Globulki i kremy plemnikobójcze - wątek zbiorczy - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-08, 18:34   #211
atka83
BAN stały

Dot.: boje sie:(

Cytat:
Napisane przez sylwia1666 Pokaż wiadomość
hej wszystkim jestem tu pierwszy raz. Otóż chcę współżyć z moim chłopakiem z którym już jestem 12 miesięcy lecz się boję , po przeczytaniu wielu poradniuków zawsze ostrzegają o wpadce, a jeśli ciągle bede sie bała ze wpadbne to nigdy sie nie odważe. i moje pytanie jest takie: czy tabletki antykoncepcyjne + prezerwatywa usuną moje obawy od wpadki? czy można te tabletki kupić bez recepty ? i prosze przekonajcie mnie żebym sie odwarzyła proszę
Masz dopiero 15 lat i już chcesz się kochać.. Jesli nie jesteś na to gotowa,to tego nie rób abyś potem nie zakładała wątku na "ginekologicznym"-pomocy,czy jestem w ciąży???? A tak poza tym,jesteś z chłopakiem dopiero 12 miesięcy,nie ma co się spieszyć.

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Dla mnie to jestes jeszcze dzieckiem
w Twoim wieku tabletki raczej nie powinny wchodzic w grę.
Wg mnie seks też nie.
I warto się dokształcic.
I pamiętac że seks powinien byc dopełnieniem miłosci
Zgadzam się.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 07:08   #212
sylwia1666
Przyczajenie

No ok ale skoro mówicie ze nie mam szans o przepisanie tabletek przez lekarza to czy nie da sie ich zdobyć w inny sposób? hmmmm macie racje ,dziękuje za odpowiedzi.. Fakt mam 15 lat za pare miesięcy 16 ale czuje się gotowa, często o tym myśle . A sex oralny jestz już za nami...
sylwia1666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 07:20   #213
aaniaa_aa
Raczkowanie

GG do aaniaa_aa

Cytat:
No ok ale skoro mówicie ze nie mam szans o przepisanie tabletek przez lekarza to czy nie da sie ich zdobyć w inny sposób?
nikt nie mowi ze lekarz ci nie przepisze.. wystarczy tylko isc, odpowiesz na kilka pytan, zbada cie i wypisze odpowiednia dla ciebie recepte...
tabletki raczej trudno kupic bez recepty a jak juz faktycznie jakies dostaniesz to mozesz sie liczyc ze moga wystapic jakies dzialania niepozadane... takze lepiej nie ryzykowac isc do ginekologa
aaniaa_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 07:27   #214
domi7ks
Zakorzenienie

MOim zdaniem powinnas jeszcze z seksem poczekac.Masz dopiero 15 lat,jeszcze sie rozwijasz.Przyjemnosc odczuwana w tym wieku z seksu moze byc mala(akurat to znam ze slyszenia)a moze nawet Cie zrazic.

A skad wiesz czy dlugo jeszcze bedziesz z tym chlopakiem?Przykladowo za rok spotkasz innego,ktory okaze sie Twoja prawdziwa miloscia i bedziesz zalowala,ze nie poczekalas z seksem tylko dla niego.Jestes jeszcze strasznie młoda i wszytsko sie moze zdarzyc.
I tak jak tu jedna z kolezanek napisala-bierzesz cala odpowiedzialnosc na siebie,i chlopak oczywiscie tez.
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 12:19   #215
lilijcia
Raczkowanie

Nie chcę umoralniać, może jestem niedzisiejsza, jakaś przedpotopowa ale 12 miesięcy to bardzo mało...mam wrażenienie, że bardzo się ze wszystkim śpieszycie, jakby Was ten seks gonił. Kiedyś usłyszałam porównianie związku do czytania książki. Trzeba przeczytać każdy rozdział, każdą stronę, żeby zrozumieć treść i poznać wszelkie jej aspekty i spojrzenia, a Wy mam wrażenie "przerzuciliście" pareset stron. Jeżeli tak bardzo Wam zależy na spełnieniu cielesnym to chociaż pamiętajcie, ze 1raz jest tylko raz. Umów się do ginekologa i najlepiej wez se soba chłopaka, żeby także poczuł się odpowiedzialny za zabezpieczenie-niech chociaz czeka w poczekalni. Najlepiej isc do prywatnego poświęci więcej uwagi. Bez recepty dostaniesz tylko prezerwatywe
lilijcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 14:24   #216
bess
Zakorzenienie

Cytat:
No ok ale skoro mówicie ze nie mam szans o przepisanie tabletek przez lekarza to czy nie da sie ich zdobyć w inny sposób? hmmmm macie racje ,dziękuje za odpowiedzi.. Fakt mam 15 lat za pare miesięcy 16 ale czuje się gotowa, często o tym myśle . A sex oralny jestz już za nami...
twoj 1 post nie swiadczy o tym ze jestes gotowa.Ale oczywiscie ty wiesz lepiej.
Jak juz zdobedziesz pigulki przeczytaj chociaz ulotke.Samo łykanie kiedy sie chce nie zabezpiecza przed ciaza
Juz tu czytalam takiego posta czy jak sie łyknie 2 to sie jest lepiej zabezpieczonym.Ot i ta cala gotowosc

16 lat bedziesz miala za pol roku,wyglada to zupelnie inaczej niz"pare miesiecy"
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 14:36   #217
atka83
BAN stały

Faktycznie jest czym się szczycić droga 15 latko,ze oral masz juz za sobą.
Daruj sobie seks,bo seks nie jest dla dzieci.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-09, 14:39   #218
sylwia1666
Przyczajenie

dzięki wielkie kochani, posłucham was ,macie racje Mam jeszcze czas narazie poprzeztaniemy na tym co juz jest.... A zresztą mogę mieć przez jakąs głupote problemy. Wolę dmuchać na zimne Dziekuje ....
sylwia1666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 14:44   #219
atka83
BAN stały

No widzisz Sylwiu,rozsądna z Ciebie dzewczyna.Możecie poczekac i zaplanować sobie np: za rok,wcale aż tak długo nie musicie czekać.Zresztą to zależy od waszej gotowości do seksu.Tak trzymaj.

Edytowane przez atka83
Czas edycji: 2007-05-09 o 15:44
Stary 2007-05-09, 15:43   #220
Iamyourescape
Raczkowanie

Słuchaj, masz 15 lat myślę, że warto jeszcze z seksem poczekać i Myślę, podobnie jak inne wizażanki,że jeszcze nie jesteś gotowa, skoro myśl o ciąży tak Cię paraliżuje.Seks Ci nie ucieknie, masz jeszcze na to całe życie.A jeśli juz tak bardzo chcesz to może prezerwatywa i globulki?

M

Na jawie świat jest dla wszystkich jeden i ten sam; ale we śnie każdy ucieka do własnego świata.-Heraklit z Efezu
Iamyourescape jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-09, 16:33   #221
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Faktycznie jest czym się szczycić droga 15 latko,ze oral masz juz za sobą.
Daruj sobie seks,bo seks nie jest dla dzieci.
dokładnie,brawo atka
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-20, 17:15   #222
edycja_limitowana
Raczkowanie

Patentex Oval

Wizażanki, nie zlinczujcie mnie, jeśli taki wątek już się poradził, ale wpisywałam w wyszukiwarce i nic konkretnego mi nie wyskoczyło SPrawa wygląda tak: Ostatnio w gazecie przyeczytałam o metodzie Patentex Oval. Podobno 99,7% skuteczności, bez recepty, używasz tylko kiedy ma być odbyty stosunek i jest 'to' wprowadzane do pochwy. Właśnie. TO. Co to w ogole jest? Macie już jakieś doświadczenie z tym środkiem? DObrze się spisuje? Proszę o wszystkie informacje. Pozdrawiam;*
edycja_limitowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-20, 17:37   #223
truskaffka
Zakorzenienie

Dot.: Patentex Oval

hm....to sa takie globulki ktore sie wprowadza do pochwy na jakis czas przed stosunkiem...

moja kolezanka kiedys uzyla i nie byla zadowolona...pienilo sie to... i ogolnie podczas stosunku odczuwala dyskomfort... no ale nie sprobujesz-nie przekonasz sie sa niedrogie wiec mozesz sprobowac
and it teases you every night (..)
truskaffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-20, 17:41   #224
edycja_limitowana
Raczkowanie

Właśnie. Trzeba spróbować
Chciałam się dowiedzieć o Waszych doświadczeniach związanych z używaniem tego specyfiku, bo wydaje mi się to zbyt piękne by było prawdziwe; tak wysoka skuteczność, nie trzeba brać codziennie, są niedrogie i raczej nie mają skutków ubocznych....
edycja_limitowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-20, 18:38   #225
truskaffka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edycja_limitowana Pokaż wiadomość
Właśnie. Trzeba spróbować
Chciałam się dowiedzieć o Waszych doświadczeniach związanych z używaniem tego specyfiku, bo wydaje mi się to zbyt piękne by było prawdziwe; tak wysoka skuteczność, nie trzeba brać codziennie, są niedrogie i raczej nie mają skutków ubocznych....
racja...zbyt piekne jakby tak bylo wszyscy by latali po niego do aptek
ale sprobuj..moze akurat Tobie bedzie odpowiadal

pozdr

p.s. kolezanka mowila tez ze pieklo
and it teases you every night (..)
truskaffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-20, 19:42   #226
Martek88
Zadomowienie

dziwne mi wyskoczylo sporo watków:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=Patentex+Oval

osobiscie globulki odradzam po aplikacji trzeba odczekac 10 minut, pienia sie, wyplywaja sa straszne do tego watpie w ich wysoka skutecznsci jak juz to w polaczeniu z prezerwatywami
Martek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-20, 20:06   #227
Rybulka
Zakorzenienie

Kiedyś je używałam, ale nie ufaliśmy im na tyle, żeby nie łączyć ich z prezerwatywą. Jakoś strasznie się nie pieniły... Tyle, że to czekanie z zegarkiem w ręku... Wolę tabletki
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 09:39   #228
Ray
Zakorzenienie

ja odstawilam tabletki i z mezem uzywamy gumek plus te gobulki... moje doswiadczenia to ..... nie pienia sie strasnie po prostu jak sluz wyplywaja... nie czulam zadnego dysomfortu czy pieczenia.... najgorsze jest czekanie bo czlowiek chce juz a tu trzeba 10 min czekac.... i ochota zazwyczaj mi spada:/ ale samych ich nie odwazylabym sie uzyc gumki plus to jedynie
Stary 2007-05-21, 10:28   #229
paula78
Zakorzenienie

skutecznosc 99,7% ??? chyba z bezplodnym facetem

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 11:14   #230
kasiaaa178
Rozeznanie

loooo ja nie jestem zadowolona
po 1 psuje to cala atmosfere i wogole jakos mnie rozpraszalo ze musialam wczesniej ja zaplikowac
po 2 strasznie sie pieni
po 3 jak juz wstalam to niczym doszlam do lazienki cale spodnie mi zamokly bo wszystko wylecialo!!!!???
po 4 dobrze byla zaplikowana:P
i po 5 ma dziwny zapach ktory za mna chodzil ze dwa dni mimo ze sie chyba mylam co 2 godz hehe

Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę'
kasiaaa178 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 15:52   #231
Ash
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Kiedyś je używałam, ale nie ufaliśmy im na tyle, żeby nie łączyć ich z prezerwatywą. Jakoś strasznie się nie pieniły... Tyle, że to czekanie z zegarkiem w ręku... Wolę tabletki
Taaa, lepiej się truć tabletkami...

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja odstawilam tabletki i z mezem uzywamy gumek plus te gobulki... moje doswiadczenia to ..... nie pienia sie strasnie po prostu jak sluz wyplywaja... nie czulam zadnego dysomfortu czy pieczenia.... najgorsze jest czekanie bo czlowiek chce juz a tu trzeba 10 min czekac.... i ochota zazwyczaj mi spada:/ ale samych ich nie odwazylabym sie uzyc gumki plus to jedynie
my też gumki plus czasem globulka i musze powiedziec, ze jest ok. Naczytalam sie tu tyle, jak strasznie sie pieni i w ogole zero komfortu, a jest calkiem spoko. Mam odczucia jak Ray, wypływaja jak sluz i tyle, zadnego bicia piany czy cos w tym stylu. Wiadomo, ze potem trzeba zalozyc wkladke czy podpaske, bo sobie powoli splywa ta rozpuszczona globulka, ale zaraz po seksie spokojnie mozna dojsc do lazienki - bez zadnych wycieków
Stary 2007-05-21, 18:16   #232
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ta skuteczność sięgająca prawie 100% to na pewno totalna bujda, jeśli już, to tylko z prezerwatywą
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 19:23   #233
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ash Pokaż wiadomość
Taaa, lepiej się truć tabletkami...
Nie pisałam o tym, co jest zdrowsze (bo na pewno nie są to tabletki i mam tego świadomość). Chodziło mi o większy komfort, jakiego na pewno globulki nie zapewniają.
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-21, 21:07   #234
Candiiia
Rozeznanie

globulki i ( prawie ) 100% skuteczność? to sie uśmiałam taki procent daje tylko z gumkami, jak już Kobitki pisały same blobulki chyba maja cos koło 70 ... ( tak mi sie wydaje ze gdzies czytałam coś takiego na wizażu )
My uzywam (+ gumka) i nie narzekamy. Raz tylko poczułam jakies takie... hmm... pieczenie? ciepło? ale szybko mineło pienienia nie zauwazylam, widocznie nie przeszkadza mi to, ulewać sie ulewa ale tragiczne to to nie jest. Ogólnie warto globulką + gumką zastąpić tabsy bo procent skuteczności jest mniej wiecej taki sam, tyle ze tabsy oczywiscie wygodniejsze, no ale jak kto woli
Candiiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-25, 13:47   #235
iwciunia
Zakorzenienie

Lepiej doradzić 'dzieciom' odpowiednie środki antykoncepcyjne, zamiast mówić, że sex nie jest dla nich Jeśli taka osoba bedzie chciała to zrobić, to to zrobi i lepiej żeby wiedziała, jak się zabezpieczyć, bo wiemy jak to się później kończy...

sylwia1666, myślę, że jesteś na tyle rozsądna, żeby wiedzieć, że jeszcze masz czas na sex Co do antykoncepcji, to w tym wątku zostało już wszystko napsiane
iwciunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-25, 16:16   #236
Kamil 15
BAN stały

nie bój się grunt to delikatność
Kamil 15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-28, 23:35   #237
ankalola
Raczkowanie

Jeśli chodzi o mnie to strasznie się pieniły no i po nich strasznie piekło i zaczynały się grzybice no i jakoś im nie ufam więc raczej nie polecam
ankalola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-01, 22:00   #238
MarienkaJ
Przyczajenie

Nie polecam.Najgorsza rzecz o jakiej słyszałam.Postanowiłam wyprobowac patentex przed wszystkim,zeby w trakcie nie miec niemiłej niespodzianki...i dobrze zrobiłam,globułka zaczęła się potwornie pienic,spowodowała okropne pieczenie i ogolnie dyskomfort.Dodatkowo wypływająca,rozpuszczona przypomina spermę...mozna się niezle wystraszyc...ciesze sie ,ze tego nie uzywam,polegam tylko na gumkach.Gumki tak,patentex nie
MarienkaJ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 11:34   #239
SK77
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to SK77

Uzywalam,rzeczywiscie sie pienia.Nie polecam.
Teraz uzywam LAVOLEN,nie wiem czy dostepne w PL.Ja to uzywam zeby zapobiegac nawrotom zapalenie pecherza.Wcale nie musicie uzywac tego z zegarkiem w reku.Przy odrobinie fantazji,w trakcie gry wstepnej....
moze byc baaaardzo przyjemnie.
Stary 2007-06-04, 08:10   #240
katzet
Raczkowanie

...

Edytowane przez katzet
Czas edycji: 2014-05-14 o 22:30
katzet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości