Dr Piotr SKUPIN - pytania, wymiana doświadczeń - zbiorczy! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-22, 07:08   #211
angy
Zakorzenienie

Dot.: Dr Piotr SKUPIN - pytania, wymiana doświadczeń - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez la_mariquita Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Zastanawiam się gorąco nad operacją noska... jest wielki, prosty ale wielki, nawet trochę za szeroki. Mam małą buzię i myśl, że znacznie poprawiłabym swój wygląd zmniejszając go no i zyskała trochę więcej pewności siebie Byłabym wdzięczna jakby któraś podesłała zdjęcia przed i po zabiegu. Słyszałam że dr Skupin nie jest dobry w znacznym zmniejszaniu rozmiaru noska i ze tylko delikatnie go poprawia co o tym myślicie? I ile czasu zajęło wam dojście z buzią do momentu wyjścia z domu? (Muszę zaplanować urlopik...)
Wydaje mi się, że źle słyszałaś
Akurat dr Skupin znacznie zmniejsza noski, w delikatnym poprawianiu przoduje np. dr Lembas
To, ile czasu kto potrzebuje na dojście do siebie to sprawa indywidualna i słabo można to przewidzieć. Ja biorę 3 tygodnie zwolnienia, myślę, że w tym czasie największe siniaki zejdą.
Dużo zdjęć jest na beautywpolsce.forum.pl.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-22, 18:49   #212
aaniolekk
Zadomowienie

angy, a gdzie dokładnie można zobaczyć zdjęcia? jestem nowa na tamtym forum, próbuje się odnaleźć w natłoku wątków i informacji znalazłam jakieś o dr.Skupinie, szukać na wszystkich stronach wątku fotek czy macie jakąś osobną galerie?
Na pewno widziałaś mnóstwo zdjęć po operacji, powiedz mi czy doktor zawsze robi zadarty czubek nosa jeśli ktoś wcześniej takiego nie miał? ja mam lekko opadający czubek i wolałabym żeby był zrobiony na prosto, nie zadarty. Chociaż takie zadarte bardzo mi się podobają ale do kształtu mojej twarzy to niestety

'Ironia kiedy płacząc przez niego,
tylko do Niego chciałabym się przytulić...'

`Nawet w snach na Jego widok mam motylki w brzuchu.
Co On takiego w sobie ma, że poszłabym za Nim na koniec świata?`
27.12.10 <3
aaniolekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-23, 07:42   #213
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaniolekk Pokaż wiadomość
angy, a gdzie dokładnie można zobaczyć zdjęcia? jestem nowa na tamtym forum, próbuje się odnaleźć w natłoku wątków i informacji znalazłam jakieś o dr.Skupinie, szukać na wszystkich stronach wątku fotek czy macie jakąś osobną galerie?
Na pewno widziałaś mnóstwo zdjęć po operacji, powiedz mi czy doktor zawsze robi zadarty czubek nosa jeśli ktoś wcześniej takiego nie miał? ja mam lekko opadający czubek i wolałabym żeby był zrobiony na prosto, nie zadarty. Chociaż takie zadarte bardzo mi się podobają ale do kształtu mojej twarzy to niestety
Zdjęcia są w środku wątku-trzeba szukać Jest tez galeria zamknięta ale tam podobno wiele więcej nie ma.
Dr nie zawsze robi zadarty nosek, bo tak jak piszesz nie każdemu on pasuje

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2014-07-23, 22:11   #214
aaniolekk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Zdjęcia są w środku wątku-trzeba szukać Jest tez galeria zamknięta ale tam podobno wiele więcej nie ma.
Dr nie zawsze robi zadarty nosek, bo tak jak piszesz nie każdemu on pasuje
no to zaczęłam przeglądać dłuuugi wątek od początku z Twoim nickiem w tytule znalazłam noski niezadarte, wielka ulga bo już wybrałam doktora i nie chciałam znowu zmieniać decyzji tylko spokojnie czekać na konsultacje. Wystraszyłam się tym, co dziewczyny pisały w wątku tutaj na wizażu o operacjach nosa, że każdy doktor ma swój styl robienia nosków i tak robi każdemu. Wiadomo, że tak jest, dr Skupin robi łuczki ale zaczęłam sobie wkręcać, że jak robi też zadarte to i mi zrobi. Widziałam w galerii kliniki takie noski jaki bym chciała ale gdzieś w internecie to już same zadarte i zwątpiłam. Jestem już uspokojona i coraz bardziej nie mogę się doczekać wizyty u doktora

27.12.10 <3

Edytowane przez aaniolekk
Czas edycji: 2014-07-23 o 22:14
Stary 2014-07-24, 20:39   #215
la_mariquita
Przyczajenie

Dziekuje za odp angy

Może faktycznie opinia na którą trafiłam była błędna... ja mam dość duży nos i chciałabym go znacznie zmniejszyć. Z tego co czytałam, a od kilku tygodni nie robię nic innego, dr Skupin wydaje się być godny zaufania szczególnie, że stara się mieć taki dobry kontakt z pacjentami. Dziwię się , że wcześniej nie zdecydowałam się na operację... ale teraz chcę coś zmienić na lepsze.

Mam troszkę stracha... mieszkam w okolicach Katowic. Wygląda na to, że konieczne będzie kilka kolejnych wizyt w Poznaniu - a to wyjęcie setonów, a to gipsu...
Pytanie do tych którzy już są po zabiegu,.. byłyście na konsultacjach przed operacją? Czy tylko na rozmowie z lekarzem w dniu operacji? Mam wątpliwości czy taka rozmowa jest wystarczająca. Boję się, że coś zostanie przeoczone. Faktycznie kawałek drogi mam do kliniki w Poznaniu, zdaje sobie sprawę że po ustaleniu terminu konsultacji też prawdopodobnie przesunie się dalej termin zabiegu i nie wiem co robić. Ale zdecydowałam się już na tego lekarza. Proszę o radę
la_mariquita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-25, 08:42   #216
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za odp angy

Może faktycznie opinia na którą trafiłam była błędna... ja mam dość duży nos i chciałabym go znacznie zmniejszyć. Z tego co czytałam, a od kilku tygodni nie robię nic innego, dr Skupin wydaje się być godny zaufania szczególnie, że stara się mieć taki dobry kontakt z pacjentami. Dziwię się , że wcześniej nie zdecydowałam się na operację... ale teraz chcę coś zmienić na lepsze.

Mam troszkę stracha... mieszkam w okolicach Katowic. Wygląda na to, że konieczne będzie kilka kolejnych wizyt w Poznaniu - a to wyjęcie setonów, a to gipsu...
Pytanie do tych którzy już są po zabiegu,.. byłyście na konsultacjach przed operacją? Czy tylko na rozmowie z lekarzem w dniu operacji? Mam wątpliwości czy taka rozmowa jest wystarczająca. Boję się, że coś zostanie przeoczone. Faktycznie kawałek drogi mam do kliniki w Poznaniu, zdaje sobie sprawę że po ustaleniu terminu konsultacji też prawdopodobnie przesunie się dalej termin zabiegu i nie wiem co robić. Ale zdecydowałam się już na tego lekarza. Proszę o radę
Akurat setony u dr Skupina wyjmuje się samemu w domu (u Skupina jest chyba najdłuższy czas ich trzymania - wyciąga się je w 5 dobę po operacji....:brzy dal.
Oczywiście, jeżeli powiesz, że za żadne skarby tego nie zrobisz to dr Ci je wyjmie, ale trwa to minutę i podobno to nic strasznego, więc po co się tłuc parę godzin (jeśli nie jest się z Poznania)?
Z tego, co wiem, konsultacja osobista nie jest konieczna, ale mimo, że mam do Poznania 4 godziny jazdy, chciałam się z nim spotkać twarzą w twarz Spojrzeć w oczy człowiekowi, któremu trzeba będzie mocno zaufać Robi bardzo dobre wrażenie, kontakt z nim (mejlowy, telefoniczny) jest wzorowy, po operacji w każdej chwili można się umówić na spotkanie, gdy coś niepokoi.
Co do ustaleń, jak nosek ma wyglądać "po", to tylko rozmowa przed operacją-dr na konsultacji nic nie zapisuje, więc zwyczajnie nie jest w stanie zapamiętać życzeń tylu pacjentek

Masz ustalony termin operacji?

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2014-07-25 o 08:46
Stary 2014-07-25, 13:32   #217
la_mariquita
Przyczajenie

Nie umówiłam się jeszcze na zabieg, na konsultacje też nie. Ostateczną decyzję podjęłam niedawno, musiałam też porozmawiać z niektórymi bliskimi osobami bo raczej mam konserwatywną rodzinę. Mama ma nosa kulfona gorszego ode mnie ale nie ma do siebie tyle wstrętu co ja, bałam się też ich reakcji. A komu nie muszę, nie powiem bo i po co.
Mam nadzieję, że będzie taka możliwość, żeby jakoś przeprowadzić operacje tej zimy Mimo wszystko jest to cholernie duża suma pieniędzy więc muszę przetrawić taki wydatek. Oglądałam zdjęcia z forum, które poleciłaś. Naprawdę, operacje wychodzą super. Chyba nawet zdam się na ostateczny efekt końcowy w wykonaniu lekarza bo widać (ze zdjęć) że wie, co robi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-03, 11:48   #218
buny
Raczkowanie

a czy to prawda, że do kosztu zabiegu 8500 zl trzeba doliczyć VAT? bo to juz ponad 10 000 wychodzi wtedy
buny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-04, 18:26   #219
alaalaalaala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez buny Pokaż wiadomość
a czy to prawda, że do kosztu zabiegu 8500 zl trzeba doliczyć VAT? bo to juz ponad 10 000 wychodzi wtedy
Tak, ale wystarczy zaświadczenie od psychiatry, psychologa lub laryngologa i już jesteś zwolniona z podatku
alaalaalaala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-04, 19:15   #220
aaniolekk
Zadomowienie

zastanawiam się jak zdobyć zaświadczenie od psychiatry. Umówić się na pierwszą wizytę, wejść i tak od razu powiedzieć o co chodzi? Da tak bez problemu? Czy najpierw opowiadać o kompleksach i przy którejś tam wizycie poprosić?
albo od laryngologa, mogę dostać zaświadczenie, że mam krzywą przegrodę bo mam :P ale czy to starczy jeśli chce CKN?

27.12.10 <3

Edytowane przez aaniolekk
Czas edycji: 2014-08-04 o 19:16
Stary 2014-08-04, 19:46   #221
angy
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam się jak zdobyć zaświadczenie od psychiatry. Umówić się na pierwszą wizytę, wejść i tak od razu powiedzieć o co chodzi? Da tak bez problemu? Czy najpierw opowiadać o kompleksach i przy którejś tam wizycie poprosić?
albo od laryngologa, mogę dostać zaświadczenie, że mam krzywą przegrodę bo mam :P ale czy to starczy jeśli chce CKN?

Podobno łatwiej jest zdobyć od psychologa niż od psychiatry.
I zaświadczenie o krzywej przegrodzie nie wystarczy-musi być wyraźnie napisane, że jest wskazanie do prostowania przegrody i korekty nosa.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2014-08-04, 20:29   #222
aaniolekk
Zadomowienie

ooo to dobrze, od psychologa powinnam dostać bez problemu
napisze mi korekta nosa, a jak myślisz też powinien dopisać o przegrodzie? czy i tak przy całkowitej korekcie będzie ta przegroda zrobiona, chyba nie zostawi mi krzywej?

27.12.10 <3
Stary 2014-08-05, 06:20   #223
angy
Zakorzenienie

Cytat:
ooo to dobrze, od psychologa powinnam dostać bez problemu
napisze mi korekta nosa, a jak myślisz też powinien dopisać o przegrodzie? czy i tak przy całkowitej korekcie będzie ta przegroda zrobiona, chyba nie zostawi mi krzywej?
O przegrodzie może nie być nic I tak będzie prostowana jakby co, tylko, że niektórzy każą sobie coś za to dopłacać

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2014-08-05, 08:21   #224
la_mariquita
Przyczajenie

Dziewczyny, pierwsze słyszę... powiedzcie mi co w takim razie taki psycholog miałby napisać w takim zaświadczeniu? Nie bardzo rozumiem skąd potrzeba takiego zaświadczenia ...
Stary 2014-08-05, 08:57   #225
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, pierwsze słyszę... powiedzcie mi co w takim razie taki psycholog miałby napisać w takim zaświadczeniu? Nie bardzo rozumiem skąd potrzeba takiego zaświadczenia ...
Wymogi prawne-od chyba 2011 dolicza się VAT do operacji plastycznych i te zaświadczenia pozwalają jakoś tego VAT-u nie odprowadzać, czyli automatycznie koszt operacji się o to obniża.

Wklejam przykładową treść zaświadczenia:

Zalecam wykonanie całkowitej korekcji nosa (operacji plastycznej) celem poprawy zdrowia psychicznego p. X Y. Istnieją psychologiczne wskazania do całkowitej korekty nosa m.in. liczne kompleksy oraz brak akceptacji obecnego wyglądu twarzy. Chirurgiczna korekcja nosa (całkowita zmiana jego kształtu i wielkości) rokuje wzrost samoakceptacji, poprawę relacji społecznych, a przede wszystkim dalszy samorozwój psychiczny/osobisty w każdym z możliwych obszarów.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-05, 09:30   #226
la_mariquita
Przyczajenie

Dziękuję angy! Muszę w takim razie załatwić to przed konsultacją u doktora...
Stary 2014-08-05, 10:18   #227
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję angy! Muszę w takim razie załatwić to przed konsultacją u doktora...
A u kogo masz operację?
Bo niestety nie wszyscy honorują te zaświadczenia.... (np. Giedrojć, Szczyt). Więc najpierw dowiedz się, czy załatwianie w ogóle ma sens.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2014-08-05, 10:21   #228
la_mariquita
Przyczajenie

U dr. Skupina, jak w temacie
Stary 2014-08-05, 10:42   #229
angy
Zakorzenienie

Cytat:
U dr. Skupina, jak w temacie
sorki

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2014-08-05, 10:52   #230
la_mariquita
Przyczajenie

czyli co, skupin respektuje? Bo jest na urlopie teraz... swoją drogą... fajnie mieć ponad miesiąc urlopu... czekam na termin zabiegu jaki mi wyznaczy
...Taką mam głupią myśl... czemu nie ma emota z wielkim nosem ? nadałby się
Stary 2014-08-05, 12:20   #231
angy
Zakorzenienie

Cytat:
czyli co, skupin respektuje? Bo jest na urlopie teraz... swoją drogą... fajnie mieć ponad miesiąc urlopu... czekam na termin zabiegu jaki mi wyznaczy
...Taką mam głupią myśl... czemu nie ma emota z wielkim nosem ? nadałby się

Tak tak, u niego nie ma problemu Wręcz nakłania

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2014-08-05, 13:00   #232
aaniolekk
Zadomowienie

przyda się ta treść oświadczenia pojade na konsultacje od razu z tym
Dziewczyny dobrze, że o tym wspomniałyście. Ja wiedziałam, że coś takiego jest z tym vatem ale nie myślałam, że tak łatwo można to zdobyć i szczerze nie chciało mi się w to bawić. Latać, szukać po lekarzach i załatwiać. Chciałam już odpuścić i normalnie zapłacić bez kombinowania... no ale jak można to głupio nie skorzystać :P

27.12.10 <3
Stary 2014-09-21, 08:17   #233
la_mariquita
Przyczajenie

Czy któraś z Was miała szeroki i za długi nosek jednocześnie? I udało się zrobić operację u dr Skupina za pierwszym razem?
Nie ukrywam, że skupinowe noski bardzo mi się podobają ale z tego co ostatnio sie nacyztalam to dziewczyny niestety nastawiaja sie jeszcze na poprawki takich noskow.... Ale tez nie duzo ich widzialam wiec zwyczajnie nie wiem!
Z drugiej strony nie moge napisac ze to opinie dziewczyn po prostu niezadowolonych bo na forum były jeszcze przed operacją. Troszkę się boję że najem się przez to wstydu (tyle wolnego w pracy za pierwszym razem, potem za drugim, i to przez "widzimisię" wizyte w klinice chir plast)bo choć to mało możliwe najchętniej nikomu bym się do operacji nie przyznała i wszystkiemu bym zaprzeczała
Stary 2014-10-23, 17:09   #234
Aliska 787
Przyczajenie

Pilnie! Expresowy termin operacji u Skupina w przyszłym tygodniu zamienię na listopad-grudzień!!! Pisać na priv
Aliska 787 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-13, 20:29   #235
m_onia21
Przyczajenie

Hej! Umówiłam się na konsultację do dr Skupina, jestem zdecydowana na operację, bo jest to moje największe marzenie, jednak opinie są różne. Wcześniej były prawie same pozytywne, teraz pojawia się więcej negatywnych? Możecie wysłać swoje zdjęcia przed i po? Wydaje mi się, że gorszego nosa niż teraz mam, mieć nie mogę, ale mimo to strasznie boję się jakiegoś zapadającego, czy innych komplikacji.
m_onia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-06, 10:12   #236
Maginka23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez m_onia21 Pokaż wiadomość
Hej! Umówiłam się na konsultację do dr Skupina, jestem zdecydowana na operację, bo jest to moje największe marzenie, jednak opinie są różne. Wcześniej były prawie same pozytywne, teraz pojawia się więcej negatywnych? Możecie wysłać swoje zdjęcia przed i po? Wydaje mi się, że gorszego nosa niż teraz mam, mieć nie mogę, ale mimo to strasznie boję się jakiegoś zapadającego, czy innych komplikacji.
i kiedy masz operacje ? juz wiesz ?
Stary 2015-01-16, 19:52   #237
shortybaby
Przyczajenie

.

Edytowane przez shortybaby
Czas edycji: 2015-01-16 o 22:46
shortybaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-17, 18:38   #238
lutka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Tak tak, u niego nie ma problemu Wręcz nakłania
Niestety zaświadczenia od psychiatrów i psychologów nie są honorowane.
Wymieniłam z dr Skupinem kilka maili, wkleje wam co mi dr napisal.

From: Allegro [mailto:@wp.pl]
Sent: Tuesday, November 18, 2014 2:12 PM
To: Chirurgia Plastyczna i Estetyczna – Piotr Skupin
Subject: Re: Korekta nosa informacje

Dziekuje za odpowiedz,
Informacja o podatku VAT jest bardzo istotna, czy zaświadczenie od lekarza psychiatry byłoby honorowane ?
Leczę sie na bulimię i rownież mam stwierdzona nerwice ze względu na postrzeganie siebie i własnego ciała.

odpowiedz doktora
Dzień dobry,
Ze względu na podważanie przez sądy opinii psychiatrów i psychologów honorowane są zaświadczenia od laryngologów.
Pozdrawiam Panią,

Piotr Skupin

-----Original Message-----

lutka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-17, 23:36   #239
m_onia21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Maginka23 Pokaż wiadomość
i kiedy masz operacje ? juz wiesz ?
Konsultację mam w marcu, więc operację pewnie jakoś w sierpniu - tak powiedziała mi pani, z którą rozmawiałam przez telefon. A Ty? Też planujesz operację, czy już po?
m_onia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-22, 10:58   #240
Magdin
Raczkowanie

Ja byłam na konsultacji u 5 chirurgów plastycznych w sprawie mojego nosa, u tych najbardziej rozreklamowanych, dr Skupin jakość nie przypadł mi do gustu po 1 rozmowie i kilku e-mailach. Zdecydowałam się na innego, operacja dosyć dobrze poszła, ale nikogo nie będę polecała, bo zachowanie tego chirurga po zabiegu było odbiegające od wszelakich norm, mimo że ta operacja dobrze poszła.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-06-06 o 00:57 Powód: Link.
Magdin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości