|
|
#211 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Dot.: Mamy grudniowe 2020 i ich maluchy
Cytat:
Ja tez wlasnie wierze ze dziecko dużo ma korzyści ze żłobkowania to co napisałaś plus wydaje mi sie ze to taka trochę nauka samodzielności bez mamy czy taty ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zlobek publiczny trzeba już, bo jak dzieci maja tyle samo punktów to liczy się data rejestracji ale mało który aktualnie przyjmuje dzieci poniżej roku, wszystko znajdziesz na stronie żłobków (jest jedna dla wszystkich warszawskich) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#213 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a wiecie moze co u Zoe? Dawno nie pisala...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
Też nic nie wiem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślałam dziś o Zoe...
Dziewczyny, jak zasypiają Wasze maluchy? Macie jakieś sprawdzone sposoby oprócz "bufetu" ? Chodzi mi o zasypianie wieczorne. Nasza czasem po kąpieli, nakarmiona, przewinięta, a oczy jak 5 zł i tylko się wierci🤷☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam wrażenie że nie jestem w stanie uśpić małego inaczej niż przy bufecie... Kołysanie, noszenie itp. nie działa. U mnie, bo jak weźmie go TŻ to bez problemu zasypia 🤷 chyba mnie nie lubi
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bujam się z nią jak w chorobie sierocej.. czasem pomaga dosyć szybko, czasem dluzej, ale zwykle się udaje. Z tym ze różnie potem z okładaniem - albo śpi i ok, albo za chwile się drze ze na ręce... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#221 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
My po kąpieli otulamy go w rożku i dostaje smoka, tulimy na rękach i dosyc szybko zasypia.. ale to taka drzemka na 1h max. Potem jeszcze sie budzi i ostatecznie na spanie na noc jest usypianie na cycku
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Bo przed kąpielą go tez karmie bo na głodniaka nie da rady go wsadzić do wody bez wrzasków :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#222 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kąpiecie codziennie?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czekam na te uśmiechy, a ciągle tylko patrzy ze złą miną, jakby mnie nienawidził
|
|
|
#223 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas ewidentnie skok rozwojowy. Noc marna a dzisiaj w ogóle nie chciała usnąć. Dopiero w wózku padła
Za to jest bardzo zainteresowana otoczeniem i pojawiają się pierwsze świadome uśmiechy. Patrzy się na mnie a oczy jak 5 złotych ogólnie taka fajna się zaczyna robić a od jutra już niemowlaczek. Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#225 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
My kąpiemy co drugi dzień. Sama pupę tak jak kopiko myjemy codziennie w umywalce
specjalnie montowaliśmy duża umywalkę zeby dziecko móc w niej myć ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
Co drugi dzień i od jakiegoś czasu zabieram młodą pod prysznic i tam jest o dziwo dużo spokojniejsza, niż w wanience - już nie mogliśmy tych wrzasków słuchać plus to wygodniejsze bo w łazience za mało miejsca na rozłożenie się z wanienką, więc kąpiele były w salonie.
Uśmiechy dopiero od 2/3 dni serwuje i zaczyna oglądać świat - do niedawna czuwanie = marudzenie. Dziewczyny, mało apetyczny temat ale czy Wasze bobasy też robią takie rzadkie kupy? U nas było dobrze pod tym względem, potem zaczęła na ok. 2 tygodnie robić rzadkie i zielonkawe, teraz kolor ok ale konsystencja dość płynna, nie mówiąc o tym, że wciąż robi ich milion - co przewinę, już czuć, że orzeł wylądował. Pediatra dziś obejrzała przy okazji kontroli pleśniawek i twierdzi, że to ok no ale ta częstotliwość jakaś nadmierna mi się wydaje.
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
My kąpiemy co drugi dzień. Już kąpiele jakoś oswojone i nie są taką nerwówką jak na początku
|
|
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja skończyła 5 tydzień, uśmiechów świadomych wciąż brak.. kiedy Wasze zaczęły? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Moja już mając 3 tygodnie śmiała się do położnej jak do niej gadała i ją zaczepiała. Teraz to najbardziej wodzi wzrokiem za TŻ i się śmieje.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
U nas jakoś równo że skończonym 6tym tygodniem.
|
|
#231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
Mój też robi dość rzadkie, ale jeszcze w szpitalu o to pytałam (bo myślałam że ma biegunkę) i pani doktor stwierdziła że są w normie. Czekam aż zacznie ich trochę mniej robić, ostatnio wali w seriach po 3 w przeciągu paru minut
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#233 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Moj tez robi wodniste. Raz aż sie przerazilismy jak zrobił to na podkładzie bez pampersa bo to była aż taka woda
No ale przy kp to ponoć normalne ![]() Co do uśmiechów to nie robi ich świadomie ale nie raz sam z siebie sie uśmiecha No i nie wodzi jeszcze wzrokiem jakos szczególnie, co mnie martwi trochę. Dzis skończył 7tygodni.. No ale to wcześniak wiec nie robie jeszcze rabanu. Za tydzień mamy szczepienie to wypytam pediatry czy to jeszcze normalne czy już zacząć sie martwić... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
W temacie kup to przy kp one są rzadsze i to jest normalne. Moja starsza dopiero na mm zaczęła robić takie konkretniejsze. Ogólnie puki nie są wodniste, zielone i śluzowate to jest okej
![]() ![]() Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Moja się nieświadomie uśmiecha, ale już parę razy dosłownie słyszałam jak sie przez chwilę głośno śmieje, jakby ją coś rozbawiło- rozbrajające🥰 szczególnie po kp się usmiecha.
Odnośnie kupek to czytałam (chyba hafija pisała), że najwięcej ich jest 15 dnia i więcej jak się kp niż mm. U nas jutro będą 3 tygodnie i kupek trochę mniej niż parę dni temu, wcześniej to nawet w nocy kilka z rzędu szły (karmienie mieszane) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzis hardkor, caly dzien praktycznie nie spala
cały dzień by tylko jadła.. A wieczorem dałam jej ściągnięte 100ml mleka i wiecie że po 40 min dalej płakała za jedzeniem? Musiałam dorobić mm.. Kurde nie wiem o co kaman, nie chce jej żołądka rozepchac 🤦 ile ml mleka z piersi zjada 3tyg dziecko?Usnela dopiero teraz, a wcześniej był ryk okropny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mleko matki szybciej się trawi to może dlatego szybciej się dopomina o dokładkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
Moja jak miała 3 tygodnie jadła z jednej piersi i spała 3-4h. W tym momencie dalej je z jednej piersi i potrafi spać 6h. Jest przy piersi 20-30 minut. Czasami jest tak, że mało jest z jednej piersi to dostaje druga na dosłownie kilka minut. Nie dokarmiam mm. Na wadze przybiera, bo rośnie. Już wyciągam ubranka 62. Ma 5 tygodni i 5 dni.
|
|
|
|
#239 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Moj na samej piersi od 3 do 6 tygodnia potrafił jeść co 1h, najczęściej co 2h sie upominał - widać to po nim już bo grubcio z niego
teraz już od 3 dni je co 3h czasem co 4 nawet sam sobie wydłużył te przerwy, mam nadzieje ze tak zostanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Byla u mnie położna środowiskowa, tak średnio z tyciem u nas, przytyla połowę tego co powinna.
I tak doszłam do wniosku, że ona nie śpi dlatego lub śpi taj krótko, bo się nie najada - ona ssie pierś 5-10min to już max i śpi przy cycu. Nie wiem czy nie będę jej ściągać, żeby kontrolować trochę ta zjadana ilość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.

to co napisałaś plus wydaje mi sie ze to taka trochę nauka samodzielności bez mamy czy taty 

ale mało który aktualnie przyjmuje dzieci poniżej roku, wszystko znajdziesz na stronie żłobków (jest jedna dla wszystkich warszawskich)

? Chodzi mi o zasypianie wieczorne. Nasza czasem po kąpieli, nakarmiona, przewinięta, a oczy jak 5 zł i tylko się wierci🤷☠♀️

️

moja to czasem aż prawie się dławi czy krztusi, bo za szybko je
Czekam na te uśmiechy, a ciągle tylko patrzy ze złą miną, jakby mnie nienawidził
Za to jest bardzo zainteresowana otoczeniem i pojawiają się pierwsze świadome uśmiechy. Patrzy się na mnie a oczy jak 5 złotych
ogólnie taka fajna się zaczyna robić a od jutra już niemowlaczek.

No ale przy kp to ponoć normalne
cały dzień by tylko jadła.. A wieczorem dałam jej ściągnięte 100ml mleka i wiecie że po 40 min dalej płakała za jedzeniem? Musiałam dorobić mm.. Kurde nie wiem o co kaman, nie chce jej żołądka rozepchac 🤦 ile ml mleka z piersi zjada 3tyg dziecko?
sam sobie wydłużył te przerwy, mam nadzieje ze tak zostanie