|
|
#211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: perfumy "niegrzeczne" ...
Beliczku, jaki nostalgiczny Avatar...
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twój avatarek płomiennie gorący
|
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wypisalam rozne perfumy, ktore mi sie mniej lub bardziej niegrzecznie kojarza. Ale jesli chodzi o, ze tak powiem, "konkrety", to ja zdecydowanie dolaczam do klubu naturalsow
|
|
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Toccato,
uwielbiam Twoje opisy OI. Ta odaliska o pelnych ksztaltach, tudziez azteckie przysmaki itd. bardzo dzialaja mi na wyobraznie A juz eksperyment na TZ-cie z Nieprzyzwoita w roli glownej rozbawil mnie do lez |
|
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
Szumaczku
Ja uwielbiam Twoje porównanie Tumulte do kurtyzany. Oczyma wyobraźni widzę damę w ogniście czerwonej, szamerowanej złotem, mocno wydekoltowanej sukni - takiej jaką miała ma Uma Thurman w "Vatelu", choć o bardziej "renesansowych" rysach twarzy. Jak ja żałuję, że te perfumy zupełnie nie współgrają z moją skórą! Za to kocham wersję męską. No i jeszcze mały dodatek do niegrzecznych zapachów Ostatnio parzyłam kawę "5 smaków" Pożegnania z Afryką, gdy TŻ mruknął rozmarzony: "Ach, gdybyś ty perfumy o takiej nucie znalazła" i zawiesił bardzo znacząco głos ![]() Hm... no i gdzie ja takiej bogatej, nasyconej kawy mam szukać? W L'Or Torrente niby jest, ale nie taka. Może Kyoto CdG... Muszę sobie odświeżyć. Swego czasu zrobiło na mnie piorunujące wrażenie...
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Perfumy niegrzeczne to wg mnie (i mojego mężczyzny
) przede wszystkim: Kingdom, Angel (klasyk), Le Baiser du Dragon i Agent Provocateur. Tego ostatniego nie mam (jeszcze ), ale dostałam próbkę do Evee i muszę przyznać, że rzeczywiście jest szalenie intrygujący.Wymienione zapachy łączy to, że są nieprzewidywalne, niejednoznaczne, kontrowersyjne. Ani zbyt słodkie, ani kwiatowe, a już na pewno nie świeże. Lubię słodziaki, ale tylko jeden jest wg mnie "niegrzeczny" - zniewalający Hypnotic Poison. Organza Indecence, Escada Collection, Mira Bai są piękne, ale nie zmysłowe. Ciepłe, otulające, miłe dla nosa, ale bez pazura. I jeszcze Musk Etro, który wymieniła Rybkad - to czyste piżmo, wyraźnie seksualne, wręcz fizjologiczne. Niezwykły, hipnotyczny zapach.
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
teraz jest zima wiec moze nie
ale jak mozecie to wyprobujcie prosze latem perfumy "sun" jil sander naprawde nie wiem dlaczego sa malo popularne wogole i na wizazu ,uwazam,ze naprawde warto sa nieprzyzwoicie ponetne,zmyslowe,ciekawe, trudno mi powiedziec dokladnie na czym to polega ale sa na skorze bardzo sloneczne,seksowne,letnie ,pieknie trzymaja sie skory jak olejek do opalania a poza tym zmieniaja sie na kazdej kobiecie inaczej,sa slodkie ale nie mdlace,kompletnie nieporownywalne i nieprzewidywalne -zapach jest niespotykany,trwaly i bardzo oryginalny naprawde
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
zapomnialam napisac
moj TZ wlasnie oprocz allure,hypnotic poison,obsession i obsession night - umiejetnie dawkowanego ,wymienil wlasnie sun jako bardzo zmyslowy zapach
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Escada Magnetism
Bez dwóch zdan
|
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#223 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I lubię je na sobie ale to nie jest jakiś unisex, bo takowych nie lubię.
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dodam od siebie DKNY Black Cashmere, jest ciężki, orientalny, uwielbiam jak unosi się w powietrzu w pokoju rano
|
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie pięknym połączeniem jest "niegrzeczność" i niewinność zarazem czyli Angel Innocent
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten zapach cos w sobie ma
|
|
|
|
|
|
#228 |
|
Zadomowienie
|
Muszę dołożyć BY Dolce&Gabbana
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zadomowienie
|
Raczej nie wprowadze żadnego nowego zapachu
:- Deep Red Hugo Bossa - Mgnetism Escady - Addict Diora - Hypnotic Poison Diora
|
|
#230 |
|
Wtajemniczenie
|
Rochas Absolu...
|
|
|
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
A mi się ostatnio erotycznie kojarzą In Black Jesus del Pozo.Nie wiem co one w sobie mają ale to naprawdę bardzo głęboki i ekscytujący zapach.I pomysleć że za pierwszym podejsciem mnie odrzuciły
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ciekawy watek!
![]() Dla mnie idealne zapachy na randke to: !!! Envy Gucci (ooo tak... potwierdzone!) Envy Me Gucci (choc moze mniej, Envy to jednak Envy )!!! Ck One - zapach, do ktorego powracam i jestem mu wierna (ogolnie uwielbiam zapachy Calvina Kleina, ostatnio pryskam sie Truth, ale zamierzam zmienic go na Eternity Moment, a skrapialam sie juz Obssesion, Escape, Contradiction... nie pamietam, ale chyba prawie wszystkim Kleina )Natomiast zupelnie niedzialajacy erotycznie wydaje mi sie wlasnie Angel (i podobna do niego Euphoria Calvina Kleina, ktora nie zachwycila mnie...). A swoje odczucia wiaze z sytuacja, kiedy mialam go na sobie, a moj TZ stwierdzil, ze cos go "dusi w powietrzu" Od tej pory zadnego Thierry Muglera! ![]() Wiadomo, ze zapach jest rozny na roznych cialach... a moze tu chodzi o cos wiecej? Feromony, fluidy?
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
Aha... a meskich, najbardziej pociaga mnie ostatnio MEN Caroliny Herrery... Mhhhhhhhhhh!
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Amarige Givenchy, a żeby było śmieszniej, to dla mnie również Gucci Rush2, ni diabła nie wiem dlaczego
![]() No i zawsze pościelowo kojarzy mi się zapach serii Brown Sephory (balsam do ciała!), ale to juz raczej nie kategoria "Perfumy" |
|
|
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
Niegrzeczne
wg mnie są Desire
|
|
|
#236 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście i naturalnie, że J'adore DIORA i CLASSIQUE JPG, hahahahhahahahhaahhahahah ahaaaaaa...nie powiem, co się dzieje dalej, gdy mój facet je na mnie poczuje....hahahahahahaha aaaa
Pierwsze są super kobiece i pociagające a drugie super sexowne i baaaaaaaardzo niegrzeczne.......
|
|
|
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
Heh - Must Cartiera na papierku mnie nie zachwycił, za to na skórze, mój Boże, czysty , gorący erotyzm... Pachnie rozgrzaną słońcem skórą, a jednocześnie ma taką niesaamowitą zielona nutę, takiego soku z lodygi... Takze na lato tez, jak dla mine sie nadaje.
Czyli Must ląduje w must-have
|
|
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
Perfumy emanujące sexem
Są perfumki,które pachną bardzo kobieco,zwiewnie,delikatn ie, przypominają zapach lata lub ogrodu.
A ja chciałabym,żebyśmy stworzyły listę zapachów bardzo sexownych-nie takich które kojarzą się z delikatnością tylko wręcz przeciwnie,perfumy z ,,pazurkiem.'' Często spotkałm określenie,że perfumy pachną bardzo sexi. Jakie zapaszki są Waszym zdaniem najsexowniejsze? Edytowane przez Ewelinka83 Czas edycji: 2006-08-04 o 12:58 |
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Perfumy emanujące sexem
Może ja zacznę listę perfum,które moim zdaniem pachną bardzo intrygująco.
-Hugo Boss ,,Boss Intense'' -J.Lo. ,,Maiami Glow'' -C.K ,,Obsesison Night'' -Lancome ,,Hypnose'' |
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy emanujące sexem
Perfumy pachnące zwiewnie ogrodem może i kojarzą się kobieco, ale z seksem według mnie mnie nijak nie emanują.
Dla mnie seksownym zapachem jest np. Helmut Lang Woman czy Roberto Cavalli Woman, z uwagi na ładnie rozwijające się zmysłowe piżmo , sadał, vanilię.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

) jakoś niespecjalnie je preferuję
Wypisalam rozne perfumy, ktore mi sie mniej lub bardziej niegrzecznie kojarza. Ale jesli chodzi o, ze tak powiem, "konkrety", to ja zdecydowanie dolaczam do klubu naturalsow
W L'Or Torrente niby jest, ale nie taka. Może Kyoto CdG... Muszę sobie odświeżyć. Swego czasu zrobiło na mnie piorunujące wrażenie...
), ale dostałam próbkę do Evee i muszę przyznać, że rzeczywiście jest szalenie intrygujący.

ale to nie jest jakiś unisex, bo takowych nie lubię.