![]() |
#211 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Staraczki 2022 cz. 3
Cytat:
Oki teraz łapie ![]() No dobra luzuje i czekam na wizytę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z pomidorami to sama jestem ciekawa jak będzie, bo w ciąży jem dużo i piję dużo soków pomidorowych. Z kolei mój mąż nie je w ogóle, no nie przełknie pomidora i co ciekawe w jego rodzinie jest więcej takich osób, które pomidorów nie jedzą. Ja czegoś takiego nigdy wcześniej nie spotkałam, bo to wynika z ich obrzydzenia do pomidora a nie alergii. Inne rzeczy pomidorowe tj. sosy, zupy już jedzą. Ciekawe jak będzie z małą ![]() Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to starszy bobas poprzedniego lata potrafił wciągnąć pomidora typu "bawole serce", więc wielkiego, na jedno posiedzenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
Fare ile Sara da rade ulezec na brzuchu? Ja Alka zmuszam ale max 15 minuy i to przy odprawianiu jakiegos gusła - zabawki kontrastowe spiewanie itp. Dzisiaj mi sie udalo dwa razy na 15 minut. Zastanawiam sie czy kangurowanie tez pomaga na brzuch czy nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
Staraczki 2022 cz. 3
Jak nie śpi, to parę minut… Żadne gusła nie działają
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez farfarae Czas edycji: 2023-05-15 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogole ta neonatolog najpierw stwierdziła że za słabe ma napięcie ale pokazałam jej foty jak ona potrafi się podnosić bo u lekarza nie chciała, I mówi że za wysoko jak na ten wiek. No i przez moje obawy co do dużo spania, mamy dodatkowo zrobić morfologie i mocz. No i tyle rzeczy w sumie ![]() Przeraża mnie rehabilitacja No ale życie. No i oczywiście maluda ledwo weszli i kupa u lekarza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
Omg Oska, ale akcja z tymi butelkami i kupą
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
Alek nie ma jeszcze zdiagnozowanego wzmozonego napiecia. Jedynie ma jakies spiecie w obrebie potylicy ale do rozmasowania. Mamy cwiczenia. Badziej to takie spiecie na tle stresowym. Z kazdym dniem widze ze rozlunia sie coraz bardziej.
Za tydzien mamy wizyte u neurologopedy a teraz szukam dobrego fizjoterapeuty bo wlasnie chce sprawdzic napiecie miesniowe. Zastanawiam sie tez czy Alek nie ma refluksu bo podczas snu odchyla glowke do tylu. Podczas karmienia tez sie wykreca ale to mi sie wydaje ze od brzuszka bo podkurcza nogi. Narazie nie preferuje zadnych stron. Jak go poloze tak lezy. Na brzuchu to tak jak mowie - jesli nie spi to max 15-17 minut i to wszystko. Zaczyna juz podnosic glowke i tez to obserwuje bo wiem ze jesli zbyt mocno by podnosil to nie jest okej. Ja jednak jestem za tym zeby wlasnie w tych pierwszych miesiacach pochodzic po specjalistach nawet profilaktycznie bo w sumie wiele rzeczy mozna przegapic. Mi polozna CDL od razu zasugerowala udanie sie do specjalistow. Fare a ty Sare jak spisz odwracasz na brzuszek czy Ci zasnie na brzuchu? Bo u Nas nieraz jest blisko zeby zasnal ale za chwile sie budzi i po lezeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Staraczki 2022 cz. 3
Zasypia mi przy piersi albo na rękach, praktycznie się nie zdarza, żeby zasnęła z leżenia - chyba że karmię leżąc na boku. Odkładam ją wtedy na plecy i przewracam na brzuch, jak w tym filmiku:
https://youtu.be/qEhFndHhIys Ale musi naprawdę mocno spać, jak śpi tak na słowo honoru, to to nie przejdzie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Wtajemniczenie
|
Jezus Maryja, po tym lekarzu to jakiś szatan. Cała drogę spala, mowie skoczymy do biedronki na zakupy,zajechali mowie ona spi to ja polete. No i Lete nagle tata dzwoni ze się obudzila i że nie może jej uspokoic (a 10 min nie minelo) przyniósł ja do sklepu na rekach hah. I u mamy cisz po chwili.
I tak na rekach po sklepie tylko mowilam tacie co ma wkładać do koszyka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Pani doktor mowila właśnie o napięciu potyliczno barkowych Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Wtajemniczenie
|
No to moze to samo. Nam ostropata dal cwiczenia i cwiczymy w domu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
No my już skierowanie na rehabilitację.
Ale nic jej nie bolalo, najgorzej zniosła samo usg 🥲 nie wiem czy to zimny żel czy co... Masakra w domu tez. Dopiero jakos powoli tata jest w stanie ją ponosić. Chwilę się żeśmy wszyscy zdrzemli, ale Jula z krzykiem się przed chwilą obudzila. Biegiem mleko i woda Zaduzo nie zjadla, ale powoli tata może ją w końcu ponosić. Więc może jutro będzie lepsza. Przeraża mnie ta cała rehabilitacja. Jak tak będzie za każdym wyjście do lekarza, to ja nie wiem ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Wtajemniczenie
|
A jak często macie te rehabilitacje. Czym u Julki sie objawia ta asymetria?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
Skierowanie i diagnozę. Bo 09.05 na kwalifikacji do szczepienia miala od razu bilans ten na 6-9tyg i tam miala dopiero jako do obserwacji napięcie i asymetria. Ze na następnym szczepieniu się wyklaruje sytuacja. A że byliśmy wczoraj w poradni neonatologicznej z ta glowa, to przy okazji została cala przebadana. Ale jakby moje pytania i sugestie były kluczowe. Bo wpierw usłyszałam że nie może się podnieść na brzuszku dlatego za słabe napięcie, ale pokazałam zdjęcia jak to ona w domu robiła i robi to jednak ta neonatolog stwierdziła że ma napięcie te potyliczno barkowe (czy jakoś tak) za mocne. Czyli w sumie diagnoza od wczoraj i tak samo skierowanie tez od wczoraj. Teraz muszę poszukać fizjo dziecięcego No i ciekawa jestem.
No plus trza zrobić te morfologie i mocz. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez jeszcze pójdę z mlodym do fizjo.
U nas była polozna i na szczescie Alek odbil z wagą. Ostatnio przybieral mało ale teraz przykoksil i wazy 4100. Uff. Wogole smiesznie, bo mam kontakt z kolezanka z porodowki i codziennie sobie updatujemy i mam wrazenie ze kazdy niemowlak jesy taki sam. Co kolezanka napisze to na drugi dzien jest u Alka i na odwrot.. wczoraj napisala mi ze zaczely ja nagle po 3 tygodniach bolec sutki jak karmi i mnie wczoraj w nocy dopadlo to samo. Bylo super a nagle znowu sa bardziej wrazliwe ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- SzumFal co u ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
O matko bosko, jak się obudzila o 11 tak właściwie wciąż bek. Najlepsze ze cały dzień wiszę na telefonie :bo skierowanie dostałam do fizjo a nie na stricte rehabilitacje. Ale już odkręciłam a kardiolog? Druga połowa przyszłego roku.
Rehabilitacja za ok 5 tyg tylko dlatego że jest pilne na skierowaniu. W czwartek ja zapisałam prywatnie bo jak ją próbowałam rozmasować mowie skoro ma spięte to delikatnie rozmasuje No tak się rozwyła jak po szczepieniu, wiec nie wiem czy aż tak ją coś boli, podałam pedicetamol, nakarmiłam i w końcu przysypia. Bosz... byle do czwartku. Nie wiem czy jej żeśmy coś naciągnęli może bark czy coś, bo od kilku dni właśnie te jedna rączkę ma jakąś koślawa chwilami, cholera wie... sprawdzimy w ten czwartek ufff. No i do kardiologa niby speca w Poznaniu co poleciła i polozna I neonatolog który życzy sobie kontakt sms, napisalam i czekam czy i kiedy się odezwie. Jaja to mało powiedziane co się odpierdziela. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Wtajemniczenie
|
My mamy cwiczenia ale na glowke i to takie bardzo delikatne mizanie na rozlueznienie. Trzeba uwazac z masazami na wlasna reke z takimi dzidziusiami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nic w ogóle nie masowałam dotąd, dzis mowie może tak delikatnie bardziej mizianie mocniejsze paluszkami. Wystarczyło by wywołać burze, ale w czwartek pojdziemy do tego fizjo może coś sensownie powie. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj pojechalam odwiedzic męża w biurze. Musialam skorzystac z tramwaju bo jednak dystans za dlugi i naszly mnie takie przemyslenia ze przy pierwszym dziecku nawet zwykla przejazdzka tramwajem potrafi byc stresujaca jakby to bylo pierwsze samodzielne wyjscie z domu jako dziecko. Juz na przystanku rozmknialam czy bede miala gdzie stanac wozkiem, jaki tramwaj podjedzie ( czy ten wysoki czy niski), czy bede wiedziala jak wyjsc ( przodem/ tylem), co jak maly sie rozplacze chociaz jeszcze nigdy tego nie zrobil.. tysiace pytan. Nie wiem zupelnie czemu bo na ogol jestem co prawda introwertykiem ale absolutnie nie mam jakiejs fobi spolecznej, nie mam problemu z nawiazywaniem nowych relacji i tez nie pomyslalabym ze mnie to zestresuje. A jednak.
Pozniej szlam przez planty i zlapal mnie bol brzucha i tez sie zestresowalam ze w sumje teraz z dzieckiem to musze uwazac na swoje zdrowie bo co by bylo z malym jakbym np zaslabla. Zauwazylam ze pierwsza przejzdzka autem, pierwszy samodzielny spacer mnie zestresowaly. Mam nadzieje ze kolejnym razem bedzie lepiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny na wizycie okazalo się że wszystko jest ok na ten moment
jeden pęcherzyk ciałko żółte Dostałam duphaston tak dla zasady bo plamienia mnie stresują Po lewej stronie macicy z lewego jajnika Z tego który podobno nie owulowal hahah itd Śmiał się lekarz jakie mam dla niego jeszcze niespodzianki za pasem Termin gdzieś na początek stycznia Wiec mamy 6 tydzień Zaszłam niemalże odrazu po wyjęciu wkładki A na ostatniej wizycie kontrolnej byłam już w ciąży której jeszcze nie było widać ![]() ![]() ![]() Przez to że miesiączki jako takiej nie miałam to za pierwszy dzień okresu uznaliśmy pierwszy dzień plamienia które trwały trzy dni i to by mniej więcej pasowało do wyniku bety Ale będziemy to bliżej liczyć na kolejnej wizycie (dopiero 13.06- ja nie wiem jak ja to wytrzymam tyle czasu ,ale będę sobie robić raz w tygodniu bete kontrolnie ) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
Gratulacje! Podejdź na spokojnie, te odstępy między wizytami tak strasznie się ciągną na początku ale stres tylko szkodzi, bety chyba nie ma sensu powtarzać przy dużych wartościach.
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Mówisz ze nie ma sensu ? Ale mnie to będzie uspokajać tak myśle ,wiem ze od jakiegoś czasu zwalnia ale to chyba dużo później a nawet spada Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
No pamietam jak to było ale kurde pierwsze dziecko urodziłam 15 lat temu młody ma zara 8 i czuje się jak pierworódka hehehe Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Wtajemniczenie
|
Juz przy 10 tysiacach beta zwalnia wiec ja bym napewno juz nue badala.
A nie bylo akcji serduszka? U mnie 6+1 i byla |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze nie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
No to racja hahahah ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.