Tajlandia - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 19:58   #211
tygrysia
Rozeznanie

Dot.: Tajlandia

Wróciłam 26 marca i mogę napisać, że było wspaniale! Tajlandia jest piękna, ludzie bardzo mili a jedzenie bardzo dobre (nie wszystko, ale trzeba odszukać to co się lubi ).
Pogodę mieliśmy dość dobrą, chociaż spodziewałam się więcej słońca. Tymczasem w Bangkoku nie było wybitnie słonecznie. Na Krabi rano było piękne słońce a po południami padało. Jednak ja nie należę, do osób leżących ciągle na plaży także taka pogoda była dla mnie ok.
Ogólnie Tajlandię polecam
Stary 2011-04-02, 17:30   #212
Ewa_Ch
Zadomowienie

Wrocilam niedawno z Tajlandii.Bylam tam miesiac.To moj drugi raz w Tajlandii.Ze wszystkich wysp najlepsze jest Ko Phangan.Zdecydowanie.

http://www.pustamiska.pl/
Ewa_Ch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 12:22   #213
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rabid Pokaż wiadomość
Różnie interpretować można co to znaczy tanio, ale taniej zawsze znaczy taniej. A taniej, i to zdecydowanie taniej jest z Polski. Lot takim Kuwait Airways, o których lida82 pisze, że są tani, kosztuje 750-850 funtów, czyli w przeliczeniu od 3,5 tysiąca w górę, a lotów w cenach poniżej 2200 zł w ogóle tam nie ma, za to w Polsce nie ma problemów ze zmieszczeniem się w dwóch tysiącach. Z konkretnych cen, to na przykład 1690 w maju tego roku, 1670 i 1730 w czerwcu, 1790 w sierpniu, 1690 we wrześniu i 1970 w grudniu.
750-850 funtów? chyba jak kupujesz bilet dzien przed wylotem.
Swój bilet kupilam za nie cale 470 (powrotny) i moi znajomi lataja do Tajlandii regularnie bo maja tam swoje biznesy (np bary lub sklepy z ciuchami) i nikt nie placi za bilety wiecej niz 500. Jezeli poleca na poczatku miesiaca i wroca pod koniec tego samego miesiaca to na promocji kupia bilet za 300 funtow. Wiec pisanie, ze za bilet do Tajlandii z UK placi sie srednio 800 funtow to jakas paranoja. Ta cena jest oderwana od rzeczywistosci.

800 funtow

EDIT:
sprawdzilam ceny biletow z wawy do tajlandii w przedziale sezonowym kiedy ja tam bede i ceny najtanszych biletow to 3000 zl.
Na skyscanner.net najtansza opcja to 721 funtow co w przeliczeniu daje 3,280 zl. Wiec jakos slabo ze znalezieniem biletu zqa 1670 zl :/

I'm so glamorous, I piss glitter!

Edytowane przez szien
Czas edycji: 2011-04-06 o 13:00
szien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 20:23   #214
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szien Pokaż wiadomość
pisanie, ze za bilet do Tajlandii z UK placi sie srednio 800 funtow to jakas paranoja.
Niczego takiego nie napisałem. Paranoja, to jest odpisywanie na coś, czego się nie przeczytało.

Cytat:
Na skyscanner.net najtansza opcja to 721 funtow co w przeliczeniu daje 3,280 zl. Wiec jakos slabo ze znalezieniem biletu zqa 1670 zl :/
To bardzo ciekawe. Bardzo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skyscannerpl.jpg (49,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skyscannerpl2.jpg (61,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skyscannerpl3.jpg (59,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg skyscannerpl4.jpg (63,0 KB, 18 załadowań)
Stary 2011-04-06, 20:29   #215
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

poniżej 2000wiedziałam, że dasz radę rabid
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 13:13   #216
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Niczego takiego nie napisałem. Paranoja, to jest odpisywanie na coś, czego się nie przeczytało.
To bardzo ciekawe. Bardzo.
napisałeś
Cytat:
Lot takim Kuwait Airways, o których lida82 pisze, że są tani, kosztuje 750-850 funtów
jeżeli ktoś decyduje się płacić 800f za coś co może kupić za 300f to jest niezaradność życiowa albo za ma się za dużo pieniędzy w banku

próbujesz udowodnić, że przy wydatku lida82 podróż z PL do Bangkoku jest tańsza i Ci się tu uda ale nie uwierzę, że lot z PL do Tajlandii jest tańszy niżeli z UK. Bo jeżeli kupię bilet do Bangkoku za 320 funtów to w złotówkach jest to wydatek 1400 zł.
Poza tym jestem ciekawa tej strony, z której korzystasz, bo nie piszę tego złośliwie, po prostu z tego wygrzebałam w necie to najtańszą ofertę znalazłam za 2700 złotych. Przejrzałam strony areo, lataj, skyscanner, opodo i na żadnej nie ma cen, które Ty podajesz.

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
poniżej 2000wiedziałam, że dasz radę rabid
to jakieś zawody są, że klaszczesz?

Stary 2011-04-07, 13:39   #217
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:

to jakieś zawody są, że klaszczesz?
yyy...a to tylko na zawodach można?

swoją drogą zmienny ten kurs funta-wczoraj po4,55zł a dziś 4,37 (kurs średni dziś to 4,55, kupno 4,49, sprzedaż 4,58) nie to, że się wymądrzam, ale każde 50zł zbliża nas do 2000zł :/

no i nie wszyscy mieszkają w UK, trzeba tam dolecieć i chętnie zobaczę lot łączony z Wawy do Bankoku przez UK (gdzie nie spędzę dłużej niż 10h-bo to skraca mi urlop) a cena będzie poniżej 2000zł

jeśli mogę-wydaje mi się, że rabid korzysta ze skyscannera (po nazwie pliku)

Edytowane przez dorka1980
Czas edycji: 2011-04-07 o 13:42

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 13:41   #218
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arwena84 Pokaż wiadomość
Wylatuję 25 marca. Niby miała być pora gorąca i sucha. Tymczasem wg prognozy pogody ulewy przez pierwszy tydzień. Cudnie. Aż mi się odechciało tej całej wycieczki.

od marca zaczyna się pora deszcowa - nie polecam

idealna pogoda jest w grudniu, styczniu i lutym

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 14:05   #219
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
yyy...a to tylko na zawodach można?

swoją drogą zmienny ten kurs funta-wczoraj po4,55zł a dziś 4,37 (kurs średni dziś to 4,55, kupno 4,49, sprzedaż 4,58) nie to, że się wymądrzam, ale każde 50zł zbliża nas do 2000zł :/

no i nie wszyscy mieszkają w UK, trzeba tam dolecieć i chętnie zobaczę lot łączony z Wawy do Bankoku przez UK (gdzie nie spędzę dłużej niż 10h-bo to skraca mi urlop) a cena będzie poniżej 2000zł

jeśli mogę-wydaje mi się, że rabid korzysta ze skyscannera (po nazwie pliku)
ja też chętnie zobaczę lot poniżej 2000 zł z pl do tajlandii
to nie tak, że ja żałuje ludziom mieszkającym w PL tanich lotów tylko, że jeżeli przejżałam kilka stron z lotami i najtańszą ofertę na jaką się natknęłam to 2600 z kawałkiem więc trudno mi jest uwierzyć w tanie loty z pl do azji.
Jeżeli jest taka opcja to ja chętnie skorzystam bo wtedy moja przyjaciółka mieszkająca w PL mogłaby ze mną się zabrać, bo co innego płacić 1600 zł za lot w obie strony a co innego 2600 zł. Nie stać mnei by się jej do biletu dołożyć kiedy taki bilet to prawie wydatek 3000 zł

poza tym weszłam przed chwilą na skyscannera i najtańsza opcja w tym czasie kiedy ja będę w taj to 3172 zł
Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość

ja lecę w czerwcu i liczę się z deszczem
będę przemieszczać się dużo i skakać z jednego wybrzeża na drugie

Edytowane przez szien
Czas edycji: 2011-04-07 o 14:10
Stary 2011-04-07, 14:39   #220
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
ja też chętnie zobaczę lot poniżej 2000 zł z pl do tajlandii

poza tym weszłam przed chwilą na skyscannera i najtańsza opcja w tym czasie kiedy ja będę w taj to 3172 zł
na zrzutach rabida są poniżej 2tys-przynajmniej z pierwszego tak wynika

no właśnie, widocznie wtedy jest droższy lot, albo akurat nie ma promo, albo 2tyg temu były tańsze, albo za 2tyg będą tańsze-często trzeba lecieć wtedy kiedy jest "dobra" cena
Stary 2011-04-07, 15:31   #221
rabid
Zadomowienie

Cytat:
jeżeli ktoś decyduje się płacić 800f za coś co może kupić za 300f to jest niezaradność życiowa albo za ma się za dużo pieniędzy w banku

próbujesz udowodnić, że przy wydatku lida82 podróż z PL do Bangkoku jest tańsza i Ci się tu uda ale nie uwierzę, że lot z PL do Tajlandii jest tańszy niżeli z UK. Bo jeżeli kupię bilet do Bangkoku za 320 funtów to w złotówkach jest to wydatek 1400 zł.
Poza tym jestem ciekawa tej strony, z której korzystasz, bo nie piszę tego złośliwie, po prostu z tego wygrzebałam w necie to najtańszą ofertę znalazłam za 2700 złotych. Przejrzałam strony areo, lataj, skyscanner, opodo i na żadnej nie ma cen, które Ty podajesz.
750-850 funtów dotyczyło konkretnych linii, o których lida82 napisała, że są tanie. Nie są tanie. Niczego więcej nie próbowałem udowodnić. O normalnych kosztach pisałem niżej. 2200 zł to trochę mniej niż twierdzisz, że sugeruję.

Strona z której korzystam to skyscanner. I od wczoraj nic się nie zmieniło: 1-21, 2-21, 2-23, 3-12 i 4-24 czerwca, wszystkie za mniej niż 2000.
http://www.skyscanner.pl/flights/waw...ml?charttype=1
Dwa miesiące temu ceny były jeszcze niższe.

A teraz Ty pokaż mi loty za 320 funtów.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-09, 18:58   #222
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
750-850 funtów dotyczyło konkretnych linii, o których lida82 napisała, że są tanie. Nie są tanie. Niczego więcej nie próbowałem udowodnić. O normalnych kosztach pisałem niżej. 2200 zł to trochę mniej niż twierdzisz, że sugeruję.

Strona z której korzystam to skyscanner. I od wczoraj nic się nie zmieniło: 1-21, 2-21, 2-23, 3-12 i 4-24 czerwca, wszystkie za mniej niż 2000.
http://www.skyscanner.pl/flights/waw...ml?charttype=1
Dwa miesiące temu ceny były jeszcze niższe.

A teraz Ty pokaż mi loty za 320 funtów.
Piszesz o tej samej promocji, o której wspomniałam w poprzednim poście. Tanie lotytylko w określonym przedziale czasowym, że wylatujesz i wracasz w tym samym miesiącu. Tego samego dotyczyła promocja lotu z Londynu do Bangkoku za 320f, teraz za 347f. Promocja ze strony http://www.flightcatchers.com/, rezerwacaj tego typu lotów tylko telefonicznie: 0207 183 1814. Więc będę się upierać, że pomijając już jakiekolwiek promocje lotnicze to i tak lot z UK kosztuje taniej niż z PL. Bo jeżeli ktoś chce lecieć prawie na 2 mce (tak jak ja) to ma pod górkę by zaplanować tani lot z PL. Zapłaciłam 470f za swój bilet, jeżeli chciałabym kupić bilet z PL w tym okresie czasowym to na dzaień dzisiejszy zapłaciłabym 4, 400 zł. Odliczmy 600 zł (bo swój bilet kupiłam chyba z ponad tydzień temu, a może z 2) więc i tak wychodzi prawie dwa razy więcej niż za lot z UK.

P.s. Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale Twoja odpowiedź w subskrypcjach się nie pokazała.

Stary 2011-04-11, 16:46   #223
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Piszesz o tej samej promocji, o której wspomniałam w poprzednim poście. Tanie lotytylko w określonym przedziale czasowym, że wylatujesz i wracasz w tym samym miesiącu. Tego samego dotyczyła promocja lotu z Londynu do Bangkoku za 320f, teraz za 347f. Promocja ze strony http://www.flightcatchers.com/, rezerwacaj tego typu lotów tylko telefonicznie: 0207 183 1814. Więc będę się upierać, że pomijając już jakiekolwiek promocje lotnicze to i tak lot z UK kosztuje taniej niż z PL. Bo jeżeli ktoś chce lecieć prawie na 2 mce (tak jak ja) to ma pod górkę by zaplanować tani lot z PL. Zapłaciłam 470f za swój bilet, jeżeli chciałabym kupić bilet z PL w tym okresie czasowym to na dzaień dzisiejszy zapłaciłabym 4, 400 zł. Odliczmy 600 zł (bo swój bilet kupiłam chyba z ponad tydzień temu, a może z 2) więc i tak wychodzi prawie dwa razy więcej niż za lot z UK.

P.s. Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale Twoja odpowiedź w subskrypcjach się nie pokazała.
Nie piszę o tej samej, ani żadnej innej promocji. Jak była promocja, to loty kosztowały 1300-1400 zł. Cena poniżej, albo w okolicach 2000 zł to normalna cena, o ile ktoś nie wybiera sobie ekscentrycznych terminów, ani nie zaczyna szukać biletów dwa miesiące przed wyjazdem. Te bilety można kupić samemu, albo w dowolnym biurze które się tym zajmuje - nie trzeba dzwonić pod żaden specjalny numer. Nie trzeba też wcale lecieć i wracać w tym samym miesiącu: 22 września - 14 października: 1823 zł, 19 października - 6 listopada: 2070 zł, 19 stycznia - 10 lutego: 1804 zł, 30 stycznia - 4 marca: 2094 zł, 6 lutego - 4 marca: 1718 zł, 13 lutego - 2 marca: 1734 zł, itd.; jeszcze kilka dni temu 28 czerwca - 12 lipca - 1839 zł. Z Londynu w tych, albo zbliżonych terminach poleciałbym najtaniej za: 3196, 2405, 2548, 3358, 2676, 2675 i 2374 zł. Widzisz różnicę, czy może twierdzisz, że to też tylko jakaś promocja?

Edytowane przez rabid
Czas edycji: 2011-04-11 o 16:50
rabid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 21:24   #224
Arwena84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość

Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Od marca zaczyna się pora GORĄCA i SUCHA. Pora deszczowa zaczyna się w maju, choć czytałam opinie że w maju jeszcze intensywnie nie pada a deszcz się zdarza głównie w nocy.

Ja się martwiłam o pogodę z powodu tegorocznej anomalii pogodowej. Miałam szczęście, bo nie padało wcale. Ale np w Bangkoku było 26-27C (tydzień przed moim przyjazdem 20C w dzień!, wg tabel pogodowych powinno być 35C) i sami Tajowie mi mówili, że nie pamiętają kiedy ostatnim razem była taka pogoda, generalnie w marcu i kwietniu deszcz jeśli widują to krótko i nocą, za to takie 45C się zdarza.

Co do Tajlandii, piękny kraj, mili ludzie, pyszna kuchnia. Nawet najbardziej turystyczne miejsca nie są tak zadeptane jak Europa. Odwiedziłam Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Krabi i okoliczne wysepki oraz Koh Lipe - każde z tych miejsc mogę polecić.
Stary 2011-04-13, 23:08   #225
painka
Zadomowienie

Ja spędziłam 3 tygodnie w kwietniu tamtego roku właśnie w Tajlandii i było aż za gorąco, pogoda ani dobra do zwiedzania ani do opalania. Mimo chowania się przed słońcem, używania kremów, zakrywania ramion, nakładania czapek nie udało nam się uniknąc poparzeń (i mam na myśli tutaj udary z drgawkami, gorączkę, napadów zimna, okładami z zamoczonych i potem zamrożonych ręczników, spuchniętymi nogami - 3 dni chodziłam boso bo nawet japonek nie byłam w stanie "naciągnąc"). Wieczorami potrafiło pokropic przez 5 minut i był to deszcz na zasadzie "dzięki Bogu że spadł i nas schłodził", bo po 20 minutach ubrania były suche na wiór. Pamiętam nawet że w niedalekim Delhi, gdzie mieszkają moi rodzice, padł wtedy rekord 52 stopnie. Mój brat z ojcem wylatuje w lany poniedziałek do Tajlandii to dam Wam znac ile faktycznie jest stopni i czy już czasem pada.

Edytowane przez painka
Czas edycji: 2011-04-13 o 23:11
painka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-14, 16:06   #226
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie piszę o tej samej, ani żadnej innej promocji. Jak była promocja, to loty kosztowały 1300-1400 zł. Cena poniżej, albo w okolicach 2000 zł to normalna cena, o ile ktoś nie wybiera sobie ekscentrycznych terminów, ani nie zaczyna szukać biletów dwa miesiące przed wyjazdem. Te bilety można kupić samemu, albo w dowolnym biurze które się tym zajmuje - nie trzeba dzwonić pod żaden specjalny numer.
nie każdy ma szansę planować swoje wakacje z rocznym wyprzedzeniem
Ten "specjalny numer" to nic innego jak numer do biura sprzedaży. Jakbyś wszedł na stronę to byś zobaczył ten numer wypisany wielkimi cyframi na pierwszej stronie. To od nich dostałam "quote" szukając biletu dla siebie.

Cytat:
Nie trzeba też wcale lecieć i wracać w tym samym miesiącu: 22 września - 14 października: 1823 zł, 19 października - 6 listopada: 2070 zł, 19 stycznia - 10 lutego: 1804 zł, 30 stycznia - 4 marca: 2094 zł, 6 lutego - 4 marca: 1718 zł, 13 lutego - 2 marca: 1734 zł, itd.; jeszcze kilka dni temu 28 czerwca - 12 lipca - 1839 zł. Z Londynu w tych, albo zbliżonych terminach poleciałbym najtaniej za: 3196, 2405, 2548, 3358, 2676, 2675 i 2374 zł. Widzisz różnicę, czy może twierdzisz, że to też tylko jakaś promocja?
te daty, które wypisałeś sprawdziłam na skysannerze i ceny nie spadają poniżej 3 tyś
tak twierzdę, że to oferta bo tą są ustalone terminy (3-4 tyg wyjazdy), zmienisz jeden dzień i zapłacisz dwa razy więcej,
więc nadal twierdzę, że w UK kupisz tańsze bilety

Cytat:
Napisane przez Arwena84 Pokaż wiadomość
Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Od marca zaczyna się pora GORĄCA i SUCHA. Pora deszczowa zaczyna się w maju, choć czytałam opinie że w maju jeszcze intensywnie nie pada a deszcz się zdarza głównie w nocy.

Ja się martwiłam o pogodę z powodu tegorocznej anomalii pogodowej. Miałam szczęście, bo nie padało wcale. Ale np w Bangkoku było 26-27C (tydzień przed moim przyjazdem 20C w dzień!, wg tabel pogodowych powinno być 35C) i sami Tajowie mi mówili, że nie pamiętają kiedy ostatnim razem była taka pogoda, generalnie w marcu i kwietniu deszcz jeśli widują to krótko i nocą, za to takie 45C się zdarza.

Co do Tajlandii, piękny kraj, mili ludzie, pyszna kuchnia. Nawet najbardziej turystyczne miejsca nie są tak zadeptane jak Europa. Odwiedziłam Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Krabi i okoliczne wysepki oraz Koh Lipe - każde z tych miejsc mogę polecić.

Cytat:
Napisane przez painka Pokaż wiadomość
Ja spędziłam 3 tygodnie w kwietniu tamtego roku właśnie w Tajlandii i było aż za gorąco, pogoda ani dobra do zwiedzania ani do opalania. Mimo chowania się przed słońcem, używania kremów, zakrywania ramion, nakładania czapek nie udało nam się uniknąc poparzeń (i mam na myśli tutaj udary z drgawkami, gorączkę, napadów zimna, okładami z zamoczonych i potem zamrożonych ręczników, spuchniętymi nogami - 3 dni chodziłam boso bo nawet japonek nie byłam w stanie "naciągnąc"). Wieczorami potrafiło pokropic przez 5 minut i był to deszcz na zasadzie "dzięki Bogu że spadł i nas schłodził", bo po 20 minutach ubrania były suche na wiór. Pamiętam nawet że w niedalekim Delhi, gdzie mieszkają moi rodzice, padł wtedy rekord 52 stopnie. Mój brat z ojcem wylatuje w lany poniedziałek do Tajlandii to dam Wam znac ile faktycznie jest stopni i czy już czasem pada.
byliście może w terminach lipiec- sierpień? boję się, że będzie padać non stop
w sumie nie tyle mi sam deszcze przeszkadza tylko fakt, że nas gdzieś zaleje i utknę na jakiejś wyspie i tam spędze cały wyjazd

mam nadzieję, że mi ta gorąca pogoda podpasuje bo za dwa lata przeprowadzam się tam na rok i będę miała jednym słowem przejechane jak mi się nie spodoba

