|
|
#211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006
Jednak Twoja Asieńka to twardzielka, nie dała się choróbsku jakiemuś
Fajnie, że się lepiej czujesz, pozdrawiam |
|
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
dzieki Linijka
probuje znalesc muzyczke o ktorej piszesz ale watek styczniowy jest dluuuugachny pamietasz moze na ktorej mniej wiecej stronie ta muzyczka byla?
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Witam, malutka spi a ja chciałam się pochwalić szkrabem i nie moge wstawić zdjecia.
. Ciasteczka usunełam i nic. Pomocy.Mała nazwana została Paulina Aleksandra.Dziś ma dokładnie dwa tygodnie .Zaczełam ją od wczoraj karmić co godzine to chyba za często. Sama nie wiem, w nocy śpi jakieś 6 godzin, niby je a mało przybiera, za cały tydzień 50 gram. Ta położna chyba ja źle zważyła.Karmie przez kapturki (medeli), może się nie najada no ale ładnie ciągnie.
|
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
Kiciamała witaj!!!
Coś długo Twoja malutka śpi w nocy może dlatego wolno przybiera. Mój Filip co 3-4 godziny je i w dzień i w nocy no i rośnie aż za szybko. Co do zdjęć to ja zmniejszam w jakimś programie do obróbki zdjęć i wtedy wchodzą bez problemu.Ejva piosenki są na str. 153, 154, 156, 157. Linki wklejała Adriana83, mam nadzieję, że się nie obrazi Ach jaki śliczny avatar
|
|
|
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
Kiciu, mała przez godzinę chyba nie zgłodnieje dostatecznie... chyba że nie zjadła, tylko pociamkała trochę... Mi też się to wydaje podejrzane. Moja w tym wieku ciamkała godzinę z obu piersi co 3-4 godziny i przybierała 30 gramów dziennie, a w trzecim juz 50 dziennie. Może lepiej się upewnij że wsio ok.
|
|
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam dziś dzwonić do poradni laktacyjnej ale moje dziecko odką obudziło się o 9ej rano tak płacze cały czas do teraz (już miałam dość i wsadziłam ją w fotelik i bujam nogą)... nie licząc pół godziny na spacerze i drugie pół w domu "na suszarkę"
... A teraz przyszła odsiecz (tato z pracy) i przejął prosiaka... no więc nie dałam rady nigdzie zadzwonić... a wczoraj przespała cały wieczór! jak nigdy! aż ją przed wszystkimi chwaliłam a tu taki dzień dziś! We wtorek byłam z nią na szczepieniu, była badana i była zdrowa - wydaje mi się że nic jej nie jest ale może się mylę. Widać że chce jej się spać bo ziewa ale jakoś zasnąć nie może.Ocho, chyba tato zadziałał bo przestała płakać. A pomyśleć że przez pierwsze trzy dni po porodzie nie wiedziałam jaki ma głos
|
|
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
http://s004.wyslijto.pl/?file_id=2563782761126734 0954
http://s004.wyslijto.pl/?file_id=8886356252549936 6702 http://s003.wyslijto.pl/?file_id=0005682968076393 0681 http://s003.wyslijto.pl/?file_id=018...5 13167569562 http://s001.wyslijto.pl/?file_id=011...9 16943666436 Tu są linki do muzyki dla bobasów o kttórych pisały dziewczyny. Naprawdę bardzo fajne płytki. |
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
moja Lenka właśnie przysneła. nie wiem jak u Was ale moje dziewcze tfu tfu żeby nie zapeszyć przesypia nocki mniamuśnie - czasem nawet po 9 godzin
niestety nasze usg wykazalo dysplazje w obu bioderkach - teraz malutka nosi poduszke ortopedyczna - i tak przez trzy miesiace.... jakos dajemy rade. jesli chodzi o karmienie to i z moich piersi tryska fontanna ktora wkurza malenstwo ale nic na to nie poradze Misia - takie prężenie u mojej malej oznacza ni mniej ni wiecej polkniete powietrze koniecznosc odbekniecia go po prostu. wkurza sie gdy w trakcie karmienia przerzucam ja przez ramie ale pozniej juz sie uspokaja. ja rozpoznaje juz jak zaczyna sie tylko krecic. Ejva - tez niestety stoje z waga na bakier mam jeszcze 2-3 kilo sprzed ciazy do zrzucenia no i z 5-8 dodatkowo ( te ktore planowalam zgubic zanim zaszlam w ciaze) i niestety pomimo karmienia, diety eliminacyjnej (skaza bialkowa) a takze ganiania i tanczenia z klocem nijak nie moge zgubic ech....
|
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
My z Kubusiem, dzisiaj zaczynamy wietrzenie na świeżym powietrzu. Jestem ciekawa jak to było u Was mamusie, kiedy pierwsze spacery
. Ja już nie mogę się doczekac pierwszego wielkiego wyjścia
|
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Carya - biedna jestes z ta mala
Na pierwsze spacery wychodzilam juz w drugim tygodniu. Wychodzilabym nawet i w pierwszym, bo polozna jak najbardziej polecala a pogoda dopisywala, ale ja sama nie czulam sie na silach ![]() Muzyczka jest rewelacyjna - polecam Sucha - wlasnie sciagnelaqm sobie Cindy 'nowy wymiar' od dziewczyn z watku fitnessowego 'filmiki do sciagniecia', czy tak jakos. I zobaczymy - moze to mi cos pomoze.
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
heh ja mam nawet płytę z gazety z cwiczeniami po porodzie - na razie doszlam do tego ze odpalilam ja w tv i mala sie obudzila
![]() chyba wyciagne rowerek stacjonarny z komorki - jego nie trzeba odpalac
|
|
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
Miałam dzisiaj mały maraton. Poszłam wyrobić książeczkę RUMowską, to jest 40 min. drogi w jedną stronę spacerkiem, spowrotem prawie biegłam, bo mały sie obudził. Także tą trasę pokonałam już w 20 minut
Niezły sprint, co? Jutro zakwasy będą jak nic![]() Płyty też mam, leżą na półce
|
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
Jesteśmy już po pierwszym wietrzeniu
Jest tak śliczna pogoda, że poszłabym na dłuższy spacer, ale wydaje mi się że to za wcześnie, ale jak będzie tak ładnie to w przyszłym tygodniu ruszymy w teren Płytke z cwiczeniami też mam i mam zamiar zacząc cwiczyc za jakiś czas zobaczymy co z tego wyjdzie. Tylko ja właściwie nie mam co zrzucac, bo po tygodniu weszłam w swoje ulubione dżinsy i teraz juz waże tyle co przed porodem. Brzuszek tylko troche został, ale ubieram pas poporodowy i widac efekty, także polecam
|
|
|
|
#224 | ||
|
Raczkowanie
|
Haj Dziunia widze ze Zuzia i Kubuś w ten sam dzień zaliczyli pierwszy spacerek na balkonie
![]() Juz nie moge doczekac sie prawdziwego spacerku na razie zostaje nam wietrzenie, dzisiaj tez idziemy ![]() A poropo muzyki dla dzieci... nie chcą sie otworzyc te strony :/ tez tak macie?
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
hej mamuski! tloczno tu ze hej!
Carya-ja tez mysle,ze to kolki- moja kuzynka ma podobnie...Trzymaj sie dzielnie! Moj pulpecik rosnie i rosnie! choc noce ladnie przesypia- min 6 godz nieprzerwanego snu!a tyje na potege!w przyszlym tyg czeka nas..kolejne szczepienie!! jak ten czas leci!! i drugie usg bioderek! niesamowite! wlaczam groszkowi karuzelke i mam spokoj na jakis czas potem naciagam inna pozytywke i znow troche wolnego z waga nie ma problemow- juz sie wrocilo do przedciazowej raz w tyg chodze na pilates-bylam narazie 2 razy ale normalnie po calym dniu skakania z pulpecikiem to mi sie nie chce!a to moja ksiezniczka |
|
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
Moja kluska przybrała na wadze 100 w ciągu trzech dni, więc chyba jest już w miare oki. Miałysmy sie dzisiaj wietrzyć ale pada deszcz
i jest zimno. Na ile minut wystawiacie bobasy na balkon po raz pierwszy?Waga mi nie wróciła do dawnej tylko 7 kg na minusie mam od porodu. Musze kupić jakieś spodnie bo teraz nosze tak małą 40 a przed ciążą 36. W zasadzie brzucha raczej już nie mam tylko jakoś tak szersza w biodrach jestem. A ja dalej mam problem z załącznikami ani zdjęcia mi nie wstawia ani nie mam wszystkich uśmieszków - tylko te podstawowe mi wyswietla. |
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Majorkaa - cudo dziewoja
Odnosnie spacerów - nasze pierwsze balkonowanie trwało z 10-15 minut o ile pamiętam ![]() A u nas kichawo. Mała załapała katar. Tym co to przeszli nie muszę mówić jak teraz niefajno u nas jest Na szczęście póki co Lenka pogodnie to znosi - no bo oprócz płaczu czasem się uśmiechnie przez zakatarzony nosek...ech życie |
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
Sucha katar przerabialiśmy już dwa razy, nie lubię
!!! Kupiłam do psikania Disne mar- roztwor wody morskiej, fajnie po tym mały psikał.A mnie dzisiaj wizaż wkurza, bo ciągle się jakieś reklamy otwierają Deszcz pada i nie chce mi się nic, jeszcze się z małżem pożarłam i nie mogę sobie przypomnieć o co poszło, a właściwie od czego się zaczęło, ale się wredna zrobiłam ponoć
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
Mój Kubuś skończył dzisiaj 2 tygodnie
, zrobił mi prezent i obudził się w nocy tylko raz, szybkie przewijanie karmienie i przespał od 1:30 do 7:30, byłam w lekkim szoku , że tak malutkie dziecko tyle czasu przespało.Chaka, Zuzia na drugim zdjęciu jest strasznie podobna do mojego Kubusia , aż mój brat się zdziwił, że takie podobieństwo majorkaa twoja Księżniczka jest przeurocza i taka już duża
|
|
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
muzyczki byly spakowane - zeby sie otworzyly trzeba miec program do rozpakowywania plikow -rar. ja sciagnelam sobie WinRAR-a
Majorka - ty masz drugie usg, a ja jutro robie drugie podejscie zeby mi baba wypisala skierowanie na usg moze upre sie zeby isc do innej lekarki niz ostatnio.Kiciamala - a moze twoje zalaczniki maja jakies roszerzenie dziwne. ktorego wizaz nie rozpoznaje? a co to ten pas porodowy
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Chaka - sorry, teraz doczytalam ze to strony sie nie otwieraja a nie pliki
![]() mnie sie otwieraly bez problemu, po czym klikalam na link, strona sie przeladowywala i trzeba bylo kliknac jeszcze raz - dopiero wtedy sciagal.
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
Udało mi się otworzyć okienko zarządzania załącznikami ale explorerze, a w operze nagle nie idzie
. To moje małe szczeście
|
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
A tak wygląda po dwóch tygodniach
|
|
|
|
#234 | ||
|
Raczkowanie
|
kiciamała Śliczny ten Twój dzisiuś
A spacerek na balkonie trwa u nas 15 minut ![]() dziunia3105 tez sama sie zdziwiłam jak pierwszy raz Twojego Kubusia zobaczyłam ![]() Ejva nie wiem co jest z tymi stronami bo winrara mam i zawsze tak pilki sciagam a te strony wogóle nie chca sie otworzyc, błedy jakies wyskakuja alebo w ogóle nic nie wyskakuje A na necie znalazłam dzisiaj zestaw 5 płyt MUZYKA BOBASA i są urywki do ściagniecia. Może te co nie chcą mi sie otworzyć to coś podobnego??
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
Chaka mi się dwa pierwsze linki nie otwieraja, pozostałe tak. A Tobie żadna się nie chce otworzyć? A to są właśnie te płytki Muzyka Bobasa, są naprawdę super. Mój Filip słucha jak zaczarowany, a przy niektórych smieje sie w głos
![]() Kiciu Paulinka śliczna
|
|
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
Chaka - a probowalas isc do watku styczniowych mam (ale tych przyszlych
|
#238 |
|
Wtajemniczenie
|
te linki jeszcze wczoraj sie otwieraly bo pierwsza czesc sciagnelam... teraz zaluje ze nie wszystkie bo dzis tez juz nie moge ich otworzyc
|
|
|
|
#239 |
|
Rozeznanie
|
Mi się jeszcze 3 i 4 link otwierają, pozostałe już nie. Nie wiem Chaka, czemu u Ciebie nie chce się otworzyc poprawnie. Ja też nie mam pierwszej płytki, bo mąż robił porządki w kompie i mu się usunęło
, a teraz już się nie da ściągnąć nawet ze styczniówek, widocznie po jakimś czasie linki nie chodzą. A może na maila spróbować Ci wysłać? Tylko nie wiem, czy potrafię
|
|
|
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
jak nie wyjdzie z mailem, to dajcie znac sprobuje wrzucic to jeszcze raz na wyslij to albo megapouland
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

pamietasz moze na ktorej mniej wiecej stronie ta muzyczka byla?
. Ciasteczka usunełam i nic. Pomocy.
to chyba za często. Sama nie wiem, w nocy śpi jakieś 6 godzin, niby je a mało przybiera, za cały tydzień 50 gram. Ta położna chyba ja źle zważyła.Karmie przez kapturki (medeli), może się nie najada no ale ładnie ciągnie.
Coś długo Twoja malutka śpi w nocy może dlatego wolno przybiera. Mój Filip co 3-4 godziny je i w dzień i w nocy no i rośnie aż za szybko. Co do zdjęć to ja zmniejszam w jakimś programie do obróbki zdjęć i wtedy wchodzą bez problemu.
Ach jaki śliczny avatar

. Ja już nie mogę się doczekac pierwszego wielkiego wyjścia

Niezły sprint, co? Jutro zakwasy będą jak nic