|
|
#211 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Niepomalowane paznokcie u stop... Co Wy na to??
Nie cierpię mieć niepomalowanych paznokciu u stóp. Więc jak tylko robi się ciepło i wiem, że będę chodzić w butach bez "palców" zawsze staram się mieć pomalowane paznokcie. Nie robię tego często, raz na tydzień wystarczy. Trzeba się uważnie przyjrzeć, żeby dostrzec, że nie wyglądają najlepiej. Inaczej jest oczywiście z paznokciami u rąk gdzie szybciej odpryskuję i muszę je malować co 2, 3 dni.
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Zadbane i pomalowane, bezapelacyjnie.
|
|
|
|
|
#213 |
|
BAN stały
|
Nie potrafię wyjść z domu z niezadbanymi = niepomalowanymi paznokciami u stóp
|
|
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie
![]() Lubie soczyste kolorki na swoich paznokciach ![]() Czerwienie , pomarańcze , pastele, wszystkie
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
A co myslicie o dodatkowym zakladaniu bizuterii na palce u stóp?
|
|
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Osobiście nie wyobrażam sobie wyjść z domu bez pomalowanych paznokci. Co jak co ale paznokcie to wizytówka kobiety. Jeśli mamy zadbane u rąk i stóp widać, że kobieta jest zadbana. Ale jak czasem widzę u kobiety, niby zadbana, wymalowana a paznokcie w sandałkach/klapkach żółte, długie, brudne widzę, że kobieta nie dba o siebie. Ogólnie patrząc na takie paznokcie chce mi się ...
|
|
#217 | |
|
Rozeznanie
|
Ja osobiście nie jestem zwolenniczką takiej biżuterii. Jest w ogóle wygodna? Nie przeszkadza?
Pewnie do wszystkiego da się przyzwyczaić. Ja nie noszę i nie mam zamiaru ![]() Cytat:
|
|
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
Ja wolę pomalowane niż niepomalowane. Ale fajnie żeby były pomalowane ładnie i starannie, a nie obdrapne (wtedy już chyba wolę jednak niepomalowane).
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#220 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie wręcz nie wyobrażam wyjść z domu w sandałkach lub w butach z odkrytym paluszkiem, bez lakieru. Czułabym się jak bez części garderoby. Nie podobają mi sie moje stopy, a lakier je całkowicie zmienia .
|
|
|
#221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
Ja bardzo nie lubię widoku niepomalowanych paznokci.
Osobiście wybieram ciemne kolory. Jeśli ktoś woli jasne, to dlaczego nie Byle byłby zadbane i pomalowane. A biżuteria: podoba mi się bransoletka na kostce, na palcu u siebie nie lubię, ale u niektórych kobiet naprawdę wygląda to nieźle. |
|
|
|
|
#223 |
|
Konto usunięte
|
Na pewno lepsze niepomalowane niż poodpryskiwane, byle jak pomalowane itp
Też maluje, ładniej wyglądają. |
|
|
|
|
#224 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wyobrażam sobie mieć niepomalowanych paznokci u stóp
W ogóle mam wrażenie, że to, co ostatnio mam okazję widywać na ulicach, to tylko zły sen. No ludzie, jak można zakładać sandały/klapki/peep toe, kiedy lakier płatami złazi z paznokci? Albo w ogóle go nie ma, a stopy nieruszane od kilku miesięcy? Mnie taki widok czasem aż fizycznie boli. ![]() No ale może jestem przewrażliwiona, jakby tak się zastanowić, to zawsze zwracałam na stopy dużą uwagę, a mój ostatni były - fetyszysta jeszcze bardziej to podsycił.
|
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
a ja jeszcze 2 lata temu nie malowałam paznokci u stóp
ale odkąd zaczęłam, to jak zmywam lakier wydaje mi się że brzydko to wygląda (choć mam zadbane stopy/paznokcie) i jakoś "łyso" .No ale to zdecydowanie kwestia przyzywczajenia
|
|
#226 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Stopy muszą mieć pomalowane paznokcie i już, koszmarnie się czuję kiedy nie mam zrobionych ładnie paznokci. O ile paznokcnie u rak mogę mieć bez lakieru, albo tylko pomalowane bezbarwnym, to u stóp kolorek koniecznie.
|
|
|
|
|
#227 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
jeju niepomalowane paznokcie u stóp wyglądają☠FATALNIE! ja mam teraz ciemny granat, wyglądają świetnie z czarnymi sandałami
|
|
|
|
|
#228 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam natomiast odwrotnie - brzydzi mnie wręcz lakier na paznokciach u stóp
Od razu zastanawiam się jakiego grzyba kobieta ukrywa pod tym lakierem .
|
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#230 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
ale tak są ok. u rąk- zazwyczaj bezbarwny, a u nóg zawsze jakiś kolor- raz czerwony, raz fioletowy albo inny ale kolor musi być ![]() jakoś mnie dorzuca jak kobiety mają niepomalowane u nóg- zwłaszcza jak zakładają do tego jakieś wysokie szpilki z odkrytymi palcami- nieladnie to wygląda |
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zgadzam się ![]() muszę duzo czasu poświęcić moim stopom żeby wyglądały ładnie a pomalowane paznokcie sprawiają ze nie czuje się jakbym miała męskie stopy
|
|
|
|
|
|
#233 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
O ile nie popieram podniecania się niemalowanymi paznokciami, a tym bardziej krytyki takiego stanu rzeczy, o tyle sama mam jobla na tym punkcie i nie podobają mi się nie tylko paznokcie ale i stopy jeśli pazury nie są pomalowane.
Ot taki fiź. Sama nigdy nie odsłaniam palców, jeśli nie pomalowałam pazurków. Mimo że szłapy mam proste, a pazury ładne, równe. ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla co niektórych w tym wątku żenująco powiązanym problemem życiowym i ogromnym przeżyciem jest zobaczenie kobiety z niepomalowanymi paznokciami. Ja mam natomiast odwrotnie, dla mnie schludne są paznokcie czyste, równo przycięte i pomalowane najwyżej bezbarwnym lakierem. Pomalowane kojarzą mi się z brudem. I tylko kojarzą, nie przyżywqam tego jak mrówka okres. |
|
|
|
|
|
#236 |
|
Przyczajenie
|
Ja jestem wręcz chora na punkcie niepomalowanych paznokci - absolutnie ZAWSZE mam je pomalowane.
I u rąk, i u stóp. Zima, lato - nieważne. U rąk zwykle odżywką Astora, a u stóp malinowym lakierem, często Astora lub Chanel - dla mnie są idealne.
|
|
|
|
|
#237 |
|
Przyczajenie
|
moje tez zawsze sa pomalowane. Polecam hybrydowy lub zelowy frencz plusem jest to ze na sttopkach nie trzeba tak czesto uzupelniac odrostu jak na rekach, bo paznokcie u nog rosna wolniej jaka wygoda
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
Nie miałam okazji widzieć kobiety z ładnie zrobionym frenczem, a szkoda, bo fantastycznie wygląda frencz na paznokciach stóp.
|
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
To jest sprawa indywidualna , uważam że nie każdy musi mieć pomalowane paznokcie , lecz dobrze by było by były zadbane
|
|
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Ja zimą maluję paznokcie u stóp, ale raczej bezbarwnym albo bardzo delikatnym kolorem. Czasami nie mam pomalowanych, ale pod warunkiem, że nie wychodzę akurat do nikogo w cienkich rajstopach, bądź do mnie nie przychodzą goście.
Latem właściwie cały czas mam pomalowane na soczyste kolory. Dzisiaj akurat mam baaardzo delikatny jasny róż, ale to dlatego, że ostatnio tak zadbałam o paznokcie stóp, że i bez lakieru wyglądają ok (olej rycynowy z oliwa z oliwek i cytryną - codziennie przykładałam na paznokcie u stóp wacik nasączony tym wszystkim). W ogóle to ja mam bardzo dużą płytkę paznokcia u stóp i jak mam pomalowane to to całkiem nieźle wygląda. Mogę nawet malować wzorki, taaaką dużą powierzchnię mam do popisu. W ogóle nigdy nie narzekałam na moje stopy. No... Poza denerwującym jednym paznokciem, który mi wrasta i muszę się z nim co chwilę męczyć.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.

Pomoże

.