|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 . . .
Jej ja,gdy weszłam ostatnio na wątek tegorocznych maturzystek to się przeraziłam
No i w wakacje mam zamiar przeczytać wszystkie podręczniki z historii i vademecum Czy mi się uda to się okaże... Boje się rozszerzonej historii Bym chciala pisac 2 arkusze,mam nadzieje,że te wasze źródła okażą się prawdziwe. |
|
|
|
#212 |
|
Adwokat diabła
|
Spokojnie droga kolezanko po fachu
![]() Jak będzie to nas powiadomią i wtedy będziemy trząchać portkami ![]() Ja osobiście słyszałam że wracają dwa arkusze, no i brak amnesti
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym chciała zdwać 2 arkusze! Wtedy bez problemu bym zdawała rozszerzony polski, a tak to się zastanawiam co zrobć
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
HulaGirl:Też zastanawiam się nad rozszerzonym polskim
Ide sobie poczytać Lalke Dobranoc kochane (bede tu częściej zaglądać) |
|
|
|
#215 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tych poleconych przed moją nauczycielkę nie umiem czytać zbyt to rozwlekłe... więcej wiem jak wkuję informacje z vademecum, a tak to czytam, czytam i w sumie nie wiem o czym ale są teksty źródłowe, jeden plus ![]() fakt, jest tam sporo informacji, język wydaje się przystępny, ale to chyba tylko pozory, albo ja jestem taka tępa ![]() może wybrane tematy sobie przeczytam, ale całości nie dam rady... BTW te podręczniki to są: Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]() oj kobietki spokojnie, matura pójdzie nam dobrze ![]() ja jeszcze się nie stresuję, bo mam innego stresa (o ktorym juz mówiłam) chyba weźmie mnie dopiero we wrześniu, jak dotrze do mnie że to klasa maturalna ![]()
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie straszcie a ja od pewnego czasu nie czytam lektur,teraz nastąpi bardzo mądra argumentacja: do matury i tak zapomnę treści, więc szkoda czasu, a najwięcej nauczę się i tak tydzień przed maturą, jak będę powtarzać treśći problematykę z opracowań ![]() BTW chyba szykuje mi się zastępstwo z dość (ekhem) wymagającą nauczycielką, więc obiecałam sobie przeczytać bardzo uważnie streszczenie i opracowanie Potopu, a co tam, poświęcę się, zawsze może mi się trafić w komisji na maturze ![]()
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
to ja też! mogę?![]() ostatnio się zastanawiałam kiedy będzie ten wątek i... przegapiłam muszę nadrobić i wszystko poczytać Mam nadzieję, że dotrwam do 3 klasy właśnie przeglądam stronke UJ-tu.Doszłam do wniosku, że ja nie wiem co chce robić w przyszłości :/ bleh a co do lalki to dziś wypożyczyłam może coś poczytam
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lalkę przerabiałam już.. Potop też nie przeczytałam, ale sama problematyka i jego przerabianie było dla mnie okropne .
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
|
#221 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za zachętę do przeczytania streszczenia - dziękować, dziękować ![]() ![]()
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
uff przeczytałam wszystkoo
wiecie co, ucieszyłam się na wiadomość o dwóch arkuszach ;P szkoda, że to jeszcze nie pewne. Życie byłoby łatwiejsze. W takim wypadku (czyt. dwóch arkuszy) zadawałabym polski rozszerzony, angielski rozszerzony, biologie rozszerzoną lub gegre lub matme (chyba podstawowe). Studia? Planowałam: ekonomię, marketing, zarządzanie, psychologię, pedagogikę, turystykę i rekreację, socjologię hmm co jeszcze mi zostało? nie wiem co wybrac Znacie jakieś kierunki związane z reklamą? Chciałabym robić coś ciekawego. Dobra ide spać Dobranoc dziołszki już prawie maturzystki
|
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
z reklama? hmm..polonistyka ze specjalizacja reklama+zarzadzanie i marketing albo psychologia. z takim wyksztalceniem o prace w dobrej agencji reklamowej nietrudno.
|
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
A mnie sie wydaje że samo przeczytanie opracowań może nic nie dać
![]() Ja jak czytam opracowania to po tygodniu już nie wiem o czym to było, a jak przeczytam książkę, nawet omijając nudne fragmenty to dłuuuugo pamiętam co się tam działo. Ja też czytam Hulagirl Potop.
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ty juz 2 tomy przeczytałaś a ja dopiero 50 stron ![]() co do lektur to ja wolę czytac wszystkie na bieżąco, a później przed matura przeczytam tylko streszczenia i opracowania. Uważam, że jest to dość dobra metoda, bo jak kiedyś przeczytałam jakąś książkę, a póxniej przeczytam jej opracowanie to przypominam sobie dokładnie jej treść, a czytając tylko opracowanie to nie wiem na jej temat praktycznie nic! |
|
|
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
No dokładnie.
Samo czytanie opracowań to jechanie po najmniejszej linii oporu i uciszanie sumienia. Taki pic na wode. No chyba że kogoś zadowala 35% z polskiego. To wtedy sie nie odzywam. ![]() Niecałe dwa tomy
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teoretycznie to mi polski do niczego nie będzie potrzebny (chodzi mi o dostanie się na studia) ale zobaczymy czy moje pleny nie ulegną zmianie. Chociaz pomimo tego nie zadowalby mnie taki wynik "żeby tylko zdać", to nie dla mnie! |
|
|
|
|
#228 |
|
Wtajemniczenie
|
mogę się dołączyć?
![]() wątek o mnie ,za rok pisze mature .Od paru dni czytam wątek maturzystek 2007 i jak pomysle ze to już za rok to....
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie też ostatnio czytam tegoroczny wątek i jak widzę jaka tam jest panika to sama zaczynam się stresować chociaż to jest dopiero za rok. Za rok my będziemy się zachowywać tak samo
|
|
|
|
|
#230 |
|
Wtajemniczenie
|
Na samą myśl słabo mi się robi
A wiecie już co chce cie zdawać,bo ja ![]()
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja się dołączam.
Ale jakos na wątek tegorocznych maturzystek nie zaglądalam jeszcze. Chyba czas to nadrobić. Wiecie co? Nie boję się na myśl o maturze. No moze jedynie na myśl o ustnej... Jesli chodzi o przedmioty, ty: polski, angielski i geografia - wszystko podstawowe, bo wybieram się na uczelnię niepaństwową. |
|
|
|
#232 | |
|
Adwokat diabła
|
Cytat:
![]() pozatym witam wszytskie nowe kobietki w tym wątku
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich !
A ja się najmniej boję ustnych. W sumie to się wogóle ich nie boję. ![]() Z jakich powodów zdajecie na uczelnie niepaństwowe?
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
Aha.
A nie wolisz studiować na Akademii Medycznej zamiast na prywatnej uczelni? (Przepraszam że tak wypytuje ale jestem ciekawa, nie musisz odpowiadać jeśli nei masz ochoty)
|
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja tez sie zglaszam tez mam mature za rok ja mysle o biolgii ale jak pomysle to sie juz boje chcialabym studiowac psychologie ale to pewnie tylko beda moje marzenia
|
|
#237 |
|
Adwokat diabła
|
Najważniejsza jest wiara w to że się uda..
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
tez zdaje w tym roku mature
![]() w sumie to tez sie nie boje ustnych,z polskiego wykuje wszystko i bedzie ok ![]() a ja mam takie pytanie skad wezmiecie na te uczelnie niepaństwowe 2.500zł? Też bym chciała iść,ale rodzice mi nie dadzą,a sama nie uzbieram, ..Zdaje się wtedy ,,byle"co i nie trzeba się niczym martwić-to jest życie.A mówią ,że pieniądze szczecia nie dają.... Pozdrawiam
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga rzecz- na AM jest duza konkurencja (jesli chodzi o dostanie się), co za tym idzie musialabym zdawac rozszerzona i biologię i chemię, a póki co, nie czuję się na siłach. Jestem chyba na to zbyt leniwa
|
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym wolała się postarać i zdać rozszerzoną maturę niż studiować na uczelni prywanej. I tu chodzi nie tylko o kase, której by mi było po prostu szkoda.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

ale są teksty źródłowe, jeden plus 

muszę nadrobić i wszystko poczytać 
już prawie maturzystki