|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ~~Pin-up girl~~
wloska piosenkarka Nina Zilli. Rowniez teledyski wszystkie ma stylu pin up, goraco polecm np.
http://www.youtube.com/watch?v=HR4bB_Dw4Qs http://www.youtube.com/watch?v=36Tl0Yb7g9w |
|
|
|
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
wole laske z Horrorpops :P
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
trafilam dzisiaj na duza ilosc motywacji
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A skoro nie styl ubierania to co? paulinka1128 - inspiracji chyba
O gustach się nie dyskutuje to najbardziej chybione powiedzenie świata. O czym innym dyskutować? O niebieskości nieba? O maślaności masła? Edytowane przez Lokowana Czas edycji: 2011-05-25 o 13:37 |
|
|
|
|
|
#215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I wydaje mi się że dziary i pin up girls też współgrały (szczególnie u kobiet marynarzy którzy to właśnie wzory tatuaży i cały trend przywozili do "nas" z dalekich krajów ), ale może trochę później tak ok lat 60 (kiedy to dziary znów stały się "modne" i nie były powszechnie kojarzone z nadrukami wojennymi i recydywą). Z resztą to zależy i zależało od indywiduum, zapewne...
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
Haha prace o motywacji pracownikow pisalam i chyba przez to cos mi sie pomieszalo.
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To faceci tatuowali sobie je ![]() Współcześnie to ewoluowało w rockabilly - ma to jakiś swój urok, ale mnie nie pociąga
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
popieram Lokowaną z tymi tatuażami, to że tatuaż był znany w starożytności to nie znaczy że święcił triumfy w pruderyjnej i konserwatywnej ameryce lat 50, "myśl dziewucho" również.
no ale rockabilly to nic współczesnego pani Lokowana
Edytowane przez Safu Czas edycji: 2011-06-08 o 20:30 |
|
|
|
|
#219 |
|
Rozeznanie
|
Żyłaś w tamtych czasach że wiesz jak było z dziarami? Polska też jest konserwatywnym zadupiem "dziewucho" (choć ostatnio już mniej) i ludzie jakoś się dziarają w tym i kobiety i w tym równiez pin up... nie udawaj że zjadłaś wszystkie rozumy... nie cytuje się samej siebie
Poza tym wszystko się zmienia z czasem, pin up też więc... nie rozumiem? jednym się to podoba innym nie, jeśli jest to estetyczne to czemu nie? A tak poza tym to co byłoby nie tak, skoro tak dobrze sie na tym wszystkim znasz, gdyby w tamtych czasach pin up girls (oczywiście nie wszystkie) miały dziary, czemu miałoby to szkodzić jakiejś hmm... idei pin ups?? raczej to była rzecz gustu tak jak teraz... a to że urozmaica sie jakiś nazwijmy to styl dodatkami to chyba normalne, ludzie... |
|
|
|
|
#220 |
|
Rozeznanie
|
zadna z nas zapewne nie zyla w tamtych czasach ale gwarantuje Ci, ze jeszcze na poczatku lat 90 tych tatuowanie w US bylo zarezerwowane dla 'marginesu' , troche w tym siedze..
fakt, ze wiekszosc obecnych modelek pin-up jest mocno wydziarana, ewenementem jest Mosh, m.in. dlatego jest tak oryginalna i popularna, ze przez to wyglada mega retro |
|
|
|
|
#221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nikt nie powiedział że jestem największą znawczynią tematu oprócz Ciebie więc przemyśl to o czym piszesz, skoro tak Cię to boli i uwiera Nie wiem co by było gdyby kobiety w tamtych czasach miały dziary, bo po prostu ich nie miały. - Polska w 2011, USA w 1955, poczuj tę niewielką różnicę. Czemu mają służyć te pytania o estetykę tatuażu? Co mnie to, kurka, obchodzi w tym temacie? Piszesz najpierw o klasycznym pin-up lat 40 i 50 a potem nagle zmieniasz front na linię obrony pod tytułem "wszystko się zmienia", więc o co Ci do cholery chodzi? -nie musisz odpowiadać, chciałabym zakończyć rozmowę z Tobą. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- proponuję jednak zająć się tematem wątku czemu nikt nie wkleja stylizacji?
|
|
|
#222 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że nie bardzo mnie zrozumiałaś, ale ok, mało mnie to obchodzi. Nie chce mi się nawet tego komentować, co napisałaś bo z tego co widzę... to nie ma za bardzo sensu
Edytowane przez Ankha_88 Czas edycji: 2011-06-13 o 09:43 |
|
|
|
|
#223 |
|
Raczkowanie
|
cicho już bądź.
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Pisałam o pin up licencjat
) ten prawdziwy klasyczny nie miał nic wspólnego z tatuażami, dzisiejsze pin up girls to bardziej rockabilly, które czerpią z kilku elementów stylu pin up i to bardziej z lat 50,60. tu zresztą mam artykuł własny jakiś czas temu pisałam i o historii makijażu i o pin upkach zresztą moim ulubionym stylu kocham lata 50 i 60![]() http://londynek.net/czytelnia/articl...1141&cat_id=85 http://londynek.net/czytelnia/article?jdnews_id=3117913 |
|
|
|
|
#225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zaraz sobie przeczytam
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
oh panie
lubię czasem wskoczyć w makijaż pin-up i ciuszki ^_^ czuję się wtedy baaardzo kobieco! ^_^ wrzućcie jeszcze troszkę inspiracji ^_^ |
|
|
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Hej, hej, a patrzcie na to
http://www.essence.eu/pl/produkty/tr...roduct/-1.html Marynarskie i nie testowane na zwierzętach ![]() muszę je mieć
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
A ja jednak podpięłabym lata 50 pod współczesność Tak mówi ciocia Wiki,ja się tym nurtem nie interesuję, więc nie wiem
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#230 |
|
Przyczajenie
|
Mnie się w ogóle ten styl nie podoba...
bez szałuuu
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
Przyczajenie
|
Spoooookojnie, musisz się niestety poqodzić z tym, że nie każdemu podoba się to co Tb ;]
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
Ale ja to napisałam calkiem serio i spokojnie
Lubię nowe inspiracje, więc jeśli znasz coś ciekawego - dlaczego by się tym nie podzielić? ![]() Wracając do pin-up - gdyby za dużo kobiet tak wyglądało, może straciłoby to urok. Więc na swój sposób się cieszę, że nie wszystkim się podoba... ^^ |
|
|
|
|
#234 |
|
siedzę i myślę
|
Ja również uwielbiam ten styl.. tylko gdzie w Polsce kupić takie ubranka ? na ubrania ze sklepów w USA musiałabym wydać co najmniej 300 zł..
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#236 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czemu, uciekła mi ostatnia ...
|
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Są polskie sklepy internetowe, np. http://www.ladycarotta.pl/
karolina2121 wystarczy poszperać
|
|
#238 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
E, nie narzekaj. Te klimaty w Polsce nie stoją tak mocno jak np. w Niemczech, mała klientela. Dobrze że w ogóle coś takiego jest.
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Ale znowu aż tak bardzo tragicznie z klimatem nie jest. Inna sprawa, że jak dla mnie nerka za 97zł to rozbój w biały dzień...
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

? 

Lubię nowe inspiracje, więc jeśli znasz coś ciekawego - dlaczego by się tym nie podzielić?