|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przyklapnięte włosy:(
ja już chyba wszystkiego próbowalam....ech
![]() |
#212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
OoOoOoO na to bym sie skusila ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
ale trwała chyba niszczy włosy...
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
przyklapnięte włosy to moja zmora. mam wycieniowane do ramion, są lekkie i cienkie, ale w 15 min po układaniu opadają
![]() no i właśnie wczoraj strzeliłam sobie lekką trwała, która nazywa się ładnie podnoszeniem u nasady, ale w moim ciężkim przypadku fryzjerka nałożyła płyn na całe włosy. owszem są uwrażliwione, jak to zwykle na początku po trwałej bywa (to nie moja 1sza, kilka lat temu też robiłam), ale mocne odżywki (np cement z kerastase lub absolut repair loreal) poprawiają stan włosów w mniej więcej 2-3 tyg. dziś sama umyłam i ułożyłam (nie cierpię efektu od fryzjera) i nareszcie mam pełną objętości fryzurę ![]() jedyny problem to grzywka, którą zapuszczam - ciężko mi ją było ułożyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
ja - niby, wypracowałam w końcu metodę na moją odwieczną zmorę - oklapnięte włosy, ale przyznam, że nieco one ucierpiały na kondycji:/ pomagam więc im teraz pielęgnacją, bo już nie umiem się odzwyczaić od:
nakładania pianki zwiększającej objętość na wilgotne włosy, suszenie ich suszarką z pochyloną głową (suszarka, która została mi w domu, ma tylko gorący nawiew:/) nawijania włosów na grube wałki, tuż przy skórze (długo tak potrafię z nimi chodzić) następnie , gdy już włosy się jako-tako ułożą, a końcówki zostaną wyprostowane prostownicą, lekko tapiruje je przy głowie i spryskuję lakierem Efekt uniesienia jest widoczny i włosów "robi się" o wiele więcej, ale łatwego życia to one ze mną nie mają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Rozeznanie
|
Zmora! Nie cierpie przyklapnietych włosów. Zawsze po umyciu mam takie piekne, puszyste jest ich tak dużo a jak rano wstaję do jak lizak wygladam. Masakra! Wcieram żel i lekko je tapiruje, ale podobno od dłuższego tapirowania można byc łysym...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
może ta trwała to nie jest taki zly pomysł...
Wersta! ile Cie ten zabieg kosztowal?
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#220 |
Rozeznanie
|
a ja mam pytanie odnośnie tych wałków na rzepy: ma włosy za ramiona,do połowy łopatek i zastanawiam sie które walki byłyby lepsze - o średnicy 5 cm czy 7 cm? i ile sztuk jest Wam potrzebnych na cała głowę? bo planuje takie kupić i nie mogę się zdecydować
![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
mam cienkie, wywijajace sie we wszystkie strony i z kreconymi koncowkami wlosy
![]() mnie osobiscie pomaga suszenie wlosow glowa w dol (nakladam na nie troche pianki zeby za bardzo sie nie powywijaly, np taft push up look lub shock waves maksymalne utrwalenie objetosc na maxa ![]() oczywisice po suszeniu mam 'mala' szopke wiec zeby znikla pryskam wlosy mgielka dove, na koncowki nakladam troche jedwabiu bioslik lub wosku joanna no i na koniec utrwalam lakierem taft boost up look aaa Dziewczyny jesli bedziecie kupowac na allegro jedwab Bioslik (14ml) to uwazajcie bo sa rozcienczane ze spirytusem ;/ wlasnie takie mam ... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
Blueone, myślę, że do takich długich włosów jaknajwiększe wałki, więc średnica 7 cm byłaby bardziej wskazana
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
O matko jak ja znam ten ból.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
miałam robioną na takie stożkowate wałki. szerokie na jednym końcu i trochę zwężające się ku dołowi. można też zrobić tylko przy skórze głowy (ale mi zależało na puszystych włosach na całej długości) no i ich kondycja na to pozwoliła. trzymałam to na głowie 15 min a później nad umywalką fryzjerka polewała mi jakimś płynem (nie wiem jakim
![]() szkoda tylko, że na farbowanie muszę poczekać, no ale coś za coś. zapłaciłam 450zł (razem ze strzyżeniem i modelowaniem - niech cena Was nie przeraża, bo w tym salonie strzyżenie kosztuje 180 zł, więc na pewno w innych miejscach są o wiele niższe ceny). po prostu nie znam innego miejsca godnego zaufania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o jacie za duzo za duzo stanowczo za duzo ![]() hmmm a moze ktos w jakims tanszym salonie mial to robione ?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Blueone, niestety, nie mam pojęcia czy 6 Tobie wystarczy...masz długie włosy, więc potrzebujesz więcej wałków niż np. ja...ale nie chcę niczego sugerować pochopnie. Wszystko zależy od Twoich oczekiwań i potrzeb...wałkowych
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
no to jak wie ktos ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
witam.tez mam problem z tymi moimi kudłami.probowalam prawie wszystkiego i stwierdzam ze jestem najabrdziej zadowolona z suszenia wlosw ,gdy jestem pochylona na bok a wlosy suszę z dyfuzorem.ptem pod spod guma,na wierzch guma(bo mam mocno wycieniowane na gorze i wtedy wlsoki sie unosza).musze jeszcze sprobowac sposobu z gumka i wałkami.nie stosuje pianki do wlosow.kiedys uzywalam pianki,suszylam wlosy szczotka okragla a potem tona lakieru-nie polecam.etraz lakieru uzywam tylko na gzrywke bo na nia jeszcze nie znalazlam sposobu,czasem ja troche tapiruje.i to by bylo na tyle
![]() ![]()
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
![]()
JA zdecydowanie polecam szampon ELSEVE VOlumE noN StoP
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
Ja susze wlosy z glowa na dol i dodatkowo trzepe, ale efekt krotkotrwaly bo mam bardzo ciezkie wlosy...i mimo ze jest ich duzo, to sprawiaja wrazenie jakby bylo ich 5 razy mniej bo sa tak proste i ciezkie ze nic nie pomaga.
Poradzicie cos? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
jakie polecacie grube szczotki ?? takie na objetosc od nasady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
hm...a o do gum zeli itp to powiedzcie mi jaki zel lub guma jest namocniejszy <bo moje wlosy sa ciezkie i wogle nie chca sie ukladac....ze juz nie wspomne jakie sa ulizane>a pozatym sa dlugosci do ramion bardzo chciala bym zeby byly dluzsze czy jest jakas mozliwosc zeby szybciej urosly???
pomocy!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Przyczajenie
|
![]()
ja osobiscie uzywam gumy z Joanny tej niebieskiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Raczkowanie
|
Dot.: Fryzurki Dla Włosow Cienkich I Rzadkich :)
Ja też mam włosy bardzo cienkie i rzadkie od urodzenia. przypadłość genetyczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
Witam.Jeżeli chcesz mieć zdjęcia świetnych fryzurek dla krótkich włosków to podaj mi swój email i Ci wyślę. Mam cienkię włosy, ale nie rzadkie. Eksperymentowałam z wieloma fryzurkami i zdecydowania polecam cieniowanie, ale tylko u dobrych fryzjerów inaczej włosy wyglądają fatalnie.
Z krótkich fryzurek(na swoim przykładzie) polecam mocno wycieniowane do długości brody, z długości pozostawiając do ramion-włosów wydaje się optycznie 2 razy więcej, a na ich ułożenie wystarczy 5 minut dziennie. Polecam suszenie włosów z głową ku dołowi-naprawdę to pomaga. Z odżywek jedyna która zdała u mnie medal jest Gliss Kur-włosy cienkie i matowe z jedwabiem-włosy pięknie błyszczą i rewelacyjnie wpływa na końcówki. Z dłuższych włosów, u mnie zdaje na medal fryzrua: włosy mocno wycieniowane do ramion, reszta włosów pozostawiona do łopatek(te włosy muszą być wyrównane) i grzywka na bok(prosta odpada). Te dwie fryzurki są świetne, o ile ma się naprawdę dobrego fryzjera-złe obcięcie i efekt jest opłakany:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Przyczajenie
|
Witam.Dla zainteresowanych załączam zdjęcia fryzur które sama przetestowałam i są świetne dla włosów cienkich (ale nie rzadkich).
Zdjęcie czarno-białe-pazurki na twarz,grzywka na bok,mocne wycieniowanie. Zdjęcie z profilu-kobieta na zdjęciu ma grube włosy,jednakże dla cienkich włosów ta fryzurka równiez jest świetna(sama nosiłam podobną do niedawna):bardzo mocno wycieniowane do połowy włosów,reszta zostawiona luzem no i grzywka na bok(prosta u mnie się nie sprawdza).Wystarczy delikatne podtapirowanie tych wycieniowanych włosków, i rozczochranie ich-efekt jest świetny. Dla fanek grzywki: jeśli nie chcecie mieć strąków zamiast grzywki poproście fryzjera aby wziął wam więcej włosów do grzywki"z tyłu"-to sprawi że będzie jej więcej ![]() Teraz mam włoski w okolicy łopatek i fryzurka jest zbliżona do tej która ma blondynka: mocno wycioniowane włosy,grzywka na bok, z długości ja mam proste ![]() ![]() Edytowane przez jatrwam Czas edycji: 2007-06-08 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.