![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy są obecne styczniowe Panny Młode??
wreszcie kapke wiecej czasu i pisze mam noramlne wesele w sylwestra, z orkiestry musielismy rezygnowac gdyz zyczyli sobie 8 tys do 10 tys złotych mam dj. tez za spora kwote jak na 1 osobe. przeiwduje o 12 szmapna pokaz sztucznych ogni z atrakcji dyplomy dla starszych ksiega gosci. Wstepnie połowa moja bedzie kosztowac ok 20 tys zł. suknia ms moda model adria...płaszczyk kozaki pólbuty bizuteria svarovski...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dzis rano wybralismy obraczki, bede gotowe ok. 17 grudnia
![]() Liczba gosci nam sie powieksza, a mialo byc tak skromnie na 40 osob, a tu 65 sie okazuje, zabieram sie za szukanie noclegow i organizacje kuligu, a jutro wieczorem bedzie kontynuowac rozdawanie zaproszen. ![]()
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
super ze juz prawie koniec przygotowań widać- to znaczy ze ten piękny dzień coraz bliżej
![]() 65 gości - super sprawa - na pewno uda się Wam każdemu poświecić chociaż chwilkę ![]() u mnie - na liście gości mamy 274 osoby....spodziewamy się mniej więcej 230 co i tak jest po prostu masa nie do ogarnięcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lekkiego mam stres czy wszytko się uda nam ogarnąć... czy nie będzie za ciasno ![]() ![]() weronisiek88 gratuluje i leciutko zazdroszczę ![]() Edytowane przez tratata Czas edycji: 2009-11-17 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
tratatata olaboga ilez gosci
![]() ![]() ![]() A mialam sie Was pytac Kochane gdzie wybieracie sie w Wasza podroz poslubna i kiedy? ![]()
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
principessina ja tez ze słowami olaboga budzę się co druga noc
![]() pewnie futrzaka będę mieć w ostatnim tygodniu przed weselem, ale może się uda na przymiarce strzelić forteczka;] muszę tylko jakąś biała szmatkę imitującą suknie zabrać ze sobą żeby dopasować długość futrzaka do sukni ![]() się dowiedziałam wczoraj ze najlepszym kierunkiem na ciepłe kraje zima polska, jest Ameryka Południowa... kuby, meksyki, brazylie, ewentualnie australia, tajlandia, i takie tam inne podobne mega orientalne aczkolwiek nieosiągalne kierunki... druga opcja - alpy, dolomity, narty snowboardy... ale przecież będę akurat w trakcie kuracji na odmrożone stopy po tym jak spędzę godzinkę w kościele w letnich bucikach i pończochach więc to też odpada ![]() ![]() Edytowane przez tratata Czas edycji: 2009-11-17 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Wtajemniczenie
|
ooo masakra. postanowiliśmy nie zminiać godziny. trudno najwyżej będzie ciemno.. Ale zobaczcie im szybciej ślub tym szybciej ugotowani goście!! Oby do oczepin co niektórzy dali radę wytrzymać. więc u mnie będzie tak standardowo. Jutro jade szukac sukni.. zobaczymy co z tego wyniknie..Jeżeli w piątek mi przyślą zaproszenia to w sobot zaczynam uderzac na rodzinkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
oj to widze, ze nie planujecie jakiejs "wielkiej" podrozy, a szkoda wsumie bo taka to raczej jeden raz w zyciu
![]() ![]() Dzis sie troche zdenerwowalam, normalnie organista razem z ksiedzem wprowadza mnie "do grobu", co sie okazalo wpierw ksiadz nie chcial dac namiarow na organiste, jak cudem zdobylam numer i do niego zadzwonilam to ani slowkiem nie wspomnial, ze ma sparalizowana jedna strone ciala i nie moze grac. dopiero dzisiaj jak zadzwonila do niego spiewaczka z repertuarem to jej o tym powiedzial, jakis koszmar... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
principessina oczywiście ze żartuję z tą Solina! podróż poślubna w takie miejsce, tym bardziej ze mogę je mieć na co dzień nie wchodzi w rachubę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
haha a ja wzielam Twoja wypowiedz na serio
![]() dzis Kochana doszlo do mnie bolerko-futerko, ktore mam miec tylko w kosciele musze tylko zaniesc je do krawcowej do zwezenia, bo oczywiscie jest za szerookie na moje chude kosci ![]() wlasnie wrocilam od kosmetyczki z oczyszczania buzki, wygladam jak upior ![]() a Wy jakos macie zamiar szczegolnie o siebie zadbac przed tym "wielkim dniem"? ![]()
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
wrocilam dzisiaj wieczorem z Pl ... no i tak prawie wszystko juz mamy zalatwione oprocz.... restauracji
![]() facet poprostu przegial na calej lini ![]() nikomu nie zycze tyle stresow ![]() mam nadzieje , ze do pon. juz wszystko sie wyjasni , bo normalnie zawalu dostane ktoregos dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
mamma mia asionek straszne rzeczy opowiadasz, tez bym dostala zawalu! mam nadzieje, ze sie szybko wszystko wyjsni, a co jest nie tak z ta restauracja?
zakupilas sobie dodtki? i jak probna fryzura? ja tez pare nocy nie splam z nerow, bo sie okazalo, ze pokoje ktore zamowilismy zostaly zarezerwowane takze dla kogos innego i musiala szukac innego pensjonatu, w chwili obecnej brakuje mi jeszcze noclegu dla 5 osob, no ale mysle ze cos sie znajdzie ![]() ![]()
![]() |
#222 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pozmienial ceny o 300% wiecej , ogolnie olal nasza wstepna umowe i uwarza , ze nic wielkiego sie nie stalo ... pozmienialo sie wszystko , nazwa , kucharze moja menager zostala odsunieta od sprawy bo juz nie pracuje ... istny burdel na kolkach kreci i klamie tak , ze ja juz sluchac tego nie moge i powiem szczerze , ze juz nie bede wycofam kase i nie sie bujaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
jejq asionek ale stres! ja za to mam istne koszmary nocne zwiazane z moja suknia! ze bede okropnie wygladac
![]() a dzis mielismy isc ndo znajomej na lekcje tanca i jak na zlosc dostalam okresu, mam nadzieje ze do wieczora poczuje sie lepiej, bo w przyszlym tygodniu moj Tz na tydzien wyjezdza i czasu coraz mniej...
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
ale motyw z ta restauracją. . nawet sobie nie mogę wyobrazić jaki to stres... z noclegami podobnie.. ale ludzie są bezczelni. . się też zestresowałam ..
u mnie n razie wszystko przebiega bez takich akcji. no chyba ze ksiądz będzie robił problemy po tym jak mu wręczymy "pseudo kursy" przedmałżeńskie ![]() wczoraj miałam akcje poszukiwawcze białych kozaczków i rękawiczek.. podejrzewam że jak tak dalej pójdzie to mój przyjaciel allegro pomoże mi w zakupach ![]() wczoraj byliśmy na Andrzejkach.. ale potańczyliśmy... wiec zaliczony mamy 10-godzinny kurs tańca ![]() ![]() ![]() a Wy już macie wybrane melodie na pierwszy taniec małżeński? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
tratatata my mielismy isc wieczorem do znajomej na kurs tanca, no ale nie wiem jak to bedzie, czas leci jak szalony, ja w ogole nie umiem tanczyc, poruszam sie jak slon w skladzie porcelany, wiec koniecznie musimy znalezc czas choc na 3-4 lekcje! mielismy miec melodie "Il sole d'azzurro" giorgia, ale bedzie w koncu bardziej rytmicznie z "salvami" giorgia i gianna nannini, wloski utwor, mozesz sobie posluchac obydwu na youtube
![]() Andrzejki hmmm ja juz stracilam poczucie czasu odnosnie polskich zwyczajow, szczegolnie teraz w werie przygotowan ![]() dzis wieczorem idziemy odebrac komplet naszych dokumentow, jutro rano jadziemy z nimi do kurii, pozniej do rzymu i wysylac wszystko do PL, daj boze zeby wszystko bylo ok, juz mam takie stresy (tak smiejcie sie smiejcie ![]() wciaz brakuje mi noclegow oraz oprawy muzycznej do kosciola, o dodatkach typu ozdoba do wlosow nie wspominam, bo to blahostka w porownaniu z reszta ![]() dziewczynki czy Wy tez macie takie stresy czy ja jestem jakas nienormalna? ![]()
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
no z restauracja niezle nas zalatwili
![]() na brak stresu to ja nie narzekam ... wpierw zalatwianie papierow 5 miesiecy i caly czas cos nie tak , teraz ta restauracja i cala masa innych spraw mniej lub bardziej waznych... oj bedzie co wspominac ![]() ozdoby do wlosow tez nie mam ![]() ![]() ja to juz wogole mam opcje zeby to wszystko miec za soba , bo jakos wcale nie mam humoru do zalatwiania tego wszystkiego no , ale do przodu powoli i jakos to sie pouklada wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Dzieweczki
! głowy do góry!! nie pozwólmy aby jakiś tam organista, właściciel restauracji czy hotelu popsuła nam nastroje przed najpiękniejszym dniem w naszym życiu! kiedyś będziemy się z tego śmiać spędzając przyjemne chwile z naszymi mężami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
no nadzieja mnie nie opuszcza, znalazlam babeczke spiewajaca, organiste, brakuje tylko skrzypka
![]() jutro potwierdze czy wszyscy mi sie pomieszcza w pokojach papier na rozki na ryz i menu jest, tylko zabrac sie do roboty ![]() tylko dzis bylismy po dokumenty u ksiedza i znowu nie gotowe, znowu domani i domani, wszystko u nich jest jutro, rece opadaja ![]() dziewczynki czy Wy kazdemu dawaliscie zaliczke, chodzi mi np. o organiste czy spiewaczke czy np. makijazystke? zeby byc pewnym i nie zostac wyrolowanym? ![]()
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
na razie zaliczki mamy wpłacone tylko na orkiestrę, na fotografa i suknie ślubna
![]() organista nie potrzebuje, fryzjerka o mnie nie zapomni bo regularnie się jej przypominam ![]() ![]() średnio raz dziennie oglądam sobie te elementy które przechowuje w domku i wciąż nie mogę się doczekać 30 stycznia ![]() ja na początku miałam mnóstwo stresów- tak teraz podchodzę do tego ze mega spokojem ![]() a ze komus cos nie bedzie odpowiadało- no trudno - nie sposób dogodzić 250 osobom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Rozeznanie
|
sorki , ze nie udzielam sie za wiele , ale mam problemy niestety i narazie mega depreche
![]() mozecie sobie poczytac o moich przejsciach na http://www.wizaz.pl/forum/showthread...9#post15486629 warszawskie panny mlode mowie wam ja sie wykoncze do czasu tego slubu ![]() moze cos doradzicie w zwiazku z zaistniala sytuacja , bo ja juz nie wiem co robic .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
asionku, ale masz stresy, moje problemy przy Twooich to niczym pikus, powiem Ci co bym zrobila na Twoim miejscu, ale sie za bardzo mna nie sugeruj, bo ja jestem osba b.impulsywna, wpierw robi pozniej mysli
![]() Jesli chodzi o nasze przygotowania to cala dokumentacje zawiezlismy do kurii wloskiej po czym okazalo sie, ze jest zle wypelniona i znowu dzis wieczorem maszeruje do ksiedza, jakis osiolek z niego normalnie....a jak mu sugerowalam to i tamto to nie chcial sluchac ![]() ![]() Takze tak z noclegami sie wyjasnilo i sa, z restauracja prawie wszystko omowione, teraz organizujemy kulig, muzyke do kosciola znalazlam, musze wplacic zaliczke i powiadomic o tym ksiedza, ktory jest troszke uproczywym czlowiekiem. Szukam rafi do bombonier, dzis ide po kolorowy ryz, a w zalaczniku chwale sie moimi wczorajszymi zakupami ![]() tratatata czy Twoj ksiadz juz Wam mowil kiedy macie podpisywac dokumenty tzn. przed msza czy w czasie mszy?
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
witam! czy moge dołączyć? jestem styczniową panną młodą z 2009 roku
![]()
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
sugarbaby hej milo mi
![]() ![]() widze, ze synus tez bedzie zimowy ![]()
![]() |
#234 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
sliczne zakupy ![]() ![]() wszystko przez neta robie i telefon... suknie mierzylam jedna juz swoja po zakupieniu jej przez neta ![]() nie chce zapeszac , ale chyba doszlismy w koncu do porozumienia w restauracji ![]() ![]() w kazdym razie obiecali , ze zrobia wszystko tak jak bylo ustalone i jeszcze lepiej i beda stawac na rzesach zeby tylko sie udalo ![]() ![]() dzisiaj zamowialam samochod http://www.hummerlimuzyny.pl/pl powoli idzie to do przodu , a wsumie bardzooo powoli , a czasu coraz mniej Cytat:
![]() no i opowiadaj jak bylo !! ![]() moze jakies fotki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fotki juz pokazuje..
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2009-11-26 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Asionku ja z zaangazowaniem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asionku a jesli chodzi o moja suknia hmmm Kochana jak ogaladm inne to ta moja juz mi sie nie podoba!!! cos czuje, ze bede w niej wygladac jak indor z wychudzonymi ramionami ![]() Limuzyna pierwsza klasa, to ten wielki hummer? na ile on jest osob? ![]() Mam nadzieje, ze snieg dopisze, bo my jedziemy saniami, dojade do kosciola z czerwonym nochalem ![]() Jedyne co mnie troche jeszcze marwti to to, ze nie zdazymy isc na lekcje tanca, bo moj TZ jest w wiecznych rozjazdach, a ja oprocz swojej pracy, jeszcze musze dopilnowywac jego firmy, normlanie na nic nie ma czasu!!! Sugarbaby wygladalas b.elegancko jak na slub cywilny przystalo ![]() a gdzie podroz poslubna?
![]() |
#237 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no , ale mam nadzieje , ze juz z gorki w koncu ....... limuzyna wynajeta ze wzgledow praktycznych ![]() ![]() ja za chwile ide odebrac obraczki ![]() SugarbabyLove super zdjecia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Ah dziekuje no bardzo fajnie było jak na impreze domową
![]() ![]() ![]()
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, asioenk, taratatata, gdzie Wy sie podziewacie
![]() ja wyslalam dzisiaj dokumnety do kurii polskiej, 15 grudnia odbieramy obraczki, teraz tylko zamartwiam sie o moja fryzure (czy kok czy polowe rozpuszczonych polowe zwiazanych ![]() ![]() W przyszlym tygodniu, jak wroci moj TZ idziemy na pare lekcji tanca do znajomej oraz ngrywac filmik przedslubny (to taka tradycja wloska...filmik jest wlaczony juz w cenie filmowania slubu i wesela) Piszcie co tam u Was ![]()
![]() |
#240 |
Zakorzenienie
|
styczniowa "panna młoda" 2008 się kłania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.