callanetics - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy:
0 0%
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-22, 18:12   #211
ac2f6278e229b646bf6e187f3fbb9169e7de5588_632ce8f267878
Konto usunięte

Dot.: Callanetics

pytanko do dziewczyn, ktore juz wczesniej mialy doswiadczenia z callenetics...czy beda zadawalajace efekty przy cwiczeniach co 2-3 dzien? przez pierwsze 5 dni cwiczylam codziennie, ale nie zawsze mam czas niestety wiec czy bede musiala dlugo czekac na efekty cwiczac wlasnie tyle?
ac2f6278e229b646bf6e187f3fbb9169e7de5588_632ce8f267878 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 02:45   #212
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Cytat:
Napisane przez olawejherowo
pytanko do dziewczyn, ktore juz wczesniej mialy doswiadczenia z callenetics...czy beda zadawalajace efekty przy cwiczeniach co 2-3 dzien? przez pierwsze 5 dni cwiczylam codziennie, ale nie zawsze mam czas niestety wiec czy bede musiala dlugo czekac na efekty cwiczac wlasnie tyle?
Efekty zawsze beda. Jak szybko - zalezy wlasnie od rozlozenia ich w czasie. Mysle, ze cwiczenie co drugi dzien jest jak najbardziej optymalne. Najlepiej zaczac od intensywnej 'sesyjki', co ty juz masz za soba. Takze wszystko na dobrej drodze. Sama cwicze co 2dni

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 06:51   #213
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

To fajnie. JA bede chyba robic tak jak mowilam. Jeden dzin callanetics a drugi hula hop

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 07:12   #214
Agaimka
Rozeznanie

Te ćwiczenia są suuuuper!!!! (choć jeszcze nie mogę wykonać od razu 100 powtórzen na brzuch , ale dojdę do wprawy )wpadłam na pomysł(zgodnie z podpowiedzią laetus)zeby po tych cwiczeniach zrobic sobie rozciąganie z Chill, zakwasy mniejsze i pewnie ciałko bedzie smuklejsze!na czym mi ogromnie zależy, bo ja mam skłonność do umięsniana wszerz zwłaszcza nóg, a ja chcę wysmuklić, ujędrnić i lekko zarysować tylko mięśnie mam nadziejś, ze mi się uda, staram się robic cwiczenia codziennie pozdrwiam, miłego dnia
Agaimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 08:15   #215
ac2f6278e229b646bf6e187f3fbb9169e7de5588_632ce8f267878
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jowisia
Efekty zawsze beda. Jak szybko - zalezy wlasnie od rozlozenia ich w czasie. Mysle, ze cwiczenie co drugi dzien jest jak najbardziej optymalne. Najlepiej zaczac od intensywnej 'sesyjki', co ty juz masz za soba. Takze wszystko na dobrej drodze. Sama cwicze co 2dni
dziekuje za odpowiedz bede wiec cwiczyc co 2 dzien
ac2f6278e229b646bf6e187f3fbb9169e7de5588_632ce8f267878 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 08:20   #216
krokus_krokus
Raczkowanie

Ja rózwniez sobie sciagnelam jeszcze nie cwiczylam ale zamierzam w sobote siegnac - zobaczymy jak bede sie czula. Mam nadzieje ze bede mogla sie ruszac od jakiegos czasu cwicze z Tamilee wiec moze nie bedzie zakwasów.
krokus_krokus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 10:00   #217
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez Agaimka
Te ćwiczenia są suuuuper!!!! (choć jeszcze nie mogę wykonać od razu 100 powtórzen na brzuch , ale dojdę do wprawy )wpadłam na pomysł(zgodnie z podpowiedzią laetus)zeby po tych cwiczeniach zrobic sobie rozciąganie z Chill, zakwasy mniejsze i pewnie ciałko bedzie smuklejsze!na czym mi ogromnie zależy, bo ja mam skłonność do umięsniana wszerz zwłaszcza nóg, a ja chcę wysmuklić, ujędrnić i lekko zarysować tylko mięśnie mam nadziejś, ze mi się uda, staram się robic cwiczenia codziennie pozdrwiam, miłego dnia
A co to za cwiczenia rozciagajace? Ska mozna jes sciagnac?

