|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: od czego zacząć?
Tez dobrze
|
|
|
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze zamówienie.Zestaw dla początkującej-zbiór wątków
Dziewczyny- chciałabym zamowić linkę stalową, dokładniej tą: http://qnszt.pl/catalog/110/2249_lin...__0_38_mm.html
Tylko, hmm... Do czego ją później uzyć? Czy przy jej pomocy można wykonać takie kolczyki?
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, te kolczyki ze zdjęcia wykonano z linki stalowej. Potrzebowac bedziesz jeszcze kuleczek zaciskowych zeby z linki ze spadaly koraliki
![]() I jesli chcesz kolczyki na tej samej zasadzie to taka koncowke do rzemieni. W zaleznosci ile chcesz linek wypuszczonych miec taka srednice koncowki musisz kupic. Ja czesciej robie bez tych koncowek. Zalaczam zdjecie innego rozwiazania z linki. Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
#214 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za pomoc. Linka zamówiona
.
|
|
#215 |
|
Wtajemniczenie
|
Kilka nurtujących pytań!!
Witajcie,
przejrzałam to forum wzdłuż i wszerz, przecztałam wiele wątków wraz z tym dla zielonych,ale w związku z tym, że zawsze wszystko chcę robić bardzo dokłądnie mam kilka nurtujących mnie pytań. Bardzo prosiłabym o to aby nie bluzgać mnie że już ktoś coś tam pytał-podobnego lub takiego jak ja. Po to jest forum aby uzyskiwać rady i z tymże problemem tu przybyłam ![]() Więc: 1.Czy do wyrobu kolczyków konieczn jest drucik cz mogę zastąpić go szpileczkami??-->dla was to pewno banalne i śmieszne pytanie,ale wbrew temu co tu czytałam nadal do końca nie wiem..help me ![]() 2.do czego służą haczyki ?? czy na poczatek z półfabrykantów wystarczy kupić: -bigle -szpilki -jakies przekładki -no wiadomo szczypczyki cos pominęłam?? PROSZĘ O WYROZUMIAŁOŚĆ
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilka nurtujących pytań!!
1. Tak, ale drucik wychodzi taniej.
2. Jedyne, co mi się kojarzy, to szpilki z uszkiem. Co do półfabrykatów - zalezy, co chcesz robić. Jak kolczyki na żyłce - to jeszcze kuleczki zaciskowe, możesz też dokupić łapaczki. Jak na drucie - to chyba wszystko, co podstawowe już wymieniłaś. |
|
|
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, chcę robić kolczyki ale na szpilkach. Potrzebuję czegoś jeszcze w takim wypadku?
|
|
#218 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Kup drucik, naprawdę
. Bardziej się opłaca.Możesz jednocześnie drucik i szpilki. Ale dla mnie drut to absolutna podstawa i bez niego ani rusz - moim zdaniem nie zawsze da się go szpilkami zastąpić.
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
CostumeJewellery ma odpowiedni drucik??
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
mam nadzieję, że nie na zwykłych hihi
to już musisz sama oszacować jakiek olczyki Ci się najbardziej podobają i co ci sie może przydać
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Costume Jewellery z tego co pamietam ma tylko drucik 0,3
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Na kolczyki srebrny 0,6-0,7, posrebrzany 0,7. Posrebrzany jest miekszy bo jest na miedzi i zeby sie nie odksztalcal trzeba nieco grubszy.
www.swiatkoralikow2.pl Tu masz tanio drut i duzy wybor korali
|
|
#224 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ewentualnie jeśli mieszkasz gdzieś, gdzie masz empik z działem Sztuka Rodzinna, możesz tam poszukać drucika
![]() Wychodzi bardzo tanio, ja kupuję posrebrzany 0.8 - 5 zl za 6 metrów. |
|
|
|
|
#225 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pracuję na druciku 0,6 mm posrebrzanym i nie narzekam
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
A kolczyki czy i bransoletki? Bo jak kolczyki to jeszcze jeszcze, ale przy bransoletkach to ja bym sie bala. Mam 0,5 posrebrzany i srebrny. Roznica w twardosci 3krotna, posrebrzany formuje sie jak plastelina, i jak plastelina sie odksztalca. Srebrny ladnie trzymal ksztalt. Robilam tylko serduszka do kolczykow, wisialy na koncu drucika, wiec nie dzialal na nie zaden dodatkowy ciezar.
|
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolczyki, chociaż wczoraj zrobiłam na nim pierwszą bransoletkę
Ale kupowałam go z myślą o kolczykach. Do bransoletki trafił bo akurat nie miałam innego pod ręką a miałam wenę
|
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Przestraszyłam się, jak to wszystko przeczytałam, wzięłam fioletową bransoletkę i próbowałam rozciągnąć, pociągnąć, zrobić cokolwiek, ale na szczęście wszystko się trzymało. Drut 0,6 mm.
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
Jesteś kolejną osobą,która to samo pisze.Zmowa jakaś .Nie wiem jak inne dziewczyny i chłopak (ciągle zapominam ),ale ja się czuję szantażowana tym tekstem.Wygląda na to,że jak ktoś nie ma ochoty poraz kolejny tłumaczyć,to nie ma prawa bytu tutaj.Wybacz,ale forum nie jest tylko po to.Jest także po to,by rzeczowo rozmawiać przestrzegając jednocześnie zasad panujących na danym forum. A jedna z zasad jest taka,że nie śmiecimy forum tylko dopisujemy się do istniejącego wątku (a wątków dla początkujących mamy kilka).Na koniec napiszę,że o mało nie spadłam z krzesła,jak zajrzałam tutaj dzisiaj .Trzy wątki powielone,jeden niepotrzebny I proszę nie polemizować ze mną,bo nie będę miała czasu odpisać .Muszę posprzątać na forum.
|
|
|
|
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cóż:/lekki zawód ale ok
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
To ja przytocze punkcik regulaminu:
3. Nie domagaj się natychmiastowej odpowiedzi na swoje pytanie i nie spiesz z pretensjami, że nikt ci nie odpisał. Może akurat nikt nie umie lub nie może Ci pomóc. Zaczekaj, a gdy wątek zacznie tonąć - podbij lub napisz PW. Koniecznie skorzystaj też z wyszukiwarki! Czytalas? Jak nie, to przeczytaj. Wchodzac do jakiejkolwiek spolecnzosci godzisz sie na zasady jakie w nim obowiazuja.
|
|
#232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy ja coś zrobiłam??Zawiniłam tym , że założyłam wątek? Owszem skorzystałam z wyszukiwarki, przejrzałam całe forum biżu, a także od deski do deski przeczytałam wątek dla zielonych jak też kilka innych. Jednak jak pisałam chciałabym wszystko zrobić jak najlepiej i nasunęło mi się jeszcze kilka nurtujących mnie pytań. Czy to źle?? Wydaje mi się że nie. Kto pyta nie błądzi. Bardzo dziękuję tym, które starały sie mi pomóc-jestem im naprawdę wdzięczna.
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
eh joanno nie zapominaj <nono>
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
chodzi o to że na każde pytanie które nam zadałaś jest gdzieś na forum odpowiedź.. wedługm nie sama mogłaś sobie na nie odpowiedzieć..
tylko żeby nie było że my nie jesteśmy mili na forum... poprostu kolejne tłumaczenie jest męczące i nie każdy ma czas by odpowiadać ( no jak akurat mam )
|
|
#235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie uważam, że jesteście nie mili tylko naprawdę czasami może się przkro zrobić, jak osoba naprawdę bardzo chce poznać odpowiedź na dane pytanie. Ja naprawdę dużo wątków tu czytałam i zadaje pytania wydające się banalne, błahostką ale kurcze one naprawdę są dla mnie wazne.
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
no to chyba już wszystko wiesz bo kilka osób Ci odpowiedziało) więc nie ma sensu tego ciągnąć
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Cześć jestem nowa ;-) przedstawiam sie i pytam
witam Gliwice
![]() (moje misato...) wiec jak juz bedziecie zdecydowane co kupować... to moze sie jakoś dogadamy? ja tez jestm z gl to było by taniej. ![]() trzeba by sie spotkac umowić.... jestem przed złozeniem pierwszego zamowienia pozdrawiam |
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj- wątpie, żeby to było aktualne, to już stary wątek
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet bardzo stary, i zalozycielka sie nie udzielala nigdzie pozniej. Nie wiem po co takie starocie wygrzebywac..
|
|
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
aj...
bo ja nie zawsze na date popatrze ;/ moj błąd... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

- moim zdaniem nie zawsze da się go szpilkami zastąpić.

.Nie wiem jak inne dziewczyny i chłopak (ciągle zapominam