Płukanie włosów moczem. - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-19, 18:10   #211
Leveile Soleile
Raczkowanie

Dot.: Płukanie włosów moczem.

Gosia,tez mam pytanko - a jak długo już robisz moczem i czy widać znaczną poprawę?Mi się troszkę łamią włosy, sa matowe, zniszczone i słabe, ale zależy mi na łatwym rozczesywaniu ich, silikony moje włosy lubią,a po tej płukance pewnie ich nie rozczeszę
Stary 2009-07-19, 18:16   #212
Gosia19011983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anariel Pokaż wiadomość
Gosia czyli jak to robisz? Myjesz glowe, nakladasz odzywke, splukujesz i polewasz wode moczem? Czy jak? Napiszesz ciemnej masie? :P
Najpierw myję włosy, póżniej nakładam odżywkę, spłukuję, wcieram mocz i polewam nim całe włosy, owijam ręcznikiem trochę je osuszając i nakładam mgiełke radical albo wcieram seboradin lotion niger w skalp, wtedy włosy ładnie pachną, a mocz zostaje i chłania sie w całe włosy icebulki odżywiajac je. To najlepszy sposób na ładne włosy.
- ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok.
- obecna długość to włosy do ramion.
CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE.
Gosi@
Gosia19011983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-21, 15:37   #213
Gosia19011983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Leveile Soleile Pokaż wiadomość
Gosia,tez mam pytanko - a jak długo już robisz moczem i czy widać znaczną poprawę?Mi się troszkę łamią włosy, sa matowe, zniszczone i słabe, ale zależy mi na łatwym rozczesywaniu ich, silikony moje włosy lubią,a po tej płukance pewnie ich nie rozczeszę
Od 20 maja robię wcierki z moczu i używam go do płukania. Na efekty musisz trochę poczekać.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Ja znów mam kilkudniową przerwę od płukanek z moczu. Powód oczywiście wiadomy.
Gosi@
Stary 2009-07-22, 10:59   #214
sunsetka88
Raczkowanie

Ja na razie mogę się wypowiedzieć głównie na temat działania moczu na cerę. I muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem Jeszcze mi się nie zdarzyło mieć tak matowej skóry przez długi czas. Wcześniej stosowałam różne kosmetyki, zabiegi u kosmetyczek, dyplomowanych kosmetologów, którzy obiecywali, że przy regularnych wizytach i stosowaniu poleconych produktów, rozwiążą mój problem z przetłuszczającą się cerą. I nic poza stratą kasy. I to nie były wcale małe pieniądze. Nawiasem mówiąc zraziłam się do tego zawodu, myślałam wcześniej, żeby iść na studia w tym kierunku. A poza tym, zbyt dobrze zdałam maturę jak na kosmetologię
Podsumowując: na cerę mocz podziałał świetnie: nie błyszczy się i nic nowego mi nie wyskakuje. A jeśli chodzi o włosy, to się w końcu odważe i zastosuję sposób Gosi I dam znać, jak efekty
sunsetka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 11:14   #215
Gosia19011983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sunsetka88 Pokaż wiadomość
Ja na razie mogę się wypowiedzieć głównie na temat działania moczu na cerę. I muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem Jeszcze mi się nie zdarzyło mieć tak matowej skóry przez długi czas. Wcześniej stosowałam różne kosmetyki, zabiegi u kosmetyczek, dyplomowanych kosmetologów, którzy obiecywali, że przy regularnych wizytach i stosowaniu poleconych produktów, rozwiążą mój problem z przetłuszczającą się cerą. I nic poza stratą kasy. I to nie były wcale małe pieniądze. Nawiasem mówiąc zraziłam się do tego zawodu, myślałam wcześniej, żeby iść na studia w tym kierunku. A poza tym, zbyt dobrze zdałam maturę jak na kosmetologię
Podsumowując: na cerę mocz podziałał świetnie: nie błyszczy się i nic nowego mi nie wyskakuje. A jeśli chodzi o włosy, to się w końcu odważe i zastosuję sposób Gosi I dam znać, jak efekty
Bardzo sie cieszę, ze są efekty. Jak będziesz uzywać moczy na włosy to tak samo zauwazysz różnicę. Życzę powodzenia i daj znać.
Gosi@
Stary 2009-07-22, 11:30   #216
Anariel
Wtajemniczenie

Ja wlosow nie robie ale cere juz 8 dzien i widze znaczna poprawe
-Od Lipca 2009 dbam o paznokcie

Anariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 13:49   #217
Gosia19011983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anariel Pokaż wiadomość
Ja wlosow nie robie ale cere juz 8 dzien i widze znaczna poprawe
Zachęcam takze do płukania włosów moczem, sama widzisz, ze mocz zadziałał na twarz. Z włosami będzie tak samo.
Gosi@

Edytowane przez Gosia19011983
Czas edycji: 2009-07-22 o 18:31
Stary 2009-07-22, 14:45   #218
Malaika85
Zadomowienie

Niedobrze mi........

ja rozumiem, że się można poświęcać dla urody...ale żeby aż tak.....? moczem?
przecież są odżywki do włosów, ampułki, tabletki....wcale nie drogie...
ale żeby moczem? po twarzy :/ ??

czy wasi TZ wiedzą o tym jak dbacie o urodę? Jaka jest ich reakcja?
Stary 2009-07-22, 14:46   #219
Ixcuina
Raczkowanie

Natknęłam się właśnie na ten temat, poczytałam i przyznam, że jestem w szoku...no ale Wasza sprawa co robicie z włanymi ciałami....ale nie boicie się, że zaszkodzicie sobie? Przecież w moczu oprócz wody jest to wszystko co organizm uznał za szkodliwe i stara się tego pozbyć. Wiem, że istnieje urynoterapia, ale istnieje też metoda odżywiania się energią kosmosu...- to że ludzie twierdzą, że coś jest ok jeszcze nic nie znaczy, nie lepiej ufać lekarzom, czy kosmetologom?

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Ixcuina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 17:35   #220
Samantha1
Przyczajenie

przeczytałam ten watek i jestem w szoku nie wiedziałam, ze mocz działa tak dobrze na włosy, hmmm jak sobie pomysle to mi sie obiad cofa :P ale moze kiedyś wyprobuje.
Samantha1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 18:17   #221
Anariel
Wtajemniczenie

Jakby tak patrzec to rownie dobrze nie powinnas kosmetykow uzywac bo nie wiadomo co tam jest... itd. Zreszta nie chcesz, nie sprawdzaj czy to dziala... Proste.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-22, 18:40   #222
Gosia19011983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malaika85 Pokaż wiadomość
Niedobrze mi........

Każdy dba o swoją urodę na różne sposoby. Mój mąż wie o tym jak pielegnuję twarz i włosy i mu to nie przeszkadza. Jeśli chodzi o przemywanie twarzy moczem to jedyny sposób, który u mnie sie sprawdził. Wydeptałam kilka ścieżek do dermatologów i zmarnowałam mnóstwo pieniędzy bez efektów, tylko moczem ją uratowałam.
Jesli chodzi o włosy to używam mnóstwo kosmetyków, masek, odżywek, ale po moczu stały się mocne. Jak Ci niedobrze to Twoja sprawa, każdy robi to co lubi.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Ixcuina Pokaż wiadomość
Natknęłam się właśnie na ten temat, poczytałam i przyznam, że jestem w szoku...no ale Wasza sprawa co robicie z włanymi ciałami....ale nie boicie się, że zaszkodzicie sobie? Przecież w moczu oprócz wody jest to wszystko co organizm uznał za szkodliwe i stara się tego pozbyć. Wiem, że istnieje urynoterapia, ale istnieje też metoda odżywiania się energią kosmosu...- to że ludzie twierdzą, że coś jest ok jeszcze nic nie znaczy, nie lepiej ufać lekarzom, czy kosmetologom?
Ja nie mam zaufania do kosmetologów bo mi nie pomogli. Pomogli mi tylko opróżnić portfel.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Samantha1 Pokaż wiadomość
przeczytałam ten watek i jestem w szoku nie wiedziałam, ze mocz działa tak dobrze na włosy, hmmm jak sobie pomysle to mi sie obiad cofa :P ale moze kiedyś wyprobuje.
Oj juz nie przesadzajcie, ze tak Wam niedobrze od tego moczu, przecież to jest nasze. Warto spróbować i wtedy opisać efekty na forum.
Gosi@
Stary 2009-07-22, 19:13   #223
olkaa_pw
Rozeznanie

przeczytałam cały wątek, ale za każdym razem, gdy ktoś pytał o to, co mnie nurtuje nie dostawał odpowiedzi
łykanie tabletek antykoncepcyjnych wyklucza urynoterapię?
G.

licencjuszka resocjalizacji.
przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen
bo miłość jest silniejsza niż śmierć.

http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/
olkaa_pw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 08:14   #224
zielonka88
Raczkowanie

och, byłam na wypoczynku a wy sie tak tu rozpisałyście no cieszę się, że coraz więcej jest osob które przekonują się do moczu. Ja używam nieregularnie na włosy, ale badzo regularnie na twarz i naprawdę super sprawa Któraś z was pytałą sie czy nasi TŻci wiedzą o tej metodzie- mój wie, i widzi sporą różnice- po prostu cieszy sie, że wreszcie po kilku latach walki wygrywam z trądzikiem. Staram się nie robić tego tuż przed mizianiem, ale tak w ciągu godzinki zapach moczu z buzi całkowicie paruje, także nigdy jeszcze nie usłyszałam, że czuć ten zapaszek. A dodam, że dopiero niedawno mu się przyznałam- wcześniej testowałam na sobie i też nic nie poczuł. Jeśli zaś chodzi o dermatologów to niestety, ja również się zawiodłam- aż wole nie wspominać ile jA SIĘ chemii nałykałam i ile pieniędzy wydałam ja i w czasach szkolnych moja mama... Antybiotyki, maści , kremy, maseczki, oczyszczanie u kosmetyczki- i efekt albo żaden albo chwilowy. W efekcie miałam bardzp przesuszoną buzie. Teraz w zasadzie z kosmetyków na twarz używam tylko żelu do mycia soraya, lekkiego kremu nawilżającego z witaminami i od czasu do czasu jakąs maseczkę- ale to na zasadzie fanaberii raz na miesiąc. I twarz nieporównywalnie lepsza, bez niespodzianek i z ładnym kolorytem.
Także, myślę, że Ci co piszą zę to takei fe i obrzydliwe nigdy nie mieli poważnych problemów ze skórą czy włosami. Pozdrawiam.
zielonka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 08:38   #225
Ixcuina
Raczkowanie

Dziewczyny, piszecie o "zapachu moczu", ale przecież mocz zdrowej i odpowiednio nawodnionej osoby jest bezwonny...

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Ixcuina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 12:45   #226
Malaika85
Zadomowienie

czyli co....siusiacie przed prysznicem w kubeczek i tym kubeczkiem się oblewacie pod prysznicem, czy jak?

haha

a ja slyszalam swojego czasu, ze mocz jest dobry na pocenie stóp i na cellulit
aha, kiedys w przychodni jakas staruszka mowila o tym, ze oklady z moczu pomagają na raka!!!

nie no to musi byc jakis eliksir młodości...a co jesli ten święty graal medycyny to wlasnie mocz????

tylko czemu nadal nie jestesmy niesmiertelni?

PS> Sklad moczu jest dostępny w internecie....pomijając amoniak i różne toksyny, wydalane z naszego ciala, jest to substancja szkodliwa.

różni się tym od energii z kosmosu, wróżek i spektakularnego efektu stosowania zielonej herbatki na wszystkie dolegliwosci organizmu, że działa na szkodę organizmu.

a cera wam sie moze poprawiac, bo prostu zostaje wysuszona i zatruwana, a pryszcze na takiej bazie nie powstają...tak jak nie rosną drzewa na zatrutej lub spalonej łące.

gratuluje wiary w cuda i sluchania 80- letnich babć zamiast lekarzy
Stary 2009-07-23, 12:52   #227
sunsetka88
Raczkowanie

Cytat:
Niedobrze mi........

Są? Naprawdę są? Dziękuję, że mi o tym powiedziałaś, bo sama nigdy bym na to nie wpadła
Tylko, że po większości z nich tak naprawdę nie ma żadnych efektów, poza ładnym zapachem, który i tak się szybko ulatnia. Oczywiście są też i dobre kosmetyki, osobiście używam masek do włosów, najczęściej termicznych, które dają dobre rezultaty. Ale jeśli mocz służy moim włosom, to chcę go włączyć do mojej pielęgnacji. Mogę? Szanowne panie mi pozwolą?
Jeśli chodzi o twarz, to już o tym pisałam, więc powtarzać się nie będę. Powiem tylko tyle, że mocz jest pierwszym "kosmetykiem", który dał satysfakcjonujące rezultaty.
Nikt nikogo nie zmusza, nie chcesz to nie. I już.
sunsetka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 13:02   #228
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:

gratuluje wiary w cuda i sluchania 80- letnich babć zamiast lekarzy
To ty słuchaj lekarzy, a nie swoje decyzje w tym temacie pozostaw innym osobom w końcu to nie twoja sprawa.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 14:31   #229
paspartu
Wtajemniczenie

przestudiowałam cały wątek i zdecydowałam się, że wypróbuję swój mocz na włosy i buźkę. zawsze można zrezygnować, prawda?
zastanawiam się tylko, czy pomoże mi na przetłuszczającą się skórę głowy? po umyciu szamponem są jako tako 'świerze' przez 6h. Stosowałam wiele preparatów, az nie chce mi się wymieniać... Zauwarzyłyście więc, że włoski mniej się przetłuszczają...?
paspartu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 17:18   #230
olkaa_pw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olkaa_pw Pokaż wiadomość
przeczytałam cały wątek, ale za każdym razem, gdy ktoś pytał o to, co mnie nurtuje nie dostawał odpowiedzi
łykanie tabletek antykoncepcyjnych wyklucza urynoterapię?
G.

Stary 2009-07-23, 17:21   #231
Leveile Soleile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
To ty słuchaj lekarzy, a nie swoje decyzje w tym temacie pozostaw innym osobom w końcu to nie twoja sprawa.
Dobre.

Fakt-niech każdy robi co chce.
Stary 2009-07-23, 17:49   #232
madzienka79
BAN stały

Cytat:
Dobre.

To ja cos jeszcze od siebie dodam. Mialam kiedys ostry stan zapalny migdalow angina jak nic, antybiotyki pomogly na troche bo po paru dniach zaczelo na nowo bolec mnie gardlo i zauwazylam maly ropien na jednym z migdalkow, plakac mi sie chcialo bo nie mialam zamiaru na nowo brac antybiotykow i pamietam zastosowalam plukanie gardla moczem, po trzech dniach bol wraz z ropieniem zniknal. I dam wiare temu, ze uryna moze miec dzialanie podobne do antybiotyku stad moze leczyc rowniez stany zapalne na skorze np tradzik czy tez wypryski.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez olkaa_pw Pokaż wiadomość
Szerokiej wiedzy medycznej nie posiadam ale "mowi sie", ze mozna stosowac uryne podczas brania tabletek "anty" ale najpierw nalezy odstawic mocz na jakis czas, uryna po odparowaniu traci wszelkie substancje w tym hormony w niej zawarte.

Edytowane przez madzienka79
Czas edycji: 2009-07-23 o 18:32
madzienka79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 18:41   #233
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ciekawi mnie czy na wągry by to pomogło ?!
Tyle już próbowałam i walczę z tymi wągrami , że mała głowa ;\
upadly_aniol00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 19:04   #234
Anariel
Wtajemniczenie

No i juz sie normalnie zrobilo :P Ja kolejny dzien i dalej zadowolona

Stary 2009-07-23, 19:26   #235
zielonka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Ciekawi mnie czy na wągry by to pomogło ?!
Tyle już próbowałam i walczę z tymi wągrami , że mała głowa ;\
tak, pomaga. Tzn. ja właściwie nie wiem o czym mówimy- czy o takich zaskórniakach- dziobakach co je widać pod słońcem, czy o czarnych kropach np. na nosie. Z tym ostatnim nie mam obecnie problemu zbyt dużego, ale na z tymi grudkami i owszem- i widzę ze powoli coraz mniejszy jest to problem
zielonka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 19:29   #236
marrrta111
Raczkowanie

oo i mi na wągry jakiś skuteczny specyfik by się przydał upadly_aniol00 jak zaczniesz używać moczu to poinformuj prosze mnie o efektach
o widze że u zielonki już są efekty..

Edytowane przez marrrta111
Czas edycji: 2009-07-23 o 19:50
marrrta111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 20:35   #237
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Dobre.

Dokładnie Też wychodzę z takiego założenia.

Cytat:
Napisane przez marrrta111 Pokaż wiadomość
oo i mi na wągry jakiś skuteczny specyfik by się przydał upadly_aniol00 jak zaczniesz używać moczu to poinformuj prosze mnie o efektach
o widze że u zielonki już są efekty..
Zrobię małego OT ---> przeczytajcie wątek o kwasie migdałowym i salicylowym w dziale Biochemii kosmetycznej.
Warto też pomyśleć o oczyszczeniu twarzy w gabinecie.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-23, 20:58   #238
paspartu
Wtajemniczenie

właśnie przed chwilą potraktowałam buźkę i włosy moczem. ;]
mam zamiar zostawić to na noc, rano też użyję moczu, a potem umyję włoski szamponem.
jak zobacze jakieś efekty, to odrazu dam znać ;D
trzymajcie kciuki dziewczynki!
paspartu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 21:11   #239
olkaa_pw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzienka79 Pokaż wiadomość
Szerokiej wiedzy medycznej nie posiadam ale "mowi sie", ze mozna stosowac uryne podczas brania tabletek "anty" ale najpierw nalezy odstawic mocz na jakis czas, uryna po odparowaniu traci wszelkie substancje w tym hormony w niej zawarte.
a "mówi się", że na ile należy odstawić ten mocz, żeby był bezpieczny?
rano nasikać do pojemniczka, a wieczorem dopiero przemyć twarz? przy takich upałach, to trzeba chyba to jakoś na dolnej półce w lodówce przechowywać, czy się mylę?
G.

Stary 2009-07-23, 22:51   #240
Anariel
Wtajemniczenie

Wlasnie, jak bedziecie miec efekty to skrobcie zeby bylo "udowodnione" :P

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości