![]() |
#211 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Dot.: Recenzje do usunięcia
Cytat:
![]() Do mnie nie pisałaś (nie oczekuję, żeby nie było ![]() A Twoje nadpinterpreatacje stwierzenia )moje i nie tylko moje ..." - no cóż do głowy by mi nie przyszły takie meandry interpretowania ![]() A co do obrażania, czy lekceważenia, to epitety typu podrażniacze-krótkodystansowcy, to co komplement był? A rzucam się o to, bo jakoś różne pouczenia i rady dostawałam od innych modów i od "zwykłych wizażanek" i tylko w Twoim wypadku mam takie odczucia, więc coś jest na rzeczy. Tym bardziej, że ja nie mam skłonności do nadinterpretacji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
Ja na prawde nie rozumiem dlaczego niektór recenzje mają zostać usunięte np. płyn do de makijaży jak dla mnie można ocenić po 1 razie a nie czekać aż zużyje się cały po to tylko żeby moć wystawić ocenę, albo jeżeli dzieczyna w tydzień zużyla pół butelki żelu do mycia twarzy to chyba już dobrze poznała jego właściwości a jakby w 2 tygodnie go zużyła całego to juz nie ma prawa napisać opinii
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Posty zostają przeniesione do wątku Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC. Tam każdy będzie mógł sam ocenić twój brak skłonności do nadinterpretacji, czytając czwarte zdanie cytowanego wyżej postu, w odniesieniu do mojej odpowiedź na pytanie Aksalotla o to, czy "czy łagodny jest synonimem hypoalergicznego?" (posty 183 i 185 tego wątku).
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2009-05-25 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Żandarm na emeryturze
|
[1=9e2650f4d4b90a588de533a e2743fdf12e2b02a6_684cad7 a30160;12456739]Ważne: błagam nie usuwajcie takich recenzji, one są istotne dla osób wrażliwych, alergicznych (wiem, że każdego coś innego uczula, ale jeśli ktoś nie może dociec jaki składnik jest tego powodem, to info że ten produkt może uczulać jest ważne. Ja np. szukam „alergicznej siostry” by dociec na co jestem uczulona, lub przynajmniej jakich produktów nie kupować (bo nadzieja że znajdę Ten składnik jest coraz mniejsza).
Wiem, że zgodnie z regulaminem nie należy obniżać za to gwiazdki, bo kogoś inneg mógłby nie uczulać, ale przecież to ma być ocena - jak działa produkt na mnie - i to jest jednak istotna informacja. Postuluję trochę zmienić regulamin odnośnie uczuleń, sugeruję by zostawiać takie wpisy i np nie wliczać gwiazdek do ogólnej oceny, (ale pewnie wtedy trzeba by zmienić technicznie KWC. ![]() Omawiany produkt jest jednak „łagodny” i „dla wrażliwej skóry wokół oczu” A to że autorka recenzji jest poirytowana i takim językiem pisze chyba nie ma się co dziwić. W końcu katalog kwc to zbiór subiektywnch odczuć (np. podrażnienie), i tylko przez ilość tych subiektywnych ocen staje się OBIEKTYWNY.[/quote] Nie usuwamy, ale wobec nich także mamy pewne wymagania, tzn. musi byc to również recenzja produktu, a nie jedynie opis dermatozy - jeśli ktoś nie ma ochoty napisać nic więcej poza takim opisem, niech swoje ostrzeżenie zamieści w poście poświęconym temu kosmetykowi na Forum, nie w KWC. To samo dotyczy kosmetyków, których z jakichś powodów nie chce się używać 30 dni (nie wliczanie gwiazdek nie wchodzi w grę).
![]() |
#215 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Wtajemniczenie
|
[1=9e2650f4d4b90a588de533a e2743fdf12e2b02a6_684cad7 a30160;12462880]Mało tego, można takie dziadosto od razu wyrzucić bez żalu, a nie męczyć się kilka tygodni tylko po to by wystawić recenzję, dojdziemy do jakiś absurdów. I powód usunięcia powinen być.
![]() ja traktuje to tak, że wystawianie recenzji to jakieś zobowiązanie, misja a nie byle zabawa jeśli chce sie to robić uczciwie i rzetelnie to nie wystarczy jedno uzycie bo moze np micel nie zmywa tuszu jednej firmy a innej już tak może dobrze radzi sobie z pudrem albo odświeżaniem twarzy? z drugiej strony coś co po 1 uzyciu wydaje sie genialne po miesiącu może wysuszyć skórę, zapchać pory.... (patrz recenzje, które zgłosiłam dziś) Edytowane przez Noor Czas edycji: 2009-05-27 o 09:41 Powód: skasowano linki do recenzji zgłoszonych do usunięcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]()
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2009-05-27 o 09:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
[1=9e2650f4d4b90a588de533a e2743fdf12e2b02a6_684cad7 a30160;12462880]Zgadzam się z powyższym. Szczególnie negatywną opinię można już mieć po pierwszym razie. Bo niby jak płyn, kóry nie zmywa ma zacząć nagle zmywać. Mało tego, można takie dziadosto od razu wyrzucić bez żalu, a nie męczyć się kilka tygodni tylko po to by wystawić recenzję, dojdziemy do jakiś absurdów. I powód usunięcia powinen być.
![]() Przecież nikt nikomu nie każe się męczyć ![]()
08.06.2012, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014 Edytowane przez Noor Czas edycji: 2009-05-27 o 09:41 Powód: skasowano linki do recenzji zgłoszonych do usunięcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Do oceny produktu trzeba podejść zdroworozsądkowo. Pozdrawiam Wszystkich. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Noor Czas edycji: 2009-06-08 o 15:48 Powód: reszta postu została w Recenzjach do usuniecia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Rozeznanie
|
Czyli jak mam rozumieć (tak dla jasności dla mnie i nie żebym miała pretensje:P) - nawet jeśli po pierwszym użyciu widzę efekty inwazyjne tego kremu na moją skórę (naprawdę mocno! wysusza) to żeby wystawić recenzję muszę używać go przez dłuższy okres? Bo jeśli tak to chyba sobie daruje wystawianie jej bo nie chce żeby moja skóra w wieku 18 lat wyglądała jakbym miała 60 w szczegóności jeśli nie mam większych problemów z nawilżaniem skóry. Bo skoro raz mi naprawde mocno wysusza to wole nie wiedzieć co będzie po kilku użyciach. I chyba powinno być w regulaminie brane pod uwagę właśnie takie sytuacje, że niemiłe efekty widać również już po 1 użyciu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Wtajemniczenie
|
ja już napisała iceflower jednorazowe uzycie choćby miało miejsce rok temu jest jednorazowe
Edytowane przez Noor Czas edycji: 2009-06-08 o 15:57 Powód: reszta postu została w Recenzjach do usuniecia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Inną sprawą jest też, że balsam, który oceniałaś jest balsamem rozświetlającym a nie nawilżającym, więc efekt wysuszenia po 1 użyciu nie zasługuje na warty pozostawienia jako wyjątek i przestroga dla innych użytkowniczek. Proponuję przenieść dyskusję do innego wątku, jeżeli są jeszcze jakieś pytania, bo to nie jest miejsce na nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [post w sumie do skasowania, ale chcę podziękować za dobrą robotę -- no i żmudną, bo jednak wyłapywanie takich recenzji kosztuje trochę czasu ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
kosmita jakiś normalnie
|
gapa jestem nieprztomna i wpisałam linki recenzji do usunięcia (info w poście #208 i 209), za zamieszanie przepraszam
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2009-06-16 o 15:28 Powód: treść postu była nie do tego wątku:))) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC
Misianka, nie zrażaj się pisz dalej recenzje. Skorzystałam z wielu rekomendowanych przez Ciebie kosmetyków i nie zawiodłam się. Pozdrawiam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
misianka, czemu twój post przeniesiono tutaj?
chodzi mi o ten wyżej - #205 chyba moderatorzy się rozpędzili za bardzo, moze skopiuj linki do "rec. do uzunięcia" bo widzę recenzje ewidentnie niezgodne z regulaminem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
a faktycznie, przepraszam bardzo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
W związku z tym, że i moje recenzje (conajmniej dwie) zostały usunięte jakimś trafem znalazłam ten wątek.
Dlaczego recenzje kasowane są bez powiadomiania o tym recenzentek? Rozumiem, że samo sprawdzanie zgłoszonych tutaj recenzji zajmuje dużo czasu, ale to trochę niesprawiedliwe, że ktoś się rozpisuje, opisuje wszystkie wady i zalety kosmetyku, a tu nagle po jakimś czasie czyta inną recenzję tego samego kosmetyku, a dodanej wcześniej nie ma. To tak, jakby wyrzucić czyjąś rzecz nie informując, a potem ta osoba szuka i nie wie, dlaczego nie ma tej rzeczy. Opisałam szeroko moją przygodę z kremem Normaderm Vichy, ale komuś się niespodobała. Dlaczego? Nie wiem i pewnie się już nie dowiem. Może jak ktos zgłasza do usunięcia, to niech wcześniej poinformuje recenzentkę, że to i tamto nie podoba się w recenzji? Jeśli nie podoba się jakaś recenzja, to istnieje mozliwość, że nie spodoba się także kolejna danej osoby, bo jak mozna naprawić błąd, jeśli się nie wie, że się go popełniło? Długie listy zgłoszonych recenzji, ale bez wyjaśnień. Dlaczego? ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Jeśli przebywasz z jakimś facetem codziennie i czujesz jego zapach, to niemal tak, ja byś sama gu uzywała. Równie dobrze mężczyzna może powiedzieć, że dany zapach kobiecy mu się nie podoba, bo np. "jest za słodki, mdli i nie czuć wanilii, która ponoć jest główną nutą". Mozna ocenić też trwałość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 |
Wtajemniczenie
|
Vallentina, gdybym pisała do każdej recenzentki, że zgłosiłam jej rec. do usunięcia to nie miałabym czasu na szukanie tych recenzji
to jest po prostu nie do wykonania, dopiero jeśli jakaś osoba nagminnie pisze niezgodne z regulaminem rec. to dostaje ostrzeżenie i proszę, nie porównuj tego do wyrzucenia czyjejś rzeczy, to byłaby kradzież a my po prostu pilnujemy porządku wiem, że można doskonale opisać zapach, który znamy na codzień od kogos, ale regulamin mówi jasno - oceniamy tylko kosmetyki uzywane osobiście kilka moich recenzji też kiedyś zostało usuniętych, ale nie mam o to pretensji - to ja popełniłam błąd teraz pilnuję, żeby były zgodne z regulaminem, piszę je rzetelnie i już nie znikają Edytowane przez Noor Czas edycji: 2009-08-12 o 11:13 Powód: Część postu, zawierająca zgłoszenia recenzji do usunięcia, została w wątku Recenzje do usunięcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() Perfumy zrobione
![]() |
![]() |
#237 | |
Przyjaciółka KWC
|
Zgłoszenia zrobione do #4267.
Zostaje jedwab Marion i mus nawilżający Lirene (ma działać po tygodniu!), a FRANCJA2121 dostaje ostrzeżenie za notoryczne łamanie regulaminu, może to sprawi, że w końcu zacznie się do niego stosować. I ogromna prośba: dziewczyny, strasznie dublujecie zgłoszenia, wiem że czasem ciężko to wyłapać w innych zgłoszeniach, ale postarajcie się tego nie robić. ![]() Cytat:
Nie ma takiej możliwości, żeby powiadamiać recenzentki o usuwanych recenzjach - jest ich po prostu zbyt dużo. Twoich recenzji nie kojarzę, być może nie ja je usuwałam, ale jeżeli zniknęły, to na pewno był ku temu jakiś powód. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem, że jest zbyt dużo, ale odnoszę wrażenie, że niektórzy uważają za rozrywkę wyszukiwanie reneczji, czasami jakby na siłę. Skoro maja na to czas, o czym świadczy ilość zgłaszanych "złych" recenzji, to wysłanie wiadomości "zgłosiłam/zgłosiłem Twoją recenzję (tu link) do usunięcia" nie trwa długo. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
"Chyba nie zużyje całej tubki, bo mam wrażenie że po kilku użyciach pojawiły sie moje lekkie zmarszczki mimiczne, które wcześniej w trakcie kuracji innymi kosmetykami zginęły.Zreszta uczucie ciagnięcia jest przeszkadzające, fizycznie i na moją psyche tez nie działa dobrze, mam wtedy wrażenie że nie dbam dostatecznie o cere skoro pozwalam na to by była wysuszona." Ma się męczyć dalej, skoro po kilku dniach już szkodzi? ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=334086 "jak tylko go nałożyłam i rozmazałam , miałam tak brązowe policzki i to nie chciało się zmyć ." Też ma się męczyć, dale używać, skoro taki kiepski produkt? A może ma się tym cała wysmarować, najlepiej codziennie, żeby wyglądac jak psia kupa? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13649942 Chce zebys wiedziala, ze nie ma tu zadnych osobistych wycieczek, po prostu lamiesz regulamin i dlatego recenzje sa usuwane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.