołorydzykowych środowiskach niczego innego się nie spodziewam, ale nie wiem, czy można to uznać jako reprezentację katolików w ogóle. Niemniej wokół mnie albo ateiści albo protestanci.
Swoją drogą, kiedyś znajoma z Torunia opowiedziała mi o instytucji margaretek księdza - co w dużm skrócie (o ile niczego nie przekręciłam) polega na tworzeniu grup kościelnych (chyba głównie kobiet, jak sądzę) które modlą się o to, aby obdarowany tą modlitwą ksiądz nie grzeszył. Naweet nie wiem jak to skomentować, poza wielkim LOL. Pani_Robot piękny psiak! Zresztą ostatnio stwierdzam, że taki pies to świetny wabik na ludzi <3 Wychodzę czasem z psem mojego partnera i nie ma dnia, żeby mnie ludzie nie zaczepali z hasłami: jaki piękny pies/mogę pogłaskać/itd itp. Co do pytania: ja witaminę C rano, retinol na noc. Cossibella ma przydatny wpis: klik |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
mar_jolka
|
A ja retinoidy 2 razy w tygodniu a witC w tym dniu kiedy nie daje retinoidow. Taki mam sposob. Jakos nie moge sie przekonac do witC na dzien...bo jak mam na to dac krsm zeby sie nie pogryzlo? Zostalby mi tylko wtedy olej na witC....
Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Nie chcę zagęszczać sytuacji, powiem tylko, że jestem za wolnością wyboru. Moi synowie byli w niedzielę na manifestacji, bo będą mężami/partnerami... ja nie byłam, bo dopiero wracałam z gór. Jako matka - cieszę się, że sami podjęli taką decyzję i poszli. “Lawina bieg od tego zmienia, Po jakich toczy się kamieniach” Czesław Miłosz, Traktat Moralny Na rozwolnienie atmosfery ![]() ![]()
Moje serce jest zajęte... najważniejszą rzeczą pompuje krew ♥ Edytowane przez zastrzezona Czas edycji: 2020-10-27 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Śnięta Mucha
|
Dziadek dziękuje za komplementy od Pań
![]() Kremowe posłanie to była totalna głupota. Jest już calutkie w plamach z błota. Kombinuję, żeby uszyć dodatkowe pokrowce (ale takie ładne jak oryginalny) i po prostu zmieniać je co kilka dni. Zastrzeżona brawa dla chłopaków ![]() ![]() Soso Nerka podrywają kobiety. Jakoś im serducha chyba tą swoją wiekowością i niedołężnością roztapia. Dzieci jak to dzieci, też wszystkie lgną, ale faceci nie. Może dlatego, że przecież "twardzielowi" nie przystoi ![]()
![]() |
#234 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Ale ja mam wyjatkowo niewrazliwa na kwasy skore, potrafie dac retinol i kwas salicylowy na raz i nie miec zadnych podraznien, zadnego zaczerwienienia czy pieczenia. Obecnie nie uzywam ani jednego, ani drugiego, bo na dzien bardzo podpasowala mi esencja Cosrx ze sluzem slimaka, a na noc nowa zielona maska Laneige (plus standardowo kwas salicylowy).
![]() |
#235 |
Gang Iren
|
Na dzień dobry spam kocio psi
![]()
#236 | |
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() ![]() Zastrzezona, piękne zdjęcia ![]() Pani_R, początkowo warto być ostrożnym z retinolem. Takich pare rad z mojego osobistego doświadczenia: - wprowadzaj go stopniowo - w pierwszych 2-3 tygodniach stosuj serum z retinolem maksymalnie 2 razy w tygodniu zachowując 3-dniowy odstęp. Obserwuj przez ten czas reakcję swojej skóry. Jeśli nie będzie podrażnień, możesz zwiększyć częstotliwość aplikacji i nakładać je np. co 2 dni. - nakładaj naprawde bardzo niewielką ilość/cienka warstwe - z reguły jest to tzw. ziarnko grochu (więcej nie oznacza, że zadziała lepiej ![]() - przed aplikacją odczekaj aż skóra jest zupełnie sucha - jak nakładałam produkty z pochodna wit. A do ok. 10 minut po prysznicu/kapieli, to mialam murowana poparzona twarz dzien albo dwa dni pozniej. Mozliwe, ze masz delikatna i wrazliwa skore jak i ja. Ja musze odczekac conajmniej 30 minut i wtedy mnie nie podraznia. - poczatkowo mozesz tez nalozyc cienka warstwe kremu, odczekac, i pozniej na to nalozyc retinol - albo na odwrot - retinol, odczekac chwile, a pozniej na to krem. Podoba mi się ten wywiad: https://www.onet.pl/styl-zycia/onetk...n1297,2b83378a - jest tak jak mówi o tym ta kobieta. Polska się laicyzuje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2020-10-28 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Hej, gorąco tu ostatnio
![]() Obserwuję sytuację na bieżąco. Mam ogromną nadzieję że w końcu coś się zmieni... czekałam na taki radykalny błąd PiSu. Czy wiecie o konkretnych planach prób negocjacji, generalnym strajku itp? |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
P.Robot przygarniasz psiaki tymczasowo czy dożywotnio?
Wytłumacz mi . Dobra kobita z Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.