nowe pod-forum (grupy, roczniki...) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-24, 14:22   #211
Westalka
Zakorzenienie

Dot.: nowe pod-forum (grupy, roczniki...)

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
Właśnie czy tak będzie - czas pokaże. Bo jednak, choć wydaje się to niemożliwe na pierwszy rzut oka, mniej niż więcej wątków przekształca się z biegiem czasu w nową społeczność osób
Naprawdę mniejsza część wątków przekształca się w nową społeczność? Dałabym sobie głowę uciąć, że jest odwrotnie.
Sorry za off.
Pozdrawiam.

Westalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 15:06   #212
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo

Luba - świetnie powiedziane.

Cheer - zgadzam się z Tobą oczywiście.

Cytat:
Naprawdę mniejsza część wątków przekształca się w nową społeczność? Dałabym sobie głowę uciąć, że jest odwrotnie
Naprawdę
Spójrz ile jest stron plotkowego - na społecznościach jest ich narazie 5.

Chodzi o to, że wrażenie "czystości" i porządku na plotkowym powróciło.
Łatwiej znaleźć teraz niepozorne wątki, nie zajmują pierwszej strony plotkowego.
Panuje porządek.

Jak dla mnie nowe forum ma szanse przetrwania (bardzo bym chciała) - o ile damy mu przetrwać
Stary 2006-11-24, 17:16   #213
i_n_e_s
Zadomowienie

Ja udzielam się w jednym tasiemcowym wątku i na prawdę jest mi obojętne gdzie on się znajduje( ważne że jest ).
Współczuję tylko tym moderatorom, którzy mają trochę pracy z przerzucaniem wątków, bo plotkowe jest spore i żeby to wszystko wyłowić to trzeba czasu.
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 17:20   #214
rambo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i_n_e_s Pokaż wiadomość
Ja udzielam się w jednym tasiemcowym wątku i na prawdę jest mi obojętne gdzie on się znajduje( ważne że jest ).
Współczuję tylko tym moderatorom, którzy mają trochę pracy z przerzucaniem wątków, bo plotkowe jest spore i żeby to wszystko wyłowić to trzeba czasu.
No tak trudno jest znaleźć coś - ale większość/najważniejsze już przerzucone.
Dlatego jak natkniecie się na coś przez przypadek lub celowo to proszę podajcie linka
Stary 2006-11-24, 17:40   #215
Aeterna
Zakorzenienie

Rozwaliłyście mnie, swoją nadgorliwością, drogie Koleżanki.

Wszystko, co jest długie nadaje się na wizażowe społeczności?
Dziewczyny, opanujcie się trochę, bo niedługo nic na plotach nie zostanie.

Od kiedy Lost to jest wizażowa społeczność?
Dyskusja o serialu, która odżywa co tydzień po czwartku?
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 17:49   #216
Aeterna
Zakorzenienie

P.S. Uprzejmie donoszę, że trzeba z głównego plotkowego wywalić koniecznie Reklamę założoną przez Lovisę i wspominkowy, gdzie się podziały Wizażanki.
Jedno i drugie to przecież społeczność.
Stary 2006-11-24, 17:55   #217
Westalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rambo Pokaż wiadomość

Naprawdę
Spójrz ile jest stron plotkowego - na społecznościach jest ich narazie 5.

Chodzi o to, że wrażenie "czystości" i porządku na plotkowym powróciło.
Łatwiej znaleźć teraz niepozorne wątki, nie zajmują pierwszej strony plotkowego.
Panuje porządek.
No tak, forum zyskało nieco przejrzystości, dzięki Waszej 'moderatorskiej' pracy. Ale chyba z tym 'fatum', o którym pisałam na poprzedniej stronie, to jednak prawda. W każdym wątku prędzej, czy później powstanie jakaś społeczność, wytworzy się więź pomiędzy ludźmi. Więc niestety, każdy wątek z Plotkowego 'skazany' jest na przerzucenie do forum Społeczności. Takie już jego wizażowe życie.

PS. Dzięki temu wątkowi dowiedziałam się jak 'rodzą się' moderatorzy, hehe.

Stary 2006-11-24, 17:58   #218
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aeterna Pokaż wiadomość
P.S. Uprzejmie donoszę, że trzeba z głównego plotkowego wywalić koniecznie Reklamę założoną przez Lovisę i wspominkowy, gdzie się podziały Wizażanki.
Jedno i drugie to przecież społeczność.
Reklama zapewne tam trafi.
Ale wspominkowy zostawiłabym na "głównych" plotkach.Na Społeczności na pewno nie wszystkie Wizażąnki(nie tylko te poszukiwane) będą zaglądać.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 18:11   #219
Sylwia***
Wtajemniczenie

Mam swoj ulubiony watek tasiemcowy w subskrybowanych watkach, wiec nawet nie zauwazylam, ze zostal przeniesiony Dla mnie ze to bez roznicy, ale dla utrzymania porzadku na wizazu lepiej, zeby takie podforum zostalo, bo watek plotkowy ginie w dlugasnych watkach (a ja najczesciej odpowiadam w tym watkach na plotkowym, ktore sa akurat na pierwszej stronie ale oczywiscie nie w tasiemcowych), a te watki to nie sa tez zadne gry, wiec troche ta nazwa jest mylaca

Jesli sa jakies watpliwosci co do nabijania postow, to mozna to tez na tym podforum wylaczyc.

Niewiele dziewczyn sie tu wypowiada, bo moze nie wie, ze:
1. jest nowe podforum (ja np. sprawdzam zwykle tylko zasubskrybowane watki)
2. jest taki dylemat
Wiec moze moderatorzy mogliby napisac w kazdym z tasiemcow krotka notke, ze jest takie pytanie do nas, co sadzimy, itd., dolaczyc link do sondy (nie wszyscy maja czas, zeby sie wypowiedziec).

EDIT: Gdyby jakis watek tasiemcowy zaczynal 'przymierac', to dobrze byloby, gdyby istniala mozliwosc poproszenia moderatora o przeniesienie go na jakis czas na plotkowy, zeby zebrac troche ludu np. Urodzone w 1984r. Albo zeby watek maturalny przeniesc na plotkowy tuz przed maturami.
Sylwia*** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 18:11   #220
Aeterna
Zakorzenienie

Wiem, to była złośliwość z mojej strony.

Trudno nie podzielić teraz opinii Westalki.

Miałyby być przesuwane wątki, w których udziela się określona grupa osób, a które to tematy z jakichś względów nie dla wszystkich są ogólno-dostępne.
Ja np. nie widzę dla siebie miejsca w wątku dla nastolatków noszących trampki i aparaty na zębach czy w bliźniakach .

Ale wątki o serialach np. są ''dla wszystkich''. [Możesz wejść i nikt Cię (się) nie traktuje, jakbyś od razu trafił do elity, hum hum].
O tym, co pałaszujesz przed monitorem też, co sobie kupiłaś - także. Podobnie, jak i reklama.
To luźne, niezobowiązujące wciąż plotki, z tym, kto się nawinie, a nie od razu ''z paczką''.

Doceniam, że Dziewczyny pracują i sprzątaja forum , ale ja widzę dla odmiany przegięcie w drugą stronę.
Teraz mi się odechciewa wręcz plotkowania, bo okazuje się, że wystarczy spędzić jeden wieczór w tygodniu przed tv i chcieć obgadać postać, nie przemycając w postach, że mi się woda gotuje, majtki piorą, loki kręcą - i okazuje się nagle, że jestem od razu ''fragmentem'' społeczności.

Dobrze, że do kina nie chadza się na seriale co tydzień; nie zapomnijcie wyrzucić z kultury Bollywoodu np.
Dyskusja o aborcji jest długa - to też na to forum?

Uważam, że to błędne tak przenosić wszystko, co jest po prostu popularne.
Wszem i wobec: popularne (i nie twierdzę, że wszyscy oglądają rzeczone Losty).

A tematy: pochwal się, co kupiłaś takim wątkiem są.
Bo tam się wepchnie każdy zodiak jak i każda fanka ebiego czy metalu.

edit:
Robicie właśnie ze społeczności drugie: plotkowe, a z plotkowego: publicystykę i prasę kobiecą. Nazywajmy rzeczy po imieniu.
eot.
Stary 2006-11-24, 18:27   #221
cheer
Zakorzenienie

Ja też się zastanawiam nad serialami, a nawet nad Blog27 vs Tokio Hotel , bo np. wątek MCR jest na Kulturze, a seriale to...co?
Też kultura chyba...Tokio Hotel też jakby się uprzeć...
Stary 2006-11-24, 18:29   #222
Luba
Zakorzenienie

Zgadzam sie z Aeterna co do LOSTow. Nie obrazajac nikogo, zadna spolecznosc sie tam nie zawiazala. Wymiana pogladow odbywa sie w piatek i potem watek zamiera.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 18:40   #223
Sylwia***
Wtajemniczenie

Zgadzam sie z Aeterna, zeby nie przeginac.
Jesli ktos interesuje sie jakims serialem, to raczej nie bedzie go szukal na wizazowych spolecznosciach. Byc moze w ogole nie bedzie go szukal, chyba, ze to jego wieeelkie hobby Ja np. chetnie bym sie w takim watku od czasu do czasu wypowiedziala, ale gdyby nie byl na plotkowym, to pewnie nigdy bym go nie zauwazyla.
Sylwia*** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 18:41   #224
Westalka
Zakorzenienie

Popieram Aeternę. Wydaje mi się, że nowe podforum będzie tym samym, co forum Plotkowe, tylko w skromniejszym wydaniu. Niestety, stworzycie podział forum, powstaną dwa nowe. A granice pomiędzy nimi prędzej, czy później i tak się zatrą. Poza tym, powinny być ustalone jasne zasady, które wątki mają być 'przerzucone', bo chwilowo to kryterium nie jest jasne. Mówię to w oparciu o przeniesienie np. wątków serialowych.

Stary 2006-11-24, 18:45   #225
cheer
Zakorzenienie

Moim zdaniem seriale powinny być na plotkowym. Każdy się może wypowiedzieć w dowolnym momencie, po obejrzeniu odcinka na przykład, a później w ogóle nie wracać, zaś w wątkach, na których zawiązały się społeczności, trudno jest raczej zabrać głos, tak 'ni z gruszki...', kiedy na dobrą sprawę osoba niezwiązana nie wie o czym mowa. Tak mi się wydaje, że to jest ta różnica.
Poza tym wątki nt. seriali będą łatwiejsze do odszukania dla nowych użytkowników, kiedy będą na plotkowym. A nawet gdyby zostały odnalezione na Społecznościach, ktoś mógłby się zastanawiać dlaczego akurat to ma być jakaś społeczność. Oczywiście, może to być społeczność osób oglądających Lost, ale nie w takim rozumieniu, jakie chcemy tu przyjąć...
Tak mi się wydaje.
Stary 2006-11-24, 18:48   #226
Ines1985
Zakorzenienie

Mnie tez dziwi zaliczanie wątków serialowych do wizazowych społeczności .

Widziałam sens powstania nowego forum, ale teraz... Szczerze mówiąc już nie bardzo. Wszystko sie wymieszało.

Zajrzałam teraz do serialowego wątku w którym się wypowiadam i zdziwiłam się że też jest na społecznościach. Kojarze może ze dwa nicki wypowiadajacych sie w nim osób. Mimo ze sama zagladam tam czesto . To dla mnie żadna społeczność.
To, gdzie się znajduje jakiś wątek w którym się udzielam, nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Jak dla mnie "M jak miłość" mozecie wrzucic nawet na ginekologie .
Tylko ze powstal teraz spory balagan. Zupelnie nie wiadomo gdzie czegos szukać .

Inaczej sobie wyobrażałam te "społeczności".
Przykladowo wątek "jestescie kibickami?" (typowa wizazowa społeczność) juz bardziej sie na to podforum nadaje niz watek "jaka u was pogoda" (typowo plotkarski).
edit: wszystko mi się pomieszało. Kibicki są na społecznościach. Ale wątek pogodowy również a przecież to chyba nie jest żadna społecznosć? To samo z "co masz na twarzy?" czy "jak wygladacie".

Współczuję nowym moderatorkom że musza teraz jakoś to wszystko poukładać.
I gratuluję przy okazji .

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 18:51   #227
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
monyczkaaa niejako wywołała mnie do odpowiedzi

Podtrzymuje swój pomysł z nazwą: Rozmówki towarzyskie

Moim zdaniem do takiego podforum moznaby przenieść własnie wszystkie watki rocznikowe, maturzystkowe, wojewódzkie, ale także mafię, parówki, watek ebisiowy, tokio jakiśtam (wybaczcie nie pamietam nazwy).
Tak praktycznie rzecz biorąc przerzuciłabym tam wszystkie wielostronnicowe wątki, które już dawno odeszły od tematu zawartego w tytule a zmieniły sie w zwyczajne pogaduchy życzliwych sobie osób.
Prawdę mówiąc zastanawiam sie nad dwoma znanymi mi watkami tzn. "pajacyk i serduszko" i "prawo jazdy". Pajacyka to najchętniej "powiesiłabym" na górze strony, zeby nie trzeba było go wiecznie podnosić. A prawo jazdy co prawda ma wiele stron, ale gada sie tam własciwie cały czas na temat tzn. pogaduchy sa o prawku.

Opis podforum idealnie moim zdaniem wymyśliła cheer.

A regulamin? Wydaje mi się że taki jak wszedzie na wizażu. Czyli kultura wypowiedzi przede wszystkim

jestem właśnie za przenoszeniem wątków odbiegających od tematów. Nie wiem czy jest sensem tworzenie podgrup rocnziki województwa etc. Często ci co mają 20 lat wypowiadają sie w wątkach dla 15 letnich wizażanek a 30 letnie dzielą się doświadczeniem z wizażankami któe mają 20 lat.

mOIM ZDAENIM BEDZIE TO TYLKO ROZMIENIENIE 1 ZŁ NA SAME DZIESIĘCIOGORSZÓWKI
Stary 2006-11-24, 18:59   #228
Pomadka
Zakorzenienie

Może nowe podforum potraktować na zasadzie fanclubu.

Kocham Euzebiusza (lucyferowicza) Smolarka jestem jego fanką, kibicuję mu... Idzie na WS i tak postępować w przypadku seriali.
Oglądasz MagdęM to na WS i tam wymieniamy poglądy, opinie...
Uwielbiam TokioBlog jestem fanem zespołu skupia wątek takie same dusze jak ja - WS.
Chodzi o to, że wtedy Społeczność skupiałaby pokrewne dusze, które lubią to samo co ja, w tym wypadku serial, czy jakiegos tam sportowca.

Plotkowe wtedy zyskałoby miejsce na politykę, problemy życia codziennego itp oraz wątki o lżejszej tematyce typu boli mnie głowa...

A ja mam być maxymalnie szczera to plotkować można o wszystkim i na każdy temat i dlatego NIGdy nie wypracujemy 100% zasady co TAM, a co TU zostawić. Zawsze się znajdzie ktoś kto uzna, że 'niesłusznie...'
Dlatego trzeba się posłużyć pewnym kompromisem i jakimś [II rzędowym] podziałem.
Stary 2006-11-24, 19:11   #229
Aeterna
Zakorzenienie

Dlatego do linczu nawoływać nie będę, ale trochę to niepoważne dla mnie wywalać seriale.

Jeśli chodzi o takie Tokio. Z tego co pamiętam - nie wiem, jak jest teraz - tam dziewczyny dyskutowały o zespole, a w między czasie: lecę do kina, zabieram się do książek , umówiłam się i znikam, będę za 2 godziny.

Taki wątek nie jest dla mnie czysto tematyczny; podobnie, jak Maturzystki nie nawijały wciąż o tematach maturalnych, tylko też o piłce, paznokciach czy basenie .

Wątki serialowe, przynajmniej te, które ja znam, to wymiana pierdół dot. głównie raczej - aktorów i akcji; nie wiem, czy na Desperatkach ktoś wysilał się, szczególnie często na coś więcej niż opiewanie sukienek Bree czy komentowanie ciapowatości Susan.
Stary 2006-11-24, 19:17   #230
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego do linczu nawoływać nie będę, ale trochę to niepoważne dla mnie wywalać seriale.

Jeśli chodzi o Tokio. Z tego o pamiętam, nie wiem, jak jest teraz, tam dziewczyny dyskutowały o zespole, a w między czasie: lecę do kina, zabieram się do książek , umówiłam się i znikam będę, za 2 godziny.

To nie jest dla mnie wątek czysto tematyczny, podobnie, jak Maturzystki nie nawijały wciąz o tematach maturalnych, tylko też o piłce, paznokciach czy basenie .

Wątki serialowe, przynajmniej te, które ja znam, to wymiana pierdół dot. głównie chyba, aktorów i akcji; nie wiem, czy na Desperatkach ktoś wysilał się, szczególnie często, na coś więcej niż opiewanie sukienek Bree czy komentowanie ciapowatości Susan.
I własnie droga Aete
Cytat:
Chodzi o to, że wtedy Społeczność skupiałaby pokrewne dusze, które lubią to samo co ja, w tym wypadku serial, czy jakiegos tam sportowca.
a dodatkowo byłyby czy są te wątki przeplecione wpisamy typu-->
o 18 a ja spóźniona, lecę na piwo, nara będę później bo z Tż Albo dziewczyny gadają o serialu, ale nagle któraś wyskakuje z textem, że MagdaM ma beznadziejną fryzurę i kolejne 2 kartki gadają o jej włosach...

Ja tak to widzę, a póki co spadam.
Stary 2006-11-24, 19:23   #231
rambo
Zakorzenienie

Ok, dziewczyny zatem wszystkie seriale wracają na plotkowe, tak ?
Błagam - my z cheer nie jesteśmy w stanie decydować o wszystkim.
Wielokrotnie prosiłam o to, żeby podawać mi wątki, które mają/nie mają zostać przeniesione. I raczej słyszałam, że seriale mają być przeniesione.

W związku z tym proszę o dalsze wskazówki.
Zdecydujmy raz na zawsze (na 2 miesiące ) oględnie co ma tam się znaleźć i może jakoś rozwiążemy ten problem

Aeterna rozumiem Twoje argumenty. Ale zrozum też nas. Trudno to na początku zrobić tak, żeby wszyscy byli zadowoleni.
Stary 2006-11-24, 19:30   #232
Luba
Zakorzenienie

Niestety nie znam innych serialowych watkow niz LOST. Ale moim zdaniem LOST nie nadaje sie na spolecznosci...

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 19:35   #233
cheer
Zakorzenienie

Ja się kilka razy wypowiadałam w "Kryminalnych" i też uważam, że ten wątek nie pasuje na Społeczności.
Stary 2006-11-24, 19:44   #234
Aeterna
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale ja, choć złośliwa, wykończyć dokuczaniem nie zamierzam.

Podziwiam, szczerze, każde tu moderowanie, bo to wg mnie nie jedynie zielony splendor, tylko głównie: robota.

Ja bym seriale zostawiła na plotach; dało się wynieść da się i przynieść .
To tylko moje zdanie.
Stary 2006-11-24, 19:53   #235
rambo
Zakorzenienie

Wiem - dlatego powstanie sonda
Zaraz zamieszczę linka - tylko ją stworzę

Aete - znam Twoje możliwości i błagam nie wykorzystuj ich na nas
Stary 2006-11-24, 20:04   #236
firletka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pomadka Pokaż wiadomość
Może nowe podforum potraktować na zasadzie fanclubu.

Kocham Euzebiusza (lucyferowicza) Smolarka jestem jego fanką, kibicuję mu... Idzie na WS i tak postępować w przypadku seriali.
Tak żeby było jasne - na wątku o Ebim żadna się nie zdeklarowała, że go kocha
Ale zgadzam się, że wątek powinien znaleźć się na WS. W końcu tworzymy jakąś grupę osób o podobnych zainteresowaniach (w tym przypadu football).
Ale trochę nie rozmumiem umieszczania na WS seriali. Bo co to za społeczności? Ja np. parę razy wypowiadałam się w wątku "M jak Miłość", ale nie uważam się za jakąś jego "część". Po prostu wpadłam tam na chwilę i wypadłam I myślę, że takich osób było więcej.
No i przyznam szczerze, że nie wiedząc o nowym pod-forum i całej dyskusji tutaj sie toczącej, to w życiu nie wpadłabym żeby szukać informacji o tym serialu na WS...

Trochę wszystko zaczyna się mieszać i mam wrażenie, że raczej do ładu nie dojdziecie
Współczuje moderatorom
firletka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 20:07   #237
Aeterna
Zakorzenienie

Uważaj, Herbatniku, z kim się maczasz.

Nie kuś..!

Stary 2006-11-24, 20:10   #238
cheer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez firletka Pokaż wiadomość
Tak żeby było jasne - na wątku o Ebim żadna się nie zdeklarowała, że go kocha
To męża się nie kocha...?
Stary 2006-11-24, 20:31   #239
firletka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
To męża się nie kocha...?
A daj spokój! Widziałaś ile ten drań ma kochanek? (i "przyjaciółek")
No jak go kochać?
firletka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-24, 20:33   #240
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ale ja, choć złośliwa, wykończyć dokuczaniem nie zamierzam.

Podziwiam, szczerze, każde tu moderowanie, bo to wg mnie nie jedynie zielony splendor, tylko głównie: robota.

Ja bym seriale zostawiła na plotach; dało się wynieść da się i przynieść .
To tylko moje zdanie.

Za poprawienie humorku-wirtualne macanko .

A do tematu nawiązując-rzeczywiście wątki serialowe na WS za bardzo nie pasują.Chyba tylko w Na Wspólnej się kiedyś udzielałam,ale od czasu do czasu lubię poczytać-co w szerokiej trawie piszczy.A do głowy by mi nie przyszło ,szukać wieści z wielkiego świata na WS-wszak oplotkowanie przez naście Wizażanek pani Marii lub pana Włodka-z nikogo społeczności nie czyni .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości