![]() |
#211 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prawidłowa Kosmetyczka Nastolatki
Gdzieś na górze wklejałam listę żeli bez SLS, więc wybierz coś sobie i potem poczytaj recenzje na KWC
![]() Czy ten krem z Avonu to ten? : http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=10370 Jeśli tak to go odstaw. Wspominasz też o zaskórnikach - można się ich pozbyć za pomocą kwasów ale jest to dość kosztowne(kremy filtry itd) i trzeba mieć dużo cierpliwości. Ale opłaca się - mi się udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
czytałam ta liste ale nie miałam świadomości że mój jest kitowy, przepis wzięłam ze strony o trądziku dermatologicznej jeszcze4 nie mogę wklejać linków jak będę mogła to wkleję tam są też inne ok krem odstawie ale co z tym septykiem może być i z tym tonikiem czy może on jest nie dobry??? wspominałam o zaskórnikach bo mam tylko zaskórniki ale małe są najbardziej widać je pod światło bo normalnie do da się je jeszcze przeżyć pryszcze mnie omijają jak naraźcie odpukać. eh widzę że moja kosmetyczka jest makabryczna i sama to raczej się nigdy nie pozbędę tych zaskórników, mam do ciebie pytanie skoro ty właśnie miałaś ten problem to może poradzisz mi jak działać bo nie chce eksperymentować na skórze i ją niszczyć jak nie ma takiej potrzeby. jeśli mogłabyś mi zaproponować jakiś program działania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Moja cera:
-Naczynkowa -Mieszana -Trądzikowa -Wrażliwa czyli wszystko w jednym, niesamowicie trudna do pielęgnacji. Używam: Rano: -Płyn micelarny Vichy/pianka Vichy Skinset - szukam ideału -krem Cetaphil/Skinset Vichy - teraz próbuje Nutritic i Rosaliac LRP i chyba je kupie. -Krem z filtrem Iwostin spf 40 -krem pod oczy Flos Lek -makijaż - podkład Vichy Dermablend, puder Manhattan - czasem reszta Wieczorem: -mycie jw. -krem jw. -co drugi dzien Renewal na zmiane z Aknemycinem Ciało: -krem na rozstępy Eveline -balsam do ciała rozświetlający Dove. Myślicie że to dobra kosmetyczka?? Dalej szukami ideałów na moją niesforną cerę.
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Moja kosmetyczka jest dość spora, nie używam wszystkiego na raz rzecz jasna
![]() Dodam jeszcze, że mam skórę mieszaną skłonną do wyprysków (głównie na brodzie). A więc: Włosy: szampon i odżywka Timotey z bambusem olejek rycynowy raz na tydzień balsam Dove jedwabista gładkość pianka Shockwaves loki i fale lakier Nivea diamond gloss Ciało: balsam Garnier skóra muśnięta słońcem balsam Garnier różowy do suchej skóry balsam wiśniowo waniliowy Frutini balsam po opalaniu Garnier mleczko do opalania Nivea Sun dezodorant Adidas sensitive kulka Nivea double effect krem do rąk Ziaja z koziego mleka Twarz: żel do mycia twarzy Garnier czysta skóra ( zmieniam na Ziaja Tin Tin ponieważ Garnier zaczął mi wyszuszać twarz) krem stabilizujący Vichy skinset żel punktowy Garnier Pure krem pod oczy Eva Natura miodowa kuleczka z Oriflame (świetna na podrażnienia) maseczka Tołpa strefa T krem nawilżający Tołpa strefa T wazelina do ust co do kosmetyków kolorowych: podkład Maybelline Pure make up żel rozświetlający Oriflame Visions puder Maybelline Pure powder compact tusz Maybelline lash expansion tusz Astor volumetrix poza tym różnego rodzaju kredki, cienie, róże. To chyba na tyle.
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
roses0077 ja bym odstawiła ten tonik na Twoim miejscu - może uczulać tak mi się zdaje..
A co do zaskórnikow: na noc stosuje się kwasy(np. Effaclar K, AcneDerm)a na dzień filtry, ponieważ kwasy osłabiają naskórek i można się przebarwień nabawić. Jednak znalezienie odpowiednie jest bardzo trudne i kosztowne(chyba, że masz szczęście od razu trafić na taki, który ci odpowiada). Ale jeśli chodzi o kwasy i filtry to wejdź na podforum Biochemia Kosmetyczna tam są fachowcy ![]() aako podoba mi się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
no tak ale acen derm jest na wysyp pryszczy i jest to dość mocny środek aja nie ma potrzeby sie truć mocnymi środkami skoro niema ma takiej potrzeby????? ja che tyko choc na ągry i jakis łągodny program pilegnacyjny do oczyszczania twarzy żel krem jakis na dziń zfiltrem nie zpychjcy wągrów?....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
maseczka Tołpa strefa T martuskaa2 jak oceniasz tą maseczke??
![]() |
#218 |
Wtajemniczenie
|
AcneDerm działa na zaskórniki
![]() A z kremami z filtrem jest ciężko - ale nie będę się rozpisywać bo jak mówiłam fachowcem nie jestem a na Biochemii jest już wszystko co można wiedzieć o nich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie jest rewelacyjna, buźka po niej jest jakby jaśniejsza i taka fajna. Słyszałam, że kogoś tam za bardzo wyszusza jednak ja u siebie tego nie zauważyłam, na moją mieszaną cerę jest idealna.
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Clarissa
![]() filtr musi być czytam o mineralnych do twarzy ale jeszcze trochę poczytam tylko czy ten program by mi pomógł całkowicie??? Ty chyba właśnie a cne dermem sie leczyłaś zaskórniki tak?/ mam pytanie czy on bardzo wysusza cerę trzeba jakiś nawilżający na dzień>??? czytałam o humektnie że jest spox tylko teraz jest pytanie czy nie za dużo tych kosmetyków będę nakładać na twarz bo nie zawsze więcej znaczy lepiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
BAN stały
|
Odswiezam watek , swietny ;>
Edytowane przez Morellaa Czas edycji: 2008-06-23 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Wtajemniczenie
|
roses0077 wybacz, nie zauważyłam postu.
Możesz używać AcneDermu np przez 3 noce pod rząd potem na jedną noc odstawić i zastosować nawilżacz. I tak w kółko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
w kosmetyczce szesnastolatki:
-żel do oczyszczania skóry -płatki kosmetyczne i patyczki do uszu -chusteczki nawilżające -mleczko do demakijażu -krem nawilżający -woda toaletowa -tusz do rzęs, błyszczyk, korektor, puder |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
BAN stały
|
![]()
To ja tez napisze co mam w kosmetyczce , a malo tego jest i pielegnacja jakas znikoma xD Oczywiscie nie maluje sie tym wszystkim - przewazaja blyszczyki a na jakas okazje to czasami cienie ;>
Po kolei ;P * 12 cieni do powiek - z jakiejs tam gazetki - baardzo dobre ;> * Platki do demakijazu * Blyszczyk powiekszajaco-mrozacy * 2 blyszczyki essence - w tubce i z aplikatorkiem * Jakis tam bezbarwny blyszczyk zmieszany z fluidem ( nie uzywam prawie wcale ) taki kolor cielisty ... * Palmolive Naturals Shower Mini z Oliwka - np. na wakacje raczki umyc mozna * Garnier Czysta skora - krem nawilzajaco-matujacy antybakteryjny * Synergen - zel na wypryski i skore tradzikowa - punktowy z rossmana * Essence High Shine - nie dziala - cien do powiek w stanie cieklym , z aplikatorem * Gorzki pazurek - do paznokci * Jedwabista odzywka Be beauty ;P * Blyszczyk bezbarwny z gazetki * Duzy Sweet Kiss w tubie - blyszczyk oranzowy * Essence " Kiss me " swirl , blyszczyk w pudeleczku * Balea young - pomadka pomaranczowa , mialam truskawkowa ale sie zapodziala , trzeba poszukac xD * Pilnik rozowo - zolty z trzema typami ziasrnistosci * Essence Pocket Beauty - lusterko ze szczotka MINI * Zalotka ;>> Z wymienna gumeczka * Do wyrywania brwi - penseta * 9 prob zapachow na papierkach z adidasa ... pewnie polowa meska , ale w rossmannie dostalam ![]() * Wczesniej rozowe perfumy La rive - skonczyly sie ale zapach boski * Mel merio attractive girl - moj nowy ukochany zapach * Eau de Perfum - Blackberry - z gazetki , zapach troche ostry ale taki lesny * Spineczka do podpinania grzywki xD * Dove - balsam stopniowo opalajacy * Beta karoten Naturkaps * Balsam Cztery pory roku m.in z roza - do ciala * Mydelko siarkowe * Joanna - zel mokre wlosy do stylingu * Gliss Kur - Szampon z odzywka ;P * Juz sie skonczyly , ale sa godne wypisania - Jogurtowa Schauma - odzywka do wlosoow i jedwabista Schauma - szampon , Sunsilk - fioletowy balsam i balsam z szamponem do prostowania Nivea , oprocz tego to np. WAX ;> Oczywiscie szampon trzymam w lazience ![]() A i lat mam 13 ;>> No i to wszystko , jak cos jeszcze w domu znajde to dopisze ( a znajde na pewno ) ![]() Mozecie mi doradzic co jeszcze powinnam zakupic ? Jak myslicie ? Edytowane przez Morellaa Czas edycji: 2008-06-23 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Raczkowanie
|
Clarissa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
Jak prawidłowo dbać o swoje ciało w wieku 18 lat?
Witam,
Niedawno skończyłam 18 lat i zastanawiam się jak najlepiej zadbać o moją skórę. Podobnie jak większość moich znajomych zaczęłam malować się w wieku 14 lat. Nakładałam kilogram tapety na twarz, tusze, cienie itp. Nie było mowy o wyjściu z domu bez makijażu. Jednym słowem odbijało mi totalnie. Poza tym nie stosowałam prawie żadnych odżywek do włosów prostując je przy tym często. Żadnych balsamów do ciała, kremów do rąk czy stóp. Nie dbałam o siebie prawie wcale. Chciałabym to zmienić, poradźcie mi dziewczyny. Jak prawidłowo robić makijaż, zmywać go (najlepiej podobno koło godizny 13-15), używać balsamu czy jakichś masek na włosy. Jak dbacie o siebie na codzień? I jakich kosmetyków mogę używać w moim wieku. Z góry dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
BAN stały
|
Dot.: Jak prawidłowo dbać o swoje ciało w wieku 18 lat?
Przede wszystkim nie tapetuj się - chyba ze masz tragiczną cerę, ale to wtedy marsz do dermatologa, a nie makijaż nakładać. Używaj dobrych kosmetyków pielęgnacyjnych, najlepiej aptecznych - La Roche Posay, Avene. Są droższe, ale z reguły lepsze. Gdy nie wychodzisz nigdzie, nie maluj się, niech skóra odpoczywa.
W Twoim wieku nie musisz duzo robic, zeby dobrze wygladac. Raczej w gre wchodzi kwestia - oby nie zaszkodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
Witaj, wypowiem się trochę na temat pielęgnacji ciała. Nie piszesz jaki masz rodzaj cery, więc ciężko doradzić Ci z makijażem, czy konkretną pielęgnacją cery.
Przede wszystkim regeneruj zniszczone włosy - są specjalne szampony, odżywki oraz maseczki, które nie są drogie, lecz dobre np. Pantene Pro-V (maseczka), L'Oreal, Nivea. Zawsze po umyciu włosów używaj odżywki, a raz w tygodniu maseczkę. Do pielęgnacji ciała wystarczy Ci krem do rąk, stóp oraz balsam do ciała. Ja uwielbiam krem do rąk z arniką Yves Rocher oraz krem do stóp z lawendą Yveas Rocher. Z balsamów do ciała polecam Johnson&Johnson w tych dużych różowych butlach - są bardzo tanie, a doskonale nawilżają. Pamiętaj także o złuszczaniu naskórka peelingiem, jeżeli jest gruboziarnisty to nie częściej niż raz na tydzień. Pamiętaj, aby codziennie przed pójściem spać zmywać makijaż, możesz użyć specjalnych płynów lub mleczek. Wg mnie sekret pięknej cery to eksfoliacja oraz nawilżanie - warto zainwestować w dobry tonik (np. Tonique Eclat Lancome) oraz krem (np. Aqua Fusion Lancome). Doskonałe kosmetyki pielęgnacyjne ma Body Shop. Na każde problemy są kosmetyki, jeśli masz rozstępy lub cellulit to są na to specjalne kremy oraz serum. Tak samo w przypadku mało jędrnego biustu (jeśli masz duży to bardzo wcześnie pojawia się z tym kłopot), czy modelowania sylwetki. Dam Ci taką radę - piękna, zdrowa i zadbana cera nie wymaga większego makijażu, który ma podkreślać twoje zalety, a nie maskować niedoskonałości. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Właściwie dziewczyny napisały wszystko, co najważniejsze.
Moje najważniejsze zasady to: -zawsze, ale to zawsze zmyć makijaż przed snem, a najlepiej od razu po powrocie do domu -kiedy nie wychodzisz, nie maluj się, niech skóra odpoczywa -NAWILŻANIE! niezależnie od rodzaju cery (oczywiście odpowiednio dobranym kremem) -krem do rąk, przynajmniej raz dziennie, wieczorem -filtry jeśli jest słońce (podobno powinno się zawsze, ale szczerze mówiąc ja się do tego nie stosuję ![]() -odżywka do włosów w miarę możliwości po każdym myciu, raz na tydzień-dwa maska -picie niegazowanej wody To takie najważniejsze drobiazgi, oczywiście najlepiej wypracować własne "żelazne zasady". Uważam, że cena kosmetyków nie gra większej roli, najważniejsze, żeby działały one na Ciebie ![]()
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie zapomniałam o kremie z filtrem (a w trakcie opalania o balsamie z wysokim filtrem), ale to dla mnie oczywiste.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
BAN stały
|
I nie korzystać z solarium, nie opalać się na brązowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny. Mam cere mieszaną, a skóre dość suchą.
Dzisiaj kupiłam sobie balsam do ciała L'oreal nawilżający, odżywkę do włosów i błotny kompres do włosów. Nie wiem jak go używać... Z tego co pisze na opakowaniu to po każdym myciu, ale zastanawiam się czy nie stosować go jako maseczki do włosów (raz w tygodniu). Od dzisiaj obiecuje sobie dbac o siebie codziennie: RANO żel do twarzy, tonik, krem, podład PO POWROCIE DO DOMU demakijaż WIECZOREM kąpiel, balsam, zastanawiam się nad tym czy na noc nakładać tonik i krem czy lepiej pozostawić cerę samą sobie? No i co 3 dni peeling twarzy, raz w tygodniu maseczka do twarzy I raz w tygodniu peeling ciała (myślałam o cukrowym) Co wy na to dziewczyny? Myślicie, że w porządku? A może znacie jakieś fajne stronki na temat pielęgnacji oprócz tego forum? A i ... myślicie że lepiej w moim wieku wystarczy zwykły nivea soft, czy może jakieś konkretne kremy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
Co 3 dni peeling to chyba troszkę za często,2 razy w tygodniu chyba wystarczy.Na noc też używaj kremu,podobno cera się szybciej regeneruje w nocy i potrzebne jej składniki odżywcze,do cery mieszanej jest teraz dużo kremów na noc i w drogeriach i w aptekach.
Poza tym kosmetyki to nie wszystko,jeśli chodzi o dobrą kondycję ciała i urodę,skórę najlepiej ujędrnia i dotlenia sport np.bieganie czy pływanie no i trzeba się dobrze odżywiać,jeść dużo warzyw,unikać białego pieczywa,cukru. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Z odżywianiem u mnie w porządku myślę
![]() Możecie mi polecić jakieś kremy na noc dla 8nastolatki?
![]() |
#235 |
BAN stały
|
Nie musisz używać specjalnych kremów na noc. Poleciłabym Ci ten krem:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,691,toleriane.html Jest bardzo delikatny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
dziewczyny odświeżmy wątek bo jest naprawdę świetny więc up up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Mam cerę mieszaną/tłustą, raz na jakiś czas coś wyskoczy, dosyć blada, bardzo jasna oprawa oczu, tęczówki zielone + brązowe włosy.
Twarz: Płyn micelarny Daxa Żel Dax Perfecta Tonik Ziaja aloes Krem Dax Perfexra gruszkowy punktowy korektor Avonu Maseczki na ogół U20, obecnie różana Oriflame Peeling Ziaja Tin-Tin Kolorówka: Podkład w musie Essence, Puder mineralny Essence, Tusz do rzęd Rimmel Glam Eyes, Sporo cieni do powiek, kredek (czarne, brązowe, białe, zielone) Róż Essence, oprócz tego mam masę kolorówki - nieudane prezenty, wygrane w konkursach itp. Ciało: Żel pod prysznic Fa, mus do ciała Farmony, czerwony Garnier do b. suchej skóry, Ziaja oliwkowa, krem do stóp z Daxa (witaminowy), różne kremy do rąk. Oprócz tego na łokcie i kolana często używam maści z witaminą A, świetnie wygładza - a i czasami nakładam ją na twarz, kiedy jest czymś podrażniona (tylko potem cały dzień zmywam tłusty film ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
czesc
![]() W ostatnim czasie na twarzy pojawiło mi się sporo niedoskonałości: rozszerzone pory, podskórne grydki i raz na jakiś czas tworzą mi się podskórne bardzo bolące wypryski ![]() Chciałabym dodać, że mam cere mieszaną: w strefie T pojawiają sie właśnie te wszelkie wypryski ale nie świecę sie:P natomiast na policzkach skora jest bardzo sucha, naczynkową ( bardzo czerwone policzki i pajączki w okolicach nosa i na powiekach) oraz dosyć wrażliwa. Mam straszny problem z pielegnacją mojej cery ![]() Chciałabym doprowadzić skórę do porządku, dlatego poradzcie jakie kosmetyki powinnam zakupić i jak je stosować. jak juz wspomnialam obecnie stosuje serie ziaja nuno ktora zapobiega powstawaniu pryszczy ale strasznie wysusza mimo iz na noc smaruje buzke bambino ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Wtajemniczenie
|
Hmm ja bardzo nie lubię Ziaji NUNO, szkodzi mi ta seria paskudnie.
Z tego co piszesz to widzę, że masz cerę naczynkową - może w tym kierunku powinnaś szukać kremów? Bo sama Ziaja NUNO jak zresztą sama zauważyłaś nie nawilży Ci cery(wnioskuję, że jest ona mieszana, policzki wrażliwe i do tego naczynkowe:mieszanka wybuchowa ![]() Radziłabym Ci uważać z kremem Bambino: mnie ten cały cynk w nim paskudnie wysuszał ![]() ![]() ![]() ![]() Hmm co by tu jeszcze dodać?... Na pewno musisz unikać alkoholu i silnych, drażniących kosmetyków. Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
pomogłaś i to bardzo
![]() a jesli chodzi o zel do mycia twarzy to chyba wroce do ziaji calma ![]() tonik mam na rezerwie garnier różowy do cery wrazliwej, nie wiem czy bedzie mi sluzyl ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.