|
|
#211 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ocet jabłkowy.Oczyszczanie organizmu
Ocet jabłkowy jest cudowny na włosy, polecam tonik przeciw wypadaniu włosów z octu jabłkowego. Jest w stu procentach skuteczny.
A co do odchudzania to nie wiem.. |
|
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ocet Jabłkowy
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
Przyczajenie
|
Hej, czytam teraz w necie różne informacje na temat octu jabłkowego .I powiem szczerze, że nie mogę już patrzeć na te krytyczne wpisy: "piszej ocet? tak ze szklanki?"; Pijesz ocet? będziesz bezpłodna!" ; "pijesz ocet? To będziesz mieć raka i umrzesz!". Rany, przecież nie piszemy tu o occie spirytusowym a o jabłkowym, naturalnym, robionym w domu lub kupowanym w sklepach ekologicznych. I nie piszemy o piciu go z gwinta ani też w czystej postaci ze szkalnki tylko rozcienczonego w wodzie, soku, czy tam z miodem. Więc proszę nie krytykować i nie krzyczeć na innych tylko najpierw przeczytać o co w tym wszystkim chodzi i dopiero się wypowiadać.
Normalne, że znajdą się takie, które będą pić nawet całą butelkę octu jabłkowego czy nawet zwykłego dziennie żeby tylko jak najszybciej schudnąć by przy wzroście 170cm ważyć 50kg (sic!) i w ten sposób doprawadzą się do chorób czy jeszcze gorzej a potem jakaś fanatyczka będzie krzyczeć na dziewczyny, które chciałyby spróbować w zdrowy i zalecany sposób pozbyć się co nieco. Nikt normalny chyba nie myśli o piciu zwykłego octu ani też przesadzaniu z ilościami każdego innego. Trochę więcej zrozumienia. Skoro piszą nawet na portalach medycznych, że właściwe stosowanie przynosi dobroczynne efekty to dlaczego nagle "znawcy tematu" krzyczą i straszą śmiercią tych, którzy chcieliby spróbować. ---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ---------- To co ja przeczytałam: od picia octu jabłkowego (czyt. jabłkowego - JABŁKOWEGO, we właściwych ilościach i proporcjach) pojawiają się na twarzy krostki - ponoć efekt oczyszczania organizmu, na każdej diecie oczyszczającej człowiek się więcej poci, robią się krostki ale to dlatego, że organizm pozbywa się toksyn. To nawet dobrze, że tak jest. Ponoć przechodzi :O) Wiele słyszałam dobrego o piciu octu jabłkowego we właściwych ilościach i proporcjach - ludzie twierdzą, że schudli. Kiedyś sama zaczęłam przygodę z octem ale zabrakło systematyczności i przerwałam. Jedyne co pamiętam to tyle, że jest całkiem smaczny :O) Kupilam w sklepie ekologicznym. Pani w sklepie wcale nie była zaskoczona jak powiedziałam po co potrzebny mi ten ocet. Zapłaciłam raptem 7zł. Szkoda, że wtedy nie wytrwałam. Może teraz spróbuję znowu
|
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Ocet jabłkowy przyśpiesza naszą przemianę materii, (stad właściwości odchudzające), reguluje pracę układu pokarmowego, jest niezastąpiony w przypadku zaparć, działa korzystnie na skórę i włosy. Łagodzi zmiany trądzikowe, a stosowany na skórę objętą zmianami grzybiczymi skutecznie je leczy.
Nie każdy ocet ma powyższe właściwości!!!!! Tylko i wyłącznie OCET JABŁKOWY najlepiej zrobić go samemu z jabłek (spadów) bez konserwantów. Osobiście stosowałam go przez okres około 2 miesięcy. Zauważyłam znaczącą poprawę przemiany materii ( problem z zaparciami znikną), cera choć na początku uległa pogorszeniu po pewnym czasie zaskoczyła mnie pozytywnie. |
|
|
|
|
#215 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ocet jabłkowy pomaga...
Próbowałam wielu sposobów na szybkie odchudzanie.. Prawie Wszystko do banii!! Teraz jestem na etapie "APLETIF". W sumie to koszt nieiwelki bo za 100 tabletek zapłaciłam około 23zł. Stosuje się 3 razy dzinnie. Zażywam dopiro tydzień. Odczuwam może minimalną różnice na wadze, ale myślę, że jak chwytam się za "spyrki" to jest inaczej
. Dam znać co bedzie dalej..
|
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem jak z odchudzaniem, ale na pewno jest świetny na osad nazębny i inne tego typu historie. Do szklanki wody jedna łyżka octu i tym należy pukać usta po każdym myciu zębów - lepsze niż każdy płyn do płukania.
A przy okazji czytałam, że jest zdrowy na wiele rzeczy, więc pity w umiarze na pewno nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#217 |
|
Przyczajenie
|
O panie, plukajac sobie zeby octem po umyciu mozecie byc pewne jednego: SZTUCZNEJ SZCZEKI juz za pare lat.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: czy to prawda że ocet jabłkowy pity na czczo jest zdrowy?
U mnie picie occtu jablkowego skonczylo sie bardzo silnymi bolami brzucha.
Odradzam kazdemu, kto ma wrazliwy zoladek. |
|
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Kuracji octowej nie powinny stosować osoby u których występują dolegliwości ze strony żołądka np. wrzody lub ubytki w błonie śluzowej żołądka.
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Ocet możemy zastąpić np. wypijaną na czczo szklanką wody z dodatkiem miodu i cytryny. Doskonale oczyszcza organizm
|
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio znajoma wystraszyla mnie stwierdzeniem, ze ocet jablkowy, tak jak normalny ocet wyplukuje wapn z kosci w bardzo szybkim tempie i kosci szybciej sie lamia! Czy to prawda? Gdyby to bylo az tak niebezpieczne, kint by chyba tego nie stosowal?
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prosze o sprecyzowanie
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#222 |
|
Przyczajenie
|
Ocet jabłkowy - Czy naprawdę pomoga?
Cześć,
Ostatnio przypadek natknęłam się na stronę poświęconej octowi jabłkowemu http://www.ocetjablkowy.pl. Miałyście jakieś doświadczenia w tym temacie. Zainteresował mnie ten temat i chciałabym dowiedzieć się jak to wygląda w praktyce. Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowane przez ania_1992 Czas edycji: 2014-12-11 o 23:59 |
|
|
|
|
#223 |
|
Przyczajenie
|
Ocet jabłkowy
Zapewne wiele z was odchudzających się słyszało o piciu octu jabłkowego w połączeniu z wodą.
Chciałam Was właśnie zapytać co o tym sądzicie i czym macie jakieś doświadczenia z tym związane.Picie octu jabłkowego rozpowszechnił Adrian Lukoszek który z tego co pamiętam schudł około 100 kg i własnie namawia do picia łyżki octu ze szklaną wody 3 razy dziennie. Nie dość że hamuje on apetyt to skóra po nim jest bardzo elastyczna. Ogólnie ma bardzo dużo zalet zdrowotnych. Co o nim sądzicie? |
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ocet jabłkowy
Ja kiedys 1 dzien piłam ocet(po przeczytaniu historii Adriana), ale dłuzej nie wytrzymałam ....Fujj ten smak ;/ Picie tego octu ma pozytywne i negatywne skutki....można samodzielnie zrobić ocet, wtedy jest chyba zdrowszy niz, ten ze sklepu. Ja tam wolę jabłuszko :P
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
Cześć ja jestem na diecie i oprócz niej piję dodatkowo ocet jabłkowy rano na czczo 2łyżki z wodą oraz popołudniu i wieczorem po 1łyżce z wodą.Miksturę tą piję już 2,5 miesiąca,ale dodaję go też do sałatek warzywnych lub np.;kroję marchew czy ogórka zielonego w talarki i skrapiam octem dla mnie świetna przekąska jak mnie głód dopada
. A jeśli chodzi o efekty to na pewno chudnę mam ładniejsze włosy,skórę mam jakby więcej siły(jak wcześniej się odchudzałam byłam zmęczona a skóra, włosy pozostawiały wiele do życzenia) jednak zaznaczam że dieta też jest ważna!!Ja polecam picie octu jabłkowego
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
dla zainteresowanych:
http://www.ocetjablkowy.eu/ |
|
|
|
|
#228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Jestem Kocur. Piję od dziś ![]() Jakiś czas temu kilka koleżanek wspomniało mi o occie jabłkowym i jego właściwościach. Dosyć długo zbierałam sie żeby spróbować. Kiedyś trafiłam na ocet jabłkowy walący zgnilizną i myślałam że każdy jest taki okropny. W końcu zakupiłam ocet, przygotowałam miksturę z wodą i miodem. Sięgnęłam po szklankę z wykrzywioną miną, spodziewając się najgorszego, a tu niespodzianka. To jest takie smaczne, że z trudem powstrzymuje się od wypicia kolejnej szklanki ![]() Widze, ze ostatni post jest z zeszłego roku. Pije tu ktoś jeszcze?
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Około 3 lat temu przeczytałam w internecie o rewelacyjnych właściwościach odchudzających octu jabłkowego a ponieważ chciałam bardzo schudnąć a nie za bardzo udawało mi się więc postanowiłam spróbować tego cudu.zakupiłam ocet jabłkowy Kamisa i rozcieńczałam go z woda.Piłam ten ocet codziennie 3 razy dziennie przed posiłkiem przez około rok.na początku, tak do pół roku czułam się świetnie,miałam piękną cerę, włosy i paznokcie i do tego udało mi się schudnąć prawie 15 kg bez żadnych ćwiczeń, mój apetyt stał się mniejszy, nie ciągnęło mnie do słodyczy.podczas picia robiłam badania krwi i miałam świetne wyniki.byłam bardzo zadowolona z mojej diety i z pięknego ciała,jednak po pół roku zaczęły się powoli problemy na początku były to zawroty głowy i wycieczenie oraz pobolewania brzucha.postanowiłam go odstawić na miesiąc i po odstawieniu dostałam strasznych bóli brzucha i nadkwasotę,brzuch bolała mnie przez miesiąc i żywiłam się tylko siemieniem lnianym i kaszą na mleku. lekarz stwierdził u mnie wrzody na jelicie grubym a do tego nadkwasotę i refluks żołądkowo-przełykowego.i do dziś mam duże problemy z żołądkiem. więc nie polecam ocet jabłkowy lepiej odżywiać się racjonalnie i dużo się ruszać a nie próbować cudów na sobie a potem męczyć się z powikłaniami. |
|
|
|
|
#231 |
|
Raczkowanie
|
piłam przez ok 3 tyg i nie zauważyłam, żadnych zbawiennych właściwości
|
|
|
|
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
ocet sie kupi w zwykłym sklepie spożywczym
ja stosuje od kilku dni pije 2 szklany wody niegazowanej + 3 łyzeczki octu jabłkowego+ jedna-dwie łyżeczki miodu bo inaczej wyrzygam |
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś zrobiłam własnoręcznie ocet, tzn. będzie gotowy dopiero za 40 dni
![]() tym sklepowym nie ufam, a miałam z firmy Matmar (niby ten dobry, nie na spirytusie), ale to w końcu ocet otrzymywany chemicznie. Wykorzystałam go jako płukankę do włosów ![]() Ja przede wszystkim pokładam ogromne nadzieje w poprawieniu mojego metabolizmu, bo mam ZJN |
|
|
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
stosowałam przez jakieś dwa tygodnie ocet jabłkowy z Rossmann'a. piłam przed każdym posiłkiem z wyjątkiem śniadania, bo dzień zaczynam od mocnej kawy i podejrzewam, że wylądowałabym z głową w muszli.
apetyt wprawdzie miałam mniejszy, ale jakoś mnie to nie cieszyło, bo czułam się paskudnie. jakbym połknęła piłkę. poza tym przez minimum dwie godziny od wypicia przelewało mi się w brzuchu. tabletki chyba nie powodują takiego dyskomfortu. no i znacznie łatwiej je przełknąć.
|
|
#235 |
|
Przyczajenie
|
Ja piłam ocet jabłkowy z rossmana 1.5 roku temu. W ciagu 3 m-cy schudlam 18 kg oczywiscie stosujac diete. Czuje i czulam sie swietnie. Ostatnio wskoczylam na wage a tu przez te 1,5 roku jedzac normalnie + slodycze, ktore uwielbiam przybylo mi 8kg.
Od jutra znow zaczynam pic ten ocet bo działa cuda ;D Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
!Mi o occie powiedział mój pediatra, dwa lata temu , kiedy ważyłam ponad sto kg . Ja zauważyłam ZNACZNĄ poprawę wyglądu skóry, włosów, paznokci, schudłam prawie 60 kg stosując kurację octową i dietę. Jestem nastolatką, skóra pięknie się wciągnęła, nic mi nie wisi, cellulitu nie ma, mimo, że nie ćwiczyłam . Moja mama również stosowała i również był jej pomocny w walce z kilogramami, może nie samymi w sobie, ale ze skutkami ich utraty . Skóra nie jest wiotka, włosy nie wypadają . Polecam na czczo łyżkę octu na szklankę wody . Raz dziennie, rozcieńczony, w zupełności wystarczy, by nie doznać skutków ubocznych . No i mimo tak znacznej utraty wagi , nie miałam anemii- ocet pobudza produkcję czerwonych krwinek . Ponad to, moja mama stosuje wieczorem, rozcieńczony z wodą jako tonik do twarzy, zmarszczki mimiczne są prawie niewidoczne Śmierdzi, fakt, ale daje efekty . Pozdrawiam !
Edytowane przez delightful_ Czas edycji: 2012-07-23 o 08:00 |
|
|
|
|
#237 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() powiedz co jadlas na tej diecie? Ja mam ogromny problem... wychodze z domu o 5 rano a wracam o 18. Kompletnie nie mam czasu na gotowanie ![]() W ogole smiac mi sie chce z tych ktorzy nie wiedzac nic wypowiadaja sie o occie... Pozdrawiam Cie serdecznie ![]() Karolina |
|
|
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy drink za mną.
Będę wytrwale czekać na skutki. |
|
|
|
|
#239 |
|
Przyczajenie
|
Zaczynam od dzisiaj
to chyba moja ostatnia deska ratunku
|
|
|
|
|
#240 |
|
Przyczajenie
|
Uda sie! Teraz trzeba wystawic na probe silna wole
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

Ale, no własnie jest jedno i to dość duże ale...po miesiacu jakimś strasznie zaczął mnie brzuch boleć od tego octdrinka i troszkę zaczęłam śmierdzieć octem
przez skórę razem z potem chyba zaczęło to wyłazić i taki delikatny octowy smrodek mnie otaczał

. A jeśli chodzi o efekty to na pewno chudnę mam ładniejsze włosy,skórę mam jakby więcej siły(jak wcześniej się odchudzałam byłam zmęczona a skóra, włosy pozostawiały wiele do życzenia) jednak zaznaczam że dieta też jest ważna!!Ja polecam picie octu jabłkowego
- 82
15.04.2013

!