![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie ubezpieczacie autko?
HDI
![]() Jutro się dowiem, ile wyliczyli z AC za zbity reflektor i wybity zderzak po spotkaniu z jeleniami... ![]() Trzy lata temu spadł nam dach z garażu - nie było problemu, szybka wizyta rzeczoznawcy i spora kwota ubezpieczenia. Rodzice wspominają, jak w 92 podobną sytuację mieli z PZU (fakt, że to już 18 lat) ale "jakby łaskę robili" i były spore kłopoty, zaniżali, itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Przyczajenie
|
Dot.: odszkodowanie z OC sprawcy - pomocy!
Uległeś wypadkowi?
Nie przyznali Ci odszkodowania? Pomogę w sporządzeniu zgłoszenia szkody, sądowym dochodzeniu odszkodowania oraz udzielę wszelkiej informacji w tym zakresie. Kontakt: dane usunięte przez moderatora Edytowane przez Ines1985 Czas edycji: 2010-03-12 o 17:01 Powód: nieopłacona reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Przyczajenie
|
Dot.: odszkodowanie z OC sprawcy - pomocy!
witam
jestem agentką w jednej z firm, która zajmuje się odszkodowaniami pomagam odzyskac należne odszkodowanie za: -uszczerbek na zdrowiu -śmierc bliskiej osoby -uszkodzony pojazd -utracone korzyści W razie jakiechkolwiek pytań pisz andziaook@interia.pl odpowiem na wszystkie zapytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
W moim domu samochody ubezpieczane są w Mbanku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
BAN stały
|
No tak nieraz trzeba w wielu ubezpieczalniach auto ubezpieczyć aby w końcu trafić na tę jedną, która nas potraktuje poważnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Przyczajenie
|
ja też w PZU, jak chyba większość forumowiczek.
Nie miałam zaufania do firm-krzaków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
BAN stały
|
No ja niestety też nie, one dziś są jutro może ich nie być, a dobre ubezpieczenie to podstawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wyliczyli 1500 zł, po kilku dniach pieniądze miałam na koncie, a naprawa zamknęła się w tysiącu na częściach używanych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Ja mam w Liberty i to juz drugie autko - wychodzilo najtaniej
![]()
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Mnie przyszlo ubezpieczyc w AXie,wyszlo o 250 zl taniej niz u konkurencji... tyle ze na umowe czekalismy 1,5miesiaca...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
HDI:
- OC, AC - dwie godziny (znajomi rodziców, wszystkie ubezpieczenia tam, więc to mogło rzeczywiście zaniżyć czas) - zgłoszenie szkody (trzeba było jechać do miasta, gdzie pracuje rzeczoznawca) - 3 godziny; przyjechałby, po 2-3 dniach, tak jak to było, gdy szacował szkody zawalonego przez wiat dachu garażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do PZU mam awersje ,bo drugi rok ubezpieczam tam satelisa ,i nie dosc ze drogo jak na motor ,to jeszcze znizek nie chca uznac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
może stąd różnica, nie wiem. Ja z PZU od kołyski ![]() zwłaszcza, że konkurencja nie śpi. No i wieli plus za ułatwienia typu kupno karty pomoc on-line albo obsługa szkód przez uproszczone formularze w necie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
My z TŻtem wybraliśmy Hestie . Wyszło nas najtaniej, bo auto jest na niego (on nie ma prawka) i na "teścia"
![]()
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam w Hestii, z tym że auto tylko na mnie (>25), i za całość OC+AC+Assistance+szyby (70zł) wyszło jakoś koło 3400. Jeszcze był jakiś bonus za płatność gotówką. Wyliczali mi też w jakiejś Samopomocy Warcie i Pzu i za ten pakiet, przy takim aucie i moim wieku wychodziło drożej. Ale wiadomo, wszystko zależy indywidualnie od kierowcy i samochodu. Polecam też skorzystać z kalkulatorów oc, dostępnych na necie.
![]() |
#228 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Przyczajenie
|
Witam Drogie panie
Chcialem podzielic sie jedna wada jednej ubezpieczalni Bre ubezpieczenia, mdirect , ubezpieczylem samochod rok temu i placilem 2000zł za rok, teraz wyszlo ze 2240zl powod podwyzkka ubezpieczen, wiec napewno troche odstrasza. Teraz mam w AXA niedosc ze mam 10% to jeszcze 20% przez neta i 50zl przez kod ,a place 1240zl wiec jest roznica! A to instrukcja: BA/1980331/00 Aktualny kod! Polecam, 20% znizki + 50zl lub 100zl mniej! naprawde najlepsza oferta BA/1980331/00 Witaj. Nie wiem, czy wiesz o tym, że możesz dostać dodatkową zniżkę na OC lub na pakiet OC/AC. Wystarczy powołać się na mój nr polisy Axa Direct: BA/1980331/00 Możesz zyskać dodatkowo od 50zł do nawet paruset złotych. Przeczytaj poniższy poradnik, a wszystko będzie jasne. Sposób pierwszy- przez internet: Możesz zrobić to za pomocą kalkulatora online, który znajduje się na stronie Axa Direct pod linkiem: https://www.axadirect.pl/quote/index.aspx W pierwszym polu (Czy chcesz powołać się na numer polisy znajomego w ramach programu "Poleć AXA Direct znajomym"?) zaznaczasz opcje TAK Otworzy się pozycja (Numer polisy znajomego - Klienta AXA DIRECT), w której wpisujesz specjalny kod: BA/1980331/00 (najprościej go skopiować, jeśli na kalkulatorze wyskoczy błąd to należy przepisać go ręcznie). w razie pytań gg916699 pomoge pania, krok po kroku wypelnic online wniosek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
BAN stały
|
Zawsze tak jest, że w tych najtańszych ubezpieczalniach po roku podnoszą OC, najpierw kuszą niskimi cenami a potem ciach po kieszeni. To wcale się nie dziwię, że sie przeniosłeś, ale tak na marginesie to chyba same dajemy sobie radę z wyborem ubezpieczyciela
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#232 |
BAN stały
|
A ja zapytałam http://jakieubezpieczenie.pl/porady-eksperta.html eksperta, zobaczymy czy te kody maja jakiś wpływ na wybór ubezpieczyciela.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
A ja jako jedna z nielicznych tutaj mam w Alianz.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Uniqua
![]() |
#235 |
BAN stały
|
Okazało się tak jak myślałam ludzie sugerują się doświadczeniem i renomą firmy. Przyzwyczajenie też odgrywa dużą rolę przy wyborze ubezpieczyciela, ale wypłacalność przede wszystkim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
poszukaj najlepiej w jakiejś porównywarce internetowej oferty ubezpieczycieli np. http://ubezpieczenie.pl - mają tam też porady ekspertów jak najlepiej wybrać. Dziś jeden ubezpieczyciel da dobrą ofertę jutro drugi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
BAN stały
|
I tak skakać od jednego ubezpieczyciela do drugiego? Nie, to nie dla mnie, ja juz swojego mam i nie zmienię na pewno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
A ja wybrałam firmę Compensa. Jestem świeżym kierowcą a samochód mam kupiony na mnie , więc niestety nie mam żadnych zniżek i tam ubezpieczenie wyszło w miarę korzystnie : OC+AC
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
BAN stały
|
Jak się kupuje pełne ubezpieczenie to zawsze wychodzi taniej, a opcję all risks w AC też masz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.