|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
Cytat:
Jasne ze pomogłaś ![]() ![]() WIesz może czy w tej Prywatnej Wyższej Szkołe Kosm. Żywirskiego też przyjmuja tylko z technikiem na zaoczne?
![]() |
![]() |
#212 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
Cytat:
![]() ![]() ![]() W Katowicach jest taka możliwość, na wydziale Turystyki chyba, coś z odnową biologiczną, poszperaj w googlach. Jest chyba też możliwość uzyskania tytułu mgr zdrowia publicznego w Poznaniu. Kiedyś sie tym interesowałam ale teraz mam zamiar zdobyć tytuł na AE ![]() P.S. Schemat mięśnie twarzy dla truskawkowejwiosny, bez opisu bo gdzieś się zapodział ale może się przyda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
ameska chcesz kontynuowac nauke na AE? pytam bo mi tez sie to marzy ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Rozeznanie
|
Teraz jestem na 2 roku kosmetologii i rozpoczęłam studia zaoczne w WSZiF [zarządzanie], która współpracuję z AE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
ameska czy u Ciebie w szkole tj WSF przenoszą sie z dziennych na zaoczne po 1 roku ? jest w ogole taka mozliwość?
![]() |
#216 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Przyczajenie
|
![]()
![]() |
#218 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Przyczajenie
|
Tyle to ja wiem, myślałam, że może coś się zmieniło
![]()
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
moja przyjaciolka zaczela od pazdziernika studia na kosmetologii w Wyższej Szkole Fizjoterapi we Wroclawiu i bardzo sie zawiodla gdyz jest bardzo malo zajec praktycznych...
Edytowane przez Blue sky Czas edycji: 2007-11-07 o 10:18 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Rozeznanie
|
Liczba zajęć praktycznych została obcięta ze względu na decyzję ministerstwa, szkoła i tak zorganizowała więcej.. Była o tym mowa w wątku.
EDIT: Poza tym zajęcia praktyczne niosą ze sobą wiele niebezpieczeństw, np. Vapozon plujący wrzątkiem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ameska Czas edycji: 2007-11-11 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Ja jestem w trakcie nauki do zaliczen (dietetyka,genetyka,anato mia i kosmetyka), mam nadzieje ze dam rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Rozeznanie
|
Nas katują teraz kartkówkami z kosmetologii na zajęciach praktycznych :/ Poza tym w poniedziałek pierwsze kolokwium z immunologii..brrr.. Wolałam anatomię, zdecydowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
To ja może znowu coś napiszę
![]() ![]() Miałyśmy ostatnio w ramach wykładów z kosmetologii szkolenie z Clareny. Było to nasze pierwsze szkolenie [jestem na 3 semestrze] i byłyśmy ciekawe tego jak się to wszystko przedstawia, niestety zawiodłyśmy się.. Siedziałyśmy stłoczone na szkolnym korytarzu [takim większym, na planie prostokąta, ale sala to nie była], dla wielu zabrakło miejsc lub nie widziały nic z powodu filara [filaru?]. Pani reprezentująca firmę przerzucała slajdy z poszczególnymi kosmetykami [2 linie do twarzy, 1 na ciało] i z prędkością karabinu maszynowego opisywała produkty migające nam przed oczyma. W końcu po naradzie z prowadzącą zajęcia praktyczne nauczycielką stwierdziła, że nie musimy pisać notatek bo dostaniemy kserówki, co było dużym ułatwieniem. Na tym jednak się skończyło.. Informacje nadal przekazywane były bardzo szybko, w tłum przekazywane były poszczególne kosmetyki, które można było przetestować [ powierzchnia dłoni syzbko się skończyła ![]() ![]() Wykonywała ona też zabiegi na ochotniczkach z tłumu jednak widoczność była tragiczna i zupełnie nic z nich nie wyniosłam, tak jak i większość uczestniczek..Jedynie kilka pierwszych rzędów mogło tak naprawdę w pełni uczestniczyć w całej prezentacji ![]() Oczywiście każdej z nas zaproponowano nabycie dyplomu uczestnictwa [2x30 zł za zabieg na twarz i 50 zł za zabieg SPA]. Kupiłam, jednak czuję się z tym jakoś nieswojo, bo tak naprawdę mogłam te informacje wyczytać w internecie, kremy powąchać na pracowni i tyle.. Jestem zawiedziona poziomem tego szkolenia, w przyszłym tygodniu ma odbyć się dwudniowe szkolenie z THALGO i mam nadzieję, że będzie to lepiej wyglądało, zarówno w kwestii organizacyjnej jak i merytorycznej.. Jak u Was wyglądają takie szkolenia? Czy opłaca się uczestniczyć w nich tylko dla przysłowiowego "papierka"? Ja zawsze z podziwem patrzyłam na te certyfikaty/wyróżnienia/dyplomy wiszące na ścianach gabinetów kosmetycznych.. Niestety teraz straciłam zaufanie ![]() Widziałam grupę z 1 roku, w tym Mirkę, jakie u Was były komentarze/odczucia? Podobało się Wam? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
u mnie jeszcze nie było szkoleń, ale z tego co wiem niedłu go będzie zorganizowany pokaz przedłużania paznokci
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was ma może jakiekolwiek wiadomości na temat - właściwości elektryczne skóry? Spedziłam 2 godziny w bibliotece + internet i nic ;/ nie wiem czy to jakis pech czy moje przeoczenie.. jestem bezradna :/ a referat z biofizyki musi byc..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Rozeznanie
|
wystarczyło w google wpisać i jest
![]() http://64.233.183.104/search?q=cache...ient=firefox-a http://wintst.webpark.pl/ryo2004.html http://64.233.183.104/search?q=cache...ient=firefox-a http://sklep.delta.poznan.pl/html/prady.html a tu masz nawet z biofizyki teorię/badania: http://64.233.183.104/search?q=cache...ient=firefox-a Powodzenia w pisaniu pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
dzięki Ameska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
BAN stały
|
![]()
Witam,
W 2006 r. zostały zlikwidowane studia magisterskie na kierunku kosmetologia. W wyniku działalności Stowarzyszenia Studentów Kosmetologii (rozmów z ówczesnym Ministrem Nauki i Szkolnictwa Wyższego) możliwość studiowania na studiach magisterskich na kierunku kosmetologia została przedłużona do roku 2011 ( nabór jedynie do roku 2009). Zlikwidowanie studiów mgr najprawdopodobniej ma na celu ograniczenie kosmetologom zwiększania uprawnień. Jest to bardzo niekorzystne dla całej grupy zawodowej. Zapraszam wszystkich studentów kosmetologii do wstępowania do Stowarzyszenia Studentów Kosmetologii pod powyższym linkiem znajduje się informacja o Stowarzyszeniu. Znajduje tam się również link do formularza zgłoszeniowego. Zapraszam również do przeczytania artykułu o kształceniu kosmetologów: http://kosmetologia.com.pl/content/view/75/293/ BARDZO PROSZę O PRZEKAZYWANIE INFORMACJI O STOWARZYSZENIU WSZYSTKIM STUDENTOM KOSMETOLOGII! Razem mamy ogromne szanse aby osiągnąć sukces! Pozdrawiam wszystkich serdecznie przewodniczący Stowarzyszenia Studentów Kosmetologii Edytowane przez daruuu Czas edycji: 2008-01-18 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Ameska mogłabyś podać jakie książki/podręczniki są potrzebne na studiach ?
![]()
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podbijam moje pytanie ![]() Jakie ksiazki przydatne są na studiach kosmetologi? ![]()
![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
czesc
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#233 |
Raczkowanie
|
hej wam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
niby matura w 2010 wiec LO cale przede mna ale kosmetologia mnie interesuje baaardzo. Ale zaszokowalyscie mnie fizyka!!!! :O tam jest fizyka? matko i córko! w takim razie chyba rezygnuje bo to moj najbardziej w zyciu znienawidzony przedmiot!!! ledwo go ciągne!!! i jeszcze na studiach to juz tego nie wytrzymam.....
Wyższej Szkoły Fizjoterapii we wroc, to tam to są studia czy studium? myslalam zeby isc na studium po liceum a ew. potem na kosmetologie na studiach, ale doszlam do wniosku ze rozszerz. biologi chyba nie zdam! z chem moze jakos pojdzie.... bo podobno na studium nie wymagaja rozszerzonych poprostu chca zeby zdac mature tak? a na studiach biora wyniki z rozszerz. biol i chem?? bo ja nie wiem jak juz z tym jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jezeli zdecydujesz sie na studia: nie musisz zdac swietnie matury, wazne, zeby byla zdana, liczy sie kolejnosc zgloszen ale jezeli nie cierpisz wkuwac biologii to mozesz byc troche niezadowolona, ja poznalam dopiero anatomie, a pozniej podobno jest jeszcze gorzej ![]() wg mnie to sa studia przyrodnicze, scisle, uczyc sie trzeba, w dodatku systematycznie ![]() Boziu pomoz mi zaliczyc anatomie w tym semestrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Hello.
Jestem studentką w WSF we Wrocławiu. Studia jak dla mnie nie są ciężkie aleee uczyć się trzeba. Fakt faktem zdarzają się i tacy co nie przejdą nawet pierwszego semestru ale to tylko i wyłącznie wina ich samych;/ Najgorsze w tej szkole to anatomia i histologia.. Naprawdę trzeba się uczyć...i tu zawodzą się kolejne studentki które przychodzą do tej szkoły z myślą ze jest to kierunek na którym nie trzeba nic robić, oceny płyną z nieba, z myślą płacę to żądam. Nic błędnego!!! Słuchajcie dziewczyny - musicie sobie odpowiedzieć na pytanie. Czy chce być kosmetyczkami ? czy kosmetologami? Gdyż oba te pojęcia są mylone i bardzo często stawiane na jednym poziomie. Chcąc iść na kosmetologię musicie zdawać sobie sprawę ze będziecie musiały włożyć w to dużo energii i siły, także i pieniędzy. Jesteśmy przygotowywane do zawodu pod różnymi kątami. Np do pracy w laboratorium...a nie tylko w gabinetach kosmetycznych. Kosmetyczka jest przygotowywana przede wszystkim pod tym kątem - do pracy w gabinecie. Kosmetolodzy raczej do pracy w laboratorium i poniekąd w gabinecie. Choć przyznam że pod względem zajęć praktycznych studia nie dorównują studium. Taka prawda. Ale jak to się mówi "cós za cóś ![]() Ja osobiście gdybym miała możliwość wyboru raz jeszcze to poszłabym najpierw na studium, później na zaoczne i pracowała już podczas studiów w gabinecie. życzę Wam wszystkiego dobrego przyszłe kosmetolożki ![]() oto link fajnej str www. : www.kosmetologia.com.pl. Gdybym mogla Wam pomóc piszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem na pierwszym i nasza liczba zajec praktycznych jest zalamujaca ![]() a z ta mozliwoscia pracy w laboratorium... w tym rzecz, ze kiedys w to wierzylam, ze poza praca w gabinecie sa inne, ciekawe mozliwosci. a teraz mam okres zwatpienia co do przyszlosci ![]() eh, czas pokaze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
miejmy chociaż nadzieje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.