Obozy - Kto w tym roku wybiera się do Hiszpanii ? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-03, 23:33   #211
afus
Raczkowanie

Dot.: Blanes-Costa Brava obóz młodzieżowy camping Roca**

Cytat:
Napisane przez pocz Pokaż wiadomość
Czytałam to i mam do ciebie kilka pytań Jak z cenami w tamtym miasteczku? Jak daleko był kemping od plaży? W jakim stanie łazienki, itp. ? (Chodzi mi o to czy warunki zupełnie polowe czy da się przeżyć ) i ogólnie, jak wrażenia?

I jeszcze chętnie przygarnę informacje nt. Thassos Gdzie lepiej pojechać? Thassos czy Gargano ?
No wiec ceny nie były aż tak straszne. Spodziewałem sie ze bedzie gorzej.
Ja z namiotu miałem praktycznie widok na morze. Do plazy bylo może ze 100 metrów. Łazienki ogolnie ok. Koło umywalek bylo duzo robakow ;p ale ogolnie spoko. A jeszcze jedna sprawa to mrówki w niektorych namiotach xD czasami nie dało sie spac bo robiły sobie ścieżkę przez środek łóżka.
Ale mimo wszystko naprawde polecam Vieste, to były moje najlepsze dotychczac wakacje i z checia pojechałbym tam jeszcze raZ ;]
afus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 15:20   #212
astrum
Raczkowanie

[a tak nie w temacie] Na które wycieczki fakultatywne zamierzacie się wybrać? Ja myślę, że na wszystkie trzy trochę nie ma sensu jechać, bo i tak w cenie tego obozu jest mnóstwo zwiedzania, a na plaży/campingu/w samym Blanes też trzeba trochę posiedzieć pomijając fakt że, jeden dzień z góry odpada na zwiedzanie Barcelony.
astrum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-04, 15:25   #213
karolkuuu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez astrum Pokaż wiadomość
[a tak nie w temacie] Na które wycieczki fakultatywne zamierzacie się wybrać? Ja myślę, że na wszystkie trzy trochę nie ma sensu jechać, bo i tak w cenie tego obozu jest mnóstwo zwiedzania, a na plaży/campingu/w samym Blanes też trzeba trochę posiedzieć pomijając fakt że, jeden dzień z góry odpada na zwiedzanie Barcelony.
ja się czaję na wieczór hiszpański, albo waterworld
Stary 2009-06-05, 12:15   #214
Jangdzia
Raczkowanie

GG do Jangdzia

Cytat:
Prawdopodobnie na waterworld
Jangdzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 13:28   #215
Antarktyda
Raczkowanie

zabierzcie mnie z sobą do Blanes...proooszę

kurcze, bo nie wyszlo mi z wyjazdem w tym roku ;(

"
Antarktyda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 15:24   #216
cytrynowa-kawa
Raczkowanie

GG do cytrynowa-kawa Wyślij wiadomość przez MSN do cytrynowa-kawa Send a message via Skype™ to cytrynowa-kawa

Cytat:
ja też waterworld.
cytrynowa-kawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-05, 20:20   #217
lovexsongsxkillxme
Przyczajenie

Dot.: obóz młodzieżowy Calella - Hiszpania !!!!

Cytat:
Napisane przez Fati0407 Pokaż wiadomość
thx. i wzajemnie
dzięki XDDD

No, come on, wpisywać się kto jedzie i kto był.
Jeżeli ktoś już był w hotlu Mont Rosa to, proszę, napiszcie jak tam jest. jakie warunki , jedzenie? dzieki z góry.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-05, 21:49   #218
angelitaa
Przyczajenie

ja również waterworld
angelitaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-06, 15:16   #219
Jozka
Raczkowanie

Jedzie ktoś do Calelii na turnus od 12 do 24 lipca? (hotel continental)

Edytowane przez Jozka
Czas edycji: 2009-06-12 o 16:25
Jozka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-06, 15:33   #220
astrum
Raczkowanie

To ja też chyba wezmę waterworld
astrum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 07:06   #221
kalcia28
Przyczajenie

Talking Hiszpania Costa Brava

Jedzie może ktoś na obóz z traveland, europa bus, mill-tour, orbis travel do Hiszpanii w pierwszym terminie?
kalcia28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-07, 10:44   #222
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Hiszpania Costa Brava

Cytat:
Napisane przez kalcia28 Pokaż wiadomość
Jedzie może ktoś na obóz z traveland, europa bus, mill-tour, orbis travel do Hiszpanii w pierwszym terminie?
Poczytaj w wątku zbiorczym, masa wiary jedzie.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 11:43   #223
ewellaaa
Przyczajenie

hej ja jade na obóz do Lloter de mar w sierpniu czy ktoś też ?
ewellaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 12:43   #224
taVi
Przyczajenie

GG do taVi

Cytat:
Napisane przez Jozka Pokaż wiadomość
Jedzie ktoś do Calelii na turnus od 12 do 24 lutego? (hotel continental)
luty ? ;o
taVi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 14:04   #225
aklina
Rozeznanie

Dot.: Kto w tym roku wybiera się do Hiszpanii?

W tym roku 7 raz odwiedzę Hiszpanię...mam nadzieję,że bedzie szczęśliwy
Miejscowosc Santa Suzana- wybór padł ze wzgledu na stajnie ... obym nie żałowała :P
aklina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 09:38   #226
sweetamber4u
Raczkowanie

ja jade do LLoret De Mar od 26 sierpnia do 7 wrzesnia jedzie tez ktos do hotelu Don Juan?? jak tak pisac 3443675
sweetamber4u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 18:28   #227
kalcia28
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Kto w tym roku wybiera się do Hiszpanii?

Ponawiam po raz któryś pytanie: Czy ktoś jedzie z traveland, europa bus, mill-tour, orbis travel na obóz do Hiszpani od 28 czerwca do 10 lipca? gg 10002284 piszcie jak ktoś jedzie. Pozdrawiam.
kalcia28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 12:12   #228
redhoga
Przyczajenie

Jadę do Blanes z biura Olimp już trzeci rok z rzędu. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania chętnie na nie odpowiem. Ale widzę, że najbardziej Was interesuje funkcjonowanie obozów młodzieżowych.

Co do wycieczek fakultatywnych to uważam, że warto z nich skorzystać pomimo, że część wycieczek jest w cenie. Naprawdę warto zdecydować się na Waterworld - cena około 25 euro i na rejs statkiem do Tossy de Mar - około 15 euro (trochę zawyżyłam ceny, ale to celowo gdyż z doświadczenia wiem, że co roku się zmieniają).

Jeśli chodzi o dyskoteki to w Blanes są dwie najczęściej uczęszczane Las Vegas i Arena (w przeciwieństwie do Lloret de Mar gdzie się od dyskotek nie można opędzic). Polska młodzież chodzi raczej do Las Vegas, gdzie jest taniej i gdzie pracuje polska ochrona. Karnet w tamtym roku kosztował 12 euro.

A co do wychowawców to obowiązuje stała zasada - jak młodzież jest sympatyczna i bezproblemowa to wychowawcy też są spoko. Jak już zaczynają podskakiwac, to też nie dadzą sobie w kasze dmuchac.
redhoga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 14:31   #229
cytrynowa-kawa
Raczkowanie

GG do cytrynowa-kawa Wyślij wiadomość przez MSN do cytrynowa-kawa Send a message via Skype™ to cytrynowa-kawa

Cytat:
Napisane przez redhoga Pokaż wiadomość
Jadę do Blanes z biura Olimp już trzeci rok z rzędu. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania chętnie na nie odpowiem. Ale widzę, że najbardziej Was interesuje funkcjonowanie obozów młodzieżowych.

Co do wycieczek fakultatywnych to uważam, że warto z nich skorzystać pomimo, że część wycieczek jest w cenie. Naprawdę warto zdecydować się na Waterworld - cena około 25 euro i na rejs statkiem do Tossy de Mar - około 15 euro (trochę zawyżyłam ceny, ale to celowo gdyż z doświadczenia wiem, że co roku się zmieniają).

Jeśli chodzi o dyskoteki to w Blanes są dwie najczęściej uczęszczane Las Vegas i Arena (w przeciwieństwie do Lloret de Mar gdzie się od dyskotek nie można opędzic). Polska młodzież chodzi raczej do Las Vegas, gdzie jest taniej i gdzie pracuje polska ochrona. Karnet w tamtym roku kosztował 12 euro.

A co do wychowawców to obowiązuje stała zasada - jak młodzież jest sympatyczna i bezproblemowa to wychowawcy też są spoko. Jak już zaczynają podskakiwac, to też nie dadzą sobie w kasze dmuchac.
są jakieś dyskoteki w których wpuszczają poniżej 16 lat?
cytrynowa-kawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 14:47   #230
karolkuuu
Zadomowienie

Cytat:

a czy byłaś na campingu czy w hotelu? ciekawi mnie jakie tam panują warunki
Stary 2009-06-09, 17:38   #231
redhoga
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cytrynowa-kawa Pokaż wiadomość
są jakieś dyskoteki w których wpuszczają poniżej 16 lat?
Co do dyskotek to do każdej oficjalny wstęp jest od 16 lat. Ale dwa lata temu nikt nie zwracał na to specjalnie uwagi jeśli się wyglądało na tą szesnastkę. Ale już w tamtym roku trzeba się było do tego dostosować, ponieważ policja robiła niezapowiedziane naloty na dyskoteki i sprawdzała jej uczestników - jeśli w klubie byłby ktoś poniżej granicy wiekowej lokal zostałby zamknięty a właściciel stracił licencję, dlatego woleli już nie ryzykować.

A coś dla młodszych?? W soboty organizowana była dyskoteka do lat 16 w klubie Las Vegas - niektórzy się zdecydowali i z tego co wiem byli zadowoleni A oprócz tego w każdą sobotę jest też dyskoteka na campingu organizowana przez właścicieli.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez karolkuuu Pokaż wiadomość
a czy byłaś na campingu czy w hotelu? ciekawi mnie jakie tam panują warunki
Na campingu Roca. Zatem spanie w namiotach czteroosobowych. W namiocie są dwie sypialnie z łóżkami i przedsionek z szafą. Do każdego namiotu jest stolik i krzesełka. Na cały obóz przysługuje kącik gospodarczy z dwiema lodówkami. Namioty są posprzątane jak się do nich wprowadza, a później trzeba już sobie sprzątać.
Co do wyżywienia to są 3 posiłki dziennie. Gotują Słowacy, ale nigdy nie wiadomo jak będzie bo to zależy od kucharza jak gotuje.
Łazienki na campingu są dwie, raczej nie ma kolejek i są regularnie sprzątane. Pewnie, że się zdarzą jakieś niespodzianki nie tam gdzie trzeba no ale panie sprzątające nie mogą za każdym przecież chodzić. Ciepła woda jest tylko pod prysznicami. Są też osobne umywalki na zewnątrz łazienek do zmywania naczyń i do prania jakby ktoś chciał.
Na terenie campingu jest sklepik - ceny znośne, lepiej się przejść kawałek do miejscowych sieci takich jak Caprabo albo Condis. Jest też restauracja i basen. Basen bardzo przyjemny, ale lepiej korzysta z niego do południa jak jeszcze tak nie praży a później iść na plażę.
Stary 2009-06-09, 17:52   #232
karolkuuu
Zadomowienie

Cytat:

Na campingu Roca. Zatem spanie w namiotach czteroosobowych. W namiocie są dwie sypialnie z łóżkami i przedsionek z szafą. Do każdego namiotu jest stolik i krzesełka. Na cały obóz przysługuje kącik gospodarczy z dwiema lodówkami. Namioty są posprzątane jak się do nich wprowadza, a później trzeba już sobie sprzątać.
Co do wyżywienia to są 3 posiłki dziennie. Gotują Słowacy, ale nigdy nie wiadomo jak będzie bo to zależy od kucharza jak gotuje.
Łazienki na campingu są dwie, raczej nie ma kolejek i są regularnie sprzątane. Pewnie, że się zdarzą jakieś niespodzianki nie tam gdzie trzeba no ale panie sprzątające nie mogą za każdym przecież chodzić. Ciepła woda jest tylko pod prysznicami. Są też osobne umywalki na zewnątrz łazienek do zmywania naczyń i do prania jakby ktoś chciał.
Na terenie campingu jest sklepik - ceny znośne, lepiej się przejść kawałek do miejscowych sieci takich jak Caprabo albo Condis. Jest też restauracja i basen. Basen bardzo przyjemny, ale lepiej korzysta z niego do południa jak jeszcze tak nie praży a później iść na plażę.
dziekuje za odpowiedz ;* a masz moze jakies zdjecia tego campingu? jestem strasznie ciekawa jak wyglada i chcialabym zobaczyc wczesniej zeby sie nie rozczarowac wiem marudze ;P
Stary 2009-06-10, 12:05   #233
redhoga
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolkuuu Pokaż wiadomość
dziekuje za odpowiedz ;* a masz moze jakies zdjecia tego campingu? jestem strasznie ciekawa jak wyglada i chcialabym zobaczyc wczesniej zeby sie nie rozczarowac wiem marudze ;P
Zdjęć campingu jako takich nie mam niestety. Pewnie, że nie są to jakieś luksusy bo to przecież nie hotel ale jest OK. No i przez to fajnie się można zintegrować z grupą, bo nie jest tak, że każdy siedzi w swoim pokoju zamknięty i wszyscy ten czas spędzają razem

Jeszcze jedna uwaga - trzeba wziąć latarki albo lampki turystyczne. Co prawda jest światło na środku alejki, ale do środka namiotów nie dochodzi.
No i dobrze pamiętać jednak o tych poszewkach na pościel, o których piszą w katalogu.

Będzie dobrze Do centrum miasta jest około 15 min promenadą, na plażę - 5 min, na dyskotekę - 5 min. No i końcem lipca zaczynają się wakacyjne wyprzedaże Można tanio kupić naprawdę fajne rzeczy

A i jeszcze warto zwiedzić ogród Botaniczny w Blanes - około 6 euro i polecam także w drodze do Hiszpani Muzeum z akwarium w Monako - nie pamiętam ceny.
Stary 2009-06-10, 14:33   #234
dziewonia
Raczkowanie

Cześć
Ja w tamtym roku byłam w Hiszpanii- Lloret De Mar.. było bosko! w tym roku też tam jadę na obóz 17-28 lipca, może chciałby ktoś jechać?
dziewonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 19:26   #235
Fati0407
Raczkowanie

GG do Fati0407

Cytat:
Napisane przez dziewonia Pokaż wiadomość
Cześć
Ja w tamtym roku byłam w Hiszpanii- Lloret De Mar.. było bosko! w tym roku też tam jadę na obóz 17-28 lipca, może chciałby ktoś jechać?
Ja też jade do Lloret... Tylko z biura podróży Steja i mam turnus od 8-23 lipca
Fati0407 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 20:55   #236
dziewonia
Raczkowanie

Tak długo? to ile płacisz za obóz?
Stary 2009-06-11, 16:09   #237
Fati0407
Raczkowanie

GG do Fati0407

Cytat:
Tak długo? to ile płacisz za obóz?
1849 zł ale w cenie mam wycieczki (po drodze) do Włoch do parku rozrywki Gardaland później Monaco, Monte Carlo i po drodze powrotnej do Paryża
Stary 2009-06-11, 22:24   #238
dziewonia
Raczkowanie

A to wiem, wiem, widzialam takie obozy ale ja wole jechac na taki zwykły :P..
Stary 2009-06-12, 07:57   #239
Fati0407
Raczkowanie

GG do Fati0407

Cytat:
A to wiem, wiem, widzialam takie obozy ale ja wole jechac na taki zwykły :P..
aha a ja po raz pierwszy na takie nie zwykly
Stary 2009-06-13, 13:22   #240
Jozka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taVi Pokaż wiadomość
Continental. Ty jedziesz pierwszy raz czy już byłaś w Hiszpani ?

Czytałaś opinie o tym hotelu? Też się tam wybieram, ale podobno nie jest ciekawie...
Jozka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości