Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-24, 08:51   #211
poula19
Raczkowanie

Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki

Cytat:
Napisane przez ameska Pokaż wiadomość
- Na studia zaoczne przyjmują tylko z dyplomem technika. Nie wiem czy gorsze ale na pewno o wiele mniej się nauczysz, szczególnie jeśli chodzi o praktykę . Kwestia oczekiwań/wyboru. Zajęć jest na pewno o wiele mniej.
- Temat Akademii Prenier były wielokrotnie poruszany na forum, opinie są w większości negatywne.
- Nie wiem jak z czesnym w tej drugiej szkole ale za studia dzienne płaci się więcej niż w WSF, więc za zaoczne raczej też.

Mam nadzieję, że pomogłam

Jasne ze pomogłaś Dzieki wielkie

WIesz może czy w tej Prywatnej Wyższej Szkołe Kosm. Żywirskiego też przyjmuja tylko z technikiem na zaoczne?

poula19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-26, 13:30   #212
ameska
Rozeznanie

GG do ameska
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki

Cytat:
Napisane przez xxbiankaoo Pokaż wiadomość
A ja studiuje kosmetologie w białysmtoku ogólnie jestem srednio z niej zadowolona, zajec praktycznych jest mało, nie ma dla wszystkich foteli bo jak wiadomo poszli na ilość :/ pani w sekretariacie uważaja sie za 7 cud świada, żeby zdobyć jakakolwiek informacje trzeba się swoje wystać tylko po to żeby z WIELKIEJ łaski o czymkolwiek cię poinformowaly... do tego słaba organizacja, czesto odwołuja zajecia.. No ale jak juz jestem to trzeba to przejść przez te 3 latka

a tak na marginesie- czy ktoś orientuje się gdzie można po licencjacie zrobić magistra? nie koniecznie z kosmetologii... dziękuje za informacje
Widzę, że podobnie jak u mnie z organizacją sekretariatu O odwołanych zajęciach zazwyczaj informują sami prowadzący bo biorą nr telefonu od starosty grupy. Na wyposażenie sal narzekać nie mogę bo zawsze są miejsca, tak są tworzone grupy

W Katowicach jest taka możliwość, na wydziale Turystyki chyba, coś z odnową biologiczną, poszperaj w googlach. Jest chyba też możliwość uzyskania tytułu mgr zdrowia publicznego w Poznaniu. Kiedyś sie tym interesowałam ale teraz mam zamiar zdobyć tytuł na AE

P.S. Schemat mięśnie twarzy dla truskawkowejwiosny, bez opisu bo gdzieś się zapodział ale może się przyda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz.jpg (44,4 KB, 86 załadowań)
Stary 2007-10-26, 17:04   #213
xxbiankaoo
Raczkowanie

ameska chcesz kontynuowac nauke na AE? pytam bo mi tez sie to marzy ;D
xxbiankaoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-26, 17:17   #214
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Teraz jestem na 2 roku kosmetologii i rozpoczęłam studia zaoczne w WSZiF [zarządzanie], która współpracuję z AE Wolę mieć magistra z zarządzania niż odnowy biologicznej, szczególnie dlatego, że właśnie w tym kierunku chciałabym się rozwijać/pracować.
Stary 2007-10-30, 15:20   #215
poula19
Raczkowanie

ameska czy u Ciebie w szkole tj WSF przenoszą sie z dziennych na zaoczne po 1 roku ? jest w ogole taka mozliwość?

poula19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-31, 18:22   #216
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Cytat:
ameska czy u Ciebie w szkole tj WSF przenoszą sie z dziennych na zaoczne po 1 roku ? jest w ogole taka mozliwość?
Cytat:
- Na studia zaoczne przyjmują tylko z dyplomem technika. Nie wiem czy gorsze ale na pewno o wiele mniej się nauczysz, szczególnie jeśli chodzi o praktykę . Kwestia oczekiwań/wyboru. Zajęć jest na pewno o wiele mniej.
Rok studiów dziennych nie da Ci tytułu technika..
Stary 2007-11-04, 16:28   #217
Agulka86
Przyczajenie

ja w tym roku kończę kosmetologię w Lublinie i mam pytanie czy jeszcze gdziekolwiek jest z tego magisterka? jakiś czas temu słyszałam w TV bardzo 'ambitną' wypowiedź Giertycha: "Nie będzie magistrów od wyciskania pryszczy"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-04, 20:40   #218
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Cytat:
Napisane przez Agulka86 Pokaż wiadomość
ja w tym roku kończę kosmetologię w Lublinie i mam pytanie czy jeszcze gdziekolwiek jest z tego magisterka? jakiś czas temu słyszałam w TV bardzo 'ambitną' wypowiedź Giertycha: "Nie będzie magistrów od wyciskania pryszczy"
Nie ma magisterki, w tym roku chyba ostatni rocznik robi, ale tytuł będzie.. hhmmm.. martwy. Teraz można robić mgr na innych wydziałach, np. turystyki, zdrowia publicznego ale magistra kosmetologii nie dostaniesz tylko inny tytuł. Po więcej informacji odsyłam do googli
Stary 2007-11-04, 21:05   #219
Agulka86
Przyczajenie

Tyle to ja wiem, myślałam, że może coś się zmieniło
Stary 2007-11-07, 10:15   #220
Blue sky
Zakorzenienie

GG do Blue sky

moja przyjaciolka zaczela od pazdziernika studia na kosmetologii w Wyższej Szkole Fizjoterapi we Wroclawiu i bardzo sie zawiodla gdyz jest bardzo malo zajec praktycznych...

Edytowane przez Blue sky
Czas edycji: 2007-11-07 o 10:18 Powód: literowka
Blue sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 20:13   #221
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Liczba zajęć praktycznych została obcięta ze względu na decyzję ministerstwa, szkoła i tak zorganizowała więcej.. Była o tym mowa w wątku.

EDIT: Poza tym zajęcia praktyczne niosą ze sobą wiele niebezpieczeństw, np. Vapozon plujący wrzątkiem zamiast pary.. Dobrze, że szyja a nie twarz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00015.JPG (27,8 KB, 79 załadowań)

Edytowane przez ameska
Czas edycji: 2007-11-11 o 14:00
ameska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-13, 15:01   #222
xxbiankaoo
Raczkowanie

Ja jestem w trakcie nauki do zaliczen (dietetyka,genetyka,anato mia i kosmetyka), mam nadzieje ze dam rade
Stary 2007-11-13, 17:43   #223
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

Nas katują teraz kartkówkami z kosmetologii na zajęciach praktycznych :/ Poza tym w poniedziałek pierwsze kolokwium z immunologii..brrr.. Wolałam anatomię, zdecydowanie
Stary 2007-11-23, 14:06   #224
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

To ja może znowu coś napiszę Choć na ożywienie w wątku już nie liczę

Miałyśmy ostatnio w ramach wykładów z kosmetologii szkolenie z Clareny. Było to nasze pierwsze szkolenie [jestem na 3 semestrze] i byłyśmy ciekawe tego jak się to wszystko przedstawia, niestety zawiodłyśmy się..
Siedziałyśmy stłoczone na szkolnym korytarzu [takim większym, na planie prostokąta, ale sala to nie była], dla wielu zabrakło miejsc lub nie widziały nic z powodu filara [filaru?].
Pani reprezentująca firmę przerzucała slajdy z poszczególnymi kosmetykami [2 linie do twarzy, 1 na ciało] i z prędkością karabinu maszynowego opisywała produkty migające nam przed oczyma. W końcu po naradzie z prowadzącą zajęcia praktyczne nauczycielką stwierdziła, że nie musimy pisać notatek bo dostaniemy kserówki, co było dużym ułatwieniem. Na tym jednak się skończyło.. Informacje nadal przekazywane były bardzo szybko, w tłum przekazywane były poszczególne kosmetyki, które można było przetestować [ powierzchnia dłoni syzbko się skończyła ], miałam jednak pewne opory przed tym, żeby smarować się kremem, który przeszedł przed kilkadziesiąt osób Dobre było to, że przynajmniej zapach/konsystencję można było zweryfikować z opowieściami Pani Przedstawicielki.
Wykonywała ona też zabiegi na ochotniczkach z tłumu jednak widoczność była tragiczna i zupełnie nic z nich nie wyniosłam, tak jak i większość uczestniczek..Jedynie kilka pierwszych rzędów mogło tak naprawdę w pełni uczestniczyć w całej prezentacji

Oczywiście każdej z nas zaproponowano nabycie dyplomu uczestnictwa [2x30 zł za zabieg na twarz i 50 zł za zabieg SPA]. Kupiłam, jednak czuję się z tym jakoś nieswojo, bo tak naprawdę mogłam te informacje wyczytać w internecie, kremy powąchać na pracowni i tyle.. Jestem zawiedziona poziomem tego szkolenia, w przyszłym tygodniu ma odbyć się dwudniowe szkolenie z THALGO i mam nadzieję, że będzie to lepiej wyglądało, zarówno w kwestii organizacyjnej jak i merytorycznej..

Jak u Was wyglądają takie szkolenia? Czy opłaca się uczestniczyć w nich tylko dla przysłowiowego "papierka"? Ja zawsze z podziwem patrzyłam na te certyfikaty/wyróżnienia/dyplomy wiszące na ścianach gabinetów kosmetycznych.. Niestety teraz straciłam zaufanie Mam nadzieję, że inne kursy okażą się bardziej interesujące/wzbogacające naszą wiedzę..

Widziałam grupę z 1 roku, w tym Mirkę, jakie u Was były komentarze/odczucia? Podobało się Wam?
Stary 2007-11-25, 19:49   #225
xxbiankaoo
Raczkowanie

u mnie jeszcze nie było szkoleń, ale z tego co wiem niedłu go będzie zorganizowany pokaz przedłużania paznokci

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-27, 17:09   #226
xxbiankaoo
Raczkowanie

Czy któraś z Was ma może jakiekolwiek wiadomości na temat - właściwości elektryczne skóry? Spedziłam 2 godziny w bibliotece + internet i nic ;/ nie wiem czy to jakis pech czy moje przeoczenie.. jestem bezradna :/ a referat z biofizyki musi byc..
Stary 2007-11-27, 19:09   #227
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

wystarczyło w google wpisać i jest
http://64.233.183.104/search?q=cache...ient=firefox-a
http://wintst.webpark.pl/ryo2004.html
http://sklep.delta.poznan.pl/html/prady.html

a tu masz nawet z biofizyki teorię/badania:

Powodzenia w pisaniu pracy
Stary 2007-11-27, 21:12   #228
xxbiankaoo
Raczkowanie

dzięki Ameska wpisywałam w google ale u mnie nic z tego nie wyświetliło się ;/
Stary 2007-12-07, 02:22   #229
daruuu
BAN stały

Exclamation Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki

Witam,

W 2006 r. zostały zlikwidowane studia magisterskie na kierunku kosmetologia. W wyniku działalności Stowarzyszenia Studentów Kosmetologii (rozmów z ówczesnym Ministrem Nauki i Szkolnictwa Wyższego) możliwość studiowania na studiach magisterskich na kierunku kosmetologia została przedłużona do roku 2011 ( nabór jedynie do roku 2009).
Zlikwidowanie studiów mgr najprawdopodobniej ma na celu ograniczenie kosmetologom zwiększania uprawnień. Jest to bardzo niekorzystne dla całej grupy zawodowej.

Zapraszam wszystkich studentów kosmetologii do wstępowania do Stowarzyszenia Studentów Kosmetologii

pod powyższym linkiem znajduje się informacja o Stowarzyszeniu. Znajduje tam się również link do formularza zgłoszeniowego.

Zapraszam również do przeczytania artykułu o kształceniu kosmetologów:

http://kosmetologia.com.pl/content/view/75/293/

BARDZO PROSZę O PRZEKAZYWANIE INFORMACJI O STOWARZYSZENIU WSZYSTKIM STUDENTOM KOSMETOLOGII!

Razem mamy ogromne szanse aby osiągnąć sukces!

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

przewodniczący
Stowarzyszenia Studentów Kosmetologii

Edytowane przez daruuu
Czas edycji: 2008-01-18 o 23:27
daruuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-08, 08:53   #230
wertusia
Zakorzenienie

Ameska mogłabyś podać jakie książki/podręczniki są potrzebne na studiach ?

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904
wertusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-18, 17:12   #231
wertusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wertusia Pokaż wiadomość

Podbijam moje pytanie

Jakie ksiazki przydatne są na studiach kosmetologi?

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904
wertusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-12, 21:05   #232
olcik_07
Zadomowienie

GG do olcik_07

czesc ciesze sie ze dostałam ten wątek od modertora bo nie mogłam nic znależc o kosmetologi. Chciałabym chodzić do Wyższej Szkoły Fizjoterapii w naszym piknym mieście mam jednak pare pytan: jak dużo jest chemi? i ile jest ludzi na wydziale? będę wdzięczna za odpowiedzi
Stary 2008-01-18, 14:56   #233
rashly222
Raczkowanie

GG do rashly222

hej wam a idzie ktos na strudia do poznania?? na wszpziu?? szukam znajomych bo idze tam od pazdziernika tego roku.
rashly222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 23:21   #234
Maripossa
Zakorzenienie

Cytat:
Liczba zajęć praktycznych została obcięta ze względu na decyzję ministerstwa, szkoła i tak zorganizowała więcej.. Była o tym mowa w wątku.

EDIT: Poza tym zajęcia praktyczne niosą ze sobą wiele niebezpieczeństw, np. Vapozon plujący wrzątkiem zamiast pary.. Dobrze, że szyja a nie twarz
dostalas wogole za to odszkodowanie? ...u nas byloby nie do przyjecia zeby popsuty sprzed dac studentkom. ehh
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 23:24   #235
Maripossa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wertusia Pokaż wiadomość
na pewno pomocna bedzie ksiazka Kosmetyka dr B.Peters. Jest w niej praktycznie wszystko co dotyczy kosmetologii dosc droga, ale kazdy student kosmetologii mus ja miec
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 20:51   #236
agiii
Zadomowienie

niby matura w 2010 wiec LO cale przede mna ale kosmetologia mnie interesuje baaardzo. Ale zaszokowalyscie mnie fizyka!!!! :O tam jest fizyka? matko i córko! w takim razie chyba rezygnuje bo to moj najbardziej w zyciu znienawidzony przedmiot!!! ledwo go ciągne!!! i jeszcze na studiach to juz tego nie wytrzymam.....

Wyższej Szkoły Fizjoterapii we wroc, to tam to są studia czy studium?
myslalam zeby isc na studium po liceum a ew. potem na kosmetologie na studiach, ale doszlam do wniosku ze rozszerz. biologi chyba nie zdam! z chem moze jakos pojdzie.... bo podobno na studium nie wymagaja rozszerzonych poprostu chca zeby zdac mature tak? a na studiach biora wyniki z rozszerz. biol i chem?? bo ja nie wiem jak juz z tym jest
agiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 21:03   #237
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agiii Pokaż wiadomość
niby matura w 2010 wiec LO cale przede mna ale kosmetologia mnie interesuje baaardzo. Ale zaszokowalyscie mnie fizyka!!!! :O tam jest fizyka? matko i córko! w takim razie chyba rezygnuje bo to moj najbardziej w zyciu znienawidzony przedmiot!!! ledwo go ciągne!!! i jeszcze na studiach to juz tego nie wytrzymam.....

Wyższej Szkoły Fizjoterapii we wroc, to tam to są studia czy studium?
myslalam zeby isc na studium po liceum a ew. potem na kosmetologie na studiach, ale doszlam do wniosku ze rozszerz. biologi chyba nie zdam! z chem moze jakos pojdzie.... bo podobno na studium nie wymagaja rozszerzonych poprostu chca zeby zdac mature tak? a na studiach biora wyniki z rozszerz. biol i chem?? bo ja nie wiem jak juz z tym jest
jest studium i są studia wyzsze

jezeli zdecydujesz sie na studia:
nie musisz zdac swietnie matury, wazne, zeby byla zdana, liczy sie kolejnosc zgloszen

ale jezeli nie cierpisz wkuwac biologii to mozesz byc troche niezadowolona, ja poznalam dopiero anatomie, a pozniej podobno jest jeszcze gorzej

wg mnie to sa studia przyrodnicze, scisle, uczyc sie trzeba, w dodatku systematycznie

Boziu pomoz mi zaliczyc anatomie w tym semestrze
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 21:47   #238
Nataszka222
Raczkowanie

Hello.
Jestem studentką w WSF we Wrocławiu. Studia jak dla mnie nie są ciężkie aleee uczyć się trzeba. Fakt faktem zdarzają się i tacy co nie przejdą nawet pierwszego semestru ale to tylko i wyłącznie wina ich samych;/ Najgorsze w tej szkole to anatomia i histologia.. Naprawdę trzeba się uczyć...i tu zawodzą się kolejne studentki które przychodzą do tej szkoły z myślą ze jest to kierunek na którym nie trzeba nic robić, oceny płyną z nieba, z myślą płacę to żądam. Nic błędnego!!!

Słuchajcie dziewczyny - musicie sobie odpowiedzieć na pytanie. Czy chce być kosmetyczkami ? czy kosmetologami? Gdyż oba te pojęcia są mylone i bardzo często stawiane na jednym poziomie. Chcąc iść na kosmetologię musicie zdawać sobie sprawę ze będziecie musiały włożyć w to dużo energii i siły, także i pieniędzy. Jesteśmy przygotowywane do zawodu pod różnymi kątami. Np do pracy w laboratorium...a nie tylko w gabinetach kosmetycznych. Kosmetyczka jest przygotowywana przede wszystkim pod tym kątem - do pracy w gabinecie. Kosmetolodzy raczej do pracy w laboratorium i poniekąd w gabinecie. Choć przyznam że pod względem zajęć praktycznych studia nie dorównują studium. Taka prawda. Ale jak to się mówi "cós za cóś ))"
Ja osobiście gdybym miała możliwość wyboru raz jeszcze to poszłabym najpierw na studium, później na zaoczne i pracowała już podczas studiów w gabinecie.

życzę Wam wszystkiego dobrego przyszłe kosmetolożki

oto link fajnej str www. : www.kosmetologia.com.pl. Gdybym mogla Wam pomóc piszcie
Nataszka222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 21:56   #239
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nataszka222 Pokaż wiadomość
Hello.
Jestem studentką w WSF we Wrocławiu. Studia jak dla mnie nie są ciężkie aleee uczyć się trzeba. Fakt faktem zdarzają się i tacy co nie przejdą nawet pierwszego semestru ale to tylko i wyłącznie wina ich samych;/ Najgorsze w tej szkole to anatomia i histologia.. Naprawdę trzeba się uczyć...i tu zawodzą się kolejne studentki które przychodzą do tej szkoły z myślą ze jest to kierunek na którym nie trzeba nic robić, oceny płyną z nieba, z myślą płacę to żądam. Nic błędnego!!!

Słuchajcie dziewczyny - musicie sobie odpowiedzieć na pytanie. Czy chce być kosmetyczkami ? czy kosmetologami? Gdyż oba te pojęcia są mylone i bardzo często stawiane na jednym poziomie. Chcąc iść na kosmetologię musicie zdawać sobie sprawę ze będziecie musiały włożyć w to dużo energii i siły, także i pieniędzy. Jesteśmy przygotowywane do zawodu pod różnymi kątami. Np do pracy w laboratorium...a nie tylko w gabinetach kosmetycznych. Kosmetyczka jest przygotowywana przede wszystkim pod tym kątem - do pracy w gabinecie. Kosmetolodzy raczej do pracy w laboratorium i poniekąd w gabinecie. Choć przyznam że pod względem zajęć praktycznych studia nie dorównują studium. Taka prawda. Ale jak to się mówi "cós za cóś ))"
Ja osobiście gdybym miała możliwość wyboru raz jeszcze to poszłabym najpierw na studium, później na zaoczne i pracowała już podczas studiów w gabinecie.

życzę Wam wszystkiego dobrego przyszłe kosmetolożki

oto link fajnej str www. : www.kosmetologia.com.pl. Gdybym mogla Wam pomóc piszcie
jestes na II roku tak?

ja jestem na pierwszym i nasza liczba zajec praktycznych jest zalamujaca osoby ze studium wiecej beda potrafily praktycznie niz my na studiach wyzszych.

a z ta mozliwoscia pracy w laboratorium...

w tym rzecz, ze kiedys w to wierzylam, ze poza praca w gabinecie sa inne, ciekawe mozliwosci. a teraz mam okres zwatpienia co do przyszlosci nie jestem do konca pewna czy chcialabym pracowac w gabinecie

eh, czas pokaze
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 23:58   #240
Nataszka222
Raczkowanie

miejmy chociaż nadzieje)) heheh.. ..zawsze to jakieś szanse są))
Nataszka222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości