|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ...
Poza tym jakość tapicerek pozostawia naprawdę wiele do życzenia.
Ja mam w sypialni rozkładaną sofę kupioną w salonie BRW. Była dosyć tania i naprawdę ładna. Po kilku miesiącach użytkowania musieliśmy kupić kapę, bo tapicerka się wyświechtała. Z sofy korzystamy do dziś (prawie trzy lata) niestety tapicerka w miejscach w których leżymy wygląda coraz gorzej. Mamy porównanie z innymi sofami i nigdy nie wycierały się w tak krótkim czasie.
![]() |
![]() |
#212 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki za odpowiedź, więc muszę szukać coś dalej....
A jaki system polecacie z BRW, a może z innych firm jest coś godnego uwagi... Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Rozeznanie
|
Podobno orinoko jest niezłe to zreszta najdroższe meble z BRW i doors też niezły.
A z innych firm polecam zdecydowanie Bydgoskie Fabryki Mebli www.bydgoskiemeble.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
Magda77 mam pytanko, bo widze że znasz brw bardzo dobrze
![]() czy faktycznie Largo jest tak kiepskie? bardzo mi sie podoba wizualnie, natomiast zależy mi na meblach na conajmniej 10 latek ![]() z czego one w ogóle są zrobione? i czy lepiej całe wenge, czy dąb czesany, szklane fronty... do pozostaych pokoi wpadły mi w oko jeszcze clipper oraz reset, jak z jakością tych zestawów na twoje oko ? czy ktoś ma clippera? bo to chyba nowy system podobają mi się póki co tylko mebelki z brw, ale jeszcze nigdy ich nie mialam i boej sie o jakość |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Raczkowanie
|
Gosiek82 nie zagwarantuję, że mable BRW posłużą Ci 10 lat. wszystko zależy od eksploatacji
![]() Jęśli Largo to raczej dąb czesany. masywniejsze fronty, ładniejsze wykonanie. Zdecydowanie odradzam szkalne fronty - pisałam już o tym na forum. Łatwo je uszkodzić, problemy z reklamacją. Zwróć też uwagę na szpary między drzwiczkami, szczególnie w szafach. Są dość duże i widać przez nie ubrania. Niektórzy nie zwracają na to uwagi, mi to przeszkadza. Re-set jakościowo nie jest najlepsze. Fajnie prezentuje się z kolorowymi frontami, ewentualnie wersja fornirowana. Są droższe, dłużej się na nie czeka, ale warto. Zapytaj w sklepie. Co do Clippera - nie wiem czy widziałaś go w sklepie czy tylko w katalogu. W katalogu prezentuje się dość fajnie, wiele możliwości zestawienia, ciekawe uchwyty. W rzeczywistości nie jest już tak efektowny. mnie rozczarował. Bardziej podoba mi się Salsa, mimo, że w katalogu jest taka nijaka. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, pisz, chętnie odpowiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
oj dziękuje za tak ekspresową odpowiedź
![]() zwróce uwagę na te szparki, bo mnie by to też bardzo drażniło. Boję się tylko czy aby Largo nie jest podatny na szybkie zdarcie okleiny i pozostawianie śladów po łapkach ![]() Widziałam go na żywo i chyba z zachwytu nie zwróciłam na to uwagi, a czytając tutaj opinie bierze mnie małe przerażenie ![]() ogólnie mebelki ładne, ciekawe kształty tylko jak z codzienną eksploatacją...jeśli bardzo sie palcują to mogą wykończyć człowieka ![]() pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
ja mam reset palcuja sie jak cholera niestety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Rozeznanie
|
O tak na meblach w kolrze wenge strasznie strasznie widać kurz na resecie nie odbijają się tak strasznie (mam meble) a na dorsie (mam biurko) no masakra
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Przyczajenie
|
Kupiłam meble do sypialni doors kolor dąb milano i jestem baardzo zadowolona. Meble wyglądają bardzo fajnie pokój się zrobił jaśniejszy i optycznie większy, jestem zadowolona i przede wszystkim kurzu aż tak nie widać (sprzątam raz w tygodniu). Meble wyglądają na solidne zresztą zobaczę po paru latach użytkowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny proszę pomózcie i doradźcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
BAN stały
|
Witajcie ja od kilku lat mam w pokoju meble NEL koloru olcha miodowa.mimo że mija już 5 rok.Wciąż wyglądają jak nowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Przyczajenie
|
Nabyłam zestaw bebli Black Red White system SYRIUSZ... I stwierdziłam ze BRW może jedynie zajmować sie pakowaniem tych gratów a nie robieniem...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Przyczajenie
|
My jakiś czas temu skusiliśmy się na system Largo do sypialni. W porównaniu z Ikea meble BRW składa się dużo gorzej. Duża szafa 3-drzwiowa okazała się największą porażką - już jak podnosiliśmy np. front, widać było, że się wygina jakby był z papieru. Tzw. fachowcy sp.... nam podłogę i na nierównej podłodze stawianie tej szafy mija się z celem, bo się cała wygina (musieliśmy porobić metodą chałupniczą pełno podkładek, ale na pewno się wypacza
![]() Okazuje się, że do upchania ciuchów musimy dokupić komodę i aż się boję... Nie należę jednak do przeciwników BRW. Meble te są stosunkowo tanie i trudno oczekiwać, że za tą cenę, będą się zachowywać jak meble z drewna egzotycznego! (zresztą moim zdaniem wys. cena też niestety często nie gwarantuje wys. jakości... Ja mogę polecić Komandora. Mam od dawna szafę wnękową i jesteśmy zachwyceni) Całość wygląda bardzo ładnie i przy rozsądnym użytkowaniu (bez podlewania kwiatków itp.) z naszymi meblami nic się złego nie dzieje. Ponieważ czeka nas zakup łóżka mam pytanie: CZY KTOŚ KUPIŁ ŁÓŻKO z systemu DOORS z BRW i jak się ono sprawuje? już wyczytałam tu na forum, że będzie problem z materacem, bo ma niestandardowe wymiary. Będę wdzięczna na info. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Z materacem już nie będzie problemu, ponieważ producent BRW wprowadził zmiany technologiczne łóżek i mieści się w nich materac standardowy czyli 160 x 200.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Przyczajenie
|
o, to dobra wiadomość! zadzwoniłam nawet do salonu BRW z pytaniem, czy standardowy wejdzie, bo w katalogu mają do tego łóżka materac 159/199. Odp., że standard pasuje, ale nie wiedziałam, czy można wierzyć sprzedawcom, którzy mają zapewne target do wyrobienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Skusiłam sie tez na re_set... szafe, 2 szafki, komode z szufladami, stolik i regał...do tego biurko z systemu largo....
No i kupiłam kuchnie, nika zdrewnianymi frontami w kolorze ciemnej olchy. Nie boje sie jakosci kuchni.. boje sie mebli z systemu Re_Set... przyjada w poniedzialek ![]() Zdenerwowala mnie jedna rzecz przy kuchniach NIKA... piękne fronty, a tył "rudy".... podobnie z blatami... kremowe blaty, nie pasuja mi do koloru kuchni. Mama natomiast kupiła 2 lata temu sypialnie Vis a Vis i jest swietna. Meble bardzo wytrzymałe... szafa dość solidna, jedynie drzwi wyskakują czasami z szyny ...ale ogolnie, to bardzo ok. Warto ![]() Duzym plusem systemu Re_Set była dla mnie możliwość dokupienia w przyszlosci ( mam nadzieje) dodatkow. Poza tym, mają w ofercie sporo elementow bez szklanych frontów ![]() Bede jeszcze kombinowac z tym regałem... nie chce szklanych połek,a drewnianych nie mozna było dokupic ![]() Monicoor ...i jak sie sprawuja? Czym je czyscisz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ładnie wygladaja ale okleina jest bardzo "wrazliwa" na zarysyowania. Nie moge narzekać na jakieś wady fabryczne, ale sama dorobiłam się paru zadarć już podczas montarzu. Mimo wszystko jestem z nich zadowolona. Z Vis-a- vis mam przedpokój, szafke na buty i podwieszaną na czapiki i szaliki, lustro i dwie duże szafy. Do ich wytrzymałości nie mam zastrzeżeń. Ogólnie w meblach BRW wysoka cena i ładny wygląd nie zawsze idą w parze z jakością, no ale same je wybrałyśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Przyczajenie
|
Moja szwagierka rok temu kupiła szafki i komody z systemu ELIPPE (klon/wanilia). Wygląda to świetnie (jakość wydaje mi się lepsza niż moich Largo), nic im się nie zepsuło i są b. z tych mebli zadowoleni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Przyczajenie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8166058]Ja mam z LARGO sypialnie i salon, łacznie ze stołem i krzesłami.
A mają Państwo komodę? Trzyma się ten mebelek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Konto usunięte
|
Tak, mamy tą komode:
http://www.brw.com.pl/mebel_popup.php?id=1677 w wersji dąb ciemny wenge. Jestem z niej zadowolona, w sumie tylko rozczarowała mnie witrynka: http://www.brw.com.pl/mebel_popup.php?id=1673 bo zle sie domyka i zaraz obiła się na boku i szafka pod telewizor. Z reszty jestem zadowolona, no i przedewszystkim są ładne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Przyczajenie
|
oj, ładne, ja też z przyjemnością sobie na nie u nas patrzę
![]() ![]() ![]() Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Ja od 2 lat mam 2 zestawy: Kent i Stylius. Z kenta mam komode, witryne, stolik pod tv i stół z krzesłami. Jestem z nich b.zadowolona, choc przyznam, że nie eksploatuje ich za bardzo
![]() Styliusa mam w swoim pokoju - komode, szafe i regał. Jest o wiele solidniejszy niż kent (widać to po jakości płyt, prowadnic itp). Tez jestem z niego bardzo zadowolona. Był drozszy niż kent, ale opłacało się. Teraz chcę kupić sypialnie z systemu Largo. Czy możecie coś mi podpowiedzieć na ten temat? Jak sprawują się te mebelki? PS kurz mi nie przeszkadza ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak jak pisałam jestem zadowolona. Widoczność kurzu i sierści kota to inna kwestia ![]() Mam łóżko, komodę, dużą szafę ubraniową i szafeczkę przy łóżku. Materac do łózka robiłam na zamówienie bo BRW mają nietypowe wymiary. Jedyne co mnie deneruje to prowadnice w szafeczce, czasem sie zacinają w połowie ![]() Do reszty nie mam zastrzeżeń, poza wymienionymi w poprzednich postach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Przyczajenie
|
powiem tak: jestem w sumie zadowolona, ale czy drugi raz bym kupiła, to pewna nie jestem... Łóżka nie kupiliśmy, bo mi się akurat nie podoba z tego systemu. Duża szafa 3-drzwiowa naprawdę pojemna, ale musi stać na wypoziomowanym podłożu, bo inaczej się powygina i drzwiczki nie wejdą w ramy (nie da się ich zamknąć), a dużego pola do regulacji te zawiasy nie dają. Ubrania jak ktoś już tu pisał, widać przez szpary między drzwiczkami (mi to akurat nie przeszkadza). Do domu z szalejącymi z rylcami
![]() ![]() Wizualnie są b.efektowne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Konto usunięte
|
Ja do szafy nie mam zastrzezen, ale maż wszystkie meble poziomował podkładając pod nie kawałki wykładziny PCV
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Przyczajenie
|
Dot.: meble BlackRedWhite ... wasze opinie??
Ktoś pisał wyżej, że ozdoby przesuwane po meblach rysują okleinę.
Ciężkie przedmioty podkleja się filcem - ja daję wykładzinę na taśmę dwustronną i nic się nie rysuje. Co do BRW: mamy sypialnię New York. Szafa 3-drzwiowa, komoda, szafki nocne i stolik rtv sprawują się bez zarzutu. Natomiast łoże - trzeba uważać na kanty, bo się obijają, a dół dłuższych boków łożka jest marnie wykończony i poobijał się od rury od odkurzacza. Na szczęście sprawę załatwiły aluminiowe kątowniki w kolorze starego złota, które zostały przymocowane do boków łożka - osłoniły odarcia i stanowią dobrą osłonę. Są przymocowane na wkręty od dołu, a więc wkrętów nie widać i wszystko wygląda jakby tak miało być - kątowniki mają taki sam kolor jak okucia. Edytowane przez prnjavor Czas edycji: 2008-07-11 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;8183501]maż wszystkie meble poziomował podkładając pod nie kawałki wykładziny PCV
![]() Jasne. Bez podkładek z wykładziny PVC nie obędzie się w blokach - tych budowanych za komuny (jak jest w dzisiejszych developerskich mieszkaniach pod klucz - nie wiem). Nawet akwarium 124 l mam podłożone wykładziną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Przyczajenie
|
my stosowaliśmy takie specjalne podkładki, już z klejem np. do podklejenia nóg od krzeseł (można kupić w marketach budowlanych). Tyle, że u nas nierówności są tak duże, że musieliśmy je stosować "piętrowo"
![]() Jak czytam powyżej to - Polak jednak potrafi ![]() ![]() Grunt to się nie dać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.