![]() |
#211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tajlandia
Wróciłam 26 marca i mogę napisać, że było wspaniale! Tajlandia jest piękna, ludzie bardzo mili a jedzenie bardzo dobre (nie wszystko, ale trzeba odszukać to co się lubi
![]() Pogodę mieliśmy dość dobrą, chociaż spodziewałam się więcej słońca. Tymczasem w Bangkoku nie było wybitnie słonecznie. Na Krabi rano było piękne słońce a po południami padało. Jednak ja nie należę, do osób leżących ciągle na plaży także taka pogoda była dla mnie ok. Ogólnie Tajlandię polecam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
Wrocilam niedawno z Tajlandii.Bylam tam miesiac.To moj drugi raz w Tajlandii.Ze wszystkich wysp najlepsze jest Ko Phangan.Zdecydowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swój bilet kupilam za nie cale 470 (powrotny) i moi znajomi lataja do Tajlandii regularnie bo maja tam swoje biznesy (np bary lub sklepy z ciuchami) i nikt nie placi za bilety wiecej niz 500. Jezeli poleca na poczatku miesiaca i wroca pod koniec tego samego miesiaca to na promocji kupia bilet za 300 funtow. Wiec pisanie, ze za bilet do Tajlandii z UK placi sie srednio 800 funtow to jakas paranoja. Ta cena jest oderwana od rzeczywistosci. 800 funtow ![]() EDIT: sprawdzilam ceny biletow z wawy do tajlandii w przedziale sezonowym kiedy ja tam bede i ceny najtanszych biletow to 3000 zl. Na skyscanner.net najtansza opcja to 721 funtow co w przeliczeniu daje 3,280 zl. Wiec jakos slabo ze znalezieniem biletu zqa 1670 zl :/
I'm so glamorous, I piss glitter! Edytowane przez szien Czas edycji: 2011-04-06 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To bardzo ciekawe. Bardzo.
![]() |
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
poniżej 2000
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
próbujesz udowodnić, że przy wydatku lida82 podróż z PL do Bangkoku jest tańsza i Ci się tu uda ale nie uwierzę, że lot z PL do Tajlandii jest tańszy niżeli z UK. Bo jeżeli kupię bilet do Bangkoku za 320 funtów to w złotówkach jest to wydatek 1400 zł. Poza tym jestem ciekawa tej strony, z której korzystasz, bo nie piszę tego złośliwie, po prostu z tego wygrzebałam w necie to najtańszą ofertę znalazłam za 2700 złotych. Przejrzałam strony areo, lataj, skyscanner, opodo i na żadnej nie ma cen, które Ty podajesz. ![]()
![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
yyy...a to tylko na zawodach można?
![]() swoją drogą zmienny ten kurs funta-wczoraj po4,55zł a dziś 4,37 (kurs średni dziś to 4,55, kupno 4,49, sprzedaż 4,58) nie to, że się wymądrzam, ale każde 50zł zbliża nas do 2000zł :/ no i nie wszyscy mieszkają w UK, trzeba tam dolecieć i chętnie zobaczę lot łączony z Wawy do Bankoku przez UK (gdzie nie spędzę dłużej niż 10h-bo to skraca mi urlop) a cena będzie poniżej 2000zł jeśli mogę-wydaje mi się, że rabid korzysta ze skyscannera (po nazwie pliku) Edytowane przez dorka1980 Czas edycji: 2011-04-07 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
od marca zaczyna się pora deszcowa - nie polecam ![]() idealna pogoda jest w grudniu, styczniu i lutym
![]() |
![]() |
#219 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to nie tak, że ja żałuje ludziom mieszkającym w PL tanich lotów ![]() Jeżeli jest taka opcja to ja chętnie skorzystam bo wtedy moja przyjaciółka mieszkająca w PL mogłaby ze mną się zabrać, bo co innego płacić 1600 zł za lot w obie strony a co innego 2600 zł. Nie stać mnei by się jej do biletu dołożyć kiedy taki bilet to prawie wydatek 3000 zł poza tym weszłam przed chwilą na skyscannera i najtańsza opcja w tym czasie kiedy ja będę w taj to 3172 zł Cytat:
będę przemieszczać się dużo i skakać z jednego wybrzeża na drugie ![]()
I'm so glamorous, I piss glitter! Edytowane przez szien Czas edycji: 2011-04-07 o 14:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no właśnie, widocznie wtedy jest droższy lot, albo akurat nie ma promo, albo 2tyg temu były tańsze, albo za 2tyg będą tańsze-często trzeba lecieć wtedy kiedy jest "dobra" cena |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Strona z której korzystam to skyscanner. I od wczoraj nic się nie zmieniło: 1-21, 2-21, 2-23, 3-12 i 4-24 czerwca, wszystkie za mniej niż 2000. http://www.skyscanner.pl/flights/waw...ml?charttype=1 Dwa miesiące temu ceny były jeszcze niższe. A teraz Ty pokaż mi loty za 320 funtów.
![]() |
![]() |
#222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P.s. Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale Twoja odpowiedź w subskrypcjach się nie pokazała.
![]() |
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I could surf the earth on a banana peel Edytowane przez rabid Czas edycji: 2011-04-11 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się martwiłam o pogodę z powodu tegorocznej anomalii pogodowej. Miałam szczęście, bo nie padało wcale. Ale np w Bangkoku było 26-27C (tydzień przed moim przyjazdem 20C w dzień!, wg tabel pogodowych powinno być 35C) i sami Tajowie mi mówili, że nie pamiętają kiedy ostatnim razem była taka pogoda, generalnie w marcu i kwietniu deszcz jeśli widują to krótko i nocą, za to takie 45C się zdarza. Co do Tajlandii, piękny kraj, mili ludzie, pyszna kuchnia. Nawet najbardziej turystyczne miejsca nie są tak zadeptane jak Europa. Odwiedziłam Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Krabi i okoliczne wysepki oraz Koh Lipe - każde z tych miejsc mogę polecić. ![]()
![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
Ja spędziłam 3 tygodnie w kwietniu tamtego roku właśnie w Tajlandii i było aż za gorąco, pogoda ani dobra do zwiedzania ani do opalania. Mimo chowania się przed słońcem, używania kremów, zakrywania ramion, nakładania czapek nie udało nam się uniknąc poparzeń (i mam na myśli tutaj udary z drgawkami, gorączkę, napadów zimna, okładami z zamoczonych i potem zamrożonych ręczników, spuchniętymi nogami - 3 dni chodziłam boso bo nawet japonek nie byłam w stanie "naciągnąc"). Wieczorami potrafiło pokropic przez 5 minut i był to deszcz na zasadzie "dzięki Bogu że spadł i nas schłodził", bo po 20 minutach ubrania były suche na wiór. Pamiętam nawet że w niedalekim Delhi, gdzie mieszkają moi rodzice, padł wtedy rekord 52 stopnie. Mój brat z ojcem wylatuje w lany poniedziałek do Tajlandii to dam Wam znac ile faktycznie jest stopni i czy już czasem pada.
![]() Edytowane przez painka Czas edycji: 2011-04-13 o 23:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten "specjalny numer" to nic innego jak numer do biura sprzedaży. Jakbyś wszedł na stronę to byś zobaczył ten numer wypisany wielkimi cyframi na pierwszej stronie. To od nich dostałam "quote" szukając biletu dla siebie. Cytat:
![]() tak twierzdę, że to oferta bo tą są ustalone terminy (3-4 tyg wyjazdy), zmienisz jeden dzień i zapłacisz dwa razy więcej, więc nadal twierdzę, że w UK kupisz tańsze bilety Cytat:
Cytat:
![]() w sumie nie tyle mi sam deszcze przeszkadza tylko fakt, że nas gdzieś zaleje i utknę na jakiejś wyspie ![]() mam nadzieję, że mi ta gorąca pogoda podpasuje bo za dwa lata przeprowadzam się tam na rok i będę miała jednym słowem przejechane jak mi się nie spodoba ![]()
![]() |
![]() |
#227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ALE jak chce się lecieć taniej to czasami trzeba się dopasować do lotu sprawdziłam 3pierwsze i ceny są takie jak podał rabid (różnica 2-5zł to nie różnica), więc nie wiem, może niektórym tylko print screeny pozwalają zobaczyć ten cud w PL ![]() może w końcu wrzucisz te loty za 320funtów? nawet za pół roku i przy okazji pokaż, że zmiana terminu o 1-2dni nie zmieni ceny na 2x większą, wtedy nas przekonasz i będziemy latać z UK (bo na razie drogo) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mnie EOT
![]() |
![]() |
#229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja rok temu utknęłam z powodu wybuchu wulkanu tego w Europie ![]() Moi rodzice mieszkają od 2 lat w Indiach i szczerze mówiąc to jest ciężko, bez klimatyzacji nie ma życia. Ja ich odwiedzam i dla mnie taka pogoda to raj, a dla nich odręka czyt. wiecznie zapocone ubrania, wszystko się klei itp itd... A jak jest monsun to po 2 miesiące nieba nie widzą (słowa ojca)...
![]() |
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Dobra szien, poddaję się, nie będę walczył z Twoją alternatywną rzeczywistością. Fakty są takie, że z Polski, w sezonie i poza sezonem, za mniej niż 2000 można lecieć na tydzień, dwa, trzy, cztery, na początku, w połowie albo pod koniec miesiąca, wylatywać i wracać w tym samym miesiącu albo w różnych, a jedyne co trzeba zrobić to zaplanować sobie podróż kilka miesięcy wcześniej i pogodzić się z tym, że nie można wybrać dowolnych dat - chociażby dlatego, że większość linii nie lata codziennie i zmieniając datę o jeden dzień można na przykład z Aerosvitu przeskoczyć na Lufthansę, KLM, albo jeszcze lepiej. Ja leciałem za 1850, ci którzy wiem, że lecieli, też nie mieli problemów z zejściem poniżej 2000, ale Ty twierdzisz, że takich lotów nie ma, a jak są to w promocji, a jak promocja jest pięć razy w miesiącu, to to niczego nie zmienia, bo z UK i tak jest taniej, mimo że poza tą jedną ofertą o której mówisz, lotów za mniej niż 2000 nie widać, a jeżeli ktoś nie lubi dostosowywać się do terminów to i w 2500 może się nie zmieścić. Na dodatek albo kłamiesz, albo nie potrafisz używać skyscannera, bo tak sobie teraz sprawdzam te loty, których cena rzekomo nie schodzi poniżej 3000, no i zgadnij co na przykład widzę:
![]() |
#232 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
hej! mam prosbe moglby mi ktos powiedziec gdzie znajduje sie wyspsc Chicken Island slyszalam o niej ale na mapie nie moge jej znalezc poprostu
bylabym wdzieczna za pokazanie mi jej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
dzieki serdeczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie.
Czasami nie rozumiem hoteli, np. tego http://www.tarntawan.com/deluxe_surawong_room.html Pokoj jest z przeogromnym lozkiem. Nie pisze na ile osob, czy wynajmujac taki pokoj moge byc tam w trzy osoby (3 kobiety)? Jak rozumiec takie pokoje jesli nie jest zaznaczone ile osobowe sa? Mam malo doswiadczenia z zamawianiem noclegu w hotelach. I czy w kazdym hotelu mozna poprosic o dodatkowe lozko czy to tylko w zaznaczonych? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
Kochani pomóżcie bo już zgłupieliśmy. Wybieramy się w podróż poślubną do Tajladnia 18.04 gdzie pobawimy do 03.06. Plan jest taki przez pierwsze 2/3 czasu plażowanie, imprezowanie a byc może przygoda z nurkowanie. Druga część wycieczki to zwiedzanie Północy a byc może 2 dniowa wizyta w Bangkoku. Mamy jednak problem czy na tą pierwszą część wybrać:
Khao Lak plusy: podobno szerokie plaże, gdy znudzi się plażowanie możliwość odwiedzenia Phuketu, wycieczka do jednego z parków, safari na słoniach. minusy: podobno senna atmosfera wieczorowo-imprezowa (dziadki i rodziny) Koh Tao plusy: wydaje się być mega rajską wysepką z bajecznymi widokami, chyba lepszy klimat imprezowy minusy: wyspa czyli jeżeli znudzi nam się plazowanie ciężko się będzie stamtąd gdzieś wyrwać. Możę ktoś kto ma większe doświadczenia podpowie gdzie Nam będzie lepiej. Oczywiście ostateczna decyzja należy do Nas i nie będziemy mieli do nikogo pretensji za rady jakie otrzymamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Z tego co się orientuję, to od 2 czerwca w Pałacu Kultury zaczynają się targi Tajlandia Expo, także na pewno zainteresuje to każdego, kto chce do tego kraju pojechać, lub się po prostu nim interesuje. Mnie najbardziej zainteresowały pokazy sztuk walki. Może być ciekawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.