Siano Na Glowie - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-26, 10:01   #211
Angel@
Zakorzenienie

Dot.: Siano na głowie - pomóżcie mojej siostrze!!!

Cytat:
Napisane przez Kaska007
Jesli uzywa sie WAX to najwazniejsze jest, aby zapewnic cieplo wlosom po jego nalozeniu, aby mogl sie aktywowac, a nastepnie bardzo dobrze go splukac, aby wlosy nie byly klapniete. Ja go stosuje co jakis czas i jest rewelacyjny, dodatkowo jedwab po kazdym myciu Biosilk na przemian z Bad Azz. Ta kuracja zapewnia moim dlugim wlosom piekny polysk i nie rozdwojone konce, a dodatkowo Wax z henna poglebia moj naturalny ciemny kolor wlosow.
Właśnie tak go używałam. Po nałożeniu włosy owijałam folią i podgrzewałam suszarką ale:
* okropnie zaczęły wypadać mi włosy - podobno to chwilowe więc stosowałam dalej ale wciąż było tak samo. W efekcie straciłam sporo włosków
* miałam po nim suche włosy, wszelkie maski nawilżające sprawują się na moich włosach o wiele lepiej
Angel@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-26, 11:23   #212
olcia 810
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilu1980
Bio Silk wydal jedwab w plynie z czerona nakretka, poleca sie go przy prostowaniu wlosow i przy silnym zniszczeniu naprawde sa po nim mieciutkie wloski, naprawde polecam...
Gdzie można kupić ten jedwab ??
Można dostać w Rossmanie ??
Ahaa i jaka cena
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-26, 14:32   #213
Blue sky
Zakorzenienie

GG do Blue sky

Wielkie dzieki Ray
Dziekuje rowniez wszystkim odwiedzajacym moj watek
Blue sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-02, 10:26   #214
natualia
Raczkowanie

Siano na głowie...

No więc tak. Mam straszne włosy. A raczej te z przodu. Są suche a z wyglądu przypominają siano. Prostowałam je kiedyś (ale rzadko). Może się wydawać, że je popaliłam, ale one są takie od zawsze. Nie prostuje już od ho ho... pół roku? Używam szamponów odbudowujących, maseczek, kremów i nic! Nie mogę wyjść w rozpuszczonych z domu, ponieważ 10 min. i już są napuszone, i "sianowate". Pomocy! Używam balsamu Schaumy w spray'u, gumy i daje to mizerny efekt. Dodam jeszcze, że pod spodem, przy uszach i tak na dole są proste! Niemal idealnie... Co mam robić? Jak układać i czy da się to jakoś "naprawić"? Dołączam fotkę "włosów"...
Z góry dzięki...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosiska.JPG (24,4 KB, 301 załadowań)
natualia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-02, 10:57   #215
paulina__89
Raczkowanie

GG do paulina__89
Dot.: Moje włosy... nie radzę sobie z nimi... POMOCY!

mam identyczne wlosy... (sianowate z przodu i idealnie proste od spodu) prostowalam je dosc dlugo ale to i tak niedawalo zadowalajacego efektu i teraz zaczelam je krecic tzn. po umyciu robie franuza i rano mam juz falowane wlosy.nic sie niepuszy i sa ok nareszcie jestem z nich zadowolona. moze tez sprobuj
paulina__89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-02, 13:48   #216
natualia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina__89
mam identyczne wlosy... (sianowate z przodu i idealnie proste od spodu) prostowalam je dosc dlugo ale to i tak niedawalo zadowalajacego efektu i teraz zaczelam je krecic tzn. po umyciu robie franuza i rano mam juz falowane wlosy.nic sie niepuszy i sa ok nareszcie jestem z nich zadowolona. moze tez sprobuj
Ja też coś takiego robie. Bo teraz już proste mi się nie podobają ^^ I dalej mi się puszą, jak wyjde na dwór. I za każdym razem Tylko jeszcze bardziej niż na fotce
Stary 2006-07-02, 15:17   #217
shockwaves
Wtajemniczenie

A próbowałaś jedwabiu Farouk Biosilk ?? Jest rewelacyjny, natłuszcza suche końcówki - polecam, ale tylko jedwab tej firmy, inne są do niczego Albo ewentualnie serum na zniszczone końcówki Avonu.
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-02, 15:29   #218
natualia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shockwaves
A próbowałaś jedwabiu Farouk Biosilk ?? Jest rewelacyjny, natłuszcza suche końcówki - polecam, ale tylko jedwab tej firmy, inne są do niczego Albo ewentualnie serum na zniszczone końcówki Avonu.
Nie... a te serum? Bo akurat złożyłam zamówienie dzisiaj... Może jeszcze zamówię? Czy poprawi mi stan włosów?
Stary 2006-07-02, 17:22   #219
natualia
Raczkowanie

Dodam też, że włosy nie są rozdwojone i łamliwe...
Stary 2006-07-02, 17:28   #220
$Zuza$
Raczkowanie

jedwab jest super! kup taki maly- jakies 10 zl i sprobuj.
ja tez mam siano i fryzjer w heście mi polecil oodzywke jakas super duper WELLA 30 SEKUUND,ale jest okrutnie ddroga - ok.100 zł ;( wiec na razie ie kupuje....
$Zuza$ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-02, 18:43   #221
natualia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez $Zuza$
jedwab jest super! kup taki maly- jakies 10 zl i sprobuj.
ja tez mam siano i fryzjer w heście mi polecil oodzywke jakas super duper WELLA 30 SEKUUND,ale jest okrutnie ddroga - ok.100 zł ;( wiec na razie ie kupuje....
No, chyba zamówię sobie na allegro... A jakieś inne sposoby jeszcze?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-02, 18:48   #222
iwonatom
Raczkowanie

$Zuza$ a co to za odżywka?? Jak sie dokładnie nazywała?? I na jakie włosy?? zniszczone??
iwonatom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-03, 11:15   #223
natualia
Raczkowanie

No własnie, mogłabyś coś powiedzieć? "Niweluje siano"? (;p)
Stary 2006-07-03, 11:53   #224
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natualia
Nie... a te serum? Bo akurat złożyłam zamówienie dzisiaj... Może jeszcze zamówię? Czy poprawi mi stan włosów?
Czy długofalowo poprawi- dziewczyny na wizazu pisaly ze 2 razy wolniej niszcza im sie koncowki. Mysle ze warto sprobowac
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-03, 16:58   #225
natualia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shockwaves
Czy długofalowo poprawi- dziewczyny na wizazu pisaly ze 2 razy wolniej niszcza im sie koncowki. Mysle ze warto sprobowac
Tyle, że ja mam końcówki w bardzo dobrym stanie, włosy też mi sie nie rozdwajają...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-03, 21:22   #226
kasieńka$$$
Przyczajenie

Też miałam ten problem. Na szczęście koleżanka poleciła mi super kosmetyk. Jest to mleczko firmy Bielenda. Na opakowaniu napisane jest "Proste jak drut", "Pacyfikator". Mleczko jest naprawdę ekstra. Nakłada się je na wilgotne włosy i suszy suszarką, a włoski same się świetnie układają. Naprawdę polecam.
kasieńka$$$ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-03, 21:55   #227
Aga3012
Raczkowanie

a aja na twoim miejscu sprawiłambym włoskom wakacje, czyli pożądne nawilżanie maseczkmai do włosów suchych, zniszczonych, trudnych do układania na rynki kosmetyków do włosów tego rodzaju jest bardzo dużo,

następnie po kazdym umyciu włosów zastosowałabym serum krystaliczne rene blanche "kryształki" ( jest cudne a na jego temat juz nie jedna rozmowa na tym formu była )
Aga3012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-03, 21:56   #228
olokasia
Raczkowanie

GG do olokasia

A moze poprostu spróbuj skrócic włosy na całej ich długosci zeby nabrały życia.
olokasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-04, 17:43   #229
pat111
Rozeznanie

Pomocy!!!

Miesiąc temu rozjaśniłam włosy. Wszystko było dobrze, ale teraz mam siano na głowie...włosy są okropne, suche, zniszczone, a kolor jest za jasny (biało-ciemny blond szachownica).
Co moge zrobić, aby je odratować?
Czy jest jakiś sposób, czy łysa pała czy czekanie na odrosty?
Nie mam już siły
Pomóżcie!
pat111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-04, 17:51   #230
annfas
Zakorzenienie

Dot.: Pomocy!!!

Njapierw musisz porządnie odżywić włosy. Rozjaśnianie bardzo je niszczy. Jeśli kolor jest za jasny możesz pokusić sie o przyciemnienie, ale ja bym to zrobiła dopoiero po doprowadznieu włosów do lepszego stanu (chodzi mi o odżywienie)

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-04, 17:54   #231
pat111
Rozeznanie

Czytałam, że dobrze jest potraktować je olejem rycynowym i waxem...sprawdza się to?
Stary 2006-07-04, 17:56   #232
annfas
Zakorzenienie

Ja farbuje włosy, w prawdzie na ciemno, ale Wax im pomaga, tylko ty byś musiała użyć tego do jasnych włosów. Mi ograniczył on wypadanie i sprawił, że sa milsze w dotyku. No i generalnie wyglądają na zdrowsze Wax nie kosztuje majątek wiec myśle ze warto by było spróbować

Stary 2006-07-04, 18:01   #233
pat111
Rozeznanie

Mój naturalny kolor to blond, więc i tak bym musiała użyć Waxu do jasnych, ale co myślisz o rycynie?

P.S.Koleżanka zrobiła sobie na jasnych blond włosach czerwoną szamponetkę, ale nie wyszła i zostały pomarańczowe włosy, szamponetka nie chce zejść, wiem że musi czekać teraz na odrosty, ale czy barwniki nie wpłyną na jej naturalne włosy i czy będą rosły nie takie jakie miała, tylko z połyskiem czy barwnikiem pomarańczy?

REKLAMA
Stary 2006-07-04, 18:05   #234
annfas
Zakorzenienie

Z olejkiem też moższ spróbować. A co do ferbowania to ja bym radziła iść do fryzjera. Jeśli chodzi o szamponetki to zawsze wszystkim odradzam, bo nigdy nie wiadomo jaki koor wyjdzie, z resztą sama masz przykład koleżanki. Włosy nie powinny sie jej zmienić, będą odrastały takie jak zawsze

Stary 2006-07-04, 18:09   #235
pat111
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annfas
Z olejkiem też moższ spróbować. A co do ferbowania to ja bym radziła iść do fryzjera. Jeśli chodzi o szamponetki to zawsze wszystkim odradzam, bo nigdy nie wiadomo jaki koor wyjdzie, z resztą sama masz przykład koleżanki. Włosy nie powinny sie jej zmienić, będą odrastały takie jak zawsze
Włosy rozjaśniałam u FRYZJERA...
Pytałam ciotki, która jest fryzjerką także o tą szamponmetkę i ją nie uradowała, bo powiedziała, że szamponetka ma to w sobie, że siedzi we włosach przez kilka miesiecy...
Stary 2006-07-04, 18:11   #236
annfas
Zakorzenienie

To może warto zmienić fryzjera???? No i to jest kolejny minu szamponetek, nieby powinny zniknąć z włosów po kilku muciach a siedzą tam niewiadomo ile, ale nie spotkałam sie jeszcze z tym żeby wpłynęły w jakikolwiek sposób na naturalny kolor włosów

Stary 2006-07-04, 18:30   #237
blueania
Zakorzenienie

tez rozjasniam wlosy od kilku lat i mam delikatne sianko na glowie mimo odzywiania wloskow..stosuje wax dla blondynek a olejku sie boje ze przyciemnia wlosy<tak mi sie wydaje>.Stosuje tez szampony i balsamy Gliss Kur<plynny jedwab oraz regenerujacy>sa nawet niezle.
blueania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2006-07-04, 21:23   #238
annfas
Zakorzenienie

No to pomyśl co byś miała gdybyś nie odżywiała włosów???? Rozjanianie na prawde bardzo niszczy włosy i nigdy nie będą one w takim stanie jak przed rozjaśnieniem, no chyba, że całkowicie odrosną. Można je, a wręcz należy je troche wspomagać

Stary 2006-07-04, 21:44   #239
olaober
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pat111
Mój naturalny kolor to blond, więc i tak bym musiała użyć Waxu do jasnych, ale co myślisz o rycynie?

P.S.Koleżanka zrobiła sobie na jasnych blond włosach czerwoną szamponetkę, ale nie wyszła i zostały pomarańczowe włosy, szamponetka nie chce zejść, wiem że musi czekać teraz na odrosty, ale czy barwniki nie wpłyną na jej naturalne włosy i czy będą rosły nie takie jakie miała, tylko z połyskiem czy barwnikiem pomarańczy?
hehehe zawsze beda rosły takie jakie masz naturalneD:
olaober jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-04, 22:05   #240
Mariti
Wtajemniczenie

jestem w pododbnej sytuacji , dwa miesiace temu zaczęłam schodzic ( ponownie haha) z czarnego , najpierw były rudawe , ale nałożyli mi na nie kasztan, potem na to raz pasemka, potem drugi , mam teraz włosy w większości jasne , z ciemniejszymi kasztanowymi pasemkami, sąoczywiście zniszczone ( wysuszone) ale juz kiedys miałam przeprowadzane gorsze zabiegi wiec byłam swiadoma zniszczeń. Moja rada : w tym wypadku jak najwięcej odzywek: ja stosuję szampony apteczne i zawsze odzywka - co drugie mycie Wax ( nie da efektu wygładzenia , czy nawilzenia , ale zregeneruje co jest widoczne po pewnym czasie), potem jakaś maska, co kilka dni stosuje kombinacje Wax z odzyką profesjonalną, używam tez jedwabiów ( na zmiane Farouk Bad azz i Farouk Chi). Te włosy , które były pokryte farbą i zostały rozjasnione nigdy nie będa juz miały super kondycji , ale odzywki sa w stanie pomóc zachowac je na " odpowiednim poziomie" .
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości