Slub w Maju 2008 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-09, 12:44   #211
ellena
Zadomowienie

Dot.: Slub w Maju 2008

No i mam problem. Dziś byłam w Lisie Ferrerze, bardzo się sobie spodobałam w innej sukni. Stwierdziłam, że Ashley mnie pogrubia - myślałam chyba, że tak musi być skoro noszę 42 Ale w tej Cosmobelli czuję się bajecznie! Dodam, że zdjęcie nie oddaje w ogóle jej uroku i nie zwróciłabym na nią uwagi przeglądając katalog. Tył jest przepiękny...ech! No i co mam teraz robić? Cena Ashley to 2400 z halką, Cosmobelli 2490 bez halki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7252-full2.jpg (37,9 KB, 94 załadowań)
ellena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-09, 13:11   #212
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ellena - powiem Ci, że taka cena jak na Cosmobellę to nie drogo a suknia wygląda bardzo ładnie i jeśli Ty się w niej dobrze czujesz to powinnaś ją kupić
ile kosztuje u Ciebie w mieście halka? nie sądzę, żeby cena Cosmobelli z halką jakoś bardzo drastycznie odbiegała od ceny Ashley różnica to chyba będzie coś około 300 zł?
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-09, 13:22   #213
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83
Slub w Maju 2008

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Chyba znalazłam swoją sukienkę, tzn. na razie w tej podobam sie sobie najbardziej
Znalazłam to:
http://www.allegro.pl/item295231961_...a_rozm_36.html

Może akurat Cie zainteresuje, a może nie bo to rozmiar 36, ale co tam znalazłam to juz wklejam, może innej wizażance sie przyda

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
ellena - powiem Ci, że taka cena jak na Cosmobellę to nie drogo a suknia wygląda bardzo ładnie i jeśli Ty się w niej dobrze czujesz to powinnaś ją kupić
ile kosztuje u Ciebie w mieście halka? nie sądzę, żeby cena Cosmobelli z halką jakoś bardzo drastycznie odbiegała od ceny Ashley różnica to chyba będzie coś około 300 zł?
I też jestem zdania że wybyś wybrała tę w której się najlepiej czujesz, żebyś później nie żałowała że mogłaś jednak wybrać tę drugą
Powodzonka

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-01-09 o 16:45 Powód: post pod postem
Mbu83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-09, 13:43   #214
ellena
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny! Będę żałować na pewno, jeśli ta Cosmobella nie będzie moja Jak już sobie coś ubzduram, to będę myśleć i myśleć i wszystkich zamęczać, że tamta ładniejsza i lepiej w niej wyglądam...W sumie halkę pewnie będę mogła wypożyczyć. Przynajmniej tak mówiła właścicielka salonu.
A co do ceny, to sama się zdziwiłam-mierzyłam też Cosmobellę z 2006 roku i była tylko 50 zł tańsza, ta jest z kolekcji 2008 i niewiele droższa (ma też więcej kryształków i aplikacji, piękny dłuuugi tren i z tyłu piękne wykończenie). Nie wiem czemu tak jest.
Mbu - dzięki za linka, w życiu sie nie wcisnę w 36 ale przynajmniej można zobaczyć jak ta suknia wygląda na żywo-chociaż nie widać boku z tiulem, który dodaje bardzo dużo uroku tej sukni.
Stary 2008-01-09, 13:59   #215
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ellena właśnie! dużo salonów po prostu wypożycza halkę to nie powinien być duży koszt a mieć na sobie cosmobellę... tym bardziej, jeśli po założeniu tej sukni jęknęłaś z zachwytu i czułaś, że to TA.
Sądzę, że różnica 90 zł na sukni plus koszt wypożyczenia halki to nie będzie jakaś drastyczna różnica między Cosmobellą a suknią z Gali
Stary 2008-01-09, 14:29   #216
ellena
Zadomowienie

Macie rację, jednak mimo tego, że nie zależy mi na firmie, to jednak czuć lepszą jakość Znalazłam jeszcze zdjęcie tyłu Cosmobelii 7252.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7252-cl-up-back.jpg (38,8 KB, 77 załadowań)
Stary 2008-01-09, 15:12   #217
tiffi1
Rozeznanie

Weź cosmobelle!!!!!!!!!!!!!!! !!
Bo jak taka niewielka różnica to weź to w czym się czujesz super,a na pewno będziesz wyglądała świetnie. A halkę wypożycz, albo potarguj się w salonie.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-09, 16:16   #218
Nenah
Rozeznanie

GG do Nenah

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Weź cosmobelle!!!!!!!!!!!!!!! !!
Bo jak taka niewielka różnica to weź to w czym się czujesz super,a na pewno będziesz wyglądała świetnie. A halkę wypożycz, albo potarguj się w salonie.
Zgadzam się - piękna suknia

Kubusiu Skarbie w końcu jesteś z nami - 17.02.2009 g. 18:35

Nenah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-09, 16:39   #219
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ellena przepiękna suknia!
ja na Twoim miejscu nie wahałabym się ani chwili - gdybym miała wybrać tą Ashley z Gali albo Cosmobellę to na bank wybrałabym tą drugą (i też nie ze względu na firmęm tylko Cosmo jest wg mnie ładniejsza)

poza tym ja na pewno zwróciłabym na nią uwagę w katalogu
szkoda tylko, że suknie demetrios czy cosmobella nie są dostepne w Kielcach
ale ja i tak już mam zamówioną TĄ jedyną
Stary 2008-01-09, 22:51   #220
ellena
Zadomowienie

Kalex - wklejaj zdjęcie, szybciutko! Jaka to suknia?
Namyśliłam się w zwiazku z tą Cosmobellą, porozmawiałam z mym lubym i jego zdanie mnie chyba przekonało: zamówię ją Dzięki za rady, bardzo mi pomogły w podjęciu decyzji
Stary 2008-01-10, 10:38   #221
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ellena wyślę Ci fotki na priv
gratuluję wyboru Cosmobelli - najważniejsze jest, żebyś Ty się czuła w sukni i dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-10, 15:52   #222
tiffi1
Rozeznanie

Slub w Maju 2008

Hej dziewczyny
trzymajcie kciuki jutro przyjeżdża przyjaciółka i idziemy szukać sukienki. To znaczy ja mam kilka już pomysłów (niektóre przymierzałam). Póki co mam dwie faworytki. Zobaczymy co ona powie.

No i już wiem, tzn. koleżanka doradziła i wyszło na to, ze chyba mam już sukienke wybraną. jeszcze tylko trzeba sie dogadać podpisać umowę.
Jak zwykle mam wątpliwości, czy to dobra decyzja, ale jakieś decyzje trzeba podejmować.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-01-14 o 20:12 Powód: post pod postem
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-12, 22:30   #223
ellena
Zadomowienie

A zdięcia? Wklejaj!
Ja dziś podpisałam umowę na Cosmobellę w kolorze białym. Już się nie mogę doczekać! Będzie 25 kwietnia...
Stary 2008-01-14, 09:45   #224
Nenah
Rozeznanie

GG do Nenah

Cytat:
A zdięcia? Wklejaj!
Ja dziś podpisałam umowę na Cosmobellę w kolorze białym. Już się nie mogę doczekać! Będzie 25 kwietnia...
Ellena - a kupowałaś ją za gotówkę, na raty czy wypożyczasz? I jak długo czekasz na suknię? Pytam bo ja też najprawdpodobniej kupię suknię w Lisie, ale zastanwiam się nad ratami.

Stary 2008-01-14, 10:31   #225
ellena
Zadomowienie

Kupuję ją za gotówkę, przy zamawianiu wpłaciłam około 40% wartości - 700 zł, resztę 1790 mam zapłacić do dnia odbioru sukni czyli do 20 maja. Suknia będzie w Polsce 25 kwietnia a miesiąc jest na poprawki itp. Będę na nią czekać 3 miesiące, ale być może będzie wcześniej - w końcu to najnowsza kolekcja i pewnie mają zapas w magazynie...
Stary 2008-01-14, 19:24   #226
ulka_j
Raczkowanie

Witam,czy jest może na forum ktoś z Nowego Sącza i może polecić jakiś salon z ładnymi sukniami śłubnymi, tylko 4 misiące mi zostały a ja jeszcze nie byłam w żadnym salonie-praca,ale na feriach sie wkoncu wybieram,tylko chce wlasnie wiedziec gdzie najlepiej cos kupic,cos w okolicach Gorlice,Nowy Sącz albo Jasło. Pozdrawiam.
ulka_j jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 23:13   #227
Weronika0904
Przyczajenie

Poszukaj w internecie ja tak zrobiłam i znalazłam w panoramie firm ja wypożyczam sukienkę za 400 zł i oddaję brudną tylko ja okolice Lublina mi zostało 3,5 miesiąca i dopiero co byłam zarezerwowac także nie martw się napewno coś znajdziesz
Weronika0904 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 08:25   #228
hooba
Raczkowanie

My wczoraj zamówiliśmy obrączki . Ale się cieszę bo znowu coś się ruszyło NO i dziś idziemy do poradni, ale to mnie tak średnio cieszy
Stary 2008-01-16, 19:19   #229
katka84
Raczkowanie

Hej dziewczęta
też jestem majówką, ślub 31.5 o 16:00.
mamy prawie wszystko, najważniejsze że mam sukienkę bo to spędzało mi sen z powiek!! chociaż znalezienie dodatków też zajmie sporo czasu, zwłaszcza martwię się o stanik bo potrzebuję gładką bardotkę a noszę rozmiar A i boję się że żaden model nie będzie się trzymał na miejscu.
W każdym razie - bliżej niż dalej i mamy więcej zrobione niż mniej.
katka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-16, 21:10   #230
Nenah
Rozeznanie

GG do Nenah

Cytat:
Napisane przez katka84 Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta
też jestem majówką, ślub 31.5 o 16:00.
mamy prawie wszystko, najważniejsze że mam sukienkę bo to spędzało mi sen z powiek!! chociaż znalezienie dodatków też zajmie sporo czasu, zwłaszcza martwię się o stanik bo potrzebuję gładką bardotkę a noszę rozmiar A i boję się że żaden model nie będzie się trzymał na miejscu.
W każdym razie - bliżej niż dalej i mamy więcej zrobione niż mniej.
Hej, hej, witaj
A ja ci powiem tak, ja np. nie będę wogóle ubierała biustonosza. Oczywiście zalezy to od kroju sukni. Przy tak, jakby nie patrzeć, niedużym biuście (ja mam 70B) założę takie przyklejane wkładki. Przyklejam je do biustu, zapinam z przodu, co daje efekt push-up i nie mam nic na plecach. Suknia jeśli jest dobrze dopasowana sama w sobie stanowi swoisty gorset, który podtrzyma biust, trzeba go tylko podkreślić Mam nadziję że zrozumiałaś o co mi chodzi

Stary 2008-01-16, 22:24   #231
ellena
Zadomowienie

Moja suknia będzie miała wszyte takie specjalne push-upowe poduszki, które zastąpią stanik. Może w waszych sukniach też da się takie wszyć?
Zamówiłam buciki, to są takie specjalne "taneczne" butki, które ponoć są bardzo wygodne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PS-KPcr.jpg (17,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2008-01-17, 11:58   #232
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

ellena piękne buciki
dużo za nie dałaś?
Stary 2008-01-17, 14:13   #233
ellena
Zadomowienie

Będą kosztowały 120 zł, bo koleżanka jest tancerką i zamawia dla całej grupy, powyżej 10 par. Normalnie kosztują chyba 150 zł, więc też nie tak strasznie. Mają skórzane wnętrze a na wierzchu są satynowe.
Stary 2008-01-17, 14:29   #234
katka84
Raczkowanie

Cytat:
Będą kosztowały 120 zł, bo koleżanka jest tancerką i zamawia dla całej grupy, powyżej 10 par. Normalnie kosztują chyba 150 zł, więc też nie tak strasznie. Mają skórzane wnętrze a na wierzchu są satynowe.

Śliczne gdzie można takie buty kupić? da się w Krakowie? ew. Warszawa wchodzi w grę.
katka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-17, 19:29   #235
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

kurczę świetne te buty wybrałaś

ja też myślałam nad takimi do tańca (tym bardziej, że sama przez parę lat tańczyłam), bo są naprawdę mięciutkie i bardzo wygodne - będziesz szaleć całą noc

ale w Kielcach to nigdzie nie kupię ich (chyba) tak indywidualnie
Stary 2008-01-17, 19:37   #236
Nenah
Rozeznanie

GG do Nenah

Śliczne buciki - zazdroszczę możliwości takiego kupna, bo naprawde warto.
Ja dzisiaj za to byłam podpisac umowę na suknię. Zaliczka zapłacona, suknia zamówiona... tlko teraz czekać 3 miesiące eh.... Juz bym ją chciała mieć.
A właśnie z butami zrobiło sie małe zamieszanie przy okazji przymiarki - bo jak tu określic długość sukni... Pani pyta jaki obcas będę chciała?? Yyyy... nie wiem, więc ostatecznie ustaliłyśmy że będziemy to dopasowywać jak przyjdzie suknia i będe już miała buty. Więc teraz czas na buty... Gdzie ja jakieś ładne i niedrogie znajdę

Stary 2008-01-18, 10:56   #237
truheart
Zakorzenienie

Nenah, zobacz tutaj:
http://www.artediroma.com/kolekcja_slubna.html
Tylko, że ceny nienajniższe

Ja będę też szukać w normalnych sklepach obuwniczych, bo chciałabym mieć buty, które będę mogła po ślubie normalnie nosić. Z resztą w takim normalnym sklepie można kupić buty o wiele taniej, bo wszystko co ma dopisek "ślubne" od razu jest 2 razy droższe
truheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 10:58   #238
czarymary
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katka84 Pokaż wiadomość
Śliczne gdzie można takie buty kupić? da się w Krakowie? ew. Warszawa wchodzi w grę.
w krakowie jest najwiekszy i najlepszy w polsce producent obuwia tancznego. wejdz na strone http://www.akces.biz/ i zobacz co tam maja - buty robia na miare, mozna wybrac rodzaj i wysokosc obcasa, wszystko!
a z innej beczki - zaczynacie juz dzialac z obraczkami? w lodzi jest jakos strasznie biednie pod tym wzgledem. albo nic nie ma, albo jak juz jest to potwornie drogie! w zuciu bym nie pomyslala, ze jedna obraczka moze kosztowac prawie tysiac zlotych i to wcale nie taka wymyslna. rodzina powiedziala, ze zrobi dla nas zbiorke zlota i zebysmy zamowili od zlotnika... a ja jestem potwornie niezdecydowana. mam juz prawie caly stroj! tylko spodnice bedzie trzeba poszerzyc w pasie. bardzo jestem tym podekscytowana. zrobie zdjecia i Wam pokaze, bo bardzo jestem ciekawa co powiecie na taki slubny ubior jaki bede miala ja...
czarymary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 11:11   #239
truheart
Zakorzenienie

Czarymary, jak będziesz miała złoto to idź do jubilera na Rzgowskiej, zaraz przed Przybyszewskiego, na lewo ob budynku PKo. W październiku moja przyjaciółka zaniosła tam złoto, jeszcze takie ruskie, pomarańczowe. Facet zrobił jej z tego piękne obrączki w normalnym odcieniu i zapłaciła naprawdę niewiele.
Sklepy typu Apart itp mają faktycznie ceny z kosmosu na szczęście my chcemy takie najbvardziej klasyczne - złote, błyszczące, półokrągłe, (ewentualnie z diamencikiem), a te jeszcze są relatywnie najtańsze.
truheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 11:22   #240
czarymary
Raczkowanie

Truheart dzieki! przejedziemy sie tam, na pewno beda jakies wzory dop wyboru. wlasnie tego balam sie najbardziej, ze damy komus zloto i jak trafimy na partacza to bedzie dramat. oczywiscie roztoczylam przed soba katastrofalna wizje, a im blizej tego slubu, tym wiekszy mam do tego talent. mam nadzieje, ze do 31 maja stres mnie nie zje.
czarymary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości