|
|
#211 |
|
BAN stały
|
Dot.: Zmarszczkom- od młodości NIE !!!
Co do kremu na zimę to ja się czaję na olaya ochronny ale jakoś do końca nie jestem zdecydowana. Nie ma zadnej recenzji..
|
|
|
|
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
Pearl ten krem Roca mnie nie uczula, nie podraznia i zdecydowanie lepiej stosowac go na noc, ja jednak stosuje teraz zmasowany atak na zmarszki pod oczami wiec moja kuracja jest dosc zlozona
Pod jednym okiem nie mam juz lini a pod drugim jest jest taka slaba ale dosc dluga, zobaczymy jak bedzie dalej. Najwazniejsze zeby nie tworzyly sie nowe ![]() Co do kremu pod oczy na dzien to szczerze polecam ten Biodermy http://www.ceneo.pl/822340 . Daj znac jak Tobie bedzie sluzyc Twoja kuracja
|
|
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
Lawinko, dzieki za mile wiadomosci. Jutro kupuje filtry i zaczynam kuracje !
Co do tego kremu,to chetnie bym go sprobowala,ale on jest z filtrami,a ja mam zamiar uzywac filtro svr,a podobno dwoch firm nie laczymy. Co o tym sadzisz? I powiedz mi rposze co stosowalas,ze widzisz u siebie az takie poprawy? Gratuluje i zazdroszcze
|
|
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
Ja Ci dziekuje za odpowiedzi
Zamowilam tez te plasterki Frowines i dam znac jak one dzialaja. Gdybym miala wolny tysiac to po prostu wstrzyknela bym sobie botoks
|
|
|
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
Lawinko, daj spokoj. Na botoks to jestesmy chyba jeszcze za mlode ! Ja tez mam zamiar zamowic sobie plasterki. Nie slyszlam o nich nic negatywnego,wrecz przeciwnie,wiec powinno byc ok
Ja o dziwo tez zauwazylam u siebie poprawe,a musze przyznac,ze w Anglii zaprzestalam stosowania filtrow i serumC+E. Jechalam tylko na nawilzaczach i maseczce przeci zmarszczkom mimicznym dax cosmetics. Nic innego nie stosowalam. Duzo ladniej buzka wyglada bez tych cholernych filtrow i tak sie czasem zastanawiam,czy gra jest warta swieczki. Moze lepiej teraz sie nacieszyc wygladem i nie szpecic filtrami,bo pozniej to i tak niewazne,co bedziemy robic,bedziemy wygladac gorzej. Ale to tylko takie chwilowe myslenie. Od jutra wracam do filtrow Postanowilam tez jesc wiecej owocow.Te witaminy w tabletkach maja bardzo niska przyswajalnosc. Juz zrobilam dddduuuuuzzza porcje salatki owocowej na dzisiaj ![]() Patrze teraz na ten krem dermedic. Czy stosujesz 3% czy 6%? I czy nie podraznia Tobie oczu? Myslalam,ze nie stosuje sie kwasow pod oczami? Kurde, ja juz nic nie wiem :/ Po jakim czasie po nalozeniu tego dermedic nakladasz nawilzacz ? Przepraszam,ze mecze pytaniami. Nie jest jakis super tani jak dla mnie i chce wiedziec,czy warto go kupic. Krucho z kasa stoje troche... |
|
|
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
.chciałam poprawić błąd i wykasowałam niechcący całą wypowiedz...:/
Edytowane przez kizia mizia Czas edycji: 2007-11-22 o 18:12 |
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
oj te zmarszczki
![]() a wiec ja mam 28 lat i dopiero w tym roku dostrzeglam niewielkie zmarszczki mimiczne w okolicach oczu ![]() ostatnio dermatolog mi gratulowal cery mowiac ze dziewczyny w moim wieku juz decyduja sie na botok ![]() mysle ze zawdzieczam to genom , jestem niestety palaczka ale slonca i solarium unikam sledze ten watek i napewno skorzystam z porad ja osobiscie polecam masaz kostkami lodu a i jeszcze przestroga dla mlodziudkich dziewczyn uzywajacych kremow przeciwzmarszczkowych NIE ROBCIE TEGO poniewaz kremy splycaja skore przez co mozecie sie nabawic zmarszczek wczesniej
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
witam!n walsnie czytam tu o jakims retinaldehyd ??? co to jest a roaccutane bma to w sobie? b wiem ze tego leku nei mozna brac jak sie chce zajsc w ciaze lub sie nie zabezpieczamy czy to to? ja mam 29 lat lekkie zmarszczki ale mimiczne...stasuje krem avonu pod oczy nawilzajacy zawsze cos stosowalam ale raczej nawilzajacego niz przeciwzmarszczkowego i mysle ze pomimo ze pale to mam nie zla czere
3 razy w tyg piling codziennie lkrem na noc na dzien po odczy dozu wody i dziala
|
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
Pearl kochana wczesniej nie mialam czasu napisac, ciesze sie ze mozemy sie wymieniac doswiadczeniami. Tez czasami mam dosyc tych filtrow...dosc czesto mam takie mysli tak jak Ty.
Co do tego Dermedica to stosuje 6%, ja go zaczelam stosowac bo pomylilam jego opakowanie z kremem pod oczy i bylam w szoku jak sie zorientowalam Jednak nie podraznil mnie, wydaje sie dzialac dobrze ale poczekajmy jeszcze troche zanim wydam ostateczna ocene Nawilzacz stosuje ok po 15 min. Teraz zamiast kremu odzywczego na noc bede stosowac nanobase.Koniecznie zanim go kupisz uzyj probke a jak nie dostaniesz to ja ewentualnie Ci przesle, tak to nie ma sensu. Ja jak go pierwszy raz uzylam pol roku temu na twarz to mnie podraznil i wtedy oddalam go siostrze.Czekam na plasterki, na pewno dojda dopiero po weekendzie ale wydaja mi sie one swietna profilaktyka zmarszczek Pearl ale po jakim czasie od nalozenia kremu bedziesz nakladac plaster?
|
|
|
|
|
#220 |
|
BAN stały
|
DAVIDKA a ja właśnie nt kremów przeciwzmarszczkowych słyszałam że dobiera je się do stanu skóry a nie do wieku;/ Sama piszesz że masz małe zmarszczki a niektóre osoby w twoim wieku mają już bardzo widoczne- więc Ty używasz innych kremów a one innych
Edytowane przez _magdzia_ Czas edycji: 2007-10-30 o 21:37 Powód: literówki:D |
|
|
|
|
#221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam sie Najwazniejsze zeby sie dobrze czuc ze soba
|
|
|
|
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też sie pochwalę, mam 23 lata i ani jednej zmarszczki. Nie robia mi się zmarszczki mimiczne pod oczami ani na czole
. Mam jednak okrągłą twarz (z obserwacji wiem, że takie najpóźniej sie "marszczą", wszelkie owale itp. szybko mają zmarszczki, nie wiem jednak dlaczego) no i geny... Tak, tak moja mam wyglada b. młodo, mimo że kremy przeciwzmarszczkowe zaczęła uzywać ok. 40, jej siostra to prawdziwy cud natury---> 65 lat,a wygląda na 45, cera piękna, policzki gładki, nic jej nie wisi na twarzy, wokół oczu ma tylko 2 głębsze zmarszczki , mówię wam cudo, na dodatek cera jest świelista. A teraz niespodzianka, całe życie uzywa Ziaji i innych kremów za10- 20 zł . Nie dlatego, że jej nie stać, ale dlatego, że je lubi i uważa za najlepsze . Moja babcia też miała cudowna cerę, nawet na kilka dni przed śmiercią jej cera była aksamitna (oczywiscie zmarszczki były, ale trudno, aby ich nie było jak ktoś ma 90 lat ) Nawet mój dziadek wspominał jej cudowna cerę, a skoro facet na to zwrócił uwagę to chyba musiała być prawdaMoja pielęgnacja wygląda następująco * nawilżanie, nawilżanie i nawilzanie * filtry ----> na razie eksperymentuję bo mam wrażliwe oczy, a wiadomo co filtry z oczami potarfią zrobić, ale nie ruszm sie z domu bez filtra 15-30 spf. ![]() * krem po oczy z oriflame z wit. A+E + chyba wiesiołek Teraz mam zamiar kupić krem pod oczy z zieloną herbatą, jojobą, masłem karite, oliwą z oliwek i wit, E firmy Lepo no i może jeszcze jeden z wit. E The Body Shop daję linka, to są chyba fajne kosmetyki, proszę o opinie na ich temat http://www.mydlarnia.info/oliwa-z-ol...88-id-122.aspx Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie dziewczyny ja krem przeciwzmarszczkowy to dopiero w tym roku zaczelam stosowac
![]() Ostatnio bylam w centrum medycyny estetycznej i tam lekarz mi powiedzial ze tak naprawde to krem nie dociera do skory wlasciwej i ze to bez roznicy czy uzywamy specyfiku za 500 zl czy za 50 a jedynym naprwde skutecznym sposobem na pozbycie sie oznak mijajacego czasu to botox no ale zawsze warto jednak czyms sie smarowac ja zakupilam u Yves Rocher krem inositol na dzien i na noc jest super polecam , jestem rowniez posiadaczka Thalgo crem collagene ktorego uzywam raz w tygodniu w formie maski masaz lodem , i duza ilosc wody to dla mnie tajny sprzymierzeniec w tej nierownej walce ![]() kurcze nie moge nie wspomniec o radosci zycia i udanym seksie (przepraszam za bezposredniosc ale to tez baaardzo pomaga)
|
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
Ja wlasnie czytalam ze na kongresie w Brazyli lekarz pokazal dwie twarze kobiet ktorym 6 msc wczesniej robil lifinig tego samego dnia. Ta ktora dbala o siebie wygladala niemal tak dobrze i swiezo jak po zabiegu a ta druga znacznie gorzej. Natomiast gdzies na wizazu czytalam ze w TS facet od chyba clarinsa powiedzial ze jego kosmetyki sa jedynie dopelnieniam medycyny estetycznej ktorej nicn ie zastapi. Maria221 pisze ze w jej rodzinie nikt nie stosowal drogich kremow a kobiety maja piekne skory, takich przypadkow znam jeszcze kilka. Chyba jednak najwazniejsze sa geny i wlasciwie dobrana dla nas pielegnacja.
|
|
|
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
Lawinia2007 zgadzam sie z toba geny to podstawa ,niestety bo nie mamy na nie wplywu .
Ponadto ciekawostka jest ze botox krocej utrzymuje sie u osob z bogata mimika ( u tych osob zazwyczaj wystepuje wiecej zmarszczek) takze wyglad naszej skory zalezy rowniez od naszego temperamentu wiec nasze babcie mialy racje smiejac sie polgebkiem honor nalezy oddac rownie gejsza spiacym nieruchomo na niemilosiernie niewygodnych podglowkach , wiedzialy co robia
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze nie moge nie wspomniec o radosci zycia i udanym seksie (przepraszam za bezposredniosc ale to tez baaardzo pomaga)[/quote]
-----> gratuluję i ciesze się razem z tobą, a co trzeba mieć coś od życia, prawda? |
|
|
|
|
#228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzisiaj b wczesnie wstałam i z nudów przeglądam sobie rejony Wizazu których nigdy nie odwiedzam ,moze zbiorę się na odwagę i zajrzę na Biochemię ![]() Zawsze uciekam bo dostaję Delikatnie mówiąc jestem przerazona tym co dziewczyny potrafią zrobić ze swoją twarzą ,pomalutku zazdroszczą jaszczurkom,ze tak pieknie zrzucaja starą skórę ![]() Żyjąc ułudą zachowania wiecznej młodości . Wiele z nich poswięca tu i teraz dla satysfakcji stanięcia oko w oko za...30lat z sąsiadką by z dziką satysfakcją przyuwazyć pół zmarszczki więcej i stwierdzić-warto było Bo ja wiem czy warto ? Pewnie sąsiadka przezyła wspaniale swoje życie ,ciesząc pogodą ,spacerem i ma gdzieś swoje zmarszczki I wiem ,ze swoje wywody mogę sobie włożyć w *** ![]() Piszę bo piszę nie mam zamiaru nikogo nawracać -każdy ze swoją twarzą /życiem niech robi co chce ! Nic mi do tego A zdaniem okropnego ignoranta i laika-czyli mojego- że jest taka sama gwarancja na mniej zmarszczek za te 30 lat jak na przyplątanie się nowej odmiany choroby skórnej . Skóra też ma swoje granice wytrzymałości |
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 20 lat i moja strategia to filtry, filtry, filtry i natłuszczanie (same bazy:lipo, nano, dermo. teraz postanowiłam poszerzyć arsenał o antyoksydanty, krem Clinique Antioxidant....(nie chce mi się pisać
) i pampering drops Lumene. wiem, że dobrze byloby za jakiś czas sięgnąć po coś w typie Flavo-C, ale mam baardzo wrażliwą skórę i nie chcę sobie zrobic krzywdy- pożyjemy, zobaczymy . i już zaczynam się zastanawiać jak by tu zbierać na toksynę jadu kiełbasianego...
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na razie postawilam na odzywianie,wiesz? Jakos caly czas sie boje zastosowac taki wlasnie zmasowany atak. Co tu duzo kryc-boje sie troche bardzo silnych kremow przeciwzmarszczkowych. Dzisiaj pierwszy raz poloze na noc roc retinox na cala buzie i pod oczy. Jutrzejsza noc to xerial 5, a trzecia to neutrogena z aktywna soja. Na dzien juz zakupilam krem odzywczy z wyciagiem z miodu akacjowego garniera i na to filtr svr-a 50. Podoba mi sie kolorek. Musze jeszcze zakupic cos do zmatowienia i bronzer. Bede sie sztucznie opalac. Nie lubie byc taka blada! Co do obu kremow,to jestem b.zadowolona. Wybralam je po przeczytaniu opinii na KWC. Bardzo dobrze dziala garnier w spolpracy z filtrem svr-a. Sam garnier nie nawilzal tak,jak oba te kremy w polaczeniu. Zastanawiam sie jeszcze nad wprowadzeniem co trzeci dzien serum C+E z biohemii urody. Co do plasterkow,to na razie musze w ogole je zamowic. Pozniej pewnie metoda prob i bledow zobacze,po jakim czasie najlepiej je naklejac ![]() Masz juz je ? Jezeli tak,to jak wrazenia?
|
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
No hej, mam 21 lat i ostatnio coraz czesciej nachodza mnie mysli, ze trzeba sie zaczac jakos chronic przed zmarszczkami. Poczytalam troche na waszym watku, ale i tak jestem na maksa zdezorientowana. I juz sama nic nie wiem. Jesli chodzi o moje dotychczasowe dbanie o cere, to mylam buzie sama woda i smarowalam Nivea albo Iwostinem. Nie pale, nie pije, staram sie przywiazywac wage do zdrowego odzywiania, nie opalam sie.
Teraz wiem juz, ze w gre wchodzi Iwostin , zeby byl filtr. Ale to na dzien. A co na noc? Moze powinnam cos bardziej odzywczego, przeciwzmarszczkowego? Pomozcie
|
|
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja teraz uzywam na noc neutrogeny z aktywna soja i jestem bardzo zadowolona. Na dzien garnier z wyciagiem z miodu akacjowego,na to filtr 50-tka. Na razie stawiam na odzywianie i nawilzanie. Tylko co 3 noc kremuje sie retinox-em roca. Na razie jestem zadowolona. Zmarszczki nie znikly,ale nowe sie nie pojawiaja. Te,ktore sa,sa troszke mniej widoczne.
Mam tyle lat co Ty
|
|
#233 |
|
Rozeznanie
|
Czyli moge na razie uzywac po prostu odzywczego na noc, a fitr na dzien? Jesli wogole nie uzywalam odzywczego, to moze wystarczy poki co raz dziennie...?
|
|
|
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
blackmagicone, jezeli stan Twojej skory Cie zadowala i nie chcesz go zmieniac,to wydaje mi sie,ze odzywianie i nawilzanie wystarczy w tym wieku. I oczywiscie na dzien wysokie, fotostabilne filtry. To one w najwiekszym stopniu chronia nas przed zmarszczkami.
Jednak ja nie jestem zadnym znawca,wiec moze poczekaj jeszcze na inne opinie ![]() acha... Doczytalam,ze myjesz buzie sama woda. To bardzo mocno wysusza skore. Zaopatrz sie w jakis zel do mycia twarzy,np physiogel lub cos podobnego.
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
A moge robic tak ze np rano tez krem odzywczy, a na to Iwostin?
A co do mycia buzi woda, to jak 2 lata temu poszlam na studia i popsula mi sie cera i wyladowalam u dermatologa, to wlasnie p doktor powiedziala, zebym myla buzie sama woda, zadnych tonikow, zeli itd. Ze to wszystko wysusza strasznie buzie. Bralam miesiac leki, odstawilam te wszystkie kosmetyki i rzeczywiscie, cera wrocila do normy, od tego czasu zero problemow. Pamietam, ze wspominala o jakims zelu, nie pamietam nazwy, mozliwe ze chodzi o ten, o ktorym wspominasz. Ale zastanawia mnie co takiego w nim jest, ze nie wysusza skory, a inne wrecz przeciwnie. Jeden lepszy od wody, drugi gorszy? pearpearl dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jasne,ze mozesz.
Cytat:
Co do dermatologow i kosmetyczek,to tyle opinii,ile ich samych Moja kosmetyczka poradzila mi wlasnie mycie buzi physiogelem i uzywanie toniku,zeby utrzymac odpowiednie pH skory. Popytaj bardziej doswiadczonych wizazanek. Ja jestem taaaaaka malutka,jezeli chodzi o wiedze na ten temat
|
|
|
#237 |
|
Rozeznanie
|
Hehe, no wiem wlasnie, kazdy moze radzic cos innego, ale do tej dermatolog mam zaufanie o tyle, ze jak mialam problem, to go rozwiazala
![]() Poki co wracam znow do Iwostinu i zainwestuje w jakis krem odzywczy Bede go stosowala rano i wieczorem ![]() Jeszcze raz dzieki za odpowiedz, buzka |
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Super wątek
Ja od jakiegoś czasu używam filtrów, nawilżam się Xerialem, oliwką, kupiłam sobie lekki krem Daxa przeciwzmarszczkowy. Teraz szukam czegoś pod oczy- mam 25 lat, ale zmarszczek nie mam, czyli coś zapobiegawczo Zaraz zabieram się za czytanie
|
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaopatrzylam sie w juwit, mam jeszcze w planie tokowit i cos ze swietlikiem pod oczy
za jakis czas napisze jak rezultaty moje zmarszczki to glownie takie cienkie kreseczki pod oczami przy usmiechu, mam 20 lat i tez mowie zmarszczkom nie!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

Pod jednym okiem nie mam juz lini a pod drugim jest jest taka slaba ale dosc dluga, zobaczymy jak bedzie dalej. Najwazniejsze zeby nie tworzyly sie nowe
Zamowilam tez te plasterki Frowines i dam znac jak one dzialaja. Gdybym miala wolny tysiac to po prostu wstrzyknela bym sobie botoks