|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolczyki tu i tam-bolało, czy nie?
http://wildcat.pl/galerie/przyslane/1190a.jpg
pewnie tu bardzo mi sie podobaja kolczyki w takich mniej typowych miejscach, ale jak na razie te co mam (bardziej typowe ) mi wystarcza
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze nigdy nie spotkalam sie z kolczykiem w tym miejscu i chyba nie odwazylabym sie przebic sobie tam ![]() Ja poki co tez jestem zadowolona z tych co mam kolczykow
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
yassue dokladnie tu
)planuje jeszcz ena dole plecow i moz ena karku
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
ostatnio mialam 10 dziurek w uszach...z czego zostalo mi 5... wcale mnie nie bolalo uszy to najbezpieczniejsze miejcse przekluwania w sumie to nie ma mowy o zadnych powoiklaniach jezeli kolczyki nie byly robione przez kolege/kolezanke tylko przez osobe ktora sie na tym zna.
|
|
#215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
goi sie jakies 3miesiace ja mam od marca i bardzo ladnie wyglada zdarza sie ze zahacze czyms, ale nie boli.
|
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra, nie chwal sie Geju :P ![]() ma ma, i bardzo ładnie wygląda. |
|
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
:P tez sobie zrob ;D
off:jak misiek przyjedzie to mozesz zrobic sobie cos:P |
|
|
|
|
#218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Yaza Czas edycji: 2007-05-04 o 11:32 |
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cleavage i sternum roznia sie tym, ze tej 1 nazwy czesciej uzywa sie u kobiet a tej 2 u facetow poniewaz "sternum" to mostek a faceci nie maja takiej przerwy miedzy piersiami jak my, kobiety ;D ;] Pony moze wyjasnisz jasniej ?
|
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#221 |
|
Przyczajenie
|
Mam mały problem. Chciałabym sobie zrobić tragusa lecz nie wiem za dużo jak o niego dbać i czy bardzo boli? Nie wiem też czy lepiej założyć labreta czy kółeczko (mi osobiście bardziej podoba sie labret, ale wolałabym jak najwygodniejsze rozwiazanie
) Z góry dzięki za odpowiedź A tak poza to witam wszystkich
|
|
|
|
|
#222 |
|
Przyczajenie
|
Planuję zrobić sobie kolczyka w uchu
jakaż nowość Ale... Tym razem nie 'tyradycyjnie' w płatku (ostatnio przekłuwałam sama bo mi się zarosły, brrrr...) i nie sama, tylko u profesjonalisty, bo chciałabym mieć kolczyk typu HELIX ![]() Czy któraś z Was ma w tym miejscu kolczyki? Jakie wrażenia
A ma ktoś hmmm... nie wiem jak to nazwać, ale w tym miejscu ucha, jakby to opisaćna tym obrazku... To ucho z obrazka na samej górze ma zaciemnione miejsce (na 'czubku'), a troszkę nniżej jest jaśniejsze i czy gdzieś tam możnaby zrobić kolczyk, taki jak do nosa- malutki, błyszczący, niby diamencik ![]() Jak myślicie? |
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
naturami - wg mnie daloby sie zrobic
![]() A co do helix'a to wg mnei nie bedzie bardzo bolalo - ale nie wypowiadam sie, bo owego k kolczyka nie posiadam.. Jak cos to powodzenia I pochwal sie jak zrobisz
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam kolczyka w łuku brwiowym. Uwielbiam go
Nie bolało. Pierwszym razem miałam przekłuwane ze znieczuleniem, jednak był zrobiony za płytko i się urwał. Drugim razem był robiony bez znieczulenia. Nie bolało, tylko sporo krwawiło. Ale tez jest super i głebiej. POLECAM!
|
|
|
|
|
#225 |
|
Przyczajenie
|
NoLQa- pochwale się pochwale...
Tylko nie jestem 100% przekonana... Dlatego piszę tutaj ![]() A jeszcze mam pytanie odnośnie kolczyków- bo sobie przebłam dziurki (już kiedyś miałam) i wszystko ok tylko że bardzo mi się paprzą... Ja tak zawsze miałam, nawet te stare dziurki robione przez kosmetyczke (wiem, wiem- kosmetyczki nie polecacie). Co robić żeby się szybciutko zagoiło? Ja w końcu musiałam wyjąć kolczyki bo nie wytrzymałam- w noc się budziłam bo mnie uszyska bolały jak spałam na boku... |
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
A z jakiego materialu mialas kolczyki?
Czym robione? Moze sprobuj w studiu piercing'u ![]() A moze juz taka jestes, ze Ci sie dziurki trudno goja..
|
|
#227 | ||
|
Kokon pro
|
Cytat:
Cytat:
ogolnie to wsadzic kolczyk z tytanu, nie dotykac brudnymi rekoma, nie bawic sie poki sie nie zagoi, przemywac sola fizjologiczna i octeniseptem to chyba tyle o to miejsce chodzi http://www.bmezine.com/pierce/01-ear...mepb510321.jpg czy zle zrozumialam?
|
||
|
|
|
|
#228 |
|
Przyczajenie
|
Kasiek, ale labret jest zły w pielegnacji czy po prostu boli?
Bo zastanawiałm się właśnie czy na czas gojenia nie lepiej by mieć kółko a jak już się wszystko wygoi to przestawić sie na labreta (co ja poradzę że tak strasznie mi się podoba? ) Ehh kombinuje jak koń pod górkę ^^ |
|
|
|
|
#229 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
jest zly w pielegnacji ciezko sie go czysci, od strony ucha przez ta stopke od labreta, naprawde nie polecam bo na poczatku boli jak sie go rusza, a przy labrecie to trzeba sie troche pomeczyc zeby wszystko wyczyscic ;] no jak sie zagoi to wtedy nie bedzie bolal i takie tam, ale jesli podobaja ci sie po prostu kulki wystajace z tego miejsca i chcesz zeby latwo sie czyscilo to wsadz tam banana (taki rodzaj kolczyka jak ktos nie wie ) latwo sie czysci (znaczy latwiej niz labret) a efekt taki sam
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 2 kolczyki w nosku po obu stronach- sama przekulam, w pepku mam i jezyku
przekucia nie bola ale same gojenie owszem
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
"przekuc" to mozna podkowy
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
kolczyki miałam w pępku, robiony był ok 4 lata temu, a że małe miałam pojęcie o piercingu zrobiony był pistoletem
po 2 latach go wyjęłam bo skóra była coraz ciesza i wole mieć maleńką dziurkę niż blizne.mam : w uszach: w lewym 2 w płatku ucha i helix, w prawym jeden "standardowy" i tragus. tragusa mam ponad miesiąc i jestem barzdo zadowolona. założony mam labret i moim zdaniem jest barzdo wygodny i o nic się nie zaczepia. goi też się świetnie. |
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuję przekłócie języka ale własnie tutaj przeczytałam, że trzeba mieć zdrowe ząbki. A ja mam dziurkę przypuszczam, że do kanałowego....
Muszę się zapytac mojej dentystki czy są jakieś przeciwwskazania bo w moich ząbkach szybko się robią dziurki... Mimo, że mogę szczotkowac je 5 razy dziennie. Czy w takie sytuacji mogę przebić język?A co do kolczykowania w innych miejscach niż standardowo ucho to tak jak poprzednicy pisali nie polecam przebijania u kosmetyczek!! Najlepiej zrobić to w profesjonalnym studiu pircingu. Oni się na tym znają zdecydowanie lepiej. |
|
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
a wiecie moze gdzie mozna kupic taki kolczyk jak sprezynka czy lancuszek który daloby sie przeplesc przez wszystkie 10 dziurek w uchu?
strasznie mi sie podobaja ale nie wiem czy one sie jakos specjalnie nazywaja i moje poszukiwania spelzly na niczym... próbowalam zwyklego cieniutkiego lancuszka ale efekt nie byl zadowalajacy...
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm nie spotkałam się z czymś takim, masz moze jakieś foto?
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
na uchu widzialam u paru osób stad mysl ze da sie to kupic. znalazlam na ebay cos w tym guscie ale z tego co widze na 4 dziurki no i nie wiem czy da sie to wyginac czy cos... no bo jak sie ma inaczej przebite ucho tzn dziurki sa w innych odleglosciach... a ja chcialabym jeszcze ponawlekac miedzy te przerwy np jakis male koraliki czy srebrne rózyczki. Tak mi sie zamarzylo zeby cos takiego miec
![]() mysle ze wygladalo by ciekawie ale moge sie mylic wiec chcialam wiedziec czy ktos cos takiego ma i jak to wlasnie wyglada na uchu
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, ciekawa jestem jak to wygląda na uchu
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
O mamuś. Zbliżają się wakacje i mój kolec w wardze
.Tylko... Ile tak mniej więcej kosztuje przebicie z kolcem ofc :p ?? Bo nie za bardzo znam się na cenach...
|
|
#240 |
|
Kokon pro
|
kosztuje okolo 60-80 zl
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

) mi wystarcza

ja jeszcze nigdy nie spotkalam sie z kolczykiem w tym miejscu 

Czym robione?
3/3/6-22/7/8

Mimo, że mogę szczotkowac je 5 razy dziennie. Czy w takie sytuacji mogę przebić język?