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-23, 10:19   #218
Agaimka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ma.ko
A co to za cwiczenia rozciagajace? Ska mozna jes sciagnac?
To jest rozciąganie z The Ultimate Dance Workout By Deanne Berry, ja sciągnęłam z "filmik z rozgrzewką"
Stary 2006-03-23, 13:20   #219
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

No, ja walsnie po 50 min cwiczonek,spocilam sie jak szczur dzis i czuje kazdy miesien. Cwicze juz 2 tydzien i efekty naprawde sa sto razy lepsze niz dotychczasowe aeroby,ktore robilam.
mam do Was 2 pytania:
1 . Czy udaje wam sie zrobic 5 razy te kolyske??! bo ponoc im czesciej sie cwiczy,tym latwiej wszystko idzie,a mi z kolei jak kwadrat pod gore. 3 pelne zejscia i powrot to max,miesnie sie trzesa jak galaretka...
2. Czy jak sie rozciagacie to tez czujecie takie mrowienie,jakby prad przechodzil przez cale cialo.?czy to ja jakas inna jestem.. A moze to z radosci,ze tak ladnie mi sie cialko ksztaltuje
Stary 2006-03-23, 13:55   #220
myszeczka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agolek
No, ja walsnie po 50 min cwiczonek,spocilam sie jak szczur dzis i czuje kazdy miesien. Cwicze juz 2 tydzien i efekty naprawde sa sto razy lepsze niz dotychczasowe aeroby,ktore robilam.
mam do Was 2 pytania:
1 . Czy udaje wam sie zrobic 5 razy te kolyske??! bo ponoc im czesciej sie cwiczy,tym latwiej wszystko idzie,a mi z kolei jak kwadrat pod gore. 3 pelne zejscia i powrot to max,miesnie sie trzesa jak galaretka...
2. Czy jak sie rozciagacie to tez czujecie takie mrowienie,jakby prad przechodzil przez cale cialo.?czy to ja jakas inna jestem.. A moze to z radosci,ze tak ladnie mi sie cialko ksztaltuje
jaka kolyska agolek? ktore to cwiczonko?
PS. wy dziewczynki robicie jedna pelna serie wszystkie cwiczenia po jednym razie czy powtarzacie calosc 2,3 razy?
pozdrawiam

myszeczka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 14:08   #221
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

''I Kołyska bioder

1. Stajemy przodem do drabinki. Opieramy ręce. Stykamy pięty. Stajemy na palcach, stopy na zewnątrz.
2. W takiej pozycji wykonujemy kołyskę bioder do przodu i do tyłu – robimy 5 wahnięć. Chodzi o to, żeby plecy powyżej pasa były nieruchome. Plecy wyprostowane.
3. Obniżamy się o jakieś 5-10 cm zginając bardziej kolana i powtarzamy znowu ruchy bioder.
4. Jeszcze bardziej się zniżamy. I powtarzamy ruch.
5. Wszystko powtarzamy, tylko teraz pniemy się do góry.

Ruchy bioder muszą być płynne, spokojne. Jest to bardzo trudne ćwiczenie! Jeśli na początku nie wytrzymasz całej serii, nie przejmuj się. To przyjdzie z czasem.
Powtarzamy serię ( kołyska bioder do dołu i powrót do góry) 5 razy. ''

oto kolyska, o ktora tu sie rozchodzi nie zrobie wiecej niz 3 razy, a w sumie to ja dosc wysportowana jestem tak mi sie zdaje..ale moze tylko mi sie zdaje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-23, 14:58   #222
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agaimka
No wlasnie w ksiazce zalozycielki tej metody, Callan, jest w programie pod konec cwiczen caly zestaw tych na rozciaganie!!! Autorka twierdiz, ze to jest tak samo wazne, jak wszystkie poprzednie cwiczenia bo inaczej miesnie sie tworza silne, noa przede wszystkim zakwasy i ich spiecie...

Agaimka, a ty ten filmik co sciagnelas, to wlasnie rozciaganie z callaneticsu jest?

Stary 2006-03-23, 16:04   #223
Oliva
Raczkowanie

GG do Oliva
Talking Dot.: callanetics

Hej Dziewczyny
Ja wczoraj tez ćwiczylam po raz pierwszy, miałam zacząć wczesniej, ale trochę wyjeżdżałam i nie miałam jak A po wczorajszym czuje wszystkie mięśnie Dlatego dzisiaj nie ćwiczę call. tylko na rowerku stacjonarnym. Ponadto rozciąganie. No i tyle. Bo w pracy dzisiaj nie mogłam się schylać. A jak już się schyliłam to nie mogłam wstać
A podobno wystarczy po ćwiczeniach "oblać" się zimna wodą i zakwasów nie będzie. Hehe ale kto by sie tam maltretował.
Oliva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-23, 16:25   #224
Jeannie_jk
Rozeznanie

GG do Jeannie_jk
Dot.: callanetics

A ja ćwicze nie regularnie..tylko na brzuch jakos tak systematycznie i inne ćwiczenia...te callanetics sa świetne ale zawsze po nich strasznie bola mnie biodra...moze mam cos z nimi nie tak bo jedno mi troszke strzyka no ale po nich to ledwo chodze i przez to troche sie zraziłam....a co bedzie jesli te na biodra sobie odpuszcze??
Jeannie_jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 00:04   #225
nikolite
Rozeznanie

Dziewczyny nie do konca rozumiem jak sie wykonuje te mini-powtórzenia tułowiem w gore-dół,jesli ktos moglby mi to dokladniej opisac bede bardzo wdzięczna
nikolite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 07:42   #226
Agaimka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jowisia
Agaimka, a ty ten filmik co sciagnelas, to wlasnie rozciaganie z callaneticsu jest?
nie to nie jest rozciąganie z callaneticsu, tylko piąta część areobiku The Ultimate Dance Workout By Deanne Berry, sciągnęłam z działy "filmik z rozgrzewką" ale one mi sie podobają

ja nie mam sciągniętego filmiku z callaneticsem, cwicze zgodnie z propozycja ze strony głównej AgiZ
Stary 2006-03-24, 13:58   #227
LaGata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agolek
mam do Was 2 pytania:
Ad 1 Ja akurat bez problemu robie piec razy, ale dlatego ze nogi mam silne, ale np co do brzuszkow to masakra!! Na szczescie sa na poczatku wiec jak przez to przebrne to juz jakos szybko leci i zaczyna sie przyjemnie robic
Ad 2 Ja z kolei czuje czasamio takie lekkie dretwienie, ale mysle ze to porownywalne uczucie...nie mam pojecia skad to sie bierze...
LaGata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 14:06   #228
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

dzieki za odpowiedz LaGata u mnie z kolei brzuszki daja rade ale ta kolyska to jakis masakrator dzis zrobilam 3 pelne zejscia i powroty. Za ostatnim razem prawie upadlam tak mnie bolalo.. Ale efekty tych cwiczen sa poprostu swietne i nie zamierzam sie poddac! Juz dzis 50 min pocwiczylam i moge ze spokojnym sumieniem rozpoczac weekend
udanego wszystkim zycze!!
Stary 2006-03-24, 15:57   #229
nikolite
Rozeznanie

Moze mi ktos wyjaśnić na czym dokladnie polegają te mini-powtórzenia góra-dół tułowiem?
nikolite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 16:40   #230
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

wlasnie zalozylam spodni,ktorych 2 tyg nie nosilam i poprostu jestem w szoku!!!te cwiczenia naprawde dzialaja!!W ciagu 2 tyg cwiczylam z 9 razy i nie chce mi sie wierzyc jaka roznica! spodenki luzne i zadnego wciskania na sile, brzuszek fajowy, pupa ujedrniona a boczki w fazie zaniku
Moge powiedziec,ze oplacila sie kazda minuta,ktora poswiecilam na te cwiczenia,mimo,ze nie wszystkie jeszcze w stanie zrobic przez 100 sek.
Stary 2006-03-24, 17:47   #231
izabela_
Przyczajenie

Ja od 3 dni ćwiczę i to jest moje drugie podejście. Wcześniej tylko 2 dni ćwiczyłam i czułam wszystkie mięśnie. A teraz zupełnie nic. No i mam pytanie do tego ćwiczenia na biodra - AgaZ napisała, że powinno się czuć ból w pośladkach. A ja nie czuję nic - jedynie lekki ból w udach. Spokojnie wytrzymuję 100 sek. i mogłabym więcej, ale może coś źle robię. Więc dziewczyny, jak robicie z tym siadaniem. Siadacie na pośladku i nogę podwijacie pod siebie (hmm trochę głupio brzmi), ale chodzi mi o to czy to jest taki siad jedną nogą jak siad turecki czy może po prostu zginacie ją w kolanie tak do siebie. No i te ruchy "gora - dół" - wykonujecie je wyciągając nogę do przodu czy do boku. No i jak z tymi prostymi plecami - mi to za nic nie wychodzi. Więc pewnie coś źle robię. Mam nadzieję, że któraś z was zrozumie o co mi chodzi, bo szczególnie zależy mi na ty, ćwiczeniu.
A dla tych, które jeszcze nie ćwiczą zachęcam. Dopiero 3 dni mam za sobą a widzę, że zaczynają mi się zarysowywać ładne mięśnie brzuszka
izabela_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 17:56   #232
izabela_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nikolite
Dziewczyny nie do konca rozumiem jak sie wykonuje te mini-powtórzenia tułowiem w gore-dół,jesli ktos moglby mi to dokladniej opisac bede bardzo wdzięczna
A o które ćwiczenie Ci dokładnie chodzi? Bo jeśli o to ćwiczenie pleców to ja to robie takie małe ruchy tułowiem i rękami do podłogi (to w dół) i do góry tak do wysokości kolan.No i 20 takich powtórzeń jak AgaZ napisała. Mam nadzieję, że to dobrze robię, bo jak nie to niech któraś z Was mnie uświadomi
izabela_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 18:23   #233
ankagostyn
Raczkowanie

callanetics jest naprawdę niezły

co prawda nie znam się na fitnessie, ćwiczeniach i tym podobnych sprawach, ale na uczelni w ramach zajęć w-f chodze na aerobic i nasza kobietka ćwiczy z nami dokładnie te same ćwiczonka, które opisała AgaZ
może z wyjątkiem dwóch, ale faktycznie identyczne
efekty dają, choć ja ćwiczę tylko raz w tygodniu przez godzinę, a calanetics mamy co drugi tydzień no to teraz żeby poćwiczyć w domku mogę sobie wydrukować ten świetny przewodnik dzięki za niego
ankagostyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-24, 22:58   #234
LaGata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agolek
wlasnie zalozylam spodni,ktorych 2 tyg nie nosilam i poprostu jestem w szoku!!!te cwiczenia naprawde dzialaja!!W ciagu 2 tyg cwiczylam z 9 razy i nie chce mi sie wierzyc jaka roznica! spodenki luzne i zadnego wciskania na sile, brzuszek fajowy, pupa ujedrniona a boczki w fazie zaniku
Moge powiedziec,ze oplacila sie kazda minuta,ktora poswiecilam na te cwiczenia,mimo,ze nie wszystkie jeszcze w stanie zrobic przez 100 sek.
Tak zgadzam sie!!
Ja cwicze juz tak jakos ponad tydzien, ale gdy zmierzylam sie po tygodniu (zaznaczam ze nie cwiczylam 7 razy tylko moze 5, dopiero teraz cwicze codziennie) to musze oznajmic ze ubylo mi po 2 cm w biodrach i talii Wydaje mi sie to niezlym wynikiem, czy tez tak myslicie??
Stary 2006-03-25, 04:00   #235
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izabela_
A o które ćwiczenie Ci dokładnie chodzi? Bo jeśli o to ćwiczenie pleców to ja to robie takie małe ruchy tułowiem i rękami do podłogi (to w dół) i do góry tak do wysokości kolan.No i 20 takich powtórzeń jak AgaZ napisała. Mam nadzieję, że to dobrze robię, bo jak nie to niech któraś z Was mnie uświadomi
Chetnie uswiadomie, ale nie wiem, o ktore cwiczenia chodzi...?

Stary 2006-03-25, 09:18   #236
myszeczka00
Wtajemniczenie

kurde ja chyba jestem jakas inna :/
ta kolyska : jedfna kolyska to przod doł i tak 5 razy i pozniej przod gora i tak nastepne 5 powtorzen? dobrze rozumiem i to wszystko tak?

myszeczka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 09:50   #237
LaGata
Raczkowanie

Oooo to ja juz widze Agolek dlaczego tak narzekasz na ta kolyske..Bo ja cwicze z kaseta Marioli Bojarskiej i tam jest to troszke inne - latwiejsze!! Z pozycji stojacej obnirzamy sie na nogach i wypychamy biodra do przodu, nastepnie kolejne obnirzenie i znow wypchniecie i obnirzenie wypchniecie, no i potem do gory wypchniecie <-- tak dwa razy i powracamy do pozycji wyjsciowej...Tak wiec ja cwicze jedno wypchniecie po kazdym obnirzenie a Ty piec!!Jakby tak podliczyc ile razy wiecej to robisz to nie ma co sie dziwic ze nogi nie wytrzymuja... Oczywiscie caly ten cykl rowniez piec razy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-25, 18:28   #238
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez LaGata
Tak zgadzam sie!!
Ja cwicze juz tak jakos ponad tydzien, ale gdy zmierzylam sie po tygodniu (zaznaczam ze nie cwiczylam 7 razy tylko moze 5, dopiero teraz cwicze codziennie) to musze oznajmic ze ubylo mi po 2 cm w biodrach i talii Wydaje mi sie to niezlym wynikiem, czy tez tak myslicie??
Pewnie, że to niezły wynik Dla mnie to wręcz cud Ciekawe czy i mi by się udało tyle zgubić... Jeju tydzień czasu i 2 cm mniej, no szok po prostu
Zmotywowałaś mnie. Teraz bedę ćwiczyć callanetics
A czy robisz te ćwiczenia podane przez Age na głównej stronie z wizażu, czy z innego źródła ???
magrest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 21:43   #239
LaGata
Raczkowanie

Ja cwicze sobie z kaseta Marioli BojarskiejPrzegralam sobie od mamy mojego faceta Nie wiem z ktorego to roku ale wyglada to wszystko calkiem smiesznie Musze powiedziec ze jest tam troszke wiecej cwiczen niz u Agi. Naprawde polecam ta kasete bo zawsze lepiej sie cwiczyPrzede wszystkim latwiej, bo widzisz jaka jest prawidlowa postawa, ciagle ktos ci przypomina "Wciagnij brzuch", "Oddychaj gleboko"
Stary 2006-03-25, 22:49   #240
ka.si
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Callanetics

ćwicze już 5ty dzień Callanetics ... i mój TŻ złapał mnie za pośladek i stwierdził "jakiś twardszy się zrobił i jędrniejszy"

25/09/2010 wedding
ka.si jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości