|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Grupa wsparcia- wracamy do naturalnych włosków
Podziwiam was dziewczynki. Mój naturalny kolor to cemny blond, ale farbuję włosy na czarno. Już gdy widzę centymetrowe odrosty to mnie denerwują. Co musiałabym zrobić żeby wrócić do swojego? Bo z widocznymi odrostami naprawdę nie wytrzymam. Nie da się tego zrobić inaczej?
![]() ![]()
![]() |
#212 |
Wtajemniczenie
|
Kiciunia21 zawsze możesz zafundowac sobie dekoloryzację i zafabrowac na swój naturalny :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tyle już wytrzymałam, wiec głupio byłoby sobie darowaac ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
sikoreczka ja tez sie meczylam zeby miec taka dlugosc jak mam obecnie, ale niestey wlosy mi wypadaja i koncowki bardzo rozdwojone wiec musze sciać. a przy okazji troche farby poleci i zawsze bedzie to troche blizej do naturalnosci ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
biiibiii ano masz rację
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Byłam! Zrobiłam!
Mam już na włosach prawie-swój-naturalny kolor ![]() I wiecie co - JEST SUPER!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Ja nie farbuje włosów od początku stycznia br. Odrostów tak bardzo nie widać. Tylko denerwuje mnie jedno, że przebijają moje farbowane pasemka. Muszę wytrzymać.Nie mogę się doczekać swojego kolorku. Pozdrawiam wszystkie zapuszczające
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym dołączam się do was dziewuszki =) mam normalnie aż całe 2 cm odrostu... przeraża mnie dalszy ciąg nie farbowania włosków... ponieważ u mnie bardzo różni się odrost.. włoski mam rude no takie niewiem rudo brązowe jakies takie [oczywiście miał być "czarujący brąz"...] a naturalny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Powiedzcie a może np. jak na te wlosy farbowane walne rozjaśniacz na chwilke może się troszke rozjaśnia i chociaż niebedzie widać takiej różnicy i tego okropnego rudego odcienia... już niewiem... niemogę tak chodzić... ale jestem naprawde zmotywowana
![]() a może jest jakaś farba która złapie włosy farbowane ciemniejsze takie... czy tylko rozjaśniacz ![]() a powiem wam co jest najgorsze ![]() Buźka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Przyczajenie
|
Witaj w klubie anetka.mini
![]() Ja też mam naturalny swój kolor ciemny blond, lub mysi. Dwa tygodnie temu przefarbowałam mój bardzo jasny blond baleyage na brąz. Niestety ten brąz wyszedł bardzo ciemny i z odcieniem czerwieni. ![]() ![]() anetka.mini ja na twoim miejscu chyba bym się skusiła na to rozjaśnianie u fryzjerki, ale jeśli jesteś pewna, że ona wie co mówi, żeby jeszcze nie pogorszyć sprawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
W tym problem że nie jestem pewna...;-) no ale cóż ..ważne oby były jaśniejsze żeby odrost bardzo się nierzucał w oczyka..poza tym za balejaż 2-kolorowy chce ode mnie 90 zł a włoski mam takie pół długie - pare cm za ramionka.
heh to ja Ci powiem jak kiedyś na wakacjach nad morzem zapragnęłam blondu ![]() ![]() ![]() raz tylko w życiu miałam blond normalnie tak jasny oczywiscie z odcieniem rudego w sumie nie bylo mi ładnie ...wydaje mi sie ze poprostu nikt nieprzyzwyczajony do blondu od podstawówki brąz...i brąz mam dosyć normalnie już tego kolorku ![]() Dziewuszki damy rade ;-) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
i wiecie... chyba zdecyduję się na te rozjaśnianie przez baleyage
![]() ![]() ![]() ![]() Moniam musisz chyba troszke poczekać aż Ci się spierze ten kolorek a później idz może na balejaż ..pasemka jakies coby tyko rozjaśnić troszke... Niemartw się bedzie dobrze.. czas szybko zleci.. włoski odrosną ............oby!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Przyczajenie
|
U mnie jest ten problem, że mi się mój kolor nie podoba, więc najpierw muszę go sprać, później walnąć jakiś brązik i dopiero mogę baleyage zrobić
![]() ![]() Znając życie to zanim dojdę do oczekiwanego kolorku, to już mi zbrzydnie i będę chciała coś innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
ja dziś zmierzyłam sobie odrosty .... 12 cm (szybko mi włoy rosną bo ostatnie farbowanko 7 miesięcy temu
![]() ![]()
![]() |
#226 |
Przyczajenie
|
też mnie męczy ta dekoloryzacja, ale na moe cześniej rozjaśniane włosy nic by chyba nie zdziałała, jedynie co to mogłyby mi tylko włosy poodpadać hi hi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
scielam dzis wlosy i droga do naturalnych coraz ktorsza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
około 6 lat temu rozjaśniłam sobie sama włosy jakimś rozjasniaczem. miałam ufarbowane na ciemny brąz i swoje odrosty. rozjaśniacz nałożyłam na część farbowaną. w efekcie pojawił mi sie piękny pomarańcz, jakiego w życiu nie widziałam. ![]() ![]() Tak więc po tym, co powiedziała mi fryzjerka, nie zamierzam już sobie sama farbować włosów, ani tym bardziej ich rozjaśniać. Pamiętajcie, że zabiegi na włosach zależą od ich kondycji. Efekt końcowy także.
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
broń boże nie sama
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!! jak tam się trzymacie??
![]() ![]() zauwazylam ze mam straszne siano na głowie jak nie uzyje odzywki...muszę kupić jakieś bez spłukiwania dobre..macie jakieś takie?? ehh a ostatnio mam takiego lenia.. :/ co tam u Was?? ja siedze sobie w pracy i normalnie spaćććć... <ziewa> buziaczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no póki co dzielnie wytrzymuję z odrostami, choć ostatnio robiłam sobie fotki i strasznie moim zzdaniem są widoczne;/ ale co tam:d ja własnie nie wiem czemu ale ostatnio też mam takie sianko na głowie ( choć od kąd pamietam takie własnie miałam włoski ;/ to chyba genetyczne bo moja mama tez takie ma , zaraz po myciu są poprostu okropne, wyglądają strasznie sucho , ale po kilku godzinkach są takie fajniejsze, nie wiem dlaczego tak się dzieje:|) a odżywek sprawdzonych nie mam, ja nie wiem mam chyba jakies inne włoski bo oprócz łatwiejszego rozczesywania , to ja tam tylko błyszczenie widze, teraz używam waxu raz w tygodniu ![]() ciągle myslę o tej dekoloryzacjii , za tydzien bedę w domku ...wiec kto wie, zobaczymy co powie mi fryzjerka i może się wybiore;] tzn do fryzjera i tak musze iść bo mam tą fryzurke taką że nie da się jej jakos ładnie ułożyc, grzywkę mialam taka krociótką a teraz to do czubka nosa mi sięga ...az nie wiem jak ją mam czesac ![]() a co do lenia ... to tez go mam ![]()
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
a ja ciągle myślę o tym baleyażu...
![]() ![]() też mam wax ale podobno trza przy nałożeniu suszyć suszarka albo no nagrzanym ręcznikiem owinąć włosy...ehh ja tak nierobiłam ![]() poza tym jakoś tak szczególnie odrosty mi nieprzeszkadzają...ale ta farba w domu jest nie potrzebna wcale... może ktoś chętny to oddam...szkoda wyrzucać. Sikoreczko111 To na boczek bierz tą grzyweczkę.. niewiem jak Ci tam pasuje.. ja chyba muszę podciąć, a właśnie... co ile tak mniej więcej podcinacie włoski...?? Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Aaa...........
Apropo majóweczki....mmmmm już niemogę się doczekać oby pogoda nam dopisała <słońce> !!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze tylko miesiąc, może półtora i bedę blondynką!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
a ja miałam mieć ciemny blond, a wygladam jak miranda z sex and the city. czyli RUDA. wlosy po dekolorze sie zrobily pomaranczowe, i nałożony na to ciemny blond wyszedł pomaranczowobrazowy.
zastanawiam sie, co by było, gdybym te rude wlosy zaczela myc renegalem - czerwien by zbladla?
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
Anetka.mini chętnie wysłałabym fotki ale aktualnie nie mam aparatu bo siostra mi go podprowadziła
![]() Jak sie trzymacie Dziewczyny? Ja już miałam tyle chwil zwątpienia, dobrze, że kazałam swojemu chłopakowi odradzać sobie jakiekolwiek koloryzacje włosów. Chodź bardzo podobam mu sie w czarnych włosach wytrwale mi odradza farbowanie i przypomina, że jak wytrzymam będę miała piękne, zdrowe i długie włosy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
ok..w takim razie czekam na fotki
![]() ahh... dziś byłam zapisana do fryzjera na balejaż ale odwołałam... ![]() ![]() buziaki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny,trzymam za was kciuki. Rok temu też próbowałam wrócić do naturalnego koloru i udało mi się.Jestem zadowolona bo włosy mniej się niszczom,nareszcie są gładkie i mięciutkie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.