Stary 2011-04-14, 16:47   #227
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
nie każdy ma szansę planować swoje wakacje z rocznym wyprzedzeniem

te daty, które wypisałeś sprawdziłam na skysannerze i ceny nie spadają poniżej 3 tyś
tak twierzdę, że to oferta bo tą są ustalone terminy (3-4 tyg wyjazdy), zmienisz jeden dzień i zapłacisz dwa razy więcej,
więc nadal twierdzę, że w UK kupisz tańsze bilety
zaczynasz mnie drażnić-wrzesień (pierwszy lot podany przez rabida)jest za 5 mies, kolejny za 6mies-ciągle znajdujesz jakieś ALE
ALE jak chce się lecieć taniej to czasami trzeba się dopasować do lotu

sprawdziłam 3pierwsze i ceny są takie jak podał rabid (różnica 2-5zł to nie różnica), więc nie wiem, może niektórym tylko print screeny pozwalają zobaczyć ten cud w PL

może w końcu wrzucisz te loty za 320funtów? nawet za pół roku i przy okazji pokaż, że zmiana terminu o 1-2dni nie zmieni ceny na 2x większą, wtedy nas przekonasz i będziemy latać z UK (bo na razie drogo)
Stary 2011-04-14, 17:34   #228
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
zaczynasz mnie drażnić-wrzesień (pierwszy lot podany przez rabida)jest za 5 mies, kolejny za 6mies-ciągle znajdujesz jakieś ALE
ALE jak chce się lecieć taniej to czasami trzeba się dopasować do lotu

sprawdziłam 3pierwsze i ceny są takie jak podał rabid (różnica 2-5zł to nie różnica), więc nie wiem, może niektórym tylko print screeny pozwalają zobaczyć ten cud w PL

może w końcu wrzucisz te loty za 320funtów? nawet za pół roku i przy okazji pokaż, że zmiana terminu o 1-2dni nie zmieni ceny na 2x większą, wtedy nas przekonasz i będziemy latać z UK (bo na razie drogo)
jak Cię drażnię to nie pisz
dla mnie EOT

Stary 2011-04-14, 18:13   #229
painka
Zadomowienie

Cytat:
byliście może w terminach lipiec- sierpień? boję się, że będzie padać non stop
w sumie nie tyle mi sam deszcze przeszkadza tylko fakt, że nas gdzieś zaleje i utknę na jakiejś wyspie i tam spędze cały wyjazd

mam nadzieję, że mi ta gorąca pogoda podpasuje bo za dwa lata przeprowadzam się tam na rok i będę miała jednym słowem przejechane jak mi się nie spodoba
Mój kolega był 3 razy w tym terminie i w tym roku wybiera się po raz czwarty - twierdzi, że nie pada, więc pozostaje mi tylko wierzyc

Ja rok temu utknęłam z powodu wybuchu wulkanu tego w Europie

Moi rodzice mieszkają od 2 lat w Indiach i szczerze mówiąc to jest ciężko, bez klimatyzacji nie ma życia. Ja ich odwiedzam i dla mnie taka pogoda to raj, a dla nich odręka czyt. wiecznie zapocone ubrania, wszystko się klei itp itd... A jak jest monsun to po 2 miesiące nieba nie widzą (słowa ojca)...
Stary 2011-04-14, 18:54   #230
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
jak Cię drażnię to nie pisz
dla mnie EOT
czyli nie zobaczę lotu za 320f?
Stary 2011-04-15, 21:26   #231
rabid
Zadomowienie

Dobra szien, poddaję się, nie będę walczył z Twoją alternatywną rzeczywistością. Fakty są takie, że z Polski, w sezonie i poza sezonem, za mniej niż 2000 można lecieć na tydzień, dwa, trzy, cztery, na początku, w połowie albo pod koniec miesiąca, wylatywać i wracać w tym samym miesiącu albo w różnych, a jedyne co trzeba zrobić to zaplanować sobie podróż kilka miesięcy wcześniej i pogodzić się z tym, że nie można wybrać dowolnych dat - chociażby dlatego, że większość linii nie lata codziennie i zmieniając datę o jeden dzień można na przykład z Aerosvitu przeskoczyć na Lufthansę, KLM, albo jeszcze lepiej. Ja leciałem za 1850, ci którzy wiem, że lecieli, też nie mieli problemów z zejściem poniżej 2000, ale Ty twierdzisz, że takich lotów nie ma, a jak są to w promocji, a jak promocja jest pięć razy w miesiącu, to to niczego nie zmienia, bo z UK i tak jest taniej, mimo że poza tą jedną ofertą o której mówisz, lotów za mniej niż 2000 nie widać, a jeżeli ktoś nie lubi dostosowywać się do terminów to i w 2500 może się nie zmieścić. Na dodatek albo kłamiesz, albo nie potrafisz używać skyscannera, bo tak sobie teraz sprawdzam te loty, których cena rzekomo nie schodzi poniżej 3000, no i zgadnij co na przykład widzę:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skysc.jpg (41,1 KB, 28 załadowań)
Stary 2011-04-16, 08:13   #232
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Dobra szien, poddaję się, nie będę walczył z Twoją alternatywną rzeczywistością. Fakty są takie, że z Polski, w sezonie i poza sezonem, za mniej niż 2000 można lecieć na tydzień, dwa, trzy, cztery, na początku, w połowie albo pod koniec miesiąca, wylatywać i wracać w tym samym miesiącu albo w różnych, a jedyne co trzeba zrobić to zaplanować sobie podróż kilka miesięcy wcześniej i pogodzić się z tym, że nie można wybrać dowolnych dat - chociażby dlatego, że większość linii nie lata codziennie i zmieniając datę o jeden dzień można na przykład z Aerosvitu przeskoczyć na Lufthansę, KLM, albo jeszcze lepiej. Ja leciałem za 1850, ci którzy wiem, że lecieli, też nie mieli problemów z zejściem poniżej 2000, ale Ty twierdzisz, że takich lotów nie ma, a jak są to w promocji, a jak promocja jest pięć razy w miesiącu, to to niczego nie zmienia, bo z UK i tak jest taniej, mimo że poza tą jedną ofertą o której mówisz, lotów za mniej niż 2000 nie widać, a jeżeli ktoś nie lubi dostosowywać się do terminów to i w 2500 może się nie zmieścić. Na dodatek albo kłamiesz, albo nie potrafisz używać skyscannera, bo tak sobie teraz sprawdzam te loty, których cena rzekomo nie schodzi poniżej 3000, no i zgadnij co na przykład widzę:
to jest syndrom "a u nas w Anglii..." i żadne argumenty nawet wizualnie nie są w stanie przekonać
Stary 2011-04-20, 13:46   #233
Brook
Zakorzenienie

hej! mam prosbe moglby mi ktos powiedziec gdzie znajduje sie wyspsc Chicken Island slyszalam o niej ale na mapie nie moge jej znalezc poprostu
bylabym wdzieczna za pokazanie mi jej

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 14:21   #234
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
hej! mam prosbe moglby mi ktos powiedziec gdzie znajduje sie wyspsc Chicken Island slyszalam o niej ale na mapie nie moge jej znalezc poprostu
bylabym wdzieczna za pokazanie mi jej
http://maps.google.pl/maps?q=7.95352...,0.066175&z=14
Stary 2011-04-20, 17:13   #235
Brook
Zakorzenienie

dzieki serdeczne

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-30, 18:57   #236
Lanessa
Zadomowienie

Mam pytanie.

Czasami nie rozumiem hoteli, np. tego http://www.tarntawan.com/deluxe_surawong_room.html
Pokoj jest z przeogromnym lozkiem. Nie pisze na ile osob, czy wynajmujac taki pokoj moge byc tam w trzy osoby (3 kobiety)? Jak rozumiec takie pokoje jesli nie jest zaznaczone ile osobowe sa? Mam malo doswiadczenia z zamawianiem noclegu w hotelach.

I czy w kazdym hotelu mozna poprosic o dodatkowe lozko czy to tylko w zaznaczonych?
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-03, 16:52   #237
painka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lanessa Pokaż wiadomość
Mam pytanie.

Czasami nie rozumiem hoteli, np. tego http://www.tarntawan.com/deluxe_surawong_room.html
Pokoj jest z przeogromnym lozkiem. Nie pisze na ile osob, czy wynajmujac taki pokoj moge byc tam w trzy osoby (3 kobiety)? Jak rozumiec takie pokoje jesli nie jest zaznaczone ile osobowe sa? Mam malo doswiadczenia z zamawianiem noclegu w hotelach.

I czy w kazdym hotelu mozna poprosic o dodatkowe lozko czy to tylko w zaznaczonych?
Takie duże łóżko oznacza pokój dwuosobowy (nie słyszałam nigdy o łóżkach 3-osobowych ). Jeśli będziecie we trzy, to w pokoju będzie tzw. dostawka, czyli wstawią pojedyncze lozko, cena pokoju też z pewnością wzrośnie, bo cena zależy od ilości osób. Czy jest taka możliwość w tym pokoju? Nie wiem, najlepiej będzie jak napiszesz do nich maila, to będziesz miała 100% pewności ja często nocuje w takich pokojach 2+1
Stary 2011-05-05, 22:07   #238
damroka82
Przyczajenie

Kochani pomóżcie bo już zgłupieliśmy. Wybieramy się w podróż poślubną do Tajladnia 18.04 gdzie pobawimy do 03.06. Plan jest taki przez pierwsze 2/3 czasu plażowanie, imprezowanie a byc może przygoda z nurkowanie. Druga część wycieczki to zwiedzanie Północy a byc może 2 dniowa wizyta w Bangkoku. Mamy jednak problem czy na tą pierwszą część wybrać:
Khao Lak
plusy: podobno szerokie plaże, gdy znudzi się plażowanie możliwość odwiedzenia Phuketu, wycieczka do jednego z parków, safari na słoniach.
minusy: podobno senna atmosfera wieczorowo-imprezowa (dziadki i rodziny)
Koh Tao
plusy: wydaje się być mega rajską wysepką z bajecznymi widokami, chyba lepszy klimat imprezowy
minusy: wyspa czyli jeżeli znudzi nam się plazowanie ciężko się będzie stamtąd gdzieś wyrwać.
Możę ktoś kto ma większe doświadczenia podpowie gdzie Nam będzie lepiej. Oczywiście ostateczna decyzja należy do Nas i nie będziemy mieli do nikogo pretensji za rady jakie otrzymamy
damroka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-10, 09:10   #239
Yavana84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez damroka82 Pokaż wiadomość
Kochani pomóżcie bo już zgłupieliśmy. Wybieramy się w podróż poślubną do Tajladnia 18.04 gdzie pobawimy do 03.06. Plan jest taki przez pierwsze 2/3 czasu plażowanie, imprezowanie a byc może przygoda z nurkowanie. Druga część wycieczki to zwiedzanie Północy a byc może 2 dniowa wizyta w Bangkoku. Mamy jednak problem czy na tą pierwszą część wybrać:
Khao Lak
plusy: podobno szerokie plaże, gdy znudzi się plażowanie możliwość odwiedzenia Phuketu, wycieczka do jednego z parków, safari na słoniach.
minusy: podobno senna atmosfera wieczorowo-imprezowa (dziadki i rodziny)
Koh Tao
plusy: wydaje się być mega rajską wysepką z bajecznymi widokami, chyba lepszy klimat imprezowy
minusy: wyspa czyli jeżeli znudzi nam się plazowanie ciężko się będzie stamtąd gdzieś wyrwać.
Możę ktoś kto ma większe doświadczenia podpowie gdzie Nam będzie lepiej. Oczywiście ostateczna decyzja należy do Nas i nie będziemy mieli do nikogo pretensji za rady jakie otrzymamy
Chcecie ponad miesiąc spędzić na jednej wyspie?
Yavana84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 11:09   #240
polinea
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Z tego co się orientuję, to od 2 czerwca w Pałacu Kultury zaczynają się targi Tajlandia Expo, także na pewno zainteresuje to każdego, kto chce do tego kraju pojechać, lub się po prostu nim interesuje. Mnie najbardziej zainteresowały pokazy sztuk walki. Może być ciekawie
polinea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości