Atrakcje, czyli jak urozmaicić wesele? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 11:39   #211
Alejka13
Zadomowienie

Dot.: Atrakcje, czyli jak urozmaicić wesele?

To drogo... A może jakaś duża ta fontanna? Bo teraz patrzę i w moich okolicach chcą 300-500 zł za 40 cm
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-04, 15:53   #212
LadyObstinate
Raczkowanie

Na weselu na którym ja byłam była mała fontanna, wysokości mniej więcej 50 cm i w zupełności było ok, a gości też było dużo, bo ok. 200.

Szczęśliwa...
LadyObstinate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 10:32   #213
kwaskowa
Raczkowanie

Dziewczyny ja tej fontanny z czekoladą nie polecam... Byłam ostatnio na weselu gdzie była ta atrakcja i sprawa wyglądała w ten sposób: wszystkie dzieciaki brudne w czekoladzie (nie tylko buzie, ubrania też , goście tez chodzili z plamkami na ubraniach, owoce zniknęły ze stołu bardzo szybko (a niestety wiadomo, że ilość tych owoców nie jest nieograniczona), a co najgorsze - po kilku godzinach imprezy stolik z fontanną był niesamowicie brudny i pusty... Powiem szczerze, że nie wyglądało to dobrze...

Odnośnie innych atrakcji: tuby z kwiatami, zawieszki na alkohol, stół wiejski - to już standard także w moich stronach.

kwaskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-05, 13:46   #214
LadyObstinate
Raczkowanie

Oczywiście, jeżeli obsługa jest kompetentna, to nie ma z tym problemu. Ja widziałam, że kelner co raz to podchodził do fontanny, czyścił dookoła itp. A z pobrudzeniem się to po prostu trzeba uważać i korzystać z talerzyków. No ale jak kto woli. Jak za 1000 zł to i ja raczej bym się nie pokusiła bo to bardzo drogo. Ale myślę, że można znaleźć taniej.

Szczęśliwa...
LadyObstinate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-07, 13:09   #215
kelis82
Przyczajenie

Na naszym weselu, w 2010 r., mieliśmy dla każdej pary lampion serce do wypuszczenia w niebo...Powiem Wam, że to była super sprawa, goście bardzo miło to wspominają do dziś. Puściliśmy je ok. 23 jak było już całkiem ciemno pięknie wyglądały!
Stary 2012-06-12, 15:12   #216
Matyx
Przyczajenie

byłam na dwóch weselach z fontanną.
na jednym była mała jako atrakcja na początek. oczywiście obsiadły ją głównie dzieciaki i jak się skończyła czekolada obsługa zabrała fontannę, owoce i posprzatała

na innym weselu była duża fontanna całą noc. po północy już nikt nie chciał jeść bo każdy obawiał się o jej świeżość a wcześniej to też dzieciaki tam się kręciły, całe wybabrane łącznie z podłogą i stołem. nawrzucały tam owocy i mimo, że obsługa próbowala nad tym zapanować to raczej średnio się dało.
w takiej cenie (1000zł) to wolę zdecydowanie show barmańskie albo pokaz tańca.
widziałam taki od jednej z krakowskich firm i wyglądał cudownie
Matyx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-12, 21:28   #217
Cold Water
Raczkowanie

A ja polecam rzeźbienie w lodzie! Albo jakieś gotowe rzeźby lodowe
Sama będę mieć lodowe cudeńka na swoim przyjęciu

Zaręczona od 8 stycznia 2011

Ślub 1 września 2012
Cold Water jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-13, 14:53   #218
kwaskowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Matyx Pokaż wiadomość
na innym weselu była duża fontanna całą noc. po północy już nikt nie chciał jeść bo każdy obawiał się o jej świeżość a wcześniej to też dzieciaki tam się kręciły, całe wybabrane łącznie z podłogą i stołem. nawrzucały tam owocy i mimo, że obsługa próbowala nad tym zapanować to raczej średnio się dało.
dokładnie, dlatego nie polecam tej fontanny... jak już chcecie koniecznie coś w formie fontanny, to polecam bardziej poncz podany w tej formie - zdecydowanie mniej bałaganu, ale fakt-to tylko dla dorosłych...

Powiem wam, że ja w formie niespodzianki miałam od świadków pod kościołem "anioły na szczudłach" - może nie tania atrakcja (biorąc pod uwagę te kilka minut), ale robiła naprawdę wrażenie. Anioły puszczały ogromne banki mydlane, rzucały płatki kwiatów i częstowały cukierkami. Gdyby ktoś był zainteresowany, mogę przesłać fotki., chociaż sporo jest tego w internecie.

Edytowane przez kwaskowa
Czas edycji: 2012-06-13 o 14:54
kwaskowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-13, 21:49   #219
roksana111
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Matyx Pokaż wiadomość
byłam na dwóch weselach z fontanną.
na jednym była mała jako atrakcja na początek. oczywiście obsiadły ją głównie dzieciaki i jak się skończyła czekolada obsługa zabrała fontannę, owoce i posprzatała

Zależy jeszcze jaki typ dzieci kręcił się obok tej fontanny.Moja współlokatorka była na weselu i opowiadała że wesele było z dziećmi.Była taka mała banda dzieciaków od 7 do 12 lat i robili hece na weselu.Do fontanny czekoladowej z daleka rzucali winogronem i się cieszyli jak gości opryskali czekoladą.Łazili pod stołami i jak znaleźli kogoś kto pod stołem zdjął buty aby nogom dac odpocząć to już tych butów nie znalazł,ciasta które stały z boku posypali solą.Cukierki czekoladowe wyjedli i zostały same puste papierki.
roksana111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 02:22   #220
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roksana111 Pokaż wiadomość
Zależy jeszcze jaki typ dzieci kręcił się obok tej fontanny.Moja współlokatorka była na weselu i opowiadała że wesele było z dziećmi.Była taka mała banda dzieciaków od 7 do 12 lat i robili hece na weselu.Do fontanny czekoladowej z daleka rzucali winogronem i się cieszyli jak gości opryskali czekoladą.Łazili pod stołami i jak znaleźli kogoś kto pod stołem zdjął buty aby nogom dac odpocząć to już tych butów nie znalazł,ciasta które stały z boku posypali solą.Cukierki czekoladowe wyjedli i zostały same puste papierki.
Boze to jakis koszmar!!! a rodzice tak po prostu przygladali sie z daleka, jak dzieciuchy rozwalaja komus cale wesele?! masakra!!!

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-14, 07:48   #221
roksana111
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Boze to jakis koszmar!!! a rodzice tak po prostu przygladali sie z daleka, jak dzieciuchy rozwalaja komus cale wesele?! masakra!!!
Rodzice byli zajęci swoimi sprawami,najgorsze to było to że kilka osób zostało bez butów.Dzieciaki tak schowały że nikt nie znalazł
roksana111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-31, 14:57   #222
Loomit
Przyczajenie

Pracuję dorywczo weekendami jako kelner w jednym z pod lubelskich domów weselnych. Często mamy w lokalu fontanny czekoladowe zamawiane przez młodą parę i muszę powiedzieć że ta atrakcja cieszy się dużym zainteresowaniem gości, zarówno tych najmłodszych jak i osób starszych. Wydaje mi się, że właśnie kluczową kwestia jest obsługa. Fontanny młodzi zamawiają z różnych miejsc/firm, wiem także że jest sporo opcji dodatkowych. Czasem mamy dużo sprzątania wokół miejsca gdzie stoi to urządzenie ale jest to uciążliwe tylko ja nie ma nikogo w obsłudze odpowiedzialnego za to. Ostatnio była fontanna na weselu 174 gości. Już któryś raz ta sama firma Czekoladowa Pasja. Przyjechał człowiek, po krótkiej rozmowie z kierowniczką zaczął się rozkładać ze sprzętem i owocami. Fontanna podczas wesela stała w świecącym na kolorowe podeście na którym ustawił miseczki z owocami a dodatkowo obok jeszcze kilka dekoracji. Ten Pan został na obsłudze opiekował się swoim stołem, zbierał patyczki i talerzyki, pilnował porządku i pomagał. Okazało się że nie wszyscy wiedzieli jak z tego skorzystać. Dzieciaki które nie dostawały do fontanny prosiły go o pomoc w przygotowaniu. Faktycznie jeśli ktoś z obsługi jest ogarnięty i umie pokazać gościom jak korzystać z tej fontanny to nie ma bałaganu ani dzieciaki nie są całe w czekoladzie jak pisaliście. To naprawdę jest kwestia przygotowania człowieka do wykonywanej pracy tak jak u nas w obsłudze wesela. Na koniec posprzątał po sobie. A jeśli chodzi o sprawy "świeżości", jeśli korzysta się z atrakcji tak jak powinno to nie ma obawy. Każdy następny owoc na nowym patyczku i załatwione, żadnych wcześniej oblizanych

Odpowiednia firma wynajmująca sprzęt z obsługą i fontanna czekoladowa będzie super atrakcją na waszej imprezie
Loomit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-05, 11:10   #223
eweczka1990
Przyczajenie

Nasze wesele będzie liczyło ponad 200 osób, ze względu na bardzo dużą rodzinę moją i mojego narzeczonego. W cenie wynajmu lokalu mamy do wyboru "atrakcje", takie jak: fontanna czekolady, pieczony dzik lub jagnięcina, wiejski stół lub pokaz barmański z serwowaniem drinków. I właśnie nad ostatnią opcją się zastanawialiśmy Dodatkowo, każdą z pozostałych atrakcji mozna sobie dokupić, więc oprócz pokazu najprawdopodobniej zamówimy także wiejski stół. A co Wy byście wybrały?
eweczka1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-09, 16:51   #224
nina1406
Wtajemniczenie

zdecydowanie pokaz barmański

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 16:42   #225
juussii
Przyczajenie

co do dzieciaków na weselu...
u mnie były animatorki - 2 dziewczyny wysłane przez Agencje Cud Niania. Zajmowały się dzieciakami przez 5 h (bo tak sobie z mężem zażyczyliśmy) Organizowały zabawy - malowały buzie, skręcały balony i wiele wiele innych. Ponadto był pokaz ogromnych baniek mydlanych, co sprawiło radość nie tylko dzieciom, ale i również starszym gościom weselnym. Super sprawa - i wcale nie droga. Nie pamiętam dokładnie, ale wyszło nas to w granicach 400zl za wszystko. Zamówiliśmy jeszcze dodatkowo drobne upominki dla dzieci - słodycze, dyplomy za udział w zabawie itp. Było naprawdę dużo radochy
juussii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 10:09   #226
juussii
Przyczajenie

co do dzieciaków na weselu...
u mnie były animatorki - 2 dziewczyny z Agencji Cud Niania. Zajmowały się dzieciakami przez 5 h (bo tak sobie z mężem zażyczyliśmy) Organizowały zabawy - malowały buzie, skręcały balony i wiele wiele innych. Ponadto był pokaz ogromnych baniek mydlanych, co sprawiło radość nie tylko dzieciom, ale i również starszym gościom weselnym. Super sprawa - i wcale nie droga. Nie pamiętam dokładnie, ale wyszło nas to w granicach 400zl za wszystko. Zamówiliśmy jeszcze dodatkowo drobne upominki dla dzieci - słodycze, dyplomy za udział w zabawie itp. Było naprawdę dużo radochy
juussii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-04, 09:09   #227
_Kasia_80
Przyczajenie

A ja bylam ostatnio na weselu i widzialam ciekawa atrakcje - iluzjoniste.
Wygladalo to bardzo fajnie, polecam wam jego strone : www.iluzja.com
_Kasia_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 06:44   #228
ktrn
BAN stały

Ja byłam na weselu na którym był barman z dużym, profesjonalnie wyposażonym barem i goście byli bardzo zadowoleni, cały czas ustawiała się kolejka po drinki, jest temat o tym barmanie:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=666087

FOTO BUDKA to na pewno także rewelacja w foto budce goscie się nie wstydzą i można mieć rewelacyjne zdjęcia na pamiątke :P

A co do fontanny czekoladowej to porażka goście są poplamieni czekolada...

Edytowane przez ktrn
Czas edycji: 2013-01-23 o 06:46
ktrn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 10:03   #229
maruda7
Raczkowanie

Ja polecam animację taneczną - wszyscy goście (młodzi i Ci starsi zdecydowanie też) świetnie się bawią, uczą konkretnego tańca w przystępny sposób. Zabawa, nauka i coś nowego Nie jest to pokaz taneczny, który nie wszystkich interesuje, ale jednak wspólna zabawa podczas nauki tańców integruje całe wesele, a przecież o to nam chodzi
Stary 2013-04-11, 17:12   #230
renex0808
Przyczajenie

oto myślę że godne uwagi pomysły na niezapomniane wesele prawa wesel

1 -koń ,wiejski stół - wóz drabiniasty , wożnica --ruchome elementy

2 -koza - elektrozawór do dozowania napojów
paśnik z automatycznym podajnikiem papierosów

3 -bańki mydlane

4 -laser

5 -orszak z balonami na hel uwalnianymi podczas mijania ich przez parę młodych

6 -dzbanek - czajnik obrotowy z kawą i herbatą oraz imitacją pary

7 -pojemnik na gołębie w kształcie serca z elektronicznym otwarciem

8 - rożno obrotowe do podawania szynki z niedzwiadkiem kucharzem lub sarną
i biokominkiem

9 -koło fortuny - gadżet do konkursów

10 - dekoracja ,czapki kolejarskie, lizaki podświetlane -szlabany- semafory z nazwami
miejsc narodzin pary młodej

11 -skrzynia niespodzianka do balonów na hel

12 -dekoracja na pierwszy taniec pary młodej w kształcie serca +świeczki

13 -replika starej armaty do salwy na wiwat pary młodej - strój szlachecki
+ rekwizyty - armata przystosowana do odpalania petard na lont

14 -replika ryby ( 250 cm) z poruszającym się pyskim i ogonem do podania przystawek i
dań rybnych

15 -księga pamiątkowa wykonana z drewna - możliwość wykonania napisów i dat

16 -światełko do nieba - ledowe migające świtła (czerwone+białe) przymocowane do balonów
wypełnionych helem

17-sarna z ruchomą głową do podawania świerzonki lub słodyczy z wazówką w pysku

18-automatyczny podajnik puszek piwa z chłodziarki otwieranym przez maskotkę

19- pingwin do krojenia i podawania tortu z obrotową paterą

20- niedżwiedż barman - dwa rodzaje nalewek z dozownikami lub nalewka + sok

21-balon z winem niedzwiadek nalewa ,,uchyla pochylnie z balonem,,

mogę udostępnić fotki
renex0808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-14, 20:40   #231
agnieszka_kak
Zadomowienie

Udostępnij!! Koniecznie! Zwłaszcza zainteresował mnie pingwin do krojenia tortu i sarna z ruchomą głową!
Nie mogę znaleźc w googlach
agnieszka_kak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 13:23   #232
sweetgirl1986
Przyczajenie

Bardzo ciekawe to musi być, może faktycznie jakieś fotki by się sprzedały do tego
sweetgirl1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 19:21   #233
dezire
Zakorzenienie

fotki, fotki, bo na razie to brzmi jak z zaczarowanej szafy :P

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-25, 10:10   #234
Cortnie
Przyczajenie

Ciekawe pomysły. Osobiście zdecydowałam się na foto budkę Super pamiątka dla gości
Cortnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 20:04   #235
landyna
Raczkowanie

U Nas na weselu bedzie:
tuby po wyjsciu z kościoła
stół wiejski
drink bar
fontanna czekolady
księga gości
i pokaz fajerwerków na koniec pościmy dwa lampiony w kształcie serca
zastanwiamy się nad opiekunką dla maluchów tylko pytanie czy koło Białobrzeg radomskich znajdę kogoś kto tym się zajmuje, raczej wątpliwa sprawa
doradzcie co można jeszcze zrobić?
prezenciki dla gości oczywiście będą;-)
landyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 22:06   #236
paulina_k
Przyczajenie

Landyna:
-Lampiony są nietrafionym, koszmarnym pomysłem. Co z tego, że wygląda to ślicznie kiedy nikt nie pilnuje tego i potem nie sprząta? A to wcale nie jest kawałek papieru, który magicznie znika. Sama byłam świadkiem jak niedawno odbył się taki pokaz puszczania lampionów na Podzamczu w Warszawie. W nocy oczywiście wyglądało to pięknie. Szkoda tylko, że nikt z puszczających nie zainteresował się nimi potem, bo cały park i zoo były rano w tym kolorowym badziewiu.
-Co do fajerwerków jest to dość kosztowna przyjemność i nie w każdym miejscu będziesz mogła ją mieć -nie wszystkie sale weselne się na nią zgadzają.
-Fontanna jest dosyć ryzykowna, bo naprawdę trzeba uważać i goście na pewno się pobrudzą, bo o to w takim miejscu, dodatkowo po alkoholu, nie jest trudno. A jeżeli wśród nich będą małe dzieci to mogą przez przypadek zostawić ci na sukni odcisk swojej rączki. Radziłabym już bardziej fontannę alkoholową z jakimś ponczem lub szampanem, ale tylko o ile będzie ktoś jej pilnował, bo inaczej może się jakieś dziecko spić (widziałam taki przypadek i przez to zrobiło się niezbyt ciekawie na linii rodzice-młodzi, choć dla mnie rodziców dziecka wina, bo powinni pociechy pilnować skoro ją ze sobą wzięli).
-W ramach księgi gości fajnymi pomysłami jest budka do robienia zdjęć a potem wkładania ich do albumu dla pary młodej. Można też użyć zwykłego polaroidu i zaopatrzyć się w kilka śmiesznych akcesoriów jak sztuczne wąsy, kolorowe włosy czy duże okulary. Ciekawym pomysłem jest też drzewko, na którym goście stawiają jak stempelek odcisk swojego palca. Niecodzienna pamiątka, którą można potem powiesić na ścianie w domu
-Konfetti jest śliczne, ale radzę przećwiczyć może otwieranie, bo spotkałam się na pewnym weselu, że osoby odpowiedzialne za tuby nie umiały ich otworzyć i wyszło, że młodzi stali a tuby pojedynczo wybuchały przez co nie było już tego efektu
Mi się osobiście podoba bardzo maszyna do robienia baniek. Nie wiem czy jest to jakaś wielka atrakcja, ale bardzo ładnie wyglądają zdjęcia państwa młodych wychodzących z kościoła właśnie w towarzystwie takich baniek
-A z prezencików dla gości to zależy co zamierzasz robić. Jeżeli jakieś czekoladki to jeszcze ujdzie Ale aniołki czy inne figurki są dosyć bezsensownym wydatkiem. Goście raczej rzadko cieszą się z takiego kurzołapa i ląduje on na dnie jakiegoś pudła albo niestety w śmieciach.
paulina_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 09:50   #237
maja2986
Przyczajenie

Ja polecam Państwu nową usługę z nielimitowaną ilością zdjęć. www.fotobudka-lublin.pl
Dzięki licznym gadżetom, perukom i okularom, każdy kto staje przed obiektywem naszej foto budki ma możliwość wcielenia się w całkowicie nową postać.
Wspólna zabawa integruje oraz pozwala zażyć sporo szaleństwa.

Zdjęcia są w kilka sekund a goście wychodzą z świetną pamiątką.
maja2986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 13:54   #238
chococream
Przyczajenie

spam

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-07-09 o 08:24
chococream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 17:09   #239
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chococream Pokaż wiadomość
spam
ciekawy ten ice bar - szkoda ze jesteście az z Wejherowa !

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-07-09 o 08:24
dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 15:02   #240
makota002
Przyczajenie

też polecam fotobudkę!
byliśmy w zeszłym tygodniu na weselu i była oblegana przez gości
co do wyboru jest dużo zależnie od tego gdzie się mieszka i lepiej wziąć z okolicy bo to zawsze o koszty transportu mniej.
Mój brat wziął tę: www.fotomachina.pl i wyszło 890zł plus album koszty transporty 0zł bo to Poznań a i zdjęcia super jakość!
makota002 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości