|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
Pokaż wyniki sondy: | |||
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% | |
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Konto usunięte
|
Dot.: Callanetics
pytanko do dziewczyn, ktore juz wczesniej mialy doswiadczenia z callenetics...czy beda zadawalajace efekty przy cwiczeniach co 2-3 dzien?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
To fajnie. JA bede chyba robic tak jak mowilam. Jeden dzin callanetics a drugi hula hop
![]()
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
Te ćwiczenia są suuuuper!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Ja rózwniez sobie sciagnelam jeszcze nie cwiczylam ale zamierzam w sobote siegnac - zobaczymy jak bede sie czula. Mam nadzieje ze bede mogla sie ruszac od jakiegos czasu cwicze z Tamilee wiec moze nie bedzie zakwasów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#218 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
No, ja walsnie po 50 min cwiczonek,spocilam sie jak szczur dzis
![]() ![]() mam do Was 2 pytania: 1 . Czy udaje wam sie zrobic 5 razy te kolyske??! bo ponoc im czesciej sie cwiczy,tym latwiej wszystko idzie,a mi z kolei jak kwadrat pod gore. 3 pelne zejscia i powrot to max,miesnie sie trzesa jak galaretka... 2. Czy jak sie rozciagacie to tez czujecie takie mrowienie,jakby prad przechodzil przez cale cialo.?czy to ja jakas inna jestem.. ![]() ![]()
![]() |
#220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() PS. wy dziewczynki robicie jedna pelna serie wszystkie cwiczenia po jednym razie czy powtarzacie calosc 2,3 razy? pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#221 |
Wtajemniczenie
|
''I Kołyska bioder
1. Stajemy przodem do drabinki. Opieramy ręce. Stykamy pięty. Stajemy na palcach, stopy na zewnątrz. 2. W takiej pozycji wykonujemy kołyskę bioder do przodu i do tyłu – robimy 5 wahnięć. Chodzi o to, żeby plecy powyżej pasa były nieruchome. Plecy wyprostowane. 3. Obniżamy się o jakieś 5-10 cm zginając bardziej kolana i powtarzamy znowu ruchy bioder. 4. Jeszcze bardziej się zniżamy. I powtarzamy ruch. 5. Wszystko powtarzamy, tylko teraz pniemy się do góry. Ruchy bioder muszą być płynne, spokojne. Jest to bardzo trudne ćwiczenie! Jeśli na początku nie wytrzymasz całej serii, nie przejmuj się. To przyjdzie z czasem. Powtarzamy serię ( kołyska bioder do dołu i powrót do góry) 5 razy. '' oto kolyska, o ktora tu sie rozchodzi ![]() ![]()
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agaimka, a ty ten filmik co sciagnelas, to wlasnie rozciaganie z callaneticsu jest?
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej Dziewczyny
![]() Ja wczoraj tez ćwiczylam po raz pierwszy, miałam zacząć wczesniej, ale trochę wyjeżdżałam i nie miałam jak ![]() ![]() ![]() A podobno wystarczy po ćwiczeniach "oblać" się zimna wodą i zakwasów nie będzie. Hehe ale kto by sie tam maltretował. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
Dot.: callanetics
A ja ćwicze nie regularnie..tylko na brzuch jakos tak systematycznie i inne ćwiczenia...te callanetics sa świetne ale zawsze po nich strasznie bola mnie biodra...moze mam cos z nimi nie tak bo jedno mi troszke strzyka no ale po nich to ledwo chodze i przez to troche sie zraziłam....a co bedzie jesli te na biodra sobie odpuszcze??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie do konca rozumiem jak sie wykonuje te mini-powtórzenia tułowiem w gore-dół,jesli ktos moglby mi to dokladniej opisac bede bardzo wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja nie mam sciągniętego filmiku z callaneticsem, cwicze zgodnie z propozycja ze strony głównej AgiZ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ad 2 Ja z kolei czuje czasamio takie lekkie dretwienie, ale mysle ze to porownywalne uczucie...nie mam pojecia skad to sie bierze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
dzieki za odpowiedz LaGata
![]() ![]() ![]() udanego wszystkim zycze!!
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
Moze mi ktos wyjaśnić na czym dokladnie polegają te mini-powtórzenia góra-dół tułowiem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
wlasnie zalozylam spodni,ktorych 2 tyg nie nosilam i poprostu jestem w szoku!!!te cwiczenia naprawde dzialaja!!W ciagu 2 tyg cwiczylam z 9 razy i nie chce mi sie wierzyc jaka roznica!
![]() ![]() Moge powiedziec,ze oplacila sie kazda minuta,ktora poswiecilam na te cwiczenia,mimo,ze nie wszystkie jeszcze w stanie zrobic przez 100 sek.
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
Ja od 3 dni ćwiczę i to jest moje drugie podejście. Wcześniej tylko 2 dni ćwiczyłam i czułam wszystkie mięśnie. A teraz zupełnie nic. No i mam pytanie do tego ćwiczenia na biodra - AgaZ napisała, że powinno się czuć ból w pośladkach. A ja nie czuję nic - jedynie lekki ból w udach. Spokojnie wytrzymuję 100 sek. i mogłabym więcej, ale może coś źle robię. Więc dziewczyny, jak robicie z tym siadaniem. Siadacie na pośladku i nogę podwijacie pod siebie (hmm trochę głupio brzmi), ale chodzi mi o to czy to jest taki siad jedną nogą jak siad turecki czy może po prostu zginacie ją w kolanie tak do siebie. No i te ruchy "gora - dół" - wykonujecie je wyciągając nogę do przodu czy do boku. No i jak z tymi prostymi plecami - mi to za nic nie wychodzi. Więc pewnie coś źle robię. Mam nadzieję, że któraś z was zrozumie o co mi chodzi, bo szczególnie zależy mi na ty, ćwiczeniu.
A dla tych, które jeszcze nie ćwiczą zachęcam. Dopiero 3 dni mam za sobą a widzę, że zaczynają mi się zarysowywać ładne mięśnie brzuszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
callanetics jest naprawdę niezły
![]() co prawda nie znam się na fitnessie, ćwiczeniach i tym podobnych sprawach, ale na uczelni w ramach zajęć w-f chodze na aerobic i nasza kobietka ćwiczy z nami dokładnie te same ćwiczonka, które opisała AgaZ ![]() może z wyjątkiem dwóch, ale faktycznie identyczne efekty dają, choć ja ćwiczę tylko raz w tygodniu przez godzinę, a calanetics mamy co drugi tydzień ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja cwicze juz tak jakos ponad tydzien, ale gdy zmierzylam sie po tygodniu (zaznaczam ze nie cwiczylam 7 razy tylko moze 5 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#236 |
Wtajemniczenie
|
kurde ja chyba jestem jakas inna :/
ta kolyska : jedfna kolyska to przod doł i tak 5 razy i pozniej przod gora i tak nastepne 5 powtorzen? dobrze rozumiem i to wszystko tak?
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Oooo to ja juz widze Agolek dlaczego tak narzekasz na ta kolyske..
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zmotywowałaś mnie. Teraz bedę ćwiczyć callanetics ![]() A czy robisz te ćwiczenia podane przez Age na głównej stronie z wizażu, czy z innego źródła ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Ja cwicze sobie z kaseta Marioli Bojarskiej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Wtajemniczenie
|
![]()
ćwicze już 5ty dzień Callanetics ... i mój TŻ złapał mnie za pośladek i stwierdził "jakiś twardszy się zrobił i jędrniejszy"
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.