![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Fufka, pieluchy przychodzą około 34 tc, ja dostałam kilka dni temu.
![]() ![]()
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Pinokio bardzo ładnie wygląda, w ceny są spore. Czytałam, że z jakością jest różnie, tak samo z wielkością, więc wzięłam je w 68, a te mniejsze tańsze
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Póki co czeka do realizacji zamówienie z Gemini tylko muszę zdecydować się na kosmetyki ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- AnnLady a jak w ogóle Twoje zdrówko? Wszystko ok? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko nie wiem dlaczego teraz dał mi już peniciline na 2 tyg, w necie pisze, że teraz to nie ma sensu🤷 A Ty dostałaś coś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2021-01-05 o 16:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tą oliwką to wg mnie loteria - ja dostałam maila na drugą sztukę, a mój mąż nie dostał teraz nic, tylko na początku jak dołączył do klubu (tak, jest w klubie Rossnę i ma tam podpiętą naszą ciążę, na pampersy maila dostał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#218 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A miałaś wcześniej jakieś leki czy dopiero przy porodzie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() Zdecydowanie wolałabym rodzic sn, o cc myślę że względu na wielkość. A teraz to nawet nie wiem czy na ten paciorkowiec nie będzie to lepsze rozwiązanie, bo jednak tak laicko podchodząc do tego to wydaje się, że mniejsze ryzyko zarażenia dziecka, ale zaś z kolei i nie wiem jak to się ma do otwartych ran. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pytanko
![]() Czy kwestia kosmetyków jest podobna jak w przypadku mleka? W sensie jak wybiorę jedne to już raczej przy nich muszę zostać czy tu jednak mogę trochę zaszaleć? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam wczoraj odpisac , ale 400km dla ciężarnej z choroba lokomocyjna to dużo i jak wróciłam tak padłam odrazu z dziećmi spać . Badanie kontrolne mam na 6 lipca , podobno mogę karmić piersią ale muszę uważać by się nie zrobiły włókniaki , nie wiem jak mam to zrobić ale spoko , pewnie będę bała się karmić z tej piersi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wreszcie zasiadłam na mój fotel z książką, nie dziwię się, że w ostatnich dniach TŻ chętnie na nim przesiadywał ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
o, dzięki za polecenie tej książki, trafia na listę do przeczytania ![]() no powiem Wam,że ja przed ciążą rutynowo mdlałam na pobraniach krwi, czeste badania w ciąży i codzienne zastrzyki z heparyny w brzuch chyba mnie zahartowały i nawet taka hardcorowa sytuacja nie zrobiła na mnie wrażenia az tak duzego ![]() u urofizjo super, tradycyjnie miałam wszystko napięte jak baranie jaja w okolicy lędzwiowej , wymasowała mi to, kość guziczna ( tam gdzie zaczyna się rowek ![]() spojenie łonowe w porzo, rozejscia mięsnia prostego nie ma ![]() będzie prawie na pewno po 37 tygodniu, ale takie fizjologiczne, nie patologiczne, ale bardzo pilnuje tego zeby robic wszystko bokiem, wstawac z lozka itd Justysia wyczerpałaś limit zdarzeń, jutro wszystko pójdzie jak po masełku ![]() swoją drogą, po co zmienić ciśnieniomierz na dzialajacy prawidlowo, łatwiej wyslac pacjentkę do Szpitala na IP ![]() Fufka super te zakupy, widzę,że poszłaś w śpiochy, ja nie mam żadnych, jakoś skupiłam się na pajacach ja dzisiaj jeszcze kupiłam 3 pajace w pepco 62, takie ładne i tanie były, nie mogłam sie powstrzymac ![]() myślicie,że już czas wyjąć z kartonu dostawkę chicco i zacząć ją wietrzyć ? czy jeszcze za wczesnie i nie ma co wywolywać Borysa z brzucha? dostawka pewnie ma ten specyficzny zapach nowych chińskich rzeczy ![]() Fufka siedzisz na uszaku z ikei z książką? piona! ![]() ![]() Edytowane przez Roma1987 Czas edycji: 2021-01-05 o 18:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
pani.dietetyk
|
Bazille, nic nie dostałam - mam dostać w trakcie porodu. Z tego co się orientowałam antybiotykoterapia na GBS w trakcie ciąży przed porodem jest bez sensu, chyba że są objawy typu zapalenie pęcherza
Justyna - jakie kosmetyki masz na myśli?? Pytam, bo ja nieogarnięta i nie wiedzialam, że się w ogole jakiś używa xD AnnLady, oby już tak do samego końca dobrze ciąży no i oczywiście potem też ![]() Fufka, w sumie chodziło mi bardziej o model? Byłam w ikei, siadałam sobie na kilku i tak jestem ciekawa, który wybrałaś. Nie mogę się zdecydować. Młoda mi strasznie faluje brzuchem, czuję ją mocno - co podnoszę koszulke, żeby popatrzeć albo nagrać to cisza - zimno jej, czy co? ![]() Zaczynam się też trochę stresować i nakręcać, bo czytam, że wcale nie tak rzadkie jest, że po odejściu wód wywołują poród dopiero po 72 godzinach tutaj jak się akcja sama nie toczy... wtf? Kurde, powiem Wam, że zaczyna mi się dłużyć i mam wrażenie, że jestem w tej ciąży już xxxxx czasu, też tak macie? Pochwalę się, że idę 14-ego na USG do polskiego ginekologa, mega polecanego tutaj; wcześniej nie miałam okazji, bo w Oslo jest po kilka godzin raz na dwa tygodnie i nigdy nie udało mi się trafić. Mam nadzieję, że w końcu ktoś odpowie logicznie na wszystkie moje pytania a nie "no tak tutaj jest"
Dietetyk kliniczny ![]() ![]() Edytowane przez whimxx Czas edycji: 2021-01-05 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Roma ja właśnie chce jutro wyciągnąć materac, żeby odszedł z tych zapachów nowości i stwierdziłam, że wypiorę pokrowiec tzn. ten materiał, w którym jest materac. Kupowałam w ikei i córka ma taki sam, więc już testowany kilkakrotnie w pralce. A jest ok, bo ma zamek na całości. Także polecam i Tobie przewietrzenie dostawki. Niby jeszcze chwila, ale ten czas zacznie się w mgnieniu oka kurczyć, a razem z nim nasze siły i chęci do czegokolwiek. Wczoraj puściłam ostatnie pranie typu kocyki, przecieradla. Jedynie został mi do przeprania wózek, ale to już zostawiam na koniec stycznia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() Powodzenia u polskiego lekarza. Ja tu właśnie chodzę do Polaka, można spokojnie znaleźć.. Ale zaś ma Niemki pielęgniarki i jedną Polkę, częściej trafiam na Niemki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
I gratki za wyćwiczenie oddechu i nawyków. Mi ostatnio brakuje tchu jak chwilę mówię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Ja jakoś tak wybrałam jedna firmę, wzięłam Hipp, do dziś wydają mi się ich kosmetyki delikatne dla dzieci. Ale nie jestem też żadnym "analitykiem" kosmetyków, więc to tylko kwestia tego, że ta firma produkuje typowo pid dzieci. Kiedyś kupowałam sobie różne balsamy dziecięce lub oliwki i nie wszystko mi podchodzilo i tak jakoś ten Hipp poprostu do mnie przemówił ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
Justysia z kosmetykami też bym nie kombinowała i ogólnie minimalizm w tym zakresie uznaje.
Roma1987 nie wiem czy dalej tak ejest, ale jak byłam w szpitalu 2.5 roku temu to położna pytała jakie mleko chce dla małego. Wtedy mieli do wyboru hipp i bebico na pewno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny macie już częstsze skurcze przepowiadacze? Ja od 3 dni odczuwam ich więcej. Dziś wyjątkowo, może to po tym cukrze.. Parę razy już mi stwardniał brzuch, ale wiem, że to nic strasznego. Bo ani nie boli, ani nie trzyma długo, poprostu sie napina. Mam wrażenie, że w pierwszej ciąży jakoś tego tak nie odczuwałam, teraz może już wiem i bardziej to czuję. Dziś na ktg trafił mi się nawet taki jeden, doszedł do poziomu 40.a tak to w granicach 20,czyli ok.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć o wlokniakach z powodu karmienia nie słyszałam. Chyba, że to te guzki przy zastoju co się zdarzają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I w sumie to tyle tylko używam. No bepanthen ale to nie traktuje jako kosmetyk. I od czasu do czasu używałam masełka natłuszczającego Dermedic. Skład nie jest idealny ale z czasu ujdzie. Zresztą już zapomniałam nawet że je mam ![]() Cytat:
Ale poprzednio też nie bardzo czułam. A na porodówce jak miałam podłączone ktg cały czas to te skurcze były średnie według położnej jak spytałam czy są mocne, ja je lekko czułam. A rozwarcie się momentalnie robiło. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też się zastanawiam, kiedy wyprać dostawkę, ale moja jest używana. Myślę, że może w ten weekend ja puszczę. Cytat:
Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ogólnie wszystko szybko poszło. Ciekawe jak teraz będzie ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
pani.dietetyk
|
Weszłam sobie na pierwszą stronę i widzę, ile ma termin na pierwszy tydzień marca! Wow, toż to prawie już
![]() Stokrotka, Bazille, Roma, Aga_fe, AnnLady - podekscytowane? ![]() Ja mam termin na 31/03 wiec praktycznie miesiac po Was i dalej czuje jeszcze to, że "na wszystko mam czas", ale widzę że u Was to już konkretnie. Co u Aga_fe w ogóle? Ja przeopczylam, czy nie udziela się ostatnio?
![]() |
#235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie że wizyta udana ![]() ![]() Wiesz co bardzo liczę na to że wyczerpałam limit pecha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Heja znów po krótkiej przerwie. Zwaliło mi się przeglądanie forum na tel i zanim dopadłam kompa to znów jest kilka dni później.
Czytam o Waszych przebojach w labie i na IP i wielkie uf że już po wszystkim. Byłyście dzielne, podziwiam spokój i opanowanie. A co do GBSu, to rozmawiałam o tym wczoraj z koleżanką i ona mi powiedziała, że pacjentki, które miały raz dodatni wynik już zawsze są traktowane jako dodatnie i przy kolejnych porodach profilaktycznie dostaną antybiotyk. W każdym razie nie należy się tym martwić nadmiernie. A propos mm, to babka ze szkoły rodzenia polecała kupić jakiś awaryjny pojemnik, żeby mieć w domu w razie problemu (wtedy się zazwyczaj nie przydaje). Jeśli z tym konkretnym będzie problem to i tak wyjdzie dopiero w praniu, jak dziecko uleje lub żygnie, i wtedy będzie poszukiwanie alternatywy. Skwitowała to słowami - poczytajcie, zanotujcie sobie swoje opcje, ale nie cudujcie, To samo było o butelkach i smoczkach - na pytanie, który wybrać i czy powinien mieć jakieś szczególne właściwości, skwitowała, że na oddziale mają 2 rodzaje i żadne z dzieci nigdy nie zgłaszało zastrzeżeń. Także byle był płaski i kauczukowy/silikonowy i nie bibs, ale w temacie smoczków to fajny post był na zaufajpołożonej jakis czas temu. Jutro się w każdym razie biorę za wyprawkę - poprzeglądam wszystkie posiadane listy ciuszków, apteki itp. Dziś odbijając się od drzwi zdałam sobie sprawę z kolejnego lockdownu także i tak muszę sobie urządzić dzień kuriera.
![]() |
#237 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Krem na pupkę + jakiś na odparzenia, krem na buzię, jakiś żel/oliwkę do kąpieli, coś nawilżającego gdyby gdzieś skóra była sucha, olejek na główkę yyy chyba tyle... Z czego kosmetyk do kąpieli to jeszcze nie wiem jak często będę używać, zależy czy młoda będzie miała np problem z ulewaniem. Mi bardzo szybko czas leci, za szybko jednak trochę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() Tu znów pojawia się ten sam problem co z mlekiem, zwyczajnie części kosmetyków które mi się "podobają" nie są dostępne we Francji... Ja mam dość wrażliwą skórę i wolałabym na początek jednak jakieś kosmetyki które są polecane, mają spoko skład. Właśnie też myślę o produkcie do kąpieli i olejku z HiPP ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Justysia2203 Czas edycji: 2021-01-05 o 22:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Wtajemniczenie
|
Co myślicie o takim zestawieniu kosmetyków?
Mam jeszcze w koszyku olejek ze słodkich migdałów gdyby gdzieś tam ciemieniucha się pojawiała. I pewnie jak pojawi się jakieś odparzenie a linomag nie da rady to wyślę TŻ do apteki po Mustele 123. Screenshot_20210105-232926_resize_21.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.