|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.IV
Cytat:
Teraz jak jest niżej to czasem jak trafi w pęcherz to zwijam się z bólu... Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#212 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny myślałam ze brzuch obniża się dosłownie chwile przed porodem ale widocznie nie jest tak zle ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koło 4-5 tyg przed.Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Echme, niezłe łupy ubrankowe teraz łapiesz.
![]() U mnie też ciąża książkowa, fizjologiczna, gin nawet mówi, że idealnie nudna i że bardzo mu się to podoba, ale jednak teraz już każe przychodzić co dwa tygodnie. Wydaje mi się, że po kolejnej wizycie to już nawet co tydzień będzie mnie zapraszał+KTG. ![]() Widać każdy ma inną szkołę prowadzenia ciąży. Oby każda z nich dowiozła nas szczęśliwie do porodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#215 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
W końcu ok. 2.30 się poddalam i wzielam proszka. Jakos zasnelam, obudzil mnie o 5 budzik Tż bo on dziś do pracy szedł i juz glowa na szczęście nie bolala. Ale ból byl taki, ze myslalam, ze zaraz zwymiotuję Też mi coraz ciężej, brzuch niby niezbyt duzy ale jednak ciąży Chociaz sobie powtarzam, ze najwazniejsze zeby Mała byla zdrowa i jak najdłużej siedziała w brzuchu ![]() A co do oddychania to lepiej mi sie oddycha jak siedzę lub leżę. Jak chwilę pochodze czy cos porobię to juz sapię jak parowóz
Edytowane przez paula1456 Czas edycji: 2021-01-07 o 12:16 |
|
|
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też już brzuch niżej i nie wiem co lepsza
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz czekam na wizyte. Dzisiaj to dowalilam z cisnieniem 160/106 nie wiem czemu az takie wysokie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#220 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() U mnie na kazdej wizycie ciśnienie 110/80
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Nairobi, ło, faktycznie wysoko.
Może po wizycie poproś o zmierzenie jeszcze raz? U mnie gin kazał mierzyć w domu regularnie, mówił że na tym etapie ciśnienie jest bardzo ważne. Ja przed wizytą na miejscu nie mierzę, bo pewnie mam wyższe niż zwykle i nie chcę się tym stresować. W domu do 115/80 rzadko mi dochodzi. Puls też się już uspokoił i do 90 nie dobija. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tak samo jeszcze zgaga nie odpuszcza
![]() Jak podchodzicie do tematu bycia TŻ podczas porodu? Mój chce być ale mam nadzieję że jakoś negatywnie się to nie odbije na naszych relacjach albo jego psychice nie wiem co myśleć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#225 | ||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() U mnie w tej ciąży to ciągle coś. Jak na początku mdłości i wymioty męczyły, to potem one odeszły, ale pojawiły się na wyjeździe spuchnięte nogi. Jak to przeszło to zaczęła boleć kość ogonowa, do tego stopnia, że prawie w ogóle nie mogłam siedzieć. Jak to minęło to wróciły mdłości i pojawił się ból w lewej stopie xD Od dwóch dni zaczęłam masaż krocza Zobaczymy, czy coś przyniesie. I smaruję się codziennie ta oliwką, co do odebrania w Rossmannie była ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
my się meldujemy po kolejnej wizycie, tym razem byliśmy na pierwszych bioderkach. Wszystko jest w porządku kolejna wizyta za dwa mies.Co do porodów to u mnie właśnie przywrócili rodzinne.. Czekałam za tym no ale teraz to już dla mnie nieistotne. W sumie cieszę się że już po wszystkim, mały jak narazie żadnych problemów z racji wczesniactwa. Tylko w kolejce u lekarza wszyscy mówili 'ale malutki, jaki okruszek' itp. Ja patrzyłam na ich dzieci i takie wielkie się wydawały ![]() Aaa i chyba będę mama kpi, właśnie zamówiłam laktator lansinoh podwójny i liczę że będzie lepiej ściągał. Ten mój że smyka ściąga mniej niż lovi a lansinoh podobno daje jeszcze lepsze efekty więc zobaczymy powoli mam większe ilości mleka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Paulina1671 Czas edycji: 2021-01-07 o 13:48 |
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paula dawaj zdjęcia, mi on się taki duży wydawał... Serio maly jest? Jaki ma rozmiar ubranek? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc najlepiej się noszą 50. Waży te 3300g i mierzy jakieś 52cm jeśli mam jakieś 'wyjściowe' to wrzucę na fb ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam ochotę wyjąć i wyrzucić ![]() A jak pyknie w pęcherz to też się zwijam ![]() Cytat:
mówi, ze boi się krwi, ale z drugiej strony chce mnie wspierać. Zobaczymy jaka będzie sytuacja ![]() Dzisiaj czuje się jak na kacu gigancie całą noc oczywiście koszmary i jeszcze syn się budził więc kursowalam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet na spacery chodziłam. A dzisiaj ból wrócił.. Co prawda nie aż w takiej skali, no ale boli. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Juz po wizycie. Lekarz kazal mierzyc cisnienie i sie smial ze to syndrom białego fartucha
mała przykoksila i wazy podobno juz 2840g jestem w 36+3 pobrał gbs i mowil ze narazie nic porodu nie zwiastuje i kolejna wizyta za dwa tygodnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jednej strony to dobrze.. Ale z.drugiej ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#236 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Oby tylko miejsce wolne było
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój maz mdleje przy pobraniu krwi także było by to wyzwanie mega ale wiem że jakby było można i powiedziałabym aby był to by był tylko ciekawe w jakim stanie i czy długo by był na nogach czy by musieli go kłaść i cucic... 🤦☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#238 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Zobaczymy, kiedy zdecyduje się wyjść na ten świat
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super ze wszystko dobrze, zaraz donoszona czekamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.

Teraz jak jest niżej to czasem jak trafi w pęcherz to zwijam się z bólu... 
koło 34, 35 tc będzie duzo lepiej. Już nie pamiętam dokładnie ale na początku grudnia miałam tak samo, nawet pisałam tu z Nairobi, że sobie nie pojemy na świeta. A właśnie pod koniec grudnia brzuch opadł i było już dużo lepiej.
myślałam ze brzuch obniża się dosłownie chwile przed porodem ale widocznie nie jest tak zle 

W końcu ok. 2.30 się poddalam i wzielam proszka. Jakos zasnelam, obudzil mnie o 5 budzik Tż bo on dziś do pracy szedł i juz glowa na szczęście nie bolala. Ale ból byl taki, ze myslalam, ze zaraz zwymiotuję
Też mi coraz ciężej, brzuch niby niezbyt duzy ale jednak ciąży
Chociaz sobie powtarzam, ze najwazniejsze zeby Mała byla zdrowa i jak najdłużej siedziała w brzuchu

Może po wizycie poproś o zmierzenie jeszcze raz? 

nie wiem co myśleć
mam ochotę wyjąć i wyrzucić
mówi, ze boi się krwi, ale z drugiej strony chce mnie wspierać. Zobaczymy jaka będzie sytuacja