![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wygadaj się!!! ;);)
mundziolek
![]() ![]() ![]() ![]() biiibiii ![]() ![]() ![]() ![]() sweet_21 3maj sie ![]()
' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. ' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Divine ![]() ![]() A Ty się nie przejmuj tym co myślą sobie inni ![]()
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Uroki mieszkania w małej miejscowości znam bardzo dobrze.
![]() ![]()
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczeta kochane jestescie
![]() ![]() ![]() nie wiem co zrobic kurde...;p romansow mi sie zachcialo i teraz problemy !! :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tam z pracą w UK?
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
sweet nio pewnie że już lepiej
![]() ![]() ![]()
' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. ' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Ines-ka za 18 dni jade
![]() Divine no naprawde! bylam sama po zerwaniu z moim, zeszlismy sie bylo ok i nie moglo zostac bo musial pojawic sie On...eh i tak zle i tak niedobrze ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
kurde biiibiii mialam wlasnie tak jak Ty
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Hej co taj ucichło??
![]() Dziewczyny... Mam troche dziwny problem... Choć dla mnie ważny... Jak mam przekazać chłopakowi że chce poznać jego rodzinę? Bo po części już mnie znają ale wiecie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Jeśli ma rodzine gdzieś na obrzeżach miasta to możesz powiedzieć, że masz już dość tego zgiełku, hałasu itd. chciałabyś się gdzieś wybrać w miarę ciche miejsce itp I tak pokombinować w różnych wariantach.
![]()
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale jak narazie to nie wiem co robić, wiece, ja zawsze mialam srednią między 4,6 a 5,0 wiec... I to jeszcze z polaka, z mojego ulubionego przedmiotu, normalnie zatłuc łosia... On jest w 1 liceum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Gnębi mnie moja matka, która jest egoistką, umniejsza zasługi innych (szczególnie moje), powiększa swoje zasługi, chce, aby wszyscy jej usługiwali, ona krytykuje wszystkich, na wszystkich patrzy z góry, ale jeśli ktoś powie jej, jaka jest naprawdę, to albo obraca to w jeden wielki żart, albo obraża sie i stwierdza, że ta osoba ma "niewypażoną gębę". Czuję sie tragicznie mieszkając z moją matką, czuję się, jak śmieć niewarty uwagi. Codziennie rano boję się chwili, w której ona wstanie - to jest jak ruletka - albo ona będzie mieć dobry humor i dzień będzie ok, albo bedzie wkurzona niewiadomo na co i kogo i oczywiście mi się oberwie. Zawsze musi być woda w czajniku, mleko w dzbanku, pusto w zlewie, zawsze ktoś musi otwierać jej bramę, gdy wyjeżdża do pracy, bo inaczej to "korona jej z głowy spada". Szpani się swoim tytułem magistra, którego zrobiła dopiero w wieku 47 lat, uważa, ze zawsze ma racje i wszystko wie lepiej. Tworzy własne teorie w każdym temacie.
Często doprowadza mnie do łez. Nigdy nie mogłam z nią porozmawiać poważnie, bo zawsze twierdzi, że presadzam, a ona jest kochana mamą. Zawsze się naśmiewa z cudzych problemów. Gdy jej mówię, że mi ciężko i mam problem, to ona się śmieje i mówi, że wcale nie mam żadnych problemów, a życie "płynie mi jak bajka". Nigdy nie rozmawiałam z nią na poważnie, na tematy, o których córki i matki zwykły rozmawiać. Zawsze dziwi mnie, gdy dziewczyny mówią, że matki to ich przyjaciółki. W życiu nie potrfaiłabym mojej matki traktować, jak przyjaciółki. Jest uosobieniem tego, co najgorsze, najbardziej prymitywne, tego, czego nienawidzę. Marzę o chwili, kiedy się od niej uwolnię, kiedy nie będę musiała usługiwać jej, wysłuchiwać tego, jak bardzo powinnam być jej wdzięczna za wszystko, co mi daje. Uznacie pewnie, że powinnam z nią iść na terapię do psychologa. Powiem od razu, że się nie da. Ona uzna to za żart i nadal będzie taka sama. Każe wszystkim ludziom dziękować jej za to, co dla nich robi. Twierdzi, że im pomaga z serca a później siedzi i chełpi się tym, że komuś pomogła i ktoś jest jej wdzięczny. Wiecie, co jest najdziwniejsze? To, że są tacy idioci, którzy ją lubią, słuchają jej, jak wyroczni. Ja widzę tylko prymityw, sztuczność i egoizm. Pomyślicie, że jestem wyrodną córką. Nie. Całe życie byłam dobra, a im bardziej posłuszna byłam, tym więcej razy mi się obrywało. To boli, gdy się robi coś dobrego, a później ona przychodzi i stwierdza, że i tak ja niczego nie zrobiłam, że i tak jestem leniem. Widzi u innych wady, które sama posiada. Gdy w szkole mówią jej, jak wspaniałą ma córkę, stwierdza, że się mylą, że ona wie lepiej, że jej córka jest taka i taka. To okropne. Kiedyś myślałam, że minie jej to, gdy dorosnę. Z wiekiem ona jednak bardziej mi dopieka. Czasami po prostu mam dość. Chcę się spakowac i uciec. Mój każdy dzień zależy od tego, jaki ona będzie mieć humor. Tak się nie da żyć. Po raz pierwszy dzielę się moimi przeżyciami w szerszym gronie. Dotychczas tylko jedna osoba wiedziała o tym. Może jednak fakt, że się tu wygadałam trochę mi pomoże, nie wiem. Jeżeli jednak ktokolwiek to przeczyta i zrozumie, to z całego serca dziękuję. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
Narnii
![]()
![]() |
#227 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki odmnieniec ze mnie. Cytat:
![]() ![]() ![]() pozatym kiedyś mój przestał być zazdrosny, przy okazji sprawdze teraz czy jest zazdrośc czy nie, bo jak nie będzie zazdrosny to znaczy, że chyba sie mineliśmy gdzieś, gdzieś... Dziękuje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Poczułam się w tedy, ze troche jednak jestem dla niego ważna... ![]() Narnii o matkoooo !! to chore! naprawde...bez obrazy, ale to jak życie z potworem... Nie rozumiem jak matka moze ponizac swoje dziecko..? pozatym to ze ma tytuł magistra nie uprawnia jej do pomiatania ludzmi, nie tylko dlatego ze magistrem w tych czasach jest co 2 czy 3 osoba bo edukacja jest przeciez powszechna,nie tak jak kiedys. Ale dlatego ze skoro twierdzi ze ma tego magistra i jest taka madra to powinna tym bardziej wykazać się jakąs kultura... Nie wiem co ci doradzic, bo takie typy osobowisci nie daja sobie nic przetlumaczyc a wszelka krytyka odbija sie od nich jak od sciany... chyba tylko zyczyc powodzenia! i wytrwalosci... i tak jak mutacumliquida napisała, moze sprobuj sie usamodzielinić jesli jest taka mozliwośc... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
wczoraj dowiedziałam sie że mam chore serce
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
$Luna$ przepraszam ,że pytam ,ale tak jakoś nie uleczalnie? bo medycyna jest teraz bardzo do przodu i napewno ci pomogą, pozatym może to stres i tylko chwilowe, trezba się dowiedziec wszystkiego
trzymam kciuki, że wszystko bedzie dobrze ![]() A ja się dzisiaj wkurzyłam już na maksa, mam kolege z którym chodziłam 3 lata do liceum, jak go poznałam odrazu wydał się wartościowym człowiekie, ale bardzo skrytym. Na pozór zdawał się byc hojrakiem, ale żeby go bliżej poznać, trzeba było (przynajmniej ja tak sądziła) przedrzeć się przez jego zewnętrzny pancerz pozorów. Chociaż przez całe trzy lata , mnie nieustannie ranił, czasem na żart a czasem nie.Przez jakis czas mi się podobał ,ale po jego zahowaniu, zrezygnowałam i przestałam starac się go poznawac naprawde. Teraz jesteśmy już rok na studiach i on radykalnie się zmienił, znaczy przynajmniej tak twierdzi, całkiem inaczej mnie traktuje, jakby z czułością i mówi ,że wcześniej miał presje kolegów. Jednak po skończeniu liceum odrazu, chodził z pewna dziewczyną. Przez jakieś dwa miesiące dużo gadaliśmy i powiedział mi ,że doszło miedzy nimi do zbliżenia, nie spali razem ,ale wylądowali w łóżku, chociaz bez seksu. Teraz ona z nim zerwała i on zaczoł flirtować ze mną. Wiem ,że mam do niego słabość, ale zauważyłam ,że on zwraca na mnie uwagę , jak go jakaś dziewczyna oleje:/ w dodatku, ostatnio jak z nim gadam , to odrazu uruchamia się moja wyobraźnia, i zastanawiam się po co mi powiedział, że prawie razem spali. Ostatnio dużo , myslałam i stwierdziłam ,że to co nas łaczy jest chore, to nie przyjaźń tylko nie wiem co i zerwałam z nim kontakt, nie chce się z nim spotykać, bo to się źle skończy on ciągle pisze, ale mysle ,że tak będzie lepiej, on jest wciąż w niej zakochany, a ja nie chce byc nigdy na drugim miejscu, czy substytutem jego byłej... brrrr mam nadzieje,że nie będe tego żałować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
nooo chlopak, z ktorym sie znam od 5 lat zaczal mi sie podobac, ale za kazdym razem kiedy mowie mu cos o spotkaniiu milknie, i znika na kilka dni. czyli spadaj koleś.
przyjaciólki mnie denerwują, dawno mi tak nie działały na nerwy. jedna mnie caly czas olewa, czuje ze wakacji nie spedzimy razem, druga wrecz przeciwnie jest nachalna, robi mi wyrzuty ze wyjezdzam nad jezioro i do włoch. mam dosyc organizowania innym czasu, i własnie sobie z tego dałam sprawe. nie chce zeby K. puszczal mi cynki, zeby gdy bede w sobote na imprezie przyszedl do mnie, zeby "przypadkiem"mnie dotykał. jessli jeszcze raz tak zrrobi albo dam mu z liscia, albo powiem co nie co. wszystko mnie denerwuje, i chyba pora zebym poszla do swojego pokoju, i odizolowala sie od problemow A CO najwazniejsze przestala o nich myslec. bo pewnie jak zwykle przesadzam. wyjde z pokkoju tylko na na wspolnej a potem znowu siuuup, ksiazka o marylin monroe. musze pamietac zeby oddac ksiazki do biblioteki. ide. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Martwicie się, że chłopak nie robi pierwszego kroku, że nie wie czego chce. Trzeba czasu. Na wszystko. Trzeba wytrwale czekać. Naprawdę są większe problemy.
Sama ostatnimi dniami zastanawiam się, czy nie prościej byłoby mi, gdybym była sama. Bo teraz muszę dzielić problemy na dwoje. Nie tyle muszę, co chcę. Jego problemy są dla mnie ważniejsze niż moje. Chcę pomóc, ale nie wiem jak. Męczę się. Jest naprawdę ciężko. Chcę jego dobra, ale sama przez to się wykańczam. Przez tydzień jestem ogromnym kłębkiem nerwów, trace siły. Wszystko byłoby prościejsze gdybym chociaż mogła się z nim spotkać... Ale to niemożliwe w jego sytuacji... Odcinam się od świata. Miałam dziś mile spędzić czas na klasowym ognisku... Ale zrezygnowałam, bo nie mam ochoty i głupio mi się pokazywać z podkrążonymi od płaczu oczami i bladą twarzą. Wszystkim tłumacze, że to chore zatoki (jak zawsze)... I wiecie co? Wierzą... Bo czy oni się przejmują tak naprawdę? Raczej nie... ![]() ![]() ![]() Ale chyba jednak dobrze jest mieć tę drugą osobę. Może będzie lepiej. Razem można zrobić wiele. Jedno udaje przed drugim, że jest dobrze, choć wcale tak nie jest. Ale nie można przecież pokazać drugiej osobie, że załamujesz się z jej powodów. Chyba nikt tego nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bagero nie przepraszaj, w końcu napisałam żeby sie wygadać ![]() ![]() ![]() dziekuje za troske ![]() hmmm a co do Twojej sytuacji to mi sie wydaje że on właśnie traktuje Ciebie jako pocieszenie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja tkwiłam kiedyś w związku bez sensu, chłopak miał problemy ale nic mi nie chciał powiedzieć, w końcu wymusiłam na nim całą prawde ale to po zerwaniu ...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o mnie to... Ja wiem już jakie to kłopoty, ale ... Kiedy zaproponowałam pomoc to nie zgodził się, bo twierdzi ze nie zasluzylam na to, by naprawiac jego błedy, że za bardzo mnie kocha zeby mnie w to mieszać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny. Za wszystkie z Was trzymam mocno kciuki, żeby Wam się jak najszybciej wszystko dobrze poukładało!!
A ja dzisiaj czuję się kompletnie bezradna. Za 1,5 tygodnia kończy mi się umowa mieszkaniowa i w związku z tym muszę się wyprowadzić. I nie potrafię znaleźć nic nowego.. Wiem, że są poważniejsze problemy, nie jestem też w sytuacji beznadziejnej. Zawsze mogę pomieszkać trochę u znajomych, u mamy. Ale to w połączeniu z czekającymi mnie jeszcze 4 egzaminami w tej sesji mnie dzisiaj dobiło. Bieganie w upale i oglądanie jakichś beznadziejnych mieszkań, mając świadomość, że jutro egzamin i powinnam się uczyć a nie tracić czas w ten sposób, mnie dzisiaj przerosło... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ty też go bardzo kochasz ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
kuzwa
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
Divina nie martw się
![]() ![]() ![]() Luna właśnie tak mam zamiar zrobić, już mu poiwiedziałam ,że lepiej się nie spotykać, żebyśmy sobie ułożyli życie, ale on jest okropny, tak smutno mówi ,że mnie potrzebuje ze razem raźniej rozwiązywac problemy... a ja wiem ,że on ciągle myśli o tamtej bo ją kocha.. ehh faceci :/ chcą mieć zaplecze gdyby coś im nie wyszło... ale ja musze byc twarda, a wiesz co jest najgorsze, że ja mam do niego jakąś głupią słabość, bo z wyglądu mi się zupełnie nie podoba, charakter też ma taki sobie:/ może to ja sie boje zostac sama... sama nie wiem w dodatku mam jakieś wydumane ideały, jak chce żeby wyglądał mój przyszły TŻ że wszyscy faceci którzy do mnie zarywają wymiękają ![]() i dzisiaj jeszcze się dowiedziałąm ,że nie zdałam egzamin , zabrakło mi 0,2pkt :/ ( ale może to lepiej,widocznie tam na górze zauważyli że stac mnie na więcej ![]() A co do studiów, to nie jesteśmy na tym samym kierunku, naszczęście, to ułatwia sprawe ![]() Xyoko. Luna ma racje, moje koleżanki tez szukają i powiem ci że w krakowie jest chyba duzo takich ofert, napewno coś znajdziesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
dziekuje pieknie bagera
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dokładnie duże miasto = duże możliwości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
hehe staram się być silna, bo wiem ,że bez tego nie będzie efektów, ale może podrodze gdzies spotkam mojego księcia dziękuje
![]() Divine18 to cudownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.