|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: .:: Zelixa::.
Cześć dziewczyny dawno mnie nie było, bo wyjechałam do męża do Danii i czasami mi internet nie działa. Z tabletkami to zrobiłam sobie 3 dni przerwy żeby zobaczyć jak mój organizm zaraguje. W sumie z każdym dniem chce mi się coraz bardziej jeść, ale nie przyjmuję tego do myśli. Powiem wam sztuką będzie potem odstawić te tabletki ale póki co jutro biorę następną tabletkę i jestem na diecie, schudłam 6 kg
Pozdrawiam i trzymam kciuki Ps. Dziewczyny pamiętajcie to co się nagromadziło przez lata, nie pozbędzie się jednego tygodnia HAKUNA 78 MA TATA śliczny wynik w tydzień ok 5 kg !!!!!!! BRAWO!!!!!! |
|
|
|
#212 |
|
BAN stały
|
Witam. Mam problem dziewczyny odkad biore zelixe czyli dzisiaj szosty dzien, mam zaparcia i jeszcze ani razu..
no wiecie, nie wiem co robic. Pije czerwoną herbate Pu-erh,dzisiaj wypilam cala maslanke bo podobno pomaga i tez nic. Co robic??? Czuje sie jakbym miala balon w brzuchu.
|
|
|
|
#213 |
|
BAN stały
|
WItam!
kurcze czy moze mi ktos powiedzieć czy moge do Zelixy pic ta herbatke z L-karnityną? bo niewiem, czy mi nie zaszkodzi :/ Co do Zeli hmm... Juz 6 dzien ja sie czuje super ... tylko tak w zasadzie to niewiem czy cos schudlam :/ no zobaczymy za jakis czas moze beda rezultaty ![]() pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie "Zelixary" hehe
|
|
|
|
#214 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() I znowu mam źrenice jak 50 groszy |
|
|
|
|
#215 |
|
BAN stały
|
Siemka dziewczynki, nareszcie mnie ruszylo,xenna podzialala. dzisiaj bedzie 7 dzien, nie wiem ile waze i czy schudlam bo sie nie wazylam w kazdym razie nie zauwazylam. mam nadzieje ze tak
. Buziaki |
|
|
|
#216 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
co do tego ile schudlam to narazie nie moge nic powiedziec.. rezultatow nie widze(no moze pozatym że mam troche wklesly brzuch hehe), niewiem czy waga spadla :/ no cóż musze jak najszybciej wskoczyc na wage ;p dzisiaj znowu aerobik
|
|
|
|
|
#217 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich ja stosuje zelixe10 i jestem bardzo zadowolona poniewaz udalo mi sie schudnac przez miesiac 6kg . Ps a wogole u mnie w aptece te tabletki kosztuja 24 zl wiec nie mam pojecia dlaczego u was sa takie drogie . Pozdrawiam i zycze powodzenia.
|
|
|
|
#218 |
|
BAN stały
|
WITAM!!!
dziewczyny pomocy niewiem co robic ![]() ![]() Biore zelixe dzisiaj juz 8 dzień no i tabletki antykoncepcyjne też biore.... Własnie w tym problem że dostalam okres!!! a powinnam dostac za tydzien w opakowaniu zostaly mi jeszcze 3 tabletki antykoncepcyjne i niewiem czy to ze dostalam okres to mam skonczyc je brac? czy przestac? no i czy odlozyc Zelixe? Pierwszy raz dzieje mi sie cos takiego pomożcie ja naprawde niewiem co robic!!!to pewnie przez Zelixe bo podobno dziala menstruacje :/ kurde jezeli ktoraz z Was tak miala niech mi poradzi .... czy dokończyc opakowanie tabletek antykoncepcyjnych i czy przestac brac zelixe?? |
|
|
|
#219 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Trudno mi coś na ten temat Ci odpowiedzieć, ponieważ ja używam plastrów EVRA i nie miałam żadnego problemu z Zeli. Jeżeli chodzi o tabletki też kiedyś brałam Cilest i miałam podobny problem, że tydzień wcześniej pojawił się okres. Może po prostu przestawiłaś coś podczas brania, ponieważ z tabletkami tak jest nieraz zapomniesz i nie weźmiesz bez skutków ubocznych a nieraz wystarczy trochę przestawić (nawet o parę godzin) i okres murowany. Ja w momencie gdy dostałam okres odstawiłam tab. anty. i zrobiłam sobie przerwę w ich braniu na miesiąc. Nieraz trzeba dać organizmowi odpocząć zwłaszcza jak się długo bierze. Ps. SIWKA85 ogromne dzięki z gratulacje. Ty również osiągnęłaś wspaniały wynik. U mnie waga się teraz zatrzymała, ale powolutku spada. Mam nadzieję że to tylko chwilowo. Może po prostu miałam za mało ruchu muszę to szybko naprawić.
|
|
|
#220 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Stanęłam dzisiaj na wadze... po 8 dniach brania Zeli tylko 1 kg w dół hmmm troszke mało, jak na to że mam diete i ćwicze nie sądzicie? no ale cóż zobaczymy co bedzie potem .... ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was wszystkie
|
|
|
|
|
#221 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też tak miałam, waga przez tydzień ani grama się nie ruszyła, a teraz pomalutku do celu Oby do wakacji pozbyć sie tego sadełka. Ja nie ważyłam się już przez tydzień i nie będę jeszcze dwa, bo jestem u męża w Danii i nie mam wagi ani centymetru Co dziennie staje przed lustrem i się przyglądam czy mi nigdzie nie przybyło Obsesja. Jedyna miarka to teraz spodnie. PS. Ile masz zamiar brać zeli, kończę opakowanie i zastanawiam się czy już sama nie dałabym rade z tłuszczykiem, chociaż może jeszcze miesiąc napewno by mi nie zaszkodziło. Cytat:
|
||
|
|
|
#222 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Kluddi99 w tym czasie nie brałam Zeli, to było jakieś 4 lata temu po prostu tak zareagował mój organizm. Też nie wiem dlaczego. Przy plastrach i zeli jest wszystko ok. ale plastry mają to do siebie, że okres jest dosłownie co do godziny w moim przypadku wtorek rano. Z tabletkami było różnie. Gratuluję tego kilograma - mimo wszystko to jest dużo. Chcąc samymi siłami zgubić kilogram jest bardzo ciężko. Wiem coś o tym. Może spróbuj zmienić dietę, bo bez dobrej diety i ćwiczeń Zela nic nie pomoże, ona tylko zmniejsza łaknienie i chęć na jedzenie. Nieraz po prostu zapominam o tym że jestem głodna, lub uświadomię sobie o godz. 22 ze coś zaczyna mi burczeć w brzuch i przypominam sobie że przecież od śniadania (jajecznicy z dwóch jaj) nic nie jadłam. Ale o tej poże już niec nie biorę do ust. Staram się aby ostatni posiłek był między 16 a 17. Później to tylko woda mineralna i herbatka Xenna fix (bo mam problemy z zaparciami ale u mnie to normalka) Siwka85 ja jestem w połowie 1 opakowania myślałam o 2 ale teraz zaczynam się zastanawiać nad odstawieniem. Dzisiaj zrobiłam sobie przerwę w braniu, ponieważ mam wrażenie ze mi drętwieje prawa ręka, nieraz palce u stup. Niewiem czy ma na to wpływ zela i problem z krążeniem czy to po prostu przepracowanie (wiesz ogródek wiosna kwiatki, trawnik tuje itp.) Ciśnienia nie mam wysokiego bo jestem nisko ciśnieniowcem z regóły mam 100/70 lub 90/60 po zeli trochę wyższe do 120/70. więc raczej jest ok. Sama nie wiem co robić.
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
Witam, dawno mnie nie było bo nie chudne i nie mam sie czym pochwalic.....ciężka sprawa
![]() zastanawiam sie czy jeść jeżeli nie czuje głodu czy jesc mimo wszystko tak jak w diecie, juz sama nie wiem co robic zeby waga w koncu zaczela spadac!! Może coś poradzicie? |
|
|
|
#224 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a co do Zeli to dzisiaj jednak nie wzięłam tej tabletki to jest juz drugi dzień przerwy, myslę że wezme jutro, zrobiłam sobie przerwe przez ten okres, ale powiem Wam że odłozyłam Zeli i (o dziwo!) jem jeszcze mniej hehe moze wogole przestane brac te tabletki ;p dziekuje Wam za rady Co do wagi... hmmm w sumie 1 kg to zawsze cos moze bedzie lepiej, dietkę mam, ćwiczę.. musi coś ruszyc ![]() Trzymam kciuki za Was wszystkie
|
|
|
|
|
#225 |
|
Przyczajenie
|
Witam i pozdrawiam wszystkich. Zalogowałam się aby podzielić się swoimi "doświadczeniami" z zelixą.
Biorę dopiero trzeci dzień, a więc może nie wiem jeszcze zbyt wiele, ale.... Po pierwsze, tak jak wszyscy chyba mam straszne pragnienie i niekończące się uczucie suchości w ustach. Po drugie jeść mi się nie chce a przede wszystkim nie mam takiej ochoty na słodycze jak kiedyś. Jem, normalnie trzy posiłki jak wcześniej, ale w mniejszej ilości bo wciąż czuję się syta. Mam tez tak jak większość z Was problemy ze snem, ale miałam to tez po Linei, która była bez recepty, no i tańsza, ale nie dała żadnych rezultatów nawet 1kg po miesiącu brania! A zelixę przepisał mi lekarz, niezbyt chętnie, bo nie mam nadwagi, tzn mieszczę się jeszcze w normie, ale źle się czuję ze swoja waga, tymbardziej, że w krótkim czasie przytyłam 4 kg, bo zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne. Próbowałam innych, bardziej naturalnych sposobów, ale to mi dało zaledwie 2 kg, a ja bym chciała ważyć tyle co przed ciążą czyli 56 kg. Czyli muszę zrzucić jakieś 7 kg w chwili obecnej. Lekarz mówił mi o tym że zelixa uzależnia i że lepiej poświęcić więcej czasu na aktywność fizyczną, ale łatwo mówić, trudniej wykonać. Chciałam zelixe bo moja kuzynka podczas jej brania przez 3 m-ce schudła 21 kg. Fakt że była dużo grubsza niż ja, ale jej wynik jest poprostu rewelacyjny. Oprócz suchości w ustach i dziwnego uczucia w żołądku (takjakby wciąż pracował, był wciąż pełen, no i nie chce mi się odbijać po posiłkach) innych skutków ubocznych nie odczuwam. nie mam tez pogorszenia nastroju. Ciśnienie mam trochę niższe niz zwykle, ale to zbyt krótki okres aby stwierdzić że to po zelixie. No i nie poce się bardziej niż zwykle i nie wiem czy to dobrze, bo ta moja kuzynka która tyle schudła strasznie się przy tym pociła, a ja nic. Nie ma zamiaru się głodzić bo chcę być pewna że schudłam dzięki temu lekowi a nie dzięki wyrzeczeniu się wszystkiego czego się do tej pory nie wyrzekałam! |
|
|
|
#226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hakuna może to naprawde cos z krążeniem, wydaje mi się że powinnaś już odstawić albo robić przerwy i brać wtedy kiedy widzisz że masz atak głodu i nad tym nie panujesz. Ja ostatnio już więcej nie biorę niż biore, teraz zastanów się nad dietą jakąś fajną żebyś nie wróciła do tego co było. Pozdrawiam i melduj jak sie czujesz jak znajdziesz fajną diete to wskakuje razem z tobą tylko daj stronkę J myślę nad SB bo dużo dziewczyny chudna i zdrowo. |
|
|
|
|
#227 |
|
Przyczajenie
|
Cześć kobiety
![]() Przez 5 dni nic nie schudłam Nawet 10 dkg...nic.W weekend zrobiłam przerwe ze wzgledu na alkoholowe co nieco I stwierdzam,że mnie Zela wzmacnia bo alkohol na mnie nie działałHm...może to jest tak,że jak ktoś ma wiecej kg do zrzucenia to szybciej chudnie? A może karnityna i clarinol zaburzaja działąnie Zeli? Ale właściwie nie powinny. Od dzisiaj kontynuuje łykanie Zeli i zobaczymy co bedzie za tydzień. Pozdrawiam
|
|
|
|
#228 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny.Jestem tu nowa.mam sporo do zgubienia,jestem po trzech porodach i mam migreny.Dziś wzięłam pierwszą tabletkę i bardzo się boję bólu głowy,bo podobno to efekt uboczny.Proszę napiszcie jak z tym bólem jest,czy zawsze występuje po tych tabletkach i jak sobie radzicie z odchudzaniem.Ja musze stracić co najmniej 20 kg,czy po zelixe to jest realne?Dodam,że stosowałam tzw.diety-cud i schudłam 4 kg w ciągu 5 miesięcy.Jestem ZAŁAMANA!!!
|
|
|
|
#229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może zamiast ważenia powinnaś się mieżyć cemtymetrem. Organizm kobiety jest nieobliczalny, a centymetry bardziej motywujące. Zmierz się dzisaj i za tydzień melduja jak wyniki.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#230 |
|
BAN stały
|
Witam
. Mimo wszystko nie poddam sie bez walki zobaczymy za tydz. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam |
|
|
|
#231 |
|
BAN stały
|
Witam
![]() Ja tez miałam przerwe ze względu na okres no i imprezkę ... z martines :P to żeścmy pobalowaly hehe no ale wracajac do tematu, mi też sie chce jesc ;/ moze to przez ta przerwe?? nie mam pojęcia... I rzeczywiście chyba sobie kupie centymetr... Bo te kilogramy cos pomalutku spadają, a obwody może się zmniejszają, a ja nawet zielonego pojęcia o tym nie mam... No cóż to trzymam za Was kciuki no i Wy trzymajcie za mnie ![]() Dzisiaj aerobik
|
|
|
|
#232 |
|
Przyczajenie
|
cześć .ja drugi dzień na zelixe,w nocy nie zmrużyłam oka a stopy miałam zimne jak lód.mam nadzieję że e objawy ustąpią z czasem.Właśnie wróciłam z aerobiku i jestem skonana ale zadowolona.Pozdrawiam i mam nadzieję że znajdę tu bratnie dusze.
|
|
|
|
#233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę,że twój organizm przyzwyczai się po kilku dniach.Pozdrawiam |
|
|
|
|
#234 |
|
Przyczajenie
|
cześć favola.ja też myślę że z czasem te objawy miną.Dziś w nocy znów nie spałam ale nie czuję się zmęczona.Tylko ile takich nocy będzie,bo w końcu organizm chyba upomni się o sen.ale zaczyna mnie jeszcze nie tyle boleć głowa co mam takie wrażenie jakby mnie coś cisnęło,uwierało w tej głowie.Narazie to znoszę,oby nie było gorzej.
|
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
Jest spadek wagi!!!!!!!!
tylko szkoda ze to tak powoli idzie ale z drógiej strony to dobrze ze powoli bo nie chce zeby mi sie skóra naciagneła a i tak jest wystarczajaco naciągnieta po ciąży. Skutki uboczne oprócz suchości w ustach,mineły. Ciągle sobie obiecuje że sie zmierze wszedzie ale jakoś mi schodzi. Niestety mam jeden zły nawyk i nie moge sie go pozmyć a mianowicie waże sie codziennie, a nawet kilka razy dziennie.
|
|
|
|
#236 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hej schudlam po zelixie 15, ponad 7 kg w miesiac, bez prawie zadnych efektow ubocznych, po rozpoczęciu 2 paczki w kale pojawila sie krew, jak u wielu z nas, zaczął się głód, bóle brzucha. oznacza to ze czas powiedziec dosc temu czemus, nie warto marnować wątroby! |
|
|
|
|
#237 |
|
BAN stały
|
Witam!
Mam takie pytanko, za niedugo mija 2 tygodnie od brania zeli, wiem ze po 8 dniach schudlam kilo moze nie duzo ale zawsze cos, no ale wracajac do pytania, czy moge teraz przez nastepne 2 tygodnie brac meridie (bo podobno maja taki sam sklad) czy musze koniecznie kupic zeli?Jak ktos ma pojecie niech pisze ![]() Trzymam kciuki za Was pozdrawiam
|
|
|
|
#238 |
|
Przyczajenie
|
cześć kobitki.wczoraj skoczyło mi ciśnienie 175/118,ból głowy nie do opisania.nie śpię trzecią noc i chyba odstawię zelixę,bo boję się nadciśnienia.Dodam,że biorę lek na migrenę który obniża ciśnienie,a zelixa je podwyższa.a więc co by bylo bez leku na obniż.ciśnienia?Aż się boję myśleć!!!dopóki nie brałam zeli miałam 130/80,po drugiej tabletce już było 145/98 a wczoraj to już jw.Dziś mam wziąć i nie wiem...nie wiem...
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
ewusia-g jak jadłas wtedy? normalnie czy nie jadlas cały dzien?
|
|
|
|
#240 |
|
Przyczajenie
|
favola!od wczoraj czuję się okropnie,ciśnienie coraz wyższe,rono więc wzięłam tylko pół tabletki(biorę 15mg).na 11-tą miałam wizytę u kosmetyczki i po godzinie w trakcie zabiegu poczułam się tak żle,że musieli mnie wyprowadzić na dwór i nie byłam w stanie złapać powietrza.po chwili poprawa ale odwieżli mnie do domu i okazało się że ciśnienie podwyższone160/100 ale puls128.Serce jakby chciało mi wyskoczyć i nierówno waliło.Doszłam do wniosku że jeśli po połówce zeli tak się dziś żle poczułam to co będzie dalej i podjęłam decyzję ODSTAWIAM TO .Rozumiem,że z czasem objawy uboczne ustępują ale ja wiem że do tego czasu bym się wykończyła.Ja poprostu nie mogę funkcjonować normalnie.Do tego te problemy ze wzrokiem;wszystko na co patrzę to się trzęsie.Takie mam wrażenie .nie widzę normalnie,może to przez ciśnienieale nie ryzykuję.Mam trzy córki które są jeszcze małe i nie mogę sobie pozwolić na takie eksperymenty z organizmem.Zazdroszczęwsz ystkim którzy biorą i nic nie czują .Pozdrawiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

no wiecie, nie wiem co robic. Pije czerwoną herbate Pu-erh,dzisiaj wypilam cala maslanke bo podobno pomaga i tez nic. Co robic???
Czuje sie jakbym miala balon w brzuchu.

bo jestem u męża w Danii i nie mam wagi ani centymetru